Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ..ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ.


3η ημέρα του Εντατικού σεμιναρίου "Βασικές δεξιότητες"


 Τρεις μέρες γεμάτες εκπαίδευση, νέους φίλους μια ποιο δεμένη ομάδα, νέες γνώσεις και εμπειρίες, νέο ενθουσιασμό, ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ και ένα φως στο βάθος του τούνελ ... ο εθελοντισμός είναι εδώ και είναι ζωντανός.  

Περισσότερα στο
http://www.sz1rsf.org/2013/03/3.html 

Δ' ΕΣΚΑΝΑ:Eύκολη επικράτηση του Λέοντα Μοσχάτου επι των Απρόβλεπτων με 74-39

Από την αρχή του αγώνα μπήκε δυναμικά ο Λέοντας Μοσχάτου στην αναμέτρηση του με την ομάδα των Απρόβλεπτων και κατάφερε γρήγορα να πάρει σημαντικό  προβάδισμα 5-4,12-7,14-9 και τελικά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 17-11 να προηγείται του αντιπάλου του.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε με σταθερότητα την καλή του απόδοση και έκανε το 21-13,26-13και το τελικό 28-18.
Πήγε λοιπόν στα αποδυτήρια με την σιγουριά της καλής διαφορά των δέκα πόντων.
Στην συνέχεια στο τρίτο δεκάλεπτο επέβαλε τον δικό του ρυθμό και κατάφερε να αυξήσει την διαφορά με ένα 25-7 υπέρ του και να κλείσει σε 53-25 και να ντουμπλάρει το σκορ του.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο διατήρησε τον καλό του ρυθμό και την ευκαιρία στο σκοράρισμα και πέτυχε το 56-25,63-30και το τελικό 74-39.

Αυτό που θα επισημάνουμε είναι σήμερα ο Λέοντας ήταν προσεκτικός δεν απογοήτευσε τους περίπου συνήθους 50 φιλάθλους και κατάφερε από την αρχή να παίξει καλό μπάσκετ γιατί την τελευταία φορά στον παιχνίδι με τους Κυρίαρχους μας τα χάλασε στα τελευταία λεπτά όπου είχε ηττηθεί εντελώς απροσδόκητα.

Η διαιτησία του αγώνα  Αρφαρά και Πέππας ήταν πολύ καλοί στο έργο τους 
 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Λέων Μοσχάτου(Πούγγουρας): 
Πανταζίδης,Γκααφάρ,Βουλας,Μάλτας,Φελλάς,Δημάκης,
Παναγιωτόπουλος,Βασιλάκος,Αλβέρτης,Αλεξίου,Ραπανάκης,Πόθος.

Απρόβλεπτοι(Μαιχοσογλου): ΠόποςΧ,Πλατής,ΠόποςΓ,Αρβανίτης,Σαρίκας,Νάτσης,Νίνος,Χαλικόπουλος,Τριμπόνιας,
ΤσαλαφούτηςΜασούρας,Κουβαράκης.

http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/03/e-74-39_5.html 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα αποκριάτικα πάρτι μεταμφιεσμένων για παιδιά των δημοτικών σχολείων Μοσχάτου το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Μιαούλη που διοργάνωσε ο δήμος Μοσχάτου&Ταύρου.


1η ημέρα του Εντατικού σεμιναρίου "Βασικές δεξιότητες στην προνοσοκομειακή Φροντίδα"

 4 μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας της RSF Hellas και 3 μέλη (1 τακτικό και 2 δόκιμα), συμμετείχαν στο Εντατικό σεμινάριο "Βασικές δεξιότητες στην προνοσοκομειακή Φροντίδα".


Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο

http://www.sz1rsf.org/2013/03/1.html

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 20:30- Θεοδόση Πελεγρίνη- ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ- ερμηνεύουν Κώστας Καζάκος vs Θεοδόση Πελεγρίνη σκηνοθετούν Γιώργος Μανιώτης vs Πέμης Ζούνη





Η παράσταση του έργου "Ιουλιανός" στηρίζεται σε ένα μονόλογο που έγραψε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ.
 
Η ιστορία: ένας παλαίμαχος ηθοποιός κάνει πρόβα στο διαμέρισμά του. Υποδύεται το δάσκαλο του νεαρού αυτοκράτορα Ιουλιανού, έναν  ευνούχο, παλαίμαχο μέλος της βασιλικής αυλής. Ο Ιουλιανός, θανάσιμα λαβωμένος από δόρυ στη μάχη εναντίον των Περσών, βρίσκεται ξαπλωμένος στην σκηνή του, κι ο δάσκαλός του, την ύστατη αυτή ώρα της ζωής του αυτοκράτορα, θέλει να του εκφράσει ένα παράπονό του. Απευθυνόμενος, λοιπόν, στον Ιουλιανό, ο γηραιός ευνούχος  αφηγείται σημαντικές στιγμές από τη ζωή του αυτοκράτορα που τον έδεσαν μαζί του. Στην διάρκεια της αφήγησής του αυτής ο γηραιός ευνούχος, βγαίνοντας από τον ρόλο του, ανασύρει από το παρελθόν του, σε πραγματικό πλέον χρόνο, πώς έγινε ηθοποιός και άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Ο μονόλογος τελειώνει με μια πλήρη ανατροπή όσων εκτυλίχθηκαν στην πρόβα.  Δηλαδή: θέατρο μέσα στο θέατρο ενός άλλου θεάτρου!

Ο μονόλογος «Ιουλιανός», πέρα από το ενδιαφέρον που μπορεί να παρουσιάζει η ίδια η πλοκή του,  βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Δυο πρόσωπα, ο Κώστας Καζάκος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη, θα ερμηνεύσουν τον ίδιο ρόλο, το ρόλο του ευνούχου, την ίδια μέρα, πρώτα ο ένας και στην συνέχεια ο άλλος, χωρίς ο ένας να έχει υπόψη την ερμηνεία του άλλου.

Η μουσική στην ερμηνεία του Ιουλιανού των Πελεγρίνη και Ζούνη, είναι του Νότη Μαυρουδή.    

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, στις 20:30
Θεοδόση Πελεγρίνη
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ
συμμετέχουν
ΚΑΖΑΚΟΣ Vs ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ
σε σκηνοθεσία Γ. Μανιώτη,  σε σκηνοθεσία Π. Ζούνη
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Διάρκεια: 120΄
Τιμή εισιτηρίων: 10 ενιαίο

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Το Ποντίκι
E-go.gr
Click@life
Culturenow.gr
Videatro.gr


*********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στις 21:00 κι όμΩς κινείται Το σωματίδιο του Θεού/The God’s particle έργο βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη




Η ομάδα χορού "κι  όμΩς κινείται παρουσιάζει στο ΙΜΚ την καινούργια της παράσταση "Το σωματίδιο του Θεού" που βασίζεται σε κείμενα του Δημήτρη Αποστολάκη, από το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες.

Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV) με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Εικάζεται ότι το νέο σωματίδιο έχει χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς, με επιφύλαξη, ώσπου να φανεί ότι φέρει πράγματι και τις λοιπές, θεωρητικά, προβλεπόμενες ιδιότητές του.

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας και εμπάθειας από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες.....

Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Οι 7 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του ,με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.    

Συνετελεστές:
Σκηνοθεσία & Χορογραφία   από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή την
Ιδέα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη
Σκηνογραφία του B.Camilo,
Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία) των Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και Τ. Μούσα
Φωτισμούς του Β. Καψούρου,
Βίντεο της Μ. Αθανασοπούλου  
Κοστούμια  των Α. Μάνεση και Φ. Μουζάκη.

Ερμηνεία και συνδημιουργία:
Αποστολάκης Δημήτρης, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα,      Σουγιουλτζή Χριστίνα

Πέμπτη 7 έως Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, στις 21:00
κι  όμΩς κινείται
Το σωματίδιο του Θεού/The Gods particle
έργο βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 75΄
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, ενιαίο

Χορηγός Επικοινωνίας:
dancepress.gr
******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr