Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου "Ενωμένων Πολιτών" για το γήπεδο του Μοσχάτου

Βασίλης Σπανάκης :
«Απαράδεκτο να λειτουργεί το Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου χωρίς άδεια και χωρίς πυρασφάλεια με αποτέλεσμα να αποφασίζει ο Γεν.Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής τη σφράγιση του»

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Βασίλης Σπανάκης κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα Τρίτη 6/3/2012 ζήτησε εξηγήσεις από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που ως αποτέλεσμα έχουν την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλου για σφράγιση του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου την οποία μεταξύ άλλων κοινοποιεί στο Α.Τ. Μοσχάτου, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στην Ε.Π.Ο.
Ο κ. Σπανάκης θεώρησε απαράδεκτη αμέλεια της Δημοτικής Αρχής της σημερινής αλλά και της προηγούμενης να λειτουργεί το γήπεδο υπό αυτές τις συνθήκες την ίδια ώρα που εκατοντάδες αθλητές μεταξύ αυτών και όλα τα παιδιά των ακαδημιών αθλούνται καθημερινά και επί πολλές ώρες.
Η δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες» ζήτησαν :
1)     Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των σωματείων της πόλης μας.
2)     Το από 16/12/2011 Πρακτικό Ελέγχου της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων που αφορά τον Έλεγχο Καταλληλότητας του Δημοτικού Γηπέδου Μοσχάτου να κοινοποιηθεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και στις διοικήσεις των σωματείων της πόλης προκειμένου να λάβουν όλοι γνώση.
3)      Να ζητηθεί η άμεση χρηματοδότηση με την μορφή της έκτακτης χρηματοδότησης από κάθε αρμόδιο φορέα όπως για παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα οι εργασίες του γηπέδου και να διασφαλισθεί η λειτουργία του.

ΠΑΡΌΤΡΥΝΣΉ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΝΤΈΡΜΠΙ ΤΟΥ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ


"Το σαββατο 10/03/2012 στο κλειστο στην παραλια θα διεξαχθει ο αγωνας μεταξυ της ομαδας μας και του πανερυθραικου για την πρωτη θεση στο πρωταθλημα της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ. ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ"
 
 
Στο BLOG μας  πιστεύουμε ότι Σε περίπτωση νίκης της ομάδας μας ο ΑΟΠΕ θα έχει κάνει   το ποιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλλεϋ του β' ομίλου της Β'  Εθνικής.

Επιχείρηση προσγείωσης στο Μοσχάτο ..

 Η αναρρίχηση του Μοσχάτου στην κορυφή της βαθμολογίας, προκάλεσε τον ενθουσιασμό στις τάξεις του συλλόγου.

Ο Αντώνης Δημητρίου ωστόσο – προπονητής του συλλόγου – προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» υποστηρίζει πως στόχος αποτελεί η ανάδειξη των ταλέντων του Μοσχάτου και η σκληρή δουλειά για τη δημιουργία ενός αξιόλογου συνόλου, χωρίς να αναφέρεται στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, η οποία μέχρι στιγμής, είναι απόλυτα πετυχημένη.

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη σκηνοθεσία Άρης Μιχόπουλος- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30 Δύο παραστάσεις και για μεγάλους



 
Η Εταιρεία Θεάτρου Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ παρουσιάζει την τραγωδία Ελένη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Άρη Μιχόπουλου, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για δύο μόνο παραστάσεις ανοικτές στο ευρύ κοινό, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30.
Η Ελένη του Ευριπίδη, ανήκει στη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε ειδικές πρωινές παραστάσεις για μαθητές.

Σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: "Εκείνο που, ίσως, γοητεύει περισσότερο σε αυτό το έργο είναι ο μετασχηματισμός. Μοιάζει ο ίδιος ο μύθος να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να βλέπει τον εαυτό του, χαμογελώντας, ίσως ειρωνικά, ίσως με πίκρα. Ο Ευριπίδης παίρνει την ιστορία που διδαχτήκαμε πρώτη από όλες τις άλλες στα γυμνασιακά βιβλία, εκείνη της αρπαγής της Ωραίας Ελένης, και, χωρίς να αλλάξει κάτι από το πραγματικό αντικείμενο, διαστρεβλώνει με τρόπο ποιητικό και υπαινικτικό το καθρεφτιζόμενο είδωλό του.
Το όνομα ολούθε πάει, όχι το σώμα (Ελένη στ. 588). Και αν το όνομα χρωματίστηκε με τα πιο μελανά χρώματα, ως αιτία ενός αιματηρού πολέμου, το αντικείμενο του πόθου, η ενσάρκωση της απόλυτης ομορφιάς, πέταξε σα νεφέλη στην χώρα του Νείλου. Εκεί τοποθετεί και ο ποιητής τη δράση του έργου του, την Ελένη με τις ακόλουθές της, τη συνάντηση και την επανένωση της με το Μενέλαο, τη Θεονόη που κρατά στα χέρια της τη λύση του δράματος, το Θεοκλύμενο που ποθεί να κάνει δική του τη γυναίκα που λέγεται πως έφερε τόσο πόνο με την ομορφιά της σε Έλληνες και Τρώες.
Όμως …«Τ’ αηδόνια δε σε αφήνουνε να κοιμηθείς στις Πλάτρες». Γιατί μπορεί οι αιτίες να παρουσιάζονται διαφορετικά, το σώμα να αντικαθίσταται από το είδωλο, αλλά τα γεγονότα παραμένουν, καθώς και τα αποτελέσματά τους. Καθώς και η διαχρονικότητά τους. Σε κανέναν πόλεμο οι νεκροί δε γυρίζουν πίσω. Και ποτέ οι άνθρωποι δε διδάσκονται από το θάνατο το πόσο μάταιο είναι να κυνηγούν ίσκιους με όχημα τη βία και τον εγωισμό. Δεν πρόκειται για την αποκατάσταση του ονόματος και της φήμης μιας ηρωίδας, αλλά για το σαρκασμό εκείνων που χρησιμοποίησαν αυτό το όνομα για να δώσουν μια δικαιολογία στην εμμονή τους να κυνηγούν αδειανά πουκάμισα για να ικανοποιήσουν πόθους προσωπικούς.
Καθρέφτες, σκιές και είδωλα. Υλικά της παράστασης όλα αυτά που δεν μπορεί κανείς να αγγίξει, που είναι αντανακλάσεις και όχι τα ίδια τα αντικείμενα. Στόχος να φανούν τελικά εκείνα που μας αγγίζουν περισσότερο, που μας κάνουν να τρομάζουμε ή να νιώθουμε ντροπή. Ο καθρέφτης που μας δείχνει όχι το είδωλο, μα τον πραγματικό μας εαυτό."

Η "Ελένη" του Ευριπίδη, ανέβηκε για εκπαιδευτικούς λόγους και έχει διανύσει με επιτυχία την πορεία της, αφού την έχουν ήδη παρακολουθήσει χιλιάδες μαθητές. Μετά δε την παρότρυνση κοινού, εκπαιδευτικών και κριτικών παρουσιάζεται και για δύο μόνο βραδινές παραστάσεις, ανοικτές σε όλους. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Σκηνοθεσία: Άρης Μιχόπουλος
Χορογραφία: Κώστας Αντωνάτος
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Σκηνικά: Άρης Μιχόπουλος
Κοστούμια: Σταματία Αντωνάτου
Φωτισμοί: Κατερίνα Παπαδάκου
Δραματολογία: Κόννη Σοφιάδου
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Ερμηνεύουν: Θάλεια Γρίβα, Γιάννης Δουράτσος, Αλίκη Ζαχαροπούλου,
                        Μενέλαος Ζαφειρόπουλος, Δήμητρα Κόκκορη, Δέσποινα Μαλλιαρού,
                         Σωτήρης Μπακόλας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Αντιγόνη Φρυδά.


ΕΛΕΝΗ
του Ευριπίδη
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
Δύο παραστάσεις για μεγάλους
Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, στις 20:30
Διάρκεια: 90’
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 10€,
                      5€ για μέλη ΣΕΗ και μέλη Συλλόγου Θεατρολόγων
                      Ισχύουν ατέλειες  Σπουδαστών Δραματικών Σχολών

****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5          Ως 3
e-go.gr                ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr              monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


One man show από τον Ντάφλα!

 Μετέτρεψε το εκτός έδρας ματς με τον Καραβά (0-3) σε προσωπική παράσταση, καθώς πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε το Μοσχάτο στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α’ κατηγορίας. Ο λόγος για τον Θωμά Ντάφλα που διέλυσε όλα τα συστήματα της αντίπαλης άμυνας και δήλωσε στο Sport5.gr:
«Γνωρίζαμε από την προηγούμενη μέρα ότι κερδίζοντας αυτό το παιχνίδι θα σκαρφαλώναμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το θέλαμε πολύ και δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και έτσι ήρθε η νίκη. Τα γκολ τα αφιερώνω στους συμπαίκτες μου για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα».

 http://www.sports5.gr/

Σπανούλης: «Ένα από τα πολλά…»

Με ψυχραιμία που απορρέει από την τεράστια εμπειρία του σε τέτοια ματς αντιμετωπίζει τον επικείμενη τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ο Βασίλης Σπανούλης. 

«Είναι ένα ακόμη ματς από τα πολλά που θα δώσουμε φέτος με τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων». Τι είπε για την ατμόσφαιρα στη Δράμα, την απόδοση της ομάδας και το rotation του Ίβκοβιτς. 

