Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οι αποφάσεις της ΕΠΣΠ για τη σύσκεψη της 1ης Μαρτίου

Η ΕΠΣ Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τις αποφάσεις που ελήφθησαν, μετά τη σύσκεψη της 1ης Μαρτίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την πρωτοβουλία σύσκεψης συζήτησης που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ την 1.3.2012 σχετικά με την προώθηση των αιτημάτων των σωματείων της Ε.Π.Σ.Π., που εδρεύουν σε όλη την εδαφική της έκταση, σε συνέχεια των αναφερομένων στο αντίστοιχο Δελτίο Τύπου της Ε.Π.Σ.Π. της 2.3.2012 σημειώνονται ενημερωτικά τα κάτωθι:
α) Η σύσκεψη των συμμετεχόντων με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.ΣΤ.ΧΡΗΣΤΟΥ αποδέχθηκε τη δημιουργία Διαρκούς Μόνιμης Διαθεσμικής Επιτροπής Διεκδίκησης των πειραϊκών ενωσιακών αιτημάτων, στην οποία θα συμμετέχουν οι Βουλευτές του Πειραιά, Οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων και η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.
β) Όσον αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για τα αιτήματα – που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν ανάγκη τα σωματεία και οι διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Π., η σύσκεψη συγκεκριμενοποίησε ότι η ανωτέρω Επιτροπή θα έλθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.
Στόχος είναι, εκτός από τα αναμενόμενα κρατικά κονδύλια για αθλητικά έργα στον Πειραιά, να καταβληθεί  κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων, μέσω και της Περιφέρειας Αττικής, προς την κατεύθυνση άμεσης ποιοτικής βελτίωσης όλων των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που υφίστανται στην εδαφική έκταση των Δήμων , που πραγματοποιούνται οι διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ.
Φυσικά πρώτη προτεραιότητα είναι η άμεση ολοκληρωμένη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σ.Ε.Φ., για την οποία με μέθοδο, συνέχεια και επιμονή παλεύουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία του κεντρικού Πειραιά, μαζί με όλο τον ποδοσφαιρικό Πειραιά και τη Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π.
Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, έχοντας σταθερή και ανυποχώρητη θέση για θεσμική προώθηση των δίκαιων αιτημάτων που καταθέτουν επί δεκαετίες τα σωματεία σε όλη την εδαφική της έκταση, αναμένει, μέσω αυτής της μεγάλης σαφούς περιεχομένου σύσκεψης, που έγκαιρα κατέθεσε για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους, την τελική δρομολόγηση των προτεραιοτήτων που τέθηκαν.
Ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς και η Διοίκηση του δεν μπορεί πλέον να δεχθεί ή να αποδεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση αναβολής ή μετάθεσης των υποσχέσεων που επανειλημμένως έχουν δοθεί προς τα σωματεία μας και ως γνωστόν δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
Ελπίζουμε ότι η σύσκεψη της 1ης Μαρτίου 2012 και η τακτική που επελέγει και δρομολογήθηκε για έργα και βελτιώσεις στα γήπεδα του ποδοσφαιρικού Πειραιά, αυτή τη φορά θα αρχίσουν να υλοποιούνται».
•    Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία της ότι, λόγω της εκκρεμότητας που ακόμα υφίσταται σχετικά με τους όρους καταλληλότητας (πολεοδομικές άδειες κ.λ.π.) των γηπέδων που αγωνίζονται τα σωματεία μας, θέμα το οποίο επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη της 1.3.2012, θα ανακοινώσει το τελικό πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων, με τις όποιες αντικειμενικές τυχόν διαφοροποιήσεις προκύψουν, για το Σαββατοκύριακο 10-11.3.2012 -και ανεξάρτητα από τη θέληση και τον προγραμματισμό μας -  την Πέμπτη 8.3.2012.

 http://www.onsports.gr/Podosfairo/Erasitechniko/EPS-Peiraia/item/183841-Oi-apofaseis-tis-EPSP-gia-ti-sysekpsi-tis-1is-Martioy

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Θεατρική Παράσταση- Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος "Ντιμπούκ" του Μπρους Μάγιερς Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης- Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 21:00



http://www.youtube.com/watch?v=u-KbJaOqP6g&list=PL729023CDBBB8C7F1&index=1&feature=plpp_video


Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το έργο  "Ντιμπούκ" του Μπρους Μάγιερς, από το ομώνυμο έργο του Σαλόμ Άνσκι, σε μετάφραση Λουΐζας Μητσάκου, σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Σαββίνας Γιαννάτου, με τους  Δημήτρη Παπανικολάου και Δέσποινα Κούρτη. Μία παράσταση που στην πρώτη της παρουσίαση (Εθνικό, 2006) μάγεψε κοινό και κριτικούς και επιστρέφει σε νέα παραγωγή, στην Αθήνα, για λίγες παραστάσεις.

Το έργο είναι μια  εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και της αγάπης που δεν έχει όρια,  μέσα από το μαγικό φως της Καμπάλα και τη μαγικοθρησκευτική  μύηση στη σκοτεινιά της αγάπης και το φως του θανάτου. "Nτιμπούκ" στα εβραϊκά σημαίνει "γαντζώνομαι" και αναφέρεται σε μια ψυχή που δεν έχει ησυχία ή ένα αδικημένο πνεύμα που κυριεύει έναν άνθρωπο και τον αποχωρίζεται μόνο με  εξορκισμό.

Μία παραγωγή του ΚΘΒΕ στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ: «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» 2011 Μέση Ανατολή, με την οικονομική ενίσχυση του ΟΠΑΠ, του οποίου η πρεμιέρα δόθηκε στις 25/12/2011 στη Θεσσαλονίκη, και παρουσιάζεται στην Αθήνα μετά την περιοδεία του σε Βουλγαρία (Εθνικό Θέατρο «Ιβάν Βάζοφ» της Σόφιας, 17, 18.2.2012), Αλβανία (Εθνικό Θέατρο Τιράνων, 2, 3.3.2012) και  Ρωσία εκ μέρους της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης  (Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλι (Maly Theatre) της Μόσχας, 16,17.3.2012).

Σημειώνει ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης:

 Ένας άνδρας και μια γυναίκα πάλλονται από τους πανίσχυρους ρυθμούς του έρωτα. Επιζητούν την ένωση που τους οφείλει παλιός όρκος των γονιών τους. Όμως ο όρκος αθετείται. Ο άνδρας πεθαίνει από λύπη, μα η αδικημένη του ψυχή θα μπει στο σώμα της αγαπημένης του και θ΄ αρνηθεί να βγει, παραβαίνοντας τους νόμους που χωρίζουν τους νεκρούς από τους ζωντανούς.

Μία ιστορία αγάπης και Ιουδαϊκού μυστικισμού, μία ξεχωριστή εκδοχή της παμπάλαιης ιστορίας του Ρωμαίου και Ιουλιέτας, μία παράσταση εμπειρία εθνολογίας που θα μπορούσε να περικλειστεί σε ένα τετράστιχο του δικού μας Νίκου Γκάτσου από Το Δίχτυ του:

 Αυτό το δίχτυ έχει ονόματα βαριά
που είναι γραμμένα σ' επτασφράγιστο κιτάπι.
Άλλοι το λεν του κάτω κόσμου πονηριά
κι άλλοι το λεν της πρώτης άνοιξης αγάπη.

Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τον έρωτα του Χανάν και της Λέας στο Ντιμπούκ, οι οποίοι "καίγονται" σε ένα λιτό σκηνικό, όπου κυριαρχεί ο λόγος και ελπίζω η αναγκαία έκσταση που απαιτείται για τη μαρτυρία αυτής της αγάπης να πυρπολήσει τις ψυχές και τα σώματα των εξαιρετικών ηθοποιών αλλά και των θεατών μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία- Σκηνικός χώρος: Σωτήρης Χατζάκης
Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική: Σαββίνα Γιαννάτου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Διανομή: Δημήτρης Παπανικολάου, Δέσποινα Κούρτη

Η διδασκαλία του καμπαλιστικού περιεχομένου του κειμένου έγινε από τον καθηγητή  Στέφανο Ροζάνη.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
"Ντιμπούκ"
του Μπρους Μάγιερς
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, στις 21:00
(εκτός από τη Δευτέρα 26.3.2012)

Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια: 75'

Εισιτήρια:       15€, Κανονικό
                        10€, Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                      Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/
                                 Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ, άνω των 65/
                                   Οργανωμένοι Σύλλογοι

Tο πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών»
πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ Α.Ε., ΕΡΤ 3, protagon.gr,  το ποντικι, ναυτεμπορικη. gr, click@life
Με την Υποστήριξη
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr        
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


A ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ευκαιρία δίνεται σήμερα στον ΑΟΠΕ Μοσχάτουνα να επανέλθει στις νίκες και  να ανακάμψει βρίσκοντας  τον πραγματικό του εαυτό μετά απο δύο συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημμα της ΑΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.(Πειραικό-Αρη Αμφιάλης)
Στις 21:00 θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Αιγαλέου την  ομάδα Αιγαλέου η οποία και αυτή με την σειρά της θα θέλει νίκη για πιάσει την ομάδα μας στην βαθμολογία.
Ελπίζουμε πάνω απο όλα να δούμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι...καλή επιτυχία
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (11η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............41
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  40
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ............ 30
 
4) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.....................      21
 
5) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ.............. 20

6)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 19

 7)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ.......19

8)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ..........  18

9) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...................... 15

10) ΑΕ ΡΕΝΤΗ...................... 13 
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 11 

12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........5

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

 
Σήμερα στην Οικονομική επιτροπή ήρθε έκτακτο θέμα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του περιφερειάρχη να σφραγισθούν (κλείσουν) τόσο το ανοικτό γήπεδο του Μοσχάτου όσο και το κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ  παραδίπλα. Φυσικά και ψηφίσθηκε η έφεση να γίνει, αλλά καλό είναι μάθετε και εσείς το ιστορικό αυτής της  απόφασης του περιφερειάρχη,  που αν υλοποιηθεί, κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς γήπεδα για αρκετό καιρό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο, ο οποίος επισκέφτηκε το μεσημέρι τον περιφερειάρχη, την Παρασκευή  2/2 ήρθε ενα φαξ από την περιφέρεια που ανέφερε τις παρατηρήσεις της επιτροπής καταληλότητας  γηπέδων, και που σύμφωνα με αυτές υπήρχε θέμα λειτουργίας των γηπέδων μας. Η επιτροπή καταληλότητας έκανε έλεγχο μετά από έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας στα γήπεδα. Οι παρατηρήσεις αυτές ήταν:
ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)      Μη ύπαρξη οικοδομικής αδείας. (Τα αποδυτήρια είναι χαρακτηρισμένα ως αποθήκες και όχι σαν αποδυτήρια.)
2)      Τα κάγκελα που περικλείουν την είσοδο των διατητών είναι χαμηλού ύψους.  (θα έπρεπε να είναι 2.5μ και είναι 1.8μ)
3)      Θα έπρεπε να υπάρχει πυρασφάλεια για τις κερκίδες του ανοιχτού. (Εδω να τονισθεί ότι ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο νόμος ορίζει πυρασφάλεια σε κερκίδες  πάνω από 2000 θέσεων και στο γήπεδο μας είναι 800 μόνο. Αρα δεν ισχύει η παρατήρηση αυτή.)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
1)              Μια αίθουσα υπόγεια ενώ έχει χρήση υπογείου στην αδεια έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο.
2)             Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα πίσω από τις μπασκέτες για να μην εισέρχονται παίκτες ή φίλαθλοι.
3)              Οι  δύο πόρτες πρέπει να είναι από πυρίμαχο υλικό.

Βάσει λοιπόν αυτών των παρατηρήσεων ο περιφερειάρχης απεφάσισε το σφράγισμα των γηπέδων και κοινοποίησε την απόφαση σήμερα 6/2 στον δήμο.
 

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου "Ενωμένων Πολιτών" για το γήπεδο του Μοσχάτου

Βασίλης Σπανάκης :
«Απαράδεκτο να λειτουργεί το Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου χωρίς άδεια και χωρίς πυρασφάλεια με αποτέλεσμα να αποφασίζει ο Γεν.Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής τη σφράγιση του»

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Βασίλης Σπανάκης κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα Τρίτη 6/3/2012 ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που ως αποτέλεσμα έχουν την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλου για σφράγιση του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου την οποία μεταξύ άλλων κοινοποιεί στο Α.Τ. Μοσχάτου, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην Ε.Π.Ο.
Ο κ. Σπανάκης θεώρησε απαράδεκτη αμέλεια της Δημοτικής Αρχής της σημερινής αλλά και της προηγούμενης να λειτουργεί το γήπεδο υπό αυτές τις συνθήκες την ίδια ώρα που εκατοντάδες αθλητές μεταξύ αυτών και όλα τα παιδιά των ακαδημιών αθλούνται καθημερινά και επί πολλές ώρες.
Η δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες» ζήτησαν :
1)     Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των σωματείων της πόλης μας.
2)     Το από 16/12/2011 Πρακτικό Ελέγχου της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων που αφορά τον Έλεγχο Καταλληλότητας του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου να κοινοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και στις διοικήσεις των σωματείων της πόλης προκειμένου να λάβουν όλοι γνώση.
3)      Να ζητηθεί η άμεση χρηματοδότηση με την μορφή της έκτακτης χρηματοδότησης από κάθε αρμόδιο φορέα όπως για παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα οι εργασίες του γηπέδου και να διασφαλισθεί η λειτουργία του.

ΠΑΡΌΤΡΥΝΣΉ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΝΤΈΡΜΠΙ ΤΟΥ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ


"Το σαββατο 10/03/2012 στο κλειστο στην παραλια θα διεξαχθει ο αγωνας μεταξυ της ομαδας μας και του πανερυθραικου για την πρωτη θεση στο πρωταθλημα της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ. ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ"
 
 
Στο BLOG μας  πιστεύουμε ότι Σε περίπτωση νίκης της ομάδας μας ο ΑΟΠΕ θα έχει κάνει   το ποιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλλεϋ του β' ομίλου της Β'  Εθνικής.

Επιχείρηση προσγείωσης στο Μοσχάτο ..

 Η αναρρίχηση του Μοσχάτου στην κορυφή της βαθμολογίας, προκάλεσε τον ενθουσιασμό στις τάξεις του συλλόγου.

Ο Αντώνης Δημητρίου ωστόσο – προπονητής του συλλόγου – προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» υποστηρίζει πως στόχος αποτελεί η ανάδειξη των ταλέντων του Μοσχάτου και η σκληρή δουλειά για τη δημιουργία ενός αξιόλογου συνόλου, χωρίς να αναφέρεται στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, η οποία μέχρι στιγμής, είναι απόλυτα πετυχημένη.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη σκηνοθεσία Άρης Μιχόπουλος- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30 Δύο παραστάσεις και για μεγάλους



 
Η Εταιρεία Θεάτρου Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ παρουσιάζει την τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Άρη Μιχόπουλου, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για δύο μόνο παραστάσεις ανοικτές στο ευρύ κοινό, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30.
Η Ελένη του Ευριπίδη, ανήκει στη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε ειδικές πρωινές παραστάσεις για μαθητές.

Σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: "Εκείνο που, ίσως, γοητεύει περισσότερο σε αυτό το έργο είναι ο μετασχηματισμός. Μοιάζει ο ίδιος ο μύθος να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να βλέπει τον εαυτό του, χαμογελώντας, ίσως ειρωνικά, ίσως με πίκρα. Ο Ευριπίδης παίρνει την ιστορία που διδαχτήκαμε πρώτη από όλες τις άλλες στα γυμνασιακά βιβλία, εκείνη της αρπαγής της Ωραίας Ελένης, και, χωρίς να αλλάξει κάτι από το πραγματικό αντικείμενο, διαστρεβλώνει με τρόπο ποιητικό και υπαινικτικό το καθρεφτιζόμενο είδωλό του.
Το όνομα ολούθε πάει, όχι το σώμα (Ελένη στ. 588). Και αν το όνομα χρωματίστηκε με τα πιο μελανά χρώματα, ως αιτία ενός αιματηρού πολέμου, το αντικείμενο του πόθου, η ενσάρκωση της απόλυτης ομορφιάς, πέταξε σα νεφέλη στην χώρα του Νείλου. Εκεί τοποθετεί και ο ποιητής τη δράση του έργου του, την Ελένη με τις ακόλουθές της, τη συνάντηση και την επανένωση της με το Μενέλαο, τη Θεονόη που κρατά στα χέρια της τη λύση του δράματος, το Θεοκλύμενο που ποθεί να κάνει δική του τη γυναίκα που λέγεται πως έφερε τόσο πόνο με την ομορφιά της σε Έλληνες και Τρώες.
Όμως …«Τ’ αηδόνια δε σε αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες». Γιατί μπορεί οι αιτίες να παρουσιάζονται διαφορετικά, το σώμα να αντικαθίσταται από το είδωλο, αλλά τα γεγονότα παραμένουν, καθώς και τα αποτελέσματά τους. Καθώς και η διαχρονικότητά τους. Σε κανέναν πόλεμο οι νεκροί δε γυρίζουν πίσω. Και ποτέ οι άνθρωποι δε διδάσκονται από το θάνατο το πόσο μάταιο είναι να κυνηγούν ίσκιους με όχημα τη βία και τον εγωισμό. Δεν πρόκειται για την αποκατάσταση του ονόματος και της φήμης μιας ηρωίδας, αλλά για το σαρκασμό εκείνων που χρησιμοποίησαν αυτό το όνομα για να δώσουν μια δικαιολογία στην εμμονή τους να κυνηγούν αδειανά πουκάμισα για να ικανοποιήσουν πόθους προσωπικούς.
Καθρέφτες, σκιές και είδωλα. Υλικά της παράστασης όλα αυτά που δεν μπορεί κανείς να αγγίξει, που είναι αντανακλάσεις και όχι τα ίδια τα αντικείμενα. Στόχος να φανούν τελικά εκείνα που μας αγγίζουν περισσότερο, που μας κάνουν να τρομάζουμε ή να νιώθουμε ντροπή. Ο καθρέφτης που μας δείχνει όχι το είδωλο, μα τον πραγματικό μας εαυτό."

Η "Ελένη" του Ευριπίδη, ανέβηκε για εκπαιδευτικούς λόγους και έχει διανύσει με επιτυχία την πορεία της, αφού την έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες μαθητές. Μετά δε την παρότρυνση κοινού, εκπαιδευτικών και κριτικών παρουσιάζεται και για δύο μόνο βραδινές παραστάσεις, ανοικτές σε όλους. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Σκηνοθεσία: Άρης Μιχόπουλος
Χορογραφία: Κώστας Αντωνάτος
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Σκηνικά: Άρης Μιχόπουλος
Κοστούμια: Σταματία Αντωνάτου
Φωτισμοί: Κατερίνα Παπαδάκου
Δραματολογία: Κόννη Σοφιάδου
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Ερμηνεύουν: Θάλεια Γρίβα, Γιάννης Δουράτσος, Αλίκη Ζαχαροπούλου,
                        Μενέλαος Ζαφειρόπουλος, Δήμητρα Κόκκορη, Δέσποινα Μαλλιαρού,
                         Σωτήρης Μπακόλας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Αντιγόνη Φρυδά.


ΕΛΕΝΗ
του Ευριπίδη
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
Δύο παραστάσεις για μεγάλους
Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30
Διάρκεια: 90’
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 10€,
                      5€ για μέλη ΣΕΗ και μέλη Συλλόγου Θεατρολόγων
                      Ισχύουν ατέλειες  Σπουδαστών Δραματικών Σχολών

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5          Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr              monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


One man show από τον Ντάφλα!

 Μετέτρεψε το εκτός έδρας ματς με τον Καραβά (0-3) σε προσωπική παράσταση, καθώς πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε το Μοσχάτο στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α’ κατηγορίας. Ο λόγος για τον Θωμά Ντάφλα που διέλυσε όλα τα συστήματα της αντίπαλης άμυνας και δήλωσε στο Sport5.gr:
«Γνωρίζαμε από την προηγούμενη μέρα ότι κερδίζοντας αυτό το παιχνίδι θα σκαρφαλώναμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το θέλαμε πολύ και δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και έτσι ήρθε η νίκη. Τα γκολ τα αφιερώνω στους συμπαίκτες μου για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα».

 http://www.sports5.gr/

Σπανούλης: «Ένα από τα πολλά…»

Με ψυχραιμία που απορρέει από την τεράστια εμπειρία του σε τέτοια ματς αντιμετωπίζει τον επικείμενη τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ο Βασίλης Σπανούλης. 

«Είναι ένα ακόμη ματς από τα πολλά που θα δώσουμε φέτος με τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων». Τι είπε για την ατμόσφαιρα στη Δράμα, την απόδοση της ομάδας και το rotation του Ίβκοβιτς. 

περισσότερα στο

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 30 Σκιτσογράφοι - Γελοιογράφοι από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν έργα τους υπό το γενικό τίτλο- «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» Πέμπτη 15 έως Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 19:00

Η EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και ο σκιτσογράφος  Μιχάλης Κουντούρης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012 έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο  «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19:00.
Το κίνημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου (blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), καθώς και η γελοιογραφία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε εντυπωσιακό αριθμό σχολίων και αναδημοσιεύσεων διεθνώς, αυτή την περίοδο, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκληση 30 σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που με το πενάκι τους περνούν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Συμμετέχουν σκιτσογράφοι από την Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες.
Μετά την παρουσίασή της, για 4 μόνο ημέρες στο ΙΜΚ  η έκθεση θα ταξιδεύσει σε όλη την Ελλάδα και σε Δήμους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τη φιλοξενήσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες : Υπεύθυνη επικοινωνίας educartoon: Στέλλα Μάνεση, τηλ.: 6944 151669, info@educartoon.gr.
30 Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού»
15 - 18 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 19:00
Εκθεσιακός  χώρος  1ου ορόφου
Διάρκεια Έκθεσης: 15 έως 18 Μαρτίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Κυρ 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
****
Πληροφορίες για τα συνημμένα σκίτσα:

Petar Pismestrovic, ΑΥΣΤΡΙΑ.  Εργάζεται για την αυστριακή Kleine Zeitung και έχει             δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά όλου του κόσμου.
Tom Janssen, ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Δημοσιεύει στην Trouw
Lido Contemori,  ΙΤΑΛΙΑ.  Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά (La             Repubblica, Corriere della Sera, La Gazetta dello Sport, Linus, κ.α.)
Martyn Turner,   ΙΡΛΑΝΔΙΑ.  Δημοσιεύει στους Irish Times
Silvano Mello, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μιχάλης Κουντούρης, Ελλάδα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Είναι πολιτικός γελοιογράφος από το 1985 έχοντας συνεργαστεί με τις εφημερίδες ΒΡΑΔΥΝΗ, ΒΗΜΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.
Από το 2005 συνεργάζεται με το Courrier International και από το 2006 με το Cagle Cartoons Inc. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες GUARDIAN και LE MONDE. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως το Πρώτο Βραβείο Ranan Lurie UN Political Cartoon Award 2008.
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών από το 1993. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.
Το σκίτσο V for Vendetta δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ         METROPOLIS        Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr            ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

My Mojo ''''Live'''' ηλίας&μίλτος


         
Παρασκευή  από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 12:00 π.μ.
 My Mojo
  Μακρυγιάννη 114 & Κεφαλληνίας 1
  
ηλίας & μίλτος ''Live'' Στο cafe-Bar ~My Mojo~ στο Μοσχάτο.!
Τηλ. επικοινωνίας 210-4824821

http://www.facebook.com/elias.miltos

Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον "Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου"

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Α ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ:Ηττήθηκε η Ελευθερία Μοσχάτου στο κλείστό του δήμου μας απο τον Φάρο Κερατσινίου με 53-78(12-25,26-38,44-56,53-78)

Προσπάθησε η Ελευθερία Μοσχάτου αλλά δεν τα κατάφερε σήμερα το βράδυ στο κλειστό του δήμου μας να νικήσει την ομάδα του Φάρου Κεραστινίου.
Η αντίπαλη ομάδα  πήρε μία καλή διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο,  παρά όλα αυτά η Ελευθερία στην συνέχεια προσπάθησε και την μείωσε και ξανά μπήκε στο παιχνίδι αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο την πρόδωσαν οι δυνάμεις της όπου ο Φάρος διαμόρφωσε το τελικό σκορ 53-78 .

Σημασία για την ομάδα μας έχει ότι προσπάθησε και έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της παρά ότι έχασε.   

Ο Φάρος σαφώς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία και διεκδικεί την άνοδο του στην Γ Εθνική.