Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» παρουσιάζει το μουσικό-θεατρικό αναλόγιο «Επιτάφιος & Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.


Γιάννης Ρίτσος



Το Σάββατο 17/11/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κων/πόλεως & Σολωμού) στις 7.30 μ.μ. το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» παρουσιάζει το μουσικό-θεατρικό αναλόγιο «Επιτάφιος & Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό λαϊκό ποιητικό ρέκβιεμ που αντικατοπτρίζει τον ανθρώπινο πόνο στο μαρτυρικό Δίστομο και όλους τους μαρτυρικούς τόπους της πατρίδας μας, που βίωσαν την σκληρή πραγματικότητα των πολέμων, του φασισμού, της κατοχής και που ακόμα μέχρι και σήμερα δυστυχώς, οι μνήμες τους παραμένουν νωπές.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τη σφαγή στο Δίστομο, ενώ στο δεύτερο μέρος, τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα ποιητικά έργα του Γιάννη Ρίτσου «Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη» σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Είσοδος Ελεύθερη
 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00- ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ- μια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου και Δάφνη Λέμπερου


Δυνατά τώρα τραγούδια. Δυνατά τώρα συναισθήματα. Είναι ανάγκη πια να κάνουμε τα πάντα δυνατότερα, με τις αισθήσεις στη διαπασών. Να περιπλανηθούμε στις εικόνες που μας προσφέρει η ζωή και να τις μεταφράσουμε σε τραγούδι.
Επειδή όταν περισσεύει η κοινωνική οργή, ο δημιουργός στρέφεται προς τα μέσα. Προσπαθεί να μιλήσει στο κοινό του σαν να μιλάει στο βαθύτερο είναι του και το αποτέλεσμα είναι τόσο αληθινό, που θέλεις να το φυλάξεις, να το κάνεις δικό σου, να το μεταδώσεις και σε άλλους. Επειδή τα τραγούδια ανεβαίνουν στο στόμα από την ψυχή και μοιράζονται. Επειδή πρέπει να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει ψυχαγωγία με την κυριολεκτική της έννοια.
Η καινούργια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη για πιάνο και σαξόφωνο με δυο φωνές. Μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Δάφνη Λέμπερου.
Συντελεστές
Τραγούδι: Ρίτα Αντωνοπούλου & Δάφνη Λέμπερου
Πιάνο - τραγούδι: Στέφανος Κόκκαλης
Σαξόφωνο: Sam Marlieri
Δημιουργία οπτικού υλικού: Κώστας Μανιουδάκης
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00
ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ
μια μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη
με τις: Ρίτα Αντωνοπούλου και  Δάφνη Λέμπερου
Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή Εισιτηρίου: 10€, ενιαίο
************
************************
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή. 
Υποστηρικτές Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ      METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,     ελculture.gr                  clickatlife.gr        
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια 
6972 710 991, e-mailx-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μοσχάτο αποτελεί ώριμο και αυτοτελές έργο Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου




ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ   12 / 11/ 2012
Γραφείο τύπου 
τηλ.: 2132019612
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μοσχάτο αποτελεί ώριμο και αυτοτελές έργο
Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  
Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου αποτελεί για το Δήμο μας θέμα πρώτης προτεραιότητας. Ο Δήμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα από πολύ κοντά και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου επανέλαβε τη σταθερή θέση του Δήμου τόσο στην πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και με τους Δημάρχους των Δήμων ολόκληρου του παραλιακού μετώπου όσο, όπως είναι γνωστό, και στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων (21/2/2012). 
Πρόσφατα δε το θέμα επανήλθε με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση, και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ του ΣΕΦ και του Σουνίου. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στη διαβούλευση τις πάγιες θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την παραλιακή ζώνη χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως δημόσιο χώρο και υπερτοπικό πόλο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού με την προοπτική να αποτελέσει Πάρκο μητροπολιτικών λειτουργιών με την ταυτόχρονη υλοποίηση των συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών έργων που είναι αναγκαία για την ασφάλεια της περιοχής.
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και με αφορμή το σχέδιο νόμου για το «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων εισηγήθηκε εκτάκτως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι για το συγκεκριμένο έργο έχει εκπονηθεί Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως, επίσης, και σχέδιο νέου ΠΔ Σχεδιασμού που έχει υπογραφεί από τον ΥΠΕΚΑ. Επίσης, η τεχνική μελέτη για τα έργα ανάπλασης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με 3.800.000 €. Επίσης, η χρηματοδότηση του έργου έχει προβλεφθεί καθώς για το πρόγραμμα ανάπλασης έχει εκδοθεί απόφαση εκχώρησης του Υπουργού Ανάπτυξης προς το ΠΕΠ Αττικής για το ποσόν των 290.000.000 € όπως και για το ποσόν των 110.000.000 € με τελικό δικαιούχο την ΕΤΑΔ ΑΕ. Τέλος για τα έργα υποδομής αναμένεται εντός του έτους η έκδοση νέας πρόσκλησης ύψους 150.000.000 €
Επιπρόσθετα, η κοινωνική αποδοχή του συγκεκριμένου σχεδιασμού είναι υψηλή καθώς έχει αποτιμηθεί θετικά από το δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου- Ταύρου ενώ έχουν γνωμοδοτήσει φορείς της κεντρικής διοίκησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και από τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης. Τέλος, η οριστική μελέτη Master Plan που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή περιβάλλοντος και στη Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο πλήρους τεχνικής ωριμότητας και ο συνολικός σχεδιασμός των έργων εξυπηρετεί ως ενιαίο σύνολο τους ίδιους στρατηγικούς στόχους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου,  αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:  
Α. Διαφωνεί με την φιλοσοφία του άρθρου 16 του σχεδίου νόμου για τη  σύσταση της Εταιρείας με την επωνυμία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.». 
Β. Απαιτεί την υλοποίηση του σχεδιασμού όπως έχει εγκριθεί και συμφωνηθεί επικαιροποιώντας και τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή, να αποτελέσει η Ζώνη 1 δημόσιο και ανοικτό χώρο πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση και ήπιες χρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού κοινωφελούς χαρακτήρα και τα έργα αξιοποίησης να συσχετισθούν άμεσα με τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βύθιση των γραμμών του τραμ, την μετατόπιση και βύθιση της υπερυψωμένης παραλιακής λεωφόρου και της κατασκευής πεζοδιαβάσεων που αποτελούν έργα πρωταρχικής σημασίας για την περιοχή. 
Γ. Διεκδικεί να υπογραφεί άμεσα το νέο ΠΔ σχεδιασμού από τους συναρμόδιους υπουργούς
Δ. Διεκδικεί τη συμμετοχή του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου στο φορέα διαχείρισης του παραλιακού μετώπου και να προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα με τη υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή προς όφελος των πολιτών. 
Ε. Να εξαιρεθεί η παραλία του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου από τη σύσταση της εταιρείας «Παράκτιο μέτωπο» (άρθρο 16 παρ.3) ώστε το ώριμο έργο του Φαληρικού Όρμου να υλοποιηθεί αυτοτελώς με αυτόνομη διοικητική υποστήριξη. 
Ζ. Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση στους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Λιβιεράτου, Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη, στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ Νότη Μηταράκη, στον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και στην αντιπεριφερειάρχη Νοτίου τομέα κ. Μαρία Καρακλιούμη και τα Μέσα Ενημέρωσης. 
Από το Γραφείο Τύπου 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ- Δελτίο τύπου- Εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.


Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος μας για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών όπου στο πρώτο μέρος θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη» και θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη- Βενέζη «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» στο οποίο βασίζεται το ντοκιμαντέρ. Στο δεύτερο μέρος Η Μουσική Γωνιά του Δήμου μας υπό τη Διεύθυνση της Ειρήνης Κοντοσώρου σε Μικρασιάτικα τραγούδια. 

 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Δεκέμβριος 2012 - Το Πρόγραμμα.



Θέατρο

· Αντικριτικοί Αγώνες
Τετάρτες με τον Πάρι Τακόπουλο
σε μια κατάδυσή του στα αβαθή νερά της κριτικής
Τετάρτη 21 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
Τετάρτη 12 και Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 18:00- 20:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος ελεύθερη. 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 210 3418579, Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:00
· Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και την
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
«Ο προτελευταίος των Μόνικιν» του Πάρι Τακόπουλου
με τον Νίκο Καλαμό
Αίθουσα: Βlack Βox,  Διάρκεια: 55΄
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ ενιαίο
· Τετάρτη 5 έως Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
«Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν»
Μια από σκηνής εξομολόγηση με την Ελένη Ζιώγα
Ένας μονόλογος της Ελένης Ζιώγα βασισμένος στο μυθιστόρημα  
του ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΩΓΑ "Όπως τα κούρντισες Θέ’ μου"
Σκηνοθεσία Μαριάννα Κάλμπαρη
Κάθε Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30 
· Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
" περισσότερα ...Ρεβίθια..."
με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη
συνεχίζονται:
· Παρασκευή 23 Νοεμβρίου έως Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
Atomic Alert του Φρεντερίκ Σοντάνγκ 
σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα, στις 21:30
κάθε Κυριακή στις 20.30
· Δευτέρα 19 Νοεμβρίου  έως  Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012καθημερινά στις 21:00  (εκτός από 3/12, στις 19:00, 17/12, στις 20:00)
"3ο Low Budget Festival"
από το spirto.net  με την υποστήριξη του ΙΜΚ
Συναυλίες-Μουσικές Παραστάσεις- Οπερέτα - Μουσικά  Αφιερώματα
· Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στις  21:00 
συναυλία   "ΠΡΙΓΚΙΠΑ  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ"
Μια μουσική πρόταση του Χρήστου Οικονομίδη
Βασισμένη στο  μουσικό έργο του «Έρως ζώο αγέρωχο και ηχηρό»
· Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, στις 18:30
Αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής για τα 55 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη
"ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ"
Μουσικό συγκρότημα «ΚΑΡΜΑ». Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου
Προβολή: Zorba the Greek του Μιχάλη Κακογιάννη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
· Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Τζένη Καρέζη...
20 χρόνια από τότε που έφυγε ...
"Λαχτάρησα μια χώρα ..." με την Μάνια Παπαδημητρίου & τον Γιάννη Μαθέ
ΙΔΡΥΜΑ "ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ"
· Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις  21:00 
συναυλία   "VIENNA NAKED"
με τον  Wolfgang Muthspiel 
Συνθέτη - Κιθαρίστα-Τραγουδιστή
· Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00
μουσική παράσταση  "ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
με την  15μελή Ορχήστρα  Ελληνικής Μουσικής  "ΕΜΜΕΤΡΟΝ"
Τραγούδι: Κώστας Μακεδόνας, Γιώργος Υδραίος και Εύα Μουμούρη
Σκηνοθεσία: Τάσος Μπιρσίμ
Μουσική επιμέλεια & οργάνωση ορχήστρας: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
· Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 & Παρασκευή 28, Σάββατο 29, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
ΟπερέταΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
του Νίκου Χατζηαποστόλου σε λιμπρέτο Γιάννη Πρινέα
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ραφή
· Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00
Μουσική Παράσταση
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και αντιρρήσεις
Μάγδα Μαυρογιάννη αφήγηση, Μίνα Πολυχρόνου υψίφωνος
Ειρήνη Καράγιαννη μεσόφωνος, Μάιρα Μηλολιδάκη μεσόφωνος
Τίτος Γουβέλης πιάνο
· Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00
Μια εορταστική μουσικοθεατρική παράσταση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Γάλλου συνθέτη που άλλαξε την πορεία της μουσικής
CLAUDE DEBUSSY: La musique à moi
 Μάνια Παπαδημητρίου αφήγηση, Ναταλία Γεράκη φλάουτο, 
Μυρσίνη Μαργαρίτη - υψίφωνοςΔιονύσης Μαλλούχος - πιάνο
Παράσταση Χορού
· Παρασκευή 30 Νοεμβρίου & Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε
"Εγχειρίδιο Χρήσης για Ένα Τραπέζι, μία Καρέκλα, Πέντε Κούκλες και Μισίνα"
Χλόης Μελίδου και Ρούλας Κλεοβούλου
"Mary’s Song" Ρούλας Κλεοβούλου

Εκθέσεις

· Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓOY ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:30
Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00 Είσοδος Ελεύθερη
· Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012  έως Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013
Έκθεση «παραμυθο ...σχεδιάσματα»
παραμυθοφορεσιές και παραμυθοκατασκευές 
από Σχεδιαστές του Ομίλου σπουδών μόδας PANSIK
πάνω σε αφηγήσεις της παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στις 20:30
Εκθεσιακός χώρος ισογείου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή. Είσοδος Ελεύθερη
· Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012  έως Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Έκθεση Ζωγραφικής «Συνάντηση»
 Κίκος Λανίτης, Ελένη Νικοδήμου,  Σταύρος Κίκας, Λευτέρης Ολύμπιος
 ΓΚΑΛΕΡΙ ΓΚΛΟΡΙΑ ΚΑΣΣΙΑΝΙΔΗ
Εκθεσιακοί Χώροι 2ου & 3ου Ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη
· Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έως Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013
Έκθεση Ζωγραφικής: «Μικρά παραμύθια»
IGLI GIORGO20 ζωγραφικοί πίνακες, ένας διάλογος στην καρδιά του καλλιτέχνη
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00
Εκθεσιακός Χώρος 1ου Ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη
· Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
"Μοιράζομαι..."
Μία ιδιότυπη έκθεση, προάγγελος μιας συνέχειας...
Έρη Στάη, Κώστας Πίτσιος, Αλίκη Κριτσέλη
σε μία ιδέα της Έρης Στάη
Αίθουσα: VideoRoom ισογείου
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 21/12,  18:00 – 22:00
       και Σάββατο 22/12,  11:00 – 22:00 
Είσοδος Ελεύθερη
συνεχίζονται οι εκθέσεις: 
· Κυριακή 18 Νοεμβρίου-  έως Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
έργα ζωγραφικής παιδιών με αφορμή τις αφηγήσεις της Σάσας Βούλγαρη: 
Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ και τα ελληνικά αδερφάκια τους!
Εκθεσιακός χώρος ισογείου
Ώρες λειτουργίας: 18:00 - 22:00. Είσοδος ελεύθερη
· Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012
ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ,  Έκθεσης Ζωγραφικής
"Ταξίδι προς την Ελευθερία"
Εκθεσιακός χώρος δεύτερου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00. Είσοδος Ελεύθερη
· Δευτέρα 19 Νοεμβρίου έως Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ, Έκθεση Ζωγραφικής
"Η αλήθεια που δεν υπάρχει"
Αίθουσα: Εκθεσιακός χώρος πρώτου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00. Είσοδος Ελεύθερη
Παραστάσεις για Παιδιά
· ΚΥΡΙΑΚΕΣ με ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Κάθε Κυριακή, στις 11.30
Εναλλασσόμενο πρόγραμμα παραστάσεων κουκλοθέατρου
για παιδιά από την Unima Ελλάς
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012
Κουκλοθέατρο ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ
Παράσταση: «Η2Ο: 7 σταγόνες φτάνουν»
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
Κουκλοθέατρο Ανέμη
Παράσταση: «Η Συμφωνία των παιχνιδιών»
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
Κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό
Παράσταση: «Η επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα»
Κυριακή  23 Δεκεμβρίου 2012
Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Άλογα
Παράσταση: «ΓΟΡΓΟΝΑ, ΓΟΡΓΟΝΙΤΣΑ»
Κυριακή  30 Δεκεμβρίου 2012
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια
        Παράσταση: «ΦΑΣΟΥΛΗΣ – μια ιστορία έρωτα και θανάτου»
· κάθε Κυριακή στις 12.30, με διαφορετικά παραμύθια
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
με την παραμυθού Σάσα  Βούλγαρη 
τα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ και τα ελληνικά αδερφάκια τους
· κάθε Κυριακή στις 12.00
"Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου"
ΛΩΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ
Θεατρική Παράσταση για όλη την Οικογένεια
· Κάθε Σάββατο έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 17:00
Σάββατο 22 και Σάββατο  29 Δεκεμβρίου, διπλές παραστάσεις 
στις 12:30 και στις 17:00
επιπλέον παράσταση την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, στις 12:00
 «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» 
Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους
· Τετάρτη 26 και Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 12:00 
Μουσικό Παραμύθι: ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ
των αδελφών Γκριμ, σε μουσική του EHumperdinck
Διασκευή και σκηνοθεσία: Λιάνα Μπάρδη-Ξένου


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή. 
Υποστηρικτές Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ      METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,     ελculture.gr                  clickatlife.gr        
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια 
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr