Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Από Τρίτη 1 έως Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 J.A.C.E Just+Another-Confused=Elephant Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη Καθημερινά 2 προβολές: 19:00 & 21:30




Αίθουσα: Κινηματογράφος IMK
Στους κινηματογράφους από την Audio Visual

J.A.C.E.
το σύνδρομο «Just Another Confused Elephant - Άλλος ένας Μπερδεμένος Ελέφαντας», περιγράφει τους νεαρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων, πασχίζει να ξεφύγει και υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η ζωή, μια περιπέτεια χωρίς όρια.


Η ταινία
Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη βασίζεται εξ ολοκλήρου σε πραγματικά γεγονότα. Ατμοσφαιρική και πάνω απ’ όλα ζωντανή και επίκαιρη. Παρουσιάζει ένα θέμα ιδιαίτερα λεπτό και κρίσιμο μέσα από μια κινηματογραφική μεταφορά ρεαλιστική, απόλυτα γνήσια και τραγική. Η «νουάρ» απεικόνιση της σύγχρονης και ανεστραμμένης Οδύσσειας, συνιστά ένα διαφορετικό παραμύθι, που βασίζεται στον βίο του κοινωνικά κατατρεγμένου, εναλλακτικού «Όλιβερ Τουίστ», ο οποίος διαλέγει το όνομα Jace. Ο Jace, χωρίς πατρίδα και οικογένεια, βιώνει την ωμότητα από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής του μέσα από αλλεπάλληλες τραγωδίες και ανατροπές που τον οδηγούν σε μια εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη.

Φεστιβάλ
Ο διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο, Yoshie Yatabe εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το J.A.C.E., ανάμεσα στα 15 φιλμ που διαγωνίστηκαν για το βραβείο καλύτερης ταινίας, ανέφερε πως πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό αριστούργημα, μια απόλυτα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης»! Τέλος, τόνισε πως, «Χωρίς αναστολές και με πλήρη συνέπεια απέναντι στη βιαιότητα της ιστορίας, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, χρησιμοποιεί την οργή, τον φόβο, τα δάκρυα και το γέλιο με τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο προκειμένου να επαναφέρει στο κινηματογραφικό μας σκηνικό μια αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα».

Το «J.A.C.E.» ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία από το Τόκιο και συνέχισε αποσπώντας το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, για τη Στεφανία Γουλιώτη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, κέρδισε την εμπιστοσύνη των διανομέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και λίγες ημέρες πριν, έφυγε με το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής από το Βουκουρέστι, στο φετινό Romanian International Film Festival.

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Πρωταγωνιστούν: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μηνάς Χατζησάββας, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Τσορτέκης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Μπερικόπουλος, Diogo Infante, Franco Trevisi

*Το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Από Τρίτη 1 έως Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013
J.A.C.E
Just+Another-Confused=Elephant
Η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη

Καθημερινά 2 προβολές: 19:00 & 21:30
Αίθουσα:  Κινηματογράφος
Διάρκεια: 142 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου:  7€, ενιαίο


Το «J.A.C.E.» συγκλονίζει και κερδίζει τους θεατές.

Κριτικές Κοινού:

«Μόλις επέστρεψα σπίτι αφού παρακολούθησα το J.A.C.E. και ακόμα γυρνάει η ταινία στο μυαλό μου! Σας ευχαριστώ όλους, είστε καταπληκτικοί!»

«Μια ταινία που σε παίρνει μαζί της, σε κρατάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και σε παρασέρνει σ’ έναν διαφορετικό κόσμο! Τη σκέφτεσαι για μέρες...»

«Συγκλονιστικό! Σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα από μια πιο ρεαλιστική οπτική γωνία...»

«Η καλύτερη ελληνική ταινία που έχω δει! Θίγει προβλήματα της κοινωνίας μας και τα παρουσιάζει με αληθινό και ωμό τρόπο, έτσι όπως ακριβώς είναι!»

«Εξαίρετες ερμηνείες, άριστο σενάριο, φανταστική σκηνοθεσία... Θερμά συγχαρητήρια»


www.facebook.com/jacefilm


Δημοσιογραφικές Κριτικές:


«Κινηματογραφικό αριστούργημα, μια απόλυτα συναρπαστική και απρόβλεπτη μορφή ελληνικής τέχνης» Yoshi Yatabe, Διευθυντής Προγράμματος Φεστιβάλ του Τόκιο

«Το «J.A.C.E.» δεν το βλέπεις απλά, το νιώθεις να διεισδύει μέσα σου... Το ελληνικό σινεμά όπως δεν το έχεις φανταστεί, βάζει φωτιά στην οθόνη από τις 8 Νοεμβρίου» Τάσος Θεοδωρόπουλος, www.newsbomb.gr

«Το J.A.C.E. κατάφερε να με συνεπάρει τόσο, ώστε να ξεχάσω για λίγο τον ζόφο που έχει καταντήσει η καθημερινότητά μας. Κάτι τέτοιο απαιτεί, πιστεύω, μαγικές σχεδόν ικανότητες». Χρήστος Χωμενίδης, www.protagon.gr


«Επιτέλους βλέπουμε μια ελληνική ταινία με story, με υπόθεση, με μύθο... με κλιμακώσεις εξαίρετες». Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, Ελεύθερος Τύπος

«Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης οργανώνει με επιδεξιότητα μια ογκώδη παραγωγή, αποσπά πολύ καλές ερμηνείες από το σύνολο σχεδόν των ηθοποιών του, αποφεύγει τα στερεότυπα είτε με σεναριακές παρεκβάσεις είτε με αισθητικές υπερβάσεις, προτείνει μια ανάγνωση του ξένου, του Aλλου, του διαφορετικού, με ένταση, τραχύτητα, τόλμη.» Μαρία Κατσουνάκη, Καθημερινή
"Αναπαράσταση της ζωής, τραχιά και ζόρικη όσο η ανθρώπινη καθημερινότητα".

********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα:
210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
E-go.gr,               Eλculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr             Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου


Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου χάρη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τις ενέργειες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, είναι γεγονός. 
Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν πρόσβαση σε 60 κοινόχρηστα ποδήλατα, τα οποία θα είναι κατανεμημένα σε πέντε σταθμούς ενοικίασης: Ποιο συγκεκριμένα, στο Μοσχάτο θα βρίσκονται:
  Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου,(έναντι Δημαρχείου) 
 Στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο ,(επί της οδού Θεσσαλονίκης, τέρμα τρόλεϊ. 
 Στο οικοδομικό τετράγωνο 16,στην είσοδο του χώρου της διαμορφωμένης πλατείας,(στη συμβολή των οδών Αθ.Διάκου& Αγ. Κωνσταντίνου)
 Στον Ταύρο θα βρίσκονται:  Στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Ταύρο 
 Στην πλατεία Ατταλείας. Με το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, ο Δήμος προσφέρει στους πολίτες ένα οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς που αναμένεται να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση των ρύπων και του θορύβου, καθώς και στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας των δημοτών.
Το Σύστημα θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από το ευρύ κοινό από τις αρχές του 2013.


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

«ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

                                          Προς: Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ευθυμίου
                                         Πρόεδρο Δημοτ.Συμβουλίου  Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ντερέκα Αθ.

Κύριε Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
ειδοποιηθήκαμε  τηλεφωνικά σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων –θα ακολουθήσει και γραπτή πρόσκληση - ότι συγκαλείτε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου με θέματα τη λήψη απόφασης για τον   Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013.
Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα συνεδρίασης του σώματος να συζητηθεί μέσα στις γιορτές με συνοπτικές διαδικασίες όταν δεν συντρέχουν λόγοι επείγοντος.  Παρακαλούμε να μεταφέρετε την ημερομηνία συνεδρίασης για το αμέσως μετά τις γιορτές διάστημα  ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συνεδριάσουν τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων και να εκφραστεί συλλογική άποψη στο δημοτικό συμβούλιο.


Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος