Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Mέ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «Διαδίκτυο και παιδί: δυνατότητες και κίνδυνοι»



Η επιμορφωτική συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα   στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου (Κοραή 51, Μοσχάτο), υπό την αιγίδα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου,

κ. Ανδρέα Ευθυμίου.


Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο  Νίκος Σαλτερής, Σχολικός Σύμβουλος 38ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής.


Μίλησαν 

 O κ.Νίκος Σαλτερής PhDη,η  κ. Βασιλική Νίκα PhD, ο κ Στέφανος Μανώλης ΜSc,η κ. Ελένη-Αργυρώ Κοντού,ο κ. Αρης Ψυχογιός παρέμβηκαν και μαθητές του 6ου Δ.Σ .Μοσχάτου.


Η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλο  ενδιαφέρον όπου την παρακολούθησε αρκετός κόσμος.


Αναχώρησε για τη Σανγκάη ο Φιλιππίδης

Με προορισμό τη Σανγκάη «πέταξε» σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), εν όψει της συμμετοχής του το Σάββατο στο δεύτερο Ντάιαμοντ Λιγκ της φετινής σεζόν. 

Ο 26χρονος κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, ο οποίος ήταν έβδομος το Μάρτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αναμένεται να δώσει το «παρών» σε αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό, ενώ θα κυνηγήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα μίτινγκ για το Ντάιαμοντ Λιγκ.



περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/sports/article/anaxorise-gia-ti-sangai-o-filipidis

Προγραμματισμένες Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Μοσχάτο


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
http://www.dei.com.gr/Default.aspx?id=58924&nt=25&lang=1



Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
17/5/2012 7:30:00 πμ 17/5/2012 12:30:00 μμ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ απο κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ έως κάθετο: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΝΟ 108 από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ απο κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ έως κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΡΥΣΤΟΥ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΙΘΑΚΗΣ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΠΑΤΡΩΝ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ απο κάθετο: ΚΥΚΛΑΔΩΝ έως κάθετο: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ απο κάθετο: ΜΙΑΟΥΛΗ έως κάθετο: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΜΙΑΟΥΛΗ απο κάθετο: ΙΘΑΚΗΣ έως κάθετο: ΠΛΑΤΩΝΟΣ από: 07:30 πμ έως: 12:30 μμ Μονά Λειτουργια

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι για τις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις...Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προετοιμάζεται να
υποδεχθεί εφέτος η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία άνοιξε, την Τετάρτη, τις ηλεκτρονικές της πύλες και προετοιμάζει την αποστολή κωδικών πρόσβασης σε 350.000 φορολογουμένους.

Υποχρεωτικά εφέτος όσα φυσικά πρόσωπα, πλην συνταξιούχων, έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με ηλεκτρονικό τρόπο.


Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει για όλα τα φυσικά πρόσωπα στις 15 Ιουνίου.


Η εφημερίδα «
Τα Νέα» κωδικοποίησε σε 10 ερωτήσεις - απαντήσεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογού μενοι για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις.

1) Ποιοι έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής;


Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αφορά φορολογουμένους με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, από μισθωτές υπηρεσίες ή από την αλλοδαπή όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.


2) Περιλαμβάνονται και οι συνταξιούχοι;


Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που

αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός αν αποκτούν εισοδήματα και από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

3) Αν ο ένας σύζυγος είναι συνταξιούχος και ο άλλος μισθωτός;


Όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στην περίπτωση συζύγων όπου ο ένας είναι συνταξιούχος και ο έτερος υπάγεται στις διατάξεις για υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής, ο συνταξιούχος «καλύπτει» και τον υπόχρεο και παύει να ισχύει η υποχρεωτικότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης.


4) Τι χρειάζεται για την ηλεκτρονική υποβολή;


Για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν τον ειδικό

κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, όπου έχει ανέβει η ειδική εφαρμογή.

5) Δεν έχω κωδικούς, τι πρέπει να κάνω;


Για τους νέους υπόχρεους ηλεκτρονικής δήλωσης, η ΓΓΠΣ έχει εκδώσει περίπου 350.000 κλειδαρίθμους και κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους θα αποστείλει εντός των ημερών με συστημένες επιστολές μέσω των ΕΛΤΑ.


Μάλιστα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφής των επιστολών από τα ταχυδρομικά γραφεία στη ΓΓΠΣ σε περίπτωση κατά την οποία δεν προσέλθει έγκαιρα ο παραλήπτης για την παραλαβή τους, έχει γίνει συνεννόηση με τα ΕΛΤΑ ώστε οι επιστολές να παραμείνουν στα ταχυδρομικά γραφεία έως τις 15 Ιουνίου.


6) Θα μου σταλούν οι κωδικοί;


Οι φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγξουν αν έχουν εκδοθεί κωδικοί οι οποίοι θα τους αποσταλούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ www.gsis.gr και στην παραπομπή, «Ενημέρωση για ταχυδρομική αποστολή κωδικών Taxisnet».


7) Αν δεν έχουν εκδοθεί κωδικοί;


Όσοι έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής, δεν διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς και διαπιστώσουν ότι η ΓΓΠΣ δεν τους έχει εκδώσει για λογαριασμό τους, πρέπει να απευθυνθούν αυτοπροσώπως στην Εφορία τους και συγκεκριμένα στο τμήμα Μητρώου , με την ταυτότητα και τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου.


8) Έχω κωδικούς από πέρυσι, ισχύουν;


Όσοι έχουν ήδη από τα προηγούμενα χρόνια κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης δεν χρειάζεται

επί του παρόντος να κάνουν τίποτα και μπορούν με τους ισχύοντες κωδικούς να υποβάλλουν κανονικά τις δηλώσεις τους. Έως τα τέλη του έτους, όμως, θα πρέπει αυτοπροσώπως να απευθυνθούν στην Εφορία τους γιανα αποκτήσουν νέο κλειδάριθμο εξαιτίας της προγραμματισμένης αναβάθμισης του TAXISnet.

9) Είμαι υπόχρεος, αλλά δεν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τι θα κάνω;


Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι

σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας, ή που δεν έχουν εξοικείωση στη χρήση του Διαδικτύου), επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

10) Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής αφορά και τροποποιητικές δηλώσεις;


Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιθέτως οι τροποποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Newsroom ΔΟΛ


Φωστήρας: Δοκιμές με Χαϊδάρι

Φιλική αναμέτρηση θα δώσει σήμερα, ημέρα Τετάρτη, ο πρωταθλητής Φωστήρας με αντίπαλο το Χαϊδάρι, παιχνίδι το οποίο θα λάβει χώρο στο γήπεδο του Ταύρου στις 17.30. 

Στη συγκεκριμένη συνάντηση πρόκειται να αγωνιστούν νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα που βρίσκονται υπό δοκιμή, οι οποίοι εάν τελικά καταφέρουν να πείσουν με την απόδοση τους τον Κώστα Ψυρόπουλο, θα αποκτηθούν στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Από εκεί και πέρα, στις 23 Μαϊου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 18.00 οι 'κιτρινόμαυροι' θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον Πανιώνιο. 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Κούτρος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Τζαναβάρα, Μπανιά και Παπαδημητρίου, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα.

http://www.periferiako.com/control.php?id=article&news=85325 

Πώς επηρεάζονται τα παιδιά από την οικονομική κρίση


Υπηρεσίες συμβουλευτικής για γονείς

Οι γονείς που χάνουν τη δουλειά τους ή μειώνεται το εισόδημα τους λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ενημερώνουν τα παιδιά τους για τη νέα κατάσταση, αλλά, άθελα τους, μεταφέρουν στις παιδικές ψυχές την ένταση, τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα.

Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια αντιμέτωπη με την κρίση: νέοι ρόλοι και ισορροπίες-Τρόποι διαφύλαξης της οικογενειακής συνοχής», που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η κ. Βασσάρα υπογράμμισε ότι οι γονείς διακατέχονται από άγχος, ενοχές και αίσθηση αποτυχίας γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα είχαν προγραμματίσει.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να διατηρήσουν τη σχέση με τα παιδιά τους, να τους μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα νέα δεδομένα, ανάλογα και με την ηλικία τους και να περάσουν την αίσθηση ότι η οικογένεια θα αντιμετωπίσει ενωμένη τη δύσκολη κατάσταση.

Ο δήμος Νεάπολης- Συκεών μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε όσους αναζητούν εργασία, ενώ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για διαχείριση προβλημάτων, καθώς και ενίσχυση για τους δημότες του που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών στην Αθήνα


Ξεκινάει την Πέμπτη η δράση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα»

Μετά τη θετική ανταπόκριση και επιβράβευση των προσπαθειών των συμμετεχόντων στη δράση «Παρασκευή στην Αθήνα» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει και εγκαινιάζει μεθαύριο τη νέα του παρέμβαση «Ανοιξιάτικες ευκαιρίες στην Αθήνα» και καλεί τους εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν σε δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών εμπορευμάτων από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, κοινοποιώντας τις προσφορές τους στην Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Διεύθυνση Ανάπτυξης και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (άρθρο 14, παρ.3 του Ν.3377/2005).

Η νέα αυτή πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο στόχο για την αναβάθμιση της Αθήνας και παράλληλα στη τόνωση της αγοραστικής κίνησης, θα υποστηριχθεί από το Δήμο Αθηναίων και την «Τεχνόπολις Α.Ε.» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του Δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί μέσω της ιστοσελίδας www.pameathina.net να ενημερώνεται για τις προσφορές αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα που θα υπάρχουν στη διάρκεια του δεκαημέρου. Αντίστοιχη ενημέρωση θα παρέχεται και από εφαρμογές κινητών συσκευών επικοινωνίας και πέραν της ιστοσελίδας, οι προσφορές των καταστημάτων θα επικοινωνούνται μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) με το συντονισμό του εμπορικού συλλόγου.

