Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

7o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου 10 -31 Αυγούστου 2012, στις 21:00



Έντεκα μουσικές βραδιές με ευφάνταστες και δημιουργικές συμπράξεις ερμηνευτών
Με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη σολίστ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου, το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006. Από την πρώτη στιγμή γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του, και έγινε αναπόσπαστο μέρος του Αιγινίτικου καλοκαιριού. Ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που ιδρύθηκε το 2009, αποδείχθηκε πολύτιμος για την πραγματοποίηση του και φέτος.
Σε πείσμα των καιρών και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των συναυλιών, που έχει καθιερώσει, το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου 2012, όπως πάντα, με πολύ μουσική δωματίου, με τη σύμπραξη Ελλήνων και ξένων μουσικών αλλά και με πολύ τραγούδι σε διάφορες εκφράσεις του –όπερα, έντεχνο, τζαζ– αφού η ποικιλία και η προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων παραμένει πάντα βασικό μέλημά του.
Με δημιουργικές και ευφάνταστες μουσικές συμπράξεις φιλοξενεί 42 ερμηνευτές κλασικής και έντεχνης μουσικής σε 11 «πλούσιες» μουσικές βραδιές. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από Ιαπωνία (η Ακάνε Σακάι, πιάνο) Ισπανία (Νατάσα Μαργκούλις, τσέλο και Φρανσίσκο Αλμαζάν, όμποε), Αυστρία (Χάραλντ Οσμπέργκερ, πιάνο), Γαλλία (Λίλλυ Μπογιατζίεβα,  Δημήτρης Βασιλάκης)   συνεργάζονται αρμονικά και παρουσιάζουν πρωτότυπους συνδυασμούς με έργα μουσικής δωματίου.
Ερμηνευτές στο πιάνο (Ντόρα Μπακοπούλου, Νέλλη Σεμιτέκολο, Harald Οssberger, Τίτος Γουβέλης, Λίλλυ Μπογιατζίεβα, Χρήστος Μαράντος Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Γιάκας, Μαρία Παπαπετροπούλου, Άρης Γραικούσης), φωνές (Τζούλια Σουγλάκου, Λουκία Σπανάκη, Αγγελική Καθαρίου, Λένια Ζαφειροπούλου, Μάιρα Μηλολιδάκη), βιολιά (Διονύσης Bερβιτσιώτης, Γιώργος Μάνδυλας), όμποε (Francisco Almazan) ένα ή και τέσσερα τσέλα (Κωνσταντής Σφέτσας, Χριστόφορος Μιρόσνικοφ, Δημήτρης Πάτρας, Νατάσα Μαργκούλις) φτιάχνουν ένα πρόγραμμα γεμάτο προσδοκίες. 
 Ακόμα φιλοξενεί μία ιδιαίτερη βραδιά με την Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο) και τον Γιώργο Μουλουδάκη (κιθάρα) οι οποίοι με σύμμαχό τους την τεχνολογία θα ξεναγήσουν το φιλόμουσο κοινό σε μία δική τους πόλη.
Επιπλέον, το έντεχνο τραγούδι καταλαμβάνει το δικό του χώρο με ξεχωριστές μουσικές βραδιές - εκπλήξεις όπως αυτή με την εμπνευσμένη ιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα Λένα Πλάτωνος που θα παίξει πιάνο στα τραγούδια της με την Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα. Την Αρλέτα σε μία σύμπραξη με τον Τάκη Φαραζή.  Τον Δώρο Δημοσθένους με την πενταμελή μπάντα του σε τζαζ διάθεση και την ηθοποιό  Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα νοσταλγικό μουσικό πρόγραμμα.  
Με τις ιδιαίτερες επιλογές του και το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού να απολαύσουν ερμηνείες υψηλής ποιότητας καταρχήν στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ακριβώς δίπλα στο κύμα, στο «Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση» στην Παχεία Ράχη, καθώς και σε χώρους που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ: στο Προαύλιο της Μητρόπολης Αίγινας, ενός μνημείου μεγάλης ιστορικής αξίας και ομορφιάς, όπου ορκίστηκε ο πρώτος κυβερνήτης του σύγχρονου ελληνικού κράτους και συνεδρίασε για πρώτη φορά το Κοινοβούλιο της χώρας, και στην Αυλή του Ναού του Σωτήρα του παλιού Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, έναν ατμοσφαιρικό χώρο που συνδέεται και αυτός με την παρουσία του Ι. Καποδίστρια στο νησί.
Το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι το στηρίζουν οικονομικά αλλά και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες που το πλαισιώνουν και συμπαραστέκονται και φέτος σε αυτή την προσπάθεια.

 
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ γενική είσοδος
Κάρτα Διαρκείας για όλες τις συναυλίες του Φεστιβάλ: 70€
Προπώληση: ΑΙΑΚΕΙΟΝ, Αίγινα
Πληροφορίες: 6949 073 893,   e-mail: enastro@otenet.gr

Οργάνωση παραγωγής

EnastrosLogo

με την Υποστήριξη
του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υποστηρικτές: ΟΤΕ, Ι. Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Δήμος Αίγινας
                         Σπύρος Νάκας, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα,  Ευδία,
                         Σύλλογος Φίλων Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας,
                        Ραστώνη,  Fistikies Holiday Appartments, Αιάκειον catering,                                          ΑΦΑΙΑΣ computers,  Nova Ferries, Φλοίσβος Ψαροταβέρνα,                                ACEINCENTIVES, Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων                              Αίγινας, Φαρμακείο Σκαλτσιώτη, Λεούσης Εισαγωγική Εταιρεία                        Ξύλου


Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΕΡΤ     ΝΕΤ 105,8      ΚΟSMOS 93,6
E-go.gr     Culturenow,gr      Monopoli.gr      Politismos.com.gr
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ   Saronic Magazine    TV Aegina Portal.gr   Aegina News


Γραφείο Τύπου:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr, petrouniax@gmail.com

"Κόπηκε" η Παπαχρήστου

Μετά το ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η Παπαχρήστου ζήτησε συγνώμη και έδωσε εξηγήσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, πήρε την απόφαση να «κόψει» την αθλήτρια από την ελληνική αποστολή.


Aναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ:


«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν, Παρασκευή Παπαχρήστου, για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.


Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

περισσότερα στο

Τέλος ο Μπανιάς από τον Φωστήρα

Παρελθόν από τον Φωστήρα αποτελεί ο Μιχάλης Μπανιάς.

Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας τους και χώρισαν οι δρόμοι τους.
Ο 29χρονος μεσοαμυντικός είχε αποκτηθεί τον περασμένο Ιανουάριο και ήταν από τος πρωταγωνιστές της ανόδου στη Football League 2 για τον «Φονέα».
«Η οικογένεια του Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ευχαριστεί τον Μιχάλη Μπανιά για την προσφορά του και για την άριστη συνεργασία, ενώ του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας, η οποία αναγνώρισε την προσφορά του ποδοσφαιριστή στον σύλλογο.

Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε δέκα δόσεις

Κανονικά η πληρωμή της πρώτης δόσης ανεξάρτητα από τη ρύθμιση

Κανονικά θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και στη συνέχεια θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που αναμένεται, για την πληρωμή του φόρου σε έως και 10 δόσεις.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ και όσα ανέφερε στον Αθήνα 9.84 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου την πρώτη δόση και στη συνέχεια θα ρυθμιστούν οι οφειλές για τις άλλες δύο δόσεις.


Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ρύθμιση της οφειλής δηλαδή αν οι πολίτες θα πρέπει να συνωστισθούν σε ουρές στις εφορίες για να ζητήσουν δόσεις. Για την ώρα το θέμα παραμένει ασαφές και δεν έχει ξεκαθαριστεί.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/388919/pos-tha-plirosete-ton-foro-se-deka-doseis/ 

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αγιαξ Ταύρου: Ανανέωσαν Θεοφάνους και Χαλίλι!

Δύο ποδοσφαιριστές με δεδομένες ικανότητες και σημαντική προσφορά στην επιθετική γραμμή του Αγιαξ Ταύρου, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στον 'ερυθρόλευκο' σύλλογο. 

Ο λόγος τον 29χρονο Στάθη Θεοφάνους και τον νεαρό Ελτον Χαλίλι, που πέρσι είχαν πολύ καλές εμφανίσεις στην προσπάθεια της ομάδας για γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας στην κατηγορία. 

Ασφαλώς, αυτό που μέτρησε ιδιαίτερα στα... μάτια του προπονητή Αλέκου Ρίζου, ο οποίος εισηγήθηκε την παραμονή τους στον Ταύρο, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με εξαιρετικούς χαρακτήρες.

http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=87695

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"-Η Βάσω Μιλλούση μιλάει στο Sport24.gr για την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Βάσω Μιλλούση μιλάει στο Sport24.gr για την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκαλύπτει το όνομα του χρυσού Ολυμπιονίκη, η παρουσία του οποίου της δίνει δύναμη να πετύχει το στόχο της.
Όποιος θέλει να μάθει πως είναι η θέα από το πρώτο σκαλί μιας ολυμπιακής εγκατάστασης του Λονδίνου, το μοναδικό που έχει να κάνει είναι να ρωτήσει τη Βάσω Μιλλούση.
Βλέπετε, η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο προολυμπιακό τουρνουά στην Ο2 Arena, το πολυμορφικό στάδιο που θα φιλοξενήσει το άθλημα.


"Ναι, δεν το είχα σκεφτεί. Έχω να σας πω πως η θέα από το πρώτο σκαλί είναι υπέροχη σε αυτό το καταπληκτικό στάδιο. Μακάρι να κάνω την έκπληξη στο Λονδίνο", υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.
"Βέβαια ο αγώνας δεν είναι ο ίδιος, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για εμένα το ότι γνωρίζω το χώρο. Θα αισθάνομαι άνετα και ίσως αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα έναντι των δυνατότερων αντιπάλων μου. Εκείνη η νίκη είναι πραγματικά σημαντική για εμένα και με έχει βοηθήσει ψυχολογικά στην προετοιμασία μου".

Ταξίδι δώδεκα ετών μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό
Η ίδια αισθάνεται πως έχει κρεμάσει ήδη το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της. Το μετάλλιο που απονέμεται όχι στον νικητή, αλλά σε εκείνον που δεν εγκαταλείπει το όνειρο του, έχει επιμονή και υπομονή.
Η ιστορία της Βάσως συμπεριλαμβάνεται στις πιο περίεργες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Επιστρέφει δώδεκα χρόνια μετά πρώτη και τελευταία συμμετοχή της στο Σίδνεϊ. Το 2000!

Η 16χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε δίπλα της τη Σιμόνα Αμανάρ, τη Σβετλάνα Χόρχινα και την Έλενα Ζαμολοντσίκοβα. Το μέλλον ήταν δικό της, ωστόσο κόπηκε βίαια όταν της είπαν δύο χρόνια μετά πως παραμεγάλωσε (!) και έπρεπε να αποσυρθεί. Αποκλεισμένη από το άθλημα που αγαπούσε, στράφηκε στο χορό και επέστρεψε στους αγώνες πριν από το Πεκίνο. Και ευτυχώς ο άνθρωπος που διέκοψε την καριέρα της, βρίσκεται μακριά από τα γυμναστήρια.
"Αισθάνομαι ήδη νικήτρια. Επέστρεψα γιατί ήθελα να αγωνιστώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συμμετοχή μου με γεμίζει ικανοποίηση και μεγάλη χαρά. Χαίρομαι για τον κόπο και την προσπάθεια μου. Το 2004 ένιωθα χαρά και ζήλεια μαζί. Χαρά για τους φίλους μου που αγωνίζονταν μπροστά στο ελληνικό κοινό και ζήλεια διότι θα μπορούσα να βρίσκομαι και εγώ μαζί τους".
Θα αγωνιστεί στον προκριματικό των γυναικών την 29η Ιουλίου με στόχο την άψογη εκτέλεση των δύσκολων προγραμμάτων της στη δοκό και στους ασύμμετρους ζυγούς".
"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την προετοιμασία μου. Έχουμε και μια πρώτη εικόνα από τα προγράμματα των αντιπάλων μου. Δεν βρισκόμαστε μακριά. Για μένα αποτελεί επιτυχία η συμμετοχή μου στο Λονδίνο. Κάθε αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενο. Αν εκτελέσω σωστά τα προγράμματα μου, έχω ελπίδες. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσω κάθε στιγμή".
  

περισσότερα στο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
24/7/2012


        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει πραγματοποιήσει μέχρι τις 23/07/12 τρεις ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε όλα τα φρεάτια υδροσυλλογής του Δήμου και στα λιμνάζοντα ύδατα.
        Η μέριμνα του Δήμου για την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου των κουνουπιών αλλά και την αντιμετώπιση των νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω των εντόμων, είναι ιδιαίτερα επίμονη, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη των εστιών μόλυνσης που προκαλούνται από τα κουνούπια.
        Πέρα από τους ψεκασμούς που πραγματοποίησε ο Δήμος, συνέχισε τη δράση του  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιώντας ψεκασμούς, στις εξής περιοχές που υπέδειξε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου:
1.    Κοίτη Ιλισού
2.    Εκβολή Κηφισού
3.    Χώρος πίσω από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
4.    Υπόγειες διαβάσεις όπου λιμνάζει νερό, μεταξύ Λ. Ποσειδώνος και Παραλίας
5.    Κοίτη του ρέματος Προφήτη Δανιήλ
6.    Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων
7.    Πλατεία Λαού
8.    Οικόπεδα Βασσάλου
Για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα διενεργηθούν επαναληπτικοί ψεκασμοί στα ίδια σημεία σε 15 μέρες. Παράλληλα, συνιστάται η επιφυλακή και η προφύλαξη κι από τους κατοίκους για ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, εποπτεύοντας τη διαδικασία του ψεκασμού, δήλωσε: «Ο Δήμος μας, λόγω και της τοποθεσίας του ανάμεσα στα δύο ποτάμια αλλά και της ιδιομορφίας της κοίτης του Προφήτου Δανιήλ και του πρασίνου στο πάρκο Ηρώων-Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, καλείται κάθε χρόνο να επιδείξει ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά όσον αφορά την καταπολέμηση του επικίνδυνου φαινομένου των κουνουπιών. Με σεβασμό στο περιβάλλον και ακολουθώντας όλες τις ενδεδειγμένες δράσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση του φαινομένου και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα, προσφέροντας στους κατοίκους την προστασία που χρειάζονται για μία ασφαλή διαβίωση».

                      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας του Φωστήρα

Κυκλοφορήσαν από την Κυριακή (22/7), οι κάρτες διαρκείας του Φωστήρα για τη σεζόν 2012-2013.
«Η γενική τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ η διοίκηση του συλλόγου κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος μερίμνησε για όλες τις περιπτώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του «Φονέα».
Αναλυτικά:
«Κυκλοφορήσαν από χθες (22 Ιουλίου), οι κάρτες διαρκείας της ομάδας μας για τη σεζόν 2012-2013, με τις οποίες οι φίλοι του «Φονέα» θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια του ιστορικού σωματείου που αφορούν τις διοργανώσεις του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος (Football League 2) αντίστοιχα. Η γενική τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ η διοίκηση του συλλόγου κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος μερίμνησε για όλες τις περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών το εισιτήριο θα παραχωρείται στα 80 Ευρώ, ενώ για τους ανέργους, οι οποίοι υποχρεούνται να διαθέτουν την απαιτούμενη κάρτα θα πωλείται στα 50 Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο των καρτών διαρκείας, Μανώλη Στουπάκη στο τηλέφωνο: 6945-161405».

Θαλασσινό νερό: Δρα ευεργετικά στο σώμα μας

Οι μέρες που περνάμε δίπλα στη θάλασσα επηρεάζουν με πολλούς τρόπους το σώμα και την ψυχή. Δεν είναι μόνο το κολύμπι και οι περίπατοι στην ακρογιαλιά, αλλά κυρίως τα ενεργά συστατικά του θαλασσινού νερού, που δρουν ευεργετικά πάνω μας. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, που βρίσκονται σε αφθονία στη θάλασσα και στα φύκια, αξιοποιούνται στις εφαρμογές της θαλασσοθεραπείας.

Το αλάτι που περιέχεται στο θαλασσινό νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα και λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό - απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνει την παραγωγή νέων. Το θαλασσινό νερό έχει μαγνήσιο. Το μαγνήσιο ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς και τη συνολική εμφάνιση του.


Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία, έγκειται στην ικανότητά του να θεραπεύει το κατεστραμμένο και ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να θεραπεύσει τις φλεγμονές του δέρματος και να βοηθήσει τη θεραπεία πολλών παθήσεων του, όπως η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση και το έκζεμα.

«Ερυθρόλευκη» η Αρετή Τέζα

Την 32χρονη πασαδόρο Αρετή Τέζα απέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Αρετή Τέζα.


*Η 32χρονη πασαδόρος ξεκίνησε την καριέρα της στην Πετρούπολη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα Βριλήσσια, στον Πανελλήνιο, στην Κερατέα και πέρυσι ήταν από τις πρωταγωνίστριες αθλήτριες της ομάδας του Α.Ο. Τραχώνων στην πορεία ανόδου από την Α2 στην Α1 βόλεϊ γυναικών».

Η αρχαιότερη ελιά θα στεφανώσει την ελληνική Ολυμπιακή αποστολή

Ο τιμητικός κότινος θα ταξιδέψει στο Λονδίνο

Κότινο (κλαδί ελιάς), με το οποίο στεφανώνουν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει στις αποσκευές της η ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα που αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για το Λονδίνο.

Ο κότινος προέρχεται από την "μνημειακή" ελιά των Βουβών του δήμου Πλατανιά Χανίων και, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Ομάδα, έπειτα από την αποδοχή σχετικού αιτήματός του από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κότινος από τη "μνημειακή" ελιά Βουβών πρόκειται να συντροφέψει την Ολυμπιακή Ομάδα στο ταξίδι της για το Λονδίνο ενόψει των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κατά τη διάρκεια της παρέλασης της Ομάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, στέλνοντας έτσι σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αρμονικής συνύπαρξης των λαών.


Ο κότινος θα παραδοθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 2 μετά το μεσημέρι από το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί μικρή εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό της Ολυμπιακής Ομάδας.


Το δέντρο έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο της φύσης, ενώ με κότινο από το δέντρο αυτό, που κόπηκε με ειδικές τελετές, στεφανώθηκε ο πρώτος νικητής του Μαραθωνίου ανδρών κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.


Το δέντρο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ στον χώρο έχει δημιουργηθεί και μουσείο ελιάς. 
 

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τέλος από τον Φωστήρα ο Παπαδημητρίου

Παρελθόν από τον Φωστήρα αποτελεί ο Αλέξης Παπαδημητρίου.
Ο έμπειρος μεσοαμυντικός έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον «Φονέα» και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο Παπαδημητρίου βοήθησε σημαντικά την ομάδα να ανέβει στη Football League 2 και με ανακοίνωσή του ο σύλλογος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φωστήρα:
«Χωρίς τον Αλέξη Παπαδημητρίου θα πορευτεί η ομάδα μας τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Football League 2. Ο έμπειρος μεσοαμυντικος, ο οποίος βοήθησε την προσπάθεια του ''Φονέα'' στην κατάκτηση του νταμπλ την περίοδο που ολοκληρώθηκε, έλυσε τη συνεργασία του με τον ιστορικό σύλλογο και πλέον αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη. Να σημειωθεί πως ο Παπαδημητρίου αποτέλεσε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Κώστα Ψυρόπουλου, δεδομένου ότι σε πολλά παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετική θέση από αυτή που του αναλογεί.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ρόλος που του δόθηκε ήταν εκείνος της ''ειδικής αποστολής'', στον οποίο ο έμπειρος άσος τα πήγε περίφημα! Θα πρέπει να τονιστεί επίσης, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο, που πέρα από την αγωνιστική του συμπεριφορά, διακρίνεται για την αξιόλογη παιδεία αλλά και για την προσωπικότητα του. Η οικογένεια του Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ευχαριστεί τον Αλέξη Παπαδημητρίου για την άριστη συνεργασία, και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
 http://www.onsports.gr/Podosfairo/Football-League-2/%CE%9Dotios-Omilos

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ

Έτοιμοι να παρουσιάσουν τα δυσκολότερα προγράμματα της ζωής τους, ώστε να κατακτήσουν και τη μεγαλύτερη δόξα της καριέρας τους, αναχωρούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής. 

Την αρχή κάνουν αύριο, Σάββατο (21/07) οι Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης, ενώ τη Δευτέρα (23/07) θα μεταβεί στην αγγλική πρωτεύουσα η Βάσω Μιλλούση.


Βάσω Μιλλούση: Επιστροφή μετά από 12 χρόνια 
Η Βάσω Μιλλούση, αντίθετα, θα αναχωρήσει για Λονδίνο τη Δευτέρα (23/07) μαζί με τον κύριο όγκο της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, αφού θα αγωνιστεί στον προκριματικό των γυναικών την Κυριακή 29 Ιουλίου. Η 28χρονη αθλήτρια επιστρέφει στον κορυφαίο θεσμό 12 χρόνια μετά την συμμετοχή της στο Σίδνεϊ, επίτευγμα σπάνιο -αν όχι μοναδικό- στη διεθνή ιστορία της ενόργανης. 
Ο Κώστας Σιούτης, που μοιράζεται με την Αναστασία Δόντη την προπονητική ευθύνη της Μιλλούση, τόνισε: «Η Βάσω είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μας βοήθησε πολύ η προετοιμασία που κάναμε την περασμένη εβδομάδα στο Βουκουρέστι, μαζί με την εθνική Ρουμανίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυνηγήσουμε τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας, αλλά και στο σύνθετο ατομικό. Στη δοκό θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας στο 6,30, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στον τελευταίο της αγώνα, στις αρχές Ιουνίου στη Γάνδη, με συντελεστή 6,20»
Η 28χρονη πρωταθλήτρια θα κληθεί να αγωνιστεί στον πρωινό όμιλο του προκριματικού (11:30 - 14:45 ώρα Ελλάδας), στοιχείο κάθε άλλο παρά θετικό, που όμως δεν αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο, όπως επισήμανε ο κ. Σιούτης: «Παρόλο που η κλήρωση δεν μας ευνόησε, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η Βάσω είναι πανέτοιμη και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες».

περισσότερα στο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η της δημοτικής κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου "Δράση τώρα"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5.30ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
H ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, καταδικάζει την προκλητική φασιστική επιδρομή των ΜΑΤ ενάντια στους επι 9 μήνες απεργούς της Χαλυβουργίας.
Μία μία πέφτουν οι μάσκες της «τριτοκοσμικής» κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτεται η απόφασή τους να σταθούν στο πλευρό του κάθε Μάνεση και όχι στο πλάι των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων,των απεργών.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!
 
Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς με μαζική παρουσία το απόγευμα στις 5.30 έξω από τη Χαλυβουργία.
 
Αναχώρηση στις 5.00 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο Ταύρου.
 

«Πράσινο φως» για 300 εκατ. ευρώ σε δράσεις των δήμων

Θα αφορούν επενδυτικά και αναπτυξιακά έργα
 
Αποδεσμεύεται τελικά το ποσό των 299 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που κατανέμεται στους δήμους για επενδυτική και αναπτυξιακές δράσεις.

Η σχετική ΚΥΑ υπογράφηκε σήμερα από τους υπουργούς Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/386647/prasino-fos-gia-300-ekat-euro-se-draseis-ton-dimon/

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωσε και Στάμο ο Φωστήρας!

Με ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζει τις κινήσεις του στο μεταγραφικό ο Φωστήρας, καθώς ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/7) την απόκτηση του Νίκου Στάμου.

Ο 26χρονος μέσος αγωνιζόταν πέρυσι στον Πανναξιακό, σημειώνοντας 18 τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο παρελθόν ο Στάμος έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο, Καβάλα, Ναυπακτιακό Αστέρα, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα και Άγιο Δημήτριο.  Ο Στάμος μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, ενώ μπορεί να καλύψει θέση και στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής.

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Φωστήρα. «Από την πρώτη στιγμή που δέχτηκα την πρόταση δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ο Φωστήρας αποτελεί ιστορική ομάδα , η οποία σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται πρωταγωνιστεί. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απάντησα θετικά. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να πετύχουμε τους στόχους που πρόκειται να θέσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Σταμάτη Καζαντζή και τον κ. Ψυρόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έκλεισε» πέντε παίκτες ο Φωστήρας

Η ενίσχυση του Φωστήρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς στον «Φονέα» θα αγωνίζονται ακόμη πέντε παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαιο.

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Μπιλίτση, Κώστα Καλδελή, Γιάννη Ζαχαρόπουλο, Βασίλειο Καλέργη και Παναγιώτη Κορμπά. 

Οι πέντε νεαροί άσοι εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους την περσινή σεζόν και ο Φωστήρας έσπευσε να τους αποκτήσει.

Ο Μπιλίτσης αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο Αθηνών, είναι 20 ετών και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Οι συστάσεις για τον Καλδελή είναι πολύ θετικές, καθώς πρόκειται για ένα τερματοφύλακα αρκετά ελπιδοφόρο, που παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 20 (!) ετών, έχει φορέσει τις φανέλες του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού (Under 20), της Καβάλας και του Εθνικού Αστέρα. 
Συν τοις άλλοις, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως μετράει στο ενεργητικό του παραπάνω από 15 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Όσον αφορά το Ζαχαρόπουλο, ο 18χρονος μέσος την περσινή σεζόν προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Αθηναϊκό, πραγματοποιώντας με τα χρώματα των «λόρδων» εξαιρετικές εμφανίσεις.

Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με τον Καλέργη, προέρχεται από το Κερατσίνι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή. Τέλος, ο Κορμπάς αναμένεται να αποτελέσει τον… Βενιαμίν του σωματείου, δεδομένου ότι δεν έχει… κλείσει το 17ο (!) έτος της ηλικίας του. Ωστόσο, ο τεχνικός του ιστορικού συλλόγου, Κώστας Ψυρόπουλος έκρινε πως ο, πρώην πλέον, πορτιέρο της ΑΕ Χατζηκυριακείου μπορεί να θεωρηθεί σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Συνεχίζει με Μαλτίδη

Με τον Ανέστη Μαλτίδη θα συνεχίσει το Μοσχάτο τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α2 των ανδρών, μετά την οριστική συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ο Εβρίτης τεχνικός φέτος θα αναλάβει και την γυναικεία ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α ΕΣΠΕΔΑ.

Την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ανέστη Μαλτίδη επικύρωσε το Μοσχάτο κατά το τελευταίο ραντεβού που είχαν οι παράγοντές του με τον έμπειρο τεχνικό από τον Έβρο.

Ο Ανέστης Μαλτίδης μετά την πετυχημένη περσινή περίοδο που είχε αποτέλεσμα την άνοδο της ομάδας στην Α2 ανδρών, συνεχίζει το έργο του στον Πειραϊκό σύλλογο φιλοδοξόντας ακόμη καλύτερες ημέρες.


Στόχος του Μοσχάτου στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η δημιουργία μιας καλής και αξιόπιστης ομάδας, η οποία να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Παράλληλα με την ανδρική ομάδα ο Ορεστιαδίτης τεχνικός θα έχει την επίβλεψη και της γυναικείας ομάδας που θα αγωνίζεται στην Α ΕΣΠΕΔΑ.  

Συνεργασία-Αδελφοποίηση ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου

Η ΑΕ Μοσχάτου και ο ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου ανακοινώνουν με χαρά την απαρχή μιας εκτεταμένης συνεργασίας-αδελφοποίησης των δύο σωματείων. 
Ο σκοπός αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας των σωματείων είναι να δημιουργηθούν περαιτέρω προϋποθέσεις αξιοποίησης των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής μας και παράλληλα η ανταγωνιστική παρουσία και των δύο ομάδων στα πρωταθλήματα. 
Σταδιακά θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την μελλοντική φάση μετεξέλιξης σε ένα πανίσχυρο σύνολο μέσω της συνένωσης - συγχώνευσης διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά.

Μετά τιμής


Τα ΔΣ ΑΕ Μοσχάτου , ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Στις Αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας , την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι : Καραπατάκης Μάνος , Τσιρώνης Χρήστος ,  Γκόγκος Νίκος , Μπουρμάς Κων/νος , Μίσσας Κων/νος  , Μπουρσούκης Βασίλης , Ορφανός Γιώργος , Παναγόπουλος Βασίλης , Δημητρόπουλος Αθανάσιος.  Αναπληρωματικοί είναι οι : Χαλβατζής Μιχάλης , Κυριακού Παναγιώτης , Φελλάς Γιώργος .  Στην Εξελεκτική επιτροπή εξελέγησαν οι : Παπατρέχας Σωτήριος , Κυριακόπουλος Σωτήρης , Φρίμας Χρίστος .

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, καλύφθηκαν οι περισσότερες βασικές θέσεις, ενώ στις επόμενες συνεδριάσεις θα στελεχωθούν και οι υπόλοιπες θέσεις εφόρων που είναι προσωρινά, κενές, ενώ ιδανικός στόχος είναι η στελέχωση με δυο εφόρους σε κάθε τμήμα, με σκοπό, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Συλλόγου μας.
Η νέα διοίκηση  του Α. Ο.  Ελευθερία Μοσχάτου είναι :
ΘΕΣΗ                                            ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Πρόεδρος                                     :     Τσιρώνης  Χρήστος
Γενικός Γραμματέας                    :      Μίσσας Κων/νος
Αντιπρόεδρος                              :      Γκόγκος Νίκος
Ταμίας                                          :     Μπουρσούκης Βασίλης
Ειδικός Γραμματέας                    :      Παναγόπουλος Βασίλης
Γενικός Αρχηγός Ανδρών           :      Κυριακού Παναγιώτης
Γενικός Αρχηγός Γυναικών        :      Καραπατάκης Μάνος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  :      Μπουρμάς Κων/νος
Μέλος  του Δ. Σ.                         :      Ορφανός Γιώργος
Μέλος  του Δ. Σ.                         :      Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Έφορος Ανδρών                      :      Τσιρώνης  Χρήστος
Έφορος Εφήβων                      :      Φελλάς Γιώργος
Έφορος Παίδων                       :         ………………..
Έφορος Παμπαίδων                :         ………………..
Έφορος Μίνι αγοριών             :        ………………..
Έφορος Ανδρών                      :       Παναγόπουλος Βασίλης
Έφορος  Νεανίδων                  :          ………………..
Έφορος  Κορασίδων               :         ………………..
Έφοροι  Παγκορασίδων         :       Καραπατάκης Μάνος       ,   Ορφανός Γιώργος           


http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/07/blog-post_18.html