περισσότερα στο

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 30 Σκιτσογράφοι - Γελοιογράφοι από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν έργα τους υπό το γενικό τίτλο- «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» Πέμπτη 15 έως Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 19:00

Η EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και ο σκιτσογράφος  Μιχάλης Κουντούρης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012 έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο  «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ : Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 19:00.
Το κίνημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου (blogs και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), καθώς και η γελοιογραφία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και είχε εντυπωσιακό αριθμό σχολίων και αναδημοσιεύσεων διεθνώς, αυτή την περίοδο, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόσκληση 30 σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο που με το πενάκι τους περνούν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Συμμετέχουν σκιτσογράφοι από την Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες.
Μετά την παρουσίασή της, για 4 μόνο ημέρες στο ΙΜΚ  η έκθεση θα ταξιδεύσει σε όλη την Ελλάδα και σε Δήμους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τη φιλοξενήσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες : Υπεύθυνη επικοινωνίας educartoon: Στέλλα Μάνεση, τηλ.: 6944 151669, info@educartoon.gr.
30 Σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού»
15 - 18 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στις 19:00
Εκθεσιακός  χώρος  1ου ορόφου
Διάρκεια Έκθεσης: 15 έως 18 Μαρτίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Κυρ 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
****
Πληροφορίες για τα συνημμένα σκίτσα:

Petar Pismestrovic, ΑΥΣΤΡΙΑ.  Εργάζεται για την αυστριακή Kleine Zeitung και έχει             δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά όλου του κόσμου.
Tom Janssen, ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Δημοσιεύει στην Trouw
Lido Contemori,  ΙΤΑΛΙΑ.  Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά (La             Repubblica, Corriere della Sera, La Gazetta dello Sport, Linus, κ.α.)
Martyn Turner,   ΙΡΛΑΝΔΙΑ.  Δημοσιεύει στους Irish Times
Silvano Mello, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μιχάλης Κουντούρης, Ελλάδα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Είναι πολιτικός γελοιογράφος από το 1985 έχοντας συνεργαστεί με τις εφημερίδες ΒΡΑΔΥΝΗ, ΒΗΜΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.
Από το 2005 συνεργάζεται με το Courrier International και από το 2006 με το Cagle Cartoons Inc. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες GUARDIAN και LE MONDE. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση βιβλίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως το Πρώτο Βραβείο Ranan Lurie UN Political Cartoon Award 2008.
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών από το 1993. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων.
Το σκίτσο V for Vendetta δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ         METROPOLIS        Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr            ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

My Mojo ''''Live'''' ηλίας&μίλτος


         
Παρασκευή  από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 12:00 π.μ.
 My Mojo
  Μακρυγιάννη 114 & Κεφαλληνίας 1
  
ηλίας & μίλτος ''Live'' Στο cafe-Bar ~My Mojo~ στο Μοσχάτο.!
Τηλ. επικοινωνίας 210-4824821

http://www.facebook.com/elias.miltos

Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον "Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου"

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Α ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ:Ηττήθηκε η Ελευθερία Μοσχάτου στο κλείστό του δήμου μας απο τον Φάρο Κερατσινίου με 53-78(12-25,26-38,44-56,53-78)

Προσπάθησε η Ελευθερία Μοσχάτου αλλά δεν τα κατάφερε σήμερα το βράδυ στο κλειστό του δήμου μας να νικήσει την ομάδα του Φάρου Κεραστινίου.
Η αντίπαλη ομάδα  πήρε μία καλή διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο,  παρά όλα αυτά η Ελευθερία στην συνέχεια προσπάθησε και την μείωσε και ξανά μπήκε στο παιχνίδι αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο την πρόδωσαν οι δυνάμεις της όπου ο Φάρος διαμόρφωσε το τελικό σκορ 53-78 .

Σημασία για την ομάδα μας έχει ότι προσπάθησε και έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της παρά ότι έχασε.   

Ο Φάρος σαφώς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία και διεκδικεί την άνοδο του στην Γ Εθνική. 

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ηττήθηκαν τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου απο τον Αρη Αμφιάλης με 3-1 σετ για τον αναβληθέν αγώνα της προηγούμενης τετάρτης




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Γυναικών Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. (11η αγωνιστική):


 1) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ............41
 
2) ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ............  40
 
3) ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔ............ 30
 
4) ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ.....................      21
 
5) ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ.............. 20

6)ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.... 19

 7)ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ.......19

8)ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ..........  18

9) ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...................... 15

10) ΑΕ ΡΕΝΤΗ...................... 13 
 
11) ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ............... 11 

12) ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ.........5


Τσάτουμας: «Τελικός και μετάλλιο»

Για τη συμμετοχή του και τους στόχους του στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης μίλησε ο Λούης Τσάτουμας.

Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος θα λάβει μέρος για τέταρτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με την καλύτερη του εμφάνιση να είναι αυτή το 2006 στη Μόσχα, όταν και είχε καταλάβει την 4η θέση.


«Όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο είναι λογικό να ψάχνεις το καλύτερο δυνατό. Τη συμμετοχή στον τελικό και φυσικά ένα μετάλλιο» ανέφερε αρχικά ο Τσάτουμας και συνέχισε:


«Το επίπεδο του αγώνα θα είναι καλό καθώς υπάρχουν αρκετοί αθλητές που δείχνουν ότι μπορούν να κυμανθούν σε υψηλές επιδόσεις. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι να αποδώσω αυτό που μπορώ».


Όσον αφορά την προετοιμασία του ο Μεσσήνιος άλτης δήλωσε: «Στη διάρκεια της σεζόν είχα την ευκαιρία να κάνω μια σειρά από αγώνες, από τους οποίους σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος. Υπήρξαν και τα απρόβλεπτα προβλήματα, όπως, ο αγώνας στη Στοκχόλμη όπου αναγκάστηκα να εγκαταλείψω, λόγω ενοχλήσεων στη φτέρνα, όμως, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα».


Υπενθυμίζεται ότι το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 11 Μαρτίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου. "Χαρίζω+Ανταλλάσω+Δημιουργώ" Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60) - 11 Μαρτίου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/dt_xarizo.pdf

Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου - Ταύρου Οι νέες αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα κατατίθενται από 7 Μαρτίου 2012 έως 10 Απριλίου 2012 στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου (Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου ισόγειο – Μοσχάτο και Πειραιώς και Επταλόφου – Ταύρος).

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα διατίθενται από το γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Κοραή 51 – Μοσχάτο και Πειραιώς και Επταλόφου Κτίριο 1 - Ταύρος) και από το Γραφείο Ενημέρωσης (Πλατεία ΗΣΑΠ - Μοσχάτο).

 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/pantopoleio_anakoinosi.pdf

Nίκη για τον Αγιαξ Ταύρου επι της Αγία Παρασκευής με 1-0 για το πρωτάθλημα του 8ου Ομίλου της Δ Εθνικής


Σημαντική νίκη με 1-0 πήρε ο Αγιαξ Ταύρου απέναντι στην Αγία Παρασκευή και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Στο 13' ο Φύτρος σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα, ενώ στο 28' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία σε προσπάθειες του Ρούσση και του Φύτρου. 
Στο 37' ο Γκουντελίτσας απείλησε με καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ και έξι λεπτά αργότερα είδε τον Τσαϊλάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 45' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία του α' ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, όταν ο Σερδενές δεν κατάφερε από κοντά με τακουνάκι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως οι 'ερυθρόλευκοι' ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 60'. Μετά από αντεπίθεση, ο Κωτσιόπουλος έκανε την πάσα στον Ρούσση και εκείνος με πλασέ από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Ντούση, ανοίγοντας το σκορ για τον Αγιαξ. Στη συνέχεια η ομάδα του Ταύρου φρόντισε να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα, κάτι που κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Δημητρόπουλος (Δυτικής Αττικής).
ΑΓΙΑΞ: Τσαϊλάκης, Γουσούλης (70' Καραβίδας), Πατέλης, Τριανταφυλλίδης, Πέττας, Κοτσιόπουλος, Φύτρος (56' Γιάκαλος), Λάμγκος (88' Αποστολακόπουλος), Ρούσσης, Τζανέτος, Σερδενές
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ντούσης, Μιχελής (86' Δελάρδας), Μεϊμάρογλου, Σωτήρχος, Στρατής, Δημητρίου (79' Τσιούτσιας), Τζιτζής, Γκουντελίτσας, Τσοχαντάρης, Ζυγούρης, Λαμπρινάκος (46' Καραίνδρος).


Επόμενοι αγώνες


11/03

00:00

Αγιαξ Ταύρου-Νέα Ιωνία

11/03

00:00

Περιστέρι-Φωστήρας

11/03

00:00

Αγία Παρασκευή-Ελπιδοφόρος

11/03

00:00

Πανναξιακός-Τράχωνες

11/03

00:00

ΑΕ Κως-Μελίσσια

11/03

00:00

Καρλόβασι-Αιγάλεω

11/03

00:00

Ηλιούπολη-Μύκονος

 http://www.periferiako.com/d_ethniki_8os_omilos.htm

Βαθμολογία

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοίΣύνολοΕντόςΕκτός
N-I-HΓκολN-I-HΓκολN-I-HΓκολ
1Ελπιδοφόρος163610-6-029-46-2-020-24-4-09-2
2Φωστήρας163611-3-233-116-2-018-35-1-215-8
3Τράχωνες16329-5-223-97-2-016-52-3-27-4
4Αγιαξ Ταύρου16308-6-226-96-2-118-32-4-18-6
5Αιγάλεω16267-5-420-124-1-210-33-4-210-9
6Νέα Ιωνία16225-7-418-143-2-39-72-5-19-7
7Μύκονος16215-6-522-204-3-215-81-3-37-12
8Ρόδος16215-6-520-213-3-211-82-3-39-13
9Μελίσσια15175-4-620-184-2-217-91-2-43-9
10Πανναξιακός15163-7-511-162-4-16-51-3-45-11
11Περιστέρι16163-7-617-241-6-010-82-1-67-16
12ΑΕ Κως15144-2-910-322-2-35-62-0-65-26
13Αγία Παρασκευή16125-3-818-203-1-414-82-2-44-12
14Ηλιούπολη1692-3-1110-362-2-38-120-1-82-24
15Καρλόβασι1520-2-139-400-2-64-180-0-75-22

Email μας έστειλε με αφορμή δημοσιευματα σε τοπικά blog o Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου&Ταύρου Στάθης Καραβάσελας



Επάγγελμα  αιρετός ;;;;;

Αγαπητοί συμπολίτες
Επειδή αυτές τις μέρες πολλά γράφονται ή αναπαράγονται μέσα από τοπικά μέσα ενημέρωσης που με αφορούν και ονομαστικά με αναφέρουν θα ήθελα να απαντήσω επώνυμα και χωρίς να κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμα ή ανωνυμίες. 
Αναφέρομαι σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται; «δάσκαλος» και «stefanos» στο ΜοσχατουΠολις και σε συγκεκριμένα άρθρα τους «δώσε μου και μένα μπάρμπα»  και «λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου» στις 27 και 29 Φεβρουαρίου 2012.
Κύριοι ή «βιαστήκατε» ή «εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια».
Μια μικρή ιστορική αναδρομή δεν θα βλάψει:
Ο Περικλής, από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε ότι η αθηναϊκή δημοκρατία θα ολοκληρώνονταν όχι με την δημιουργία νέων πολιτειακών οργάνων, αλλά με τη διεύρυνση του σώματος των ενεργών πολιτών. Σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του, πρέπει όλοι να συμμετέχουν εξυπηρετώντας  τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας: ελευθερία, ισοκρατία, ισοψηφία, ισοτιμία, ισονομία, ισηγορία, από τις οποίες απορρέουν τα πολιτικά δικαιώματα των Αθηναίων. (βιβλίο ιστορίας Δ Δημοτικού).
Με τις μεταρρυθμίσεις του αυτές πέτυχε  όλοι πλέον να έχουν  τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πόλη. Η κοινωνική θέση και η περιουσία έπαψαν να αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα κοινά. Κάθε Αθηναίος που είχε γεννηθεί στην Αθήνα και είχε ή μπορούσε να αποκτήσει την ιδιότητα του ελεύθερου πολίτη μπορούσε να συμμετέχει στην πολιτική και να καταλάβει κάποιο απ' τα ανώτατα αξιώματα. Η ισονομία ήταν πλήρης και η ελευθερία των πολιτών περιοριζόταν μόνο από τους νόμους που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει.


Στο σήμερα

 Οι συζητήσεις που προκαλούνται, στους πολίτες, από τις δημοσιεύσεις στοιχείων σε σχέση με τις αμοιβές των αιρετών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εύχομαι να έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και να μην είναι προσπάθεια να θιγούν υπολήψεις. Πρόκειται για τις προβλεπόμενες από τον «Καλλικράτη» αμοιβές των αιρετών.
Οι θέσεις μου πάνω στο θέμα είναι γνωστές και έγιναν σαφέστατες στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο αντίστοιχο θέμα.
Οι αμοιβές αυτές σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αμοιβές του μεγαλύτερου κομματιού των εργαζόμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Σε μια τέτοια  περίοδο μάλιστα, που οι περισσότεροι, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά, σίγουρα τέτοια ζητήματα «προκαλούν» δικαιολογημένες αντιδράσεις. Και αυτό δεν είναι από διάθεση «λαϊκισμού».
Εύλογα μπορεί να τεθούν μια σειρά ερωτήματα:
Γιατί ενώ η κυβέρνηση κηρύττει τη «λιτότητα» και το «χτύπημα της σπατάλης», περικόπτοντας παράλληλα κάθε χρόνο 500.000.000 από την Αυτοδιοίκηση (αυτό προβλέπει το Μνημόνιο) «επιτρέπει» στους δήμους και τις περιφέρειες να διατηρούν πλήθος πολύ καλά αμειβόμενων αιρετών;
Γιατί ενώ δήμοι χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες και προμηθευτές, έχουν συχνά απλήρωτους εργαζόμενους, «φροντίζουν» πάντα την απρόσκοπτη πληρωμή των αιρετών που δικαιούνται, νόμιμα πάντα, αμοιβές λόγω της θέσης τους.
 Η ουσία της υπόθεσης είναι βαθύτερη.
 Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα έχει ανάγκη από την ύπαρξη και στο χώρο της πάλαι ποτέ Αυτοδιοίκησης καλά αμειβόμενων «επαγγελματικών στελεχών» που πέρα από προθέσεις ή δηλώσεις καλούνται να υλοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική,  όπως εμπορευματοποίησης των πάντων, ιδιωτικοποιήσεων, τοπικής φορολογίας κ.α.
Διευκρινίζω ότι τέτοια φαινόμενα  δεν συμβαίνουν στο Δήμο μας.
Θεωρώ ότι η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» αλλά και ο Δήμαρχος του Δήμου μας Ανδρέας Ευθυμίου έχουν πρώτιστο μέλημά τους την εύρυθμη λειτουργία του για το καλό των Δημοτών.
Κάποτε, η συμμετοχή στα κοινά και ιδιαίτερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν «μεράκι», λειτούργημα, κοινωνική και προσωπική προσφορά (σε κάποιες περιπτώσεις). Μάλιστα δε για τους (αριστερούς) αιρετούς, σήμαινε και πολύπλευρές διώξεις.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει;; Δεν θέλω να το πιστεύω.
Για μένα, η προσφορά δεν έχει υποχωρήσει ούτε και, στο όνομα του «ρεαλισμού», μπορεί να  αντικατασταθεί από την αντιμισθία.
Στο επιχείρημα ότι «αφήνουμε τις δουλειές μας» απαντώ: Καταρχήν κανένας δεν μας  «υποχρέωσε» να ασχοληθούμε με τα «κοινά», ήταν προσωπική επιλογή μας. Επίσης ο αιρετός θα μπορούσε να λειτουργεί πολιτικά-επιτελικά αξιοποιώντας στο έπακρο τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι για την ανάλογη δουλειά. Για τα έξοδα που προκύπτουν από τη θέση του καθενός  (π.χ οδοιπορικά κ.α) να αξιοποιούνται κονδύλια του δήμου ή της περιφέρειας, ενώ για όσους προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους είναι πραγματικά απαραίτητο (και αυτοί θα πρέπει να είναι στον ελάχιστο αριθμό) να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους (αφορά πρώτιστα τον ιδιωτικό τομέα) να προβλέπεται ένας μισθός ανάλογος με τους άλλους εργαζόμενους, ώστε να λειτουργούν με αξιοπρέπεια.
Μπορεί κάποιος τις απόψεις αυτές να τις θεωρεί «ρομαντικές».
 Επειδή προκλήθηκα όμως αναγκάζομαι να τις επαναλάβω: Η συμμετοχή στα «κοινά» είναι εθελοντική πράξη ευθύνης, προσφοράς, θυσιών για το κοινό και όχι απλά για το ατομικό καλό. Όσοι δεν έχουν τέτοια αντίληψη καλό θα είναι να μην συμμετέχουν στις εκλογές, αλλά και για όσους συμμετέχουν, οι πολίτες με την ψήφο τους ας τους αντιμετωπίζουν ανάλογα.
Και τέλος πάντων το «νόμιμο δεν είναι και ηθικό»!
Την αξιοπιστία, την εντιμότητα αλλά και τη συνέπεια μου απέναντι στο λαό του Μοσχάτου που με στήριξε  κάνοντάς μου την τιμή να τον εκπροσωπώ στο  Δημοτικό Συμβούλιο δεν την διαπραγματεύομαι  έναντι κανενός ΕΠΙΜΙΣΘΙΟΥ.
            

                           ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ                                    
                           ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                           ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

Δεν ξανάγινε!

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια είχε να κάνει νίκη στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ και φέτος μέσα σε 35 μέρες πήρε το δεύτερο εκτός έδρας «τρίποντο». Μάλιστα, ο «Δικέφαλος του Βορρά», για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής, κατάφερε να νικήσει και ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την ίδια χρονιά στην έδρα τους!

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο «διπλό» κόντρα στον Παναθηναϊκό και έκανε ρεκόρ αφού δεν είχε ξαναπετύχει νίκες κόντρα στις αθηναϊκές ομάδες στην έδρα τους. Το γκολ που σημείωσε ο Λίνο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι είναι το υπ’αριθμόν 100 τέρμα που πετυχαίνουν οι «ασπρόμαυροι» κόντρα στο «τριφύλλι» και αυτό του Σαλπιγγίδη ήταν το νούμερο 1.300 που δέχονται οι «πράσινοι» στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική κατηγορία.


Επίσης, την αγωνιστική που μας πέρασε, ο Γρηγόρης Μάκος συμπλήρωσε τις 200 συμμετοχές και αν συνυπολογίσουμε πως ο άσος της ΑΕΚ είναι μόλις 25 ετών μπορεί να κάνει ρεκόρ αν παραμείνει στην Ελλάδα. Τις 200 συμμετοχές έφτασε και ο Τάσος Πάντος.


Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ είναι από τις πιο ευρείες που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στους Κρητικούς. Συνήθως, επικρατούν με ένα γκολ διαφορά, όπως το έκανε τις προηγούμενες 11 φορές ενώ με 2-0 είχε νικήσει για το Κύπελλο την περίοδο 2008-09.


Άλλο ένα στοιχείο της αγωνιστικής ήταν πως ο νεαρός τερματοφύλακας της Δόξας, Κώστας Δαύκος ντεμπούταρε στην Α’ Εθνική ακριβώς όπως ο πατέρας του. Εννοούμε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η μοναδική διαφορά ήταν πως το ματς είχε διεξαχθεί τότε στα Γιάννινα.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 30-46

Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξαν οι γυναίκες απέναντι στο Φοίνικα Πειραιά. Η ομάδα μας είχε δύο παίκτριες, εμπύρετες με  ίωση, την νεανίδα Παναγοπούλου και την 1η σκόρερ της ομάδας την Τρύφωνα σε πολλή άσχημη κατάσταση, καταβεβλημένη , οπότε ο κόουτς Τσαραπατσάνης  αναγκάστηκε να της δίνει συνεχώς ανάσες, χωρίς ,παρ όλα αυτά  η Νάντια δεν μπορέσει δικαιολογημένα να  δώσει τα συνήθη. Όμως η παρουσία της έστω κατά διαστήματα οδηγούσε το Φοίνικα σε άμυνες προσαρμοσμένες πάνω της , γεγονός που ο Σωτήρης Τσαραπατσάνης το εκμεταλλεύτηκε κυρίως με τις Κοκκίνη και Χατζηχαραλαμπίδου, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό προβάδισμα της Ελευθερίας έως δύο λεπτά πριν το ημίχρονο όταν και ο Φοίνικας με πιεστική άμυνα μείωσε ανέλπιστα στο καλάθι.

Περισσότερα στο

Συγκέντρωση του ΚΚΕ Μοσχάτου-Ταύρου στο Πολιτιστικό.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Μοσχάτου και Ταύρου του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν, την Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ, συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού). 
Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπάλου (μέλος της Ε.Π. της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής) για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση εξόδου από την κρίση του Κομμουνιστικού Κόμματο.


Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ Προβολές Κλασικών Κινηματογραφικών Αριστουργημάτων Σε συνεργασία με τη New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη Κάθε Τετάρτη στο ΙΜΚ με ελεύθερη είσοδο





Μάρτιος 2012
 Αφιέρωμα στη Γυναίκα
από την Τετάρτη 7/3/2012 έως την Τετάρτη 28/3/2012, στις 21:30

Το ΙΜΚ στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς του στους κινηματογραφόφιλους της Αθήνας με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ανεξάρτητης εταιρίας διανομής επιλεγμένων ταινιών New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, έχει καθιερώσει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, κάθε Τετάρτη στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στον Κινηματογράφο του.
Στις Τετάρτες με Σινεμά του ΙΜΚ, έχουν θέση και προβάλλονται ταινίες καθιερωμένων και νέων δημιουργών, ταινίες που μιλούν μία ατόφια κινηματογραφική γλώσσα με εμφανές το στίγμα του κάθε δημιουργού, ταινίες που έχουν προσφέρει στην ιδιαίτερη εικόνα και την εξέλιξη εκείνου του κινηματογράφου που αποτυπώνει το διαφορετικό,  ανοίγει ορίζοντες, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε ανθρώπους και καταστάσεις, σχέσεις και γεγονότα με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Επιπλέον και… ξαφνικά, αντηχούν μουσικές!
Νέοι, αλλά και ήδη καταξιωμένοι,  αξιόλογοι μουσικοί και σπουδαστές μουσικής καταλαμβάνουν το φουαγέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και συστήνονται στο κοινό μέσα από μικρές συναυλίες  με διάφορα είδη μουσικής. Μέσα από αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων βρίσκουν βήμα έκφρασης και παρουσιάζουν μουσικούς προλόγους για τις κινηματογραφικές προβολές της "Τετάρτης με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ",  μισή ώρα περίπου πριν την έναρξη κάθε προβολής με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Μάρτιος 2012  Αφιέρωμα στη Γυναίκα

Το Πρόγραμμα

·         Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 21:30
When a Woman Ascends the Stairs  / Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τις σκάλες Σκηνοθεσία  Mikio Narusei (Ιαπωνία, 1960) Δράμα 

·         Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στις 21:30
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ /MADAME DE... / THE EARRINGS OF MADAME DE...
Σκηνοθεσία Max Ophuls  (Γαλλία, Ιταλία 1953) Αισθηματική

·         Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, στις 21:30
Casablanca
Σκηνοθεσία Michael Curtiz ( ΗΠΑ, 1942) Ρομαντικό δράμα 

·         Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στις 21:30
DER BLAUE ENGEL / THE BLUE ANGEL/ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Σκηνοθεσία Josef von Sternberg (Γερμανία, 1930) Δράμα, Μιούζικαλ


Χορηγοί Επικοινωνίας
In.gr
Sevenart.gr
Camerastylo online
Forfree.gr
Acropolistreet.gr

 
Οι ταινίες αναλυτικά

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 21:30
When a Woman Ascends the Stairs /Onna ga kaidan o agaru
/ Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τις σκάλες Σκηνοθεσία  Mikio Narusei (Ιαπωνία, 1960) Δράμα
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Το «Μια γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα» είναι η πιο γνωστή ταινία του Ναρούζε, αλλά και η επιτομή της θεματολογίας και του μοναδικού του στυλιζαρίσματος. Είναι η ιστορία της Κέικο μιας γκέισας, χήρας, που εργάζεται ως “Mama-san” σε ένα μοντέρνο μεταπολεμικό μπαρ στην περιοχή της Γκίνζα στο Τόκιο. Καθήκον της είναι να διασκεδάζει τους πελάτες, όταν τελειώνουν από τη δουλειά τους. Είναι πολυμήχανη και έξυπνη, αλλά συνεχώς εγκλωβίζεται συναισθηματικά, αδυνατώντας να βρει διέξοδο προς μια καλύτερη ζωή, «ανεβαίνοντας τη σκάλα» ξανά και ξανά.
Η ΤΑΙΝΙΑ
 Το μινιμαλιστικό στυλ του Ναρούζε, συνδυασμένο με το υπέρκομψο ασπρόμαυρο Tohoscope και την ελαφριά τζαζ υπόκρουση συνθέτουν ένα απόλυτα μοντέρνο έργο που υπερβαίνει τις συμβάσεις του μελοδράματος φέρνοντας την ταινία ανάμεσα στα αδιαμφισβήτητα αριστουργήματα ενός «καθαρού» κινηματογράφου που κατορθώνει, όντας ανυποχώρητος στην αισθητική του, να παραμένει ταυτόχρονα απολαυστικός και για το ευρύτερο κοινό.

Mikio Naruse
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Τόκιο στις 20 Αυγούστου 1905. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στην κινηματογραφική εταιρία Shochiku αρχικά ως φροντιστής και έπειτα ως βοηθός σκηνοθέτη. Το 1930 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, Mr. and Mrs. Swordplay. Τα πρώτα του έργα συνδυάζουν το μελόδραμα με την φαρσοκωμωδία, καθώς ο Ναρούζε προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Shochiku στούντιο. Το 1933 αρχίζει να συνεργάζεται με την εταιρία, που αργότερα έγινε γνωστή με την ονομασία Toho. Εκείνο το διάστημα ξεκίνησε η αναγνώριση και η εμπορική επιτυχία, που κορυφώθηκε με το έργο Wife! Be Like a Rose! (1935), που αποτελεί την πρώτη Γιαπωνέζικη ταινία που βρήκε κινηματογραφική διανομή στις ΗΠΑ. Με την Toho συνεργάστηκε μέχρι το 1967, δυο χρόνια πριν το θάνατό του, όταν γύρισε την 89η και τελευταία ταινία του. Το έργο του περιλαμβάνει πολύ απλά σενάρια με μινιμαλιστικούς διαλόγους, «διακριτικό» χειρισμό της κάμερας και «αμυδρό» σχεδιασμό παραγωγής. Στα πρώτα του έργα υιοθετεί ένα πιο πειραματικό, εξπρεσιονιστικό στιλ, αλλά γίνεται ευρύτερα γνωστός για το στιλ των τελευταίων του ταινιών: σκόπιμα αργές και νωχελικές, με πρόθεση να μεγαλοποιήσουν τις καθημερινές δοκιμασίες και τα βάσανα συνηθισμένων ανθρώπων, αφήνει μέγιστο χώρο στους ηθοποιούς για να απεικονίσουν τις ψυχολογικές διακυμάνσεις των χαρακτήρων σε κάθε ματιά, χειρονομία και κίνηση. 
Επιλεγμένη Φιλμογραφία
1931 Little Man Do Your Best! – Βάλε τα Δυνατά σου Υπαλληλάκο!
1933 Every Night Dreams – Όνειρα της Κάθε Νύχτας
1935 Wife! Be Like a Rose!Γυναίκα μου! Να Είσαι σαν Ρόδο!
1939 The Whole Family Works – Εργαζόμενη Οικογένεια
1940 Traveling Actors – Πλανόδιος Θίασος
1941 Hideko the Bus-Conductor – Χιντέκο, Οδηγός Λεωφορείου
1943 The Song Lantern – Το Τραγούδι του Φαναριού
1944 This Happy Life – Τι Ευχάριστη Ζωή!
1951 Repast – Το Γεύμα
1954 Sound of the Mountain – Ο Ήχος του Βουνού
1954 Late Chrysanthemums – Τα τελευταία Χρυσάνθεμα
1955 Floating Clouds (Ukigumo) – Τα κυματιστά Σύννεφα
1958 Herringbone Clouds – Καλοκαιρινά Σύννεφα
1960 When a Woman Ascends the Stairs (Onna ga kaidan o agaru)Μια γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα
1964 Yearning – Διάλυση
1967 Scattered Clouds (Midaregumo/aka Two in the Shadow) – Σκόρπια Σύννεφα

Όταν μια γυναίκα ανεβαίνει τις σκάλες
Σκηνοθέτης: Mikio Naruse
Σενάριο: Ryuzo Kikushima
Φωτογραφία: Masao Tamai
Μοντάζ: Eiji Ooi
Ήχος: Masao Fujiyoshi, Nao Shimonaga
Μουσική: Toshiro Mayuzumi
Παραγωγή: Toho International
Έτος: 1960 Είδος: Δράμα Χώρα: Ιαπωνία Γλώσσα: Ιαπωνικά Διάρκεια: 110’ B/W

 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

 
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr