Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Από τις 15/6 η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Από τις 15 Ιουνίου ξεκινά η σταδιακή καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους. Το υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής, οι οποίοι με τη σειρά τους προβαίνουν στις απαραίτητες διασταυρώσεις και επικυρώσεις των στοιχείων.

Το υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, την πρώτη κατάσταση δικαιούχων που έλαβε από τους Δήμους, προκειμένου να ξεκινήσει η διάθεση των προνοιακών επιδομάτων και η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται, μετά και την διασταύρωση και αποστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών των καταλόγων των δικαιούχων από τους υπόλοιπους Δήμους.
 

Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ:Αποτελέσματα από τον τελικό αγώνα κορασίδων 9-10/6/2012



Νομικού Κατερίνα 3η θέση στό σύνθετο ατομικό με 94,200, Χ.Ο 8η θέση με 24,000, στεφάνι 7η θέση με 23,400, μπάλα 3η θέση με 23,550, κορύνες 3η θέση με 23,250.
Ποζίδου Κατερίνα 8η θέση στο σύνθετο ατομικό με 90,650, στεφάνι 4η θέση με 23,900 7η θέση στις κορύνες με 22,500.
Αλπού Δήμητρα 18η στο σύνθετο ατομικό με 87,125.
Πετρουλάκη Σταυρούλα 29η στο σύνθετο ατομικό με 82,800.
Ψαρρά Αλεξάνδρα 39η στο σύνθετο ατομικό με 79,450.
Βουλγαράκη Δήμητρα 44η στο σύνθετο ατομικό με 78,250.


Ψυρόπουλος: Δεν χάσαμε ποτέ τον ρυθμό μας!

Συνέντευξη στην εκπομπή 'Η Μπάλα στους Ερασιτέχνες' που μεταδίδεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (13.00-15.00) από το διαδικτυακό ραδιόφωνο 'Mundosports', παραχώρησε ο Κώστας Ψυρόπουλος. Ο τεχνικός του πρωταθλητή Φωστήρα αναφέρθηκε στην άνοδο του 'Φονέα' στη Football league II, αλλά και στα στοιχεία που έφεραν την επιτυχία. Αναλυτικά, η συνέντευξη του έμπειρου προπονητή:


-Ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις σας;

''Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Δεν είχαν τεθεί τέτοιοι στόχοι ατην αρχή. Στη διαδρομή, όμως, προέκυψαν το κύπελλο και η άνοδος! Είχαμε κάνει μία προεργασία και νομίζω ότι το αξίζαμε''.

 περισσότερα διαβάστε στο

Φωστήρας: Τέλος ο Ντεντόπουλος!

Αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από το Φωστήρα, προκειμένου να βοηθήσει την ιστορική ομάδα, με το... φονικό ένστικτο που τον διακρίνει, να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η αναφορά μας γίνεται στον Παναγιώτη Ντεντόπουλο, ο οποίος με τα 23 γκολ που σημείωσε στο φετινό πρωτάθλημα, αποτέλεσε ένα από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου, στην κατάκτηση του νταμπλ. Ωστόσο, παρά την επιτυχημένη σεζόν, ο έμπειρος επιθετικός δεν θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στο ρόστερ του συλλόγου, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας έλυσε τη συνεργασία του με το σωματείο, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=86481

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Fuel Fandango φλαμένκο σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στις 21:00




Ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα ισπανικά συγκροτήματα, οι Fuel Fandango δυναμιτίζουν την σκηνή της αίθουσας του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, με ήχους flamenco σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική.

Το συγκρότημα Fuel Fandango (Φιούελ Φαντάνγκο) δημιουργήθηκε το 2009 από τον Άλε Ακόστα, παραγωγό και dj που είχε ήδη εντυπωσιάσει με τρεις δίσκους με το προηγούμενο σχήμα στο οποίο ανήκε, το Mojo Project καθώς και με τις παραγωγές, mix και remix για καλλιτέχνες όπως οι Enrique Morente, Chambao, Muchachito, κλπ.  Ήταν υποψήφιος δύο φορές στα Βραβεία Μουσικής της Ισπανίας 08 καθώς και ως «παραγωγός της χρονιάς» στα βραβεία Latin Grammy (2008).

Το άλλο μισό του Fuel Fandango είναι η Νίτα, μια τραγουδίστρια από την Κόρδοβα που έχει το φλαμένκο στο αίμα της και τη μαύρη μουσική στη φωνή της. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η πείρα της είναι μεγάλη αφού ξεκίνησε την καριέρα της από πολύ μικρή τραγουδώντας «κόπλα» και φλαμένκο μέχρι σόουλ, φανκ και ηλεκτρονική μουσική που ήταν οι μεταγενέστερες επιλογές της.

Οι ίδιοι, προσδιορίζοντας τη μουσική τους, λένε ότι «κάνουμε οργανικά χορευτικά τραγούδια». Η Νίτα περνάει από τα αγγλικά στα ισπανικά με μεγάλη ευκολία, από τη μαύρη στην φλαμένκο μουσική γιατί «το φλαμένκο δεν πτοείται από τις γλώσσες» ή τουλάχιστον έτσι νιώθουν οι ίδιοι.

Στίχοι προσεγμένοι με μια παραγωγή χωρίς προκαταλήψεις ως προς τη μίξη ηλεκτρονικών στοιχείων με κιθάρες πιο ροκ, μελωδίες ποπ και διακριτικές πινελιές φλαμένκο που παρεισφρέουν ελεύθερα χωρίς στερεότυπα.

Αναμφίβολα, το μεγάλο ατού του Fuel Fandango είναι η σκηνική τους παρουσία. Η Νίτα και ο Άλεν με τον καταλυτικό Κάρλος Σόσα στα ντραμς, αποτελούν ένα πολύ ροκ τρίο που, στις ζωντανές εμφανίσεις του, προσφέρει την πιο χορευτική εκδοχή του ρεπερτορίου του και … η σκηνή παίρνει φωτιά!

Δισκογραφικά, το Fuel Fandango έκανε τη μεγάλη έκπληξη. Το πρώτο τους σινγκλ (2009) είχε τέτοια απήχηση που το γκρουπ έδωσε συναυλίες σε περισσότερες από 70 πόλεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και το Λονδίνο. Το 2010 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος με τον τίτλο “Fuel Fandango” και το συγκρότημα εμφανίζεται, εκτός από τις συναυλίες σε πολυάριθμες ισπανικές πόλεις, και στο Λονδίνο, Βουδαπέστη, Ντουμπάι, Κίεβο, Νέο Δελχί (φεστιβάλ Casa Asia) και στα φεστιβάλ Couvre Feu και Les Transmusicales της Γαλλίας.

Το 2011 η δισκογραφική εταιρεία Warner υπογράφει μαζί τους συμβόλαιο και κυκλοφορεί τη μέχρι τότε ανεξάρτητη παραγωγή του δίσκου τους σε πολυτελή έκδοση. Μέσα σε δυο μήνες εμφανίζονται σε 24 ισπανικές πόλεις, ενώ στις μισές απ’ αυτές οι συναυλίες τους είναι sold out. Το 2012 ανοίγουν το Φεστιβάλ Eurosonic 2012 στο Groningen της Ολλανδίας. Έχουν ήδη δώσει 24 συναυλίες από την αρχή του χρόνου ενώ είναι προγραμματισμένες πολλές ακόμα τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό.

Αυτοί οι μουσικοί που υπηρετούν τη fusion, είναι εραστές του καλού γούστου και της διασκέδασης και απολαμβάνουν τους πειραματισμούς στο στούντιο ηχογράφησης ή τις συναυλίες. Θα ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί το είδος που αντιπροσωπεύουν. Όπως έγραψε η εφημερίδα El País, «αν μιλήσουμε για επιρροές, ο ήχος τους θα έμοιαζε με εκείνον της Motown αν ο Isaac Hayes στο Shaft είχε μεταμορφωθεί σε Diana Ross.  Παρόντες είναι όμως και οι Mike Snow, The Roots, Kanye West, Sade, Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Nina Simone, Beck. Είναι αδύνατον να περιγραφεί με ένα και μόνον τρόπο η απροσδιόριστη λάμψη ενός από τους πιο εκπληκτικούς και πρωτότυπους ήχους που ακούστηκαν και που, ενώ είναι τόσο ισπανικός, μοιάζει να ήρθε από άλλον πλανήτη».

Οι Fuel Fandango μετά τη συναυλία τους στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα, θα εμφανιστούν στις 15 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας της Κύπρου.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
2009 EP FUEL FANDANGO (παραγωγή του γκρουπ)
2010 LP FUEL FANDANGO (παραγωγή του γκρουπ)
2011 Re-edition LP FUEL FANDANGO (Deluxe edition) (Warner)
2012 REMIXED LP FUEL FANDANGO (Warner)

VIDEOCLIPS:
2009 “Shiny Soul”
2010 ”Talking”
2011 “The Engine”


Fuel Fandango
φλαμένκο σε συνδυασμό με ηλεκτρονική μουσική
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012,  στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 90΄
Εισιτήρια: 10
                    7€ Κάτοχοι Κάρτας της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες της
                           Αθήνας / Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας                                            Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας
                        Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/   Άνω των 65

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα

*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Λαμπερή» η τελετή λήξης των χορευτικών του Παγκαλαβρυτινού

 ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
        ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1873  
Κ. Παλαιολόγου 61   τκ   262 26  Πάτρα
ΤΗΛ. 2610 272722 – FAX. 279340  ΚΙΝ. 6972296949
http://www.pankalavritinos.gr Mail: pagalavritinos@yahoo.gr
                    

                                             

Γοήτευσαν και ενθουσίασαν τους 1.000 και πλέον θεατές, που κατέκλεισαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 το θέατρο του π. ΟΛΠΑ στη Μαρίνα, σε μια εντυπωσιακή παράσταση για την τελετή λήξης τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση αντάξια της πλούσιας δράσης τους και της επιτυχούς παρουσίας τους, τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. «σφράγισαν» την επιτυχή διαδρομή τους κατά τη διάρκεια της χορευτικής περιόδου 2011-2012.
Πάνω από 200 χορευτές του Π.Σ. γέμισαν τη σκηνή παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα και συνθέτοντας μια πανδαισία χρωμάτων.
Μικροί και μεγάλοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν χορούς από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Ευρώπη.
Τα χορευτικά τμήματα μέσα από τη λαμπερή αυτή εκδήλωση σηματοδότησαν, ταυτόχρονα, τις δράσεις της επόμενης χορευτικής περιόδου, η οποία επίσημα ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου.
Το «ζεστό» χειροκρότημα των παριστάμενων, αλλά και το γεγονός ότι το θέατρο «γέμισε» ασφυκτικά από κόσμο, που ήθελε να παρακολουθήσει την τελετή λήξης των χορευτικών του Π.Σ., αποτέλεσαν την απόλυτη ικανοποίηση για τους χορευτές, που προσπαθούν να αναδείξουν την παράδοσή μας, όχι μόνο, σε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Αθανάσιος Φραντζής προχώρησε σε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν και συνέβαλαν στις επιτυχείς παρουσιάσεις των χορευτικών, αλλά και όσους στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου. Ακόμα, μίλησε για το πολυήμερο ταξίδι στη Βουλγαρία, τα δεκάδες ταξίδια των χορευτικών σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα και στις αμέτρητες συμμετοχές τους σε εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Αχαΐα. «Ο σύλλογός μας προσπαθεί παρά την σκληρή οικονομική κρίση που έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας, να  αντισταθεί και όλοι μαζί μελή και διοικητικό Συμβούλιο, αγωνιζόμαστε να μην χαθεί ότι πιο πολύτιμο μας άφησαν οι προγονοί μας…οι παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Φρανζτής.
Επίσης, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού αναφέρθηκε στους τρεις σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του Π.Σ.:
- Το 1879 κυκλοφόρησε την Εφημερίδα ΛΑΥΡΑ για την ενημέρωση των πολιτών
- Το 1890 ίδρυσε στην Πάτρα την Σχολή Λαού, κάτι σαν το σημερινό Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο, προκειμένου να συμβάλει στην επιμόρφωσης των νέων της πόλης,
- το 1895 ίδρυσε τραπεζοοικονομικό οργανισμό να «στήριξη» οικονομικά στην προσπάθεια ανάπτυξης και ευημερίας της Πάτρας.
Τέλος, ο κ. Φραντζής επισήμανε ότι στα χορευτικά τμήματα συμμετείχαν φέτος περισσότερα από 500 άτομα κάθε ηλικίας, τα οποία διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς απ΄ ολη την Ελλάδα, καθώς Λαϊκούς και Ευρωπαϊκούς.

Για τη σημασία του χορού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αλλά και για τα πλεονεκτήματά του μίλησε το μέλος του Παγκαλαβρυτινού συλόγου, δικηγόρος Στέλλα Πανουτσακοπούλου επισημαίνοντας: «Ο χορός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πρωταρχική καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου. Ο χορός αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα εκφραστικά μέσα και χρονολογικά έπεται του τραγουδιού. Σύμφωνα με τον Maurice Bejarts ο χορός είναι μια από τις σπάνιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολοκληρωτικά: σώμα, καρδιά και πνεύμα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο αντιδήμαρχος και πρώην γραμματέας του Παγκαλαβρυτινού Γιώργος Σιγαλός, για την προσφορά του στο Σύλλογο, τον τόπο και τον πολιτισμό.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πατρών πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων αντιδήμαρχος Γ. Σιγαλός, o π. Αντιδήμαρχος Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Τζανάκος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Οβρυάς, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Παγκαλαβρυτινό και τους χορευτές και τόνισαν τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο του συλλόγου τόσο στη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όσο και στην προβολή και ανάδειξη του νομού μας, επισημαίνοντας πως η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου σε κάθε εκδήλωση του Π.Σ. αποδεικνύει την αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεών του.

Βραδιά Αφήγησης:«Λαϊκά παραμύθια απ’ της Ανατολής τα μέρη…»Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 & ώρα 8.00 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»


«Λαϊκά παραμύθια  απ’ της Ανατολής τα μέρη…»
Αφήγηση: «Οι Υφάντρες των παραμυθιών»
(Μ. Απειρανθίτου,  Β. Κοφινά, Λ. Σουγιά)

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 &  ώρα 8.00
   ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
«ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
                     Σπίτι της Μεσοποταμίας
                        Πλάτωνος 13 Μοσχάτο Τηλ.6972-291893


Η ομάδα αφήγησης «Υφάντρες των Παραμυθιών» θα αφηγηθεί «ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ’ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΑ ΜΕΡΗ»
στον κήπο της «Μεσοποταμίας», το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.
 
Καλεσμένοι όλοι οι φίλοι μας: Έλληνες, ξένοι, μικροί, μεγάλοι & ηλικιωμένοι!
Είσοδος Ελεύθερη.
 
Μ’ ένα κρασάκι και το γνωστό ψωμοτύρι θα συζητήσουμε και θα χαλαρώσουμε στο κλείσιμο της βραδιάς.
Σας περιμένουμε!
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
12/6/2012

        Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος διοργάνωσε ποδηλατοδρομία, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στην τοπική κοινότητα Ταύρου και στην τοπική κοινότητα Μοσχάτου.
        Από τις 10.30 το πρωί στον Ταύρο  και από τις 18.30 το απόγευμα στο Μοσχάτο, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στα σημεία εκκίνησης (πλ. Μακεδονίας και πλ. Μεταμορφώσεως αντίστοιχα), με κέφι και όρεξη για ορθοπεταλιές. Πριν την έναρξη και μετά το πέρας των διαδρομών πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, μουσικά δρώμενα και παιχνίδια από το Σύστημα  Προσκόπων Μοσχάτου, από το 3ο Νηπιαγωγείου Ταύρου και από το συγκρότημα “Κόντρα Μπάσο”.
        Στις ποδηλατοδρομίες παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ενώ για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεργάστηκαν τα σώματα ασφαλείας, η RSF Hellas και το Χαμόγελο του Παιδιού. Αρωγοί επίσης για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατιστών  ήταν και  πολλοί εθελοντές Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και μέλη Συλλόγων Γονέων.
        Οι χορηγοί της εκδήλωσης, τα super market Σκλαβενίτης και το κατάστημα 360Bikes πρόσφεραν δώρα με κλήρωση σε όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση. Για τους συμμετέχοντες μερίμνησαν και οι χορηγοί: “Pizza Fan”, “Bellissimo” και “Benvenuto”.
        Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με την υπόσχεση να διανύσουν με τα ποδήλατά τους ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή και να περάσουν έτσι το μήνυμα του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς στην πόλη.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ο τουρνουά μίνι-βόλλεϋ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΔΑ σε συνεργασία με το σωματείο ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου το Σάββατο.


Η προσέλευση των ομάδων ήταν μεγάλη και συμμετείχαν τα σωματεία: ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΤΑΤΑΥΛΑ, ΓΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΚΗ, ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ, ΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΜΕΛΑΣ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ και ο  ΑΟΠΕ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ. 
Συνολικά αγωνίστηκαν 120 ομάδες κοριτσιών και αγοριών και με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά διεξήχθησαν περίπου 150 αγώνες, σε ένα κατάμεστο γήπεδο από κόσμο, παρουσία γυμναστών, προπονητών, παραγόντων και γονιών. 
Επίσης με την παρουσία τους μας τίμησαν ο προπονητής Γιάννης Νικολάκης και ο Μάριος Γκιούρδας ένας από τους κορυφαίους αθλητές του ελληνικού βόλλεϋ. Η ΄Ενωση ευχαριστεί το σωματείο ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ για την άψογη συνεργασία.

































  























Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Δωρεάν ιατρική φροντίδα σε κατοίκους του Πειραιά

Περίθαλψη σε άνεργους και άπορους από τους Γιατρούς του Κόσμου

Δωρεάν φροντίδα προσφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου σε  κατοίκους του Πειραιά, οι οποίοι είναι άνεργοι και άποροι και δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με μία κινητή ιατρική μονάδα, σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πρόνοιας) και τον Δήμο Πειραιά εγκαινιάζουν μεθαύριο, 13 Ιουνίου, στον Τινάνειο Κήπο, (11:00 - 17:00), ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης των ανασφάλιστων παιδιών της πόλης.

Η Κινητή αυτή Μονάδα, κατάλληλα τροποποιημένη και ιατρικά εξοπλισμένη, πλαισιώνεται από γενικό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο και καρδιολόγο.

Η παρουσία των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου, θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου δημιουργίας ενός κοινωνικού διχτύου ασφαλείας που περιλαμβάνει ήδη δομές, όπως ξενώνες φιλοξενίας αστέγων και καρκινοπαθών, κοινωνικού παντοπωλείου, Τράπεζα αγάπης κ.ά, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες των πιο ευπαθών και φτωχών ομάδων της πόλης, αλλά συγχρόνως θα αποτελέσει και την αφετηρία δημιουργίας ενός κοινωνικού ιατρείου στον Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, επισήμανε την προτεραιότητα που έχει για την Οργάνωση η ενίσχυση δράσεων σε τοπικό επίπεδο που στηρίζουν εκείνους τους οποίους η Πολιτεία σήμερα δείχνει να εγκαταλείπει και έκανε έκκληση στους Πειραιώτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια της ΚΟΔΕΠ συλλογής και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις πιο φτωχές οικογένειες της πόλης.
http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/366004/dorean-iatriki-frodida-se-katoikous-tou-peiraia/ 

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:«Μη περιμένεις να πνιγώ...» Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου Πέμπτη 21 κ Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στις 21:30



Κόρη πούλαγε κρασί σ’ έναν Mexican στο Santiago… Αφορμή η λαβωματιά από κάποιον απατεώνα, που έκανε συντρίμμια την καρδιά της...Μιλώ για σένα λοιπόν κόρη...Άλλοτε πάλι σκέφτομαι πώς θα’ ταν να’ χα δυο ζωές, να γίνω η φωνή των σειρήνων  που ψάχνουν αφορμή να χορεύουν πάνω σε σκοπούς που σφυρίζουν αδιάκοπα όσοι, νύχτα στον κάμπο λύγισαν, με του καιρού δεμένοι τις κλωστές... Γίνε κι εσύ φωνή και μην περιμένεις να πνιγώ σε σκοτεινά λιμάνια..
«Μη περιμένεις να πνιγώ...»
Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου  που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT σε ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς. Πειραματίζεται σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Loreena McKennitt, KώσταΤουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης. Επίσης, σε τραγούδια του Γιώργου Λιάρου με στίχους δικούς του και άλλων (Σάββας Τσαλίκης, Γιώργος Μακρής Ελιζαμπέτα Σκιαδά και Κων/να Βήχου).

Τραγουδά η Άρτεμις Ματαφιά και παίζουν οι μουσικοί:
Ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Χατζησταύρου (RANSACKRAT)
Μπάσο: Πέτρος Φουντουκίδης(RANSACKRAT)
Τύμπανα: Θύμιος Μπούτσης (RANSACKRAT)
Γκάιντα: Βασίλης Γραμματικός
Βιολί: Στέφανος Φίλος
Ακουστική κιθάρα: Ελιζαμπέτα Σκιαδά
Μπουζούκι-φωνή : Χρόνης Χρηματόπουλος

«Μη περιμένεις να πνιγώ...»
Μια μουσική πρόταση του
Γιώργου Λιάρου 
Πέμπτη 21 κ Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στις 21:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια:  90 ' (με 10' διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 ενιαίο
********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr