Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φιλική νίκη για την Ελευθερία Μοσχάτου επι του Νικηφόρου Αγίας Βαρβάρας με 54-50

Φιλικό αγώνα έδωσε η Ελευθερία Μοσχάτου πριν από λίγο στο κκλειστό της Μιαούλη με τον Νικηφόρο Αγίας Βαρβάρας  ομάδα που αγωνίζεται στην Β κατηγορία της ΕΣΚΑ.Να σημειωθεί ότι η ομάδα μας ΄στην σημερινή αγωνιστική της Β' ΕΣΚΑΝΑ δεν αγωνίστηκε διότι  είχε ρεπό.










Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο 
http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/02/54-50.html 

Ενα νέο αρχαιολογικό μουσείο για τον Πειραιά...Μεταξύ των εκθεμάτων το Παρακηφήσιο Ιερό της Κυβέλης στο Μοσχάτο

Ενα μουσείο για τον αρχαίο Πειραιά, την ιστορία του ως επίνειο της Αθήνας από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους, την ανάδειξή του ως μεγάλο εμπορικό λιμάνι αλλά και ναύσταθμο του πολεμικού στόλου, τις οχυρώσεις του και βέβαια την προβολή του ως πρώτη ιπποδάμεια πόλη πρόκειται να είναι το νέο Αρχαιολογικό-Θεματικό Μουσείο, που πρόκειται να λειτουργήσει στο κτίριο «Καστράκι» της Πολιτιστικής Ακτής.  
Το κτίριο αυτό (7000 τ.μ.), το οποίο ανεγέρθηκε στη δεκαετία του 1980 βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 9.760 τ.μ.και αποτελείται από ισόγειο, υπερκείμενη πυλωτή και δύο άνω ορόφους, από τους οποίους πάντως ο δεύτερος θα καθαιρεθεί, όπως και όλα τα πρόσθετα κτίρια προκειμένου να αποκατασταθεί η αρχαία τοπογραφία.



Γι΄ αυτή την πόλη θα μιλά η έκθεση με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ίχνη κατοίκησης από τα προϊστορικά χρόνια, μάρτυρες εμπορίου, λατρείας, και εθίμων. Κι όλα αυτά ταξινομημένα σε πέντε ενότητες: 
- «Μια πόλη για τον Πειραιά». Αυτή θα είναι η πρώτη ενότητα της έκθεσης καθώς θα αναφέρεται στην ίδρυση και την οχύρωση του Πειραιά κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, όταν που θωρακίσθηκαν τα τρία φυσικά λιμάνια του: Ο Κάνθαρος, η Ζέα και η Μουνιχία. Γιατί εκεί εγκαταστάθηκε η ναυτική βάση των Αθηναίων κατόπιν προτάσεως του Θεμιστοκλή. Όπως είναι γνωστό εξάλλου τα τείχη του Θεμιστοκλέους και εν συνεχεία τα Μακρά Τείχη που συνέδεαν την Αθήνα με το επίνειό της υπήρξαν το βασικό στοιχείο της οχύρωσης
- «Θαλασσοκράτειρα Πόλη».Εδώ περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία και ευρήματα για τους νεωσοίκους των λιμένων, τις μεγάλες εγκαταστάσεις στην ξηρά δηλαδή, όπου τραβούσαν τα πλοία όταν δεν ήταν στη θάλασσα. Μαζί παρουσιάζεται και η Σκευοθήκη του Φίλωνος όπου φυλασσόταν όλος ο εξοπλισμός των πλοίων.
- «Το άρωμα του λιμανιού».Πώς γίνονταν οι ανταλλαγές, πώς υποδέχονταν τα εμπορεύματα, πώς ελέγχονταν οι τιμές... Σε όλα αυτά απαντά η ενότητα με νομίσματα, σταθμία (τα βάρη για το ζύγισμα), σηκώματα (τους μετρητές), ενεπίγραφους όρους και νόμους όπως μία «επιστολή» του Αδριανού για τον έλεγχο των τιμών στην πώληση και αγορά ψαριών.
- «Χάραξη της ουτοπίας».Μία εκτενής αναφορά στην ιδανική πόλη, την οποία σχεδίασε ο Ιππόδαμος, όταν του ζητήθηκε να χαράξει τον Πειραιά. Μία πόλη, που βασισμένη στις αρχές της ισονομίας και της δημοκρατίας αποτελεί εφαρμογή του περίφημου ιπποδάμειου πολεοδομικού συστήματος. Μεταξύ των εκθεμάτων θα είναι οδοδείκτες, αγγεία, εργαλεία υφαντικής, λυχνάρια, είδη αλιείας και εργαλεία από οικίες, μήτρες πήλινων πινάκων και ειδωλίων από τα εργαστήρια. Στην ίδια ενότητα εξάλλου θα παρουσιαστούν και τα «Προσκυνήματα», δηλαδή τα ιερά και οι λατρείες, δημόσιες και ιδιωτικές, όπως το ιερό της Αρτέμιδος Μουνιχίας, του Ασκληπιού, το Παρακηφήσιο Ιερό της Κυβέλης στο Μοσχάτο κ.α.
- Ανθρώπινες ιστορίες». Επιγραφές μετοίκων, επιτύμβιες στήλες με παραστάσεις οικογενειακού βίου, κοσμήματα και αντικείμενα καλλωπισμού, στλεγγίδες, μυροδοχεία κ.ά που μαρτυρούν και περιγράφουν τη ζωή των ανθρώπων της αρχαιότητας που έζησαν στην πόλη.


 περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=500182

Δήμος Μοσχάτου&Ταύρου-Τομέας Αθλητισμού-ΖUMBA-Aνοιχτό Μάθημα-Ελεύθερη Συμμετοχή-



Α'ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΏΝ:Eχασε ο ΑΟΠΕ Μοσχάτου με 1-3 απο την καλή ομάδα της ΑΕ Ρέντη.

Τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά τον σημερινό αγώνα στο κλειστό της παραλίας με αντίπαλο ομάδα της ΑΕ Ρέντη.Από το πρώτο σετ φάνηκαν οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας με το που έκαναν λάθη κυρίως στην πρώτη υποδοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να γίνει το 0-8 και να φέρει αρκετό εκνευρισμό.Στην συνέχεια το σετ κύλησε φυσιολογικά(5-13,8-18,12-22) με την υπεροχή της ομάδας του Ρέντη και τελικά το πήρε με 14-25.
Στο δεύτερο σετ παρότι δεν ξεκίνησε και πάλι καλά η ομάδα μας........................

Περισσότερα στο 
http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/02/e-1-3.html 

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε πρίν απο λίγο ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Παλαίμαχων Μοσχάτου και των Παλαίμαχων Πανιωνίου στο γήπεδο του Μοσχάτου με τελικό νικητή την ομάδα του Πανιωνίου με 3-5.

Μία πολύ όμορφη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν απο λίγο στο γήπεδο του Μοσχάτου μεταξύ των παλαιμάχων του Μοσχάτου και του Πανιωνίου.Αγωνίστηκαν παλιοί ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας που είχαν διπρέψει στην εποχή τους.Προηγήθηκαν οι  απονομές  των Μανίκα,Εμβολιάδη,Κουτρόπουλου και Ναλιτζή. 
Αγωνιστικά έπαιξαν δύο ημίχρονα διάρκειας 35 λεπτών όπου το πρώτο τελείωσε με 1-1 με γκόλ του Ναλιτζή και Σαββίδη.Στην επανάληψη είχαμε περισσότερα γκόλ οπου έκλεισε με νίκη του Πανιωνίου με 3-5.Τα γκόλ έβαλαν για το Μοσχάτο οι Τζιθριώτης και Σιώκοςγια τον Πανιώνιο οι Τσουκλίδης,Μπέλλοςκαι Κομπόγιωργας.   
περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε αλλά να δείτε και το σχετικό video απο τον αγώνα στο
 http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/02/3-5.html

ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ Η ΣΟΠΡΑΝΟ ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ /ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Παρασκευή 8.03.2013 / Ώρα 21:30 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

                           ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ        ΑΘΗΝΑ
ΜΕ ΤΗ ΣΟΠΡΑΝΟ  ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ/ΠΙΑΝΙΣΤΑ  ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΑΡΧΟ
                    ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
 
                            Συμμετέχει ο βαρύτονος ΗΛΙΑΣ ΤΗΛΙΑΚΟΣ
                            Σκηνική επιμέλεια:ΝΑΝΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ
 
Από τις αρχές του 20ου αιώνα εως το 1960 πολλά άλλαξαν στο χώρο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.Τα τραγούδια που γίνονταν γνωστά στο θέατρο σιγά-σιγά πέρασαν στο γραμμόφωνο,στον ομιλούντα κινηματογράφο,στα κέντρα διασκέδασης.Η μεγάλη οθόνη κι'αργότερα η τηλεόραση κράτησαν τον κόσμο στην καρέκλα και τον καναπέ.Τα ballrooms άδειασαν δεκαετία με δεκαετία και έγιναν καμπαρέ,μπουάτ,πίστες κέντρων, όπου οι θαμώνες συνωστίζονταν όρθιοι και συχνά αδιάφοροι μέσα σ'ένα θορυβώδες περιβάλλον!!Η γυναίκα παράλληλα χειραφετείται.Τσιγάρο,μόδα,χορός,συμμετοχή στα κοινά..Ξεκολλάει απ'τη σκιά του άνδρα,μπαίνει στους χώρους εργασίας και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.Όταν βέβαια το παρακάνει,πολλοί αναπολούν τη γυναίκα Γυναίκα με θηλυκότητα,περιποίηση στην εμφάνιση και γενικά ομορφιά στους τρόπους,στην κίνηση στο savoir vivre!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια των:Θ.Σακελλαρίδη,Ν.Χατζηαποστόλου,Κ.Γιαννίδη,Λόλας Βώττη,Σωτηρίας Ιατρίδου, Αττίκ, Borgmann, Γρ.Κωνσταντινίδη, Μ.Σουγιούλ,Μ.Χατζιδάκι, Piazzola, C.Gardel, N.Glanzberg/H.Contet.
                Είσοδος: 10¤ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6¤ Πληροφορίες - Κρατήσεις:IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ και στο www.ianos.gr

Απολογισμός Λαικής συνέλευσης που οργάνωσε η Μεσοποταμμία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Μεσοποταμία στα πλαίσια της Λαϊκής Συνέλευσης που διοργάνωσε
την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν
δημιουργήσει και επιτείνουν οι αλλεπάλληλοι φορολογικοί νόμοι,
απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη του Μοσχάτου, να πάρει μέρος
και να οργανώσει επιτροπή αγώνα, ενάντια στους φόρους και στα
χαράτσια. Όσοι μπορούν να είναι παρόντες στην τακτική ΑΝΟΙΧΤΗ
συνέλευση που έχει κάθε Τρίτη στις 9.00 μ.μ
. η επιτροπή για την
αντιμετώπιση της Κρίσης της Μεσοποταμίας, για να αποφασίσουμε
τους τρόπους δράσης των κατοίκων. Η συνέλευση γίνεται στο σπίτι
της Μεσοποταμίας Πλάτωνος 13.

Να θυμίσουμε ότι η επιτροπή για την αντιμετώπιση της Κρίσης,
πέτυχε καλύτερο διακανονισμό για τα δύο ζευγάρια που η ΔΕΗ
τους έκοψε το ρεύμα. Επίσης δημοσιοποίησε το γεγονός για να
ενεργοποιήσει την συμμετοχή της Δημοτικής αρχής. Το γεγονός
δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά μέσα, αλλά και σε έντυπα ευρύτερης
κυκλοφορίας, όπως η εφημερίδα 6μέρες.
Σχετικό άρθρο http://www.6meres.gr/details.php?aid=49422

--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία
SITE  www.mesopotamia.gr 
BLOG http://mesopotamia-mosxato.blogspot.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με σύμμαχο τον καλό καιρό η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για το 2013



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019612 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
25/2/2013



       Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου από τον Ταύρο και το Μοσχάτο ξεκίνησαν για 27η συνεχή χρονιά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για το 2013. 
       Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 11.30 πμ ξεκίνησε ο προπομπός του Καρναβαλιού από τον ηλεκτρικό σταθμό του Ταύρου  με κατάληξη την πλατεία Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή χορευτριών, μουσικών, ξυλοπόδαρων και του τμήματος μαζορετών του Δήμου υπό την καθοδήγηση της Ξένιας Παπανικολάου, ο προπομπός του καρναβαλιού σκόρπισε το κέφι στους δρόμους του Ταύρου, δίνοντας το έναυσμα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.
       Το μεσημέρι στις μία ο προπομπός μεταφέρθηκε στο Μοσχάτο, στην πλατεία Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο με τη συμμετοχή και πληρωμάτων από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού. Πλήθος κόσμου και μικροί μεταμφιεσμένοι, με κίνητρο τον καλό καιρό, ξεχύθηκαν στην πλατεία για να απολαύσουν το χορευτικό σόου από τις μαζορέτες του Δήμου και το μουσικό πρόγραμμα του έθνικ συγκροτήματος, ενώ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αντώνης Μπούτσης κήρυξε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων και έδωσε το πλαίσιο του φετινού καρναβαλιού.
       Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε ότι “ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μετά την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τις καταρρακτώδεις καταιγίδες της Παρασκευής, μπαίνει ξανά στο κλίμα της αποκριάς με ένα καρναβαλικό πρόγραμμα που ζωντανεύει από τις δυνάμεις της πόλης, το κέφι και τη θέληση των ίδιων των πολιτών. Με ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες και στη δημοτική ενότητα του Μοσχάτου και του Ταύρου, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ψυχαγωγίας, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι τις έχουμε ανάγκη”.
      

                                                               
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων της νεροποντής από τη Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019612 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
25/2/2013

       Με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου εργάστηκαν και εργάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που διαμορφώθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της Παρασκευής.
       Όλο το Σαββατοκύριακο και σήμερα, συνεργεία με μηχανολογικό εξοπλισμό από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και από την περιφέρεια Αττικής, προβαίνουν στην αποκομιδή εκατοντάδων τόνων φερτών υλικών (μπάζα), τα οποία είχαν καταλήξει στις εκβολές του Ιλισού. Άμεση ήταν και η παρέμβαση στην Αργοστολίου και Θεσσαλονίκης, όπου με αντλίες τραβήχτηκαν τα νερά και στη συνέχεια πλύθηκε και καθαρίστηκε όλη η περιοχή.
       Το Σάββατο  κλιμάκιο με τεχνικούς του Δήμου προέβη σε έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων που αντιμετώπισαν πρόβλημα από τις καταιγίδες σε Μοσχάτο και Ταύρο, ελέγχοντας τα κτίρια και τις ηλεκτρο-υδραυλικές εγκαταστάσεις των σχολείων, προκειμένου να είναι όλες οι μονάδες έτοιμες για απρόσκοπτη λειτουργία από σήμερα.
        
                                                             
 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου