Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χονδροκούκης: «Θέλω χρυσό και στο Λονδίνο»

Τρώγοντας ανοίγει όρεξη» λέει ο θυμόσοφος λαός και επαληθεύεται στην περίπτωση του Δημήτρη Χονδροκούκη.
Ο άλτης του Ολυμπιακού, μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, φιλοδοξεί να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Ο μεγάλος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Υπάρχουν και κάποια μίτινγκ που είναι απλώς σταθμοί της προετοιμασίας μου. Όπως στην Κωνσταντινούπολη, θέλω το χρυσό μετάλλιο και στο Λονδίνο. Αυτό που κάνω δεν το κάνω ως επάγγελμα, αλλά επειδή το γουστάρω» είπε ο χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε εκδήλωση της «Nike», που βρέθηκε μαζί με τον Λούη Τσάτουμα.
Από την πλευρά του ο πρωταθλητής του μήκους τόνισε: «Περιμένω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά προηγείται το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι. Στόχος μου μια θέση στην οκτάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης και Κώστας, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Κώστας Κατσουράνης και Στέφανος Καπίνο.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=491617 

Νοσοκομείο το Μοσχάτο

 Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκαν σήμερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα «stoplekto», δύο ποδοσφαιριστές του Μοσχάτου.
Πρόκειται για τον Καράμπελα,, ο οποίος υπέστη ολική ρήξη χιαστού και τον Πολυμέρο, ο οποίος έπαθε ρήξη μηνίσκου.
Οι προαναφερθέντες αναμένεται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση σε περίπου πέντε μήνες.
Θέση στο ιατρικό δελτίο καταλαμβάνει και ο Τσίτης, ο οποίος θα κάνει μαγνητική τομογραφία την Παρασκευή (16/3) για να φανεί αν θα υποβληθεί και αυτός σε χειρουργική επέμβαση.
Για τον αγώνα με τους Νέους Δραπετσώνας, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κοντοπάνου και Κοκκόλη. Ο πρώτος έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο γόνατο.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Έκθεσης Ζωγραφικής “Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών” με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων & 35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 20:00




Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση “Χρώμα στην πατρίδα των καιρών”  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Είναι ένα εικαστικό-ποιητικό γεγονός, στο οποίο εικοσιτέσσερις ζωγράφοι και τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, καταγράφουν με έργα τους την δραματική κατάσταση που ζει η χώρα μας σήμερα.

Αφορμή για αυτό το εικαστικό - ποιητικό γεγονός, το βιβλίο - ποίημα ¨Πατρίδα των καιρών” του Γιώργου Δουατζή. Στίχοι από το βιβλίο, επιλεγμένοι από τους καλλιτέχνες θα συνοδεύουν κάθε έργο στον κατάλογο, αλλά και στο χώρο της έκθεσης.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου. Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα εκχωρηθεί από τους δημιουργούς για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στον Δήμο Ταύρου.

            Οι ζωγράφοι που μετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι: Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας, Κανά Ρένα, Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κοντέλλης Ανδρέας, Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα, Μαστερόπουλος Γιάννης, Μετζικώφ Γιαννης, Μπότσογλου Χρόνης, Νικολάου Ανδρέας,  Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Οι τριανταπέντε σπουδαστές του Ζ' εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ  με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, δίνουν ένα δυναμικό νεανικό στίγμα στην έκθεση και ζωγράφισαν πραγματικές σημαίες και λάβαρα με θέματα της κοινωνικής πραγματικότητας που ζούμε.
 
Συμμετέχουν οι: Κλεοπάτρα Τεχλικίδη, Κλεοπάτρα Δροσοπούλου, Λητώ Κάττου, Βάσω Τζούνη, Καμέλια Σαματά, Γιάννης Χειμωνάκης, Νατάσσα Γεωργακάκη, Πένυ Μονογυιού, Μπέσσυ Ράλλη, Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Σοφία Κυριακοπούλου, Λίζα Καρατζά, Βίβιαν Χαλκίδη, Άντα Αναστασέα, Αλέξανδρος Βέργης, Ανδριάννα Δαούτη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Κρίστι Γρηγορίου, Βασίλης Κουτουζής, Τζένη Καζαντζίδη, Μαρία Ορφανουδάκη, Παυλίνα Βαγιωνή, Λιάνα Σαλαμψά, Θοδωρής Τράμπας, Κυριακή Γονή, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δήμητρα – Ελένη Γεωργίου, Ευαγγελία Παπαθανασίου, Αγγελική Λόη, Αποστόλης Φιλίππου, Νότα Πατεριμού, Τάσος Παντής, Sophie Fardella, Φωτεινή Παλπάνα, Παύλος Ιωαννίδης, Ελένη Κοκολάκη.

Ο Γιώργος Δουατζής σημειώνει μεταξύ άλλων: “Όταν έγραφα στα τέλη του 2009 την “Πατρίδα των καιρών”, η οποία εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καπόν το 2010, δεν μπορούσα να φανταστώ τη ραγδαία επιδείνωση αυτής της πολύπλευρης κρίσης. Ως άλλος κακός προφήτης βλέπω δυστυχώς τώρα να επιβεβαιώνονται οι στίχοι μου, να σκοτεινιάζει κι άλλο η πατρίδα μου, να ξεχειλίζουν ο ανθρώπινος πόνος, η απόγνωση, το έλλειμμα δημοκρατίας και η οργή.  Η έκθεση αυτή επιχειρεί να καταστεί μια μικρή κραυγή υπόμνησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”.

Η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Εικοσιτέσσερις καλλιτέχνες, η τραγική κατάσταση που ζει η χώρα και το βιβλίο-ποίημα Πατρίδα των καιρών του Γιώργου Δουατζή. Τρεις αφετηρίες, μια συνάντηση, ένας γόνιμος διάλογος. Εικαστικοί διαφορετικών γενεών, τεχνοτροπιών, προσεγγίσεων, διαλέγουν στίχους από το ποίημα, διαλέγονται με αυτό και το μεταμορφώνουν σε εικόνες. Το ποιητικό έργο διαχέεται μέσα από τα χέρια των καλλιτεχνών και παίρνει άλλη μορφή. Ρεαλισμός, εξπρεσιονισμός, εννοιολογική τέχνη, υπερρεαλισμός, αφηρημένη τέχνη, συναντιούνται και ανασυνθέτουν την Πατρίδα των Καιρών, μια πατρίδα με τους νικητές και τους ηττημένους της, με το σκοτάδι αλλά και το φως της, με τις μάσκες λύπης της, αλλά και με την ελπίδα της”.

Έκθεση Ζωγραφικής
“Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών”
με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων 
& 35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ


Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00

                      
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr      
camerastyloonline.wordpress.com       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Η ΚΕΔ όρισε την Πέμπτη (15/3) τους διαιτητές για τις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Δ' Εθνικής.


Αναλυτικά:

Ελπιδοφόρος - Άγιαξ Ταύρου
Καρυοφύλλης, Κοτζαμανίδης,Συνιοράκης (Πειραιά)

Αιγάλεω – Πανναξιακός
Τζοβαράς, Δοσκόρης, Κιούσης (Φωκίδας, Φθιώτιδας)

Περιστέρι – Ηλιούπολη
Ανδρονικίδης, Κάρφης, Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

Νέα Ιωνία – Μελίσσια
Ζαχαριουδάκης, Μαρνέζος, Κοκμότος (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου)

Τράχωνες - Αγία Παρασκευή
Κουλούδης, Κρετσίμος, Μητάρης (Λέσβου, Ανατ. Αττικής)

Ρόδος - ΑΕ Κως
Διαγγελάκης, Σπυρόπουλος, Τσιαλογιάννης (Ανατ. Αττικής)

Καρλόβασι Σάμου: Δικαιώθηκε ενάντια στον Φωστήρα!


Του Δημήτρη Θεοδώρου

Οριστική είναι πλέον η δικαίωση του Καρλοβάσου Σάμου ενάντια στον Φωστήρα, αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη που είχαν τα δύο σωματεία για τη νομιμότητα της χρησιμοποίησης του Μπλένταρ Τσιομπάι στη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής (27/11/2011). 

Πριν λίγο ο νησιώτικος σύλλογος έλαβε έγγραφο από την ΕΠΟ μέσω του οποίου ενημερώνεται ότι η Δευτεροβάθμια Επιτροπή έκανε δεκτή -τυπικά και κατ' ουσία- την έφεσή του ενάντια στην πρωτοβάθμια απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι η νίκη (2-1) και οι βαθμοί του αγώνα επιστρέφουν στον σύλλογο της Σάμου
Ασφαλώς, πρόκειται για απόφαση που αλλάζει την κατάσταση στην κορυφή του ομίλου, αφού εντελώς απροσδόκητα ο Ελπιδοφόρος αποκτά προβάδισμα τριών βαθμών στην κούρσα της ανόδου.

http://www.periferiako.com/index.htm 

Οι «8» του Champions League

Μετά την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι ολοκληρώθηκε ο χάρτης των προημιτελικών του Champions League. Στους «8», εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, βρίσκονται δύο ομάδες από την Ισπανία, μία από την Ιταλία, μία από την Αγγλία, μία από την Πορτογαλία, μία από τη Γερμανία, μία από τη Γαλλία, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι οκτώ ομάδες είναι: ΑΠΟΕΛ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μαρσέιγ και Μπάγερν Μονάχου.

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ηττήθηκαν τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου σήμερα απο την ομάδα της Αργυρούπολης με 3-1 set στο κλειστό της Παραλίας

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τα κορίτσια του ΑΟΠΕ σήμερα στο κλειστό της Παραλίας από την ομάδα της Αργυρούπολης με 3-1 set (12-25,18-25,25-18,20-25) και πλέον πρέπει να προβληματίζοντε γιατί συνέβει αυτό .

Σημασία έχει οτι έχουν μείνει άλλες εξι αγωνιστικές, το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο με την δεύτερη  Ηλιούπολη εκτός έδρας και θα χρειαστούν πάρα πολλά πράγματα να γίνουν πολύ γρήγορα για να έχουμε κάποια βελτίωση για την ομάδα μας.


Οι καλές ομάδες φυσικά στα δύσκολα προσπαθούν να ανταπεξέρχονται      

καλή συνέχεια

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πορφύρας απόψε επι της Ηλιούπολης με 3-0 set (25-22,25-21,25-19)στο γήπεδο του Σαλπέα

Την σημαντικότερη νίκη πέτυχε σήμερα στο κλειστό του Σαλπέα  με 3-0 σετ  ο Πορφύρας επι της Ηλιούπολης .
Εαν δεν χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα και θα ανέβει στην Α2 κατηγορία λόγω ότι θα έχει καλύτερη διαφορά σετ στα ανα μεταξύ τους παιχνίδια  σε τυχόν ισοβαθμία (στην Ηλιούπολη έχασε με 3-2 σετ) 
Σήμερα η ομάδα του Πορφύρα ήταν αυτή που φάνηκε μέσα στο γήπεδο γιατί είχε θέληση για την νίκη και περισσότερο συνοχή  με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει επι της αντιπάλου της και να πάρει την ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στην Ηλιούπολη.
Οι θεατές που γέμισαν το γήπεδο (δεν έπεφτε καρφίτσα) αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο γιατί είδαν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι  με ωραίες φάσεις και απο τις δύο ομάδες.  (πραγματική διαφήμηση του βόλλευ)

Καρλόβασι Σάμου: Δεν κατεβαίνει στον Ταύρο!

Τρεις βαθμούς χωρίς... ιδρώτα θα κατακτήσει ο Φωστήρας απέναντι στο Καρλόβασι Σάμου στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. 
Ο νησιώτικος σύλλογος απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, μέσω του οποίου γνωστοποιεί την απόφασή του να μην ταξιδέψει στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον ιστορικό σύλλογο. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων το Καρλόβασι, τα έξοδα της μετακίνησης είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια. 

Μπιτς βόλεϊ: Στις ΗΠΑ για προετοιμασία Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη

Με προορισμό τις ΗΠΑ αναχώρησε η εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ των Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Το ελληνικό δίδυμο θα μεταβεί στην Καλιφόρνια, όπου θα συνδυάσει το πρόγραμμά του με κοινό προπονητικό καμπ με επίλεκτες ομάδες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και την ομάδα εθνικού σχεδιασμού των Παπαγεωργίου-Ρουμπάνη, που διαμένουν μόνιμα στην Καλιφόρνια.

Οι δύο αθλήτριες έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στις 31 Μαρτίου.


http://www.zougla.gr/sports/article/mpits-volei-stis-ipa-gia-proetimasia-arvaniti-ke-tsiartsiani 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Χονδροκούκη

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστούν τον Τύπο για το ενδιαφέρον που έδειξε τις τελευταίες μέρες, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Δημήτρης Χονδροκούκης και ο πατέρας και προπονητής του, Κυριάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ευχαριστούμε τα Μέσα Ενημέρωσης και τον κόσμο από τα βάθη της ψυχής μας για το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξαν προς εμάς τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.




περισσότερα στο

http://www.zougla.gr/sports/article/efxaristiria-anakinosi-tou-xondrokouki-490628

Την Κυριακή 18-3-2012 και ώρα από 19.00 έως 22.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο πρώην δημαρχείο Ταύρου, στον 1ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί το ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο " Πρώτες Βοήθειες σε Τροχαίο"

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο σημερινός βραδυνός αγώνας του ΑΟΠΕ Μοσχάτου με την ΑΟΝ Αργυρούπολης στο κλειστό της Παραλίας.Πρόγραμμα Αγώνων..Βαθμολογία..

Ευκαιρία δίνεται σήμερα στον ΑΟΠΕ Μοσχάτουνα να επανέλθει στις νίκες και  να ανακάμψει βρίσκοντας  τον πραγματικό του εαυτό μετά απο τρείς  συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημμα της Α ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.(Πειραικό-Αρη Αμφιάλης-Αιγάλεω)
Στις 21:30 θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Παραλίας  την ΑΟΝ Αργυρούπολης  η οποία και αυτή με την σειρά της θα θέλει νίκη για να διεκδικήσει καλύτερη θέση στην  βαθμολογία.
Το σημερινό παιχνίδι χαρακρτηρίζετε αρκετά δύσκολο γιατί η ομάδα της Αργυρούπολης το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει αρκετά την αποδοσή της (στους τελευταίους  έξι αγώνες της έχει χάσει τους δύο απο τους πρωτοπόρους Ηλιούπολη και Πορφύρα και κέρδισε όλους τους άλλους είτε εντός είτε εκτός έδρας) χρεάζεται λοιπόν  ιδιαίτερη προσοχή απο τα κορίτσια μας  ώστε να πάρουν την επιθυμητή νίκη απόψε.  
Ελπίζουμε πάνω απο όλα να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι...καλή επιτυχία
Πρέπει επίσης σήμερα να σας πούμε ότι  στο γήπεδο του Σαλπέα γίνεται και το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας ανάμεσα στον Πορφύρα και την Ηλιούπολη που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή στην Α ΕΣΠΕΔΑ. 
 
Σημερινό πρόγραμμα 5ης αγωνιστικής δεύτερου γύρου
 ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ-ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
 ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ-ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ
 ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ-ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.
 ΑΕ ΡΕΝΤΗ-ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (11η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............44
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  43
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ........... 33
 
4) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ....................      21
 
5)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ...  21
 
6) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ...........    20

7)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 19

8)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ..........  18

9) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.................... 18

10) ΑΕ ΡΕΝΤΗ...................... 16 
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 11 

12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........6

Χορεύει στον Βασίλη Καρρά ο Φωστήρας Ταύρου

Η ομάδα του δήμου μας ο ιστορικός Φωστήρας θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του  την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο νυχτερινό κέντρο ΤΕΑΤRΟ MYSIC HALL    στο οποίο εμφανίζεται ο λαικός μας τραγουδιστής Βασίλης Καρράς μαζί με τον Νίκο Μαρκόπουλο

καλή διασκέδαση

Πυρκαγιά σε κομμωτήριο στο Μοσχάτο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:25 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κομμωτήριο επί της οδού Καποδιστρίου 1, στο Μοσχάτο Αττικής.

Από την φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην επιχείρηση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

O Moσχατιώτης Νικόλαος Λεμονής: «Ο Βενιζέλος φοβήθηκε ότι θα έβγαζα όπλο!» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Είμαι αγανακτισμένος με την κοροϊδία τους. Δεν αντέχω άλλο. Μας κλέβουν συνεχώς. Μου κόβουν την σύνταξη, την οποία έβγαλα με αίμα και ιδρώτα. Καταστρέφουν ολόκληρες γενιές Ελλήνων». Με αυτά τα λόγια, ο συνταξιούχος ναυτικός και μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νικόλαος Λεμονής εξηγεί τα αίτια που τον ώθησαν στο να «γιαουρτώσει» τον Ε. Βενιζέλο, κατά την διάρκεια της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.
Συνέντευξη στον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΧΙΟΝΗ
Ο κ. Λεμονής, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, καθώς το ένα του άκρο είναι τεχνητό, «συγκεντρώνει» όλη την αξιοπρέπεια και την οργή που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα πολίτη αυτή την περίοδο. Βετεράνος της ζωής πια, δηλώνει εξοργισμένος με όλους αυτούς που ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό. Νιώθει εξαπατημένος και προδομένος και από το ίδιο του το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.

περισσότερα στο
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/nikolaos-lemonis-o-venizelos-fovithike-oti-tha-evgaza-oplo-vinteo.html 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιους «τάιζε» η Μοσχατιώτισσα αρχηγός της σπείρας.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Σωτήρης Σκουλούδης

Με «χρυσά» κουτάλια έτρωγαν οι συγγενείς πρώτου βαθμού, οι κουμπάροι, οι φίλοι ακόμη και οι γείτονες των επίορκων υπαλλήλων του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Καλλιθέας, οι οποίοι ζημίωσαν το Ίδρυμα κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι επί εννέα ολόκληρα χρόνια «βάπτισαν» δικαιούχους όλους τους φίλους και τους συγγενείς τους, πολλοί εκ των οποίων ουδεμία σχέση είχαν με το Ίδρυμα.
Σε άλλους χορήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τοκετούς οι οποίοι ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, σε άλλους έδωσαν επιδόματα ακόμη και για… λουτροθεραπεία, ενώ όλους -σχεδόν- τους συμβούλευαν για το πώς πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που κληθούν να εξεταστούν από την αστυνομία.


περισσότερα στο
 http://www.zougla.gr/greece/article/pious-taize-i-egefalos

Ιδρύμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ Βλέπουμε ακούγοντας Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο Ειρήνη Καράγιαννη - τραγούδι Ντιάνα Βρανούση - πιάνο Προλογίζει: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00 και Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30




Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος. Τρεις τέχνες εξαιρετικά δημοφιλείς,  άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το Θέατρο και η Μουσική συνοδοιπορούν αρμονικά από την αρχαιότητα, ο Κινηματογράφος από το Θέατρο γεννήθηκε και από τη γέννησή του αποζήτησε την αρωγή της μουσικής.
Με μουσική και τραγούδια που ανακαλούν στη μνήμη εικόνες  και στιγμές μαγικές από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο φτιάχτηκε ένα σαγηνευτικό πρόγραμμα, όπου σμίγουν το παλιό με το καινούριο. Το πρόγραμμα  παρουσιάζεται σε δυο συναυλίες, στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30.
Ξεναγοί σ’ αυτό το μουσικό περίπατο είναι η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση. Οι ερμηνείες συνοδεύονται από προβολή εικόνων, πάντα σχετικών με τη μουσική που θα ακούγεται. Τις συναυλίες προλογίζει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης.
Μουσική, λοιπόν, από το παγκόσμιο Θέατρο, όπου συναντώνται οι Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης με τους Francis Poulenc και Kurt Weill, αλλά  και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που φέρνει κοντά τους Nino Rota, Michel Legrand, Georges Auric, Maurice Jaubert, Dino Olivieri, Dario Marianelli, Ennio Morricone, Joseph Kosma, Louis Guglielmi, Yan Tiersen, Nicola Piovani και Henry Mancini με το δικό μας, αλλά και παγκόσμιο Μάνο Χατζιδάκι.

Βλέπουμε ακούγοντας
Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο
Ειρήνη Καράγιαννη - Ντιάνα Βρανούση
Προλογίζει: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00
και Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 1.30΄
Εισιτήρια: 12€
                      8€  Μαθητικό/Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                      Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι 
                             Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ /Άνω των 65

******

Μαρίζα Κωχ
«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι
για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00
http://www.youtube.com/watch?v=moR87jfJ9gs

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την πρωτότυπη μουσική παράσταση για παιδιά, "Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια"  με τη Μαρίζα Κωχ την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00.   
Ένα μουσικό παραμύθι, που κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από  παραδοσιακά τραγούδια, απευθύνεται σε μικρούς από 2 έως 12 χρονών αλλά και σε μεγάλους αδιακρίτως ηλικίας, παρασύροντάς τους σε έναν κόσμο μαγικό.
Η Μαρίζα Κωχ μαζί με τους συνεργάτες της - δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα  τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.
Όπως λέει και το παραμύθι: «…Αυτό το βελούδινο πάπλωμα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα και μαζί με αυτό και τα τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών του. Ήταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα, όταν ο δράκος που ζει κρυμμένος στο πηγάδι της αυλής του Μουσείου βγήκε όπως το είχε συνήθειο. Την προσοχή του τράβηξε το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια που κρεμόταν σε ένα τοίχο του Μουσείου. Το άρπαξε, το έσυρε έξω έως τα χείλη του πηγαδιού και σκεπάστηκε με αυτό. Ο ήχος των κουδουνιών του χάρισε τον πιο γλυκό ύπνο. Τα ξημερώματα, όταν άλλαζε η φρουρά των τσολιάδων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το βροντερό χτύπημα των τσαρουχιών τους ξύπνησε το δράκο και αυτός μουγκρίζοντας ... »
Μετά την παράσταση κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό  την αφίσα και ένα κουδουνάκι από το πάπλωμα, ενώ η παράσταση έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Σταμούλη (Δεκ. 2011).

Συντελεστές

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ  Τραγούδι &  Ούτι 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΝΗΣ (Μουσικοδιδάσκαλος)   Κιθάρα 
ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΠΑΣΙΜΑΚΗ   Τραγούδι &  Φλογέρα 
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Χαΐνηδες)   Λαούτο 
ΘΩΜΑΣ ΔΡΟΣΟΣ   Κλαρίνο 
ΖΩΗ ΒΕΡΓΑΚΗ   Μπεντίρ 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΩΡΟΣ   Βιολί
 
ΑΘΗΝΑ   Μουσικοπαιδαγωγός
ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΡΦΥΡΗ   Ηθοποιός
Παραγωγή & διοργάνωση: NOTRADITIONAL

Μαρίζα Κωχ
«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 95'
Εισιτήρια:  10€, ενιαίο


Υπό την Αιγίδα
Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ)
Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.)

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr