Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η Αθλητική Ενωση Μοσχάτου νίκησε και την ΑΕ Περάματος με 2-0 και συνεχίζει με στόχο να βγεί πρωταθλήτρια του πρώτου ομίλου της ΕΠΣΠειραιά.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Αθλητική Ένωση Μοσχάτου στο δημοτικό μας  γήπεδο απέναντι στην ΑΕ Περάματος την οποία κέρδισε  πολύ νωρίς βάζοντας δύο γκόλ στο πρώτο ημίχρονο.Τα γκολ έβαλε και τα δύο ο Θωμάς Ντάφλας στο 8' και στο 35'. 
Ο Σταματίου για την ΑΕ Περάματος είχε δοκάρι.
Απο εκεί και μετά η ομάδα μας συντήρησε το αποτέλεσμα που κρατούσε και φύλαξε δυνάμεις για τον μεγάλο τελικό της ΕΠΣΠειραιά το Σάββατο με αντίπαλο τον Εθνικό στο στάδιο Καραισκάκη.
Το Μοσχάτο με αυτήν την νίκη κρατάει την πρωτοπορία του πρώτου ομίλου και συνεχίζει με στόχο να πετύχει την κατάκτηση της πρώτης θέσης.Την επόμρνη αγωνιστική(εμβόλιμη την τετάρτη 27-3 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕ Αίγινας.


http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/03/2-0.html

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκδηλώσεις Καθαρής Δευτέρας στο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου στις 11 το πρωί: στην Παραλία Μοσχάτου - στην πλ. Ατταλείας στον Ταύρο.



ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                     15 / 3/  2013
            Γραφείο τύπου      
            τηλ.: 21320919636                                         


       
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις «Καρναβάλι 2013» του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με τα καθιερωμένα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρέλαση της περασμένης Κυριακής με τη ζωντάνια των μεταμφιεσμένων τμημάτων και την υψηλή συμμετοχή πολιτών στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη, η κορύφωση θα γίνει την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου:

Στις 11 το πρωί στην Παραλία Μοσχάτου και την ίδια ώρα στην Πλ. Ατταλείας στον Ταύρο
Σας περιμένουμε με χορούς και τραγούδια, την παραδοσιακή λαγάνα και σαρακοστιανούς μεζέδες.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Το όραμα γίνεται σύντομα πραγματικότητα» Πετυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου



    ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                            15 / 3/  2013
            Γραφείο τύπου      
            τηλ.: 21320919636                                         



           
Στη κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο έγινε την Τετάρτη η παρουσίαση της τελικής μελέτης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Μοσχάτου) που αποτελεί πλέον ένα ώριμο τεχνικά και χρηματοδοτικά έργο που σύντομα μπαίνει στη φάση της υλοποίησής του. Η εκδήλωση αφορούσε τη δημόσια παρουσίαση- ενημέρωση για την τελική μελέτη προς ενημέρωση, κυρίως, των πολιτών καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει εκ νέου το θέμα με αφορμή την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης.
 Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου στην ομιλία του έκανε μια σύντομη αναδρομή στο θέμα της παραλίας και στους αγώνες που δόθηκαν ώστε να μην γίνει η παραλία χωματερή ούτε να κτισθούν κτίρια και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πάγια στρατηγική του Δήμου που τελικά επικράτησε και ορίζει την παραλιακή ζώνη ως υπερτοπικό Πάρκο μητροπολιτικού χαρακτήρα όπου προβλέπεται η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου και πνεύμονα πρασίνου, αθλητικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και εναλλακτικές δραστηριότητες ήπιου χαρακτήρα. Επιπρόσθετα, διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας, εξασφαλίζεται η ανοικτή πρόσβαση των πολιτών, κατοχυρώνεται η κοινωφελής χρήση της παραλίας και η διευρυμένη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης. Το σημαντικότερο, όμως, είναι η άμεση συσχέτιση των έργων αξιοποίησης της παραλίας με τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βύθιση των γραμμών του τραμ, τη μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου και την κατασκευή πεζοδιαβάσεων.
Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που παρείχε το Ίδρυμα για την εκπόνηση της  μελέτη ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.
Στην δική της παρέμβαση η αρχιτέκτων και συντονίστρια της μελέτης κ. Ήβη Νανοπούλου παρουσίασε με ανάγλυφο τρόπο όλες τις βασικές παραμέτρους της μελέτης. Ειδικά θέματα όπως τα κρίσιμα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα παρουσιάσθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της μελετητικής ομάδας Κωνσταντίνο Ζέκκο και Νικόλαο Μαυρομιχάλη.  
Στην εκδήλωση χαιρέτησε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη ενώ παρευρέθησαν ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρακλιούμη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ειρήνη Βασιλάκη και Γιάννης Αξαρλής και ο γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής κ. Θόδωρος Καρδοματέας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο π. Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης ο οποίος  ανέφερε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση της παραλίας ενώ και ο π. Δήμαρχος Ταύρου κ. Δημήτρης Σούτος κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα «ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που ζήσαμε στον Ελαιώνα», όπως ανέφερε. Παρεμβάσεις έκαναν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Βασίλης Σπανάκης, Γρηγόρης Σωπάκης όπου ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους διατυπώνοντας επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία και παραμέτρους του έργου. Ερωτήσεις στους μελετητές του έργου υπέβαλαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων αλλά και επιστήμονες και πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε ένα αγώνα δρόμου με ένα πλήθος ενεργειών και παρεμβάσεων. Η δική μας συμβολή στην ωρίμανση του έργου ήταν καθοριστική με τις παραστάσεις στην Ελληνική Βουλή όπως στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος, με  επιστολή στον πρωθυπουργό, επιστολές στους αρχηγούς των κομμάτων και επίσημη ενημέρωση σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς όπως και συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους του παραλιακού μετώπου.
Διατηρούμε, ωστόσο, ορισμένες επιφυλάξεις και είμαστε σε ετοιμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή. Έχουμε χαράξει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Είναι κάθετη η  αντίθεσή μας στη δημιουργία προβλήτας κρουαζιεροπλοίων στο Φαληρικό Όρμο.
Ο Δήμος μας έχει διατυπώσει μία σημαντική διεκδίκηση για την ίδρυση φορέα διαχείρισης όπου η Αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει αποφασιστικά ώστε το έργο να καταστεί βιώσιμο. Επίσης, διεκδικούμε την πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων όπως και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή προς όφελος των πολιτών. Οι διεκδικήσεις πολλών δεκαετιών αποτελούν πλέον μία απτή πραγματικότητα. Η παραλία μας και γενικότερα ο Φαληρικός Όρμος θα αποτελέσει ανάσα ζωής για την πόλη και ολόκληρη την Αττική και φυσική διέξοδο των κατοίκων προς τη θάλασσα. Ανοίγεται μια νέα εποχή για το Μοσχάτο και την ευρύτερη περιοχή. Σύντομα θα μπορέσουμε να χαρούμε και πάλι τη θάλασσά μας ενώ οι νέες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε μία πόλη όχι κατ΄ ευφημισμό αλλά πραγματικά παραλιακή.»


Από το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜMΕΤΟΧΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

Γίνε και εσύ υποστηρικτής του αθλητισμού.
Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός είναι δυο έννοιες που συναντούν τα υψηλά ανθρώπινα ιδεώδη.
Οι εθελοντές είναι η κινητήρια δύναμη και η ψυχή κάθε αθλητικής δραστηριότητας μικρής ή μεγάλης.
Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες που αξίζουν σε εμάς αλλά κυρίως στα παιδιά μας διαθέτοντας μέρος από τον ελεύθερο χρόνο μας .
Στήριξε με τις  γνώσεις , την  ενέργεια και
τις δεξιότητες  σου την πόλη σου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου
Μιαούλη 60, τηλ. 2109407820
Mail: onadmos@yahoo.gr

http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/03/m_14.html 

Δημόσια παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου (Παραλία Μοσχάτου) στο Πολιτιστικό Κέντρο-Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού.

Στο  κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Μοσχάτου&Ταύρου πραγματοποιήθηκε η δημόσια παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου(παραλία Μοσχάτου)
 
Την έναρξη και ανακοίνωση της διαδικασίας έκανε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Ντερέκας.Ακολούθησε η Ομιλία του Δημάρχου  Μοσχάτου&Ταύρου κυρίου Ευθυμίου "Ανάπλαση παραλίας Μοσχάτου:το όραμα γίνεται πραγματικότητα".
 

Οι Χαιρετισμοί εκπροσώπων Υπουργείων και Οργανισμών(ΥΠΕΚΑ-Υπουργείο Τουρισμού-Περιφέρεια Αττικής-ΚΕΔΕ-ΠΕΔΑ-ΕΤΑΔ-Οργανισμός της Αθήνας -Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου).
Παρουσίαση της τελικής μελέτης ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου από την κυρία Ηβη Νανοπούλου,αρχιτέκτων,συντονίστρια της μελέτης και εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας Φάληρο 2014,Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ.Τον κύριο Κωσταντίνο Ζέκκο,Θέματα συγκοινωνιακών μελετών"Δρόμος Σύμβουλοι Μελέτης ΕΠΕ".Τον  κύριο Κωσταντίνο Τζάνο, θέματα λιμενικών μελετών"Denco Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ"Τον κύριο Αβραάμ Μπενδασσάν ,Νικόλαος Μαυρομιχάλης,θέματα υδραυλικών μελετών "Εξάρχου, Νικολόπουλος, Μπενσασσών Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε".Την κυρία Ελλη Παγκάλου,θέματα πρασίνου"Ελλη Παγκάλου και Συνεργάτες ΕΕ"


Και στο τέλος τέθηκαν ερωτήσεις απο πολλούς παρευρισκομένους και δώθηκαν οι απαντήσεις απο τους σχετικούς εκπροσώπους της παρουσίασης.