Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιους «τάιζε» η Μοσχατιώτισσα αρχηγός της σπείρας.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Σωτήρης Σκουλούδης

Με «χρυσά» κουτάλια έτρωγαν οι συγγενείς πρώτου βαθμού, οι κουμπάροι, οι φίλοι ακόμη και οι γείτονες των επίορκων υπαλλήλων του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Καλλιθέας, οι οποίοι ζημίωσαν το Ίδρυμα κατά 15 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι επί εννέα ολόκληρα χρόνια «βάπτισαν» δικαιούχους όλους τους φίλους και τους συγγενείς τους, πολλοί εκ των οποίων ουδεμία σχέση είχαν με το Ίδρυμα.
Σε άλλους χορήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τοκετούς οι οποίοι ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, σε άλλους έδωσαν επιδόματα ακόμη και για… λουτροθεραπεία, ενώ όλους -σχεδόν- τους συμβούλευαν για το πώς πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που κληθούν να εξεταστούν από την αστυνομία.


περισσότερα στο
 http://www.zougla.gr/greece/article/pious-taize-i-egefalos

Ιδρύμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ Βλέπουμε ακούγοντας Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο Ειρήνη Καράγιαννη - τραγούδι Ντιάνα Βρανούση - πιάνο Προλογίζει: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00 και Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30




Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφος. Τρεις τέχνες εξαιρετικά δημοφιλείς,  άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους. Το Θέατρο και η Μουσική συνοδοιπορούν αρμονικά από την αρχαιότητα, ο Κινηματογράφος από το Θέατρο γεννήθηκε και από τη γέννησή του αποζήτησε την αρωγή της μουσικής.
Με μουσική και τραγούδια που ανακαλούν στη μνήμη εικόνες  και στιγμές μαγικές από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο φτιάχτηκε ένα σαγηνευτικό πρόγραμμα, όπου σμίγουν το παλιό με το καινούριο. Το πρόγραμμα  παρουσιάζεται σε δυο συναυλίες, στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00 και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30.
Ξεναγοί σ’ αυτό το μουσικό περίπατο είναι η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη και η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση. Οι ερμηνείες συνοδεύονται από προβολή εικόνων, πάντα σχετικών με τη μουσική που θα ακούγεται. Τις συναυλίες προλογίζει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Β. Μονεμβασίτης.
Μουσική, λοιπόν, από το παγκόσμιο Θέατρο, όπου συναντώνται οι Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης με τους Francis Poulenc και Kurt Weill, αλλά  και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, που φέρνει κοντά τους Nino Rota, Michel Legrand, Georges Auric, Maurice Jaubert, Dino Olivieri, Dario Marianelli, Ennio Morricone, Joseph Kosma, Louis Guglielmi, Yan Tiersen, Nicola Piovani και Henry Mancini με το δικό μας, αλλά και παγκόσμιο Μάνο Χατζιδάκι.

Βλέπουμε ακούγοντας
Μουσική και τραγούδια από τον Κινηματογράφο και το Θέατρο
Ειρήνη Καράγιαννη - Ντιάνα Βρανούση
Προλογίζει: Γιώργος Β. Μονεμβασίτης

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 20:00
και Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στις 20:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 1.30΄
Εισιτήρια: 12€
                      8€  Μαθητικό/Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                      Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι 
                             Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ /Άνω των 65

******

Μαρίζα Κωχ
«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι
για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00
http://www.youtube.com/watch?v=moR87jfJ9gs

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την πρωτότυπη μουσική παράσταση για παιδιά, "Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια"  με τη Μαρίζα Κωχ την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00.   
Ένα μουσικό παραμύθι, που κάνει το γύρο της Ελλάδας μέσα από  παραδοσιακά τραγούδια, απευθύνεται σε μικρούς από 2 έως 12 χρονών αλλά και σε μεγάλους αδιακρίτως ηλικίας, παρασύροντάς τους σε έναν κόσμο μαγικό.
Η Μαρίζα Κωχ μαζί με τους συνεργάτες της - δεξιοτέχνες μουσικούς παραδοσιακών οργάνων καλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών ενός πολύτιμου παπλώματος. Σε αυτό έχουν κρύψει οι μουσικοί του περασμένου αιώνα  τα πιο γνωστά παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα.
Όπως λέει και το παραμύθι: «…Αυτό το βελούδινο πάπλωμα κινδύνεψε να χαθεί για πάντα και μαζί με αυτό και τα τραγούδια που είναι κρυμμένα στους ήχους των κουδουνιών του. Ήταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα, όταν ο δράκος που ζει κρυμμένος στο πηγάδι της αυλής του Μουσείου βγήκε όπως το είχε συνήθειο. Την προσοχή του τράβηξε το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια που κρεμόταν σε ένα τοίχο του Μουσείου. Το άρπαξε, το έσυρε έξω έως τα χείλη του πηγαδιού και σκεπάστηκε με αυτό. Ο ήχος των κουδουνιών του χάρισε τον πιο γλυκό ύπνο. Τα ξημερώματα, όταν άλλαζε η φρουρά των τσολιάδων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το βροντερό χτύπημα των τσαρουχιών τους ξύπνησε το δράκο και αυτός μουγκρίζοντας ... »
Μετά την παράσταση κάθε παιδί παίρνει ως αναμνηστικό  την αφίσα και ένα κουδουνάκι από το πάπλωμα, ενώ η παράσταση έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Σταμούλη (Δεκ. 2011).

Συντελεστές

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ  Τραγούδι &  Ούτι 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΝΗΣ (Μουσικοδιδάσκαλος)   Κιθάρα 
ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΠΑΣΙΜΑΚΗ   Τραγούδι &  Φλογέρα 
 ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Χαΐνηδες)   Λαούτο 
ΘΩΜΑΣ ΔΡΟΣΟΣ   Κλαρίνο 
ΖΩΗ ΒΕΡΓΑΚΗ   Μπεντίρ 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΤΩΡΟΣ   Βιολί
 
ΑΘΗΝΑ   Μουσικοπαιδαγωγός
ΛΟΥΙΖΑ ΠΟΡΦΥΡΗ   Ηθοποιός
Παραγωγή & διοργάνωση: NOTRADITIONAL

Μαρίζα Κωχ
«Το  Πάπλωμα  με  τα  Χρυσά  Κουδούνια»
μουσικό παραμύθι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας
Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 12:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 95'
Εισιτήρια:  10€, ενιαίο


Υπό την Αιγίδα
Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ)
Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.)

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Διήμερο ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης στο Μοσχάτο πάνω σε θέματα πρόληψης και θεραπείας της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Το Κέντρο Πρόληψης "Σταθμός" σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ ΚΕΘΕΑ θα πραγματοποιήσει διήμερο ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα πρόληψης και θεραπείας της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο της Μονάδας Άμεσης Πρόσβασης θα είναι σταθμευμένο στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 από τις 9:30 εως τις 18:00 και την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 από τις 9:30 εως τις 20:00 για να ενημερώσει τους δημότες για τις δυνατότητες θεραπείας από εξαρτησιογόνες ουσίες.


Κέντρο Πρόληψης ΣΤΑΘΜΟΣ
Κεντρικά γραφεία

Π.Γρηγορίου Ε' 65
Καλλιθέα
Αττική
Ελλάδα
176 76

info@kp-stathmos.gr
210-9537216, 210-9533488
210-9537215

http://www.kp-stathmos.gr/index.php 

Ευχάριστα τα νέα για τον Βαλβέρδε

Ευχάριστα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, εν όψει του ματς με τη Μέταλιστ, καθώς οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ρόι Κάρολ προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεσή του για το παιχνίδι της Πέμπτης (15/3).

Ο Ρόι Κάρολ ξεπέρασε οριστικά τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε αυτό το διάστημα μετά το παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρούμπιν Καζάν, στο Καραϊσκάκη, προπονήθηκε και πλέον υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας.

Το ίδιο συνέβη και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Άρη, δεν ένιωσε καμία ενόχληση την Τρίτη (13/3) και έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της προπόνησης.

Αντίθετα, ο Νταβίντ Φουστέρ ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε έντονο ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα εν όψει του κρίσιμου επαναληπτικού αγώνα με τη Μέταλιστ, από τον οποίο πάντως θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μέλμπεργκ. Η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί αύριο (14/3) στις 19.00.

http://www.zougla.gr/sports/article/efxarista-ta-nea-gia-ton-valverde-489818 

Δείτε τι λέει ο συνταξιούχος(Μοσχατιώτης) που έριξε το γιαούρτι στο Βενιζέλο

EUROKINISI
Ο συνταξιούχος που γιαούρτωσε το Βενιζέλο μιλάει στο ipop.gr, για την πράξη του.

Ο ηλικιωμένος είναι πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει αμετανόητος!










περισσότερα στο 

Έχασε σετ, παίρνει πρωτάθλημα!

  Ναι μεν δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε, αλλά έστω και χαμένο σετ η ΑΕΚ επικράτησε του Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 και μόνο αν... αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα.

Την επέλασή της προς το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της συνέχισε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου παρότι δυσκολεύτηκε περισσότερο και από τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, διατήρησε το αήττητο σερί της επικρατώντας στη Νέα Φιλαδέλφεια του Ηρακλή Κηφισιάς με 3-1 (25-23, 25-19, 18-25, 25-19).
Με το τρίποντο αυτό οι «κιτρινόμαυρες» ουσιαστικά σήκωσαν από σήμερα την πρώτη κούπα στην ιστορία τους, καθώς μόνο αν αυτοκτονήσουν δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα που αν κρίνουμε από την πορεία τους το αξίζουν και με το παραπάνω. Πλέον μένουν τρία παιχνίδια. Τα δύο εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και να τα χάσουν και τα δύο, κάτι απίθανο με τα έως τώρα δεδομένα, θα πρέπει να ηττηθούν και από τα Βριλήσσια (ούτε μισή πιθανότητα) για να χαθεί το πρώτο πρωτάθλημα.


περισσότερα στο

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Α ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ:Eξαιρετική εμφάνιση σήμερα το βράδυ γιά την Ελευθερία Μοσχάτου απέναντι στον πρωτοπόρο Εθνικό Πειραιώς στο γήπεδο του Σαλπέα παρότι έχασε με 70-54 στο τέλος.(22-12,41-27,56-45,70-54 )

Ηταν τρομερό το ξάφνιαμα που μας πρόσφερε σήμερα η Ελευθερία Μοσχάτου με την πολύ καλή της απόδοση  απέναντι στον πρωτοπόρο Εθνικό Πειραιώς στο γήπεδο του Σαλπέα για το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ.

Ηταν κάτι που από καιρό περιμέναμε να συμβεί αλλά δεν ερχότανε και ήρθε εντελώς απρόσμενα και μάλιστα με τον πρωτοπόρο Εθνικό, που διαθέτει την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας μέσα στο γηπεδό του.
Που  εαν η κακή διαιτησία για την Ελευθερία  δεν είχε βάλει το χεράκι της σίγουρα θα είχε χτυπήσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι, θα ήταν πολύ ποιό κοντά στο σκόρ και θα είχαμε φύγει όλοι μας ποιό ικανοποιημένοι.

Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι διαιτητές  έβλεπαν μόνο τα δικά μας φάουλ ,επέτρεψαν το σκληρό  παιχνίδι,   έδωσαν άδικο εσκεμένο φάουλ κατά της ομάδας μας  και ο Εθνικός πήρε τελικά μια πολύτιμη διαφορά δέκα πόντων  που στην συνέχεια τον βοήθησε να βγάλει σε πέρας αυτόν τον αγώνα.

Τα παιδιά της Ελευθερίας στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο αντέδρασαν δυναμικά ξάφνιασαν τους πάντες με την καλή τους απόδοση φυσικά βοηθούμενοι απο τις ενθαρυντικές φωνές των 10-15 τολμηρών φιλάθλων της. Δείτε  ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο το έχασαν με 19-15 και το τρίτο το κέρδισαν με 15-18 και το αποκορύφωμα της καλή τους απόδοσης φάνηκε 46 δεύτερα πρίν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου που είχαν μειώσει το σκόρ σε (52-45).
Ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου Κακαλιάς με τον "Εθνικάκια"

  Ελπίζουμε ότι το σημερινό παιχνίδι θα βοηθήσει αφάνταστα την ψυχολογία της ομάδας μας αλλά θα δικαιώσει και τον προπονητή κύριο Κακαλιά που μας έλεγε συνέχεια όλο αυτόν τον καιρό ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και της αξίζει  ένα καλύτερο μέλλον.

καλή συνέχεια.
  







«Σημαίες – Πανό – Λάβαρα» μία εικαστική πορεία στην Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00 από την ΑΣΚΤ έως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


 

35 νέοι δημιουργοί – σπουδαστές
όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών
με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη
συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση
«Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών» -
Μια συνάντηση Ζωγραφικής και Ποίησης

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00


35 νέοι δημιουργοί – σπουδαστές όλοι του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών  με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδησυμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών» - που οργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, με τη συμμετοχή 24 Ελλήνων ζωγράφων.

Η συμμετοχή των 35 νέων δημιουργών αποτελείται από πραγματικές σημαίες και λάβαρα που έχουν ζωγραφίσει με θέματα παρμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ζούμε.

Με κριτικό βλέμμα και εικαστική τόλμη «διαδηλώνουν» με σημαίες που αναφέρονται στις γενικότερες ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι και στην ελληνική ταυτότητα, την Ευρώπη και την κρίση. Η νεότατη αυτή γενιά των νέων καλλιτεχνών δίνουν με αίσθημα, φαντασία και δύναμη το δικό τους στίγμα και την ασυμβίβαστη αποφασιστικότητα – μέσα από την τέχνη και την στάση τους – να παλέψουν για τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Το πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής δράσης των σπουδαστών, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00,  είναι η πορεία με τις σημαίες και τα λάβαρά τους στην οδό Πειραιώς, από την Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)  μέχρι και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), όπου και θα εναποθέσουν τις σημαίες – έργα τους για να εκτεθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης «Χρώμα στην Πατρίδα των καιρών».


Συμμετέχουν [Ζ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής]:

Κλεοπάτρα Τεχλικίδη, Κλεοπάτρα Δροσοπούλου, Λητώ Κάττου, Βάσω Τζούνη, Καμέλια Σαματά, Γιάννης Χειμωνάκης, Νατάσσα Γεωργακάκη, Πένυ Μονογυιού, Μπέσσυ Ράλλη, Εμμανουέλα Αγγελοπούλου, Σοφία Κυριακοπούλου, Λίζα Καρατζά, Βίβιαν Χαλκίδη, Άντα Αναστασέα, Αλέξανδρος Βέργης, Ανδριάννα Δαούτη, Χριστίνα Κουσουλίδου, Κρίστι Γρηγορίου, Βασίλης Κουτουζής, Τζένη Καζαντζίδη, Μαρία Ορφανουδάκη, Παυλίνα Βαγιωνή, Λιάνα Σαλαμψά, Θοδωρής Τράμπας, Κυριακή Γονή, Ανδρέας Χριστοδούλου, Δήμητρα – Ελένη Γεωργίου, Ευαγγελία Παπαθανασίου, Αγγελική Λόη, Αποστόλης Φιλίππου, Νότα Πατεριμού, Τάσος Παντής, Sophie Fardella, Φωτεινή Παλπάνα, Παύλος Ιωαννίδης, Ελένη Κοκολάκη.

«Σημαίες – Πανό – Λάβαρα»
μία εικαστική πορεία στην Πειραιώς
την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στις 15:00
από την ΑΣΚΤ έως το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
και μία Έκθεση

στο πλαίσιο της

Έκθεσης Ζωγραφικής
“Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών”
με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00

Στην Έκθεση με τίτλο  “Χρώμα στην Πατρίδα των Καιρών” - και με αφορμή το βιβλίο - ποίημα "Πατρίδα των καιρών" του Γιώργου Δουατζή - 24  ζωγράφοι καταγράφουν με τα έργα τους την δραματική κατάσταση που ζει η χώρα μας, σήμερα. Η έκθεση που θα αποτελέσει ένα εικαστικό - ποιητικό γεγονός, διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης,  εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου,  στις 20:00,  και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2012.  Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα εκχωρηθεί από τους δημιουργούς για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στο Δήμο Ταύρου. 

Οι ζωγράφοι που μετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι:

Αγγελίδης Νίκος,      Αμάραντος Μιχάλης,  Βατανίδης Στάθης,  
Γιαγιάνος Απόστολος,  Γιαννακάκη Μαρία,  Δρούγκας Αχιλλέας,  Κανά Ρένα,  Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος,  Κατσουλίδη Μαριάννα,
Κοντέλλης Ανδρέας,              Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα, 
Μαστερόπουλος Γιάννης,  Μετζικώφ Γιάννης,  Μπότσογλου Χρόνης,
Νικολάου Ανδρέας, Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ,  Ψυχοπαίδης Γιάννης

Έκθεση Ζωγραφικής
“Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών”
με τη συμμετοχή 24 ζωγράφων 
&
35 νέων δημιουργών-σπουδαστών στην ΑΣΚΤ

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 20:00

Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00-22:00

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Πυροβολισμοί και τραυματισμός αστυνομικού στην Καλλιθέα

Aιματηρή καταδίωξη ληστών σημειώθηκε στις 11.45 το πρωί στην περιοχή της Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. επεχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο δύο ύποπτα άτομα, στη συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Θησέως.

Οι άνδρες, που, όπως αποδείχθηκε, φορούσαν περούκες, προσπάθησαν να διαφύγουν, ακολούθησε καταδίωξη, πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός αστυνομικού. Τελικά, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, ο ένας εκ των οποίων στην οδό Λυκούργου.


Απ' ό,τι φαίνεται, η υποψία των αστυνομικών απέτρεψε ενδεχόμενη ληστεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι σχεδίαζαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=489099

Συγκέντωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο βράδυ σε ταβέρνα στο Μοσχάτο μας


 Δήμαρχοι ,Μέλη και στελέχη του  ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα της νομαρχιακής Β1  και της  αυτοδιοίκησης  συγκενρώθηκαν το Σάββατο βράδυ σε γνωστή ταβέρνα στο Μοσχάτο μας για να συζητήσουν  εκτός απο τα τοπικά και  τα εσωκομματικά τους  θέματα μιας και παράλληλα  γίνονταν στο ΣΕΦ το σαββατοκύριακιο  η πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Τήν πρωτοβουλία για αυτήν την μάζωξη την είχε ο Δήμαρχος Καλλιθέας κύριος Ασκούνης.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου&Ταύρου κύριος Ευθυμίου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Ντερέκας.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Συνέτευξη του Απόστολου Σιώκα στην εκπομπή του ΜEGA "EΡΕΥΝΑ" του Παύλου Τσίμα!!


Στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ εντελώς απρόσμενα είδαμε μπροστά μας σήμερα τον πρόεδρο του Δημοτικού Τοπικού Συμβουλίου Μοσχάτου Απόστολο Σιώκα αλλά και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ να του παίρνουν συνέτευξη απο την εκπομπή του ΜEGA "EΡΕΥΝΑ" του Παύλου Τσίμα  με θέμα απο ότι καταλάβαμε περίπου γύρω  απο  το πώς βλέπουν οι νέοι πολίτες τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ .
Περισσότερα  απο ότι μας πληροφόρησαν θα δούμε την επόμενη κυριακή απο την εκπομπή του  ΜEGA 
Εμείς το είδαμε τραβήξαμε  φωτογραφία και σας το λέμε


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόστολος Σιώκας:Τα μεγάλα και πολυσυλλεκτικά κόμματα δημιουργούνται από αυτούς που μένουν όταν χάνουν την εσωκομματική μάχη και όχι από αυτούς που την κερδίζουν.Αυτό έγινε στο ΠΑΣΟΚ το 1996,το 2004,το 2007 και το ίδιο ελπίζω να γίνει και τώρα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------