Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δικαίωσε την προσδοκία του κόσμου της για νίκη η Ελευθερία Μοσχάτου σήμερα το βράδυ στο κλειστό του δήμου μας και επιβλήθηκε της ομάδας της Βουλιαγμένης με 64-56(13-13,26-20,51-37,64-56)



Αυτό που ζητούσε(νίκη) το πήρε σήμερα η ομάδα μας και έδειξε αυτό που επισημάναμε και στην προηγούμενη δημοσίευση μας για την ομάδα μας ότι η ψυχολογία των παικτών είναι πολύ ανεβασμένη και ότι κάτι καλό θα συνέβαινε  σήμερα στο ντέρμπι με την ισοδύναμη ομάδα της  Βουλιαγμένης.

Η σημερινή επιτυχία της ομάδας ικανοποίησε τους πάντες και πλέον φεύγει κάθε άγχος και περιμένουμε πλέον να δούμε και καλύτερα αποτελέσματα και εντός και εκτός του γηπέδου μας.

Η  καλή προσπάθεια μπορεί μερικές φορές να αργεί να φανεί αλλά πάντα  φέρνει αποτελέσματα .
Αυτό το λέμε γιατί τώρα η ομάδα πρέπει να βλέπει μόνο μπροστά  παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και θέλουμε αρκετές αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ.

Οσο αφορά τον αγώνα το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 26-20 υπέρ της Ελευθερία ώπου σε γενικές γραμμές οι ομάδες ήταν ισοδύναμες με σφικτές άμυνες και μεγάλη αστοχία.
Στό δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας απο το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις της "φόρτσαρε" έκανε ένα απίστευτο 51-37 και το μάτσ τελείωσε έκει, παρότι η αντίπαλη ομάδα με κάποια υπερπροσπάθεια που έκανε και κάποια λάθη των δικών μας παικτών προσπάθησε  να γυρίσει τον αγώνα ειδικά όταν κατάφερε να μειώσει την διαφορά ώς και τέσσερις πόντους.  






Nίκη περιμένει ο κόσμος της Ελευθερίας Μοσχάτου σήμερα το βράδι στο κλειστό γήπεδο του δήμου μας στον αγώνα που δίνει η ομάδα μας απέναντι στην ισοδύναμη βουλιαγμένη

Στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τον πρωτοπόρο Ιωνικό Νίκαιας 
 είδαμε τι  κέρδισε η ελευθερία (έπαιξε καλά σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες πάρα ότι δεν έπαιξαν καθόλου για διάφορους λόγους 2-3 παίκτες μας) με αποτέλεσμα
να ανέβει όλων η ψυχολογία και περιμένουμε σήμερα το βράδυ  να κερδίσουν τον κρίσιμο αγώνα που δίνει η ομάδα μας στο κλειστό γήπεδο του δήμου μας με την ομάδα της Βουλιαγμένης. 


Ελπίζουμε να έρθει αρκετός κόσμος για να συμπαρασταθεί σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που δίνει η ομάδα μας για την σωτηρία της στο πρωτάθλημα Α ΕΣΚΑΝΑ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 9.00 - 13.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου-Κοραή 51, Μοσχάτο

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/afisa-mosxatoy.jpg

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Δελτίο Τύπου Έκθεση του Φωτογραφικού Έργου του Πλάτωνα Μάξιμου EIC ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ... ΕY ΑΓΩΝΙΖΕCΘΑΙ αρχαία ελληνικά στάδια - θέατρα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 Εγκαίνια: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:30




Προλογίζουν
Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σεραφείμ Φυντανίδης

προβάλλεται το διαπόραμα
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
κείμενα-αφήγηση: Κώστας Γεωργουσόπουλος


Εικόνες αρχαίων ελληνικών θεάτρων - σταδίων της Μεσογείου, όπου μιλήθηκε η ελληνική γλώσσα, και εικόνες της Πόλης από τις πολυμεταχειρισμένες  γειτονιές, τους μαχαλάδες και το Βόσπορο ως στη Μονή της Χώρας και την Αγία Σοφία. Εικονίσματα βυζαντινά με εκείνη τη μικρή - μικρή χρυσή ψηφίδα που λαμπρύνει τον πόνο και φωτίζει τη γλύκα στα πρόσωπα των Αγίων. Ένα ταξίδι ψυχής με εικόνες φωτός που αιχμαλώτισε ο Κωνσταντινουπολίτης Πλάτων Μάξιμος, από το 1970 έως σήμερα,  εδώ στη χώρα μας και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου και εκθέτει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Για να γνωρίζουμε, να θυμόμαστε, να έχουμε την έγνοια τους, να θαυμάζουμε και να κατανοούμε τα επιτεύγματα των ανθρώπων στη διάρκεια των αιώνων.
 
Πολύτιμες μαρτυρίες με το φακό ενός σύγχρονου περιηγητή, που βλέπει τη συνέχεια της πορείας και διαφυλάττει όχι μόνο την εικόνα ενός αρχαίου θεάτρου με τον περιβάλλοντα χώρο του ή μιας βυζαντινής εκκλησιάς,  αλλά και την αίσθηση που αναδύεται από αυτούς και σε οδηγεί σε ατραπούς ονειροπόλησης και αναπαράστασης.  
"Εις την Πόλιν" λοιπόν, και "Ευ Αγωνίζεσθαι" με 100 έγχρωμες φωτογραφίες, μεγάλων διαστάσεων (80Χ70), που χαρακτηρίζονται από μια καθαρά αρχαιοελληνική και βυζαντινή αίσθηση του φωτός,  περιμένουν να μας ξεναγήσουν στη μεγάλη σκηνή της Ιστορίας, από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2012, στους Εκθεσιακούς χώρους του ΙΜΚ. Εγκαίνια: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:30 με ομιλητές τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, φιλόλογο - κριτικό και τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Φυντανίδη

Έκθεση του Φωτογραφικού Έργου
του Πλάτωνα Μάξιμου
EIC ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ...
Ευ Αγωνίζεσθαι
αρχαία στάδια - θέατρα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012
Εγκαίνια: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:30
Προλογίζουν: Κώστας Γεωργουσόπουλος,  Σεραφείμ Φυντανίδης

Προβάλλεται το διαπόραμα: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
Κείμενα-αφήγηση: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Εκθεσιακοί χώροι 1ου και 2ου ορόφου
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Φεβρουαρίου έως 14 Μαρτίου 2012
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go,                    ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Απίστευτο: Θυσίασε την ζωή του για να σώσει τον σκύλο του!

Πραγματικά συγκινεί η αυτοθυσία ενός άντρα από το Essex, ο οποίος φορώντας μόνο τα εσώρουχά του και αδιαφορώντας για τις σιβηρικές θερμοκρασίες, θυσίασε την ζωή του για να σώσει το σκύλο του από τα παγωμένα νερά του ποταμού Stour.

Λίγο αργότερα, όπως μπουσουλούσε πάνω στον πάγο, έπεσε στα νερά που είχαν θερμοκρασία -15.6 βαθμούς Κελσίου και έσωσε τον σκύλο του…

Ο Paul Wenborne, απαθανάτισε το στιγμιότυπο με την φωτογραφική του κάμερα σημειώνοντας πως «πρόκειται για μια πράξη γενναιότητας και αυτοθυσίας!»
«Ήμουν με δύο φίλους και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε. Γδύθηκε και άρχισε να διασχίζει στα τέσσερα τον πάγο.» πρόσθεσε.

Προϊστάμενος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Essex τόνισε πως αυτό που έκανε ο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων άντρας, ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνο»!

Εντύπωση σε όλους κάνει το γεγονός ότι παρότι ήξερε πως ο πάγος είναι πολύ εύκολο να σπάσει και να βρεθεί ξαφνικά στα νερά που λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας «σκοτώνουν»μέσα σε λίγα λεπτά, δεν τον ένοιαζε! Ήθελε να σώσει τον καλύτερο και πιο πιστό του φίλο…

http://www.star.gr/ellada_kosmos/130564/ 

Αυξάνονται οι τιμές στα ΜΜΜ και στην ΔΕΗ

Στο 1,70- 1,80 ευρώ θα αυξηθεί η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του ΟΑΣΑ από τις αρχές του 2013, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα αυξηθεί στο 1,50 ευρώ.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2013 θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων σε αστικές συγκοινωνίες και τρένα κατά 25% τουλάχιστον, ενώ τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα τροποποιηθούν προκειμένου να μηδενιστούν τα ελλείμματά τους. 

Έτσι, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του ΟΑΣΑ θα αυξηθεί από το 1,40 ευρώ στο 1,70- 1,80 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα αυξηθεί στο 1,50 ευρώ, από 1,20 ευρώ σήμερα. 

Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.

Αυξήσεις και στις ΔΕΗ

Εν τω μεταξύ αυξήσεις έρχονται και στην ΔΕΗ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έως τα μέσα του 2013 τα τιμολόγια λιανικής θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος χονδρικής, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα απελευθερωθούν πλήρως, με εξαίρεση όσους καταναλωτές υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/130580/ 

Πύρρος Δήμας:«Παρέδωσα τις πινακίδες του τζιπ μου»

Τις πινακίδες του τζιπ του αποφάσισε να παραδώσει ο πρώην Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ο οποίος παραδέχεται ότι η οικονομική του κατάσταση είναι δύσκολη.

«Από όπου μπορούσα να κόψω, έκοψα. Περιόρισα τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο, τα παιδιά έρχονται με το αστικό στο σπίτι, ενώ πριν από μερικές μέρες παρέδωσα τις πινακίδες ενός δεύτερου αυτοκινήτου που είχα», είπε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» και εξήγησε ότι έδωσε τις πινακίδες από το δεύτερο όχημα του, ένα τζιπ, το οποίο δεν υπήρχε λόγος να έχει στην κατοχή του, αφού το χρησιμοποιούσε μόνο για τις διακοπές.

Ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος έχει κερδίσει δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, τόνισε πως η κρίση θα χτυπήσει την επόμενη γενιά και για αυτό προσπαθεί να προετοιμάσει τα παιδιά του για τις δυσκολίες που θα έρθουν.

«Πιστεύω πως κάθε γονιός πρέπει να προετοιμάσει τα παιδιά μου, Εμένα είναι προβληματισμένα και κάνουμε συχνά συζητήσεις στο σπίτι», λέει.Τέλος, υποστήριξε ότι αν έρθουν τα δύσκολα δεν θα διστάσει να πάρει την γυναίκα και τα παιδιά του και να πάει να ζήσει στην επαρχία.

Συνολικά 199 βουλευτές υπερψήφισαν το Μνημόνιο και 74 το καταψήφισαν.

Με σημαντικότατες απώλειες για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και με την απώλεια της δεδηλωμένης για το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έληξε η βασανιστική διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου, του νόμου για το PSI και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνολικά 199 βουλευτές υπερψήφισαν το Μνημόνιο και 74 το καταψήφισαν. Συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας 278 βουλευτές.


Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 22 βουλευτές. Όσους καταψήφισαν, όσους απείχαν της ψηφοφορίας και όσους δήλωσαν παρών. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσης πως στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχουν και όσοι βουλευτές καταψήφισαν το άρθρο 1 του Νομοσχεδίου.
 Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε συνολικά 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε του Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη οι οποίοι και υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο.

H ψηφοφορία της ντροπής


Εν μέσω κοινωνικής θύελλας αντιδράσεων, επεισοδίων, λεηλασιών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, ψηφίστηκε το Μνημόνιο.


Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 278 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επί της αρχής ψήφισαν 199 (κατά: 74, παρών: 5)


Υπέρ του άρθρου 1 ψήφισαν 190 βουλευτές (κατά: 83, παρών: 5)


Υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν 201 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 3)


Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 199 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 5)


Υπέρ του άρθρου 4 ψήφισαν 202 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 2)


ΠΑΣΟΚ


Εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

ΝΔ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρη Σταμάτη, Κώστα Παπασιώζο, Γιώργο Βλάχο, Μιχάλη Γιαννάκη,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτη Τζίμα, Κώστα Μαρκόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα, Ζήση Τζηκαλάγια, Χρήστο Ζώη, Σπύρο Γαληνό, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αναστάσιο Καρυπίδη, Μαρία Κόλια, Γιώργο Βαγιωνά, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Δερμετζόπουλο Αλέξανδρο και Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».


ΛΑΟΣ


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι, δηλαδή τους -ολίγων μηνών- υπουργούς κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.


περισσότερα στο

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=471533

Με το «βλέμμα» στραμμένο στην Αθήνα τα διεθνή μέσα


Παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις

Με το «βλέμμα» στην Αθήνα, τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα κάνουν εκτενή αναφορά στα σοβαρά επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς και στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.

«Ιστορικοί κινηματογράφοι, καταστήματα και καφετέριες παραδόθηκαν στις φλόγες στο κέντρο της Αθήνας, όταν κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο, την ώρα που οι βουλευτές, αψηφώντας την οργή του κόσμου, υιοθετούσαν το νέο πακέτο λιτότητας», αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος ήταν αποπνικτική λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών καθώς μαίνονταν επί ώρες οι συγκρούσεις καθώς : «οι διαδηλωτές πετούσαν αυτοσχέδιες βόμβες και γκαζάκια ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης».

Το CNN επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν πέτρες, διαμαρτυρόμενοι στα σχέδια για νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τους μισθούς και τις συντάξεις, σε αντάλλαγμα για ένα νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας. Αρκετά κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να φτάσουν στα κτίρια, επειδή διαδηλωτές είχαν κλείδωμα δρόμους».

«Κτίρια φλέγονται την ώρα που οι βουλευτές συζητούν το ελληνικό σχέδιο λιτότητας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στο BBC, το οποίο σημειώνει: «Διαμαρτυρίες έχουν εξαπλωθεί στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω οργής για τα μέτρα λιτότητας που συζητούνται στο κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, πολλά κτίρια έχουν πυρποληθεί ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων».

Ιδιαίτερα καυστική η γερμανική Bild που κάνει λόγο για σκηνικό χάους και βίας στην ελληνική πρωτεύουσα. Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στα έκτροπα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στη σημερινή ψηφοφορία κρίνονται τα πάντα για το μέλλον της Ελλάδας.

«Επεισόδια στην Αθήνα, όπου το ελληνικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει για το νέο σχέδιο λιτότητας της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος και βόμβες μολότοφ από διαδηλωτές», σημειώνει στην ηλεκτρονική της σελίδα η ιταλική Corriere della Sera.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανεξάρτητος ο βουλευτής του ΠAΣOΚ Σπύρος Κουβέλης

Aνεξαρτητοποιήθηκε, ουσιαστικά, ο βουλευτής της Α' Περιφέρειας της Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω τη εμπιστοσύνη μου στους εταίρους μας, και κατά συνέπεια δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα συμφωνία μαζί τους. Αν μπορούσα να προβλέψω τη μετέπειτα στάση τους, που ταιριάζει σε τοκογλύφους και όχι σε εταίρους, δεν θα είχα δώσει τη εμπιστοσύνη μου από την αρχή» αναφέρει στην επιστολή του ο Σπ.Κουβέλης και προσθέτει:

«Στην πολιτική έβαλα και θα βάζω πάντα τη συνείδηση μου πάνω από οποιαδήποτε συλλογική τοποθέτηση. Αν αυτό με θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ας είναι. Θέτω στη διάθεση σου την παραίτηση μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αν την κάνεις δεκτή θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ως ανεξάρτητος βουλευτής». Σημειώνει δε ότι «δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές».
Αναλυτικά η επιστολή του Σπ.Κουβέλη προς τον Γ.Παπανδρέου:

περισσότερα στο
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231149959 

Στις φλόγες παραδομένο το κέντρο της Αθήνας

Ένταση, επεισόδια και φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε αρκετά σημεία του κέντρου της Αθήνας αυτή την στιγμή. Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς διεξάγονται σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ. Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε τράπεζα και αρκετά καταστήματα στην πλατεία Κοραή όπου μέχρι πριν από λίγο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω των επεισοδίων που γινόταν στην περιοχή .

Φωτιά έβαλαν οι κουκουλοφόροι και στο κτίριο που στεγάζεται ο ιστορικός κινηματογράφος «Αττικόν» στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά. Η φωτιά είναι τώρα ανεξέλεγκτη και καταστρέφει τον κινηματογράφο και τα καταστήματα που υπάρχουν στο ίδιο κτίριο.

Φωτιές έχουν μπει σε κτίρια τραπεζών στην γωνία των οδών Αιόλου και Γεωργίου Σταύρου και στην οδό Ευριπίδου αλλά και σε κτίρια στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και Χ. Τρικούπη και Φειδίου.



περισσότερα στο
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/302468/stis-floges-paradomeno-to-kedro-tis-athinas-/

Ανοδο βλέπει ο Α.Ο.Μοσχάτου έπειτα απο την σημερινή νίκη του επι του Μαύρου Αετού με 1-0 και την ήττα της πρωτοπόρου Χαραυγής

Όταν σε προηγούμενη δημοσίευση μας
(5 Φεβρουαρίου)γράφαμε ότι  αξίζει να αναφερθούμε στην ήττα της πρωτοπόρου Χαραυγής από τον δεύτερο γηπεδούχο Αετό Κορυδαλλού  (2-0)  με αποτέλεσμα τώρα ήρθαν τα πάνω κάτω και το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της 
Α Πειραιώς ξαναρχίζει από την αρχή,ύστερα και από τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιωνόμαστε και βλέπουμε πλέον ότι για πολλές ομάδες το όνειρο της ανόδου ξαναρχίζει από την αρχή.
 Το Μοσχάτο μας πλέον "ελπίζει" γιατί είναι τρίτο στην βαθμολογία του ομίλου του με 
38 βαθμούς και απομένουν άλλες έντεκα αγωνιστικές του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο συναρπαστικό πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της ΕΠΣ Πειραιά.
 
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (19 Αγωνιστική)
Μοσχάτο -Μαύρος Αετός                                   1-0
Σαρωνικός Αίγινας     -Αετός Κορυδαλλού    1-1
Αμπελακιακός  -Α.Ε Σαλαμίνας                        2-2
Περαμαικός-Χαραυγή                                         2-1
Νέοι Δραπετσώνας   -Νέο Ικόνιο                     2-1
Νέοι Ευγενείας-Ικαρος  Καλλιθέας                   2-1
Αχιλλέας Κορυδαλλού     -Παννεαπολικός    3-0
Καστέλλας-Α.Ο Καραβάς  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Α ΟΜΙΛΟΣ) 
 1.Χαραυγή                                 43
 2.Αετός Κορυδαλλού              41 
3. Μοσχάτο                                38 
4.Περαμαικός                            37
5. Σαρωνικός Αίγινας              36
6. Ικαρος  Καλλιθέας               34
7.Νέοι Δραπετσώνας             34
8.Αχιλλέας Κορυδαλλού         23 
9. Μαύρος Αετός                       21
10.Α.Ε Σαλαμίνας                     21
11. Αμπελακιακός                    20 
12. Νέο Ικόνιο                           16
13. Νέοι Ευγενείας                   13
14.Παννεαπολικός                  12
15.ΑΟ Καστέλλας                     10
16. Α.Ο Καραβάς                       9

Ζερβάκης, Δημάκη νικητές στη Φιλοθέη

Η βροχόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του κυριακάτικου καιρού, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αθλητές να δώσουν το παρών στον αγώνα. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, καθώς έτρεξαν 300 περίπου δρομείς σε όλες τις κατηγορίες.

Στους άνδρες, ο Γιάννης Ζερβάκης του Σητειακού έκανε το «4 στα 4» στη διοργάνωση κόβοντας και σε αυτή την περίπτωση πρώτος το νήμα του τερματισμού με 18.49.4, με δεύτερο τον Χριστόφορο Μερούση (ΦΟ Βροντάδων- 18.50.3) και τρίτο τον Κώστα Γαλανόπουλο (ΓΣ Αμαρουσίου - 19.37.9).


«Στον περσινό αγώνα της Φιλοθέης ήμουν τρίτος. Φέτος τερμάτισα πρώτος. Ας πούμε ότι πήρα το ακόμα μου πίσω. Εχω κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στους “Γύρους Πόλεων” και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Επόμενος αγώνας μου θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Στους στόχους μου είναι να δοκιμάσω και κάποιον ημιμαραθώνιο», ήταν τα λόγια του Ζερβάκη μετά τον αγώνα.

περισσότερα στο 

Όχι θρίαμβος, αλλά του κάνει!

Ο Ολυμπιακός «αιχμαλώτισε» για 30' τον Παναθηναϊκό για 30' που στο τέλος έδειξε ότι έχει...πείσμα
Και η νίκη στον πόντο όμως δίνει πρωτιά (78-77) στους «κόκκινους»!
Παναθηναϊκός άλλαξε σημαντικά πρόσωπα το καλοκαίρι, αλλά όχι πολλά. Ο Ολυμπιακός σχεδόν χτίστηκε απ' το μηδέν και συνέχισε να αλλάζει ακόμη και μεσούσης της χρονιάς. Αλλά στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς οι δύο «αιώνιοι» βρέθηκαν στο ΣΕΦ από αντιστρόφως ανάλογα σημεία εκκίνησης: ο εντυπωσιακός για τα δεδομένα Ολυμπιακός φαβορί αντί του μόνιμου πρωταθλητή Παναθηναϊκού! Και τα προγνωστικά έγιναν πράξη! Έστω και στην εκπνοή!


περισσότερα στο

Ο έφορος του Μοσχάτου και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλαβατζής δήλωσε στο volleynews.gr: «Θα γίνει καταγγελία για αυτά που ζήσαμε.


Ο έφορος του Μοσχάτου και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλαβατζής δήλωσε στο volleynews.gr: «Θα γίνει καταγγελία για αυτά που ζήσαμε. Αυτός δεν ήταν αγώνας, ήταν τρομοκρατία από τους οπαδούς του Αίαντα. Μας έβριζαν μάνες και σπίτια και στο γήπεδο δεν υπήρχε ούτε ένας αστυφύλακας. Απαράδεκτη η φιλοξενία τους».


Ντέρμπι με τα... όλα του στη Μαλεσίνα όπου ο τοπικός Αίας παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ νίκησε το Μοσχάτο 3-2 κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την άνοδο στη Α2, ενώ παράλληλα σκόρπισε ικανοποίηση...
σε περίπου 350 οπαδούς της ομάδας που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο. Ο αγώνας είχε εναλλαγές στο σκορ και πολλές συγκινήσεις. Η ομάδα του Χρήστου Κόνιαρη έδειξε μεγαλύτερο πάθος και πήρε τη νίκη παίρνοντας και μίνι ρεβάνς για την ήττα του Α΄ γύρου αλλά με 3-1 σετ.

Διαιτητές:
Νικολόπουλος – Μόσχος

Τα σετ: 3-2 (25-18, 16-25, 20-25, 25-16, 15-13)


ΜΑΛΕΣΙΝΑ (Κόνιαρης):
Γιοβανάκογλου, Παυλόπουλος, Πλεμένος, Μοσχούλας, Κ.Σταθουλόπουλος, Λυκούρεσης / Βολουδάκης (λ), Μπέσιος Α., Μπέσιος Γ., Σταθουλόπουλος Ν.

ΜΟΣΧΑΤΟ (Μαλτίδης):
Αραμπατζής, Μήττας, Πανδής, Παπαθωμόπουλος, Χριστοφοράκης, Τσότρας / Κοτσάμπασης (λ), Κόντος Θ.(λ), Στυλιανού.

«Καλό φινάλε»

«Ηταν δύσκολος αγώνας και με μεγάλη πίεση. Νικήσαμε με καλό φινάλε στο 4ο και 5ο σετ και δείξαμε αντοχές και διάρκεια. Συνεχίζουμε και την καλύτερη δυνατή πορεία. Είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε. Σημασία έχει ότι πήραμε δύο πολύτιμους βαθμούς», είπε ο προπονητής του Αίαντα Χρήστος Κόνιαρης.

  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)

1.Πανερυθραϊκός 26 (27-4)
2.Μοσχάτο 23 (26-12)
3.Κολλέγιο Αθ. 23 (24-10)
4Αίας Μαλεσίνας 16 (20-17)
5.Ολυμπιάδα 16 (20-17)
6.Καλαμάτα 80 13 (17-17)

7.ΑΟ Πρεβέζης 7 (10-25)
8.ΦΕΙ 6 (10-26)


http://www.volleynews.gr/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=11707&Itemid=486 

Καλή εμφάνιση και νίκη για το Μοσχάτο μας επι του Μαύρου Αετού με 1-0

Καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μοσχάτου μας σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της πόλης μας με  βοχερό καιρό όπου συνδυάστηκε με νίκη επι του Μαύρου Αετού με σκόρ 1-0 για το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της  Α ΕΠΣ Πειραιώς.


Τα γκολ της ομάδας μας πέτυχe οι Καραπάνος στο 75'
 

0-0 τελείωσε το πρώτο ημίχρονο μεταξύ του Α.Ο.Μοσχάτου και του Μαύρου Αετού για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ


Σοκ από το θάνατο της Whitney Houston



Ο κόσμος της διεθνούς μουσικής θρηνεί το χαμό της Whitney Houston, μιας από τις μεγαλύτερες φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής.
Θαυμαστές της και συνάδελφοι της αποτίουν φόρο τιμής στην πολυβραβευμένη τραγουδίστρια, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 48 ετών.
Ο πρώην σύζυγος της Bobbi Brown, που έμαθε τα τραγικά νέα ενώ προετοιμαζόταν για συναυλία στο Southaven, δήλωσε επί σκηνής πόσο αγαπάει την Whitney, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως κατέρρευσε προτού βγει να τραγουδήσει.

περισσότερα στο


Μπάσκετ: Ισοφάρισε το ρεκόρ Γκίνες ο Αθηναϊκός

Ιστορικής σημασίας ήταν η σημερινή επικράτηση του Αθηναϊκού με 68-46 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο κλειστό της Εργάνης, για την Α1 γυναικών.

Οι παίκτριες της ομάδας του Γιώργου Ζευγώλη με αυτή τη νίκη τους έφτασαν τις 90 διαδοχικές επιτυχίες εντός των ελληνικών συνόρων και ισοφάρισαν το ρεκόρ Γκίνες διαδοχικών νικών σε μία διοργάνωση (το κατείχε το Κονέκτικατ).


Τα δεκάλεπτα:
20-10, 42-24, 61-36, 68-46.

Αθηναϊκός (Ζευγώλης):
Χάντι 14, Περοστίγισκα 14, Χατζηνικολάου 10, Κωτσόπουλος 2, Τρέμκατζη, Ζαραφίδου, Κεχαγιά 6, Χαλικιά 8, Καμμένου 3 (1) Μαριόλη, Βλάχου 7, Κυριακοπούλου 4.

Απόλλων Καλαμαριάς (Mαυρίδης):
Μπούστος 9 (1), Καζαντζή Β. 2, Καζαντζή Στ. 1, Καλαντίδου 2, Νικολαΐδου 10, Βασιλειάδου 8, Ψυχογιού 6, Ταμουτσέλη 8.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΝΙΚΗΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΜΕ 40-24 ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Ξεκινώντας με λάθη στην αρχή η Ελευθερία αλλά με αρκετό πάθος  που έδειχνε πως θέλει αυτό το ματς, πήρε μια νίκη βγάζοντας αρκετές ωραίες φάσεις στο β μέρος όταν κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Η  Ελένη Κοκκίνη χρησιμοποίησε και τις 12 παίκτριες που είχε στη διάθεσή της και την δικαίωσαν όλες. Ντεμπούτο με καλή εμφάνιση σε αγώνα κορασίδων η παγκορασίδα Κομνηνού.

Από την Ελευθερία επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις η Μπλούσι, και μαζί της η αρχηγός Καλάγια που κυριάρχησε στα ριμπάουντ , η Χόντο που έδωσε την ενέργεια στην ομάδα να πάρει τη διαφορά, και φυσικά  η Τριβυζάκη. Από το Π. Φάληρο η Ηλιάδη ήταν η καλύτερη παρ ότι η άμυνά μας ήταν προσανατολισμένη πάνω της.


Περισσότερα στο
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/02/40-24.html

VOLLEY B' EΘΝΙΚΗ: ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΜΑΛΑΙΣΙΝΑΣ ΜΕ 3-2 ΣΕΤ(25-18,16-25,20-25,25-16,15-13)

Βόλτα στον παγωμένο ποταμό


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Βιστούλα στην Πολωνία

Η Πολωνία είναι μεταξύ των χωρών που 
δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από το δριμύ ψύχος που έχει βάλει την ανατολική Ευρώπη- και όχι μόνο- στην κατάψυξη. 

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν την επόμενη εβδομάδα το θερμόμετρο να σημειώσει άνοδο και ο καιρός να γίνει ελαφρώς ηπιότερος. 

Πάντως η θερμοκρασία στην Πολωνία, από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν, έφτασε τους δεκαπέντε βαθμούς υπό το μηδέν ενώ οι εικόνες του παγωμένου Βιστούλα είναι μαγευτικές. 

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/301674/volta-ston-pagomeno-potamo-/

H ημερίδα με θέμα την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ των ΑΝΑΓΚΩΝ«Οι ουτοπίες του χθες είναι η πραγματικότητα του σήμερα»της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία"ξεκίνησε το μεσημέρι με Χαιρετισμούς και Εναρκτήρια ομιλία στο Πνευματικό μας Κέντρο και θα τελειώσει το βράδυ με το μουσικό σύνολο GUITARTE


 

Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού στο Μοσχάτο&Ταύρο


Συνεχίζεται το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού στο Μοσχάτο&Ταύρο
με το ακόλουθο πρόγραμμα αυτό το  ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ
Σάββατο
11:00 (Σαφάρι στο κλειστό γήπεδο της Μιαούλη )
Κυριακή
 12:00(Extreme Games ... Πάρκο  Στρατού  στο Ταύρο) 

ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΣΚΑΝΑ: ΕΧΑΣΕ Ο ΛΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΜΕ 70-64

Ήττα  για τον Λέοντα Μοσχάτου για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΝΑ χτες βράδυ στο γήπεδο του Σαλπέα από τον Πειραικό.
Προσπάθησε , αλλά έχασε από τον γηπεδούχο ομάδα η οποία έκανε την τρίτη συνεχή νίκη της και πλέον απόφυγε την ζώνη του υποβιβασμού.


Ελπίζουμε τα παιδιά του Λέοντα στην συνέχεια να είναι περισσότερο τυχεροί και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. 




Βαθμολογία Γ' ΕΣΚΑΝΑ(17 Αγωνιστική)

ΕΡΜΗΣ                                                         34
ΕΑ ΝΙΚΑΙΑΣ                                                29
ΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ                                          29
ΑΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ                                         28
ΤΑΤΑΥΛΑ                                                    26
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                 26
ΤΕΡΨΙΘΕΑ                                                   26
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ                       24
ΑΝΑΓ.Ν.ΙΚΟΝΙΟ                                        24
ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ                         24
ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ                                   23
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ                                             22
ΑΣ ΣΟΥΡΜΕΝΑ                                          22
ΑΣ ΛΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ                             20