Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τσάνας: Οι σύλλογοι έχουν την ευθύνη για την εξέλιξη των μικρών

 Ο προπονητής της Εθνικής Νέων μίλησε για την δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να βγάλει ταλέντα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσε την μεγαλύτερη ευθύνη στις ομάδες.

Αναλυτικά, ο Κώστας Τσάνας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τις ευθύνες των συλλόγων για την εξέλιξη των νέων παικτών: «Θα θέλαμε να έχουμε τα παιδιά να έρχονται περισσότερο προετοιμασμένα σε κάποια πράγματα από τις ομάδες τους. Ο χρόνος συμμετοχής είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιβάλουμε, αλλά μπορούν να προετοιμάσουν τα παιδιά, να τα βελτιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι έτοιμα γι’ αυτό το επίπεδο. Αν δεν δουλέψεις μακροπρόθεσμα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να καταφέρεις κάποια πράγματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ισπανία δεν είναι αποτέλεσμα 2-3 προπονήσεων, αλλά δουλειάς που γίνεται από τους συλλόγους σε βάθος χρόνων. Οι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη των νεαρών παικτών. Θα πρέπει οι ομάδες στην Ελλάδα να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να δουλέψουν μαζί τους συστηματικά και να το πετύχουν. Δυστυχώς, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τοαποτέλεσμακαι ένας προπονητής κρίνεται αποκλειστικά από αυτά».

-το αν αισιοδοξεί για την εξέλιξη των παικτών του: «Αισιόδοξοι δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε, αλλά δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το μέλλον. Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν πιο ενεργά στις ομάδες τους, άλλα παιδιά θα αντέξουν το βάρος κι άλλα όχι, κάποια θα παίζουν και κάποια όχι, κάποια θα δοθούν δανεικοί… Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι παίκτες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, αλλά εξαρτάται και από τις ομάδες τους. Δεν είναι κακό για ένα παιδί 18-19 ετών να είναι σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα, ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται συνέχεια»

 περισσότερα στο
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=152054&catid=1

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες στη «Μηχανή του χρόνου»

Θα ολοκληρωθεί σε δύο επεισόδια

Η «Μηχανή του Χρόνου» με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην αρχαιότητα και παρουσιάζει την ιστορία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων.

Η εκπομπή, η οποία γυρίστηκε στην αρχαία Ολυμπία με την βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών, ολοκληρώνεται σε δύο επεισόδια.


Στο πρώτο μέρος, που θα προβληθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου, καταγράφεται η γέννηση του θεσμού της εκεχειρίας, αλλά και της Ελλανοδίκου Επιτροπής, των ανθρώπων δηλαδή που διοργάνωναν και ήλεγχαν την σωστή διεξαγωγή των Αγώνων.


Η συμμετοχή των αθλητών υπαγόταν σε αυστηρούς κανόνες που ακόμα και σήμερα προκαλούν εντύπωση. Για παράδειγμα, η μη έγκαιρη άφιξη στην Ολυμπία, ο χρηματισμός, αλλά και η άσκηση μαγείας στον αντίπαλο, αποτελούσαν αιτίες αποκλεισμού.


Οι Ολυμπιακοί ήταν τόσο ιεροί που ακόμα και κατά την διάρκεια των Πολέμων εναντίον των Περσών εισβολέων οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά.


Το ίδιο έγινε και κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Τότε οι Σπαρτιάτες κατηγορήθηκαν ότι έσπασαν την εκεχειρία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους αγώνες για 24 χρόνια.


Η «Μηχανή του Χρόνου» μας ξεναγεί στην αρχαία Ολυμπία, στο ναό της Ήρας, αλλά και του Δία, στον οποίο βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Φειδία, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, και φυσικά στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, όπου βρίσκεται ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλη, αλλά και το κράνος του στρατηγού Μιλτιάδη από την μάχη στον Μαραθώνα.


Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, την Κυριακή 29 Ιουλίου, παρουσιάζονται τα αγωνίσματα, οι υπεραθλητές, οι επιδόσεις τους, αλλά και η αθέατη πλευρά των αγώνων με απόπειρες δωροδοκίας και παράνομες πολιτογραφήσεις.


περισσότερα στο

Πήρε Στούπη ο ΑΟ Μοσχάτου

Στην απόκτηση του Γιώργου Στούπη προχώρησε ο ΑΟ Μοσχάτου.
Πρόκειται για έναν 18χρονο μεσοεπιθετικό που προέρχεται από Καλλιθέα, Αστέρα Τρίπολης, Εθνικό Αστέρα και εσχάτως από τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Ο παίκτης έχει έφεση στο σκοράρισμα και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα.
Μετά τις προσθήκες των Τσάνη και Στούπη, το Μοσχάτο ετοιμάζει και άλλες μεταγραφικές κινήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου που θα πρωταγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου στην Ελευθερία Μοσχάτου


Την  Γενική Συνέλευση της πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Ελευθερία Μοσχάτου  στα γραφεία του συλλόγου(  στην οδό Μιαούλη 56 και Καποδιστρίου),ώπου έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την  ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου


Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθει στο νέο διοικητικό εκλέχθηκαν
Γκόγκος Νικόλαος
Τσιρώνης Χρίστος
Καραπατάκης Μάνος
Μίσσας Κωσταντίνος
Μπούρμας Γεώργιος
Παναγόπουλος Βασίλης
Ορφανός Γεώργιος
Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Μπουρσούκης  Βασίλης

Δεν εκλέχτηκαν
Φελλας Γεώργιος
Κυριακού Παναγιώτης
Χαλβατζης Μιχάλης

Εξελεκτικη επιτροπή εκλέχθηκαν
Κυριακόπουλος Σωτήρης
Παπατρέχας Παναγιώτης
Φρίμας Χρίστος


Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης-Δελτίο Τύπου - Σύντομη παρουσίαση της Πράξης με τίτλο ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: «Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» με διάρκεια τριών χρόνων (2012 – 2014), συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013



Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο  του Π.Ε.Π. «ATTIKH » του ΕΣΠΑ 2007-2013, εγκαινιάζει το Σεπτέμβριο του 2012 ένα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» σε συνεργασία με μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αυτό ανταποκρίνεται απολύτως στους καταστατικούς στόχους του ΙΜΚ και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τον εκπαιδευτικό  ρόλο του ΙΜΚ. Ιδιαιτέρως δε, στον τομέα του Αρχαίου Δράματος με τον οποίον είχε ασχοληθεί επισταμένως και ο Μιχάλης Κακογιάννης, με επιστέγασμα την σκηνοθεσία  της γνωστής Τριλογίας του (Ιφιγένεια, Τρωάδες, Ηλέκτρα).

Η Πράξη με θέμα: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΕΠΙΡΡΟΕΣ  ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» εντάσσεται στο γενικότερο προγραμματισμό του ΙΜΚ για την προώθηση της έρευνας και της μελέτης του αρχαίου δράματος, αλλά και της δημιουργίας ενός διεθνούς δικτύου επικοινωνίας και διαλόγου.

Η ανταλλαγή διαφορετικών καλλιτεχνικών προσεγγίσεων, θεωριών και πρακτικών, θα συμβάλλει –εκτός των άλλων-  στην ανάδειξη της Αθήνας ως  σημείου αναφοράς για την έρευνα, τη μελέτη και την πρακτική του αρχαίου δράματος. Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες-δημιουργούς και σπουδαστές-φοιτητές, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους.
Το πρόγραμμα θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν  διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές αναγνώσεις, των πάντα επίκαιρων, έργων του αρχαίου δράματος και της κλασικής μας γραμματείας, μέσα και από την οπτική γωνία φημισμένων, για το έργο, τις μελέτες αλλά και τις πρακτικές εφαρμογές τους Πανεπιστημίων και Πανεπιστημιακών δασκάλων.   Η επίτευξη αυτού του στόχου γίνεται δυνατή, σήμερα, εδώ στην Αθήνα, με τη μετάκληση για παραστάσεις, σεμινάρια κι εργαστήρια Πανεπιστημίων όπως του Stanford και τoυ φημισμένoυ του Stanford Summer Theater  από τις ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου του Leeds από τη Μεγάλη Βρετανία κ.α.

Επιπροσθέτως, πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια του ΙΜΚ να αξιοποιήσει πόρους από τα προγράμματα της Ε.Ε., όπως είχε συμβεί και το 2007.  Η ανέγερση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου του, η οποία εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτέλεσε παράδειγμα «καλής πρακτικής», αφού οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 2009 χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς υπερβάσεις στον προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πολιτιστικό κέντρο του ΙΜΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα στην κρίση, και κατορθώνει να αναπτύσσει την πολυποίκιλη, πλούσια  δράση του χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις. Οι πόροι του προέρχονται από το κληροδότημα του Ιδρυτή του Μιχάλη Κακογιάννη, τις χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα και τα έσοδα από τις παραστάσεις που φιλοξενεί.

Το ΙΜΚ παρουσιάζει, στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του,  πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα και έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ζωντανό Ίδρυμα της πόλης τιμώντας πάντα τον κοινωφελή σκοπό του.

Σε αυτή δε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και με έντονες τις επιπτώσεις της ύφεσης, το ΙΜΚ, αναζητώντας διεξόδους προς την ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διαμόρφωσε –όχι τυχαία- τη συγκεκριμένη πρόταση με στόχευση στο Αρχαίο Δράμα και τις Κλασικές  Σπουδές.

Όπως σημειώνουν και οι έγκυροι οικονομικοί μελετητές της εταιρείας McKinsey, στην μελέτη που έκαναν για λογαριασμό του ΣΕΒ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ένας εκ των δύο δευτερευόντων κλάδων που μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι η δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων κλασικών σπουδών. Αναφέρεται επίσης, ότι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως του Stanford και Harvard στις ΗΠΑ και Oxford και Cambridge στην Αγγλία, βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της δημιουργίας και προώθησης τέτοιων προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ευκαιρία για την Ελλάδα εντοπίζεται στη   θεσμοθέτηση παγκόσμιας εμβέλειας προγραμμάτων, όπως προγράμματα κλασικών σπουδών σε διάφορες γλώσσες (π.χ. αγγλικά, κινεζικά),  τη δημιουργία και ενδυνάμωση των δεσμών με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, την επιτυχή προώθηση παρόμοιων προγραμμάτων, ως τμήματα μιας συνολικής τουριστικής στρατηγικής κ.α.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ- Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου πρόκειται να προβεί σε απευθείας ανάθεση για την "αντικατάσταση δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου".


pdf Πρόσκληση ενδιαφέροντος - Τεχνική έκθεση



 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

«Χτυπάει» Κάμπα ο Φωστήρας

Η απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Φωστήρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται ο Ηλίας Κάμπας.

Ενας στράικερ εγνωσμένης αξίας, με πολύ καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει από τον ΑΟ Γλυφάδας, στον οποίο αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν.
Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί τον «εκλεκτό» του τεχνικού Κώστα Ψυρόπουλου, καθώς οι δύο άνδρες γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στον Αστέρα Ζωγράφου.
Πάντως, πέραν του Κάμπα, μία από τις περιπτώσεις επιθετικών που εξετάζουν στον «φονέα» είναι αυτή του Τάσου Θάνου, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή Ψαχνών.

πηγη:sentragoal.gr


 
http://fostiras2.blogspot.gr/
 

Εθνική Ανδρών: «Εσείς είστε το μέλλον»

Τα συγχαρητήριά της στην Εθνική νέων έδωσε η αντίστοιχη των Ανδρών μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων.

Ως την απόδειξη του ταλέντου των Ελλήνων χαρακτήρισαν την ομάδα του Κώστα Τσάνα οι διεθνείς μας, οι οποίοι γέμισαν με «υπερηφάνια και χαρά» όλους τους Έλληνες.


«
Συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη πορεία σας. Μας γεμίσατε με απίστευτη υπερηφάνια και χαρά. Είστε το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και η πλέον απτή απόδειξη της πραγματικής αξίας που έχουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όλων των ηλικιών και ιδιαιτέρως των νεαρών. Κερδίσατε τον σεβασμό και δικαιούστε την εμπιστοσύνη όλων. Αξίζουν σε όλους σας τα καλύτερα».

Χωρίς ΗΣΑΠ για τέσσερις ώρες αύριο

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τέσσερις ώρες αύριο από τις 12:00 έως τις 16:00, οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα αλλά μετατέθηκε μετά τη συνάντηση του συνδικάτου εργαζομένων του ΗΣΑΠ με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Τουφεξή.


Το συνδικάτο ωστόσο προειδοποιεί ότι αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τότε οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ραντεβού με την ιστορία για τους Νέους

Το τρόπαιο του Euro 2012 θέλουν να κατακτήσουν οι Νέοι (U-19), οι οποίοι κοντράρονται απόψε στον τελικό της διοργάνωσης με την Ισπανία (21:30, ΕΤ-1). Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, που έχουν κάνει την υπέρβαση θέλουν να πάρουν «ρεβάνς» για το αποτέλεσμα της πρεμιέρας της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τους «φούριας ρόχας».

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι η απουσία του Καπίνο, ο οποίος είχε αποβληθεί άδικα στον ημιτελικό με την Αγγλία και τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Διούδης.


Στην άμυνα θα αγωνιστούν οι Μαρινάκης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης και Σταφυλίδης. Πιο μπροστά θα τοποθετηθούν οι Κατίδης, Μπάλλας και Φουρλάνος. Δεξί χαφ θα ξεκινήσει ο Γιαννιώτας, αριστερό ο Μαυρίας και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Διαμαντάκος.



περισσότερα στο

Τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ποια μέτρα αποτελούν «ασπίδα» προστασίας

Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας είναι εκείνοι που πρέπει να τηρούν πιστά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει καταγράψει ήδη πέντε κρούσματα στην Αττική, με τους επιστήμονες να αναμένουν τη συνέχιση της εμφάνισης των περιστατικών τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο Πειραιάς, το Φάληρο και η Αργυρούπολη είναι τα κόκκινα σημεία στην Αττική, όπου μέχρι στιγμής έχει χτυπήσει ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Τα σύμπτωμα του ιού συνήθως είναι
:
-πυρετός
-εξάνθημα
-πονοκέφαλος
-καταβολή
-πόνος στους μύες του σώματος

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων συνήθως γίνεται αντιληπτή 2-14 μέρες μετά το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού.


Μέτρα προστασίας

- χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών
- σιτών και κουνουπιέρων σε παράθυρα στο κρεβάτι
- αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια γιατί ουσιαστικά εκεί αναπαράγονται τα κουνούπια

- χρήση ανεμιστήρων ή air condition
- το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού συστήνεται να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και όχι το βράδυ καθώς το νερό αποτελεί πόλο έλξης των κουνουπιών. 
 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- Καλούνται οι εργαζόμενες μητέρες στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας να υποβάλλουν "Αίτηση – ενδιαφέροντος".



Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 έως Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 και ώρες 07.30 – 12.00.


Για την Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου Πίνδου 43, κα. Παπαδοπούλου Δήμητρα Για την Δημοτική Κοινότητα Ταύρου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία, αίθουσα 1), κα. Ρισβά Κατερίνα.


Τα έντυπα των αιτήσεων θα διατίθενται σε κάθε παιδικό σταθμό, στη γραμματεία του Νομικού Προσώπου Επταλόφου (Δημοτικά Σφαγεία αίθουσα 1) Ταύρος και στο ισόγειο του Δημαρχείου, Κοραή και Ιθάκης από Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του Δήμου το αργότερο έως 4 Αυγούστου. Ενστάσεις θα υποβληθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 
 
pdf Ανακοίνωση - Δικαιολογητικά

pdf Αίτηση


 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανανκοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί ανάγκασε το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία είναι σκόπιμο να μεριμνήσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περσινού τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/217936/paratasi-eos-317-gia-tin-ilektroniki-ypovoli-ton-diloseon 

Μπιτς βόλεϊ: Κόντρα στις Αυστραλές Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν στον 2ο γύρο του γκραν σλαμ που διεξάγεται στο Βερολίνο τις Αυστραλές Νάταλι Κουκ και Τανσίμ Χίνκλεϊ.

 Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα διεκδικήσουν, απέναντι στο νούμερο 10 του κυρίως ταμπλό, την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αν το ελληνικό δίδυμο επικρατήσει, θα παίξει στον 3ο γύρο με τη νικήτρια του ζεύγους Χόλτβικ/Σέμλερ (Γερμανία)-Φορέρ/Βερζέ-Ντεπρέ (Ελβετία).

Τι πρέπει να τρώμε τις ημέρες του καύσωνα

«Ακούστε» τις επιταγές του σώματός σας στις υψηλές θερμοκρασίες

Ο οργανισμός μας, για να αντεπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι, αποβάλει νερό από τα ούρα, τους πνεύμονες και τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη για περισσότερα υγρά, ενώ παράλληλα μειώνεται η διάθεση για φαγητό.

«Ακούγοντας» λοιπόν το σώμα μας, ας δούμε ποιες επιλογές έχουμε, για να περάσουμε τη δοκιμασία του καλοκαιριού 'αλώβητοι' φροντίζοντας να είμαστε πάντα σωστά ενυδατωμένοι:


Καταναλώστε 8-10 ποτήρια υγρών καθημερινά. Το νούμερο αυτό δεν είναι δύσκολο να το καλύψουμε, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι το τσάι, ο καφές, οι χυμοί, η σόδα και τα αναψυκτικά, προτιμώντας τα light, συμβάλλουν εξίσου στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.


Μην ξεχνάτε στο διαιτολόγιο σας τα φρούτα, τα λαχανικά και τους φυσικούς χυμούς τους. Ο χρυσός κανόνας των 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα που θα έπρεπε να ισχύει όλο το χρόνο, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία την καλοκαιρινή περίοδο.


Η περιεκτικότητά τους σε νερό κυμαίνεται από 70-85%. Εκτός από νερό και βιταμίνες, προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη, το κάλιο, που λόγω της αυξημένης εφίδρωσης χάνεται από το σώμα μας.


Αποφύγετε την παγίδα του αλκοόλ και μην το παρακάνετε με τα ποτά. Τα αλκοολούχα ποτά αν και νιώθουμε ότι μας δροσίζουν, ουσιαστικά αφυδατώνουν το σώμα λόγω της αυξημένης διούρησης που προκαλούν.


Προτιμήστε τα δροσερά και όχι τα παγωμένα ροφήματα, καθώς απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα και άρα ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό.


Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα με παχιές σάλτσες ή φαγητά τύπου fast-food γιατί αυξάνετε χωρίς λόγο τις ήδη αυξημένες απαιτήσεις σε υγρά.


Ακόμη μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στους οποίους το αίσθημα της δίψας είναι μειωμένο.


Στην περίπτωση αυτή:


Θυμηθείτε να ρωτάτε τα άτομα αυτά αν διψούν και να τους προσφέρετε ένα ρόφημα, περίπου κάθε 1 ώρα.

Προμηθεύστε τα παιδιά σας με μπουκαλάκια νερού για το παιχνίδι.

Μην ξεχνάτε να είστε πάντα εφοδιασμένοι με υγρά και ροφήματα στις μετακινήσεις σας όπως εκδρομές, στις παραλίες και σε ταξίδια.


Πηγή:
iatronet.gr
 
 http://www.newsbeast.gr/health/arthro/384144/ti-prepei-na-trome-tis-imeres-tou-kausona/

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ανανεώθηκε η συνεργασία της ΑΕ Νίκαιας με τον Μοσχατιώτη παλαιό ποδοσφαιριστή και τωρινό προπονητή τερματοφυλάκων Μανταλώζη Θοδωρή.


Μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία τους, και εκτιμώντας τη θαυμάσια δουλεία του, το ΔΣ πρότεινε και έγινε αποδεκτή πρόταση από την πλευρά του προπονητή, την παράταση της συνεργασίας και για την επόμενη χρονική περίοδο.




http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3565:me-mantzoli-kai-tou-xronou-h-nikaia&Itemid=77 

Σύλληψη στο Μοσχάτο για κλοπή

Στο Μοσχάτο συνελήφθη, στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/7, ένας Έλληνας, που αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία.







Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο την Τρίτη

Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν για τέσσερις ώρες την Τρίτη 17 Ιουλίου οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες αλλά μετατέθηκε μετά τη συνάντηση του συνδικάτου εργαζομένων του ΗΣΑΠ με τον διευθυντή του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτη Τουφεξή. 


Το συνδικάτο ωστόσο προειδοποιεί ότι αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, κάτι που έχει υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τότε οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Euro U-19 για την Εθνική Νέων

Αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο σπουδαίο μέλλον αλλά και λαμπρό παρόν… Η Εθνική Νέων ποδοσφαίρου αποδείχθηκε συνεπής στο «ραντεβού», που είχε με την ιστορία της καταφέρνοντας να προκριθεί για δεύτερη φορά, μετά το 2007, στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, έστω κι αν αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 44’ (αποβλήθηκε ο Καπίνο), κατάφεραν να νικήσουν με 2-1 στην παράταση την Αγγλία, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Euro U-19 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.


Έτσι οι διεθνείς μας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.


Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με τον Μπουγαΐδη στο 38΄, ισοφαρίστηκε από τον Αφόμπε στο 56', ωστόσο στο 108' ο Λυκογιάννης σημείωσε το νικητήριο γκολ της ομάδας μας, χαρίζοντάς της το εισιτήριο για τον τελικό του Euro U-19.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα, Χάνσεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι σε τετ α τετ του Καπίνο με τον Μπεραΐνο, αποβάλλοντας παράλληλα τον Έλληνα γκολκίπερ, που όμως βρήκε μόνο την μπάλα.


Πάντως ο νεοεισελθών, Σωκράτης Διούδης κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Χολ, ενώ στη συνέχεια του αγώνα ο διεθνής γκολκίπερ έκανε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων, βάζοντας κι αυτός την… υπογραφή του στο τεράστιο επίτευγμα της ομάδα μας.

Αγγλία-Ελλάδα 1-2
Γκολ: 56' Αφόμπε - 38' Μπουγαΐδης , 108' Λυκογιάννης

Περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/elada-aglia-0-0-live 

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ....10ηΣυνεδρίαση του ΔΟΠΑΚΑ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
3ο Θέμα στη 10η Συνεδρίαση του ΔΟΠΑΚΑ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Προς το ΔΣ του ΝΠ ΔΟΠΑΚΑ,
Κυρία πρόεδρε, κκ συνάδελφοι,
η θέση μας για τις προϋποθέσεις εγγραφών νηπίων και βρεφών για τη νέα σχολική χρονιά είναι οι ακόλουθες:
1.Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι εργαζόμενες  στον ιδιωτικό τομέα και οι άνεργες μητέρες των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 40.000,00ευρώ.
2. Τα κενά των θέσεων που ενδεχομένως προκύψουν, να καλυφθούν από :
κοινωνικά περιστατικά  κατά προτεραιότητα  ,
από επανεγγραφές  νηπίων με οικογενειακό εισόδημα έως 40.000,00ευρώ , και , εφ’ όσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις , τότε μόνον να καλυφθούν με εγγραφές νέων νηπίων από εργαζόμενες  στο δημόσιο με οικογενειακό εισόδημα έως 25.000,00 ευρώ ΔΩΡΕΑΝ. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι άμεσα απειλούμενοι  στις σημερινές  τραγικές οικονομικές συνθήκες.
Διαφωνούμε με την εισήγηση της προέδρου του ΔΟΠΑΚΑ  ,όπως μας κοινοποιήθηκε σήμερα, όσον αφορά στο να διατεθούν  οι κενές θέσεις σε μητέρες δημοσίους υπαλλήλους  ανεξαρτήτως κριτηρίων , με παράλληλη καθιέρωση τροφείων αποκλειστικά γι’ αυτές.
Η θέση μας για την επιβολή τροφείων στις κοινωνικές παροχές είναι αντίθετη. Το κράτος οφείλει να καλύπτει τις λειτουργικές και μισθολογικές ανάγκες των φορέων που παρέχουν κοινωνική μέριμνα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ  στο ΔΣ του ΔΟΠΑΚΑ
Βαλαλάκη Τζένη
Σουγιά Λουκία.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ:Τέλος Μπεθάνης και Ζίζηλας

Το... μονοπάτι της φυγής, μετά τους Τάκη Ντεντόπουλο, Αντώνη Λογοθέτη, Γιάννη Γεωργόπουλο, Ανδρέα Πετρίτση, Γιώργο Τερζή και Γιώργο Μπόκο, ακολούθησαν ακόμη δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. 
 
Συγκεκριμένα, η διοίκηση του συλλόγου έλυσε την συνεργασία της με τους Σωτήρη Μπεθάνη και Παναγιώτη Ζίζηλα, οι οποίοι αναζητούν πλέον νέα ποδοσφαιρική στέγη. Αμφότεροι προσέφεραν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που έκανε ο «Φονέας», βάζοντας και εκείνοι με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι στην περσινή επιτυχημένη σεζόν που οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στα επαγγελματικά... σαλόνια. Η οικογένεια του Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ ευχαριστεί τους δυο παίκτες για την άριστη συνεργασία, ενώ παράλληλα τους εύχεται ό,τι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας τους

http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3874:telos-mpe8anhs-zizilas&Itemid=148 

«Οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν νέες μειώσεις»

Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία, όπως είπε, θεωρεί δεδομένη, για να μη γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι, στον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.




 περισσότερα στο
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/383208/oi-stratiotikoi-den-borei-na-upostoun-nees-meioseis/ 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΚΕ.Α.ΕΠ)-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-100 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ



Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από την Παρασκευή 13/07/2012 έως και την Κυριακή 22/07/2012 και ώρες και 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.


 
pdf Προκήρυξη

pdf Δελτίο τύπου για Νότιο Τομέα


pdf Αίτηση


pdf Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης



 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΦΩΣΤΗΡΑΣ:Τέλος ο Τερζής!

Πριν από δύο χρόνια η ομάδα μας απέκτησε ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρα από το ταλέντο που διέθετε, διακρίθηκε και για την προσωπικότητα του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Οι συμπαίκτες του αντιλήφθηκαν αμέσως, περί τι ανθρώπου πρόκειται, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον έχρισαν ως αρχηγό.
Ο λόγος για τον Γιώργο Τερζή ο οποίος πλέον ταξιδεύει για.... άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, έπειτα από δυο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον Ταύρο, έλυσε την συνεργασία του με το «Φονέα», λόγω διαφωνίας που προέκυψε στο οικονομικό κομμάτι. 

 Ο πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστής του σωματείου σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά το... διαζύγιο τόνισε τα εξής: « Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας και τον προπονητή, κ. Ψυρόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπο μου αυτά τα δυο χρόνια. Εύχομαι στο σύλλογο ό,τι καλύτερο και την νέα σεζόν να υλοποιήσει τους στόχους που πρόκειται να θέσει».
http://www.skaouter.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3859:telos-o-terzhs&Itemid=148

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-ΟΠΕΡΑ- Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012- Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας Βραβείο Prix BCN Culture 2010 του Yves Senn




Πρόταση της  L’avant-scène opéra για το 2011-12

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία και μια τεχνογνωσία δοκιμασμένη μέσα από την υλοποίηση πολυάριθμων παραστάσεων, ο θίασος L’avant-scène opéra προτείνει μια καινούργια παράσταση όπερας: Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας σε λιμπρέτο και  μουσική  του Yves Senn.  Το έργο  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
Μια ομάδα ατόμων, ένας μικρόκοσμος - εικόνα της κοινωνίας, συγκεντρώνεται σε ένα έρημο μέρος με στόχο την αναζήτηση του Φιλιού της Λεονόρας. Η ιστορία αφηγείται την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων  που προέρχονται από εξαιρετικά διαφορετικούς ορίζοντες. Αξίες, αναφορές, βλέψεις, διαδρομές: Το καθένα απ' τα μέλη της ομάδας,  υπερασπίζεται ένα διαφορετικό λόγο ύπαρξης και αυτό δημιουργεί ένα ζωντανό διάλογο παθών, μίσους, εφικτών ή ανέφικτων ερώτων, πόθων, διαμάχης...
Με μια διανομή που αριθμεί  τους τριάντα ερμηνευτές (τραγουδιστές, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς), μια ορχήστρα επτά μουσικών, με δέκα τεχνικούς και με την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη δέκα επιπλέον ατόμων, η L’avant-scène opéra έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το Νοέμβριο του 2011 στο Θέατρο του Colombier (Ελβετία), έδρα της εταιρίας.  
Το έργο Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας,  απoτυπώνει με το «διπλό», δηλαδή δίγλωσσο τίτλο την ποικιλομορφία που το διατρέχει : Ποικιλομορφία των ειδών, του ύφους, των χαρακτήρων, των γλωσσών, των συναισθημάτων…
Ο επαγγελματικός θίασος L’avant-scène opéra, με έδρα στο Colombier (καντόνι Neuchâtel, Ελβετία)  δημιουργήθηκε το 1985 από το μαέστρο και λυρικό τραγουδιστή Yves Senn. Η L’Avant-scène opéra διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές παραστάσεις όπερας, ή παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική, θέατρο και χορό.  Επίσης, κάθε σεζόν παρουσιάζει 3-4 νέες παραγωγές, με τη συνοδεία της Ορχήστρας της L’avant-scène opéra, καθώς και συναυλίες και ρεσιτάλ. Η Εταιρεία απαριθμεί πάνω από εκατό καλλιτέχνες και τεχνικούς.
Συχνά παρουσιάζεται στην Ελβετία και στο εξωτερικό και δίνει στους επαγγελματίες τραγουδιστές του θιάσου την ευκαιρία να ερμηνεύουν τα πιο διάσημα έργα του λυρικού ρεπερτορίου  ή σύγχρονες δημιουργίες όπως: Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Cosi fan tutte, die Zauberflöte του Mozart, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, La Sonnambula του Bellini, La Bohème του Puccini, Mireille του Gounod, L’Enfant et les sortilèges του Ravel,… κ.α. Έχει ακόμη ανεβάσει πολυάριθμες πρωτότυπες δημιουργίες όπως το έργο Ολυμπιάδα του συνθέτη Πέτρου Γιαννίδη στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο Yves Senn ιδρυτής της L’avant-scène opéra είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών πτυχίων σε Εθνολογία, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία και Επιχειρηματικότητα (Βραβείο Philip Morris), και επίσης Βραβείου Δεξιοτεχνίας Λυρικού Τραγουδιού. Ο Yves Senn σπούδασε τραγούδι πλάι στους Charles Ossola και  Nicolaï Gedda  και διεύθυνση ορχήστρας πλάι στους Eric Bauer και Giuseppe Patanè .
Ως λυρικός τραγουδιστής και ως διευθυντής ορχήστρας, ο Yves Senn πρωτοεμφανίστηκε το 1980 στη  Deutsche Oper του Βερολίνου. Συνεργάστηκε με μαέστρους όπως οι Georg Solti (Simone Boccanegra του Verdi), Giuseppe Patanè (μεταξύ άλλων Tosca του Puccini, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, Aïda του Verdi, La Bohème του Puccini), Marcello Viotti (I Puritani και Beatrice di Tenda του Bellini, Il Trittico του Puccini), Daniele Gatti (μεταξύ άλλων Rigoletto του Verdi, συναυλίες με την Royal Philharmonic του Λονδίνου, με την Ορχήστρα της l’Academia Santa Cecilia της Ρώμης), Armin Jordan (Die Zauberflöte του Mozart, το Requiem του Verdi), Horst Stein (Cavalleria rusticana του Mascagni, I Pagliacci του Leoncavallo, Die Meistersinger του Wagner), Friedemann Layer (Fidelio του Beethoven, Tristan und Isolde και Parsifal του Wagner), Riccardo Muti (Nabucco και Falstaff του Verdi, Le Nozze di Figaro του Mozart). Επίσης συνόδεψε διάσημους καλλιτέχνες όπως τους Montserrat Caballé, Barbara Hendricks, Marcello Alvarez, Juan Diego Florez, Edita Gruberova, Gidon Kremer, David Garrett, Maurice André, Michel Portal, κ.λπ. σε πολυάριθμα θέατρα όπερας. Μεταξύ των άλλων στο Grand Théâtre της Γενεύης στην Opéra της Ζυρίχης, στην Deutsche Oper Βερολίνου, στην Staatsoper της Στουτγάρδης, στο Covent Garden του Λονδίνουστο Capitole της Τουλούζης, στην Opéra Comédie του Μονπελιέ, στην Opéra της Μασσαλίας, στην Opéra National του Παρισιού, στη Monnaie των Βρυξελλών, στη  Scala του Μιλάνου, στο Teatro Communale της Μπολόνιας, στην Opera της Ρώμης και επίσης στην Ελλάδα (Ηρώδειο) και τη Κίνα.
Ο Yves Senn υπήρξε ο πρώτος καλεσμένος Μαέστρος  της  Όπερας του Riga στη Λεττονία (έχει διευθύνει πάνω από 20 όπερες) από 1999 ως 2002. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Festival της Arles στη Νότια Γαλλία από 1998 ως 2003. Υπήρξε Διευθυντής του Théâtre Les Salons στη Γενεύη Ελβετία από 2008 ως 2009.
Είναι διευθυντής του Théâtre de Colombier στην Ελβετία από το 2000 και ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής) για τα «cultural events».
Το 1985, δημιούργησε τη L’avant-scène opéra, ένα πειραματικό θέατρο για λυρικούς τραγουδιστές (Επαγγελματικός θίασος & Ακαδημία) που εδρεύει στο Colombier και προτείνει κάθε σαιζόν πολυάριθμες νέες παραγωγές.
Έχει επίσης, γράψει πάνω από δεκαπέντε θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Ελβετία και Γαλλία, πολυάριθμα διηγήματα, αρκετά κομμάτια μουσικής δωματίου, γαλλικά τραγούδια, πέντε όπερες, όλες παρουσιασμένες, δυο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν σε περιοδεία στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Για της δημιουργίες του, βραβεύτηκε με: το Prix Radio-France 2008, το Prix de la Radio Suisse Romande 2009, το Prix culturel de la Communauté Européenne pour le spectacle « Parade » (Bruxelles 2010).
Για την όπερα Il Bacio di Leonora, Το Φιλί της Λεονόρας, κέρδισε το βραβείο Prix BCN Culture 2010.

Ο θίασος L’avant-scène opéra με τη πρότασή του για το 2011-12 και την παράσταση IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας υπηρετεί δυο στόχους που είναι σημαντικοί για αυτόν: πρώτο να ενώνει διάφορα είδη παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο, χορός), και δεύτερο να δημιουργήσει ένα έργο που να ασχολείται με τον άνθρωπο μέσα από τα συναισθήματά του.



IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας
Συντελεστές
Δημιουργία κειμένου και μουσικής                        Yves Senn
Σκηνογραφία                                                 Xavier Hool
Φωτισμός                                                       Alain Micallef
Κοστούμια                                                      Elodie Cino
Μακιγιάζ                                                        Faustine de Montmollin
Μουσική προετοιμασία                                Sylvain Jaccard
Σκηνοθεσία                                                    Yves Senn
Χορογραφία                                                  Jean-Claude Pellaton

Διανομή:
Floriane Iseli, Pierre Pantillon, Maïté Renaud, Léonard Schneider, Sophie Vuilleumier,  Céline Vicario, Corine Wyder , Noémie Stauffer, Daniel Reumiller, Yves Senn, Charles Brunner, Solange Platz-Erard, Jérôme Ricca, Alexandre de Marco, κ.α.
Συνολικά συμμετέχουν 30 ερμηνευτές (σολίστ τραγουδιού, χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί)  και 7μελής Ορχήστρα
                       
Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00
Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας
Όπερα, έργο του Yves Senn
Πρόταση της L’avant-scène opéra, 2011-12
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 80΄ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10€, ενιαίο


Με την Αιγίδα


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr