Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοπροαίρετο μήνυμα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ταύρου Πέτρου Καραφωτιά μέσω της προσωπικής του σελίδας του facebook προς τους Επαγγελματίες

Σαν πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Ταύρου θέλω να στείλω ένα μήνυμα (καλοπροαίρετο) πρός του επαγγελματίες. 
Παιδιά χαμηλώστε τις τιμές στα προϊόντα σας. Δεν είναι δυνατόν ένας καφές να κοστίζει, όσο στο Θησείο, δηλ. από 2,5 έως 3,5€
Μερικοί επαγγελματίες το έχουν ήδει ξεκινήσει στα είδη φαγητού. Ο καφές γιατί παραμένει σε αυτά τα ύψη;; Δεν σας λέω πόσο να πωλήσετε, αλλά κάντε πιό προσιτές τις τιμές σας.
https://www.facebook.com/petros.karafotias 

Επιστολές του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, σχετικά με το κλείσιμο των Δήμων στις 12 & 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ λόγω των δύο θρησκευτικών γιορτών με ανακοινωσή της ζητάει να παρθούν μέτρα απο την Δημοτική αρχή ώστε να εξασφαλισθεί η ηρεμία, και η ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην πόλη μας και να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο φασιστικού και ρατσιστικού γεγονότος.



                                                                                                     Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Δήμαρχε,   
          σε λίγες ημέρες στην πόλη μας θα γιορτάσουμε δύο σημαντικές θρησκευτικές γιορτές, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και τη μνήμη της Αγίας Σοφίας. Εκφράζουμε την ανησυχία μας με αφορμή  τα βίαια επεισόδια που έχουν δημιουργήσει τα φασιστικά Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε μια σειρά πόλεις- Πάτρα, Κόρινθος, Μεσολόγγι, Ραφήνα, Νίκαια, Καλλιθέα κ.α-  υποκαθιστώντας το ρόλο του κράτους και των κρατικών λειτουργών , αμαυρίζοντας την ιερότητα των θρησκευτικών γιορτών, τρομοκρατώντας  ανθρώπους, δημιουργώντας  σκηνές βίας και τρόμου μπροστά στα μάτια πολιτών και παιδιών.
            Θα θέλαμε σαν Δημοτική Αρχή ,να πάρετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες  προς κάθε κατεύθυνση (Υπ.Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομικό Τμήμα ), ζητώντας  οι κατά νόμο υπεύθυνοι να αναλάβουν    κάθε είδους  μέριμνα ώστε να εξασφαλισθεί η ηρεμία, και η ασφάλεια  κάθε ανθρώπου στην πόλη μας και να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο φασιστικού και ρατσιστικού γεγονότος. 
            Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» θα είναι στη διάθεσή σας για κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση (παρέμβαση στις αρμόδιες αρχές, παρουσία στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις κλπ ) .Θεωρούμε ότι πρέπει όλοι μαζί να συσπειρωθούμε, να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε  στις προκαταρτικές επιδείξεις   του νεοφασισμού στον τόπο μας, να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Για τη Γραμματεία της «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
Σωπάκης Γρηγόρης
Δημοτικός Σύμβουλος



Ανακοίνωση 3ου δημοτικού σχολείου Μοσχάτου.

"Στα πλάισια της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε και με δεδομένη τη δυσκολία αρκετών μαθητών για προμήθεια μαθητικού υλικού {σχολικές τσάντες,κασετίνες,τετράδια,γόμες,μολύβια,στυλό,ξύστρες,ξυλομπογιές,ιχνογραφίες κ.α.} , κατόπιν πρωτοβουλίας του υποδιευθυντή του σχολείου μας κ. Δημητρίου Ζώταλη,προχωρήσαμε στην προμήθεια και συγκέντρωση ικανής ποσότητας μαθητικού υλικού με σκοπό τη διάθεσή του σε μαθητές οικογενειών με οικονομική δυσχέρεια.

Στην όλη προσπάθειά μας, βρήκαμε άμεση ανταπόκριση σε ΟΣΟΥΣ απευθυνθήκαμε, επιτυγχάνοντας άριστο αποτέλεσμα.


Ευχαριστούμε από ψυχής, τους παρακάτω αρωγούς αυτής της προσπάθειας, γιατί  με την ενέργειά τους αυτή παράγουν πολιτισμό, δίνοντας χαρά σε μικρούς φίλους και διδάσκουν ταυτόχρονα.


1} Κ. Φαναρίτη Στέφανο, πρόεδρο αθλητικής ένωσης Μοσχάτου.
2} Κρεωπολείο "ΦΑΡΜΑ" Χατζηνικολαίδη.
3} Βιβλιοπωλείο Παπακωνσταντίνου.
4} Ταβέρνα "Εν Μοσχάτω γλεντοφαγοπωλείο".
5} Γλυκοπωλείο "το Μοσχάτο μας".
6} Παραδοσιακό παντοπωλείο "Πάμε σαν άλλοτε".
7} Καφετέρια "ΤΑΖΖΑ DORO".
8} Μαριάννα Τσίκου, δημότισσα Μοσχάτου.
9} Πατσαλίδης Ανδρέας "πρακτορείο ΠΡΟΠΟ"
10}Ταναμπασίδης Κώστας "πρακτορείο ΠΡΟΠΟ"
11}Προδρόμου Σπύρος "πρακτορείο ΠΡΟΠΟ"
12}Αποστολίδη Μάχη, δημότισσα Μοσχάτου.


Το μαθητικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι το παρακάτω.


20 σχολικές τσάντες, 60 κασετίνες, 445 τετράδια, 60 σετ {4 μολύβια,1 γόμα, 1 ξύστρα},60 κουτιά ξυλομπογιές, 30 ιχνογραφίες μεγάλες, 50 ιχνογραφίες μικρές, 10 κουτιά πλαστελίνες, 30 τετράδια πολυτελείας με λαστιχάκι, μια κούτα μολύβια{440}, και 20 στυλό.

                                                                                                                                  Ο Δντής
                                                                                                              Γερασιμόπουλος Γιώργος


http://www.moschatodaily.gr/index.php/topika/3/ 

Aνακοινώθηκε απο τον τομέα Αθλητισμού του Δήμου Μοσχάτου&Ταύρου τα προγράμματα αερόμπικ -λατιν-μοντέρνοι χοροί (ημέρες και οι ώρες) που θα γίνονται για την περίοδο 1012-1013 .

Κλειστοί οι δήμοι Τρίτη-Τετάρτη

«Λουκέτο» βάζουν αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι δήμοι έπειτα από νέα κινητοποίηση των δημάρχων.

Οι τοπικοί άρχοντές μάλιστα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για την αυτοχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ η οποία καλεί τους εργαζομένους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00.

http://www.enikos.gr/society/77436,Kleistoi_oi_dhmoi_Trith-Tetarth.html 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες ωφελουμένων γυναικών για το πρόγραμμα " Εναρμόνησης οι κογενιακής και επαγγελματικής ζωής" μέσω ΕΣΠΑ "


Πιο πολλές πληροφορίες και αναλυτικά τα ονόματα των ωφελουμένων γυναικών στο Ν. Αττικής στον παρακάτω σύνδεσμο, που αποτελεί συμπλήρωμα του οριστικού πίνακα και αφορά τις νέες "εγγραφές" :

http://www.eetaa1.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2012/2012-09-07_oristika-gynaikwn/epilex_onom_02.pdf



ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΝΙΩΤΗΣ
 ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 18500 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ.
 https://www.facebook.com/konstantinos.piniotis

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-Αυξάνονται κατά 18.000 οι θέσεις παιδιών στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό ωφελουμένων για την τρέχουσα περίοδο σε πάνω από 60.000.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία "διοργανώνει ανταλλακτικό παζάρι σχολικών ειδών την Κυριακή 16/9 από τις 7 το απόγευμα.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα για όσους δεν μπορούν να
αντεπεξέλθουν στα σχολικά έξοδα,η Μεσοποταμία διοργανώνει ανταλλακτικό
παζάρι σχολικών ειδών την Κυριακή 16/9 από τις 7 το απόγευμα.
Ημέρες συλλογής αντικειμένων Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15/9
από τις 6 το απόγευμα.
Θα γίνει προβολή της ταινίας "Μάθε παιδί μου γράμματα" του Θόδωρου Μαραγκού
και θα κλείσουμε τη βραδιά με γλέντι και κουζίνα ρεφενέ.

 Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ" ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


  Δεν έκανε δεκτό ο Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία του Δήμου μας
το αίτημα της "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ" για να συγκληθεί την Παρασκευή  7 Σεπτέμβρη,
σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαίδευσης της πόλης, προκειμένου να
ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι γονείς για τις συνθήκες κάτω από
τις οποίες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. 

Ο κ.Ευθυμίου ανέφερε πως όλο το καλοκαίρι ο δήμος ασχολείται με τις κτιριακές ελλείψεις  των σχολείων της πόλης και αν κρίνει ότι χρειάζεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη θα γίνει εν καιρώ!!!!

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ - ΤΑΥΡΕΙΑ 2012


5/9/2012:
ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ

7/9/2012 - 10/9/2012:
Πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Αγ. Γεωργίου) - Ταύρος

13/9/2012 - 15/9/2012:
Πλατεία ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (Δημαρχείου) - Μοσχάτο

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ Τομέας Αθλητισμού . Ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου . Ανακοίνωση για τα τμήματα 2012-2013

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Τετάρτη 12 έως και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30 Για πρώτη φορά στην Αθήνα Το Stanford Summer Theater του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford παρουσιάζει την παράσταση Wanderings of Odysseus/ Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα (βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου) Μετάφραση Oliver Taplin/ Όλιβερ Τάπλιν Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία Rush Rehm/ Ρας Ρεμ




Στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» με διάρκεια τριών χρόνων (2012 – 2014), συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε  και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο του  Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013


Stanford Summer TheaterSST του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ
Wanderings of Odysseus/ Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα

That man, muse, tell of that man of twists and turns
Who was buffeted far and wide after he’d laid Troy low

Ἄνδρα µοι ἔννεπε, Mοῦσα, πολύτροπον, ὃς µάλα πολλὰ
πλάγχθη, ἐπεὶ Tροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσε

Το Stanford Summer Theater του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών,  στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος,
δραματοποίησε και θα παρουσιάσει στην Αθήνα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2012,  το έργο "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα",  που βασίζεται  σε ένα κομμάτι του δεύτερου μεγάλου έπους της αρχαίας ελληνικής γραμματείας της "Οδύσσειας" του Ομήρου, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο.

Η μετάκληση του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Αθήνα,  εγκαινιάζει ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα του  Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού,  με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ», στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013.

 Σημειώνει ο Σκηνοθέτης της παράστασης και Καθηγητής στο Stanford, Rush Rehm

Η ιστορία της Οδύσσειας

Ο Αριστοτέλης, στην Ποιητική
  του (1455b), συνοψίζει την ιστορία της Οδύσσειας του Ομήρου: Ένας άντρας λείπει από το σπίτι για πολλά χρόνια, γιατί έχει τον Ποσειδώνα ενάντιά του. 
Είναι μόνος. Πίσω στην πατρίδα, στο σπίτι του,  μνηστήρες σπαταλούν  την περιουσία του και συνωμοτούν εναντίον του γιού του. Αφού "θαλασσοδάρθηκε" επί 10 χρόνια ο Οδυσσέας επιστρέφει  αποκαλύπτεται, επιτίθεται, νικά τους εχθρούς του και σώζεται.  Αυτή είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα είναι διάφορα επεισόδια.

Ο Αριστοτέλης προσδιορίζει σωστά τα ουσιώδη στοιχεία της ιστορίας: Ένας περιπλανώμενος ήρωας ο οποίος επιστρέφει για να σώσει την οικογένειά του και να ανακτήσει το σπίτι του. Ωστόσο, οι περιπέτειες, που αναφέρονται συνοπτικά από τον Αριστοτέλη με τη λέξη "θαλασσοδάρθηκε", παίζουν μεγάλο ρόλο στη μεγάλη δημοτικότητα
  του έπους.  Και  είναι αυτό το μέρος της ιστορίας-οι θαλασσοδαρμένες περιπλανήσεις του Οδυσσέα, - που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στην παράστασή μας. 
 
Διαιρεμένη σε 24 ραψωδίες η Οδύσσεια ξεκινάει με την επίκληση του ποιητή προς τη
  Μούσα, "την  κόρη της μνήμης" και  πηγή της ποιητικής έμπνευσης. Στις Ραψωδίες  1 - 4  αποκαλύπτονται τα σχέδια των θεών για τον Οδυσσέα  και περιγράφεται η κατάσταση στο σπίτι του στην Ιθάκη. Η πιστή σύζυγός του  Πηνελόπη  αντιμετωπίζει τους όλο και πιο  βίαιους μνηστήρες, ενώ ο Τηλέμαχος, ο γιος τους, αφήνει το νησί για να ψάξει για τον πατέρα του.

Η παράσταση "Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα" ξεκινά με τους πρώτους στίχους της Οδύσσειας και αμέσως μετά προχωρά στην 5η Ραψωδία στο σημείο ακριβώς όπου ο Οδυσσέας
  μετά από μία μακρά παραμονή στη νησί της Καλυψούς με παρέμβαση των θεών ξανά - ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής. Παρακολουθούμε τις περιπέτειές του έως ότου μετά από μία ακόμη καταιγίδα  ξεβραστεί  στο νησί των Φαιάκων, όπου η Ναυσικά τον καλεί στο παλάτι του πατέρα της. Εκεί τους αποκαλύπτει την ταυτότητά του και τους διηγείται  τις περιπέτειες του. Τους μιλά για τους Λωτοφάγους, και το πως δραπέτευσε από τον αγριότερο από τους Κύκλωπες Πολύφημο, για τη μάγισσα Κίρκη  και την επίσκεψή του στον Κάτω Κόσμο όπου συνάντησε τον Τειρεσία, τη μητέρα του και τους νεκρούς συμπολεμιστές του, και μετά μιλά για τις Σειρήνες και τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, για να ολοκληρώσει τη διήγησή του με την καταστροφική παραμονή του στο νησί του Ήλιου και στο νησί της Καλυψούς. Τη στιγμή δε που οι φιλόξενοι Φαίακες τον γεμίζουν δώρα και εκείνος παίρνει ακόμη μια φορά το δρόμο για την Ιθάκη, τότε ακριβώς τελειώνει και το δικό μας έργο "Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα"  εκεί στην 14η Ραψωδία, και εάν θέλετε να μάθετε τι έγινε μετά, παρακαλούμε να μας ξανακαλέσετε του χρόνου για να σας διηγηθούμε το ένδοξο τέλος του έπους."

 Η παράσταση:
 Το έργο μεταφράστηκε από τον  Oliver Taplin και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο J. Paul Getty, στο Μαλιμπού, τον Οκτώβριο του 1992, σε σκηνοθεσία Rush Rehm. Αργότερα, ο Rush Rehm επεξεργάστηκε και πάλι το έργο  για να παρουσιαστεί το 2010  στο Θερινό Φεστιβάλ  "Γύρω από τη Φωτιά" του Stanford, για εξαμελή θίασο με τη συνοδεία ενός κρουστού. Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα,  έχοντας στις αποσκευές της τις διθυραμβικές κριτικές του Τύπου και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού του  San Francisco. Όπως σημειώθηκε: η ευφάνταστη σκηνοθεσία και τα σκηνοθετικά ευρήματα, οι ερμηνείες των ηθοποιών -που όλοι τους υποδύονται πάνω από ένα ρόλο, τα κοστούμια και τα σκηνικά, οι φωτισμοί και οι χορογραφίες ξεχώρισαν. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε και η μουσική από τα κρουστά που πλημμυρίζουν την παράσταση με τους ήχους του νερού και της θάλασσας.

Οι πρόβες για τις παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στο ΙΜΚ,  ξεκίνησαν το Μάιο του 2012, με μία ακόμα προσαρμογή του κειμένου. Εφόσον ο θίασος θα παίξει σε ένα νέο χώρο  η παράσταση  θα πρέπει να προσαρμοστεί εύκολα σε αυτόν, όπως ακριβώς υποθέτουμε ότι θα έκαναν και οι αρχαίοι ραψωδοί πριν από 3.000 χρόνια όταν θα αφηγούνταν τις περιπέτειες του Οδυσσέα κάθε φορά και σε διαφορετικό χώρο, σε διαφορετικό κοινό.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο του Stanford συμμετέχει με ιδίους πόρους στο πρόγραμμα, καθώς ανέλαβε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων 5 μελών της αποστολής από και προς τις ΗΠΑ, τις δαπάνες για την προετοιμασία και τις δοκιμές της παράστασης στις ΗΠΑ, καθώς και τμήμα του κόστους της προσαρμογής των σκηνικών.

Το Stanford Summer Theater (SST) ιδρύθηκε το 1997 με στόχο να φέρει σε επαφή το Επαγγελματικό θέατρο με την Πανεπιστημιακή αλλά και την ευρύτερη κοινότητα του San Francisco, μέσω ενός ετήσιου Φεστιβάλ. Έχοντας την υποστήριξη του Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου του Stanford, το SST συνδυάζει το κύρος και την υποδομή ενός εκ των σημαντικότερων ερευνητικών ιδρυμάτων παγκοσμίως με την ερευνητική διάθεση και το ταλέντο των φοιτητών του και παρουσιάζει παραστάσεις υψηλών προσδοκιών.

Στα αγγλικά με σύντομες υποβοηθητικές αναφορές στα ελληνικά για την εξέλιξη της παράστασης ώστε οι θεατές να εστιάσουν περισσότερο στην σκηνική δράση.


Wanderings of Odysseus/Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα
(βασισμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου)
Μετάφραση Oliver Taplin
Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία Rush Rehm
Κοστούμια: Connie Strayer,
Μουσική: Taylor Brady
Χορογραφίες: Katharine Hawthorne
Φωτισμοί: Jacob Νeil Boehm 

Ερμηνεύουν: Courtney Walsh, Jeffrey Bihr, Paul Baird, Peter Ruocco, Angela M. Farr Schiller, Ariel Mazel-­Gee

Υπεύθυνος Σκηνής: Brendon Martin
Βοηθός Υπεύθυνου Σκηνής: Logan Hehn

Τετάρτη 12  έως και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20.30
Stanford Summer Theater/ Πανεπιστήμιο του Stanford
 Wanderings of Odysseus/Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα    (βασισμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου)
 Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία Rush Rehm
Αίθουσα: Θέατρο
          Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 
          Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 

          Τιμή εισιτηρίων:    10€, Κανονικό

                                              5€, Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                                       Πολυτέκνων   (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /                                                        Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA                                                    (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ /
                                              Άνω των 65

                                              Ελεύθερη Είσοδος:  Μαθητές/ Σπουδαστές Δραματικών                                                           Σχολών / Φοιτητές Θεατρολογίας / Φοιτητές Σχολών και                                                           Τμημάτων Κλασικής και Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης /                                                      Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επί των διαθέσιμων θέσεων - Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579)

*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr