Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ

Έτοιμοι να παρουσιάσουν τα δυσκολότερα προγράμματα της ζωής τους, ώστε να κατακτήσουν και τη μεγαλύτερη δόξα της καριέρας τους, αναχωρούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής. 

Την αρχή κάνουν αύριο, Σάββατο (21/07) οι Βλάσης Μάρας και Βασίλης Τσολακίδης, ενώ τη Δευτέρα (23/07) θα μεταβεί στην αγγλική πρωτεύουσα η Βάσω Μιλλούση.


Βάσω Μιλλούση: Επιστροφή μετά από 12 χρόνια 
Η Βάσω Μιλλούση, αντίθετα, θα αναχωρήσει για Λονδίνο τη Δευτέρα (23/07) μαζί με τον κύριο όγκο της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, αφού θα αγωνιστεί στον προκριματικό των γυναικών την Κυριακή 29 Ιουλίου. Η 28χρονη αθλήτρια επιστρέφει στον κορυφαίο θεσμό 12 χρόνια μετά την συμμετοχή της στο Σίδνεϊ, επίτευγμα σπάνιο -αν όχι μοναδικό- στη διεθνή ιστορία της ενόργανης. 
Ο Κώστας Σιούτης, που μοιράζεται με την Αναστασία Δόντη την προπονητική ευθύνη της Μιλλούση, τόνισε: «Η Βάσω είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μας βοήθησε πολύ η προετοιμασία που κάναμε την περασμένη εβδομάδα στο Βουκουρέστι, μαζί με την εθνική Ρουμανίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυνηγήσουμε τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας, αλλά και στο σύνθετο ατομικό. Στη δοκό θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας στο 6,30, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στον τελευταίο της αγώνα, στις αρχές Ιουνίου στη Γάνδη, με συντελεστή 6,20»
Η 28χρονη πρωταθλήτρια θα κληθεί να αγωνιστεί στον πρωινό όμιλο του προκριματικού (11:30 - 14:45 ώρα Ελλάδας), στοιχείο κάθε άλλο παρά θετικό, που όμως δεν αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο, όπως επισήμανε ο κ. Σιούτης: «Παρόλο που η κλήρωση δεν μας ευνόησε, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η Βάσω είναι πανέτοιμη και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες».

περισσότερα στο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η της δημοτικής κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου "Δράση τώρα"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5.30ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
H ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ, καταδικάζει την προκλητική φασιστική επιδρομή των ΜΑΤ ενάντια στους επι 9 μήνες απεργούς της Χαλυβουργίας.
Μία μία πέφτουν οι μάσκες της «τριτοκοσμικής» κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτεται η απόφασή τους να σταθούν στο πλευρό του κάθε Μάνεση και όχι στο πλάι των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων,των απεργών.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!
 
Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ καλεί σε συμπαράσταση στους απεργούς με μαζική παρουσία το απόγευμα στις 5.30 έξω από τη Χαλυβουργία.
 
Αναχώρηση στις 5.00 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο Ταύρου.
 

«Πράσινο φως» για 300 εκατ. ευρώ σε δράσεις των δήμων

Θα αφορούν επενδυτικά και αναπτυξιακά έργα
 
Αποδεσμεύεται τελικά το ποσό των 299 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που κατανέμεται στους δήμους για επενδυτική και αναπτυξιακές δράσεις.

Η σχετική ΚΥΑ υπογράφηκε σήμερα από τους υπουργούς Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/386647/prasino-fos-gia-300-ekat-euro-se-draseis-ton-dimon/

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωσε και Στάμο ο Φωστήρας!

Με ασταμάτητο ρυθμό συνεχίζει τις κινήσεις του στο μεταγραφικό ο Φωστήρας, καθώς ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/7) την απόκτηση του Νίκου Στάμου.

Ο 26χρονος μέσος αγωνιζόταν πέρυσι στον Πανναξιακό, σημειώνοντας 18 τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στο παρελθόν ο Στάμος έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο, Καβάλα, Ναυπακτιακό Αστέρα, Νίκη Βόλου, Τρίκαλα και Άγιο Δημήτριο.  Ο Στάμος μπορεί να παίξει πίσω από τον επιθετικό, ενώ μπορεί να καλύψει θέση και στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής.

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Φωστήρα. «Από την πρώτη στιγμή που δέχτηκα την πρόταση δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ο Φωστήρας αποτελεί ιστορική ομάδα , η οποία σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται πρωταγωνιστεί. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απάντησα θετικά. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να πετύχουμε τους στόχους που πρόκειται να θέσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Σταμάτη Καζαντζή και τον κ. Ψυρόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έκλεισε» πέντε παίκτες ο Φωστήρας

Η ενίσχυση του Φωστήρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς στον «Φονέα» θα αγωνίζονται ακόμη πέντε παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαιο.

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Μπιλίτση, Κώστα Καλδελή, Γιάννη Ζαχαρόπουλο, Βασίλειο Καλέργη και Παναγιώτη Κορμπά. 

Οι πέντε νεαροί άσοι εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους την περσινή σεζόν και ο Φωστήρας έσπευσε να τους αποκτήσει.

Ο Μπιλίτσης αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ατρόμητο Αθηνών, είναι 20 ετών και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Οι συστάσεις για τον Καλδελή είναι πολύ θετικές, καθώς πρόκειται για ένα τερματοφύλακα αρκετά ελπιδοφόρο, που παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 20 (!) ετών, έχει φορέσει τις φανέλες του Πανιωνίου, του Ολυμπιακού (Under 20), της Καβάλας και του Εθνικού Αστέρα. 
Συν τοις άλλοις, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως μετράει στο ενεργητικό του παραπάνω από 15 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Όσον αφορά το Ζαχαρόπουλο, ο 18χρονος μέσος την περσινή σεζόν προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Αθηναϊκό, πραγματοποιώντας με τα χρώματα των «λόρδων» εξαιρετικές εμφανίσεις.

Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με τον Καλέργη, προέρχεται από το Κερατσίνι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή. Τέλος, ο Κορμπάς αναμένεται να αποτελέσει τον… Βενιαμίν του σωματείου, δεδομένου ότι δεν έχει… κλείσει το 17ο (!) έτος της ηλικίας του. Ωστόσο, ο τεχνικός του ιστορικού συλλόγου, Κώστας Ψυρόπουλος έκρινε πως ο, πρώην πλέον, πορτιέρο της ΑΕ Χατζηκυριακείου μπορεί να θεωρηθεί σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Συνεχίζει με Μαλτίδη

Με τον Ανέστη Μαλτίδη θα συνεχίσει το Μοσχάτο τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α2 των ανδρών, μετά την οριστική συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ο Εβρίτης τεχνικός φέτος θα αναλάβει και την γυναικεία ομάδα που θα αγωνίζεται στην Α ΕΣΠΕΔΑ.

Την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ανέστη Μαλτίδη επικύρωσε το Μοσχάτο κατά το τελευταίο ραντεβού που είχαν οι παράγοντές του με τον έμπειρο τεχνικό από τον Έβρο.

Ο Ανέστης Μαλτίδης μετά την πετυχημένη περσινή περίοδο που είχε αποτέλεσμα την άνοδο της ομάδας στην Α2 ανδρών, συνεχίζει το έργο του στον Πειραϊκό σύλλογο φιλοδοξόντας ακόμη καλύτερες ημέρες.


Στόχος του Μοσχάτου στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η δημιουργία μιας καλής και αξιόπιστης ομάδας, η οποία να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Παράλληλα με την ανδρική ομάδα ο Ορεστιαδίτης τεχνικός θα έχει την επίβλεψη και της γυναικείας ομάδας που θα αγωνίζεται στην Α ΕΣΠΕΔΑ.  

Συνεργασία-Αδελφοποίηση ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου

Η ΑΕ Μοσχάτου και ο ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου ανακοινώνουν με χαρά την απαρχή μιας εκτεταμένης συνεργασίας-αδελφοποίησης των δύο σωματείων. 
Ο σκοπός αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας των σωματείων είναι να δημιουργηθούν περαιτέρω προϋποθέσεις αξιοποίησης των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής μας και παράλληλα η ανταγωνιστική παρουσία και των δύο ομάδων στα πρωταθλήματα. 
Σταδιακά θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την μελλοντική φάση μετεξέλιξης σε ένα πανίσχυρο σύνολο μέσω της συνένωσης - συγχώνευσης διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά.

Μετά τιμής


Τα ΔΣ ΑΕ Μοσχάτου , ΑΟ Θύελλα Μοσχάτου

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Στις Αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας , την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι : Καραπατάκης Μάνος , Τσιρώνης Χρήστος ,  Γκόγκος Νίκος , Μπουρμάς Κων/νος , Μίσσας Κων/νος  , Μπουρσούκης Βασίλης , Ορφανός Γιώργος , Παναγόπουλος Βασίλης , Δημητρόπουλος Αθανάσιος.  Αναπληρωματικοί είναι οι : Χαλβατζής Μιχάλης , Κυριακού Παναγιώτης , Φελλάς Γιώργος .  Στην Εξελεκτική επιτροπή εξελέγησαν οι : Παπατρέχας Σωτήριος , Κυριακόπουλος Σωτήρης , Φρίμας Χρίστος .

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, καλύφθηκαν οι περισσότερες βασικές θέσεις, ενώ στις επόμενες συνεδριάσεις θα στελεχωθούν και οι υπόλοιπες θέσεις εφόρων που είναι προσωρινά, κενές, ενώ ιδανικός στόχος είναι η στελέχωση με δυο εφόρους σε κάθε τμήμα, με σκοπό, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Συλλόγου μας.
Η νέα διοίκηση  του Α. Ο.  Ελευθερία Μοσχάτου είναι :
ΘΕΣΗ                                            ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Πρόεδρος                                     :     Τσιρώνης  Χρήστος
Γενικός Γραμματέας                    :      Μίσσας Κων/νος
Αντιπρόεδρος                              :      Γκόγκος Νίκος
Ταμίας                                          :     Μπουρσούκης Βασίλης
Ειδικός Γραμματέας                    :      Παναγόπουλος Βασίλης
Γενικός Αρχηγός Ανδρών           :      Κυριακού Παναγιώτης
Γενικός Αρχηγός Γυναικών        :      Καραπατάκης Μάνος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  :      Μπουρμάς Κων/νος
Μέλος  του Δ. Σ.                         :      Ορφανός Γιώργος
Μέλος  του Δ. Σ.                         :      Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Έφορος Ανδρών                      :      Τσιρώνης  Χρήστος
Έφορος Εφήβων                      :      Φελλάς Γιώργος
Έφορος Παίδων                       :         ………………..
Έφορος Παμπαίδων                :         ………………..
Έφορος Μίνι αγοριών             :        ………………..
Έφορος Ανδρών                      :       Παναγόπουλος Βασίλης
Έφορος  Νεανίδων                  :          ………………..
Έφορος  Κορασίδων               :         ………………..
Έφοροι  Παγκορασίδων         :       Καραπατάκης Μάνος       ,   Ορφανός Γιώργος           


http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/07/blog-post_18.html

Συλλήψεις στον Ταύρο για ναρκωτικά

Σε κοινή επιχείρηση της Διοίκησης Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και μετά από αξιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), ηλικίας 28 και 24 ετών αντίστοιχα, διότι σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην περιοχή Ταύρου, παρουσία Εισαγγελικής Λειτουργού Αθηνών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα μία (61) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 64 κιλών και 700 γραμμαρίων καθώς και χρηματικό ποσό 4.850 ευρώ.

περισσότερα στο

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου και την Πέμπτη 19 Ιουλίου θα διακοπεί προσωρινά και τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα των Δήμων:

Πειραιώς, Μοσχάτου/Ταύρου, Νίκαιας/Αγ.Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Αθηναίων, Αγίων Αναργύρων/Καματερού, Φιλαδελφείας/Χαλκηδόνος και Αχαρνών
Συγκεκριμένα:
Α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος της Λ. Ποσειδώνος έως την οδό Πέτρου Ράλλη, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 09.00΄, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
Β) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από την οδό Πέτρου Ράλλη έως τη Λ. Αθηνών, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 09.00΄, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
Γ) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από τη Λ. Αθηνών έως την οδό Νιρβάνας, κατά τις ώρες 09.00΄ έως 14.30΄ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Δ) Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος της οδού Νιρβάνα έως τον ανισόπεδο κόμβο της Αττικής Οδού, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 21.00΄ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



Εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου».



 

pdf Δελτίο Τύπου



 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τσάνας: Οι σύλλογοι έχουν την ευθύνη για την εξέλιξη των μικρών

 Ο προπονητής της Εθνικής Νέων μίλησε για την δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να βγάλει ταλέντα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσε την μεγαλύτερη ευθύνη στις ομάδες.

Αναλυτικά, ο Κώστας Τσάνας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τις ευθύνες των συλλόγων για την εξέλιξη των νέων παικτών: «Θα θέλαμε να έχουμε τα παιδιά να έρχονται περισσότερο προετοιμασμένα σε κάποια πράγματα από τις ομάδες τους. Ο χρόνος συμμετοχής είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιβάλουμε, αλλά μπορούν να προετοιμάσουν τα παιδιά, να τα βελτιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι έτοιμα γι’ αυτό το επίπεδο. Αν δεν δουλέψεις μακροπρόθεσμα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να καταφέρεις κάποια πράγματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ισπανία δεν είναι αποτέλεσμα 2-3 προπονήσεων, αλλά δουλειάς που γίνεται από τους συλλόγους σε βάθος χρόνων. Οι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη των νεαρών παικτών. Θα πρέπει οι ομάδες στην Ελλάδα να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να δουλέψουν μαζί τους συστηματικά και να το πετύχουν. Δυστυχώς, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τοαποτέλεσμακαι ένας προπονητής κρίνεται αποκλειστικά από αυτά».

-το αν αισιοδοξεί για την εξέλιξη των παικτών του: «Αισιόδοξοι δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε, αλλά δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το μέλλον. Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν πιο ενεργά στις ομάδες τους, άλλα παιδιά θα αντέξουν το βάρος κι άλλα όχι, κάποια θα παίζουν και κάποια όχι, κάποια θα δοθούν δανεικοί… Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι παίκτες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, αλλά εξαρτάται και από τις ομάδες τους. Δεν είναι κακό για ένα παιδί 18-19 ετών να είναι σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα, ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται συνέχεια»

 περισσότερα στο
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=152054&catid=1

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες στη «Μηχανή του χρόνου»

Θα ολοκληρωθεί σε δύο επεισόδια

Η «Μηχανή του Χρόνου» με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην αρχαιότητα και παρουσιάζει την ιστορία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων.

Η εκπομπή, η οποία γυρίστηκε στην αρχαία Ολυμπία με την βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών, ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια.


Στο πρώτο μέρος, που θα προβληθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου, καταγράφεται η γέννηση του θεσμού της εκεχειρίας, αλλά και της Ελλανοδίκου Επιτροπής, των ανθρώπων δηλαδή που διοργάνωναν και ήλεγχαν την σωστή διεξαγωγή των Αγώνων.


Η συμμετοχή των αθλητών υπαγόταν σε αυστηρούς κανόνες που ακόμα και σήμερα προκαλούν εντύπωση. Για παράδειγμα, η μη έγκαιρη άφιξη στην Ολυμπία, ο χρηματισμός, αλλά και η άσκηση μαγείας στον αντίπαλο, αποτελούσαν αιτίες αποκλεισμού.


Οι Ολυμπιακοί ήταν τόσο ιεροί που ακόμα και κατά την διάρκεια των Πολέμων εναντίον των Περσών εισβολέων οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά.


Το ίδιο έγινε και κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Τότε οι Σπαρτιάτες κατηγορήθηκαν ότι έσπασαν την εκεχειρία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους αγώνες για 24 χρόνια.


Η «Μηχανή του Χρόνου» μας ξεναγεί στην αρχαία Ολυμπία, στο ναό της Ήρας, αλλά και του Δία, στον οποίο βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Φειδία, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, και φυσικά στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, όπου βρίσκεται ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλη, αλλά και το κράνος του στρατηγού Μιλτιάδη από την μάχη στον Μαραθώνα.


Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, την Κυριακή 29 Ιουλίου, παρουσιάζονται τα αγωνίσματα, οι υπεραθλητές, οι επιδόσεις τους, αλλά και η αθέατη πλευρά των αγώνων με απόπειρες δωροδοκίας και παράνομες πολιτογραφήσεις.


περισσότερα στο

Πήρε Στούπη ο ΑΟ Μοσχάτου

Στην απόκτηση του Γιώργου Στούπη προχώρησε ο ΑΟ Μοσχάτου.
Πρόκειται για έναν 18χρονο μεσοεπιθετικό που προέρχεται από Καλλιθέα, Αστέρα Τρίπολης, Εθνικό Αστέρα και εσχάτως από τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Ο παίκτης έχει έφεση στο σκοράρισμα και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα.
Μετά τις προσθήκες των Τσάνη και Στούπη, το Μοσχάτο ετοιμάζει και άλλες μεταγραφικές κινήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου που θα πρωταγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου στην Ελευθερία Μοσχάτου


Την  Γενική Συνέλευση της πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Ελευθερία Μοσχάτου  στα γραφεία του συλλόγου(  στην οδό Μιαούλη 56 και Καποδιστρίου),ώπου έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την  ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου


Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθει στο νέο διοικητικό εκλέχθηκαν
Γκόγκος Νικόλαος
Τσιρώνης Χρίστος
Καραπατάκης Μάνος
Μίσσας Κωσταντίνος
Μπούρμας Γεώργιος
Παναγόπουλος Βασίλης
Ορφανός Γεώργιος
Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Μπουρσούκης  Βασίλης

Δεν εκλέχτηκαν
Φελλας Γεώργιος
Κυριακού Παναγιώτης
Χαλβατζης Μιχάλης

Εξελεκτικη επιτροπή εκλέχθηκαν
Κυριακόπουλος Σωτήρης
Παπατρέχας Παναγιώτης
Φρίμας Χρίστος


Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης-Δελτίο Τύπου - Σύντομη παρουσίαση της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» με διάρκεια τριών χρόνων (2012 – 2014), συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013



Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται απολύτως στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίον είχε ασχοληθεί επισταμένως και ο Μιχάλης Κακογιάννης, με επιστέγασμα την σκηνοθεσία  της γνωστής Τριλογίας του (Ιφιγένεια, Τρωάδες, Ηλέκτρα).

Η Πράξη με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ  ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» εντάσσεται στο γενικότερο προγραμματισμό του ΙΜΚ για την προώθηση της έρευνας και της μελέτης του αρχαίου δράματος, αλλά και της δημιουργίας ενός διεθνούς δικτύου επικοινωνίας και διαλόγου.

Η ανταλλαγή διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, θεωριών και πρακτικών, θα συμβάλλει –εκτός των άλλων-  στην ανάδειξη της Αθήνας ως  σημείου αναφοράς για την έρευνα, τη μελέτη και την πρακτική του αρχαίου δράματος. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες-δημιουργούς και σπουδαστές-φοιτητές, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους.
Το πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν  διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές αναγνώσεις, των πάντα επίκαιρων, έργων του αρχαίου δράματος και της κλασικής μας γραμματείας, μέσα και από την οπτική γωνία φημισμένων, για το έργο, τις μελέτες αλλά και τις πρακτικές εφαρμογές τους Πανεπιστημίων και Πανεπιστημιακών δασκάλων.   Η επίτευξη αυτού του στόχου γίνεται δυνατή, σήμερα, εδώ στην Αθήνα, με τη μετάκληση για παραστάσεις, σεμινάρια κι εργαστήρια Πανεπιστημίων όπως του Stanford και τoυ φημισμένoυ του Stanford Summer Theater  από τις ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου του Leeds από τη Μεγάλη Βρετανία κ.α.

Επιπροσθέτως, πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του ΙΜΚ να αξιοποιήσει πόρους από τα προγράμματα της Ε.Ε., όπως είχε συμβεί και το 2007.  Η ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου του, η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσε παράδειγμα «καλής πρακτικής», αφού οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2009 χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολιτιστικό κέντρο του ΙΜΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα στην κρίση, και κατορθώνει να αναπτύσσει την πολυποίκιλη, πλούσια  δράση του χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις. Οι πόροι του προέρχονται από το κληροδότημα του Ιδρυτή του Μιχάλη Κακογιάννη, τις χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα και τα έσοδα από τις παραστάσεις που φιλοξενεί.

Το ΙΜΚ παρουσιάζει, στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του,  πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ζωντανό Ίδρυμα της πόλης τιμώντας πάντα τον κοινωφελή σκοπό του.

Σε αυτή δε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και με έντονες τις επιπτώσεις της ύφεσης, το ΙΜΚ, αναζητώντας διεξόδους προς την ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διαμόρφωσε –όχι τυχαία- τη συγκεκριμένη πρόταση με στόχευση στο Αρχαίο Δράμα και τις Κλασικές  Σπουδές.

Όπως σημειώνουν και οι έγκυροι οικονομικοί μελετητές της εταιρείας McKinsey, στην μελέτη που έκαναν για λογαριασμό του ΣΕΒ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ένας εκ των δύο δευτερευόντων κλάδων που μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι η δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων κλασικών σπουδών. Αναφέρεται επίσης, ότι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως του Stanford και Harvard στις ΗΠΑ και Oxford και Cambridge στην Αγγλία, βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της δημιουργίας και προώθησης τέτοιων προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ευκαιρία για την Ελλάδα εντοπίζεται στη   θεσμοθέτηση παγκόσμιας εμβέλειας προγραμμάτων, όπως προγράμματα κλασικών σπουδών σε διάφορες γλώσσες (π.χ. αγγλικά, κινεζικά),  τη δημιουργία και ενδυνάμωση των δεσμών με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, την επιτυχή προώθηση παρόμοιων προγραμμάτων, ως τμήματα μιας συνολικής τουριστικής στρατηγικής κ.α.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ- Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου πρόκειται να προβεί σε απευθείας ανάθεση για την "αντικατάσταση δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου".


pdf Πρόσκληση ενδιαφέροντος - Τεχνική έκθεση



 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

«Χτυπάει» Κάμπα ο Φωστήρας

Η απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Φωστήρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται ο Ηλίας Κάμπας.

Ενας στράικερ εγνωσμένης αξίας, με πολύ καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει από τον ΑΟ Γλυφάδας, στον οποίο αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν.
Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί τον «εκλεκτό» του τεχνικού Κώστα Ψυρόπουλου, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στον Αστέρα Ζωγράφου.
Πάντως, πέραν του Κάμπα, μία από τις περιπτώσεις επιθετικών που εξετάζουν στον «φονέα» είναι αυτή του Τάσου Θάνου, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή Ψαχνών.

πηγη:sentragoal.gr


 
http://fostiras2.blogspot.gr/
 

Εθνική Ανδρών: «Εσείς είστε το μέλλον»

Τα συγχαρητήριά της στην Εθνική νέων έδωσε η αντίστοιχη των Ανδρών μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων.

Ως την απόδειξη του ταλέντου των Ελλήνων χαρακτήρισαν την ομάδα του Κώστα Τσάνα οι διεθνείς μας, οι οποίοι γέμισαν με «υπερηφάνια και χαρά» όλους τους Έλληνες.


«
Συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη πορεία σας. Μας γεμίσατε με απίστευτη υπερηφάνια και χαρά. Είστε το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και η πλέον απτή απόδειξη της πραγματικής αξίας που έχουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όλων των ηλικιών και ιδιαιτέρως των νεαρών. Κερδίσατε τον σεβασμό και δικαιούστε την εμπιστοσύνη όλων. Αξίζουν σε όλους σας τα καλύτερα».

Χωρίς ΗΣΑΠ για τέσσερις ώρες αύριο

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τέσσερις ώρες αύριο από τις 12:00 έως τις 16:00, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά μετατέθηκε μετά τη συνάντηση του συνδικάτου εργαζομένων του ΗΣΑΠ με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Τουφεξή.


Το συνδικάτο ωστόσο προειδοποιεί ότι αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τότε οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ραντεβού με την ιστορία για τους Νέους

Το τρόπαιο του Euro 2012 θέλουν να κατακτήσουν οι Νέοι (U-19), οι οποίοι κοντράρονται απόψε στον τελικό της διοργάνωσης με την Ισπανία (21:30, ΕΤ-1). Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, που έχουν κάνει την υπέρβαση θέλουν να πάρουν «ρεβάνς» για το αποτέλεσμα της πρεμιέρας της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τους «φούριας ρόχας».

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι η απουσία του Καπίνο, ο οποίος είχε αποβληθεί άδικα στον ημιτελικό με την Αγγλία και τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Διούδης.


Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης και Σταφυλίδης. Πιο μπροστά θα τοποθετηθούν οι Κατίδης, Μπάλλας και Φουρλάνος. Δεξί χαφ θα ξεκινήσει ο Γιαννιώτας, αριστερό ο Μαυρίας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Διαμαντάκος.



περισσότερα στο

Τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ποια μέτρα αποτελούν «ασπίδα» προστασίας

Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας είναι εκείνοι που πρέπει να τηρούν πιστά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει καταγράψει ήδη πέντε κρούσματα στην Αττική, με τους επιστήμονες να αναμένουν τη συνέχιση της εμφάνισης των περιστατικών τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο Πειραιάς, το Φάληρο και η Αργυρούπολη είναι τα κόκκινα σημεία στην Αττική, όπου μέχρι στιγμής έχει χτυπήσει ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Τα σύμπτωμα του ιού συνήθως είναι
:
-πυρετός
-εξάνθημα
-πονοκέφαλος
-καταβολή
-πόνος στους μύες του σώματος

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων συνήθως γίνεται αντιληπτή 2-14 μέρες μετά το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού.


Μέτρα προστασίας

- χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών
- σιτών και κουνουπιέρων σε παράθυρα στο κρεβάτι
- αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια γιατί ουσιαστικά εκεί αναπαράγονται τα κουνούπια

- χρήση ανεμιστήρων ή air condition
- το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού συστήνεται να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και όχι το βράδυ καθώς το νερό αποτελεί πόλο έλξης των κουνουπιών. 
 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Καλούνται οι εργαζόμενες μητέρες στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας να υποβάλλουν "Αίτηση – ενδιαφέροντος".



Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 έως Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρες 07.30 – 12.00.


Για την Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου Πίνδου 43, κα. Παπαδοπούλου Δήμητρα Για την Δημοτική Κοινότητα Ταύρου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία, αίθουσα 1), κα. Ρισβά Κατερίνα.


Τα έντυπα των αιτήσεων θα διατίθενται σε κάθε παιδικό σταθμό, στη γραμματεία του Νομικού Προσώπου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία αίθουσα 1) Ταύρος και στο ισόγειο του Δημαρχείου, Κοραή και Ιθάκης από Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του Δήμου το αργότερο έως 4 Αυγούστου. Ενστάσεις θα υποβληθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 
 
pdf Ανακοίνωση - Δικαιολογητικά

pdf Αίτηση


 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανανκοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί ανάγκασε το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία είναι σκόπιμο να μεριμνήσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περσινού τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/217936/paratasi-eos-317-gia-tin-ilektroniki-ypovoli-ton-diloseon