Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μία ουσία που παράγει ο εγκέφαλος μειώνει το στρες

Τι έχουν δείξει οι έρευνες

Μπορεί μία ουσία που παράγει ο εγκέφαλος να έχει ισχυρή αναλγητική δράση, ν’ αυξάνει τη διάθεση αλλά και να βοηθά στην άσκηση;

«Ναι» απαντούν οι επιστήμονες του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επισημαίνοντας πως η
β-ενδορφίνη, μία ουσία που εκκρίνεται κυρίως από τον εγκέφαλο (υπόφυση) και έχει ισχυρή αναγλητική δράση, μειώνει το στρες, προκαλεί φυσική αναλγησία και ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα της ευχαρίστησης, ακόμη και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μάλιστα, αύξηση των επιπέδων της β-ενδορφίνης με την άσκηση μπορεί να προλάβουν τη μείωση των επιπέδων του μυϊκού γλυκογόνου και να βελτιώσουν την απόδοση.


«Η β-ενδορφίνη, αυξάνεται με την άσκηση, και θεωρείται υπεύθυνη για την ευφορία που αισθάνεται ο αθλητής κατά την άσκηση» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο Δρ. Θανάσης Τζιαμούρτας, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έρευνες του οποίου και των συνεργατών του έχουν δείξει πως η β-ενδορφίνη παίζει ρόλο στο μεταβολισμό υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της άσκησης μεγάλης χρονικής διάρκειας, επηρεάζοντας τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος.


Τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ, έδειξαν ακόμη πως οι τιμές της β-ενδορφίνης δεν επηρεάζονται σε διαφορετικό βαθμό από τη λήψη τροφών με υψηλό και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.


Στην εργασία, οι αθλητές έκαναν άσκηση κάτω από τρεις διαφορετικές καταστάσεις. Στη μία περίπτωση, μισή ώρα πριν από την άσκηση, έλαβαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (1.5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους), στη δεύτερη περίπτωση έλαβαν τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (1.5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους) και στην τρίτη περίπτωση ήπιαν 300 ml νερό. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν υπομέγιστη άσκηση (70% μέγιστης αερόβιας ικανότητας) στο ποδήλατο για μία ώρα και τελείωσαν την προσπάθεια τους πραγματοποιώντας μέγιστη άσκηση.


Από τους αθλητές ελήφθησαν δείγματα αίματος πριν από τη λήψη της τροφής, πριν από την άσκηση, κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και στο τέλος της άσκησης. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η λήψη διαφορετικών τροφών γλυκαιμικού δείκτη δεν διαφοροποίησε την απόδοση μεταξύ των τριών καταστάσεων, ενώ δεν υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ μεταβολικών παραγόντων που εξετάστηκαν.


Για παράδειγμα, διευκρινίζει ο κ. Τζιαμούρτας, τα επίπεδα της γλυκόζης, της ινσουλίνης, του γαλακτικού οξέος, του ρυθμού οξείδωσης των λιπών και της β-ενδορφίνης δεν παρουσίασαν διαφορές μεταξύ των τριών καταστάσεων. Επιπρόσθετα, δεν υπήρξαν διαφορές και σε παράγοντες όπως είναι η καρδιακή συχνότητα, ο πνευμονικός αερισμός και η υποκειμενική αίσθηση της κόπωσης.


Από τη στιγμή που είναι γνωστό, σημειώνει ο καθηγητής, ότι η λήψη υδατανθράκων επηρεάζει την απόδοση μελλοντικές έρευνες θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη διαφοροποίηση της ποσότητας και της χρονικής στιγμής λήψης των τροφών πριν από την άσκηση για να μπορέσει να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον ο γλυκαιμικός δείκτης μπορεί να αποβεί σύμμαχος στον επιστήμονα της διατροφής και άσκησης.


Τι είναι, όμως, ο γλυκαιμικός δείκτης; Σύμφωνα με τον κ. Τζιαμούρτα, ο γλυκαιμικός δείκτης αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως έννοια στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιήθηκε ως μία μέθοδος κατηγοριοποίησης των υδατανθρακούχων τροφών, με βάση τη μεταβολή της συγκέντρωσης του σακχάρου μετά τη λήψη τροφής.


Η σύγκριση γίνεται εξετάζοντας τις τιμές του σακχάρου του αίματος μετά τη λήψη 50 γραμμαρίων της τροφής που αξιολογείται και 50 γραμμαρίων γλυκόζης ή λευκού ψωμιού. Ο διαχωρισμός γίνεται σε χαμηλό και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπου στην πρώτη περίπτωση η αύξηση των τιμών του σακχάρου δεν είναι απότομη και μεγάλη, ενώ στη δεύτερη συμβαίνει το αντίθετο.


Η λήψη υδατανθράκων πριν από την άσκηση έχει βρεθεί ότι μπορεί να επηρεάσει τις μεταβολικές αποκρίσεις του οργανισμού και την απόδοση. Έχει ακόμη προταθεί πως η λήψη των υδατανθράκων πριν από την άσκηση παρέχει επιπρόσθετη ενέργεια στον οργανισμό που προέρχεται από τη γλυκόζη του αίματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μύες διατηρώντας έτσι τα επίπεδα του μυϊκού γλυκογόνου αυξημένα.


Υπολογίζοντας πως το μυϊκό γλυκογόνο είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την απόδοση σε αθλήματα μεγάλων αποστάσεων και διάρκειας, είναι κομβικής σημασίας να μπορεί ο αθλητής να το διατηρεί σε αυξημένο επίπεδο.


Ο μεταβολισμός των υδατανθράκων και των λιπών κατά τη διάρκεια άσκησης μεγάλης χρονικής διάρκειας επηρεάζεται από διάφορες ορμόνες. Οι ορμόνες του παγκρέατος, ινσουλίνη και γλυκαγόνη, και οι ορμόνες των επινεφριδίων, επινεφρίνη και νορεπινεφρίνη, δρουν άμεσα και συγκαταλέγονται στις ορμόνες γρήγορης αντίδρασης ενώ υπάρχουν και οι ορμόνες αργής αντίδρασης στις οποίες περιλαμβάνονται η κορτιζόλη και η αυξητική ορμόνη. Στην τελευταία κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και η β-ενδορφίνη. 
 

Φουλ δράση για τους πρωταθλητές στίβου

Eντονη αγωνιστική δράση θα έχουμε το ερχόμενο σαββατοκύριακο για τους Έλληνες πρωταθλητές στίβου. Στη Θεσσαλονίκη, διεξάγονται τα «Ζαχαριάδεια», με πολλούς πρωταθλητές μας παρόντες, μεταξύ αυτών οι Περικλής Ιακωβάκης, Κώστας Δουβαλίδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Γερβάσιος Φιλιππίδης, Δημήτρης Γράβαλος και Ανδριάνα Φέρρα. 

περισσότερα στο

Καλά στην υγεία τους Περπέρογλου, Σμιθ

Από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αποχώρησαν πριν λίγο Στράτος Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ μετά την επίθεση που δέχθηκε με πέτρες το πούλμαν του Παναθηναϊκού ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για τον πρώτο τελικό. 

περισσότερα στο

Φωστήρας: Φιλική ισοπαλία με Χαϊδάρι(3-3)

Φιλική αναμέτρηση έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Φωστήρας με αντίπαλο το Χαϊδάρι. Ο Κώστας Ψυρόπουλος χρησιμοποίησε υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα. Για την... ιστορία, το σκορ έληξε 3-3, ενώ τα τέρματα των 'κιτρινόμαυρων' σημείωσαν οι Τόνι Χοτζάι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Χρήστος Χίσος με σουτ και ο Κώστας Πλέσσας με πέναλτι. 
Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατά διαστήματα έπαιξαν και όμορφο ποδόσφαιρο. Κατά τα άλλα, ξεκούραστα αναμένεται να περάσουν το Σαββατοκύριακο οι παίκτες του 'Φονέα', καθώς το τεχνικό επιτελείο τους χορήγησε ρεπό. Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως την προσεχή Τετάρτη 23 Μαϊου το ιστορικό σωματείο του Ταύρου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Πανιώνιο, παιχνίδι το οποίο θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 18.00. 

Επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού στο Μοσχάτο

Σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ για τους τελικούς των πλέι οφ στο ΣΕΦ.

Tο πούλμαν που μετέφερε τους «πράσινους» στο ΣΕΦ δέχτηκε επίθεση με πέτρες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν από τα θραύσματα Σμιθ και Περπέρογλου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μοσχάτου και το πούλμαν βρίσκεται ακινητοποιημένο ακόμη εκεί.


περισσότερα στο
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2012/05/blog-post_2229.html 

Α.Ο.ΜΟΣΧΑΤΟΥ:ΑΓΩΝΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 19 & 20/5/2012

ΕΦΗΒΙΚΟ: ΣΑΒΒΑΤΟ 13:30 ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΠΑΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΠ (98-99-00): ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΕΝΤΗ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ – Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00 ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΟΥ
Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΠΗΓΑΣΟΣ
2001-2002 Α ΤΜΗΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ (ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 46 ΡΕΝΤΗΣ)
Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ  ΜΑΓΟΥΛΑΣ
2001-2002 Β ΤΜΗΜΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00 ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΟΥ
Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΠΑΝΘΗΣΙΑΚΟΣ
2003-2004: ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00 ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΟΥ
Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΚΟΨΑΧΕΙΛΑ

http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%A7%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A5-FC/185404891482464 

Καφές: Μια συνήθεια που σας φτιάχνει την διάθεση

Ένα φλιτζάνι καφέ συνήθως βελτιώνει τη διάθεσή σας, και κάνει τη ζωή σας καλύτερη. Οι Ιταλοί τον έχουν λατρέψει, οι φίλοι εξ Ανατολών δίνουν βάση στο χαρμάνι ενώ για μας είναι η πιο αγαπημένη συνήθεια, με τον φραπέ να διεκδικεί την ελληνική πατέντα.

Ο καφές προσφέρει, εκτός από το ευχάριστο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση του, πνευματική και σωματική τόνωση.


Όμως αναζητήστε αυτόν που περιέχει αντιοξειδωτικά, λόγω της καφεΐνης που περιέχει χρησιμοποιείται ως φυσικό τονωτικό και από αθλητές ενώ 2-3 φλιτζάνια την ημέρα εκτός από μείωση της κούρασης, προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες.


Οι έρευνες έχουν συσχετίσει τον καφέ με το μειωμένο κίνδυνο διάφορων παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και ο διαβήτης. Αυτό γιατί οι πολυφαινόλες που περιέχει, οι πιο αναγνωρισμένες ομάδες αντιοξειδωτικών, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες που είναι κύρια αιτία πρόκλησης ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.


Επίσης, προστατεύουν τα κύτταρα από τη φυσική φθορά η οποία αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων. Ο καφές επίσης βελτιώνει τη διάθεση γιατί η καφεΐνη είναι φυσικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και γενικώς κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα και πιο δραστήριοι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Σεμινάριο και Ρεσιτάλ πιάνου από τον Ανδρέα Ξενόπουλο

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου

Σεμινάριο και Ρεσιτάλ πιάνου από τον Ανδρέα Ξενόπουλο

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου
Ελευθερίας και Λυκούργου, Μοσχάτο

18.30 Σεμινάριο πιάνου – Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Δημ. Ωδείου: τηλ. 210 4833230
20.00 Ρεσιτάλ πιάνου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/odeioresital.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
17/5/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



        Άλλη μία επιτυχία σημείωσε η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου με την έγκριση δύο νέων καινοτόμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για δύο τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ΤΟΠ/ΕΚΟ.
        Ομάδες στόχου αποτελούν οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άτομα σε κατάσταση φτώχειας. Τα προγράμματα υλοποιούνται με αναπτυξιακές συμπράξεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος μας και δικτυώνεται με άλλους κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ.
        Τα προγράμματα περιλαμβάνουν δράσεις προετοιμασίας των ανέργων ωφελουμένων μέσω δράσεων και ενεργειών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης, δημιουργίας κοινωνικών συνεταιρισμών, παροχής υπηρεσιών σε διάφορους τομείς. Τα προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2012, αποσκοπούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για την έγκριση των προγραμμάτων: “Παρά τις δυσκολίες των καιρών, εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη. Τα δύο αυτά σημαντικά  ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του. Χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους και αποτελούν μία διέξοδο απασχόλησης για πολλούς συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η ενδυνάμωση της κοινωνικής μας μέριμνας με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
17/5/2012

Δ' ΕΘΝΙΚΗ :Οι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο....ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Γιαννουλάκης (Χανίων), Πολυχρονιάδης-Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου), Κομκότος (Ρεθύμνου)-Διαμάντης (Ηπείρου),
ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Γιαννουλάκης (Χανίων), Πολυχρονιάδης-Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής), 
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΑΙΓΑΛΕΩ: Μακρυπόδης, Παπαδήμας-Τσιρίνης (Αχαϊας),
 ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ: Σωσώνης (Φθιώτιδας), Λιανός (Βοιωτίας)-Κιούσης (Φθιώτιδας), ΡΟΔΟΣ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Τσαμούρης, Καρφής-Χαλβατζάκος (Πειραιά)


http://www.periferiako.com/index.htm 

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία-ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5 στις 8.30 μμ προβολή της ταινίας "CATASTROIKA"


 
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,
ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.


--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Και τώρα οι δυό τους

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάχονται για το πρωτάθλημα της Α1

Το Final 4 ανήκει ήδη στο παρελθόν και οι «αιώνιοι» είναι έτοιμοι για μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα. Η σειρά των τελικών της Α1 αρχίζει απόψε (22:00, ΕΤ1) από το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θέλει να εκθρονίσει τον Παναθηναϊκό και από την Ελλάδα, ενώ οι «πράσινοι» να απαντήσουν αποδεικνύοντας πως παραμένουν αφεντικό στο πρωτάθλημα.

Το θέλουν πολύ


Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει ήδη γράψει ιστορία με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και σε κάθε περίπτωση η σεζόν θα είναι για εκείνον απόλυτα πετυχημένη. Όποιος όμως θεωρεί πως οι τελικοί αντιμετωπίζονται από τους «ερυθρόλευκους» με χαλαρή διάθεση, είναι απλώς… γελασμένος. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια, αλλά τόσο είναι το διάστημα που λείπουν από την κορυφή και του ελληνικού πρωταθλήματος. Θεωρούν πως αν δεν εκθρονίσουν τον Παναθηναϊκό θα έχουν κάνει μισή δουλειά και θέλουν να αποδείξουν πως η δική τους εποχή έχει ανατείλει για τα καλά και πως ο «αιώνιος» αντίπαλος… δύει.

περισσότερα στο
Πηγή sports-fm.gr

 http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/352628/kai-tora-oi-duo-tous-/

Κυβέρνηση με ισάριθμη συμμετοχή ανδρών-γυναικών στη Γαλλία

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρώτη κυβέρνηση της Γαλλίας όπου άνδρες και γυναίκες (17 και 17) συμμετέχουν ισότιμα ως υπουργοί και υφυπουργοί.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας από τις κυριότερες προεκλογικές του υποσχέσεις. Τα σημαντικότερα υπουργεία (Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Οικονομίας) τα αναλαμβάνουν άνδρες με εξαίρεση αυτό της Δικαιοσύνης.

Περισσότερα στο

Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ Πειραματική Ομάδα Καλλιτεχνών ART IS CALLING FOR US! Ρεσιτάλ Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη & Δέσποινα Τσουκαλά Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκις Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, στις 21.00 Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ!



Φωνές της Άνοιξης και αγαπημένες μελωδίες, θα μας ξεναγήσουν στην Βιέννη της Οπερέτας και στην Παρισινή Σκηνή. Από εκεί η μαγεία της μουσικής του Αμερικανικού Μιούζικαλ, θα μας μεταφέρει σε κόσμους ασημένιους και πολύχρωμους.

  Τραγουδούν  Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη
                          Δέσποινα Τσουκαλά
  Στο πιάνο ο Μανώλης Παπασηφάκις

Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια:       14€ κανονικό
                        7€ μειωμένο
                        12€ ομαδικό (10 άτομα και άνω), προπώληση

******

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΕΡΑ
Πειραματική Ομάδα Καλλιτεχνών

Ιφιγένειας διαδρομή
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, στις 21:00

Ο Μύθος της Ιφιγένειας μας συνοδεύει και μας σημαδεύει, σε μια πορεία που η αρχή της είναι πολύ μακριά πια και το τέλος της άγνωστο. Η κόρη των Ατρειδών μίλησε σε πολλές γλώσσες και πολλά ιδιώματα, μεταφέροντας πάντα το μήνυμα για μια κοινωνία νόμου και ηθικής.

Στον Glouck μίλησε για την αίσθηση του Μέτρου και την κλασική καθαρότητα. Στον Ρίτσο μίλησε για τους πόνους της ψυχής και του κορμιού που είναι οι μόνιμοι σύντροφοί μας κάτω από τον καυτό ήλιο.
Τα λόγια της θα ηχήσουν μέσα μας ξανά στις 6 Ιουνίου στο Ι.Μ.Κ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία:
Βαγγέλης Χατζησίμος
Δραματουργική επεξεργασία:

Βαγγέλης Χατζησίμος,
Δημήτρης Ναλμπάντης
Σκηνικά:
Γιώργος Κολιός
Υπεύθυνη παραγωγής:
Δέσποινα Τσουκαλά
Πιάνο:
Δημήτρης Γιάκας

ΔΙΑΝΟΜΗ
Ιφιγένεια:
Σοφία Κυανίδου


Ορέστης:
Βαγγέλης Χατζησίμος

Πυλάδης:
Δημήτρης Ναλμπάντης

Θόας:
Μιχάλης Κατσούλης

Ιερέας - Σκύθης:
Κώστας Ντότσικας

Άρτεμις:
Μαρισία Παπαλεξίου






Διάρκεια: 90’
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια:       14€ κανονικό
                        7€ μειωμένο
                        12€ ομαδικό (10 άτομα και άνω)









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΌΠΕΡΑ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Οι παραγωγές της Ελληνικής Όπερας έχουν κύριο στόχο την ανάδειξη του Ελληνικού Δυναμικού σε όλους τους τομείς της παραγωγής: από τους μουσικούς συντελεστές ως τους σκηνικούς και τεχνικούς παράγοντες.

Σε κρίσιμους τομείς το πάντρεμα της πείρας καταξιωμένων αλλά ευρείας αντιλήψεως επαγγελματιών με νέα ταλέντα εξασφαλίζει την απαιτούμενη σταθερότητα στην προσπάθεια.
Σημαντικά στοιχεία είναι η ύπαρξη λόγου και θέσης σε κάθε προσπάθεια αλλά και στην υλοποίησή της.

Η προσπάθεια πρέπει να έχει λόγο ύπαρξης, να στοχεύει όχι στην αντιποίηση υπαρχόντων μηχανισμών και καταστάσεων και την απλή αντικατάσταση προσώπων, αλλά σε ουσιαστικές τομές στην όλη διαδικασία παραγωγής.

Στόχος είναι το κάθε πακέτο παραγωγής να ταξιδέψει τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, να συνεργαστεί με φορείς του απόδημου ελληνισμού, αλλά και οργανισμούς ή κέντρα που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό και για το λόγο αυτό οι παραγωγές είναι ευέλικτες τεχνικά και εύκολα μεταφερόμενες.

Το στίγμα της Ελληνικής Όπερας είναι η διαφορετικότητα:
  • Στην κινητήρια δύναμη πίσω από την πρωτοβουλία
  • Στον τρόπο ανάγνωσης της μουσικής
  • Στον τρόπο ερμηνείας της πάνω στην σκηνή
  • Στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και γνωρίζουμε τη μουσική και το θέατρο
Η Ελληνική Όπερα δεν φιλοδοξεί να εφαρμόσει στείρα διάφορες θεωρίες, αλλά να ανακαλύψει τον κώδικα και τη γλώσσα της γενιάς της. Δεν θεωρεί το μουσικό κείμενο ιερό και ανέγγιχτο λείψανο, αλλά όχημα κατανόησης μιας σκέψης και έμπνευσης από αυτήν, μιας σκέψης διαχρονικής, που αυτή ακριβώς η ποιότητά της την έφερε μέχρι τις μέρες μας. Δεν θέλουμε να διαβάσουμε τη μουσική όπως πριν από 100 ή 400 χρόνια ούτε να την μεταχειριστούμε σαν πρόσχημα για, εκ του ασφαλούς, αφήγηση άσχετων προσωπικών παθών. Ανατρέχουμε στην αρχική σκέψη και τη συνδέουμε με την σύγχρονη αναζήτηση στο ίδιο θέμα. Μόνο τότε η διαχρονική αλήθεια προκύπτει ανάγλυφη, χωρίς την ανάγκη εικαστικών προσχημάτων και η δημιουργική αντίδραση του καλλιτεχνικού ενστίκτου δεν ταριχεύεται ούτε εξαντλείται στην ακρίβεια της μουσικής εκτέλεσης.

Η Ελληνική Όπερα φιλοδοξεί να γίνει το βήμα έκφρασης νέων καλλιτεχνών. Στο βαθμό που δεν αναιρείται ο πρωταρχικός στόχος της θεατρικής πράξης πρέπει να υπάρχει και εκπαιδευτικός, επιμορφωτικός χαρακτήρας τόσο για τους συμμετέχοντες σε μία παραγωγή, όσο και για ευρύτερο κύκλο ενδιαφερομένων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών.

Παράλληλα λοιπόν με μία παραγωγή θα μπορούσαν να οργανωθούν και διαλέξεις, σεμινάρια, βραδιές μουσικής δωματίου, θεάτρου και χορού, που θα φωτίζουν, θα συμπληρώνουν και θα επεξηγούν την κύρια παραγωγή και το θέμα του κύκλου.

Τέλος, καθώς τον πυρήνα της Ελληνικής Όπερας αποτελούν καλλιτέχνες και δημιουργοί από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, βασικός στόχος του οργανισμού είναι η συνεργασία και η σύμπραξη καλλιτεχνών από τις δύο αυτές πόλεις αλλά και τον ευρύτερο ελληνικό χώρο.
*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Mέ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «Διαδίκτυο και παιδί: δυνατότητες και κίνδυνοι»



Η επιμορφωτική συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα   στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου (Κοραή 51, Μοσχάτο), υπό την αιγίδα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου,

κ. Ανδρέα Ευθυμίου.


Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο  Νίκος Σαλτερής, Σχολικός Σύμβουλος 38ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής.


Μίλησαν 

 O κ.Νίκος Σαλτερής PhDη,η  κ. Βασιλική Νίκα PhD, ο κ Στέφανος Μανώλης ΜSc,η κ. Ελένη-Αργυρώ Κοντού,ο κ. Αρης Ψυχογιός παρέμβηκαν και μαθητές του 6ου Δ.Σ .Μοσχάτου.


Η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλο  ενδιαφέρον όπου την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.


Αναχώρησε για τη Σανγκάη ο Φιλιππίδης

Με προορισμό τη Σανγκάη «πέταξε» σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), εν όψει της συμμετοχής του το Σάββατο στο δεύτερο Ντάιαμοντ Λιγκ της φετινής σεζόν. 

Ο 26χρονος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, ο οποίος ήταν έβδομος το Μάρτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αναμένεται να δώσει το «παρών» σε αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό, ενώ θα κυνηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα μίτινγκ για το Ντάιαμοντ Λιγκ.



περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/anaxorise-gia-ti-sangai-o-filipidis

Προγραμματισμένες Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Μοσχάτο


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
http://www.dei.com.gr/Default.aspx?id=58924&nt=25&lang=1



Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
17/5/2012 7:30:00 πμ 17/5/2012 12:30:00 μμ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ απο κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ έως κάθετο: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΝΟ 108 από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ απο κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ έως κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΡΥΣΤΟΥ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΙΘΑΚΗΣ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΠΑΤΡΩΝ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ απο κάθετο: ΚΥΚΛΑΔΩΝ έως κάθετο: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΜΙΑΟΥΛΗ απο κάθετο: ΙΘΑΚΗΣ έως κάθετο: ΠΛΑΤΩΝΟΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά Λειτουργια

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις...Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προετοιμάζεται να
υποδεχθεί εφέτος η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία άνοιξε, την Τετάρτη, τις ηλεκτρονικές της πύλες και προετοιμάζει την αποστολή κωδικών πρόσβασης σε 350.000 φορολογουμένους.

Υποχρεωτικά εφέτος όσα φυσικά πρόσωπα, πλην συνταξιούχων, έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.


Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.


Η εφημερίδα «
Τα Νέα» κωδικοποίησε σε 10 ερωτήσεις - απαντήσεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογού μενοι για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις.

1) Ποιοι έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής;


Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αφορά φορολογουμένους με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, από μισθωτές υπηρεσίες ή από την αλλοδαπή όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.


2) Περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι;


Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που

αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός αν αποκτούν εισοδήματα και από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

3) Αν ο ένας σύζυγος είναι συνταξιούχος και ο άλλος μισθωτός;


Όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση συζύγων όπου ο ένας είναι συνταξιούχος και ο έτερος υπάγεται στις διατάξεις για υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής, ο συνταξιούχος «καλύπτει» και τον υπόχρεο και παύει να ισχύει η υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.


4) Τι χρειάζεται για την ηλεκτρονική υποβολή;


Για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν τον ειδικό

κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, όπου έχει ανέβει η ειδική εφαρμογή.

5) Δεν έχω κωδικούς, τι πρέπει να κάνω;


Για τους νέους υπόχρεους ηλεκτρονικής δήλωσης, η ΓΓΠΣ έχει εκδώσει περίπου 350.000 κλειδαρίθμους και κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους θα αποστείλει εντός των ημερών με συστημένες επιστολές μέσω των ΕΛΤΑ.


Μάλιστα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής των επιστολών από τα ταχυδρομικά γραφεία στη ΓΓΠΣ σε περίπτωση κατά την οποία δεν προσέλθει έγκαιρα ο παραλήπτης για την παραλαβή τους, έχει γίνει συνεννόηση με τα ΕΛΤΑ ώστε οι επιστολές να παραμείνουν στα ταχυδρομικά γραφεία έως τις 15 Ιουνίου.


6) Θα μου σταλούν οι κωδικοί;


Οι φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγξουν αν έχουν εκδοθεί κωδικοί οι οποίοι θα τους αποσταλούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ www.gsis.gr και στην παραπομπή, «Ενημέρωση για ταχυδρομική αποστολή κωδικών Taxisnet».


7) Αν δεν έχουν εκδοθεί κωδικοί;


Όσοι έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής, δεν διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς και διαπιστώσουν ότι η ΓΓΠΣ δεν τους έχει εκδώσει για λογαριασμό τους, πρέπει να απευθυνθούν αυτοπροσώπως στην Εφορία τους και συγκεκριμένα στο τμήμα Μητρώου , με την ταυτότητα και τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου.


8) Έχω κωδικούς από πέρυσι, ισχύουν;


Όσοι έχουν ήδη από τα προηγούμενα χρόνια κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης δεν χρειάζεται

επί του παρόντος να κάνουν τίποτα και μπορούν με τους ισχύοντες κωδικούς να υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις τους. Έως τα τέλη του έτους, όμως, θα πρέπει αυτοπροσώπως να απευθυνθούν στην Εφορία τους γιανα αποκτήσουν νέο κλειδάριθμο εξαιτίας της προγραμματισμένης αναβάθμισης του TAXISnet.

9) Είμαι υπόχρεος, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τι θα κάνω;


Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι

σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας, ή που δεν έχουν εξοικείωση στη χρήση του Διαδικτύου), επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

10) Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αφορά και τροποποιητικές δηλώσεις;


Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιθέτως οι τροποποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Newsroom ΔΟΛ


Φωστήρας: Δοκιμές με Χαϊδάρι

Φιλική αναμέτρηση θα δώσει σήμερα, ημέρα Τετάρτη, ο πρωταθλητής Φωστήρας με αντίπαλο το Χαϊδάρι, παιχνίδι το οποίο θα λάβει χώρο στο γήπεδο του Ταύρου στις 17.30. 

Στη συγκεκριμένη συνάντηση πρόκειται να αγωνιστούν νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα που βρίσκονται υπό δοκιμή, οι οποίοι εάν τελικά καταφέρουν να πείσουν με την απόδοση τους τον Κώστα Ψυρόπουλο, θα αποκτηθούν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Από εκεί και πέρα, στις 23 Μαϊου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 18.00 οι 'κιτρινόμαυροι' θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Πανιώνιο. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Κούτρος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Τζαναβάρα, Μπανιά και Παπαδημητρίου, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα.

http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=85325 

Πώς επηρεάζονται τα παιδιά από την οικονομική κρίση


Υπηρεσίες συμβουλευτικής για γονείς

Οι γονείς που χάνουν τη δουλειά τους ή μειώνεται το εισόδημα τους λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ενημερώνουν τα παιδιά τους για τη νέα κατάσταση, αλλά, άθελα τους, μεταφέρουν στις παιδικές ψυχές την ένταση, τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα.

Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια αντιμέτωπη με την κρίση: νέοι ρόλοι και ισορροπίες-Τρόποι διαφύλαξης της οικογενειακής συνοχής», που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η κ. Βασσάρα υπογράμμισε ότι οι γονείς διακατέχονται από άγχος, ενοχές και αίσθηση αποτυχίας γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα είχαν προγραμματίσει.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να διατηρήσουν τη σχέση με τα παιδιά τους, να τους μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα νέα δεδομένα, ανάλογα και με την ηλικία τους και να περάσουν την αίσθηση ότι η οικογένεια θα αντιμετωπίσει ενωμένη τη δύσκολη κατάσταση.

Ο δήμος Νεάπολης- Συκεών μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε όσους αναζητούν εργασία, ενώ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για διαχείριση προβλημάτων, καθώς και ενίσχυση για τους δημότες του που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα


Ξεκινάει την Πέμπτη η δράση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα»

Μετά τη θετική ανταπόκριση και επιβράβευση των προσπαθειών των συμμετεχόντων στη δράση «Παρασκευή στην Αθήνα» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει και εγκαινιάζει μεθαύριο τη νέα του παρέμβαση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα» και καλεί τους εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν σε δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, κοινοποιώντας τις προσφορές τους στην Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Διεύθυνση Ανάπτυξης και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (άρθρο 14, παρ.3 του Ν.3377/2005).

Η νέα αυτή πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο στόχο για την αναβάθμιση της Αθήνας και παράλληλα στη τόνωση της αγοραστικής κίνησης, θα υποστηριχθεί από το Δήμο Αθηναίων και την «Τεχνόπολις Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του Δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέσω της ιστοσελίδας www.pameathina.net να ενημερώνεται για τις προσφορές αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα που θα υπάρχουν στη διάρκεια του δεκαημέρου. Αντίστοιχη ενημέρωση θα παρέχεται και από εφαρμογές κινητών συσκευών επικοινωνίας και πέραν της ιστοσελίδας, οι προσφορές των καταστημάτων θα επικοινωνούνται μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) με το συντονισμό του εμπορικού συλλόγου.

Τέλος, ο σύλλογος θα εκδώσει αφίσα, ώστε τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στη δράση να την αναρτήσουν στις προθήκες των καταστημάτων τους για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τους καταναλωτές.