Τέλος, ο σύλλογος θα εκδώσει αφίσα, ώστε τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στη δράση να την αναρτήσουν στις προθήκες των καταστημάτων τους για να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τους καταναλωτές.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το www.tospirto.net παρουσιάζει ένα «Low Budget Festival» που μιλάει ...γαλλικά...Από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2012, ..


Ακολουθείστε τους νέους του θεάτρου
γιατί αυτοί είναι το μέλλον του!


25 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2012, στις 21:00

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το  www.tospirto.net  παρουσιάζει  ένα «Low Budget Festival» που μιλάει ...γαλλικά. Από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2012, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ, τρεις ταλαντούχοι έλληνες σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν τα έργα τριών γάλλων συγγραφέων (μεταφρασμένα στα ελληνικά) υπογραμμίζοντας πως το θέατρο έχει κοινή γλώσσα και κοινό όραμα.
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου (25, 26, 27/5,  Νταβίντ Λεσκότ," Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία"), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (28, 29, 30/5 Φαμπρίς Μελκιό "Ο συνένοχος θεατής") και ο Γιώργος Καραμίχος (31/5 & 1, 2/6 Ρεμί Ντε Βος "Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος")  με τους συνεργάτες τους ανέλαβαν τη σκηνοθεσία των έργων των γάλλων συγγραφέων και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυτό το μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλων στόχων φεστιβάλ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25, 26, 27 Μαΐου 2012, στις 21:00
«Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία»
του Νταβίντ Λεσκότ

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Αριστοτέλης Ρήγας
Σκηνικά: Κλεοπάτρα Κατσαλή
Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Στέργιος Νένες, Δανάη Επιθυμιάδη
«Η ιδέα του Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία γεννήθηκε μέσα από τον πρόσφατο διάλογο γύρω από την έννοια της «αστικής χρεοκοπίας» ή της διαδικασίας «προσωπικής ανασύστασης». Το μέτρο αυτό ισχύει από το 1878 στην περιοχή της Alsace-Moselle και διατηρήθηκε μετά το 1918, επιτρέποντας σε υπερχρεωμένα άτομα να μηδενίσουν τα χρέη τους εκκαθαρίζοντας το σύνολο της περιουσίας τους. Το έργο ανέβηκε στην Comedie de Reims και στο Theatre de la Ville του Παρισιού το 2007, και απέσπασε το Βραβείο του Συλλόγου Κριτικών καλύτερης δημιουργίας στα γαλλικά.

Η χρεωκοπία ως κατάσταση, ως συνθήκη, ως κατάληξη, ως τρόπος ζωής, ως σταδιακή ηδονική κατάρρευση, ως δικαιολογία για αυτοκαταστροφή. Η χρεωκοπία με τους δικούς της κανόνες, οριοθετεί τον χώρο, προγραμματίζει τον χρόνο, διαιρεί, προσθέτει, αφαιρεί, δίνει κατευθύνσεις και αποδομεί το καθημερινό τοπίο ενός άντρα που έχει αρχίσει να αρχειοθετεί πλέον τις επαναλαμβανόμενες λειτουργίες της μέρας. Ο καφές, η μουσική, η συζήτηση με τη φίλη του δεν είναι μόνο φευγαλέες ανάγκες αλλά μηχανικές κινήσεις ενός μεγαλύτερου συνόλου. Ενός χορογραφημένου σχεδίου σε ευρύτερο αστικό επίπεδο. O εγκλωβισμένος σε ένα μικρό τετράγωνο ήρωας βάλλεται από τη συνεχόμενη αλλαγή του προσωπικού του χώρου, ενώ ο εντεταλμένος εκκαθαριστής καταμετρά την περιουσία του. Με θεατρικές τεχνικές όπως η πλατφόρμα προσπαθούμε να αφηγηθούμε ένα τεχνοκρατικό παραμύθι στη διάρκεια του οποίου ο ήρωας συρρικνώνεται για να καταλήξει στο μέγεθος μερικών χιλιοστών.


28, 29, 30 Μαΐου 2012, στις 21:00
«Ο συνένοχος θεατής»
του Φαμπρίς Μελκιό

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας
Σκηνογραφία: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Τέλης Καρανάνος
Κίνηση: Pauline Huguet
Φωτισμοί: Άντριαν Φρίλινγκ
Παίζουν: Άγγελος Καλίνογλου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Άλκης Ζούπας, Λαρίσα Βέργου
Μια εντελώς απρόσμενη συνάντηση... πάνω σε ένα κρεβάτι. Δυο άντρες και μια γυναίκα, ένα ερωτικό τρίγωνο, μια ιστορία πάθους, μια δημοσιογραφική διείσδυση στα άδυτα του ιδιωτικού βίου, μια προκλητική αφήγηση που υπόσχεται πολλές ανατροπές. Στο χειρουργικό τραπέζι του Φαμπρίς Μελκιό ανοίγεται η προοπτική της μεγαλύτερης ερωτικής ιστορίας, από την Μήδεια μέχρι τον Ίψεν. Τελικά παρά τις υποσχέσεις και με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού, το κοινό θα έρθει αντιμέτωπο με μια ανύπαρκτη, ασήμαντη, σημερινή ιστορία (αγάπης;). Στο χειρουργικό τραπέζι του Μελκιό ο σημερινός άνθρωπος στέκει ενοχικός απέναντι στην προοπτική του. Η παράσταση αποτελεί ένα παιχνίδι ανατροπής όλων των γνώριμων κλισέ του θεάτρου.


31 Μαΐου ΚΑΙ 1, 2 Ιουνίου 2012, στις 21:00
«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
του Ρεμί Ντε Βος

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Νασιάκος
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Σχεδιασμός ρούχων: Χριστίνα Πανοπούλου
Μουσική επιμέλεια-επεξεργασία: Δημήτρης Γαλανόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη-Χρύσα Τσουμάνη
Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαρλέν Σαΐτη

Μαντλέν - η μαμά.
Σιμόν - ο γιος.
Αν – ο παιδικός έρωτας του Σιμόν.
Ένα τρίγωνο με πολύ εύκαμπτες γωνίες.
Μια μαύρη κωμωδία που ξεκινά από την αποτέφρωση της γιαγιάς και καταλήγει σε ένα γάμο.
Ένα ατύχημα με την τεφροδόχο αποτελεί την αφορμή για ένα άγριο και διασκεδαστικό παιχνίδι συναισθηματικών εναλλαγών ανάμεσα στο πένθος και στον έρωτα.
Τρία πρόσωπα εκτός τόπου και χρόνου που καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τους φόβους και τις επιθυμίες τους και να έρθουν αντιμέτωπα με τα συμπλέγματα τού παρελθόντος και τα φαντάσματα τού μέλλοντος.
Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο μεταφραστής τού έργου Δημήτρης Φίλιας, ο συγγραφέας Ρεμί Ντε Βος διαθέτει μια σύγχρονη ανατρεπτική γραφή που ανοίγει νέα θεατρικά μονοπάτια στην αυγή του 21ου αιώνα.
«Το έργο μιλάει για την αγάπη, τον θάνατο και τον χρόνο που περνάει (αναμφίβολα, δίχως άλλη επιλογή). Αναφέρεται στο ψέμα, στο μίσος, στην επιθυμία και την τρέλα. Και σε πολλά ακόμη θέματα (...)» - Remi de Vos
Το Μέχρι να μας χωρίσει ο Θάνατος αποτέλεσε νέα δημιουργία στο πλαίσιο καλλιτεχνικής διαμονής στο CDDB - Theatre de Lorient και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Οκτώβριο του 2006, πριν ανέβει στο Παρίσι στο theatre du Rond-Point. (Πηγή: www.theatre-contemporain.net)



******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μακροζωία: To «μυστικό» είναι στην ενέργεια της αγάπης

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η δύναμη της αγάπης έχει τεράστια επίδραση στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης. Η «ενεργειακή αγάπη» που ρέει μέσα στο σώμα, μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι από μέσα προς τα έξω. Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας τρέφονται από αυτή τη θετική ενέργεια.

Η ύπαρξη αγάπης στη ζωή μας διεγείρει όλες τις αντιγηραντικές ορμόνες και προκαλεί μαγικές χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα, οι οποίες κάνουν το δέρμα να ακτινοβολεί και να φαίνεται πιο υγιές και νεανικό. Το αντιγηραντικό συστατικό της αγάπης έχει ισχυρή επίδραση όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά και στην ίδια μας την υγεία.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προσφέρουν και εισπράττουν αγνή αγάπη στις σχέσεις τους με την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή τους φίλους τους, έχουν περισσότερες αντιγηραντικές ορμόνες, και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο από ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, κατάθλιψη, κλπ. 

Όταν για παράδειγμα είμαστε ερωτευμένοι, τα επίπεδα της «αντιγηραντικής» ορμόνης DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη), η οποία κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη φθορά του χρόνου, αυξάνονται δραστικά, με αποτέλεσμα να νιώθουμε νέοι και δραστήριοι.

Επίσης, η αγάπη λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την πρόληψη παραγωγής ελευθέρων ριζών, αλλά και ως αγχολυτικό, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η αγάπη και το αίσθημα ευτυχίας που νιώθουμε μέσα από αυτήν, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών, ορμόνες οι οποίες παράγονται στον εγκέφαλό μας και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες μεταφέρονται στα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα την πιο ήπια, λεία και νεανική εμφάνισή του. 

Η έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών στον εγκέφαλο έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή, ενώ παράλληλα δρα ευεργετικά στον οργανισμό και στη διάθεση των ανθρώπων, προκαλώντας ευεξία και εφορία. Σύμφωνα με μια διαχρονική μελέτη θνησιμότητας, η δύναμη της αγάπης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για κάποιον προκειμένου να ζήσει περισσότερο, αντίθετα με την έλλειψη αγάπης, η οποία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου εώς και κατά πέντε φορές.

Η πραγματική αγάπη λοιπόν μπορεί και θεραπεύει, προσφέρει αληθινή και απέραντη ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας, διατηρώντας έτσι τη νεανικότητα στο πρόσωπο, το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου


http://www.zougla.gr/ygeia/article/makrozoia-to-mistiko-ine-stin-energia-tis-agapis

Αρχίζουν στις 21 Μαΐου οι πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ..Διαρκούν ώς τις 5 Ιουνίου..


Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.

  • Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, κάνοντας κλικ εδώ.
Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας και στις 15 Ιουνίου θα λήξει και στα δημοτικά σχολεία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Πάντως, υπάρχει προβληματισμός στο υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μετακινηθούν κάποιες ημερομηνίες εξετάσεων, κυρίως αν οι εκλογές γίνουν στις 17 Ιουνίου. Τις ημέρες εκείνες, άλλωστε, έχουν προγραμματιστεί επαναληπτικές εξετάσεις και οι εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια, όπως επίσης και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, θα ισχύσουν τα εξής:

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων, καθώς, επίσης, και για τις απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Στα επαγγελματικά λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από 23 Μαΐου έως 19 Ιουνίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η SAE μεταστεγάζεται σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο!

H νέα SAE στην Αθήνα!
Η SAE Athens είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως από τη Δευτέρα 14 Μαϊου μεταστεγάζεται σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, επί της οδού Κοραή 2 στην περιοχή του Μοσχάτου, πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ (Μοσχάτο - κλικ εδώ για τρόπους πρόσβασης).

Η ιδιωτική πρωτοβουλία της SAE στο χώρο της εκπαίδευσης συνεχίζεται δυναμικά, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα:
Οι νέες, state-of-the-art εγκαταστάσεις είναι διαμορφωμένες σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές, παρέχοντας σε κάθε σπουδαστή ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και δημιουργικής έκφρασης στον τομέα των Creative Media.
 
Το εκπαιδευτικό περιβάλλον των νέων εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό πάντα με την πρωτοποριακή εκπαιδευτική φιλοσοφία της SAE και το διεθνώς αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκτυο του SAE Technology Group (54 σχολές και σε 26 χώρες), δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές της SAE να ενταχθούν στο μεγαλύτερο Creative Media τεχνολογικό δίκτυο παγκοσμίως, έχοντας στη διάθεσή τους για εκπαιδευτική και προσωπική δημιουργική χρήση:

περισσότερα στο

ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο -Δελτίο Τύπου -Με τον λαό για κυβέρνηση Αριστεράς. Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.


Με αυτοοργάνωση με άμεση δημοκρατία σε κάθε γειτονιά προχωράμε μπροστά.
Την Δευτέρα 14 Μαϊου 2012 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μεταμόρφωσης η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο βουλευτής β΄ Αθήνας Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Έφη Καλαμαρά από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέλευση πήραν το λόγο δεκάδες συμπολίτες, που επί τρεις ώρες ρώτησαν και πρότειναν για την επόμενη μέρα. Από τους ομιλητές τονίστηκαν τα εξής:
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη του ελληνικού λαού στον αγώνα του ενάντια στην εξαθλίωση. Τα κόμματα που μίλαγαν για μονόδρομο της εφαρμογής του μνημονίου τώρα μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση. Μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση, γιατί τρομοκρατήθηκαν από το μήνυμα του λαού. Αυτό το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και μιλάει για ανατροπή! Αυτοί που δύο χρόνια τρομοκρατούν την κοινωνία τώρα έχουν τρομοκρατηθεί οι ίδιοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την πρώτη στιγμή πάλευε για την κατάργηση του μνημονίου και για την χάραξη μιας πολιτικής που θα σέβεται τις ανάγκες τις κοινωνίες και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών και του ΣΕΒ. Μας ζητάνε να πάρουμε μέρος σε μία κυβέρνηση "σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο" σε βάθος δύο χρόνων. Απαντάμε ότι δύο χρόνια μνημονίου έχουν ήδη διαλύσει την κοινωνία, δεν χρειαζόμαστε άλλα τόσα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η άμεση απεμπλοκή από το μνημόνιο και η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που απορρέουν από αυτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μείνει σταθερός στις αξίες και στους αγώνες του, θα μείνει σταθερός σε αυτά που δήλωνε πριν τις εκλογές. Δεν θα προδώσει τον κόσμο που τον στήριξε για να πάρει μερικές θέσεις εξουσίας. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε και ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για τα ποσοστά μας. Εμείς σταθερά δηλώνουμε ότι παλεύουμε για την κυβέρνηση της αριστεράς που θα βγάλει την χώρα από το μνημόνιο και τον λαό από το αδιέξοδο. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε μέρος μια "λίγο μνημονιακής" κυβέρνησης. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να χαράσσουν πολιτική με μπλόφες. Δήλωσαν ότι θα στηρίξουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σε αυτή την μπλόφα εμείς απαντήσαμε με το πολιτικό μας πρόγραμμα. Μιλήσαμε την γλώσσα της αλήθειας και τους δηλώσαμε τα πέντε άμεσα μέτρα που πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση που σέβεται την θέληση του λαού όπως αυτή εκφράστηκε:
1. Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα εκείνων για μειώσεις μισθών και συντάξεων που προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες.
2.Ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις.
3. Καθιέρωση της απλής αναλογικής στον εκλογικό νόμο και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
4. Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα που έχει λάβει έως σήμερα 200 δισ. από την κυβέρνηση και άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών.
5. Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, διερεύνηση του επαχθούς χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.
Σαμαράς και Βενιζέλος όταν κατάλαβαν ότι η μπλόφα τους δεν έπιασε, όταν κατάλαβαν ότι η ριζοσπαστική αριστερά δεν θα προδώσει τον κόσμο που την στήριξε και θα μείνει σταθερή σε αυτά που έλεγε προεκλογικά ξεκίνησαν για άλλη μια φορά τις κραυγές τους περί χρεοκοπίας. Δεν τρομάζουν πλέον κανένα γιατί ο κόσμος βλέπει ότι την χρεοκοπία την ζει σήμερα.
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε. Η ανατροπή στην Ελλάδα ξεκίνησε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κόσμο των αγώνων, τον κόσμο που τον στήριξε, αλλά και τον κόσμο που σήμερα έρχεται προς το μέρος του, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να ξαναχτίσουμε μια κοινωνία με αξιοπρέπεια, με αλληλεγγύη, με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για μια κυβέρνηση της αριστεράς με στόχο την απεμπλοκή από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και την εξαθλίωση. Κάναμε το πρώτο βήμα, ας το ολοκληρώσουμε. Οι πολίτες του Μοσχάτου, που επί τρεις ώρες συζήτησαν και πρότειναν, διατράνωσαν την θέληση τους  να πάρουν μέρος σε αυτή την δύσκολη μάχη για να υπερασπιστούν τις επιλογές τους και να αγωνιστούν μέχρι να νικήσει η ελπίδα.
15-5-2012
Επιτροπή Μοσχάτου - Ταύρου ,ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Την Τετάρτη στον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα

Σήμερα Τετάρτη στις 15.00 το μεσημέρι θα φθάσει στον Πειραιά η Ολυμπιακή Φλόγα, την οποία θα υποδεχτεί σε ειδική τελετή στην πλατεία Κοραή, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων θα είναι:
 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ρωσσίδης Ηλίας, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα Finn Ιστιοπλόος Μιτάκης Ιωάννης, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος, ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 στο πόλο και αρχηγός του Ολυμπιακού, Σταυρούλα Αντωνάκου και ο καλαθοσφαιριστής πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Γιώργος Σιγάλας.

http://www.zougla.gr/sports/article/tin-tetarti-ston-pirea-i-olimpiaki-floga 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν τα κορίτσια του Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ το σαββατοκύριακο στην Προκριμ. Φάση Ρ.Γ. Συλλ. & Ατομ. ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Γ-Ε περιφερειών 2012 που έγινε στο γήπεδο "Αθηνά " Ολυμπικό Χωριό. (δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα για την ομάδα του Μοσχάτου μας).



 


Αποτελέσματα Ομαδικού
Γ Κορασίδων ρυθμικής


           σύλλογος                        Ομαδικό       χωρίς όργανο     στεφάνι         μπάλλα         κορίνες
1 Γ.Α.Σ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ               360,150          94,700              90,525           89,225          85,700
2 Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ              350,225          90,800              86,950           89,375          83,100
3 Ο.Γ.ΗΡ.Α.                               347,575          92,750              85,750          86,225           82,850
4 Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ            339,650          88,400              81,225           87,250          82,775
5 Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΗΕΤΙΩΝ     334,850           89,050             83,950             82,025        79,825
6 Α.Ο. ΠΑΛΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΛΗΣ   317,100           82,000             80,500            81,425         73,175
7 Γ.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ                   296,600           77,250              74,800           74,750         69,800
8 Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ        291,125           81,050              71,575           68,900         69,600
9 Π.Α.Ο. ΦΙΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ       282,125           76,700              65,750           72,950         66,725



 Γ Κορασίδων ρυθμικής  Σύνθετο Ατομικό

                                                                                   Σ.Α     χωρίς όργανο        στεφάνι      μπάλλα         κορίνες

5   Νομικού  Αικατερίνη        Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ 89,900      23,550        21,900      22,150      22,300
26  Πετρουλάκη  Σταυρούλα Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ 83,050     21,950         21,075      20,325      19,700

27 Αλπού Δήμητρα                Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ 82,950     21,900         17,800      22,350      20,900
33 Ψαρρά Αλεξάνδρα            Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ 80,100      21,000       19,550       21,550      18,000



45 Βουλγαράκη Δήμητρα-Άρτεμις      -""-               76,300      19,950        18,700      19,200      18,450


66 Ποζίδου Αικατερίνη        Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ   41,075       000           000         21,200        19,875



Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα 100 Χρόνια "Μεταμόρφωση" 23-27 Μαΐου 2012



          
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη συγγραφή του διηγήματος "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα και στο πλαίσιο της ομώνυμης παράστασης με τη θεατροποίηση του διηγήματος, που συνεχίζεται  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η ομάδα Σημείο Μηδέν οργανώνει σειρά επιπλέον παραστάσεων με το έργο Αναφορά σε μια Ακαδημία, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη και ερμηνεία   Αντιγόνης Ρήγα    ( από την Τετάρτη 23.5 έως το Σάββατο 26.5.2012).
Επίσης, διοργανώνεται και ένα Συμπόσιο με θέμα " Η Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα στο κατώφλι του 21ου αιώνα"  (Κυριακή 27.5 18:00-21:00) με ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν : Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας), Μαρώ Τριανταφύλλου (συγγραφέας), Κώστας Δεσποινιάδης (συγγραφέας, εκδότης)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 23/5:
  • 21:00, Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.   

Πέμπτη 24/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.     
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.     

Παρασκευή 25/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.    
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    

Σάββατο 26/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.   (ώρα έναρξης 19.00) 
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    


Κυριακή 27/5: 18:00 - 21:00
     Η Μεταμόρφωση του Φραντς Κάφκα στο κατώφλι του 21ου αιώνα
Συμπόσιο

Συμμετέχουν
Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας)
Μαρώ Τριανταφύλλου (συγγραφέας)
Κώστας Δεσποινιάδης (συγγραφέας, εκδότης)
                                                   Είσοδος Ελεύθερη

  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    

Τιμές εισιτηρίων:
            Παράσταση Αναφορά σε μία Ακαδημία:  7€ ενιαίο  
            Παράσταση "Μεταμόρφωση": 15€, Κανονικό
                                                                10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/
                                                                        Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
                                    (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                              7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι                                             έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής                                                           Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας                                                             Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος Φραντς Κάφκα, τις ημέρες Πέμπτη 24, Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Μαΐου 2012, οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία»  θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με την επίδειξη του εισιτηρίου τους την ίδια ημέρα στα ταμεία του Ιδρύματος, την παράσταση «Η Μεταμόρφωση»  με μειωμένο εισιτήριο (€10).


Κυριακή 27 Μαΐου 2012: 
            Συμπόσιο: Είσοδος Ελεύθερη  
            Παράσταση: Παράσταση "Μεταμόρφωση": 15€, Κανονικό
                                                                10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/
                                                                        Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
                                    (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                              7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι                                             έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής                                                           Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας                                                             Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ

******
Για τις παραστάσεις αναλυτικά

Αναφορά σε μια Ακαδημία
του Φ. Κάφκα
Σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη
Ερμηνεία  Αντιγόνη Ρήγα

Τετάρτη 23 Μαΐου στις 21:00,
Πέμπτη 24, Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Μαΐου στις 19:00

Ένας πίθηκος που κατόρθωσε και έγινε άνθρωπος, στέκεται μπροστά μας και μας εξιστορεί την δύσκολη προσπάθειά του «που όμοιά της δεν υπήρξε ποτέ πριν πάνω στη γη». Πρόκειται για την ιστορία μιας βίαιης, ηθελημένης ενσωμάτωσης στον ανθρώπινο πολιτισμό. Αιχμάλωτος στο στενό κλουβί του πάνω σ’ ένα ατμόπλοιο, αναζητά διακαώς μια διέξοδο και την βρίσκει στο θλιμμένο βλέμμα των ανθρώπων.

«Δεν ήθελα ελευθερία. Μόνο μια διέξοδο», επαναλαμβάνει ξεκαθαρίζοντας την θέση του. Εάν ήθελα ελευθερία θα διάλεγα να πηδήξω στον ωκεανό με κίνδυνο να πνιγώ. Αποφασίζει λοιπόν να γίνει άνθρωπος για να βγει από το κλουβί. Το μαστίγιο της εξημέρωσης χτυπά τους δικούς μας κανόνες στο δέρμα του και σβήνει την μνήμη της προηγούμενης φύσης του.  Μπροστά μας μάχεται η φύση που ήταν και η φύση που έγινε. Εμφανίζονται δύο περιοχές: η μία είναι η σκοτεινή περιοχή του πιθήκου, του άγριου θηρίου, η άλογη, ο ωκεανός, η ελευθερία, και η άλλη, η ανθρώπινη, η φωτεινή, η λογική, η εξηγήσιμη, η διέξοδος.


Σ’ έναν λογικό, ορισμένο, εξηγήσιμο, αβλαβή κόσμο, τι επιβιώνει ως καταπιεσμένα σπαράγματα μιας αλλοτινής μη λογικής, μη λεκτικής φύσης; Μέσα στο κείμενο, μια λογική παράθεση ασχολίαστων γεγονότων, ξεπηδά το άλογο στοιχείο, αυτό που «δεν μπορεί να ειπωθεί με ανθρωπινά λόγια», θέτοντας στην πορεία ως ζητούμενο ένα δεύτερο κείμενο. Αυτό που δεν λέγεται. Αυτό που έχει στην πορεία της εξέλιξης του πιθήκου χαθεί. Αυτό που λείπει. Ο πίθηκός μας στο τέλος έχει μάθει να είναι ήρεμος, ακίνδυνος, να έχει μικρές απαιτήσεις, να είναι μέτριος. Έχει μάθει την συμπεριφορά εντός ορίων. Έχει βρει πια την θέση του. Ξαπλωμένος στην κουνιστή του καρέκλα, κοιτά έξω από το παράθυρο. Η εικόνα πολλών ομόκεντρων κλουβιών εμφανίζεται τρομαχτικά. Είναι ικανοποιημένος. Και μας κοιτά όπως εμείς αυτόν.

Αναφορά σε μια Ακαδημία
του Φ. Κάφκα
σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη
ερμηνεία της Αντιγόνη Ρήγα

Διάρκεια:  45 λεπτά

Αίθουσα:  Black Box
Εισιτήρια:  7€

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος Φραντς Κάφκα, τις ημέρες Πέμπτη 24, Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Μαΐου 2012, οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Αναφορά σε μια Ακαδημία»  θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με την επίδειξη του εισιτηρίου τους την ίδια ημέρα στα ταμεία του Ιδρύματος, την παράσταση «Η Μεταμόρφωση» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου με μειωμένο εισιτήριο (€10).

********

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
 Φραντς Κάφκα
Σημείο Μηδέν
μετάφραση - σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος
Από την Πέμπτη 26 Απριλίου έως την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 21:30

Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2012, στις 21:30
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Η ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο έργο του Φραντς Κάφκα παρουσιάζοντας σε θεατροποιημένη μορφή το διήγημα Η Μεταμόρφωση.
Σημειώνει ο μεταφραστής και σκηνοθέτης της παράστασης Σάββας Στρούμπος: "Τα ανήσυχα όνειρα μιας νύχτας προκαλούν τη μεταμόρφωση του εμπορικού αντιπροσώπου Γκρέγκορ Σάμσα σε τεράστιο απεχθές ζωύφιο… Όμως, τι πραγματικά του συνέβη; Τι σημαίνει για μας μεταμόρφωση και πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να την αντιληφθούμε;
Τα πρόσωπα της Μεταμόρφωσης δρουν και αντιδρούν σα να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους με χιλιάδες νήματα, σε έναν παράλογο λαβύρινθο θρυμματισμένων ειδώλων, όπου οι βασανιστικά παγιωμένες και επαναλαμβανόμενες κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται να διαμορφώσουν μια παράλογη μηχανή ποικίλων ψυχοσωματικών παραμορφώσεων, χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής. Λειτουργούν σε μια αέναη επαναληπτικότητα, χωρίς ίχνος επίγνωσης της κατάστασης τους. Η ίδια τους η άγνοια για τα αδιέξοδα που αναπαράγουν και το μηχανικά αέναο των πράξεων τους τα μεταμορφώνει, τελικά, σε όντα πάσχοντα, έγκλειστα στη φυλακή των δικών τους εικόνων για τον εαυτό-τους-και-τον-κόσμο. Η Μεταμόρφωση αποτελεί ακριβώς αυτήν την ατέλειωτη κραυγή αγωνίας ενάντια στον αυτόβουλο και υπαρξιακό εγκλεισμό των σύγχρονων ανθρώπων. Οι άνθρωποι, όμως, μπορούν να δράσουν και διαφορετικά. Έχουν πάντα τη δυνατότητα να σπάσουν τα δεσμά της κάθε φυλακής τους, να δημιουργήσουν ρήγματα στις παραστάσεις της καθημερινότητας τους, τη δυνατότητα να δώσουν ένα τέλος στον όποιον εφιάλτη κι επιτέλους, να δράσουν δημιουργικά προς τον εαυτό τους-και-τον-κόσμο." 
Η ομάδα Σημείο Μηδέν είναι εταιρικός θίασος του Ο.Ε.Θ. – Σ.Ε.Η. και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον Κάφκα παρουσιάζοντας την παράσταση "Στη  Σωφρονιστική Αποικία" (Φεβρoυάριος 2009).
Συντελεστές
Μετάφραση: Σάββας Στρούμπος, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης,
               Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
                                         Atlantis, 902, Radio Buble          
                                         Monopoli.gr, Culturenow.gr, Go Out.gr,
                                         ελculture.gr, Camera stylo on line,


Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του Φραντς Κάφκα
Σημείο Μηδέν
μετάφραση - σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος
Από την Πέμπτη 26 Απριλίου έως την  Κυριακή 27 Μαΐου 
Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2012, στις 21:30
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 90'
Εισιτήρια:       15€, Κανονικό
                         10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
(ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                         7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι έως 25 ετών/ Κάτοχοι
Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού
ΥΠ.ΠΟ.Τ
Η παράσταση γίνεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας
Η μετάφραση του έργου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.
*********


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr