Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου απο την Δράση Τώρα(Δημοτική κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου)



Δ/νση: Αγίας Σοφίας 6 –ΤΚ17778
Τηλ: 2103421940
Fax:210 3472754                               Τετάρτη  23/5/2012
E-mail:drasitora@drasitora.gr      

Προς :1)κ.Ντερέκα Αθ. Πρόεδρο ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου
2)Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Μοσχάτου-Ταύρου
                                   
Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τις πρόσφατες τροχαίες συγκρούσεις που είχαν σαν θύματα έναν νεκρό 14χρονο ποδηλάτη στο Ρίο και 4 τραυματίες στον παράδρομο του ΣΕΦ, παρακαλούμε να θέσετε εκτός ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 24 Μαΐου το θέμα και να αποφασίσουμε:

1. Να στηρίξουμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου τα αιτήματα των Πανελλήνιων συλλόγων Ποδηλατών και να παρευρεθούμε με αντιπροσωπεία μας στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 26 Μαΐου στο ΣΕΦ στις 5μμ.

2. Να προγραμματίσουμε άμεσα τη δημόσια διαβούλευση της Κυκλοφοριακής Μελέτης του Ταύρου και τη συζήτησή της στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
3.Τη συνεργασία με την Τροχαία για τον συστηματικό έλεγχο της  παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων και μηχανών πάνω στα πεζοδρόμια , στις διαβάσεις πεζών, σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, που έχει σαν συνέπεια την κυκλοφορία των πεζών στο οδόστρωμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του.
4. Τον έλεγχο από τις υπηρεσίες του δήμου αν όλοι όσοι κάνουν χρήση τραπεζοκαθισμάτων με άδεια του Δήμου, τηρούν τους όρους ασφαλούς διάβασης των πεζών και των ΑμΕΑ

5. Τον άμεσο και συστηματικό έλεγχο της ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα πεζο  δρόμια της πόλης  των πεζών και των ΑμΕΑ.

Σας κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου  των συλλογικοτήτων  που παραλάβαμε προς ενημέρωσή σας.
Για τη «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος


Δελτίο Τύπου

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τροχαίων συγκρούσεων με θύματα ποδηλάτες και πεζούς, με πιο πρόσφατα συμβάντα τους 4 τραυματίες ποδηλάτες στον παράδρομο του ΣΕΦ και το θάνατο του νεαρού 14χρονου ποδηλάτη στο Ρίο της Πάτρας, Πάνου Τζαβάρα.

Σ' αυτόν τον καθημερινό αποδεκατισμό των μη μηχανοκινούμενων (ευάλωτων) χρηστών του οδικού δικτύου (ΑΜΕΑ, πεζών, ποδηλατών), δε γίνεται να σιωπούμε άλλο. Οι δρόμοι είναι Δημόσιοι Χώροι, στους οποίους όλοι έχουμε δικαίωμα χρήσης. Αντιστεκόμαστε στην κατάχρηση του αυτοκινήτου και ζητάμε να υπάρξουν συνθήκες βιώσιμης μετακίνησης (για όλους).

Διεκδικούμε την απαγόρευση κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων στον παράδρομο της παραλιακής, και όλων των πεζόδρομων της πόλης τον άμεσο σχεδιασμό και την υλοποίηση ικανοποιητικού δικτύου ποδηλατοδρόμων, που να καλύπτει όλες τις διαδρομές εντός του αστικού ιστού.
Ζητάμε την άμεση δημιουργία ζωνών με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30km/h στις περιοχές κατοικιών, σχολείων και γενικώς αυξημένης συγκέντρωσης ανθρώπων, γεγονός που θα μειώσει δραστικά τις τροχαίες συγκρούσεις και τα θύματά τους, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία των ευρωπαϊκών πόλεων και όπως συστήνουν διεθνείς οργανισμοί (Π.Ο.Υ., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους μας - ας τους μοιραστούμε!

Καλούμε όλους τους φορείς και πολίτες που ευαισθητοποιούνται γύρω από θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, το Σάββατο 26 Μαΐου στον παράδρομο του ΣΕΦ, στις 17:00. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, διότι...
η οδική ασφάλεια έχει προτεραιότητα!

 Συμμετέχουν οι Ποδηλατικές Ομάδες:

15 χώρες σε 30 μέρες μ' ένα ποδήλατο

Alimos cycling group

Bike Fantasy στον Άγιο Δημήτριο

Corfu Cyclist club

Cyclist-Friends

Fast Track Ηρακλείου

Freeday

Hillmasters

Moschato bicycle

No Name Ποδηλάτες

Velocity Athens

Viva la bicicletta

ΑΟ Αίολος

Δυτικοποδηλάτες

Μοναχικοί Πεταλάρηδες

Ομάδα Ώθηση (με τα πατίνια τους)

Ορθοπεταλιές Αργολίδας

ΠΑΣ Αργυρούπολης

Πεζοί/Ποδηλάτες Νέας Ερυθραίας/Κηφισιάς

Πεταλέρες

Ποδηλασία για μεγάλα παιδιά

Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης

Ποδηλάτες Άνω Γλυφάδας

Ποδηλάτες Ηλιούπολης

Ποδηλάτες Ηρακλείου Αττικής

Ποδηλάτες Καστοριάς

Ποδηλάτες Λάρισας

Ποδηλάτες του Νότου

Ποδηλατικά group Λάρισας

ΣΑΦΑΝΣ (Σύλλογος αθλουμένων φίλων άλσους Νεας Σμύρνης)

Συλλογικότητα ποδηλατ-ιΣΣες (podilates.gr)

Σύλλογος ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ,Κέρκυρα

Τα παιδιά του Πειραιά ποδηλατούν

Φίλοι του Ποδηλάτου-Αθηνών
Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας

Χαλαροί Ποδηλάτες

Άλλες Ομάδες και Σύλλογοι

SOS Τροχαία Εγκλήματα

Streetpanthers

You Are What U Do - Κώστας Κουβίδης ( μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων)

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

Φίλοι της Φύσης


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόσκληση απο το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Στίβος: Στις 2 Ιουνίου τα «Παπαφλέσσεια»

Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Φορέας του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνουν το Σάββατο 2 Ιουνίου το διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια, όπου θα λάβουν μέρος κορυφαία ονόματα από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό.

Ήδη ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο μίτινγκ, έχουν εκδηλώσει ο Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) στον ακοντισμό, ο οποίος πριν λίγες μέρες σημείωσε βολή στα 83,02μ., αλλά και ο συναθλητής του Γιώργος Ηλτσιος (Ολυμπιακός).



Το πρόγραμμα των αγώνων

17.00 Μήκος (Α)
18.00 100 μ. (Α) τελικές σειρές, Ακοντισμός (Α), Υψος (Γ)
18.15 Τριπλούν (Γ), 100 μ. (Κοριτσιών)
18.30 400 μ. (Γ)
18.45 400 μ. (Α)
19.00 8Χ50 μ. Ακαδημιών ΜΓΣ
19.15 Τριπλούν (Α), Ακοντισμός (Γ)
19.20 800 μ. (Γ)
19.35 800 μ. (Α)
19.45 600 μ. (Αγοριών)
19.55 600 μ. (Αγοριών) 

Περισσότερα στο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου Δευτέρα, 28 Μαίου 2012- Ώρα: 19:00, μικρή Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ


Μοσχάτο, 23 Μαΐου 2012

Κοραή 36 & Aγ. Γερασίµου, Τ.Κ. 183 45
Τηλ. Κέντρο: 213 2019600, FAX: 210 9416154
Πληροφορίες: κα Θ. Κανελλίδο


4ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθµό Πρωτ.: 13097

Προς τους
Συµβούλους ∆ηµοτικής
Κοινότητας Μοσχάτου (βλ. πίνακας
Αποδεκτών)

Κοιν.: 1) ∆ήµαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέα Γ. Ευθυµίου
2) Αντιδήµαρχο ∆ηµοτικής
Κοινότητας Μοσχάτου
κα Καπετανάκη Αγγελική
3)Γενικό Γραµµατέα,
κ. Μανώλη Αντωνάκο


Καλείσθε  σε τακτική συνεδρίαση της ∆ηµοτικής Κοινότητας Μοσχάτου που θα γίνει στην µικρή αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Κοραή 51) στις 28 Μαΐου 2012, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 19.00
µε τα εξής θέµατα:


1.   Συζήτηση και Ενηµέρωση για το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2011-2014 του ∆ήµου
Μοσχάτου-Ταύρου.
2.   Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήµατος ως
“ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ” του κ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΡΜΗ
3.   Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήµατος ως “ΚΑΦΕ- ΜΠΑΡ” του κ. ΚΟΥΡΣΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ-ΦΙΛΙΠΠΟΥ
4.   Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας λειτουργίας µουσικών οργάνων ήτοι στερεοφωνικού συγκροτήµατος µε ενισχυτή µικρής ισχύος, ή κατά περίσταση ένα µπουζούκι & µία κιθάρα χωρίς ενισχυτή, στο κατάστηµα “ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ” µε την επωνυµία “ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ” της εταιρείας “ΑΦΟΙ ∆ΗΜ. ΤΣΙΓΑΡΙ∆Α Ο.Ε.”



Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΣΙΩΚΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ∆ΕΚΤΩΝ-
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ∆ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

1. Ναυπλιώτη Καλλιόπη              Αντιπρόεδρος
2. Φελλάς Γεώργιος                     Μέλος
3. Πλιάτσικας Αθανάσιος             Μέλος
4. Κουνέλης Ελευθέριος              Μέλος
5. Μιχαλόπουλος Χρήστος          Μέλος
6. Τέγας Κων/νος                          Μέλος
7. Λεγάκη Αναστασία                   Μέλος
8. Ζώταλης ∆ηµήτριος                 Μέλος
9. Γιαµπουράς Μιχαήλ                 Μέλος
10. Λουκή Μαρίνα                       Mέλος









http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/prosklisigia28maiou2012.pdf

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο Ατενέουμ διοργανώνει Σεμινάριο για την Ερμηνεία της Όπερας με τη διάσημη αμερικανίδα υψίφωνο Cheryl Studer, από τις 27 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2012.


ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
& ΩΔΕΙΟ

ΑΤΗΕΝΑΕUΜ



Στις 27 Μαΐου 2012 ξεκινά το Σεμινάριο Ερμηνείας Όπερας
με την Τσέριλ Στιούντερ στο Ατενέουμ
Θέσεις υπάρχουν μόνο για ακροατές

CHERYL STUDER

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΠΕΡΑΣ
27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2012


Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο Ατενέουμ διοργανώνει  Σεμινάριο για την Ερμηνεία της Όπερας με τη  διάσημη αμερικανίδα υψίφωνο Cheryl Studer, από τις 27 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2012.
Στο σεμινάριο υπάρχουν ακόμη, θέσεις μόνο για ακροατές, ενώ έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις ενεργών μελών. Τιμή σεμιναρίου για ακροατές: 15€ την ημέρα.

Διάσημη στην πατρίδα της και στην Ευρώπη, η Αμερικανίδα υψίφωνος Cheryl Studer, είναι από τις πλέον περιζήτητες καλλιτέχνιδες στις διεθνείς λυρικές σκηνές. Γεννήθηκε στο Μίντλαντ του Μίτσιγκαν, σπούδασε πιάνο και βιόλα και ήδη από δώδεκα ετών άρχισε μαθήματα φωνητικής. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1979 όταν ο Seiji Ozawa εντυπωσιάστηκε από τη νεαρή σοπράνο και της πρότεινε μια σειρά συναυλιών με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης.
Έκτοτε εμφανίζεται συνεχώς στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα, στη Σκάλα, στο Κόβεντ Γκάρντεν, στη Μετροπόλιταν, στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στη Γκράντ Oπερά του Παρισιού καθώς και στα γνωστότερα φεστιβάλ όπως του Zάλτσμπουργκ, Μπάιρόιτ και Μονάχου. Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, του Βερολίνου, του Τόκυο, του Λονδίνου, της Φιλαδέλφειας, της Ακαδημίας της Σάντα Τσετσίλια, κ.ά. Η πρώτη της εμφάνιση στο Κάρνεγκι Χολ ήταν το 1994 όπου και επανήλθε δυο χρόνια αργότερα με τη Staatskapelle της Δρέσδης υπό τη διεύθυνση του Giuseppe Sinopoli.

Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται  η Αΐντα και η Αραμπέλα που τραγούδησε στην αρχή της καριέρας της στο Κόβεντ Γκάρντεν, η Μαρσαλίν και η Ελεωνόρα, ρόλοι με τους οποίους έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ του

Ζάλτσμπουργκ, η Ζέντα και η Ζιγκλίντε, που ερμήνευσε στο Φεστιβάλ του Μπάιρόιτ το 1999 και 2000 αντίστοιχα. Μετά από τη θριαμβευτική της εμφάνιση ως Μαρσαλίν στην Κρατική Όπερα της Βιέννης ακολούθησε η Αριάδνη στη Νάξο στην Ιαπωνία, ο Ιππότης με το ρόδο στη Μετροπόλιταν, η Γυναίκα δίχως σκιά και οι Βαλκυρίες στη Βιέννη και στη Δρέσδη όπου τραγούδησε επίσης Ιπτάμενο Ολλανδό και Ιππότη με το ρόδο, Τανχόιζερ στο Αμβούργο, Μόναχο και Ρίο ντε Τζανέιρο, Φιντέλιο στη Θεσσαλονίκη, για να αναφερθούν μόνο μερικοί από τους πολυάριθμους ρόλους και παραστάσεις της.
Η Cheryl Studer έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία: Το Βραβείο του Ινστιτούτου Franz Schubert για την εξαιρετική της ερμηνεία στο Lied, το High Fidelity American Prize, το Grand Prix du Disque - Βραβείο Μαρία Κάλλας 1989 για τη μοναδική της ερμηνεία ως Ζιγκλίντε στις Βαλκυρίες (ΕΜΙ) και ως αυτοκράτειρα στη Γυναίκα χωρίς σκιά (ΕΜΙ) και το 1992 το βραβείο Edisson για την ηχογράφηση της Σαλώμης. Το ίδιο έτος της απενεμήθη το Βραβείο της International Classical Music ως η καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς (ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που το έλαβε), ακολούθησε το Βραβείο Wilhelm Furtwängler και το 1994 προτάθηκε εκ νέου για το Βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας του έτους.
Από το 2003 διδάσκει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και φέτος γιορτάζει τα τριάντα τέσσερα χρόνια της καριέρας της.


Περισσότερες Πληροφορίες:
ATHENAEUM Αδριανού 3, 10555 Αθήνα (Θησείο)
Τηλ. 2103211987, 49, 55, φαξ: 2103211196
e-mail: contact@athenaeum.com.gr - www.athenaeum.com.gr



Πανελλαδικές: Σε τέσσερα μαθήματα διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Με τέσσερα μαθήματα συνεχίζονται  σήμερα Τετάρτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξετάζονται: στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, στη Φυσική Γενικής Παιδείας, στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας.


Στις εξετάσεις υπενθυμίζεται ότι μετέχουν μαθητές θεωρητικής, θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

FOSTIRAS-MELLISIA 27/5/12 ΦΙΕΣΤΑ!!!!!


ELATE OLOI STO TELEYTAIO AGWNA TIS XRONIA NA PANHGYRISOUME TIN ANODO STIS EPAGGLMATIKES KATHGORIES!!!!!!PROSKALEST

E KAI FILOYS SAS!!!


Κυριακή, 27 Μαΐου 2012  
5:30 μ.μ.


ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ...

Στον τελικό της Eurovision Ελλάδα και Κύπρος

Προκρίθηκαν η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ήβη Αδάμου

Το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision στις 26 Μαΐου έλαβαν Ελλάδα και Κύπρος.

Η Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι της Aphrodisiac, αλλά και η Ήβη Αδάμου που εκπροσωπούσε την Κύπρο προκρίθηκαν κατά το σημερινό ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.


Στον τελικό προκρίθηκαν οι χώρες: Ρουμανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία, Αλβανία και Δανία.



http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/355588/ston-teliko-tis-eurovision-ellada-kai-kupros/

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ! ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-
16  Μαΐου  2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ !
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



"Ο χώρος που ζούμε και δουλεύουμε"
Τεχνογνωσία που αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού 
τοπίου, του Ελληνικού κλίματος και της Ελληνικής χλωρίδας.
 Ένα δυναμικό που μπορεί να αξιοποιηθεί από μας, αλλά και 
να εξάγεται σε πολλές άλλες χώρες!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, στις 20:00
 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός



Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης,  σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - GreeksCan!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, 20:00-22:00, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τρεις προσεγγίσεις για ένα αλλιώτικο τρόπο να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε το χώρο που ζούμε και δουλεύουμε.

Οι Στέφανος Παλλαντζάς (Project15), Andrew Clements (Οικοστέγες) και Θανάσης ∆εμίρης (FluxOffice) μιλούν για την πρωτοποριακή και βραβευμένη δουλειά Ελληνικών επιχειρήσεων στο σχεδιασμό χώρων.

 Ο Θανάσης Δεμίρης,  με αφορμή την πρόσφατα βραβευμένη μελέτη για ένα θέατρο πάνω από μία αρχαιολογική ανασκαφή, μιλά για τη σημασία του τόπου, του τοπίου και της δυνατότητας μετασχηματισμού του χώρου.

Ο Andrew Clements μιλάει για τις πράσινες στέγες και το όραμα του η Αθήνα από το Λυκαβηττό να μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο. Μιλάει ακόμα για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το κλίμα και τη χλωρίδα, που μπορούν να την καταστήσουν εξαγωγική δύναμη στο αντικείμενο αυτό.

Ο Στέφανος Παλλαντζάς εξηγεί πως εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίµα και το βιοκλιματικό σχεδιασμό,  τις παραδοσιακές τεχνικές αιώνων αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες στην κατασκευή,  µπορούµε να εξασφαλίζουµε τη θέρµανση και την ψύξη του σπιτιού µας καταναλώνοντας όση ενέργεια χρησιμοποιεί ένα πιστολάκι  µαλλιών. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι θεατές συζητώντας με τους ομιλητές θα σχεδιάσουν, ζωντανά, στη σκηνή, πράσινα κτίρια και πόλεις που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Θα προβληθούν επίσης video σχετικά με το χώρο που ζούμε, τα πράσινα κτίρια και τις πράσινες στέγες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579,  Δευ-Παρ 11:00 - 14:00






ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!  - GREEKS CAN!
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Ο χώρος που ζούμε και δουλεύουμε"με τους Στέφανο Παλλαντζά, Andrew Clements και Θαναση Δεμίρη.
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, στις 20:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 20:00- 22:00

Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 34 18 579, 11:00 - 14:00

Χορηγοί Επικοινωνίας Greeks Can!                                    CityPress,
                                                                                    FREESUNDAY
                                                                                    Flash 96.1
                                                                                    EUROCHARITY,
                                                                                    Υποβρύχιο,
                                                                                    All4Greece,
                                                                                    Sunny Channel,
                                                                                    POINTBLANK,

Χορηγός Φωτογραφικής κάλυψης Greeks Can!     RedCarpet.gr


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

ΥποστηρικτέςΙδρύματοςΜ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
DogkasWines
Konstantinos
PlaygroundProductions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ                       METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84                 BHMAFM 99.5            Ως 3
e-go.gr,                       ελculture.gr                clickatlife.gr
culturenow.gr                        mediasoup.gr             monopoli.gr      
in2life.gr                            camerastyloonline.wordpress.com

ΓραφείοΤύπουΙΜΚΧαράΠετρούνια
210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr