Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου μας η διάλεξη για την δυσλεξία από τον Κο Κωνσταντίνο Πόρποδα, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστημίου Πατρών.(δείτε video &φωτο )


  

Η διάλεξη αυτή οργανώθηκε  με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου και με την σημαντική βοήθεια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Σχολείων του Μοσχάτου.  

Παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον όπου την παρακολούθησε αρκετός κόσμος,ιδιαίτερα γονείς των παιδιών όπου στο τέλος έθεσαν αρκετές ερωτήσεις στον κύριο καθηγητή Πόρποδα   και απαντήθηκαν από τον ίδιο με αρκετή προθυμία και ζήλο.







«Λουκέτο» στον ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ έκανε πράξη την απειλή του να αναστείλει τις αθλητικές του δραστηριότητες εντός Ελλάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην ταλκτική επιχορήγηση που ανακοίνωσε η ΓΓΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει ότι η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι να αναθεωρηεί η απόφαση για την χρηματοδότησή του, ενώ κάνει έκκληση στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει.


«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με βάση την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης στις 24/3 αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό, μέχρι να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις των άδικων και επιλεκτικών περικοπών της χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ για το 2011 και 2012.


περισσότερα στο 

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στις 19:00- ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "Στην Εξορία - Ερζουρούμ / Άσκαλε" Α’ Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, Σεπτέμβριος 2010.




Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη
Σενάριο: Ειρήνη Σαρίογλου
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Προλογίζουν:
Ελένη Λετώνη, Διευθύντρια Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών
Ειρήνη Σαρίογλου, Ερευνήτρια - Ιστορικός

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη κράτηση θέσεων

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στην Εξορία - Ερζουρούμ / Άσκαλε».

Το Νοέμβριο του 1942 η Τουρκία επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο, το Βαρλίκι (φόρο περιουσίας). Ο δυσβάσταχτος αυτός φόρος, επιβλήθηκε από την τότε τουρκική κυβέρνηση (Ινονού - Σαράτσογλου) με κραυγαλέα μεροληπτικότητα σε βάρος του μη μουσουλμανικού πληθυσμού της (Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων).
Όσοι από αυτούς δεν κατάφεραν να πληρώσουν αυτόν το ληστρικό φόρο οδηγήθηκαν στα εργατικά τάγματα στην ενδοχώρα της Τουρκίας (Ερζουρούμ).

Το ντοκιμαντέρ αυτό βασισμένο στο ημερολόγιο-μαρτυρία του Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου καταγράφει -για πρώτη φορά στην ιστορία- τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της οδυνηρής εμπειρίας.

Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη
Σενάριο: Ειρήνη Σαρίογλου
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Α’ Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας τον Σεπτέμβριο 2010.

Η βραδιά ανοίγει με  την Ελένη Λετώνη, Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, σε μια σύντομη εισήγηση για το έργο και τις δραστηριότητες του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ και την Ειρήνη Σαρίογλου, η οποία προλογίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ με αναφορά της στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής, αλλά και με μια αναδρομή στα γεγονότα, συστήνοντας με τον τρόπο αυτό τόσο το βιβλίο, όσο και το ντοκιμαντέρ.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στις 19:00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
"Στην Εξορία - Ερζουρούμ / Άσκαλε"

Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη κράτηση θέσεων: ΙΜΚ, Πειραιώς 206, τηλ. 210 34 18 550 (11:00-14:00)

Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών
Μιλτιάδου 25, 15351, τηλ. 210 66 69 131-140, φαξ. 210 66 69 131, info@idisme.gr

***
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Δελτίο τύπου:O δήμος Μοσχάτου πραγματοποιεί προγράμματα εμβολιασμού στα δημοτικά σχολεία Μοσχάτου-Ταύρου



ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ- ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ στη “Μεσοποταμία”

 
Φέρτε ρούχα και μικροαντικείμενα που δε χρειάζεστε πια εσείς.
Σίγουρα τα χρειάζεται κάποιος άλλος!
“Λεφτά υπάρχουν”, εμείς δεν τα χρειαζόμαστε!
 
 
Η εποχή που ζούμε, μάς δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να δράσουμε.
Να χτίσουμε από την αρχή την κοινωνία μας, έτσι όπως εμείς θέλουμε και μπορούμε. Μια κοινωνία ανθρώπων και όχι μηχανών.
Μια κοινωνία με βάση την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την αυτοοργάνωση.
Εκεί που οι άλλοι γκρεμίζουν, εμείς χτίζουμε.
Ποτέ οι άνθρωποι δε χρειάζονταν λεφτά, ακριβά ρούχα ή αυτοκίνητα,
για να περάσουν καλά ή να αυτοπροσδιοριστούν. Αυτό που έχουμε ανάγκη
 είναι η παρουσία άλλων ανθρώπων στη ζωή μας και στο πλευρό μας.
Στο παζάρι μας αυτό που επιδιώκουμε
είναι να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν
εν όψει κρίσης, να αποδείξουμε ότι δεν χρειαζόμαστε λεφτά
για να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να ενωθούμε ξανά μαζί σαν κοινωνία
και να νοιαστούμε για τον διπλανό μας.
 
 
Μοιράζομαι, νοιάζομαι, σέβομαι και επαναχρησιμοποιώ!
Γιατί, απλά, δεν εξαγοράζονται όλα στον κόσμο μας!


Ημέρες συλλογής των αντικειμένων: Σάββατο, 07/04 & Κυριακή 08/04, μετά τις 6μμ.
 









--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Οι αλλεργίες το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι, που η περίοδος ανθοφορίας έχει τελειώσει, οι αλλεργίες που οφείλονται στις γύρεις υποχωρούν και όσοι ταλαιπωρούνται από αυτές μπορούν πλέον να πάρουν μια... βαθιά ανάσα

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αλλεργικά νοσήματα που δείχνουν την προτίμησή τους στους θερινούς μήνες, όπως οι αλλεργικές φωτοδερματοπάθειες, οι αλλεργίες που οφείλονται σε τσιμπίματα από μέλισσες ή σφήκες, η κνίδωση λόγω ψύχους, η ηλιακή κνίδωση, καθώς και οι αλλεργίες σε τροφές που καταναλώνονται το καλοκαίρι.

Ο βασικός κανόνας που θα πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι τα αλλεργικά νοσήματα εκφράζονται εξατομικευμένα στον κάθε ασθενή ανάλογα με τον βαθμό ευαισθησίας του. Γι αυτό αν υποψιάζεστε ή αν γνωρίζετε τεκμηριωμένα ότι είστε αλλεργικοί, πριν φύγετε για διακοπές θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον ειδικό αλλεργιολόγο, ο ρόλος του οποίου είναι αναντικατάστατος και πολλές φορές σωτήριος, δεδομένου ότι κάποιες από τις αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας.


Μερικές από τις κατηγορίες των αλλεργιών είναι οι εξής: Oι φωτοδερματίτιδες που το πρόβλημα εντοπίζεται στη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων ή η χρήση ορισμένων καλλυντικών, σε συνδυασμό με την αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο δέρμα, όπως έντονη ερυθρότητα στα σημεία όπου αυτό δεν καλύπτεται από τα ρούχα.


Η ηλιακή κνίδωση όπου το πρόβλημα εντοπίζεται με την εμφάνιση εξανθήματος με ερυθρότητα και έντονη φαγούρα σε σημεία που εκτίθενται στόν ήλιο. Το εξάνθημα εμφανίζεται σε λιγότερο από μία ώρα από την έκθεση και διαρκεί μία με δύο ώρες. Είναι διαφορετικό από το ηλιακό έγκαυμα και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό!


Ακόμη είναι η κνίδωση εκ ψύχους όπου είναι η λεγόμενη «αλλεργία στο κρύο». Μπορεί να φαίνεται παράδοξο στην καρδιά του καλοκαιριού, κι όμως το κολύμπι σε κρύα θάλασσα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές εκδηλώσεις, όπως εξανθήματα με κνησμό, έπειτα από έκθεση σε ψυχρό περιβάλλον.


Επίσης είναι η τροφική αλλεργία που δεν είναι νόσημα της καλοκαιρινής περιόδου μόνο. Ωστόσο , το καλοκαίρι τρώμε περισσότερα θαλασσινά και οστρακοειδή, καθώς και φρούτα όπως ροδάκινο, σταφύλι και σύκα -τροφές που «πυροδοτούν» αλλεργικές αντιδράσεις.


Οι αλλεργίες από τσιμπίματα υμενοπτέρων (σφήκες, μέλισσες κ.ά.) είναι η τοπική αντίδραση στο νυγμό μιας μέλισσας ή μιας σφήκας είναι φυσιολογική, εξηγούν οι ειδικοί.


Θα πρέπει να ανησυχήσετε αν τα συμπτώματα εμφανιστούν στην επόμενη μισή ώρα μακριά από το σημείο του τσιμπίματος ως εξάνθημα, φαγούρα και οίδημα, σφίξιμο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή, βράχνιασμα της φωνής, ζαλάδα ή απότομη πτώση της πίεσης του αίματος. 

 

Αγιαξ Ταύρου: Προβλήματα στην άμυνα!

Πολλά και σημαντικά είναι τα προβλήματα που καλείται να λύσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Αλέκος Ρίζος, προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι στον Φωστήρα στο γειτονικό ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής.

 Ο νεαρός προπονητής προβληματίζεται από τις απουσίες που υπάρχουν και σχετίζονται με την αμυντική γραμμή. Καταρχήν, στο ματς με το Αιγάλεω αποβλήθηκε και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο κεντρικός αμυντικός Λευτέρης Ψυχουντάκης. 
Ο έτερος βασικός στόπερ Δημήτρης Τριανταφυλλίδης παραμένει τραυματίας και πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον αριστεροπόδαρο πλάγιο αμυντικό Γιάννη Μιχαηλίδη, που είναι εκτός προπονήσεων λόγω τραυματισμού. 


Λέγοντας την πραγματική αλήθεια !!

 Στο  καινούργιο site που  θέλουν να πείσουν ότι είναι οι πρώτοι και όλοι οι άλλοι πολύ πίσω τους και σε απόσταση...Δηλαδή μπορούν να μας πουν πρακτικά τι έχουν καλύτερο απο το "ΞΕΚΙΝΑΜΕ" η απο το "Μy Μoschato" ή το Μοσχατούπολις ή Moschatodaily.

Ας μην συγκριθούμε στο  "Google analytics" η  τo "alexa" η καποιό άλλο γιατί οι απόψεις διαφέρουν.

 Μήπως γνωρίζουν ποιο απο τα  blog η site βάζει περισσότερες αναρτήσεις την ημέρα και ποιό είναι πρώτο στο σύνολο των αναρτήσεων του τα τελευταία χρόνια δύο χρόνια με 8,000.(φυσικά όχι το δικό τους)

Ξέρουν να μας πουν εαν έχει μεγάλη σημασία αυτό  στην επισκεψιμότητα των blog.

Μήπως γνωρίζουν ποιό  έχει βγάλει τα περισσότερα video και τις περισσότερες φωτογραφίες και εάν έχει σημασία και αυτό στην επισκεψιμότητα.( φυσικά όχι το δικό τους)

Μήπως ξέρουν να μας πουν τις αναρτήσεις που κοινωποιούμε στα κοινωνικά δύκτια(facebook,google.κ.λ.π)ποιό έχει τό προβάδισμα ( φυσικά όχι το δικό τους)

Μήπως γνωρίζουν να μας πουν ότι εάν κάνεις  τις αναρτήσεις  επώνυμα έχει την σημασία του!

Για να να μείνουμε έδω και να μην πάμε παραπέρα, θέλουμε να τους πούμε  ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ περισσότερο και να κάνουν ότι  το "ξεκινάμε" και το "my moschato" και τα άλλα blogs  και σίγουρα θα φτάσουν οχι μόνο τις 1000 επισκέψεις την ημέρα (που λένε ότι έχουν τώρα τάχα μου) αλλά και τις 10000.

Δουλειά και πάλι δουλειά παιδιά σας το λένε κάποιοι  που έχουν τα διπλάσια χρόνια σας και συνεχίζουν να δουλεύουν σκλήρα για αυτό που αγαπάνε.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πασχαλινό bazaar του χαμόγελου του παιδιού σήμερα τρίτη απο το πρωί στις 11,00 εως τις 21,00 στην πλατεία Μεταμορφώσεως

Αγοράζοντας μία λαμπάδα ή ένα δώρο  για το Πάσχα ενισχύεις το έργο του χαμόγελου του παιδιού.

 

ΤΑΥΡΟΣ..Από τις 7 έως τις 28 Απριλίου η Άνοιξη κάνει στάση στο ATHENS HEART !

Το ATHENS HEART υποδέχεται την Άνοιξη και το Πάσχα πλημμυρισμένο από ανοιξιάτικα λουλούδια και πολύχρωμες πεταλούδες. Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο περιμένει όλα τα παιδιά με πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, χαμόγελα, κέφι και κυρίως … λουλουδένια διάθεση!

Από τις 7 έως τις 28 Απριλίου η Άνοιξη κάνει στάση στο ATHENS HEART !

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των παιδικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει:

Σάββατο 7 Απριλίου, 11:00-14:00:


«Ένα καλαθάκι για τα κόκκινα αβγά»: Ένα ξεχωριστό εργαστήρι χειροτεχνίας, με όλα τα απαραίτητα σύνεργα, όπου τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους οικολογικό καλαθάκι, που θα γεμίσει πασχαλινά αβγά. Με πολλά χρώματα αλλά και σκέψη για ένα καθαρό περιβάλλον!
«Μια λαμπάδα σαν κόσμημα»: Ένα δημιουργικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά στολίζουν τα κεράκια τους με εντυπωσιακές χάντρες και πολύχρωμες κορδέλες και κλωστές, με αποτέλεσμα εντυπωσιακές λαμπάδες που μοιάζουν με κοσμήματα!

Μ. Δευτέρα, 9 Απριλίου, 18:00-20:00:


«Το φαναράκι της γιορτής»: Τα παιδιά κατασκευάζουν μόνα τους το φαναράκι, που θα μεταφέρει το Άγιο φως, τη νύχτα της Ανάστασης. Μέσα από πληθώρα υλικών, το καθένα φιλοτεχνεί το φαναράκι του, όπως του αρέσει!

Μ. Τρίτη, 10 Απριλίου, 18:00-20:00:


«Πασχαλινές ευχές»: Οι μικροί επισκέπτες φτιάχνουν τις δικές τους πασχαλινές κάρτες, για να τις χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Λαχταριστά αβγουλάκια, χαριτωμένες πασχαλίτσες και πολύχρωμα λουλούδια θα συνοδεύουν τις παιδικές ευχές!

Μ. Τετάρτη, 11 Απριλίου, 18:00-20:00:


«Μια φορά και έναν καιρό … παραμύθι πασχαλινό»: Τα παιδιά απολαμβάνουν την αφήγηση ενός πασχαλινού παραμυθιού, με τρόπο θεατρικό, και στη συνέχεια συμμετέχουν σε ένα παραμυθένιο εργαστήρι ζωγραφικής, απεικονίζοντας τις αναμνήσεις τους από την ιστορία και τους ήρωες. Ένα δημιουργικό δρώμενο που ξυπνά όλες τις αισθήσεις!

Σάββατο 21 Απριλίου, 11:00-14:00:


«Η ώρα του παζλ»: Οι μικροί φίλοι σκέφτονται, μαθαίνουν και δημιουργούν, ενώνοντας τα κομμάτια και φτιάχνοντας μεγάλα, εντυπωσιακά ανοιξιάτικα παζλ. Μοναδικές εικόνες από τη φύση και τα παραμύθια αποκαλύπτονται, ενώ τα παιδιά περιμένει και μια ζωγραφιά-έκπληξη!
«Πλαστελινοζουζούνια»: Πολύχρωμες πλαστελίνες μεταμορφώνονται σε πασχαλίτσες, μελισσούλες και ότι άλλο λαχταρούν τα παιδιά. Πλαστελίνες και φαντασία γίνονται ένα!

Σάββατο 28 Απριλίου, 11:00-14:00:


«Αχ, μελισσούλα μελισσάκι»: Ένα δημιουργικό εργαστήρι, γεμάτο ζωντάνια και πολλά ζουζουνίσματα, όπου τα παιδιά κατασκευάζουν ζωηρά μελισσάκια που μοιάζουν αληθινά. Άνοιξη και μπιζζζζζζζζζζζζζζζ πάνε μαζί!
«Της άνοιξης φιλάκια στα αφράτα μαγουλάκια»: Η ανοιξιάτικη διάθεση μεταφέρεται και στο face painting, όπου τα μαγουλάκια και τα χεράκια των παιδιών στολίζονται με πολύχρωμα σχέδια, που μοσχοβολούν και εντυπωσιάζουν!




ATHENS HEART ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 

 http://my-mosxato.blogspot.com/2012/04/7-28-athens-heart.html

1ο Οργανωτικό Συνέδριο των" Πολιτών Μπροστά"(δειτε video)

Με το  Συνέδριο οι "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" προχώρησαν   στην απαραίτητη Οργανωτική τους  ολοκλήρωση και στην διατύπωση του Πολιτικού Προγράμματος  τους.
  
Αρκετός κόσμος ι παρευρέθηκε  όπου πρώτος  ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Κρεμμύδας, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του συνδυασμού του και έκανε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την παραπέρα καλή συνέχεια του .




 





Επίσης κατά  διάρκειά του σε αρκετά στελέχη   δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους για  θέματα που αφορούσαν την αυτοδιοίκηση,την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής αλλά και της ίδιας της παράταξης.

Μετά απο όλα όσα ειπώθηκαν πλέον το διακύβευμα είναι ένα εάν η διοικούσα επιτροπή που δημιουργήθηκε σε αυτό το συνέδριο θα δουλέψει σωστά και εάν κυρίως τα λόγια θα μπορέσουν  να γίνουν πράξη.


 Σχετικα με το 1ο Οργανωτικό Συνέδριο των" Πολιτών Μπροστά" μπορείτε να διαβάσετε και στο
http://mosxatoupolis.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html 


 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και η OTiNaNAi Productions σας προσκαλούν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 12:00 μ. στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" στη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας: ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ιπτάμενη ελληνική λεβεντιά


Προβολή Ταινίας
Από την Πέμπτη 19 έως την Τρίτη 24 Απριλίου 2012

μία ανεξάρτητη - no budjet, βραβευμένη σουρεαλιστική κωμωδία  από την Θεσσαλονίκη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαϊωάννου
Παραγωγή: OTiNaNAi Productions

Βραβείο Κοινού Kαλύτερης Ελληνικής Ταινίας
&
Tιμητικό Bραβείο «Μιχάλης Κακογιάννης»

στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2011)




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Σούπερ Δημήτριος είναι η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας OTiNaNAi Productions, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαϊωάννου.  Πρόκειται για μια μηδενικού προϋπολογισμού παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Kαλύτερης Ελληνικής Ταινίας, το οπoίο,  για πρώτη φορά, συνοδεύτηκε και από το Tιμητικό Bραβείο «Μιχάλης Κακογιάννης». Ο Σούπερ Δημήτριος διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση συνδυάζει τα διάφορα πολιτιστικά χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης, μαζί με κάποια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μεγαλομανή κλισέ, που είναι απαραίτητα για μια υπερηρωϊκή ταινία, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σουρεαλιστική κωμωδία.
ΣΥΝΟΨΗ
Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Eλληνοχριστιανικό Iδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού...
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1980. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στη σχολή του Α.Π.Θ. και είναι αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής. Έχει εργαστεί πάνω σε μικρού και μεσαίου μήκους ψηφιακά φιλμ, μουσικά βίντεο και video art. Από το χειμώνα του 2009 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (ΟΤΙΝΑΝΑΙ PRODUCTIONS)
Η OTiNaNAi Productions είναι μια βραβευμένη ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού. Δραστηριοποιείται από το 2002 μέχρι σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό της δεκάδες ψηφιακά φιλμ, αμιγώς χιουμοριστικού περιεχομένου. Με κύρια όπλα τις ευρεσιτεχνίες, την αγάπη για το σινεμά και τις νέες τεχνολογίες, η OTiNaNAi Productions συμμετέχει ενεργά στο χώρο του κινηματογράφου και των νέων ψηφιακών μέσων, προσπαθώντας να παρουσιάσει έναν εναλλακτικό τρόπο δημιουργίας και έκφρασης.
Βραβεία:
2008 H Αγάπη Για Το Frisbee (2ο βραβείο στο 1ο Athens Public Digital Film Festival)
2011 Σούπερ Δημήτριος (Βραβείο Κοινού & Βραβείο "Μιχάλης Κακογιάννης" στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία:
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Σενάριο:
Αλέξανδρος Στογιάννης,  Σπύρος Παπαναούμ,
Δημήτρης Παπαβασιλείου, Γεώργιος Παπαϊωάννου,
Αργύρης Πούγγουρας, Μπάμπης Παπαποστόλου,
Δημήτρης Βαϊνάς
Κάμερα:
Γεώργιος Παπαϊωάννου, Σπύρος Παπαναούμ
Κοστούμια:
Όλγα Σφέτσα, Αλέξανδρος Στογιάννης,
Θανάσης Καμπουρίδης, Ανέστης Δερέκας
3d Modelling & Animation:
Ανέστης Δερέκας, Αλέξανδρος Στογιάννης,
Γεώργιος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπαβασιλείου
2D/3D Compositing:
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Επιμέλεια Green Screen:
Βαγγέλης Μολυβιάτης
Color Correction:
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Κατασκευές:
Διονύσης Τσώκος
Comic Art:
Δημήτρης Σχοιναράκης
Μουσική Επιμέλεια:
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Original Score:
Δημήτρης Παπαβασιλείου
Mix & Mastering Ήχου:
Μάριος Σκαλτσάς, Δημήτρης Παπαβασιλείου,
Γεώργιος Παπαϊωάννου
Υποτιτλισμός:
Κρυσταλία Παπαϊωάννου, Αγγελική Παπαβασιλείου
Διάρκεια:
109 λεπτά
Παραγωγή:
OTiNaNAi Productions
*Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς στον ελεύθερο τους χρόνο,
ενώ τα γυρίσματα έχουν γίνει σε χώρους που έχουν παραχωρηθεί χωρίς οικονομικό
αντάλλαγμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κόστος να μη ξεπεράσει τα 2.000€.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Σούπερ Δημήτριος:
Δημήτρης Βαϊνάς
Κάπτεν Φ.ΡΟΜ:
Πάρης Παπαδόπουλος
Μαρία Μαγδάλω:
Όλγα Σφέτσα
Τσόκο:
Τάσος Μασιάς
Όχι ο Τσόκο, ο άλλος:
Σπύρος Παπανούμ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Νοέμβριος 2011 52o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη (πρεμιέρα)
Μάρτιος 2012 7ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας
Μάιος 2012
Los Angeles Greek Film Festival
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ (επιλεγμένα άρθρα)
"Η γοητεία του αντάρτη"
ΤΟ ΒΗΜΑ Γιάννης Ζουμπουλάκης 
(διάβασε το)
"Ο Σούπερ Δημήτριος της Θεσσαλονίκης"
ΒΗΜΑgazino Δημήτρης Θεοδωρόπουλος 
(διάβασε το)
"Η OTiNaNAi productions παρουσιάζει…"
ATHENSvoice Βάγια Ματζάρογλου 
(διάβασε το)
"Αντάρτικο σινεμά με λεφτά που... δεν υπάρχουν"
Αγγελιοφόρος Χρύσα Νάνου 
(διάβασε το)
"Ένας Σούπερ Δημήτριος θα μας γλιτώσει (από όλα)"
OUGH! Kapetank 
(διάβασε το)
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
http://www.otinanaiproductions.gr/
http://www.superdemetrios.gr/

Σούπερ Δημήτριος
Από την Πέμπτη 19 Απριλίου έως την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, στις 21:30

Σάββατο 21 Απριλίου, δύο προβολές:
 στις 19:30 με ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
και στις 21:30

Διάρκεια: 109'
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Εισιτήριο: 5


****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr