Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Διακρίσεις για τα κορίτσια του Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ στη ρυθμική


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ     Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ
                                   
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΥΣΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ    5ες ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ
 
Αρχισε η αγωνιστική Δραστηριοτητα για την ΡΥΘΜΙΚΗ απο την Θεσσαλονικη
Οι αθλήτριες του ΣΦΙ.Γ.ΜΟΣ  στην κατηγορια Γυναικών ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΡΙΑ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΩΛΙΝΑ και ΚΟΥΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Με 248.800 βαθμούς κατελαβαν την 1η θέση στο ομαδικό και προκρίθηκαν για τους τελικούς.
ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ  Δρακωτού Μαρίλια -Βασιλοπούλου Λυδία-Χατζηπαυλη Αναστασια
                       Σαλπαδήμου Δεσποινα  και Τσαμπαλή Ευα κατέλαβαν την 5η θέση στο Ομαδικό με 270,150 βαθμούς και προκρίθηκαν για τους τελικούς που θα γίνουν στο τέλος του μηνός στο Κλειστό Γυμναστηριο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Συμμετείχαν 40 σύλλογοι απο όλη την Ελλάδα  23 Γυναίκες και 104 Νεανιδες
1η ομάδα στις Νεανιδες η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Με 288,475 βαθμούς
                                     Γκριόγλου Ιωαννης 

Διαβάστε περισσότερα: http://moschato.blogspot.com/2012/03/blog-post_8543.html#ixzz1pmi9LKED

Ποδηλατοδρόμους σε 16 δήμους της Αττικής ζητά ο Κ. Χατζηδάκης(μέσα σε αυτούς και του Μοσχάτου)

Την ανάγκη υλοποίησης του υφιστάμενου σχεδίου για τη δημιουργία ενός νέου, πιο εκτεταμένου, δικτύου ποδηλατοδρόμων για την Αττική, που θα καλύπτει τμήματα 16 Δήμων τουλάχιστον, υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθήνας κ. Κωστής Χατζηδάκης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Με την ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι κατά το διάστημα 2008-2009 η τότε Κυβέρνηση παρουσίασε σε δύο φάσεις τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για τους ποδηλατοδρόμους της Αττικής. Ο ποδηλατικός αυτός άξονας περιελάμβανε 4 ξεχωριστές διαδρομές, μήκους 50- 55 χιλιομέτρων και προϋπολογιζόμενου κόστους 7 εκ.. ευρώ – ποσό μη απαγορευτικό για τη σημερινή συγκυρία. Το δίκτυο θα εξυπηρετούσε  16 τουλάχιστον νυν Δήμους της Αττικής. Η πλήρης χάραξη θα προέκυπτε έπειτα από μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω δύο ξεχωριστών προγραμμάτων, με χρόνο ολοκλήρωσης γύρω στους 8 μήνες. Στη συνέχεια, θα ακολουθούσε η ένταξη στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων κατά τμήματα. Σχετικές ανακοινώσεις επαναλήφθηκαν και τον Μάιο του 2011 από την τότε Κυβέρνηση και φαίνεται πως υπάρχει σχετική πρόοδος.
Αναφερόμενος αναλυτικά το σχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως η αρχική φάση του σχεδιασμού περιελάμβανε δύο ποδηλατοδρόμους. Ο πρώτος, μήκους 13 χλμ και κόστους 2 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να συνδέσει δύο πάρκα, το πρώην Άλσος Χωροφυλακής επί της Λεωφόρου Μεσογείων με το Πάρκο Ιλισίων (Συγγρού), μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου του Γουδή, της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης, εξυπηρετώντας, έτσι, περιοχές των νυν Δήμων Αθηναίων, Χολαργού-Παπάγου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος μήκος του οποίου θα ήταν 8,4 χιλιόμετρα, και ο προϋπολογισμός 1,2 εκατ. ευρώ θα ξεκινούσε από το Παναθηναϊκό Στάδιο καταλήγοντας στον Φαληρικό Όρμο και, μέσω πεζόδρομων, οδών ήπιας κυκλοφορίας και των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, θα ακολουθούσε τη διαδρομή Διονυσίου Αρεοπαγίτου- Θησείο-Ταύρος- Καλλιθέα θα κατέληγε στο Φαληρικό Όρμο, εξυπηρετώντας, έτσι τμήματα των νυν Δήμων Αθηναίων, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Πειραιά. Σε μικρό τμήμα της διαδρομής αυτής είχαν ήδη ξεκινήσει εργασίες (περιοχή Μοσχάτου), όπως, άλλωστε, έχει ήδη ανακοινωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία από το 2011.
Προσθέτει δε,  πως η δεύτερη φάση του σχεδίου περιελάμβανε δύο επιπλέον χαράξεις. Η πρώτη θα συνέδεε- με  διαδρομή παράλληλη προς τις γραμμές του δικτύου- τους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, διερχομένη από τα διοικητικά όρια των νυν Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Αθηναίων. Η δεύτερη θα ξεκινούσε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να καταλήξει στην περιοχή της Βάρκιζας, περνώντας από τους Δήμους Πειραιά-Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και εν μέρει κατά μήκος των γραμμών του τραμ.
Με βάση τα δεδομένα αυτά ερωτά τους δύο Υπουργούς αν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στον συγκεκριμένο σχεδιασμό στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε και με δεδομένη τη δημοσιονομική συγκυρία (τυχόν αλλαγές χάραξης, εκπόνηση και έγκριση μελετών σχεδιασμού, περιβαλλοντικός σχεδιασμός κ.α.) και ποια ακριβώς. Ερωτά, ακόμα αν υπάρχει σχεδιασμός ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, για την ομαλή και πλήρη υλοποίησή του. Τέλος, ζητά να μάθει πώς αντιμετωπίζουν οι κ.κ. Υπουργοί το μέτρο της εισόδου του ποδηλάτου στις Ειδικές Λωρίδες Λεωφορείων, που εφαρμόστηκε δοκιμαστικά από τις 20 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011.
econews

http://www.econews.gr/2012/03/21/podilato-xatzidakis/ 

Για το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της ΕΠΣΠειραιά ΑΟ Καστέλλας-ΑΟ Μοσχάτου 0-0

Λευκή ισοπαλία (0-0)σήμερα στο γήπεδο του Ρέντη έφεραν ο  γηπεδούχος ΑΟ Καστέλλας με το Μοσχάτο μας ..Αξίξει να αναφερθεί οτι στην ομάδα του Μοσχάτου συμμετείχαν για πρώτη φορά δύο δεκατετράχονα παιδιά.





ΚΑΣΤΕΛΛΑ: Φωτόπουλος, Τσοπανάκης, Δημόπουλος, Μαρτσόπουλος, Τζάκο, Ιωακειμίδης, Πούλιας Θωμάκος(55΄Αγαπητός), Γκιούσας(63; Κατσίβας), Ανδρέου Α.(90; Αλούσης), Χριστοδούλου.

ΜΟΣΧΑΤΟ: Βαμβακάς, Θεοδωρακάκης(80;  λ. τρ Καρκαβίτσας), Γραμματικός, Καρδαράς, Αναστασιάδης, Λαλιάνι(55΄λ.τρ. Βουράκης), Παπαγεωργίου, Τσίτσης, Κοντοπάνος, Σαλάμης, Αρβανίτης(72΄Αθανασόπουλος).
 

Οι διαιτητές της 20ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής


 



ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Μπλάνας, Λάμιας-Κυριακόπουλος (Μεσσηνίας), 
ΜΕΛΙΣΣΙΑ-ΡΟΔΟΣ: Μακρυπόδης, Σπανός-Σιδέρης (Αχαϊας), 
ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Μάγειρας, Κωνστάντιος-Ράζος (Εύβοιας), 
ΑΕ ΚΩΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ: Γαβρίλης, Νάρης-Χαλιάσος (Αθηνών), 
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΑΙΓΑΛΕΩ: Χατζής, Σταματής-Οικονόμου (Δυτικής Αττικής), 
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Κωνσταντάκης, Τσιμίκος-Μεσσήνης (Αχαϊας),
 ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Βικτωράτος, Μακρής-Μισρής (Ανατολικής Αττικής)

http://www.periferiako.com/index.htm 

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Δύσκολος ο σημερινός εκτός έδρας βραδυνός αγώνας του ΑΟΠΕ Μοσχάτου με την Ηλιούπολη .Πρόγραμμα Αγώνων..Βαθμολογία..

Δύσκολο αγώνα δίνει σήμερα στις 21:00 ο ΑΟΠΕ Μοσχάτου στο κλειστό της Ηλιούπολης με  την ομώνυμη ομάδα η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αήττητη στην έδρα της .

Αυτό που περιμένουμε από τα κορίτσια μας είναι να παίξουν ελεύθερα και να απολαύσουν το παιχνίδι τους ώστε να  φύγουν ικανοποιημένες ότι προσπάθησαν για το καλύτερο.

καλή επιτυχία

Πρόγραμμα 17η αγωνιστικής

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ      -  ΑΟ  ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ                       -  ΟΦΑ  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ -  ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ
Γ.Σ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ             -   ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
 ΑΓΟΓ ΕΥΡΙΑΛΗΣ              -   ΑΕ ΡΕΝΤΗ


 Σε αγώνα που προηγήθηκε για την ίδια αγωνιστική
ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ- ΑΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (16η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............49
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  44
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ............ 36
   
4) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ.............. 23
5)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 22
6) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.....................      21
 7)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ.....21

8) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...................... 20

9) ΑΕ ΡΕΝΤΗ......................... 19 
10)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.......... 18
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 12 

12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........6
 ΑΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ  και   ΑΟ ΠΟΡΦΥΡΑΣ έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Φιλικό με τη Μελβούρνη ο Ολυμπιακός

Στην Αυστραλία για φιλικό αγώνα με τη Μελβούρνη θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με τη «Sidney Morning Herald» και την αυστραλιανή έκδοση του «FourFourTwo».

Η ομάδα του Πειραιά θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι με τη Melbourne Victory στο «Εtihad Stadium» το Σάββατο 19 Μαΐου.


Μάλιστα φιλοξενείται και απόσπασμα δηλώσεων του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωσε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτό το ταξίδι. Ξέρουμε πως υπάρχουν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού στη Μελβούρνη και δεν θέλουμε να τους απογοητεύσουμε».

ΕΛΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ:

Διάλεξη Κ.Ν. ΜΠΑΡΜΠΗ για τη Μητέρα
 Ενώ αναμένονται προσκλήσεις και από άλλους ενδιαφερόμενους, ο πολυγραφότατος συγγραφέας (77 Βιβλία) και μεταφραστής από τρεις ξένες γλώσσες (99) κ. Κώστας Ν. Μπαρμπής (Επίτ. Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και πρ. Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας Ευρ. Παρ. Αμερ. Πανεπιστημίου) έχει ήδη συμφωνήσει για την πραγματοποίηση και άλλης διάλεξης (μετά από αυτές που έλαβαν χώρα στις 25 Ιανουαρίου 2012, για τέταρτη φορά, στην επιβλητικότατη αίθουσα «Βαρώνου Κ. Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου, και στις 18 τρέχοντος, επίσης για τέταρτη φορά, στην αίθουσα «Δ. Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας). Οι φίλοι του καλού λόγου καλούνται να παρακολουθήσουν (την προγραμματισμένη από τις γιορτές) 202η ομιλία του καταξιωμένου διαλεξία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., αύριο Τετάρτη, στην αίθουσα διαλέξεων (350 θέσεων) της ΚΟΙΝΩΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Κοραή 40, δίπλα στο τοπικό Δημαρχείο), με θέμα «ΜΗΤΕΡΑ, Η ΕΠΙ ΓΗΣ ΘΕΑ» 

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συνάντηση σήμερα το βράδυ της δημοτικής παράταξης "Μοσχάτο -Ταύρος,Ανθρώπινη πόλη -σύγχρονος δήμος" στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Έπειτα από ενάμισι περίπου χρόνο μαζεύτηκαν όλα τα μέλη  της δημοτικής παράταξης "Μοσχάτο -Ταύρος,Ανθρώπινη πόλη -σύγχρονος δήμος" στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου μίλησε ο Δήμαρχος και αρχηγός της παράταξης για το τι έχει προσφέρει ως έργο στο Μοσχάτο &Ταύρο   σε όλους τους κύριους τομείς (περιβάλλον,τεχνικά έργα,πολιτισμό,αθλητισμό,εθελοντισμό,
νέα γενιά,γυναίκα-ισότητα,πληροφορική και άλλα) .


Ακολούθησαν πολλές και ποικίλες απόψεις από πολλά μέλη της  όπου φάνηκε ο  χαρακτήρας  για τον οποίον  έγινε αυτή η συνάντηση.


Ο Δήμαρχος της πόλης μας Ανδρέας Ευθυμίου καλωσόρισε όλα τα μέλη αυτής της παράταξης και  τους νέους φίλους της  που έρχονται στον συνδυασμό.Εξέφρασε την αγάπη και ευγνωμοσύνη του σε όλους που όλο αυτόν το καιρό   συμπαραστάθηκαν ιδιαίτερα στον αγώνα για μία καλύτερη κοινωνία στο Μοσχάτο&Ταύρο. 

Στίβος: Κορυφαίοι Φιλιππίδης και Πανέτα



Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νίκη Πανέτα αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στη σχετική ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ.
Ο πρωταθλητής του επί κοντώ αρχικά ισοφάρισε δύο φορές το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ των 5.72μ., ενώ  στη συνέχεια, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης στις 18 Φεβρουαρίου, το κατέρριψε με άλμα στα 5.75 μέτρα.
Από την άλλη, η Νίκη Πανέτα με την επίδοσή της στα 14.47 μ. πέρασε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα στο άλμα εις τριπλούν, μαζί με τη Βούλα Παπαχρήστου που έχει το ίδιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Το αυθαίρετο βασίλειο των Ρομά...Ο “Τύπος της Κυριακής” έγραψε για για τους Ρομά στον Ταύρο.



Στη… σκιά της Ακρόπολης ο καταυλισμός Αθίγγανων μοιάζει με μια τεράστια καμινάδα που φυσάει «καρκίνο». Κάτω από τους καπνούς που αναδύονται από τα βουνά καλωδίων που σιγοκαίνε «ανθούν» κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές. Κάποιες από αυτές δεν τις χωρά ανθρώπινος νους. Ο αρχηγός της μίας από τις τρεις φατρίες που ελέγχουν την παραγκούπολη των 30 στρεμμάτων ανάμεσα στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη και την οδό Ορφέως ομολογεί στον «ΤτΚ» ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πέντε αγοραπωλησίες παιδιών.
Στους κατοίκους του Ταύρου και του Βοτανικού είναι γνωστό ότι οι Ρομά του καταυλισμού υπακούν σε δικούς τους νόμους. Οι αρμόδιοι φορείς του κράτους, όπως λέει ένας από τους ιδιοκτήτες της καταπατημένης έκτασης, χορεύουν στο ρυθμό τους. «Εδώ παράγεται χρήμα. Και με αυτό εδραιώνονται», συνεχίζει. Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες της περιοχής που αναγκάζονται να πληρώσουν προστασία από 500 ευρώ και άνω για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι δεν θα τους κλέψουν. Οι υπόλοιποι προσπαθούν να θωρακίσουν τις περιουσίες τους.
Ο Γιώργος Ιερωνυμάκης, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας με ανοξείδωτες κατασκευές που χωρίζεται από μόλις μία σιδερόπορτα από τον καταυλισμό, εκπέμπει σήμα κινδύνου: «Δεν αντέχω άλλο. Είμαι διατεθειμένος να το κλείσω και να μείνουν στο δρόμο οι 37 άνθρωποι που απασχολώ. Θα φύγουν από εδώ όλα τα υγιή κομμάτια του τόπου. Μου σκότωσαν το σκυλί για να μπορούν να κλέβουν. Τρύπησαν μέχρι και τον τοίχο».
Οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στην terra incognita («άγνωστη γη») βλέπουν κατά καιρούς φορτηγάκια με ξένες πινακίδες, συνήθως αλβανικές και βουλγαρικές, να ξεφορτώνουν σίδερα. Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα με τουριστική βίζα που τους επιτρέπει την τρίμηνη παραμονή τους με σκοπό να κάνουν τις «μπίζνες» -διαρρήξεις και κλοπές χαλκού- και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Το διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα κατοικοεδρεύουν στον καταυλισμό που τους παρέχει προστασία από τα μάτια των αστυνομικών. «Μία μπάζα τους είναι 5.000-6.000 ευρώ. Με αυτά τα λεφτά πηγαίνουν στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία και είναι… βασιλιάδες», λέει στον «ΤτΚ» αστυνομική πηγή.
Επιχειρηματίας που έχει έδρα τον Βοτανικό από το 1990 και μας ζήτησε να μη γράψουμε το όνομά του εξηγεί ότι υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζεις τους Ρομά που έρχονται στην Ελλάδα για «αρπαχτές». «Οταν μπαίνουν να κλέψουν μια βιοτεχνία ή μια αποθήκη, προτού φύγουν βάζουν φωτιά. Στη συνέχεια μπαίνουν στον καταυλισμό. Αν ερευνήσει στο εσωτερικό του η Αστυνομία, σίγουρα θα βρει πολλά όπλα», λέει ο επιχειρηματίας.
Ενα ακόμα απίστευτο περιστατικό στον αθέατο κόσμο του Βοτανικού διηγείται ο Γιάννης, ιδιοκτήτης παραδοσιακής ταβέρνας. «Πρόσφατα ήρθε ο ψαράς που προμηθεύει το μαγαζί και πάρκαρε το τρίκυκλό του ακριβώς απ’ έξω. Οταν τελείωσε η δουλειά του και πήγε να φύγει, το όχημα δεν υπήρχε. Το πήραν οι Ρομά, το έβαλαν μέσα στον καταυλισμό και του ζήτησαν 400 ευρώ για να το δώσουν πίσω. Δεν είχε άλλη επιλογή και τα έδωσε», δηλώνει.
«Υπάρχουν οικογένειες που έχουν πουλήσει παιδιά»
 
ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ η ομολογία του αρχηγού μεγάλης οικογένειας -μας ζήτησε να τον αναφέρουμε ως Πέτρο- που ζει στον καταυλισμό: «Υπάρχουν οικογένειες που έχουν πουλήσει παιδιά. Οι γέννες γίνονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο. Μόλις γεννηθεί το παιδί περνάει μία ή δύο μέρες και το βρέφος αλλάζει χέρια έξω από το νοσοκομείο. Ο αγοραστής μπορεί να είναι Ελληνας ή Ρομά και δίνει από 2.000 έως 5.000 ευρώ. Η νέα οικογένεια του μωρού το παίρνει αδήλωτο και στη συνέχεια ψάχνει τρόπο να το νομιμοποιήσει. Απ’ όσο ξέρω στο κόλπο δεν είναι γιατροί».
Τραγικό είναι ότι ο Πέτρος και οι υπόλοιποι Αθίγγανοι δεν γνωρίζουν πού καταλήγουν τελικά αυτά τα παιδιά. «Φαντάζομαι ότι, όταν οι αγοραστές είναι Ελληνες, πρόκειται για ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Οταν, όμως, τα παίρνουν αλλοδαποί, μπορεί και να καταλήξουν στα φανάρια ή δεν ξέρω και εγώ πού», λέει.
Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, στην τελευταία έκθεσή του την οποία αποκαλύπτει ο «ΤτΚ», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας: «Ο μεγάλος και ανεξέλεγκτος αριθμός παιδιών στον καταυλισμό, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν δηλώνονται (άρα δεν έχουν νομική υπόσταση ως φυσικά πρόσωπα), εγείρει θέμα ως προς την τυχόν εκμετάλλευση βρεφών, νηπίων και νέων παιδιών».
Τοξική βόμβα οι ρύποι από την καύση καλωδίων
 ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ στα λασπωμένα μονοπάτια ανάμεσα στα παραπήγματα σε πείθει ότι μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά από την Ομόνοια βρίσκεται μια τοξική βόμβα. Η βασική δραστηριότητα των περίπου 1.000 Ρομά αλβανικής καταγωγής που ζουν στις παράγκες είναι η πώληση χαλκού που παράγουν μετά την καύση παρατημένων ή κλεμμένων καλωδίων. Το χημικό νέφος που προκαλούν σκεπάζει κατοικημένες περιοχές και σχολεία.
Την πραμάτεια τους αγοράζουν αντί τριών ευρώ το κιλό κοντινά σκραπατζίδικα, τα οποία, σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, λειτουργούν παράνομα. Για απόδειξη ούτε λόγος…
Το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας διαπίστωσε στην τελευταία αυτοψία του ότι «από την καύση καλωδίων, καταλυτών αυτοκινήτου και άλλων υλικών εκπέμπονται διοξίνες και ρύποι, η επίδραση των οποίων προκαλεί σοβαρές και μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία και κίνδυνο στο περιβάλλον».
Εντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων που έχουν ενημερώσει στο παρελθόν και την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης με επιστολή τους που συνοδευόταν από 735 υπογραφές με τις οποίες ζητούσαν να απομακρυνθεί ο καταυλισμός. «Ζητάμε να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά μας σχολείο χωρίς να αναπνέουν τοξικά. Αυτό θα γίνει μόνο αν απομακρυνθεί από εδώ ο καταυλισμός. Αν δεν γίνει αυτό, η ανάπλαση του Βοτανικού θα αποτελεί κακόγουστο αστείο», δηλώνει η Αναστασία Αλιφιεράκη, κάτοικος της περιοχής.
Οι συναρμόδιοι φορείς (Αστυνομία, Δήμος Αθηνών, υπουργείο Περιβάλλοντος και υπουργείο Υγείας) δίνουν εδώ και καιρό υποσχέσεις που πέφτουν στο κενό. Η κακή συνεργασία, η έλλειψη πόρων και ο διαφορετικός προσανατολισμός ανάμεσά τους λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανεύρεση λύσης εδώ και πολλά χρόνια.
Υπό εξέταση βρίσκεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προβλέπει τη συγκέντρωση καλωδίων και άλλων χαλκούχων αντικειμένων από τους Ρομά, οι οποίοι στη συνέχεια θα φορτώνουν την πραμάτεια τους σε φορτηγά του εθνικού συστήματος ανακύκλωσης που θα τη μεταφέρουν σε νόμιμες εγκαταστάσεις επεξεργασίας μετάλλων. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτού του προγράμματος, με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η ρύπανση από την καύση καλωδίων και παρέχεται εισόδημα στους Αθίγγανους.
(Από ρεπορτάζ στον “Τύπο της Κυριακής”)

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20 Μαρτίου 2012- ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ Οι πρώτες διοργανώσεις- Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός.



Η NU*Age, μια νέα πρωτοβουλία του Σπύρου Κουβέλη σε θέματα καινοτομίας και εξωστρέφειας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης ξεκινούν μία εκστρατεία ανάδειξης της Ελλάδας που έχει δημιουργικότητα, που έχει διάθεση, που ξέρει να επιμένει. Επιδιώκουν να αναδείξουν τα παραδείγματα των Ελλήνων που με πίστη και όραμα επιτυγχάνουν  στην  επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την κοινωνική προσφορά, την τέχνη, τον αθλητισμό, τη γευσιγνωσία…

Η εκστρατεία έχει γενικό τίτλο "Οι Έλληνες Μπορούν" σε αντιδιαστολή με το ερώτημα : “Can the Greeks?” που στα αγγλικά σημαίνει όχι μόνο “Μπορούν οι Έλληνες;” αλλά και “πακετάρισε τους Έλληνες, ξεφορτώσου τους”.

Η εκστρατεία απαντά: Greeks Can!”

Στόχος της είναι να προσεγγίσει όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα τους νέους και όσους χρειάζονται να ξεπεράσουν την απαισιοδοξία, να βάλουν στην πράξη τη δημιουργικότητα τους, να χτίσουν ένα καινούργιο αύριο για την Ελλάδα. Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα και σε όλο τον κόσμο που χρειάζεται να δει παραδείγματα επιτυχίας από την Ελλάδα.

Η εκστρατεία “GREEKS CAN!” αξιοποιεί τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα για να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα παντού, σε κάθε πόλη, σε όλο τoν κόσμο.

Κάθε 15 μέρες θα πραγματοποιείται μια νέα εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ στο ενδιάμεσο μέσω του ηλεκτρονικού forum που θα δημιουργηθεί για την εκστρατεία θα συνεχίζεται ο διάλογος και η συνεργασία. Δημιουργικότητα, αισιοδοξία, αναγνώριση των δυνατοτήτων των Ελλήνων, είναι το ζητούμενο.

Η εκστρατεία ξεκινά τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, 18:00-21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την πρωτότυπη παρουσίαση του προγράμματος Hydrosol από τον Δρ. Θανάση Κωνσταντόπουλο, ερευνητή, Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου ΕΚΕΤΑ. Το πρόγραμμα έχει βραβευτεί με το  Πανευρωπαϊκό Βραβείο Descartes και αφορά στην παραγωγή υδρογόνου και ανανεώσιμων καυσίμων από ήλιο, νερό και CO2. Μαζί του στη σκηνή οι Nick & the Backbone παίζουν Blues, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης! Τους Nick & the Backbone αποτελούν οι: Νίκος Ντουνούσης (κιθάρα), Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα), Λάζαρος Λαζαρίδης (μπάσο).

Ακολουθούν (ανά δεκαπενθήμερο) παρουσιάσεις-συζητήσεις με τον Παύλο Ευμορφίδη, δημιουργό της COCOMAT, την Αμαλία Ζέπου (ιδρυτικό μέλος των Atenistas),  και  πολλές ακόμη…


Χορηγοί επικοινωνίας:
citypress-logo crp      freesunday-logo     flash


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων: 210 3418579

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

"KALLITHEA RUN 2012"-Tο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός το 2012 στην Καλλιθέα με διεθνείς συμμετοχές.-Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την πρόσληψη ενός καθαριστή ή μιας καθαρίστριας με σύναψη σύμβασης έργου για τον καθαρισμό δέκα (10) αιθουσών του Εσπερινού Γυμνασίου Μοσχάτου, για το χρονικό διάστημα έως 30/6/2012.


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/kath_esperino.pdf

Α ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ:Ασχημη εμφάνιση για την Ελευθερία Μοσχάτου και ήττα στο κλειστό του δήμου μας απο την ομάδα της Δραπετσώνας με 57-56 (14-11,26-32,42-48,56-57).

Σήμερα το βράδυ η Ελευθερία Μοσχάτου  έδωσε ένα από τα ποιο κρίσιμα παιχνίδια με την αδιάφορη ομάδα της Δραπετσώνας  στο κλειστό του δήμου μας για το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ και έπρεπε να το κερδίσει όμως αυτό δεν έγινε και έχασε στον πόντο με 57-56.

Ήταν κάτι που δεν περίμενε κανένας αλλά όμως έγινε και τώρα ξεκινάει η αγωνία για την ομάδα μας για το πόσο θα καταφέρει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες)να  αλλάξει την άσχημη πλέον ψυχολογία της,    ώστε να καταφέρει  να κερδίσει τόσα παιχνίδια  που θα χρειαστούν για να μην πέσει στην Β ΕΣΚΑΝΑ.

  Η ομάδα μας ξεκίνησε άσχημα αυτό τον αγώνα από την αρχή με αποτέλεσμα να χάνει στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-11 με κύρια χαρακτηριστικό την αστοχία της που μάλλον οφείλονταν στο αγωνιστικό άγχος που  διακατείχε τους παίχτες λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.
Στην συνέχεια στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι για την ομάδα μας με αποτέλεσμα να τα χάνει με 26-32 και 42-48.
Συνειδητοποιώντας ότι κάτι έπρεπε να γίνει στο τέταρτο δεκάλεπτο υπερέβαλαν δυνάμεων ώσπου τελικά τα κατάφεραν και άλλαξαν τον ρυθμό τους και  περάσαν  μπροστά περίπου ενάμιση   λεπτό πριν το τέλος του αγώνα με 56-55 ,αλλά  δύο συνεχόμενα άστοχα σουτ αλλά και μία πολύ καλή επιτυχή προσπάθεια της Δραπετσώνας διαμόρφωσαν  το τελικό άσχημο αποτέλεσμα για την Ελευθερία . Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της δόθηκε ή ευκαιρία να πάρει τον αγώνα αλλά και πάλι στο τελικό σουτ απέτυχε να βάλλει το νικηφόρο καλάθι.

Από την μία η νευρικότητα λόγω άγχους και από την άλλη η ατυχία στέρησαν την νίκη από την ομάδα μας που πλέον πρέπει να μείνει με το κεφάλι ψηλά και να κάνει ανασύνταξη των δυνάμεών της και να δει ότι μένουν ακόμη τέσσερις αγώνες 
( Παλαιό Φάληρο εκτός-Πρωτέα Βούλας εντός-Μανδραικό εκτός-Ευριάλη εντός)  και έχει την δυνατότητα να τους χτυπήσει όλους και να πάρει τις νίκες που θα χρειαστεί ώστε να πετύχει τον επιθυμητό στόχο της παραμονής στην Α ΕΣΚΑΝΑ.

Βαθμολογία

1                        ΕΘΝΙΚΟΣ                        42            22            20            2              1645        1281
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2              ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                   40            22            18            4              1657        1346
3              ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ           39            22            17            5              1652        1357
4              ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ                         38            22            16            6              1547        1343
5              ΙΚΑΡΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ              35            22            13            9              1500        1437
6              Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ           34            22            12            10            1339        1336
7              ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                        34            22            12            10            1421        1476
8              ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ                33            22            11            11            1402        1454
9              Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ                      32            22            10            12            1518        1505
10            ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ                      29            22            7              15            1437        1605
11            ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.               28            22            6              16            1270        1508
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12            ΕΥΡΥΑΛΗ ΓΛΥΦ                    28            22            6              16            1359        1578
13            ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                25            22            3              19            1317        1571
14            Π.ΦΑΛΗΡΟ                             25            22            3              19            1277        1544