Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ= ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, στις 12:00 μ. στο Radisson Blu Park Hotel, Athens (Ξενοδοχείο Παρκ) Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ. 210 88 94 500, Αίθουσα ΑΤΛΑΝΤΙΣ


 
 
Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και η διεθνούς φήμης θεατρική ομάδα
Aquila Theatre, από τη Νέα Υόρκη,  
παρουσιάζουν τη νέα πρωτοποριακή παραγωγή
Ηρακλής (Μαινόμενος) του Ευριπίδη
 
Μιλούν: ο Peter Meineck, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Aquila Theatre, η Σκηνοθέτης της παράστασης Desiree Sanchez
και μέλη της ομάδας
 
Το Aquila Theatre παρουσιάζει παράστασή του για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο ΙΜΚ στις 22, 23 και 24 Ιουλίου 2012,  στο πλαίσιο του προγράμματος: Ancient Greeks/Modern Lives. Η ομάδα έγινε γνωστή διεθνώς, κυρίως γιατί χρησιμοποιεί κλασικά κείμενα με στόχο να προκαλέσει δημόσιο διάλογο πάνω σε δύσκολα και αμφιλεγόμενα, σύγχρονα θέματα. Με την παράσταση "Ηρακλής" και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού προβάλλει την ωμότητα του πολέμου, διαχρονικά.
Η αιώνια δυναμική της ελληνικής τραγωδίας αναδεικνύεται,  παράλληλα με το κλασικό κείμενο, μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα και τις μαρτυρίες από εκατοντάδες βετεράνους πολέμου, που επιστρέφουν στη χώρα τους και βιώνουν έντονες  καταστάσεις μετά-τραυματικού στρες.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr
 
* Υπάρχει διαθέσιμο parking εντός του ξενοδοχείου
 

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας των πρωταθλητών

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (2/7) η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2012-2013. Παρά το πρώιμο της εποχής, το ενδιαφέρον είναι αρκετά αυξημένο, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να κλείσουν θέση στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν τις νέες προσπάθειες των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας. Στα 195 ευρώ το φτηνότερο και ειδική έκπτωση για όσους τα ανανεώσουν την κάρτα τους, από την Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινά η διάθεση για τους νέους κατόχους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για θέσεις που δεν είχαν διατεθεί εισιτήρια την χρονιά 2011-2012, υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια και από σήμερα. Στη προσπάθεια της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για πιο προσιτές τιμές στα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2012-2013 και λόγω και της οικονομικής κατάστασης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα μείωση από 10% ως 20%, σε όλες τις τιμές των εισιτηρίων. Η μείωση ισχύει για όλους τους περυσινούς κατόχους που επιθυμούν να ανανεώσουν.


Οι τιμές για τους νέους κατόχους θα παραμείνουν ίδιες. Επιπλέον, οι περυσινοί κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, με την ανανέωση του εισιτηρίου, θα παραλαμβάνουν δωρεάν το Επίσημο Winning T – Shirt του Πρωταθλητή Ελλάδας, στο μέγεθος που επιθυμούν (από το Official Olympiacos BC Store)! Οι νέοι κάτοχοι θα μπορούν επίσης να το προμηθευτούν, στην προνομιακή τιμή των 10 ευρώ (με έκπτωση δηλαδή 25% απο την αρχική του αξία) με την ταυτόχρονη αγορά του εισιτηρίου τους για την περίοδο 2012-2013.

περισσότερα στο

Τροποποίηση δρομολογιών της Δημοτικής Συγκοινωνίας Μοσχάτου - Ταύρου για το καλοκαίρι

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ


ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΔΥΟ (2) ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑ (1) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΑΥΡΟ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΩΡΕΣ:
12:45, 14:15, 15:45, 17:15

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑ (1) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΚΑΙ ΕΝΑ (1) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΑΥΡΟ)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΩΡΕΣ:


ΠΡΩΙ:   6:45 – 8:15 – 9:45 – 11:15

ΑΠΟΓΕΥΜΑ:  12:45 – 14:15 – 15:45 – 17:15

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σταμάτης Καζατζής «Λύση ο ερασιτεχνισμός»


Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής ο Φωστήρας με τη συμπαράσταση κι άλλων ομάδων θα θέσει επί τάπητος το θέμα ερασιτεχνικών τμημάτων, όπως είπε στη «SportDay», ο Σταμάτης Καζαντζής
Μονόδρομος για τη βιωσιμότητα των ομάδων είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φωστήρα, Σταμάτη Καζαντζή, η δημιουργία ερασιτεχνικών τμημάτων στη Football League 2. Παράλληλα άφησε αιχμές, προς όλους τους υπεύθυνους, για τη μη τήρηση των νόμων.

Εχετε εκφράσει μια θέση, να γίνουν οι σύλλογοι της Football League 2 ερασιτεχνικοί και όχι ΤΑΠ ή ΠΑΕ, όπως συμβαίνει τώρα. Θέλετε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς το εννοείτε;

«Εγώ λέω να γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με τον νόμο 34/79 του 2006 που έφερε ο Ορφανός, τα σωματεία που ανεβαίνουν από τη Δ' Εθνική στη Γ' έχουν το δικαίωμα να συστήσουν ερασιτεχνικό τμήμα, να γίνουν ΤΑΠ ή ΠΑΕ. Υπάρχει το ΦΕΚ, που είναι νόμος του κράτους και επιτρέπει αυτή την επιλογή, άσχετα αν δεν έχει εφαρμοστεί. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο πρέπει να δούμε την εφαρμογή του νόμου, ώστε οι ομάδες της κατηγορίας να μειώσουν τα έξοδά τους. Αν ισχύσει το ερασιτεχνικό τμήμα, δεν χρειάζεται να πληρώνουμε ΙΚΑ και νομίζω πως και τα έξοδα για την Εφορία θα είναι μικρότερα, καθώς δεν θα υπάρχουν τα επαγγελματικά συμβόλαια». 
 περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο
http://www.sday.gr/Football/Football-League-2/lusi.aspx

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΟΠΕΡΑ- Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012- Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας Βραβείο Prix BCN Culture 2010 του Yves Senn


 
Πρόταση της  L’avant-scène opéra για το 2011-12

Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρία και μια τεχνογνωσία δοκιμασμένη μέσα από την υλοποίηση πολυάριθμων παραστάσεων, ο θίασος L’avant-scène opéra προτείνει μια καινούργια παράσταση όπερας: Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας σε λιμπρέτο και  μουσική  του Yves Senn.  Το έργο  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
Μια ομάδα ατόμων, ένας μικρόκοσμος - εικόνα της κοινωνίας, συγκεντρώνεται σε ένα έρημο μέρος με στόχο την αναζήτηση του Φιλιού της Λεονόρας. Η ιστορία αφηγείται την αναγκαστική συνάντηση ανθρώπων  που προέρχονται από εξαιρετικά διαφορετικούς ορίζοντες. Αξίες, αναφορές, βλέψεις, διαδρομές: Το καθένα απ' τα μέλη της ομάδας,  υπερασπίζεται έναν διαφορετικό λόγο ύπαρξης και αυτό δημιουργεί ένα ζωντανό διάλογο παθών, μίσους, εφικτών ή ανέφικτων ερώτων, πόθων, διαμάχης...
Με μια διανομή που αριθμεί  τους τριάντα ερμηνευτές (τραγουδιστές, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς), μια ορχήστρα επτά μουσικών, με δέκα τεχνικούς και με την υλικοτεχνική και διοικητική υποστήριξη δέκα επιπλέον ατόμων, η L’avant-scène opéra έχει ξεκινήσει τις πρόβες της από το Νοέμβριο του 2011 στο Θέατρο του Colombier (Ελβετία), έδρα της εταιρίας.  
Το έργο Il Bacio di Leonora /Το Φιλί της Λεονόρας,  απoτυπώνει με το «διπλό», δηλαδή δίγλωσσο τίτλο την ποικιλομορφία που το διατρέχει : Ποικιλομορφία των ειδών, του ύφους, των χαρακτήρων, των γλωσσών, των συναισθημάτων…
Ο επαγγελματικός θίασος L’avant-scène opéra, με έδρα στο Colombier (καντόνι Neuchâtel, Ελβετία)  δημιουργήθηκε το 1985 από το μαέστρο και λυρικό τραγουδιστή Yves Senn. Η L’Avant-scène opéra διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές παραστάσεις όπερας, ή παραστάσεις που συνδυάζουν μουσική, θέατρο και χορό.  Επίσης, κάθε σεζόν παρουσιάζει 3-4 νέες παραγωγές, με τη συνοδεία της Ορχήστρας της L’avant-scène opéra, καθώς και συναυλίες και ρεσιτάλ. Η Εταιρεία απαριθμεί πάνω από εκατό καλλιτέχνες και τεχνικούς.
Συχνά παρουσιάζεται στην Ελβετία και στο εξωτερικό και δίνει στους επαγγελματίες τραγουδιστές του θιάσου την ευκαιρία να ερμηνεύουν τα πιο διάσημα έργα του λυρικού ρεπερτορίου  ή σύγχρονες δημιουργίες όπως: Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Cosi fan tutte, die Zauberflöte του Mozart, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, La Sonnambula του Bellini, La Bohème του Puccini, Mireille του Gounod, L’Enfant et les sortilèges του Ravel,… κ.α. Έχει ακόμη ανεβάσει πολυάριθμες πρωτότυπες δημιουργίες όπως το έργο Ολυμπιάδα του συνθέτη Πέτρου Γιαννίδη στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Ο Yves Senn ιδρυτής της L’avant-scène opéra είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών πτυχίων σε Εθνολογία, Ιστορία της Τέχνης, Δημοσιογραφία και Επιχειρηματικότητα (Βραβείο Philip Morris), και επίσης Βραβείου Δεξιοτεχνίας Λυρικού Τραγουδιού. Ο Yves Senn σπούδασε τραγούδι πλάι στους Charles Ossola και  Nicolaï Gedda  και διεύθυνση ορχήστρας πλάι στους Eric Bauer και Giuseppe Patanè .
Ως λυρικός τραγουδιστής και ως διευθυντής ορχήστρας, ο Yves Senn πρωτοεμφανίστηκε το 1980 στη  Deutsche Oper του Βερολίνου. Συνεργάστηκε με μαέστρους όπως οι Georg Solti (Simone Boccanegra του Verdi), Giuseppe Patanè (μεταξύ άλλων Tosca του Puccini, Il Barbiere di Siviglia του Rossini, Aïda του Verdi, La Bohème του Puccini), Marcello Viotti (I Puritani και Beatrice di Tenda του Bellini, Il Trittico του Puccini), Daniele Gatti (μεταξύ άλλων Rigoletto του Verdi, συναυλίες με την Royal Philharmonic του Λονδίνου, με την Ορχήστρα της l’Academia Santa Cecilia της Ρώμης), Armin Jordan (Die Zauberflöte του Mozart, το Requiem του Verdi), Horst Stein (Cavalleria rusticana του Mascagni, I Pagliacci του Leoncavallo, Die Meistersinger του Wagner), Friedemann Layer (Fidelio του Beethoven, Tristan und Isolde και Parsifal του Wagner), Riccardo Muti (Nabucco και Falstaff του Verdi, Le Nozze di Figaro του Mozart). Επίσης συνόδεψε διάσημους καλλιτέχνες όπως τους Montserrat Caballé, Barbara Hendricks, Marcello Alvarez, Juan Diego Florez, Edita Gruberova, Gidon Kremer, David Garrett, Maurice André, Michel Portal, κ.λπ. σε πολυάριθμα θέατρα όπερας. Μεταξύ των άλλων στο Grand Théâtre της Γενεύης στην Opéra της Ζυρίχης, στην Deutsche Oper Βερολίνου, στην Staatsoper της Στουτγάρδης, στο Covent Garden του Λονδίνου,  στο Capitole της Τουλούζης, στην Opéra Comédie του Μονπελιέ, στην Opéra της Μασσαλίας, στην Opéra National του Παρισιού, στη Monnaie των Βρυξελλών, στη  Scala του Μιλάνου, στο Teatro Communale της Μπολόνιας, στην Opera της Ρώμης και επίσης στην Ελλάδα (Ηρώδειο) και τη Κίνα.
Ο Yves Senn υπήρξε ο πρώτος καλεσμένος Μαέστρος  της  Όπερας του Riga στη Λεττονία (έχει διευθύνει πάνω από 20 όπερες) από 1999 ως 2002. Υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Festival της Arles στη Νότια Γαλλία από 1998 ως 2003. Υπήρξε Διευθυντής του Théâtre Les Salons στη Γενεύη Ελβετία από 2008 ως 2009.
Είναι διευθυντής του Théâtre de Colombier στην Ελβετία από το 2000 και ειδικός συνεργάτης της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής) για τα «cultural events».
Το 1985, δημιούργησε τη L’avant-scène opéra, ένα πειραματικό θέατρο για λυρικούς τραγουδιστές (Επαγγελματικός θίασος & Ακαδημία) που εδρεύει στο Colombier και προτείνει κάθε σαιζόν πολυάριθμες νέες παραγωγές.
Έχει επίσης, γράψει πάνω από δεκαπέντε θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν στην Ελβετία και Γαλλία, πολυάριθμα διηγήματα, αρκετά κομμάτια μουσικής δωματίου, γαλλικά τραγούδια, πέντε όπερες, όλες παρουσιασμένες, δυο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν σε περιοδεία στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
Για της δημιουργίες του, βραβεύτηκε με: το Prix Radio-France 2008, το Prix de la Radio Suisse Romande 2009, το Prix culturel de la Communauté Européenne pour le spectacle « Parade » (Bruxelles 2010).
Για την όπερα Il Bacio di Leonora, Το Φιλί της Λεονόρας, κέρδισε το βραβείο Prix BCN Culture 2010.

Ο θίασος L’avant-scène opéra με τη πρότασή του για το 2011-12 και την παράσταση IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας υπηρετεί δυο στόχους που είναι σημαντικοί για αυτόν: πρώτο να ενώνει διάφορα είδη παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο, χορός), και δεύτερο να δημιουργήσει ένα έργο που να ασχολείται με τον άνθρωπο μέσα από τα συναισθήματά του.

IL Bacio di Leonora/ Το Φιλί της Λεονόρας
Συντελεστές
Δημιουργία κειμένου και μουσικής                        Yves Senn
Σκηνογραφία                                                 Xavier Hool
Φωτισμός                                                       Alain Micallef
Κοστούμια                                                      Elodie Cino
Μακιγιάζ                                                        Faustine de Montmollin
Μουσική προετοιμασία                                Sylvain Jaccard
Σκηνοθεσία                                                    Yves Senn
Χορογραφία                                                  Jean-Claude Pellaton

Διανομή:
Floriane Iseli, Pierre Pantillon, Maïté Renaud, Léonard Schneider, Sophie Vuilleumier,  Céline Vicario, Corine Wyder , Noémie Stauffer, Daniel Reumiller, Yves Senn, Charles Brunner, Solange Platz-Erard, Jérôme Ricca, Alexandre de Marco, κ.α.
Συνολικά συμμετέχουν 30 ερμηνευτές (σολίστ τραγουδιού, χορωδοί, χορευτές, ηθοποιοί)  και 7μελής Ορχήστρα
                       
Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 21:00
Il Bacio di Leonora/Το Φιλί της Λεονόρας
Όπερα, έργο του Yves Senn
Πρόταση της L’avant-scène opéra, 2011-12
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 80΄ (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10€, ενιαίο


Με την Αιγίδα


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr