Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικο πάρτι 6ου Δημοτικού Μοσχάτου(δείτε εικόνες)


Οι μαζορέτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συμμετέίχαν στο ανοικτό πάρτι για τα παιδιά στην πλατεία Μεταμόρφωσης

Πλατεία Μεταμόρφωσης.
 Παιδική γιορτή μεταμφιεσμένων. 
Ένα ανοιχτό πάρτι για όλα τα παιδιά με μουσική, κλόουν, εκπλήξεις, DJ και πολύ πολύ κέφι. 
Συμμετέίχαν οι μαζορέτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, υπό τη διεύθυνση της Ξένιας Παπανικολάου.

Kαι άλλο στραβοπάτημα για την πρωτοπόρο Χαραυγή


Το Πέραμα,  το Μοσχάτο και ο Αετός Κορυδαλλού σε απόσταση αναπνοής.

Η Χαραυγή με την σημερινή ισοπαλία με τον Αχιλλέα Κορυδαλλού (2-2) έχασε και πάλι βαθμούς και μείωσε ο Περαμαικός σε δύο βαθμούς το Μοσχάτο σε τρεις και  ο  Αετός Κορυδαλλού σε τέσσερις.Να θυμηθούμε ότι πριν μερικές αγωνιστικές η Χαραυγή είχε μία διαφορά από τον δεύτερο της  βαθμολογίας περίπου δέκα βαθμούς. 

 Απο τα σημερινά αποτέλεσμα και το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί οι τέσσερις τους θα αναμετρηθούν μάλλον  μέχρι το τέλος για το ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια του α ομίλου της ΕΠΣΠ

Σίγουρα πλέον φαίνεται μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα το πρωτάθλημα θα έχει πολλές μελλοντικές εκπλήξεις και μάλλον θα κριθεί στο νήμα μέχρι την τελευταία αγωνιστική

Αποτελέσματα 21ης Αγωνιστικής

 Α.Ο Καστέλλας  -Αμπελακιακός       1-0
 Περαμαικός-Σαρωνικός Αίγινας        1-0
 Μοσχάτο -Α.Ε Σαλαμίνας                   6-0
Νέοι Ευγενείας -Αετός Κορυδαλλού    2-1
  Νέοι Δραπετσώνας -Α.Ο Καραβάς    1-0
Μαύρος Αετός -Ικαρος  Καλλιθέας     3-1
Παννεαπολικός-Νέο Ικόνιο                  3-1
Αχιλλέας Κορυδαλλού-Χαραυγή          2-2

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 

  1.Χαραυγή                                 45
  2.Περαμαικός                            43
  3.Μοσχάτο                                 42
  4.Αετός Κορυδαλλού                41
  5. Σαρωνικός Αίγινας               39
  6. Ικαρος  Καλλιθέας                37
  7.Νέοι Δραπετσώνας                37
  8.Μαύρος Αετός                       24
  9.Α.Ε Σαλαμίνας                       24
 10.Αχιλλέας Κορυδαλλού          24
 11. Αμπελακιακός                      20
 12. Παννεαπολικός                    18
 13. Νέο Ικόνιο                            17
 14. Νέοι Ευγενείας                     14
 15 Α.Ο Καστέλλας                     12 
 16.ΑΟ Καραβάς                         10
               
 
 






























































Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για τη Σταυρούλα


Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η αποκάλυψη του enikos.gr για τη μαθήτρια που κινδυνεύει να χάσει τη φετινή χρονιά, λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες, λόγω του "μπάχαλου" που δημιουργήθηκε μεταξύ τις Σιβιτανιδείου Σχολής και του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε εντολή να διερευνήσουν οι αρμοδιες υπηρεσίες την υπόθεση, προκειμένου να βρεθεί λύση και διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες του διευθυντή του λυκείου στο Μοσχάτο.
Η ιστορία έχει ως εξής.  Η Σταυρούλα φοίτησε στην Α' και τη Β' τάξη στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σιβιτανιδείου Σχολής και τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκανε μετεγγραφή στο 1ο Γεν.Λύκειο του Μοσχάτου όπου και ξεκίνησε κανονικά τη φοίτησή στην Γ' τάξη.
Παρότι ο νόμος προβλέπει ότι, αφού προερχόταν από Επαγγελματικό Λύκειο, θα έπρεπε να πάει στην Β' τάξη του γενικού λυκείου, ο διευθυντής του σχολείου θεώρησε ότι η Σταυρούλα θα πρέπει να συνεχίσει στην Γ' λυκείου. Κι ενώ, η Σταυρούλα ξεκίνησε την προετοιμασία για τις πανελλήνιες ξαφνικά ο λυκειάρχης την ενημέρωσε ότι δε μπορεί να λάβει μέρος στις εξετάσεις γιατί...πρέπει να γυρίσει στην Β' Λυκείου!

.Ενδιαφέρον ματς έγινε στο γήπεδο του Ταύρου, όπου ο Φωστήρας προηγήθηκε, βρέθηκε να χάνει και τελικά πήρε τη νίκη με 4-2 απέναντι στην αξιόμαχη Ρόδο.

 Φωστήρας-Ρόδος 4-2


 Μόλις στο 7' ο Ντεντόπουλος έθεσε τον 'Φονέα' σε θέση οδηγού στο σκορ, όμως στη συνέχεια ήρθαν τα... πάνω κάτω! 
Τα βλέμματα πάνω του έστρεψε ο Γκινής, που αρχικά ισοφάρισε και εν συνεχεία έβαλε μπροστά τα 'ελάφια' στο 37'. Μετά από δύο λεπτά ήρθε η απάντηση των 'κιτρινόμαυρων' που ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Τασουλή, ενώ στο 41' ο Τερζής έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο Φωστήρα. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 80' ο Δωροβίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε δοκάρι ο Μπανιάς. Διαιτητής ήταν ο Μπορτζάρης (Αχαϊας).
ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπόκος, Κόπελας, Τασουλής (77' Κατσιγιάννης), Ζίζηλας, Τερζής, Μπανιάς, Τσοπανάκος (85' Γεωργόπουλος), Δωροβίνης, Ντεντόπουλος, Μπεθάνης, Βλάχος (75' Μπούκουρης)
ΡΟΔΟΣ: Ροδανάκης, Διακοβασιλείου, Καντιμοίρης, Παπαδόπουλος, Πελέκης, Θαμνόπουλος, Δανάς, Καλημέρης (56' Φράγκος), Καταπόδης, Γκινής (90' Χατζηπαυλής), Ορφανίδης (90' Νίκανδρος)
2012-02-26

ME ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ Α Ο ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΗΝ ΑΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ 6-0

Με το ευρύ σκόρ του 6-0 κέρδισε σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό μας στάδιο η ομάδα του Μοσχάτου μας την Α.Ε.Σαλαμίνας για το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της 
ΕΠΣ Πειραιά

Το Μοσχάτο ήταν καλύτερο σε όλο το αγώνα όπου προηγήθηκε στο ημίχρονο του αντιπάλου της  με 3-0 με δύο γκολ του Κοντοπάνου και ένα του Ντάφλα .
Στην επανάληψη η ομάδα της Α.Ε.Σαλαμίνας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε όπου πρώτα με πέναλτι ο Καράμπελας έκανε το 4-0 ,έπειτα με απευθείας σουτ ο Κοντοπάνος σημείωσε το 5-0 και στα τελευταία λεπτά ο Παπαγεωργίου διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Με αυτή την νίκη του το Μοσχάτο έδειξε ότι είναι ικανό μέχρι το τέλος θα παλέψει για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου του και παράλληλα να ανέβει στην ανώτερη κατηγορία πράγμα που το λέμε εδώ και ένα μήνα περίπου απο το BLOG μας.
Ο νεαρός ταλαντούχος παίκτης του Μοσχάτου  Καράμπελας όπου με δικό του γκολ με πέναλτι η ομάδα του κέρδισε την ΑΕΣαλαμίνας με 6-0

Τώρα οι νεαροί παίκτες της ομάδας μας πρέπει να παραμείνουν σοβαροί και συγκρατημένοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος γιατί την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την ομάδα του Καραβά εκτός έδρας η οποία θα τα δώσει όλα για να πάρει βαθμούς ώστε να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Πάρα όλα αυτά εμείς παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για την μετέπειτα αγωνιστική πορεία της ομάδας μας. 

Με την Α.Ε. Σαλαμίνας παίζει σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό μας στάδιο ο Α.Ο. Μοσχάτου για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ(Νίκησε χθές ο Περαμαικός)

  Για το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της ΕΠΣΠ  η ομάδα του Α.ΟΜοσχάτου αντιμετωπίζει σήμερα στις 15:15 στο δημοτικό μας στάδιο την Α. Ε. Σαλαμίνας  

Ευχόμαστε στην ομάδα μας καλή επιτυχία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για να μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος την ανοδό του στην μεγαλύτερη κατηγορία. 



Στο μεταξύ σε χθεσινό αγώνα για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ ο περαμαικός κέρδισε τον Σαρωνικό με 1-0 με γκόλ στο 36' του Συράκου 


 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 

  1.Χαραυγή                                 44
  2.Περαμαικός                           43
  3.Αετός Κορυδαλλού                41
  4. Μοσχάτο                                39
  5. Σαρωνικός Αίγινας               39
  6. Ικαρος  Καλλιθέας                37
 7.Νέοι Δραπετσώνας                34
  8.Α.Ε Σαλαμίνας                       24
 9.Αχιλλέας Κορυδαλλού            23
10.Μαύρος Αετός                       21
 11. Αμπελακιακός                      20
12. Νέο Ικόνιο                            17
13. Παννεαπολικός                    15
14. Νέοι Ευγενείας                     14
15 Α.Ο Καστέλλας                      12 
16.ΑΟ Καστέλλας                     10

ο Περαμαικός και ο Σαρωνικός έχουν ένα αγώνα περισσότερο

Αυξάνονται δραματικά οι «κλοπές επιβίωσης»


Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τα «εγκλήματα επιβίωσης» από συμπολίτες μας που έχουν βυθιστεί στη φτώχεια, λόγω της κρίσης.

Περίπτερα, σούπερ μάρκετ, διανομείς φαγητού, ακόμη και σχολεία, μπαίνουν στο στόχαστρο ανθρώπων που χάνουν την αξιοπρέπειά τους για ένα πιάτο φαγητό και λίγη ζεστασιά. Οι κλέφτες δεν αναζητούν χρήματα, αλλά τρόφιμα και πετρέλαιο!


Είναι συχνά πλέον τα φαινόμενα κλοπών με θύματα διανομείς φαγητού. Οι κλέφτες παραμονεύουν και την ώρα που ο υπάλληλος παραδίδει φαγητό σε κάποιο σπίτι, παραβιάζουν τη μπαγκαζιέρα στο μηχανάκι και κλέβουν πίτσες και σουβλάκια. Κάποιες φορές έχουν κλαπεί ολόκληρα μηχανάκια.


Όπως σημειώνει ο «Τύπος της Κυριακής», το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί και κρούσματα κλοπής πετρελαίου από ντεπόζιτα σχολείων.


Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κλέφτες δεν είναι πεινασμένοι, αλλά απλώς κακοήθεις. Ωστόσο, πληθαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας που πραγματικά δυσκολεύονται να βρουν ένα πιάτο φαΐ.

Ειρηνικός Ωκεανός: Ένα στα δέκα θαλάσσια είδη κινδυνεύει με εξαφάνιση

Πάνω από ένα στα 10 (12%) θαλάσσια είδη στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό κινδυνεύουν με εξαφάνιση, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Πολλά από τα είδη της περιοχής, μεταξύ των οποίων θαλάσσια θηλαστικά, θαλάσσιες χελώνες, πτηνά, κοράλλια και μαγκρόβια υφίστανται πολύ σοβαρές πιέσεις λόγω της υπεραλίευσης, της καταστροφής των οικοτόπων, της ρύπανσης και του φαινομένου Ελ Νίνιο.


Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερα από 1.600 θαλάσσια είδη στον Κόλπο της Καλιφόρνια, στις ακτές του Παναμά και της Κόστα Ρίκα, στον ανατολικό τροπικό Ειρηνικό και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές.


Όπως διαπίστωσαν, τουλάχιστον 197 είδη απειλούνται σοβαρά με εξαφάνιση, απειλούνται με εξαφάνιση ή είναι εύτρωτα.


Και τα πέντε είδη θαλάσσιων χελωνών κατατάσσονται στις τρεις κατηγορίες απειλούμενων ειδών που προαναφέρθηκαν.


Πολλά είδη-οικότοποι απειλούνται επίσης με εξαφάνιση: το 40% των μαγκρόβιων, το 25% των θαλάσσιων λιβαδιών και το 18% των κοραλλιών.


Περίπου το 15% των χονδριχθύων και το 9% των οστεϊχθύων της περιοχής απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ το ίδιο ισχύει για το 15% των θαλάσσιων θηλαστικών και το 21% των θαλάσσιων πτηνών.


«Το να κατανοήσουμε την τρωτότητα των ειδών σε μεγάλες πιέσεις είναι καθοριστικής σημασίας για να καθορίσουμε πώς θα αντιδράσουν τα θαλάσσια είδη και οι οικότοποι σε μια ή πολλές απειλές ταυτόχρονα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Beth Polidoro, ερευνητικός συνεργάτης του τμήματος θαλάσσιας βιοποικιλότητας της IUCN.


Πηγή: econews

Τα παραλειπόμενα του μεγάλου τελικού αγώνα του final four κυπέλου της ΕΣΚΑΝΑ (Εθνικός-Μίλωνα)στο γήπεδο του Μοσχάτου

 1.Ο Εθνικός δημιούργησε παράδοση για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ βρέθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά σε τελικό όπου εκτός από την σημερινή το κατέκτησε και το 2009 στον Κορυδαλλό ενώ πέρσι και πρόπερσι ήταν φιναλίστ με τον Πορφύρα και τον Φάρο Κερατσινίου. 








2.Δύο προπονητές του Μοσχάτου ο Ντίνος Πούγγουρας (προπονητής Λέοντα) και ο Έκτορα Σταθόπουλος (προπονητής της Ελευθερίας στους γεννηθέντες το 1998) κοουτσάρησαν την μία από τις δύο ομάδες (Άσπρους)της ΕΣΚΑΝΑ(μίνι αγόρια αναπτυξιακό)  σε αγώνα επίδειξης που  ξεκίνησε  πριν τον μεγάλο τελικό στις 5.30 στο κλειστό γήπεδο του Μοσχάτου 
  
Για την ιστορία 

ΜΠΛΕ –ΑΣΠΡΟΙ 43-39 
Διαιτητές: Μαυρέλης , Παπαϊωάννου
Δεκάλεπτα : 14-06, 23-17, 33-27, 43-39
ΜΠΛΕ  (Φατούρος, Μπουρσούκης): Χριστόπουλος , Ανααστασιάδης, Χρονόπουλος , Κίκκης , Μπίρης , Παρακσευόπουλος , Μωραίτης , Κιούσης , Τριανταφύλλου, Σπέντζος , Καραδημητρίου, Τσαπραλής , Δρίτσας , Κάπρης
ΑΣΠΡΟΙ  (Πούγκουρας , Σταθόπουλος): Ευθυμίου , Αυγερινός , Ευστρατίου , , Κοκορέτσης , Φιννές , Νικολαίδης, Δημητρακάκης , Στάθης , Χατζόγλου , Σούκας , Ανδρίτσος , Γατζούνης , Καζάκος 




3. Ο πρόεδρος κ. Παλάτος και το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εξέφρασαν  τα θερμά ευχαριστήριά τους στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Μοσχάτου για την διεξαγωγή του final four .

Πληροφορίες που έχουμε μιλάνε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθεί στο γήπεδο του Μοσχάτου μας φέτος και ο τελικός γυναικών του  κύπελλου της ΕΟΚ.(ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ) 






4. Αλλά και οι ωραίες παρουσίες δεν έλλειπαν την παρασκευή από την βραδιά του μεγάλου τελικού  

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Σήμερα το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κωνστ/λεως και Σολωμού) είχαμε την Μουσική παράσταση “The Bold and the Musicfull”.

Με Έντεχνο, ελληνικό και ξένο, λαϊκό και θεατρικό μουσικό πρόγραμμα από τους: 
Αμέρισσα Φτούλη, Δήμητρα Φλούδα και Μιχάλη Δελαβίνια. 

Πιάνο: Μιχάλης Γκαρτζόπουλος.


Μία μουσική παράσταση η οποία άρεσε αρκετά στον κόσμο που την παρακολούθησε για την ποιότητά της και τις συγκινήσεις της  και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα επαναληφθεί.



 

Τουρνουά παλαιμάχων Πειραια(13ης αγωνιστική): Ο αγώνας Ατρομήτου Αθ.- Μοσχάτου αναβλήθηκε

Συνέχεια στο τουρνουά παλαιμάχων Πειραιά με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής.
Τα αποτελέσματα μπορείτε να δειτε παρακάτω:

Δραπετσώνα – Περαμαϊκός   2-0
Προοδευτική – Ηρακλής Ν. 3-2
Αιγάλεω- Αργοναύτης 3-1
Νέα Πέραμος – Δόξα Π. 6-2
Αίας Σαλ.- Ιωνικός   0-0
Ελλάς Π- Βύζας 3-3


Αναβλήθηκαν οι αγώνες Κερατσινίου- Πανελευσινιακού και Ατρομήτου Αθ.- Μοσχάτου.


ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
* Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ   - ΔΟΞΑ ΠΕΙΡ.       6-2
Οι Παλαίμαχοι της Νέας Περάμου, βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα με αποτέλεσμα η ισχυρά Δόξα Πειραιά να γνωρίσει βαριά ήττα με 6-2. Ο Φαχουρίδης με τον Πετρόπουλο πέτυχαν από 2 γκολ. Από ένα ο Μ. Καψής με τον Γρίβα(πέναλτι). Σκόρερ για την Δόξα ο Μήτσου και ο Πολυχρόνου με ισάριθμα πέναλτι.
Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ: Μιχάλαρος, Σουζουρτζής, Μπαμπάνης, Βάγιας, Μπαρκονίκος, Καψής, Γρίβας, Γραμματικός, Δρίζος, Φαχουρίδης, Πετρόπουλος ( Κριάδας, Αλεξανδρίδης, Σουράρι).
ΔΟΞΑ: Σταυρομήτρος, Ζώρζος, Κουρής, Ναϊδης, Μπάκας, Μίχας, Τσουκαλάς, Μήτσου, Λαζάρου, Παλαιολόγος, Μουτάφης ( Χουρμούζης, Πολυχρόνου, Ταραλίδης, Μαθιός, Κάππος, Αταμάνης).
* ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ   - ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ     2-0
Ήταν καλύτερη η Δραπετσώνα από το Πέραμα και δίκαιη η νίκη της με 2-0. Χάρις στα γκολ που σημείωσαν ο Φωτιάδης με τον Παπαγεωργίου.Να σημειωθεί ότι πέναλτι που χτύπησε ο Κ. Μπαζίνας , η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Γαβρίλης, Παπαδόπουλος, Πολυχρονιάδης, Κοτζαπαναγιώτης, Μπαζίνας Β&Κ, Τουλγέρογλου, Σαρρής, Λιανός, Φωτιάδης, Αυγετίδης, Σκλάβος, Μεταξωτός, Παπαγεωργίου, Σκαμάγκας).
ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ: Τσαγκάρης, Λαμπρινίδης, Δημόπουλος, Πατεράκης, Ιορδανίδης, Αντωνίου, Δακουτρός, Καρατζάκης, Πετρόπουλος Α&Ν, Μπάκας, Φούσκας, Κουτής, Γιαβρής Α&Γ, Μιχαλάτος, Διονυσόπουλος.
* ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ   -   ΗΡΑΚΛΗΣ   Ν.     3-2
Δυνατό παιχνίδι, συναρπαστικό   ανάμεσα στη Προοδευτική και τον Ηρακλή Νικαίας. Τελικά η ομάδα του Τάκη Καλούδη κέρδισε δύσκολα με 3-2. Ειχε για σκόρερ τους Ξανθόπουλο, Σιδηρόπουλο και Βογιατζή. Για τον Χέρκουλες τα γκολ πέτυχαν οι Κοτσιφάκος και Πασιόπουλος.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαχατούρας, Λιάκος, Ιωαννίδης, Βιδάλης, Χόρτσας, Ξανθόπουλος, Αταγιάν, Σιδηρόπουλος, Βογιατζής, Δελάκας, Χατζηδημητρίου, Τσάμπαζης, Άννης, Φουράκης, Καλούδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Πετράτος, Κούβαρης, Κοντός, Σαμπάνης, Πιτεράς, Θωμόγλου, Χατζηαλέξης, Σιαμέτης, Κοτσιφάκος, Πασιόπουλος, Φλέρης, Τσάμπασης, Γουναρόπουλος, Νερσεσιάν, Πλειώνης, Μαραγκός.
* ΕΛΛΑΣ   ΠΟΝΤ-   ΒΥΖΑΣ   3-3
Με άσχημες καιρικές συνθήκες   έπαιξαν   η Ελλάδα Ποντίων με τον Βύζαντα. Το ματς τελείωσε 3-3. Σκόρερ για την Ελλάδα ο Δεληγιαννίδης 2 και ο Ευθυμιάδης. Για την ομάδα των Μεγάρων ο Καλαϊτζής ο Δήμητσας και ο Κάμπαξης.
ΕΛΛΑΣ: Σωπιάδης, Κουγιουμτζίδης, Ναβροζίδης, Δεληγιαννίδης, Κεσκενίδης, Αλέξης, Διλγερίδης, Ευθυμιάδης, Φωτιάδης Χ&Ν, Ατματζίδης, Ξανθόπουλος, Συμεωνίδης, Σαββίδης.
ΒΥΖΑΣ: Κόκκαλης, Πανταζής, Μπάκας, Γιαννακάρης, Κουκούλης, Ζωγράφος, Χονδρόπουλος, Καλαϊτζής, Δήμητσας, Κάρμαν, Κουρής, Βούλγαρης, Βασίλαινας, Βιδάλης, Λουκάκης, Διπλάρας.


http://www.erasitexniko-podosfairo.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%B9/item/2603-13%CE%B7-%CE%91%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC

Νίκησε ο Φωστήρας με 4-2 την Ρόδο στον Ταύρο ..ο Αγιαξ Ταύρου ηττήθηκε εκτος έδρας απο τον Πανναξιακό με 2-1 .....Αποτελέσματα...Βαθμολογία


Αποτελέσματα 8 ου Ομίλου Δ Εθνικής



Καρλόβασι-Ελπιδοφόρος
0-2

Πανναξιακός-Αγιαξ Ταύρου
2-1

Φωστήρας-Ρόδος

4-2

Περιστέρι-Τράχωνες
3-1

Μύκονος-Αιγάλεω
1-1

http://www.periferiako.com/index.htm

Επόμενοι αγώνες

04/03

Ελπιδοφόρος-Πανναξιακός
04/03

Αιγάλεω-Περιστέρι
04/03

Αγιαξ Ταύρου-Αγία Παρασκευή
04/03

Νέα Ιωνία-ΑΕ Κως
04/03

Μύκονος-Φωστήρας
04/03

Τράχωνες-Καρλόβασι
04/03

Ρόδος-Ηλιούπολη

Βαθμολογία

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοίΣύνολοΕντόςΕκτός
N-I-HΓκολN-I-HΓκολN-I-HΓκολ
1Ελπιδοφόρος15339-6-027-45-2-018-24-4-09-2
2Φωστήρας153310-3-231-116-2-018-34-1-213-8
3Τράχωνες15298-5-222-96-2-015-52-3-27-4
4Αγιαξ Ταύρου15277-6-225-95-2-117-32-4-18-6
5Αιγάλεω15267-5-320-114-1-110-23-4-210-9
6Μύκονος15215-6-422-184-3-115-61-3-37-12
7Ρόδος15184-6-517-212-3-28-82-3-39-13
8Μελίσσια14175-4-519-154-2-217-91-2-32-6
9Νέα Ιωνία14163-7-414-142-2-36-71-5-18-7
10Πανναξιακός14163-7-411-142-4-16-51-3-35-9
11ΑΕ Κως14144-2-810-292-2-35-62-0-55-23
12Περιστέρι15132-7-616-241-6-010-81-1-66-16
13Αγία Παρασκευή14125-3-618-183-1-314-72-2-34-11
14Ηλιούπολη1461-3-107-321-2-35-110-1-72-21
15Καρλόβασι1420-2-129-390-2-64-180-0-65-21

Δείτε τι γράφουν τα Μπασκετικά site &blog για τον τελικό κυπέλλου Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ που έγινε στο κλειστό του Μοσχάτου


ΦΑΙΝΑΛ-4 ΑΝΔΡΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το φάϊναλ-4 του Κυπέλλου ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ στο κατάμεστο  από κόσμο κλειστό του Μοσχάτου, που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Μοσχάτου Ταύρου. Πάρα πολύς κόσμος και τις δύο μέρες του τουρνουά, με πολλούς επίσημους επισκέπτες,  από την ΕΟΚ ΚΑΙ άλλες ενώσεις, σωματεία και οργανισμούς. Για μας στην Ελευθερία που το Μπάσκετ είναι η κύρια ασχολία του συλλόγου ήταν μια ευχάριστη στιγμή που τονώνει και την παρουσία της πόλης μας, στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.  Ελπίζουμε πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια σημαντικά γεγονότα, ως προσφορά του Δήμου μας και της  Δημοτικής αρχής. Επίσης γιατί όχι κάποια στιγμή και η δική μας ομάδα να είναι παρούσα αγωνιστικά σε μια τέτοια φάση.

περισσότερα στο
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/02/4.html 

Κυπελλούχος ο Εθνικός 69-63 τον Μίλωνα


 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑΝΑ 
 
Ο Εθνικός ήταν ανώτερος από τον Μίλωνα στον  τελικό κυπέλου που έγινε στο κατάμεστο κλ. Μοσχάτου και νίκησε δίκαια 69-63 δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία. Η απουσία του μεγάλου άτυχου του ημιτελικού  Θέμη Φωτόπουλου (τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο)   πριν το ματς προδίκαζε ότι ο Εθνικός δεν θα έχει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά  στο κρίσιμο σημείο. Όμως η αλήθεια ήταν διαφορετική αφού  τόσο ο παίκτης που πήρε το Νο 10 του Θέμη στην φανέλα ντύθηκε …Φωτόπουλος και ήταν ο εξαιρετικός Σπύρος Παπαδόπουλος όσο και ο mvp της αναμέτρησης  Χρήστος Ανδρεδάκης ήταν συγκλονιστικοί .
περισσότερα στο



Κυπελλούχος ο Εθνικός!

Ο Εθνικός παρά την απουσία του Θέμη Φωτόπουλου κέρδισε στο κατάμεστο κλειστό του Μοσχάτου 69-63 τον Μίλωνα και κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ! O Εθνικός είχε πάρει το Kύπελλο και το 2009 στον Κορυδαλλό, ενώ πέρυσι και πρόπερσι ήταν φιναλίστ με Πορφύρα και Φάρο.
Δεκάλεπτα: 26-19, 38-34, 56-44, 69-63
ΕΘΝΙΚΟΣ (Λαρόζας , Γεωργάκης): Παπαδόπουλος 16(1), Καυκής 9, Καλής 4, Παπαδημητρίου 8(2) , Ανδρεαδάκης 14 (MVP), Φούκος, Βαμβακάρης 8, Καρυπίδης 4, Φραντζής  3(1), Χατζηκίδης , Τάγαρης Κ. 3, Τάγαρης Φ.
ΜΙΛΩΝ (Πανούλιας): Ρουσόπουλος 10(1), Καραχοτζίτης 11 (1), Μπίκας 3 (1), Μέντζος 6, Βουρλίτης 9, Βλαβιανός 11 (1), Αντωνόπουλος 3, Μπάλλας, Μούστα 5,  Παπαζαφειρόπουλος, Καραλής 5.


 περισσότερα στο



Οι Διαιτητές του 8ου ομίλου της Δ Εθνικής.ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΡΟΔΟΣ: Μπορτζάρης, Παπαδήμας-Ρηγόπουλος (Αχαϊας),..ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), Φίλος-Σπανός (Εύβοιας), . ...Βαθμολογια ...


Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής 
στον 8ο όμιλο

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Μάγειρας, Κωνστάντιος-Ράζος (Εύβοιας), 
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), Φίλος-Σπανός (Εύβοιας), 
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Μιχελής, Ζησιμόπουλος-Κουρομιχελάκης (Πειραιά), 
ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΥ-ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: Κορδολαίμης, Σγαντζός-Χαλβατζάκος (Πειραιά), ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΡΟΔΟΣ: Μπορτζάρης, Παπαδήμας-Ρηγόπουλος (Αχαϊας), 
ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Νεοφυτιάδης, Σεφέρης-Πυργάκης (Κορινθίας), 
 ΜΥΚΟΝΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ: Ρατσιάτος, Καραγεώργος-Νενεκούμης (Αργολίδας)
2012-02-22


 http://www.periferiako.com/index.htm

Βαθμολογία

ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθμοίΣύνολοΕντόςΕκτός
N-I-HΓκολN-I-HΓκολN-I-HΓκολ
1Ελπιδοφόρος14308-6-025-45-2-018-23-4-07-2
2Φωστήρας14309-3-227-95-2-014-14-1-213-8
3Τράχωνες14298-5-121-66-2-015-52-3-16-1
4Αγιαξ Ταύρου14277-6-124-75-2-117-32-4-07-4
5Αιγάλεω14257-4-319-104-1-110-23-3-29-8
6Μύκονος14205-5-421-174-2-114-51-3-37-12
7Ρόδος14184-6-415-172-3-28-82-3-27-9
8Μελίσσια14175-4-519-154-2-217-91-2-32-6
9Νέα Ιωνία14163-7-414-142-2-36-71-5-18-7
10ΑΕ Κως14144-2-810-292-2-35-62-0-55-23
11Πανναξιακός13132-7-49-131-4-14-41-3-35-9
12Αγία Παρασκευή14125-3-618-183-1-314-72-2-34-11
13Περιστέρι14101-7-613-230-6-07-71-1-66-16
14Ηλιούπολη1461-3-107-321-2-35-110-1-72-21
15Καρλόβασι1320-2-119-370-2-54-160-0-65-21

Τελικά οι Μαζορέτες του Δήμου μας χόρεψαν στον τελικό κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ που έγινε στο κλειστό του Μοσχάτου

Στον  μεγάλο τελικό κυπέλλου μπάσκετ   της ΕΣΚΑΝΑ   ανάμεσα στον Μίλωνα και τον Εθνικό Πειραιά  συμμετείχαν  οι Μαζορέτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, υπό τη διεύθυνση της Ξένιας Παπανικολάου με το χορευτικά τους προγράμματα.

Ηταν  η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε ένα αθλητικό γεγονός  

Τα κορίτσια μας θα συμμετάσχουν την   
(ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 Φεβρουαρίου 2012
Μοσχάτο, 12.00 το μεσημέρι, Πλατεία Μεταμόρφωσης)

στην Παιδική γιορτή μεταμφιεσμένων. Ένα ανοιχτό πάρτι για όλα τα παιδιά με μουσική, κλόουν, εκπλήξεις.

Κόπελας: Κερδίσαμε καλή ομάδα σε δύσκολη έδρα

Την άποψή του για το ματς με τα Μελίσσια, αλλά και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα κατέθεσε ο Κώστας Κόπελας, με δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φωστήρα. Ο ακραίος αμυντικός του 'Φονέα' υποστήριξε αρχικά: 'Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και αξιόλογο αντίπαλο. Θεωρώ πως κομβικό ρόλο στην αναμέτρηση έπαιξαν τα γρήγορα τέρματα που πετύχαμε. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα και πιστεύω πως τα καταφέραμε. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε να νικήσουμε μια πολύ καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα'. Εν συνεχεία, ο 19χρονος άσος των 'κιτρινόμαυρων' πρόσθεσε: 'Πλέον το παιχνίδι με τα Μελίσσια ανήκει στο παρελθόν και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Θα προσπαθήσουμε με την έναρξη του β' γύρου να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Από εδώ και πέρα, κάθε ματς για εμάς είναι τελικός και ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος'.

Κυπελλούχος Ανδρών της ΕΣΚΑΝΑ αναδείχτηκε ο Εθνικός Πειραιά που κέρδισε στο κλειστό γήπεδο του δήμου μας τον Μίλωνα με 69-63(26-19,38-34,56-44,69-63)

Η ομάδα του Εθνικού ήταν σαφώς καλύτερη από τον αντίπαλό της και με μεγαλύτερο πείσμα για την νίκη φυσικά έχοντας την ατυχία να μην παίζει και ένα από τα ατού της 
ο Φωτόπουλος ο οποίος τραυματίστηκε στον ημιτελικό με τον Ιωνικό Νίκαιας.

Η ομάδα του Εθνικού διατηρούσε συνέχεια το προβάδισμα του σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και μόνο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε μπροστά ο Μίλωνας με 39-40 αλλά στην συνέχεια οι αστείρευτες  πηγές ενέργειας που είχε ο Εθνικός που φυσικά αντλούσε από την πολύ θερμή εξέδρα του,ξαναπέρασε τελικά μπροστά και έκανε και διαφορά ασφαλείας περίπου δέκα πόντους η οποία του έδωσε τελικά και την πολυπόθητη νίκη.
     
ΕΘΝΙΚΟΣ(Λαρόζας , Γεωργάκης):Παπαδόπουλος 16(1), Καυκής 9, Καλής 4, Παπαδημητρίου 8(2) , Ανδρεαδάκης 14, Φούκος, Βαμβακάρης 8, Καρυπίδης 4, Φραντζής  3(1), Χατζηκίδης , Τάγαρης Κ. 3, Τάγαρης Φ. 

ΜΙΛΩΝΑΣ (Πανούλιας): Ρουσόπουλος 10(1), Καραχοτζίτης 11 (1), Μπίκας 3 (1), Μέντζος 6, Βουρλίτης 9, Βλαβιανός 11 (1), Αντωνόπουλος 3, Μπάλλας, Μούστα 5,  Παπαζαφειρόπουλος, Καραλής 5.



Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλείουν μαθήτρια απο τις Πανελλαδικές λόγω λάθους...Διευθυντών! γράφει και το NEWSIT.GR


Τυπολάτρες εκπαιδευτικοί βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα μιας μαθήτριας λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις για ένα λάθος που έκαναν ο πρώην και ο νυν Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου. Στο πλευρό της μαθήτριας οι συμμαθητές της και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Η μαθήτρια Σταυρούλα Κωστίδου τελείωσε την Α΄και τη Β΄ Λυκείου στη Σιβιτανίδειο στην Καλλιθέα που είναι ΕΠΑΛ. Για να τελειώσει την Γ΄ Λυκείου πήρε μετεγγραφή στο 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου. Και εδώ αρχίζει η οδύσσεια της νεαρής μαθήτριας και της οικογένειά της.

Βλέπετε δεν ήξεραν πως όταν προέρχεσαι από ΕΠΑΛ δεν μπορείς να γραφτείς στην επόμενη τάξη ενός γενικού λυκείου. Δηλαδή εάν κάποιος εχει βγάλει 2 τάξεις στο ΕΠΑΛ δεν μπορεί να πάει στην Γ΄Λυκείου του Γενικού αλλά στην Β' Λυκείου του Γενικού. Αυτό όμως δεν το ήξερε και δεν όφειλε να το ξέρει η μαθήτρια και οι γονείς της. Επρεπε ομως να το ξέρει ο πρώην διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου που έκανε τη μετεγγραφή και ο νυν Διευθυντής του σχολείου που παρέλαβε δίχως να ενημερώσει την οικογένεια για το λάθος.

Τώρα λοιπόν και λίγο πριν τις Πανελλαδικές ζητάνε απο τη μαθήτρια όχι μόνο να μη δώσει εξετάσεις αλλά να επιστρέψει στη Β' Λυκείου και να δώσει εξετάσεις για να προβιβαστεί στη Γ ' Λυκείου γεγονός που σημαίνει πως πρακτικά ζητούν στο παιδί να χάσει 2 σχολικές χρονιές.

Oπως δήλωσε στο Newsit η μητέρα της μαθήτριας κυρίας Πόπη Πολίτου "μας ρωτάνε εάν έχουμε λεφτά για άλλα φροντιστήρια. Δεν μπορει να την πληρώσει το παιδί μου για λάθος άλλων".

To Newsit επικοινώνησε και με τον  Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου ο οποίος δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωση.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
Ο Δήμαρχος της Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό και αφού εξακρίβωσε πως όσα αναφέρει το Νewisit  στο ρεπορτάζ του αποδεικνύουν πως δίκιο έχει η μαθήτρια ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο του Δήμου και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τον Διευθυντή προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ ετοιμάζει και επιστολή με την οποία θα ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας που θα κατοχυρώνει νομικά τη μαθήτρια.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.newsit.gr/

Μία είδηση της τελευταίας στιγμής: Για το τμήμα Μαζορέτων του δήμου μας

Στον  μεγάλο τελικό κυπέλλου μπάσκετ   της ΕΣΚΑΝΑ που θα γίνει σε δύο ώρες απο τώρα  στο κλειστό του Δήμου μας ανάμεσα στον Μίλωνα και τον Εθνικό Πειραιά θα συμμετέχουν οι Μαζορέτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, υπό τη διεύθυνση της Ξένιας Παπανικολάου με το χορευτικά τους προγράμματα.

Εαν ενθυμόμαστε καλά ίσως είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό σε ένα αθλητικό γεγονός 

καλή επιτυχία κορίτσια

Σε ετοιμότητα είδαμε προχθές στον ημιτελικό κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ τον Παναγιώτη Κακαλιά τον προπονητή της Ελευθερίας Μοσχάτου........(Παραλειπόμενα)


Και στο ψηλότερο σημείο της κερκίδας κάθισε αλλά και βάθος έβλεπε.
Φανταζόμαστε να μην του ξέφυγε τίποτα από τον αγώνα, ειδικά θα είδε πολλά στην απόδοση των παικτών.
Ελπίζουμε για την επόμενη χρονιά στην Ελευθερία Μοσχάτου να έχει να μας προτείνει κανένα καλό παίκτη για να πάρουμε,ώστε η ομάδα μας να μην κυνηγάει μόνο την σωτηρία της αλλά και την άνοδό της στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Κύριε προπονητά επί το "έργω" και να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και σήμερα δουλειά  σε τρεις ώρες από τώρα ξεκινάει ο μεγάλος τελικός της ΕΣΚΑΝΑ στο κλειστό του Δήμου μας ανάμεσα στον Μίλωνα και τον Εθνικό Πειραιά.