Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ Λ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ.

Πριν από λίγα λεπτά οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων επισκεφθήκαμε τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ,του θέσαμε υπόψιν του την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του επισημάναμε τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στους ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου και Ταύρου.Ο κ.Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει...................................

περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο 
http://www.facebook.com/vassiliospetros.spanakis 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




 
Αγαπητοί συνδημότες, Αγαπητές συνδημότισσες

Ο δημοτικός συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, προ της διαφαινόμενης απομάκρυνσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας από το Μοσχάτο και από τον Ταύρο, έχει να δηλώσει τα εξής:

Α. Πράττοντας το καθήκον μας και την υποχρέωση που έχουμε απέναντι σας, θα συμμετάσχουμε στο αυριανό ραντεβού με τον Διοικητή του ΕΟΠΠΥ με σκοπό να του γνωστοποιήσουμε: τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά και την αταλάντευτη θέση των δημοτών, ότι τυχόν απομάκρυνση ή απαξίωση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΠΥ θα μας βρει κάθετα αντίθετους.

Β. Η αυριανή συμμετοχή μας μαζί με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στο συγκεκριμένο ραντεβού, δεν σημαίνει για μας κανέναν εφησυχασμό ακόμα κι αν λάβουμε διαβεβαιώσεις , γιατί η πρακτική των τελευταίων ετών από τις εκάστοτε διοικήσεις οργανισμών δείχνει ότι παρότι υπήρξαν δεσμεύσεις και ήταν καθησυχαστικές, το τελικό αποτέλεσμα ήταν η απομάκρυνση από την πόλη των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ και τμημάτων της Εφορίας (Δικαστικό Τμήμα) 

Γ. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η συμμετοχή μας στο αυριανό ραντεβού με τον Διοικητή του ΕΟΠΠΥ κ. Παπαγεωργόπουλο, δεν αναιρεί την στάση και την άποψή μας για τις τεράστιες ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή του κ. Ανδρέα  Ευθυμίου, καθώς θεωρούμε ότι λειτουργεί με μειωμένα αντανακλαστικά, αφού πιστεύει ότι με επιστολές και ραντεβού πείθονται οι αρμόδιοι.
Τα προαναφερθέντα περιστατικά με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το δικαστικό τμήμα της Εφορίας, δείχνουν ότι δεν ιδρώνει κανενός αρμοδίου το αυτί, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται ένας Δήμος και να ταλαιπωρούνται οι Δημότες του.

Ο  δημοτικός συνδυασμός Μοσχάτου - Ταύρου ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ''  καλεί όλους τους Συμπολίτες και όλες τις Συμπολίτισσες να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, πιστεύοντας ότι στην εποχή που τα μνημόνια βρίσκονται πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με αγώνες. Αυτό είμαστε έτοιμοι να πράξουμε μαζί με όλους εσάς.


Άρης Κρεμμύδας
Χάρης Τουφεξίδης
Θανάσης Μελίστας
Δημήτρης Κοντεκάκης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, από Πέμπτη έως και Κυριακή, στις 21:00- erofili synopsis- Μια παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Γ. Χορτάτση




ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Εταιρεία Θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Μια μοναδική παράσταση!
Τρεις γυναίκες επί  σκηνής - Τρεις μάσκες - Τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες
Άνθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη.

Η παράσταση πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις 22 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Πραγματοποίησε με επιτυχία την περιοδεία της και παρουσιάζεται από τις 17 Φεβρουαρίου 2013 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Με την παράσταση erofili synopsis ο θίασος ολοκληρώνει την ερευνητική του δουλειά στην Κρητική Αναγέννηση (2007 – 2012). Μια θεατρική πρόταση, αποτέλεσμα της πορείας του θιάσου που ξεκίνησε με τον Απόκοπο του Μπεργαδή από 2007 μέχρι το 2011 (Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο - Ρέθυμνο) και συνεχίστηκε με δύο ασκησιολογικού χαρακτήρα σχεδιάσματα της Ερωφίλης (2008, 2010).

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία – Σκηνικό:   Σίμος Κακάλας
Εξεργασία Κειμένου – Διασκευή:   Έλενα Μαυρίδου
Μουσική:   Νίκος Βελιώτης
Μάσκες:   Μάρθα Φωκά                                                 
Σχεδιασμός Φωτισμού:  Περικλής Μαθιέλλης
Σχεδιασμός Ήχου:   Γιώργος Μαυρίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη:   Δημήτρης Καλακίδης
Voice training:   Αθηνά Τρέβλια
Σύμβουλος – Φιλόλογος:   Ναταλία Δεληγιαννάκη
Διεύθυνση Παραγωγής:   Στάλα Τενεκετζή

Παίζουν οι ηθοποιοί   Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Έλενα Μαυρίδου

Ιστορικό Ερωφίλης
Η πρώτη επαφή του θιάσου με το έργο της Ερωφίλης ξεκίνησε το 2008.  Δημιουργήθηκε ένα σχεδίασμα παράστασης επικεντρωμένο στη ρυθμική κατανόηση θα λέγαμε του δεκαπεντασύλλαβου με όχημα συγκεκριμένους χορούς και μουσική της Κρήτης. Η εκδοχή εκείνη, Ερωφίλη – άσκηση 1, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στα Ζωνιανά και παρουσιάστηκε σε χωριά του Ρεθύμνου. Η δεύτερη εκδοχή της παράστασης, πιο ελεύθερη και ανοιχτή στην αφηγηματικότητα, Ερωφίλη – άσκηση 2,  φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2010 στη μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου (ακολούθησε μετά τις παραστάσεις κρητικό γλέντι) ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία κυρίως σε αρχαιολογικούς χώρους (πρεμιέρα παράστασης στο Ηράκλειο, Κηποθέατρο Χατζιδάκι).

Σημείωμα σκηνοθέτη

Έργα που ξέρουμε τι συμβαίνει, ποιος έκανε τι, πως τελειώνουν. Άνθρωποι που δεν πρέπει να ερωτευτούν, αλαζονεία, ύβρις, η εξουσία που παραφέρεται, χοροί που σκοτώνουν βασιλιάδες, τετριμμένα πράγματα, η ιδία ιστορία ξανά και ξανά. Πως είναι δυνατόν να μην έλκει το ενδιαφέρον μας το κλασικό από τη στιγμή που ποτέ δεν απαγκιστρωνόμαστε από τα αρχέγονα λάθη μας; Μας αρέσει η ίδια ιστορία, πάντα μας αφορά, χιλιοειπωμένη, χιλιοπαιγμένη και ένας χορός γυναικών που αυτή τη φορά πρέπει  να σταματήσει να παρακολουθεί και να δώσει τη λύση.

ΣΙΜΟΣ ΚΑΚΑΛΑΣ

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ συμπληρώνει οκτώ χρόνια περιοδείας ως θίασος ρεπερτορίου. Οι θεατρικές της παραγωγές – “Γκόλφω” του Σπ. Περεσιάδη, “Απόκοπος” του Μπεργαδή, “Ερωφίλη” του Γ. Χορτάτση, “Λιωμένο Βούτυρο” του Σ. Σερέφα – έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκδοχές σε όλη την ελληνική περιφέρεια, σε παραμεθόριες περιοχές, σε αστικά κέντρα, σε Διεθνή Φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων. Έχει, μεταξύ άλλων, συνεργαστεί με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ΔΗΠΕΘΕ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο. Βραβεύτηκε το 2007 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της δραστηριότητάς της και από το 2006 επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το 2007 επιλέγεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου για να συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τη χώρα. Έκτοτε, οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί στα ακόλουθα Διεθνή Φεστιβάλ:  EuroArt Festival (Blagoevgrad, Βουλγαρία) Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2006, 2007, 2010, 2012) Dialog Festival (Πολωνία) Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Κιλκίς) Καναδάς (Τορόντο) σε παραστάσεις για της Έλληνες ομογενείς (2007) στο 43ο Κontrapunkt International Festival – Szczecin (Πολωνία) 40ο Τeatterikesa International Theatre Festival στο Tampere (Φιλανδία) Διεθνές Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (2009, 2012) Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας (Λευκωσία) Sibiu International Theatre Festival (Ρουμανία)

Κριτικές Παράστασης (αποσπάσματα)
Απόσταξη ουσιών 
"…μια «απόκοσμη» παράσταση για εγκόσμια πάθη και παθήματα 
Εξαιρετική στιγμή."
Αγγελιοφόρος, Σάββας Πατσαλίδης, 18 Νοεμβρίου 2012

Επιστροφή στο παντοτινό
“…μια σύνοψη της «Ερωφίλης», τίμια και αντιπροσωπευτική της ουσίας. […] Το απόλυτο θέατρο, καμία ψευδαίσθηση, καμία νατουραλιστική φυσικότητα. Εδώ παίζουμε θέατρο.”

Φεστιβαλικοί πειραματισμοί
“Οι τρεις ηθοποιοί υπηρέτησαν απολύτως και με πολύ καλά αποτελέσματα τον λιτότατο σκηνοθετικό πειραματισμό του Σίμου Κακάλα.”

Έδρεψε δάφνες η αφοσίωση του Κακάλα στην «Ερωφίλη»
“Η υποβλητική παράσταση ανέδειξε το μεγαλείο του Χορτάτση και καταχειροκροτήθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών.”


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013,
από Πέμπτη έως Κυριακή,  στις 21:00
Μια παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα  του Γ. Χορτάτση

Αίθουσα: black box
Διάρκεια:  1 ώρα και 40 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων:  15€ Κανονικό
                                10€  Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)  /ΑμΕΑ /  Άνω των 65

******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr