Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου απο τον κύριο Καραφωτιά πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητα Ταύρου

..Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
για τις τεράστιες επιτυχίες σε Κόρινθο και Δίστομο!!!!!!!
Αυτή η ομάδα είναι αδύνατον, σε κάθε εκδήλωση να μη φέρει βραβεία.

Και πάλι συγχαρητήρια!!!! Μας κάνετε όλους περήφανους και αυτό πηγάζει

μέσα από την θέληση, την εργατικότητα & το πάθος για δουλειά.

Δημοτική Κοινότητα Ταύρου
 https://www.facebook.com/petros.karafotias 

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την Παρασκευή στις 31/08/2012 και λήγει την Δευτέρα στις 10/09/2012 και ώρες 08.00 π.μ. – 14.30 μ.μ.

στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, οδός Κοραή αρ. 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 183 45, Μοσχάτο, προς το Γραφείο Προσωπικού


Χωρίς μετρό αύριο το πρωί

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν αύριο, Σάββατο, από τις 05.30 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, οι συρμοί του μετρό, καθώς το σωματείο των εργαζομένων προχωρεί σε κινητοποιήσεις.

Οι υπάλληλοι του μετρό προγραμματίζουν συνέλευση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά την οποία θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις για τα ζητήματα του κλάδου τους.


Παράλληλα, θα συζητήσουν για τις μετέπειτα κινητοποιήσεις τους, καθώς διαμαρτύρονται για τις περικοπές που έχουν υποστεί στους μισθούς τους.

Ανδρέας Σαμαλτάνος : "Ζούμε την Δύση της Κοινωνίας μας;"

Η πλειοψηφία των εθελοντών θέλουμε και επιδιώκουμε να είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ, σε μια κοινωνία «Ενεργών Πολιτών» και όχι ΙΔΙΩΤΕΣ σε μια «κοινωνία των ιδιωτών».*

    Βέβαια και στον εθελοντικό κόσμο, πάντα θα υπάρχουν τα «μαύρα» πρόβατα που ασχολούνται ώστε να πετύχουν προσωπικούς στόχους (να γίνουν πχ Δημοτικοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Βουλευτές ακόμα και Πολιτικοί Αρχηγοί), αυτούς όμως σύντομα τους αντιλαμβάνεται η κοινωνία και τους τιμωρεί με τον τρόπο της.

    Σήμερα οι κοινωνικές δομές, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, απλά καταρρέουν.

    Σήμερα η κοινωνία χρειάζεται όσο ποτέ έναν Οργανωμένο Δυνατό Εθελοντισμό και αυτό για να μπορέσει να υπάρξει αυτοοργάνωση, Υποστήριξη, κοινωνική συνοχή, αλλά ακόμα και για να υποστηριχθεί ψυχολογικά το μεγάλο μέρος των Ελλήνων που λόγω ανεργίας έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ την τηλεόραση.

    Αυτές τις ημέρες οι ΟΤΑ σε όλη την χώρα, διαμαρτύρονται, οργανωμένα, με απεργίες και πορείες, για την επικείμενη όπως την περιγράφουν, οικονομική καταστροφή τους.
Οικονομική καταστροφή που θα φέρει την αποδιοργάνωση των λειτουργιών τους, αυτό την στιγμή που με τον Καλλικράτη 1 πέρασαν στους ΟΤΑ αρμοδιότητες όπως τα σχολεία, αυτό την στιγμή που ετοιμάζουν να τους παραδώσουν την ασφάλεια ακόμα και την υγεία μέσω του Καλλικράτη 2.

    Και όταν έρθει αυτή η καταστροφή τι θα γίνει;

    Οι τοπικές κοινωνίες που όλα αυτά τα χρόνια γαλούχησαν τον εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο θα σταθούν γρηγορότερα όρθιες, διότι οι πολίτες τους θα αυτοοργανωθούν γρηγορότερα οι υπόλοιποιτι θα απογίνουν;

    Αντιλαμβάνομαι πως όλα αυτά μοιάζουν αόριστες καταστροφολογίες. Ελπίζω να είναι έτσι και εύχομαι πραγματικά να κάνω λάθος, εύχομαι απλά να παρασύρθηκα σήμερα από την απαισιοδοξία που έχει κυριεύει την ψυχή κάθε Έλληνα Πολίτη.

Εύχομαι … και δρω.




* Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη ο πολίτης είναι ο ελεύθερος πολίτης της αρχαίας πόλης
κράτους που συμμετέχει στα κοινά ενεργά, ενώ ο ιδιώτης είναι ο ελεύθερος πολίτης της
αρχαίας πόλης κράτους που ενώ έχει δικαιώματα αποφεύγει να συμμετέχει στα κοινά (Δήμο).
Από την λέξη Ιδιώτης προέρχεται και η Αγγλική λέξη Idiot – Ηλίθιος

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σχολικό παζάρι στην πλατεία Μεταμορφώσεως του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου 6-7 Σεπτεμβρίου: 12:00 με 20:00

ΣΙΝΕ ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ- Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος (Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων)-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ 30/8/7 ΕΩΣ 14/9/2012


τηλ. 210 3459531-Δωρεάν Πάρκινγκ
Ταινίες Α΄προβολής: 5 €
παιδικό: 3 € 


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 




Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης:Δελτίο Τύπου- Έφθασε στην Αθήνα το πολυμελές κλιμάκιο του Stanford Summer Theatre του Stanford University (Καλιφόρνια) 2ο στη φετινή Παγκόσμια Λίστα κατάταξης των Πανεπιστημίων για την προετοιμασία τόσο του Σεμιναρίου και των Εργαστηρίων με Θέμα «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» , όσο και της παράστασης "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα" σε σκηνοθεσία του Καθηγητή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του SST, Ρας Ρεμ, που επισκέπτεται με συγκίνηση τη χώρα μας μετά από 36 χρόνια




Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίο είχε ασχοληθεί επισταμένα και ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Πρόγραμμα ξεκινά με την πρόσκληση στην Αθήνα από το ΙΜΚ, του 2ου Καλύτερου Πανεπιστήμιου στον κόσμο, του Πανεπιστήμιου Στάνφορντ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη σχετική λίστα κατάταξης που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο 2012, και του πρώτου όσον αφορά στην επεξεργασία θεμάτων Αρχαίου Δράματος και Κλασικών Σπουδών,  στα οποία δίνει ιδιαίτερο βάρος.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Προγράμματος θα πραγματοποιηθούν Σεμινάριο και Εργαστήρια, όπως και η Θεατρική Παράσταση "Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα", βασισμένη στο Έπος του Ομήρου σε σκηνοθεσία Ρας Ρεμ  (12-15 Σεπτεμβρίου 2012).

Για το Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΙΜΚ, κατατέθηκαν  104 αιτήσεις συμμετοχής και επιλέγηκαν  80 ενδιαφερόμενοι, που θα παρακολουθήσουν το κεντρικό Σεμινάριο,  από τους οποίους οι 32  θα πάρουν μέρος και στα 4 εξειδικευμένα Εργαστήρια. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, την Πέμπτη 13/9/2012, στις 15:00, θα γίνει παρουσίαση από τους συμμετέχοντες. Στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια που θα διδάξουν Καθηγητές του Στάνφορντ, η φοίτηση είναι δωρεάν, ενώ, ήδη από τις αρχές Αυγούστου,  διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες πολυσέλιδο έντυπο υλικό προετοιμασίας (273 σελίδες) οι οποίοι θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που έγινε στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ανάμεσα στη συντονιστική ομάδα του προγράμματος, τον Rush Rem, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Stanford Summer Theatre και Καθηγητή Δράματος και Κλασικών Σπουδών του Stanford University και την Κατερίνα Ζαχαρία, Καθηγήτρια Κλασικών σπουδών στο Loyola Marymount στο L.A.,  ο Ρας  Ρεμ αναφέρθηκε πολλές φορές στην αγάπη του προς της Ελλάδα αλλά και στην ιδιαίτερη τιμή που του έκανε το ΙΜΚ με την εν λόγω συνεργασία. Επανειλημμένα  τόνισε ότι τόσο το Πανεπιστήμιο Stanford, (το οποίο σημειώνουμε ότι  καλύπτει μέρος των δαπανών της συμμετοχής του)  όσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του δέχθηκαν με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υπερνικώντας οποιεσδήποτε οικονομικές ή άλλου είδους αντιξοότητες. Προσδοκούν να μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το δικό τους  τρόπο προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και να εγκαινιάσουν έναν ανοικτό διάλογο με έλληνες συναδέλφους τους για την παραπέρα επεξεργασία αυτών των πολύ σημαντικών θεμάτων.
Επιπλέον, για  τα στελέχη του Stanford, διδακτικό προσωπικό και επαγγελματίες καλλιτέχνες,  αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση και έχει ιδιαίτερη σημασία  το γεγονός ότι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μία παράστασή τους στη χώρα που γέννησε το Αρχαίο Δράμα και τα Ομηρικά Έπη. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Stanford Summer Theater
του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford

παρουσιάζει την παράσταση
Wanderings of Odysseus / Οι Περιπλανήσεις του Οδυσσέα
Βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου
Μετάφραση: Oliver Taplin
Θεατρική Προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Rush Rehm
 12 - 15 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 135’ με διάλειμμα 
Τιμή εισιτηρίων:    10€, Κανονικό
                                  5€, Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων                                  (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων /  Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/                               Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας                              ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ΑμΕΑ / Άνω των 65

                      Ελεύθερη Είσοδος: Μαθητές/ Σπουδαστές Δραματικών Σχολών / Φοιτητές                 Θεατρολογίας / Φοιτητές Τμημάτων και Σχολών Κλασικής και                                        Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης / Μέλη Σ.Ε.Η./ Μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ.

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επί των διαθέσιμων θέσεων - Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579)

*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μεσοποταμία:Σαββάτο 01/09 προβολή της ταινίας το ΧΑΟΣ των αδελφών Ταβιάνι.

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Προγραμματισμένες Διακοπές της ΔΕΗ στον Ταύρο την Πέμπτη (30-8-12) και την Δευτέρα (3-9-12)

H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
30/8/2012 7:30:00 πμ 30/8/2012 5:30:00 μμ ΤΑΥΡΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ απο κάθετο: ΛΕΓΑΚΗ έως κάθετο: ΕΙΡΗΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 05:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΥΔΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 05:30 μμ Κατασκευές
3/9/2012 7:30:00 πμ 3/9/2012 4:30:00 μμ ΤΑΥΡΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΓ.ΑΝΝΗΣ απο κάθετο: ΑΝ.ΛΕΓΑΚΗ έως κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΔΕΛΦΩΝ απο κάθετο: ΟΔ.ΕΛΥΤΗ έως κάθετο: ΑΓ.ΑΝΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΔΙΣΤΟΜΟΥ απο κάθετο: ΟΔ.ΕΛΥΤΗ έως κάθετο: ΑΓ.ΑΝΝΗΣ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΟΔ.ΕΛΥΤΗ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΗΡΩΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΘΑΝΑΤΩΝ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ απο κάθετο: ΔΕΛΦΩΝ έως κάθετο: ΔΙΣΤΟΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:Α ΠΑΡΟΔΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Λειτουργί

Μήνυμα Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.