Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ Κάλεσμα Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου

Φτάνει πια η υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της

 Αντιδρούμε στις συνεχείς περικοπές δαπανών και στην απαξίωση των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης
Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και τετράωρο κλείσιμο των Δήμων, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 από τις 11.00 έως 15.00
 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/epist.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/koinonikiipiresiakaivraveysixorigon.pdf

Γ' ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ Ο ΛΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Διαιτητές -κριτές-κομισάριος
Ηπιώτης 
Πούλιος 

Παπαγιαννόπουλος 

Μαλλούχου 
Μοσκόβης 
 Καρουμπής

Ανακοίνωση Αναγέννηση Μοσχάτου!

Ο Α.Ο Αναγέννηση Μοσχάτου μετά από πρωτοβουλία των αθλητών και με τη σύμπραξη των γονέων έφερε σε πέρας ένα έργο με τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική σημασία. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε η προσπάθεια για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα δίνονταν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι τα στερούνται. Με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εργασία αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα είδη α...υτά πρόκειται να παραδοθούν το Σάββατο 24/3/2012 και ώρα 10:30 π.μ στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μοσχάτο με σκοπό να προσφέρουν ανακούφιση και πολλά χαμόγελα στα παιδιά. Η ομάδα μας κατανοώντας πλήρως τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, θα βρίσκεται με όσες δυνάμεις διαθέτει στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Απ’ την πλευρά μας προσδοκούμε τη συμπάρασταση όλου του κόσμου σε αυτόν τον αγώνα, γιατί όπως έχουμε ξαναδηλώσει η Αναγέννηση δεν είναι μόνο οι αγώνες που δίνουμε στο γήπεδο μα πάνω απ’όλα είναι οι άνθρωποι.
(Ενημέρωση προς τους γονείς ότι αν θέλουν μπορούν να παραβρεθούν με τα παιδιά τους στην παράδοση των πραγμάτων.Όσα παιδιά παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα πολύτιμο μάθημα ζωής...)

http://www.moschatodaily.gr/index.php/topika/anagmosx/

O ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο χρόνος για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Πειραιά μετράει αντίστροφα και ήδη, οι δύο φιναλίστ, ο Ατρόμητος Πειραιά και το Κερατσίνι, ζουν στον πυρετό της κατάκτησης της κούπας, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη μεγάλη μάχη της 31ης Μαρτίου.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Erasitechniko/EPS-Peiraia/item/189725-To-Onsports-sti-giorti-toy-Peiraia 

ΕΠΑΜ ΜΟΣΧΑΤΟΥ :EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. Μοσχάτου-Ταύρου θα συναντηθούμε σε έκτακτη συνέλευση, αύριο Παρασκευή, 23/3/2012, στο πνευματικό κέντρο Μοσχάτου, στις 18.30.
Θέμα συνέλευσης θα είναι η συζήτηση επί του κανονισμού του 1ου συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ., και άλλα επείγοντα θέματα.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΩ



  
Αγαπητοί συμπολίτες,
        Η δημοτική κίνηση «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» σχετικά με την  ενοικίαση και τα έργα διαμόρφωσης  ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ  , από την ΜΚΟ  PRAKSIS,  στην οδό Τέω 22 στον Ταύρο, πιστεύει τα εξής:.
v       
    Οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει στόχο να ανακουφίσει  ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας  παρέχοντας τους βοήθεια, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Όταν όμως μια δράση εμπεριέχει, λόγω της φύσης της παρεχόμενης βοήθειας, πιθανότητες να αλλάξει την ροή της καθημερινής ζωής σε μια μικρή γειτονιά τότε πριν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία πρέπει να προηγηθεί συνεργασία με το Δήμο και την τοπική κοινωνία, ώστε να στηριχθεί από το κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής γιατί αλλιώς η ίδια η δράση δε θα προχωρήσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
v       Η περιοχή που επέλεξε η PRAKSIS δεν είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είναι μια μικρή πυκνοδομημένη γειτονιά του Ταύρου στα ανατολικά όρια του Δήμου με την Καλλιθέα και το σημείο δράσης απέχει 20 μέτρα από παιδική χαρά και 100 μέτρα από Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να ακυρωθεί κάθε περαιτέρω εργασία και να βρεθεί σε συνεννόηση με το Δήμο άλλος χώρος που να πληροί τις προϋποθέσεις  εφαρμογής του προγράμματος.
v      Δηλώνουμε, ανεξάρτητα από την ανωτέρω δράση, ότι σε καμιά περίπτωση στα πλαίσια κοινού προγράμματος Κυβέρνησης –Καμίνη να εκκαθαρίσουν την Αθήνα από ότι «ενοχλεί» εν όψει εκλογών και τουριστικής περιόδου, δε θα δεχθούμε να γίνει ο Δήμος μας αποδέκτης όλης αυτής της ανθρώπινης δυστυχίας. Η πόλη μας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει τα  σοβαρά και συνεχώς αυξανόμενα κοινωνικά της προβλήματα. Αρκετή κοινωνική υποβάθμιση έχει δεχθεί με το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, της Εργατικής Εστίας, του ΟΑΕΔ, του Παιδ. Σταθμού της Εργατικής Εστίας, των παράνομων  λειτουργιών σκραπ, αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών  λιτότητας και απαξίωσης των αναγκών των λαϊκών γειτονιών.

          Αγαπητοί συμπολίτες,
         Η εξαθλίωση της ζωής αφορά όλους  μας.

      Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα, νέα στρώματα πληθυσμού κάθε μέρα οδηγούνται στην απελπισία και στην εξαθλίωση. Εκατομμύρια άνεργοι ,χρεωμένα νοικοκυριά, παιδιά που υποσιτίζονται, ηλικιωμένοι που μετά σαράντα χρόνια δουλειάς βλέπουν τη σύνταξή τους να εξανεμίζεται ….είναι η εικόνα δίπλα μας. Εκατοντάδες οι συμπολίτες μας  χρειάζονται   δουλειά, ιατροφαρμακευτική βοήθεια, φαγητό, προστασία, στέγη…
 Όλοι μας, αν συνεχισθεί αυτή η πολιτική θα ανήκουμε σε λίγο στις «ευπαθείς ομάδες».

 Προτείνουμε:
v      Να γίνει άμεσα (όπως προτάθηκε από τον εκπρόσωπό μας στη συνάντηση κατοίκων –Δήμου) κοινή σύσκεψη Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών παρατάξεων, Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Να παρουσιαστούν τα  κοινωνικά χαρακτηριστικά της κρίσης στην πόλη μας και να εξεταστούν άμεσα τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που απαιτούνται. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν!

Αγαπητοί συμπολίτες,
         Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης μέσω των Δημόσιων Κοινωνικών φορέων, και όχι των ΜΚΟ να εξασφαλίσει  όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας, όταν μάλιστα ευθύνεται για την αποδόμηση της ζωής μας  και του κοινωνικού κράτους   
          Η φτώχεια, το αδιέξοδο, η έλλειψη ελπίδας  που, σκόπιμα κατά τη γνώμη μας, καλλιεργείται  ενσπείρουν το φόβο και ο φόβος γεννάει , ρατσισμό ,βία, φασισμό. Πρέπει να κρατήσουμε τις αξίες μας , αυτές που διαχρονικά «φώτισαν» ολόκληρο  τον κόσμο , την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητά μας που αποτέλεσε παγκόσμιο παράδειγμα στη νεώτερη ιστορία και την απόφαση να απαλλαγούμε από τις  αντιλαϊκές πολιτικές που μας έφθασαν ως εδώ με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμή μας για αλλαγή!

23-3-2012

Η Γραμματεία

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ 2 ΧΡΟΝΩΝ

Τα καταφέραμε να κλείσουμε τα δύο χρόνια ενημέρωσης κυρίως με θέματα που αφορούν το δήμο μας.
Ελπίζουμε να συνεχίζουμε σε αυτό το blog όλοι οι συνεργάτες μας με τον ίδιο τρόπο να σας δίνουμε την σωστή ενημέρωση που εσείς πολλές φορές μας λέτε ότι το κάνουμε πολύ καλά. 

Και να φτάσουμε να "μεγαλώσουμε" ακόμη περισσότερο!

ΚΑΛΗ    ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο ΙΜΚ- ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ (2011) του Στέλιου Καμμίτση- Από Παρασκευή 23 έως Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 21:30



«ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ» είναι το ανεξάρτητο ντεμπούτο του Κύπριου σκηνοθέτη,ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΜΜΙΤΣΗ, μετά από σπουδές στη Νέα Υόρκη και σημαντικές συνεργασίες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο («Σκόνη του Χρόνου») και Δημήτρη Παπαϊωάννου («Μήδεια 2» και «Μέσα»). Η ταινία περιγράφει το τελευταίο βράδυ τριών φίλων στην καρδιά των Εξαρχείων, λίγο πριν φύγουν μόνιμα για Βερολίνο.

ΣΥΝΟΨΗ
Αύγουστος. Εξάρχεια. Καλλιδρομίου, Θεμιστοκλέους, λόφος του Στρέφη. Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Φοίβος (Γιώργος Καφετζόπουλος), ο Ανδρέας (Αινείας Τσαμάτης) και ο Σάββας (Διογένης Σκαλτσάς), ξενυχτάνε στις γνώριμες γειτονιές των Εξαρχείων όπου μεγάλωσαν, δώδεκα ώρες πριν εγκαταλείψουν μόνιμα την Αθήνα. Ένα χρόνο πριν, είχαν συμφωνήσει να μαζέψουν χρήματα για να εγκατασταθούν μαζί στο Βερολίνο, αναζητώντας νέες ευκαιρίες με προοπτικές. Στη διάρκεια της βραδιάς, και λίγο πριν το ταξίδι, απρόβλεπτα γεγονότα βγαίνουν στην επιφάνεια, που θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές της ζωής των τριών φίλων.

ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Στέλιος Καμμίτσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κατερίνα Χατζησπύρου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Θοδωρής Μιχόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Άγγελος Μάντζιος
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΙΧΟΙ: Σταύρος Μακρής, Μάριος Ψαρράς
ΕΡΜΗΝΕΙΑ (OST) : Σταύρος Μιχαλακάκος, Νικόλας Μεταξάς
ΗΧΟΣ: Άρης Αθανασόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ ΗΧΟΥ: Αγγέλα Δεσποτίδου
ΜΙΞΑΖ: Χρήστος Κοσμάς, Βάλια Τσέρου
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Χρήστος Δεληδήμος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Αγγελική Στελλάτου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Άννα Νικολάου
ΟΠΕΡΑΤΕΡ: Βαγγέλης Ντούμας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Νίκος Καλογεράκης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Στάλω Οικονομίδου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκαλτσάς
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Πολυξένη Σάββα, Δρόσος Σκότης, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Αντωνίου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Γιώργος Τσουλάρης, Γιώργος Αμοργινός, Γιάννης Δεγαΐτης, Νικόλαος Λάμπρου.

TRIVIA
1. Τα «Κωλόπαιδα» γυρίστηκαν αποκλειστικά στη περιοχή του κέντρου (μεταξύ άλλων Θεμιστοκλέους, Καλλιδρομίου και λόφο Στρέφη).
2. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε σχεδόν δωρεάν. Κανείς δεν αμείφθηκε.
3. Η προπαραγωγή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.
4. Η ταινία γυρίστηκε με RED ONE&RED ONE MYSTERIUM-Χ και φακούς ZEISS ULTRA PRIME LENSES & SCHNEIDER-KREUZNACH CINE-XENAR II τον Αύγουστο του 2010 στα Εξάρχεια.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο ΙΜΚ
ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ (2011)
του Στέλιου Καμμίτση
Από Παρασκευή 23 έως Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 21:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 76΄
Εισιτήριο: 6€


*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
 
Βιογραφικά στοιχεία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Δ. Παπαϊωάννου στις παραστάσεις «ΠΟΥΘΕΝΑ» και «ΜΕΣΑ» και στον κινηματογράφο, εκτός από τα ‘Κωλόπαιδα’, έχει στο ενεργητικό του μια μικρού μήκους ταινία («Θόλος») και δύο ακόμη συμμετοχές σε μεγάλου μήκους («Άδικος Κόσμος» του Φ. Τσίτου, «Από τα Κόκκαλα Βγαλμένα» του Σ. Γκορίτσα).

ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΣΑΜΑΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Στο θέατρο, συμμετείχε στο 9ο Φεστιβάλ Χορού Ελ. Χορ/φων με την devised theatre παράσταση «Αγάπη στα Δύο» και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, με την παράσταση «Άγρια αγόρια». Στον κινηματογράφο, συμμετείχε στη μικρού μήκους «Θόλος» μαζί με τον Γιώργο Καφετζόπουλο.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Υπότροφος του «Quasi Stellar Studio». Απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. Έχει συνεργαστεί κυρίως με τo χοροθέατρο «Quasi Stellar», το χοροθέατρο «Οκτάνα», την «Hellenic Dance Company» και τον Α. Καφετζόπουλο. Με τον Δ. Παπαϊωάννου έχει συνεργαστεί στις παραστάσεις «2 » και «ΠΟΥΘΕΝΑ».

Η ΜΟΥΣΙΚΗ - OST – ΒΑΣΙΚΑ TRACKS
1. Σταύρος Μιχαλακάκος - "Countless Miles"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς
2. Νικόλας Μεταξάς - "It's All Right"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς
3. Αργυρώ Χριστοδούλου - "No Aces"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Χαρακτηριζόμενος ως ένα μίγμα ανάμεσα σε Brandon Boyd και "old skool" John Mayer, όπως επίσης και ως "νεαρός" Elvis Costello, ο Νικόλας καθιερώθηκε στο χώρο της ελληνικής μουσικής μέσα από το TV-Show του Antenna X-Factor 1, εντυπωσιάζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές. Αμέσως μετά την συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι, και αφού καταφέρνει να τερματίσει δεύτερος, επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision 2009 ως συνθέτης του τραγουδιού “Firefly”, το οποίο κατέλαβε υψηλές θέσεις σε διάφορα iTunes charts της Ευρώπης. Η ξεχωριστή συνθετική του ικανότητα και οι εξαίρετες φωνητικές του δυνατότητες, σε συνάρτηση με το συνεχώς αυξανόμενο κοινό του και την έντονη διαδικτυακή του παρουσία, αποδεικνύουν ότι ο Νικόλας μπήκε στον χώρο της μουσικής και θα παραμείνει. Το πρώτο του album με τον τίτλο SQUARE ONE κυκλοφόρησε το 2011.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
Ο μεγάλος εναλλακτικός νικητής του ελληνικού X-Factor 2. Ο Σταύρος Μιχαλακάκος γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και από πολύ μικρός ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. Σπούδασε επικοινωνιολογία και δημοσιογραφία στη Γαλλία για ένα χρόνο αλλά τελικά τον κέρδισε το τραγούδι. Τα μουσικά του ακούσματα περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλους τους Bob Dylan, Jimmy Hendrix και Radiohead. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Σταύρος ετοιμάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

ΑΡΓΥΡΩ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Berklee College of Music στην κατεύθυνση Professional Music. Υπήρξε lead singer του συγκροτήματος “Θαλασσινό Εργαστήρι” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ροκ συγκροτήματος “Αντίπερα Όχθη”, δίνοντας συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του “Greek Music Ensemble” στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και καθηγητή Παναγιώτη Λιαρόπουλου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους συνθέτες Σταύρο Μακρή και Γιώργο Καλογήρου, διδάσκοντας παράλληλα φωνητική και κάνοντας εμφανίσεις στην Κύπρο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
O Σταύρος Μακρής έχει σπουδάσει σύνθεση και παραγωγή μουσικής (BA Contemporary Writing & Production) στο Berklee College of Music κερδίζοντας το Deparmental Achievement Award το 2008. Στη συνέχεια έκανε ειδίκευση στην σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο (ΜΑ Film Scoring) στο Steinhardt του New York University, και από το φθινόπωρο του 2011 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο στη μουσικολογία στο Royal Holloway University of London. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και Νέα Υόρκη, για την τηλεοπτική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου "Εδώ σε θέλω!" και για ταινίες μικρού μήκους. Η μουσική επένδυση της ταινίας "ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ" του Στέλιου Καμμίτση, αποτελεί την πρώτη συνθετική δουλειά του Σταύρου για ταινία μεγάλου μήκους.

ΜΑΡΙΟΣ ΨΑΡΡΑΣ
Ο Μάριος Ψαρράς έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Κινηματογράφο στο Queen Mary University of London. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μουσική, το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, όπου κάνει διδακτορική έρευνα στο Σύγχρονο Ελληνικό
Κινηματογράφο.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ -ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"




 
Φίλες και Φίλοι,
«Πολίτες Μπροστά» στο Μοσχάτο και στον Ταύρο

 Μετά την εμπειρία των Δημοτικών Εκλογών και την για περισσότερο από ένα χρόνο δυναμική και, πιστεύουμε, ωφέλιμη για τον τόπο παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Κοινοτικά του Ταύρου και του Μοσχάτου, προχωράμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ στην απαραίτητη Οργανωτική μας ολοκλήρωση και στην διατύπωση του Πολιτικού Προγράμματος μας.
 Το οργανωτικό σχήμα που θα επιλέξουμε θα μας δώσει τον συντονισμό που χρειαζόμαστε  ενώ το Πρόγραμμα θα καθορίσει τις δράσεις μας.

 Οι κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, ο αντίκτυπός τους πάνω στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα τόσο του Μοσχάτου, όσο και του Ταύρου, αλλά και οι ανάγκες των γειτονιών μας, απαιτούν την μετεξέλιξη του Συνδυασμού μας σε ζώσα Κίνηση με παρουσία στην καθημερινή ζωή των συνδημοτών μας.


Για τούτο καλείστε να πάρετε μέρος
στο 1ο Οργανωτικό Συνέδριο
που θα γίνει την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 (από τις 9 πμ – 3 μμ)
στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου
Μοσχάτου – Ταύρου (Κοραή 51, Μοσχάτο)

 Με φιλικούς χαιρετισμούς
Άρης Κρεμμύδας

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ηττήθηκαν τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου στο εκτός έδρας αγώνα απο την ομάδα της Ηλιούπολης με 3-0 set ..Αποτελέσματα..Βαθμολογία















 Αποτελέσματα 17η αγωνιστικής


ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ      -  ΑΟ  ΘΡΙΑΜΒΟΣ                3-1
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ                       -  ΟΦΑ  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ       3-0
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ -  ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ          3-1
Γ.Σ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ             -   ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ          3-0
 ΑΓΟΓ ΕΥΡΙΑΛΗΣ              -   ΑΕ ΡΕΝΤΗ                          1-3

Σε αγώνα που προηγήθηκε για την ίδια αγωνιστική
ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ- ΑΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 0-3
 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (17η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............49
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  47
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ............ 39
    
4)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 25
 
5) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...................... 23
 
6) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ.............. 23
 
7) ΑΕ ΡΕΝΤΗ.........................  22 
 
8) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.....................      21
  
9)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ.....21
 
10)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.......... 18
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 12  
 
12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........6

Ξεφάντωμα στο χορό του Φωστήρα δείτε (φώτο και video) από την εκδήλωση


Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου όπως σας είχαμε αναφέρει μέσα απο το blog μας η  ομάδα του δήμου μας ο ιστορικός Φωστήρας  πραγματοποιήσε μέσα σε ιδιαίτερο ευχάριστο κλίμα και με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό του  στο νυχτερινό κέντρο ΤΕΑΤRΟ MYSIC HALL    στο οποίο εμφανίζεται ο λαικός μας τραγουδιστής Βασίλης Καρράς μαζί με τον Νίκο Μαρκόπουλο.

Παρευρέθηκαν παράγοντες και αθλητές του συλλόγου ο δήμαρχος της πόλης και  δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολλοί που αγαπούν το σωματείο μας της πόλης μας.
δείτε φωτο που πήραμε απο το stoplekto.gr

περισσότερα στο 


http://www.stoplekto.gr/%ce%be%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1/

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 .. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας στο Μοσχάτο και τον Ταύρο, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.



(Πατάμε κλίκ επανω στην είκονα για να δούμε μεγαλύτερο το πρόγραμμα )

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/25hmosx_0312.pdf

Δεν ήταν όλα μηδέν στο αγώνα του Μοσχάτου με την Καστέλα στο ηλιόλουστο γήπεδο Ρέντη.

Δεν ήταν όλα μηδέν στο αγώνα του Μοσχάτου με την Καστέλα στο ηλιόλουστο γήπεδο Ρέντη. 
Το Μοσχάτο χρησιμοποίησε νεαρούληδες παίκτες που με την εμφάνισή τους δείχνουν το βάθος της δουλειάς στον ΑΟΜ αλλά και πόσο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι το άμεσο μέλλον.
Τώρα όσον αφορά αυτόν καθ’ αυτόν τον αγώνα, που τέλειωσε 0-0, θα είναι μια επαναλαμβανόμενη γκρίνια σε μια επαναλαμβανόμενη πιθανή προφητεία που θέλει το Μοσχάτο να ατυχεί όταν βρίσκεται σε απόσταση πυρός από την αντίπαλη εστία.
Ένα 2-0 ή 1-0 θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα απέναντι σε μια Καστέλα ακίνδυνη παντελώς, αλλά που προσπαθούσε στο κέντρο και την άμυνα. 
Όλα για την λογική νίκη του Μοσχάτου χάθηκαν,
όταν στο α’ μέρος του αγώνα έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες,
όταν στο β’ μέρος έχασε με τραυματισμό τον Λαλιάνι,
και φυσικά όταν δεν είχε στην σύνθεσή του τον Ντάφλα.
Τέλος, θέλουμε να υπογραμμίσουμε την διαφωνία μας με κάποιο τοπικό website που παρότι δεν είχε άνθρωπο του στο γήπεδο, γράφει ότι «Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, δεν κατάφεραν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να μείνουν στο μηδέν».
Κάνει λάθος, όντας απλός αντιγραφέας προφανώς άλλου website (αθκητικού), γιατί το Μοσχάτο κατά διαστήματα έπαιξε το γνωστό στρωτό και οργανωμένο παιχνίδι του.
 
Σ.Μ. 
 

Πυροβολισμοί 9 το πρωί στην Καλλιθέα- Ένας τραυματίας

Τρόμος επικρατεί στην Καλλιθέα από τους πυροβολισμούς που έπεσαν λίγο πριν τις 9:30 το πρωί στην οδό Λάμπρου Κατσώνη.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καυγάς ξεκίνησε μετά την νυχτερινή διασκέδαση. Ένα ζευγάρι έβγαινε από  μπαρ της περιοχής και τότε μια ομάδα τριών ατόμων τους πλησίασε και άρχισαν να διαπληκτίζονται.
Ακούστηκαν απειλές και ένας άνθρωπος από το μαγαζί προσπάθησε να τους σταματήσει. Τότε, ο ένας από τους τρεις τον χτύπησε άγρια, ενώ στην συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, για να τραπούν σε φυγή. Έπεσαν τουλάχιστον 8 σφαίρες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μετά από λίγο έφτασε η αστυνομία.
 Ένα άτομο συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αιτία του διαπληκτισμού ήταν τα μάτια μιας κοπέλας.

Πρόσκληση για τις εκλογές των εργαζομένων του Ταύρου

Ανακοίνωση σχετικά με τις επικείμενες εκλογές αντιπροσώπων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμκαι την διορία για τις υποψηφιότητες εξέδωσε η Εφορευτική Επιτροπή:
Πρόσκληση
Καλούνται όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα (συνδυασμοί ή μεμονωμένοι) για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα γίνει στις 28 Μάρτη ημέρα Τετάρτη, να καταθέσουν αίτηση μέχρι τη Δευτέρα 26/3/2012 το μεσημέρι.
Η ψηφοφορία θα γίνει στο Δημαρχείο ταύρου από ώρα 9,00 μέχρι 14,30
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Για τη ψηφοφορία είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική ταυτότητα.

                                                                                                          Η Εφορευτική Επιτροπή


http://www.moschatotavros.gr/news/prosklisi-gia-tis-ekloges-ton-ergazomenon-tou-tavrou/

Η Πανεπιστημίου όπως δεν την έχετε ξαναδεί- Αλλάζει όψη το κέντρο

O δρόμος για την αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας περνάει από την οδό Πανεπιστημίου! Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί ένας πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός δακτύλιος, χωρίς αυτοκίνητα αλλά με τραμ.

Στο δακτύλιο αυτό που θα συνδέει ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας με τα μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία της πόλης, θα ενταχθεί και η οδός Πανεπιστημίου.
Ο διαγωνισμός για τη δαπάνη θα εξελιχθεί σε δύο στάδια. Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει τις δαπάνες για το διαγωνισμό και για όλες τις μελέτες που θα εκπονηθούν μέχρι τη δημοπράτηση του έργου.
Το σχέδιο για την Πανεπιστημίου:
Ανοικτός σε πεζούς, ποδηλάτες, τραμ και λεωφορεία θα είναι ο κεντρικός οδικός άξονας της πρωτεύουσας από το 2015.
Η Πανεπιστημίου θα ενταχθεί σε έναν πολεοδομικό δακτύλιο που θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους με τα δύο μεγάλα μουσεία της πόλης, Μουσείο Ακρόπολης και Αρχαιολογικό Μουσείο.
Θα είναι φιλική στον πεζό και το ποδήλατο χωρίς να είναι πεζόδρομος, όπως λένε οι μελετητές. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μία γραμμή τραμ που θα συνδέει τη λεωφόρο Αμαλίας με τα Πατήσια.
Η κυκλοφορία που κατέρχεται σήμερα προς το κέντρο από τη Βασιλίσσης Σοφίας θα διοχετευτεί στην οδό Ακαδημίας, η οποία θα αλλάξει κατεύθυνση προς την Ομόνοια.
Η Ομόνοια:
Σε μία νέα μεγάλη πλατεία Ομονοίας θα καταλήγει η Πανεπιστημίου. Το κέντρο της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια μπορεί να γίνει η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης. «Στο εμπορικό πρωί και στο βράδυ του ελεύθερου χρόνου», όπως αναφέρθηκε
κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης για την οποία σας είχαμε ενημερώσει στο star.gr.

Έκανε το «break» ο Ολυμπιακός, 82-75 τη Σιένα

Παίζοντας με ψυχή και πάθος ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο «Παλαέστρα» επί της Σιένα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της Euroleague.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επιβλήθηκε με 82-75 των γηπεδούχων, σπάζοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας των Ιταλών.

Ο επόμενος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθει την Πέμπτη και πάλι στο «άντρο» της Σιένα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους.


περισσότερα στο

http://www.zougla.gr/sports/article/espase-to-pleonektima-edras-tis-siena-o-olimpiakos

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Διακρίσεις για τα κορίτσια του Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ στη ρυθμική


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ     Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ
                                   
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ    5ες ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ
 
Αρχισε η αγωνιστική Δραστηριοτητα για την ΡΥΘΜΙΚΗ απο την Θεσσαλονικη
Οι αθλήτριες του ΣΦΙ.Γ.ΜΟΣ  στην κατηγορια Γυναικών ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΡΙΑ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΩΛΙΝΑ και ΚΟΥΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Με 248.800 βαθμούς κατελαβαν την 1η θέση στο ομαδικό και προκρίθηκαν για τους τελικούς.
ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ  Δρακωτού Μαρίλια -Βασιλοπούλου Λυδία-Χατζηπαυλη Αναστασια
                       Σαλπαδήμου Δεσποινα  και Τσαμπαλή Ευα κατέλαβαν την 5η θέση στο Ομαδικό με 270,150 βαθμούς και προκρίθηκαν για τους τελικούς που θα γίνουν στο τέλος του μηνός στο Κλειστό Γυμναστηριο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Συμμετείχαν 40 σύλλογοι απο όλη την Ελλάδα  23 Γυναίκες και 104 Νεανιδες
1η ομάδα στις Νεανιδες η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Με 288,475 βαθμούς
                                     Γκριόγλου Ιωαννης 

Διαβάστε περισσότερα: http://moschato.blogspot.com/2012/03/blog-post_8543.html#ixzz1pmi9LKED

Ποδηλατοδρόμους σε 16 δήμους της Αττικής ζητά ο Κ. Χατζηδάκης(μέσα σε αυτούς και του Μοσχάτου)

Την ανάγκη υλοποίησης του υφιστάμενου σχεδίου για τη δημιουργία ενός νέου, πιο εκτεταμένου, δικτύου ποδηλατοδρόμων για την Αττική, που θα καλύπτει τμήματα 16 Δήμων τουλάχιστον, υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας κ. Κωστής Χατζηδάκης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Με την ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι κατά το διάστημα 2008-2009 η τότε Κυβέρνηση παρουσίασε σε δύο φάσεις τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για τους ποδηλατοδρόμους της Αττικής. Ο ποδηλατικός αυτός άξονας περιελάμβανε 4 ξεχωριστές διαδρομές, μήκους 50- 55 χιλιομέτρων και προϋπολογιζόμενου κόστους 7 εκ.. ευρώ – ποσό μη απαγορευτικό για τη σημερινή συγκυρία. Το δίκτυο θα εξυπηρετούσε  16 τουλάχιστον νυν Δήμους της Αττικής. Η πλήρης χάραξη θα προέκυπτε έπειτα από μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω δύο ξεχωριστών προγραμμάτων, με χρόνο ολοκλήρωσης γύρω στους 8 μήνες. Στη συνέχεια, θα ακολουθούσε η ένταξη στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων κατά τμήματα. Σχετικές ανακοινώσεις επαναλήφθηκαν και τον Μάιο του 2011 από την τότε Κυβέρνηση και φαίνεται πως υπάρχει σχετική πρόοδος.
Αναφερόμενος αναλυτικά το σχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως η αρχική φάση του σχεδιασμού περιελάμβανε δύο ποδηλατοδρόμους. Ο πρώτος, μήκους 13 χλμ και κόστους 2 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να συνδέσει δύο πάρκα, το πρώην Άλσος Χωροφυλακής επί της Λεωφόρου Μεσογείων με το Πάρκο Ιλισίων (Συγγρού), μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου του Γουδή, της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης, εξυπηρετώντας, έτσι, περιοχές των νυν Δήμων Αθηναίων, Χολαργού-Παπάγου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος μήκος του οποίου θα ήταν 8,4 χιλιόμετρα, και ο προϋπολογισμός 1,2 εκατ. ευρώ θα ξεκινούσε από το Παναθηναϊκό Στάδιο καταλήγοντας στον Φαληρικό Όρμο και, μέσω πεζόδρομων, οδών ήπιας κυκλοφορίας και των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, θα ακολουθούσε τη διαδρομή Διονυσίου Αρεοπαγίτου- Θησείο-Ταύρος- Καλλιθέα θα κατέληγε στο Φαληρικό Όρμο, εξυπηρετώντας, έτσι τμήματα των νυν Δήμων Αθηναίων, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Πειραιά. Σε μικρό τμήμα της διαδρομής αυτής είχαν ήδη ξεκινήσει εργασίες (περιοχή Μοσχάτου), όπως, άλλωστε, έχει ήδη ανακοινωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία από το 2011.
Προσθέτει δε,  πως η δεύτερη φάση του σχεδίου περιελάμβανε δύο επιπλέον χαράξεις. Η πρώτη θα συνέδεε- με  διαδρομή παράλληλη προς τις γραμμές του δικτύου- τους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, διερχομένη από τα διοικητικά όρια των νυν Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Αθηναίων. Η δεύτερη θα ξεκινούσε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να καταλήξει στην περιοχή της Βάρκιζας, περνώντας από τους Δήμους Πειραιά-Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και εν μέρει κατά μήκος των γραμμών του τραμ.
Με βάση τα δεδομένα αυτά ερωτά τους δύο Υπουργούς αν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στον συγκεκριμένο σχεδιασμό στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε και με δεδομένη τη δημοσιονομική συγκυρία (τυχόν αλλαγές χάραξης, εκπόνηση και έγκριση μελετών σχεδιασμού, περιβαλλοντικός σχεδιασμός κ.α.) και ποια ακριβώς. Ερωτά, ακόμα αν υπάρχει σχεδιασμός ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, για την ομαλή και πλήρη υλοποίησή του. Τέλος, ζητά να μάθει πώς αντιμετωπίζουν οι κ.κ. Υπουργοί το μέτρο της εισόδου του ποδηλάτου στις Ειδικές Λωρίδες Λεωφορείων, που εφαρμόστηκε δοκιμαστικά από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.
econews

http://www.econews.gr/2012/03/21/podilato-xatzidakis/