Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Α' ΕΣΚΑΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ :ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ 59-54..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Πρωτέας Βούλας - ΔΑΣ Δραπετσών 66-60  
Μανδραϊκός - Εθνικός Πειρ. 67-76 , 
Ευρυάλη - Φάρος Κερ. 60-90 , 
Φοίνικας Πειρ. - Ίκαρος Ν. Σμ.  44-74, 
ΑΛΦ Αλίμου –Βουλιαγμένη 91-63 , 
Άρης Νικαίας  - Ελευθερία Μοσχ. 59-54
Π. Φάληρο -  Ιωνικός Νικ.  50-69






 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1              ΕΘΝΙΚΟΣ                            30           16            14            2              1242       1008
..............................................................................................................................................
2              ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ    29           16            13            3              1175       957        
2              ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ                   29            16           13            3              1061       895
3              ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ             29           16           13            3              1204       961
5              Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ   25           16            9              7                990        971
6              ΙΚΑΡΟΣ Ν.ΣΜΥΡ.             25           16            9              7                1049       1016
7              ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                 24           16            8               8                 999       1074
8             ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ         23           16            7              9                936         999
9              Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ                 23           16            7              9                1102       1086
10           ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ                22           16             6              10              1033       1106
11            ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.        21            16            5              11               941       1096
...............................................................................................................................................
12            ΕΥΡΥΑΛΗ ΓΛΥΦ.            19            16            3              13            961         1162
13            ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ      19            16             3              13            723           819
14            Π.ΦΑΛΗΡΟ                       18            16            2              14            927         1116

Συσσίτιο σε 18 σχολεία της Δυτικής Αττικής(αναμεσα σε αυτά σχολεία απο το Μοσχάτο και Ταυρο)


Το πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών προσπαθεί να χειριστεί το υπουργείο

Μικρογεύματα θα αρχίσουν να διανέμονται από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας στα 18 σχολεία της Δυτικής Αττικής (Ταύρος, Μενίδι, Κερατσίνι, Εξάρχεια, Ασπρόπυργος, Πλ.Βάθη, Μοσχάτο, Νίκαια, Αυλώνα, Πατήσια), προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα του υποσιτισμού μαθητών.

Όπως δήλωσε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ και θα αφορά στο σύνολο των μαθητών των 18 σχολείων και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις προκειμένου να μην στιγματιστούν οι μαθητές που υποσιτίζονται.

Σε κάθε μαθητή θα αναλογεί ένα γεύμα, το οποίο θα περιλαμβάνει σάντουιτς, γάλα, μπισκότα με δημητριακά και φρούτα και θα διανέμεται από τα κυλικεία των σχολείων. Το κόστος για το υπουργείο Παιδείας υπολογίζεται στα 1 - 2 ευρώ ανά γεύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Χριστοφιλοπούλου δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία καθώς το φαινόμενο έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις.

"Θεόδωρος Αγγελόπουλος "θα ονομαστεί το Πολιτιστικό μας κέντρο στο Μοσχάτο ύστερα απο σημερινή απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου.


Ως  ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο του μεγάλου μας σκηνοθέτη.


Ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα ύστερα απο την εισήγηση του Δημάρχου κυρίου Ευθυμίου απο το δημοτικό συμβούλιο, απουσίαζαν ο κύριος Κιζερίδης , η κυρία Βαλαβάνη  απο την Λαική Συσπείρωση Μοσχάτου&Ταύρου και  κύριος Σωπάκης απο την Δράση Τώρα.


Συμφώνησαν να φέρουν σε επόμενη συνεδρίαση  την πρόταση του κυρίου Σπανάκη απο τους "Ενωμένους Πολίτες" για την ονομασία της κεντρικής αίθουσας σε "Θανάση Βέγγου ' 



     

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες από 1η Φεβρουαρίου


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΜΚΟ "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε οσους δεν έχουν βιβλιάρεια υγείας. 


Οι ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο κτίριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο. 
Τα ιατρεία θα λειτουργούν από Δευτέρα εως Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί εως τις 13.00 το μεσημέρι ενώ σύντομα θα λειτουργούν και το απόγευμα.
Ηδη 150 γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών, όλων των ειδικοτήτων υψηλού κύρους (ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου) έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα ενώ θα χορηγουνται και δωρεάν φάρμακα σε οσους τα χρειάζονται. 

Αυτοί που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι:
- Χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από υπηρεσίες υγείας.
- Ένας στους 4 εργαζόμενους που είναι ανασφάλιστος.
- 150.000 μακροχρόνια ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, ομοίως αποκλεισμένοι από τις παροχές του συστήματος Υγείας.
- Νέο – άστεγοι, πρώην έμποροι και επιχειρηματίες. 

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης "ο ΙΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, βλέποντας τις ανάγκες που προκύπτουν από ανήμπορους ανασφάλιστους πολίτες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΜΚΟ "Αποστολή", από 1η Φεβρουαρίου θα βλέπουμε ασθενείς οπου είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι. Στόχος μας είναι να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα θα έχουμε και φαρμακείο και όταν ο γιατρός κρίνει θα τους χορηγούμε και δωρεάν φάρμακα". 

Στους άμεσους στόχους του ΙΣΑ και της "Αποστολής" είναι σύντομα να ξεκινήσουν και εμβολιασμούς παιδιών.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=119307&catid=3

Εκτακτο θέμα σήμερα ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ"

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ 70% ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΛΥΨΗΣ 300% ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΚΑ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ"
Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Αθ. Ντερέκα.

Κύριε Πρόεδρε,
λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να πάρω μέρος στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.Επειδή όμως τα θέματα για την περιοχή μας εξελίσσονται συνεχώς, θα ήθελα να θέσετε προ ημερησίας διάταξης για μια ακόμα φορά το θέμα της παραλίας Μοσχάτου.
Όπως θυμάστε πολύ καλά προ λίγων εβδομάδων είχαμε συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. 
Ανεξάρτητα από την τότε στάση του καθένα από εμάς, υπέρ ή κατά της μελέτης, ομόφωνα εκφράστηκε η γνώμη για όσο το δυνατόν περιορισμό της δόμησης στην παραλία μας. Το ίδιο και μάλιστα με περισσότερο σαφή τρόπο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε γνώμη για δραματικό περιορισμό των χρήσεων και της δόμησης.
Αντί όμως να ληφθεί υπόψη η εκφρασμένη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με άρθρο στο νομοσχέδιο « Ποινική προστασία του περιβάλλοντος- Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΚΑ» προβλέπεται η αύξηση του συντελεστή δόμησης κατά 70% και του συντελεστή κάλυψης κατά 300%. 
Καλώ λοιπόν τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου να εκδώσουμε ψήφισμα προς την Βουλή των Ελλήνων, που να ζητάμε να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τον Φαληρικό Όρμο από το υπάρχον νομοσχέδιο, καθώς κινούνται αντίθετα προς την εκπεφρασμένη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Το σχέδιο ψηφίσματος θα μπορούσε να είναι:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην προβλεπόμενη αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,010 σε 0,017 και του συντελεστή κάλυψης από 2,1% σε 6,3% για την ζώνη 1 του σχεδίου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που υπάρχει στο σχέδιο νόμου ΥΠΕΚΑ «Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΚΑ» και ζητά την απόσυρση των σχετικών διατάξεων.»
Το θέμα είναι σοβαρό και δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή, καθώς η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.
Για την Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ



http://www.facebook.com/drasitora

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ :ΦΟΙΝΙΚΑΣ 52 - 28 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



Μετά από μια κακή εμφάνιση και μάλλον τη χειρότερη από την έναρξη της σεζόν  η γυναικεία ομάδα έχασε από τον Φοίνικα Πειραιά με μεγάλη διαφορά. Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά λάθη (23) αν και έγιναν ακόμα πολλές λάθος επιλογές τις οποίες η στατιστική δεν καταγράφει ως λάθη. Όμως είναι και ευτύχημα πως με τέτοια αντίδραση επιθετικά (και με 10/52 σουτ 19,2%) η ομάδα κράτησε τουλάχιστον χαμηλά και το σκορ του Φοίνικα.
Ο Φοίνικας με πιεστική άμυνα μετά το 5ο λεπτό του αγώνα πήρε μια διαφορά που την αύξανε σταδιακά στον αγώνα. Η Ελευθερία ανέβασε την απόδοσή της στο β μέρος που ήταν πιο ισορροπημένο στο σκορ, παρ ότι συνεχίζονταν έστω και σε λιγότερο βαθμό τα λάθη. Ο Σωτήρης Τσαραπατσάνης χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριες και τις δύο μικρές (την 97άρακορασίδα Θωμοπούλου και την 99άρα παγκορασίδα Ορφανού) που στάθηκαν καλά στο γήπεδο.
Η Νάντια Τρύφωνα είχε 16 πόντους με 12 ριμπάουντ, η Εντόνα Καλάγια είχε 8 ριμπάουντ, η Παναγοπούλου 6 πόντους ερχόμενη από ασθένεια και τραυματισμό. Καλές στιγμές από την Ελένη Κοκκίνη και την Αθηνά  Σκαρπέτη. 
Ο Φοίνικας είναι μια πλήρης ομάδα με δυνατότητα να πάρει σκοράρισμα απο όλες τις παίκτρές του. 

Περισσότερα στο 
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/01/52-28.html

Στις 21 Μαΐου η έναρξη των Πανελλαδικών


Από 10 μέχρι 28 Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν εφέτος οι Πανελλαδικες Εξετάσεις, για τους υποψήφιους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 07/06/2012 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα ξεκινήσουν στις 12/06/2012 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. 
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Επιστράτευσε 100 χορευτές για να την κάνει να πει το «ναι»


Ήταν δυνατόν υπό τέτοιες συνθήκες να αρνηθεί;

Όλοι οι άντρες όταν κάνουν πρόταση γάμου στην αγαπημένη τους προσπαθούν να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο για να την κάνουν να πει πιο εύκολα το «ναι». Και ο Βρετανός Peter O'Donnell, δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά. 

Κανόνισε λοιπόν να πάει με την κοπέλα του ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη και ενώ περπατούσαν στο Central Park εμφανίστηκαν από το πουθενά 100 χορευτές τους οποίους ο Peter συνόδευσε χορεύοντας μαζί τους την επιτυχία του Bruno Mars, με τίτλο «Marry you». 

O 31ενός ετών Peter είχε «κλείσει» τους χορευτές μέσω ίντερνετ και προσπαθούσε επί εβδομάδες να μάθει τα βήματα του χορευτικού προκειμένου να εντυπωσιάσει την αγαπημένη του. 

Εμφανιζόμενος μέσα από το πλήθος, ο Peter κάνει γονατιστός πρόταση γάμου. Όπως δήλωσε «ήθελα να κάνω κάτι πραγματικά διαφορετικό. Δεν μπορούσα να σκεφτώ ο,τιδήποτε άλλο που θα της ταίριαζε. Την πήγα μια βόλτα στο Central Park και της είπα ότι θα βλέπαμε το μνημείο του Τζον Λένον. Ήμουν τόσο νευρικός. Όταν άρχισα να χορεύω δεν ήμουν καν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα».

περισσότερα στο 

Επεισόδια στο Μοσχάτο

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή του, αμαύρωσαν τον αγώνα του Μοσχάτου με τον Περαμαϊκό, στον οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 2-1.


....Η ένταση μετατράπηκε σε σύρραξη εντός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για δέκα λεπτά και να αποβληθεί ο Παπακαλοδούκας Π.
Στο 60΄ο Παπαγεωργίου πέτυχε το 2-0, ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Συράκος στο 85΄.    


Στο 86΄ο Νίκο υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο του χεριού και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού ο τραυματισμός του ήταν ιδιαίτερα σοβαρός!
Με τη λήξη του αγώνα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια..........



περισσότερα στο 
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Erasitechniko/EPS-Peiraia/item/168434-Epeisodia-sto-Moshato

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ... Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης .. Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012 - Ώρα: 17.00

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201


Η παραλία Μοσχάτου ξεπουλιέται; ....Aρθρο του Μπάμπη Μπιλίνη


Δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που συζητήσαμε τη Στρατηγική Μελέτη Στρατηγικών Επιπτώσεων για την «ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου» και το ΥΠΕΚΑ ξανακτυπά και διαλύει κάθε σχεδιασμό. Ακόμα και αυτόν τον προβληματικό σχεδιασμό, για τον οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου είχε κακώς, κατά πλειοψηφία, γνωμοδοτήσει θετικά.

Σε νομοσχέδιο – σκούπα με τον τίτλο «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων ΥΠΕΚΑ», για τη φαληρική ακτή προβλέπει:
Αύξηση του συντελεστή δόμησης και του ποσοστού κάλυψης, πρόσθεση εμπορικών χρήσεων και νέα έργα στον αιγιαλό, εκεί, που κατά τις εξαγγελίες θα αναπλαστεί, βάσει της μελέτης του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, τροποποιώντας παντελώς το άρθρο 11 του νόμου 3843/2010, επί υπουργίας της Τ. Μπιρμπίλη. Κανένας υπουργός ή βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ (πλην Καρτάλη), ΝΔ, ΛΑΟΣ  δεν αντιτάχθηκε στις εμπορικές χρήσεις, που προστέθηκαν στις ήδη ισχύουσες χρήσεις εστίασης και  αναψυκτήριου. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τα καταστήματα στο Μοσχάτο, που στα δέκα, τα τέσσερα είναι κλειστά και από τα υπόλοιπα έξι, τα δυο είναι ενεχυροδανειστήρια.  
Χαρακτηριστικό της όλης προσπάθειας του ΥΠΕΚΑ είναι ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ό,τι κατατέθηκε στο διάλογο από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο και με άρθρα σε άσχετο νομοσχέδιο προσπαθεί να περάσει όλα τα αναφερόμενα.
Ο συντελεστής δόμησης από 0,010 αυξάνεται σε 0,015 και μετά από πίεση απ΄ ότι φαίνεται του ενδιαφερόμενου ξένου ή ντόπιου επενδυτή κλείνει τελικά στο 0,017 στη ζώνη ανάπλασης 1, περιοχή της παραλίας Μοσχάτου. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη από 2,1% ανεβαίνει σε 6,3%  (250.000 τ.μ. Χ 6,3% = 15.750 τ.μ.) στην ίδια περιοχή της παραλίας μας. Και ακόμα χειρότερα στη νέα εκδοχή αναγράφονται μόνον αριθμοί που αντικαθίστανται και όχι η σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι τα έργα και οι εγκαταστάσεις «στον συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο, τον πυθμένα, τον αιγιαλό και την παραλία των ζωνών ανάπλασης θα καθοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα» - σιγά μην πάει στη διαδικασία της Βουλής και το πάρουν είδηση οι πολίτες της περιοχής - «κατ΄ εξαίρεση όμως των διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο για παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας, προκειμένου να κατασκευαστούν έργα των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων»!
Πάρε κόσμε, ξεπουλάμε .
Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο και η ποιότητα και αυτού του νομοσχεδίου προδίδουν ότι αποτελεί έργο συμβούλων και μυστικών παρατρεχάμενων - αγαπούλα την κουκούλα, είναι καλά τα λεφτά του ΕΣΠΑ! -  της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, ενώ αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας/Αττικής, μπαίνουν στο ψυγείο.

            Ο κ. Παπακωνσταντίνου, - ο και με ελικόπτερο θα φύγει - αφού έκανε λαμπόγυαλο την ελληνική οικονομία, καταστρέφοντας τις ζωές μας, τώρα καταστρέφει και το φυσικό και αστικό περιβάλλον, ξεπουλώντας το στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους. Καλά θα κάνουν όμως οι ενδιαφερόμενοι να μην ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Θα βρουν απέναντί τους πολίτες, που θα αγωνιστούν για την ποιότητα της ζωής τους και αν δεν το φαντάζονται τι μπορεί να γίνει, ας ρωτήσουν τι έγινε στην Κερατέα.
Η παραλία του Μοσχάτου δεν πωλείται.
Προς το παρόν, ας μην κάνουμε πολλή φασαρία και ξυπνήσουμε από τον ύπνο  τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και τη δημοτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, (να μην ξεχάσουμε και τον νέο γενικό γραμματέα) που χαμπάρι δεν έχουν πάρει. Αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιατί κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι κάνουν τα στραβά μάτια, υποτασσόμενοι στις ορέξεις της τρικομματικής Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ.  . 
29-1-2012                                                                  



ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Α.Ο.ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΥ ΜΕ 2-1 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΣΠ ΠΕΙΡΑΙΑ


Συνέχεια της δράσης της Μεσοποταμίας για το χαράτσι της ΔΕΗ


   
ΚΑΙ τους ΝΕΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 




ΔΕΝ ΘΑ μας ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
ΘΑ σας ΚΟΨΟΥΜΕ τα ΧΕΡΙΑ!


•    Ξανά πληρώνουμε μόνο το ρεύμα και όχι το χαράτσι μέσω ATM.
•    Ξανά πηγαίνουμε τους νέους λογαριασμούς στον ΔΗΜΟ για νομική υποστήριξη.

•    ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6939301718


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!
 ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Κίνηση Πολιτών «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης
Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ. στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13
e-mail: mesopotamiatx@gmail.com, Τηλ: 6939301718
www.mesopotamia.gr



Η Κίνηση πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία
συνεχίζει τη δράση της ενάντια στο"χαράτσι"
της ΔΕΗ.
Δεν πληρώνουμε το "χαράτσι"
Δεν μας κόβουνε το ρεύμα!


--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΚΡΟΝΟΣ 22-32

Κακή εμφάνιση και ήττα για τις κορασίδες από τον Κρόνο. Με νίκη η ομάδα μας θα έπαιρνε σημαντικό προβάδισμα για την 6η θέση αφού είχαμε κερδίσει τον αντίπαλο μας στον α γύρο στο Μπραχάμι (40-50).



Από την 1ηπερίοδο φάνηκε πως θα βλέπαμε κακό μπάσκετ αλλά η Ελευθερία απλώς προσωρινά καλύτερη προηγήθηκε με το ισχνό 5-2 και με 14-7 στο ημίχρονο.  Στην 3η περίοδο η ομάδα μας κρατούσε σχετικά εύκολα την πρωτοπορία αλλά αποδίδοντας κακό μπάσκετ με κακή κυκλοφορία της μπάλας και πολλά χαμένα εύκολα σουτ . Έτσι ο Κρόνος με πολύ πείσμα κατάφερε να ισοφαρίσει στο πέμπτο λεπτό της 4ης περιόδου ενώ η Ελευθερία αντιδρούσε σπασμωδικά με κακό υποτονικό μπάσκετ και με μηδέν σκορ για 5 λεπτά, έτσι μετά από 2 χαμένα εύκολα ελεύθερα λέι απ και μια αντεπίθεση που έφερε τον Κρόνο με ένα τρίποντο για πρώτη φορά εμπρός (σκορ 22-
25), η κόουτς Ελένη Κοκκίνη (ήδη είχε πάρει ένα τάϊμ άουτ νωρίτερα και είχε κάνει δύο αλλαγές, γεγονότα όμως που δεν είχαν αποφέρει κάτι), πήρε μια δύσκολη όσο και καθοριστική για το ματς απόφαση αποσύροντας όλη την βασική πεντάδα και έριξε στο ματς τις παγκορασίδες και όσες δεν είχαν παίξει ως τότε.  Ο Κρόνος εκμεταλλεύτηκε  την κατάσταση και προσπάθησε να υπερκεράσει την δεκάποντη διαφορά του πρώτου αγώνα στα 4 και μισό λεπτά που απέμεναν και ετσι κατάφερε να την ισοφαρίσει.  Η τελευταία περίοδος είχε επι μέρους σκορ  0-15  (0-7 από την στιγμή της αλλαγής) και ο Κρόνος πήρε μια σπουδαία βαθμολογικά νίκη, ενώ τα κορίτσια μας πρέπει να αντιληφθούν πως η λειτουργία μιας ομάδας, σε κάθε επίπεδο, μέσα και έξω από τις γραμμές, στο γήπεδο στον πάγκο και στα αποδυτήρια,  είναι καμιά φορά σημαντικότερη από το αποτέλεσμα. Μπορεί χωρίς το συμβάν των αλλαγών, να παίρναμε μια πρόσκαιρη νίκη σ αυτό το ματς, αλλά με αλλαγή νοοτροπίας σε κάποια  πράγματα θα κερδίσουμε πιο πολλά σε βάθος χρόνου, ακόμα και εάν δεν εκπληρωθούν οι αγωνιστικοί μας στόχοι. Τα κορίτσια μας ήταν εμφανές πως στενοχωρήθηκαν από τον τρόπο που έχασαν, αλλά το πρωτάθλημα έχει αρκετά παιχνίδια ακόμα και ας αποδείξουν πως μπορούν να πάρουν αυτό που αξίζουν, αλλά και αν δεν το πάρουν, πάλι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν.
Επόμενος αντίπαλος ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος, οι Εσπερίδες ,  στην Καλλιθέα.

Περισσότερα στο
http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2012/01/22-32.html

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Με μεγάλη παρουσία γυναικών η φετινή ανάδειξη συμβουλίου του συλλόγου Κρητών Μοσχάτου&Ταύρου


Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτας του την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30 πμ στα γραφεία του συλλόγου (ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 12 ΜΟΣΧΑΤΟ).
Την ίδια μέρα  πραγματοποιήθηκαν και  οι αρχαιρεσίες του συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2013.

Tο συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Aλεξανδράκη Μαρίνο (Πρόεδρος)
Ταμπουρατζή Εμμανουήλ (Αντιπρόεδρος Α')
Γαβαλά Ζάμπια (Αντιπρόεδρος Β')
Κοσκινά Ευαγγελία (Γραμματέας)
Καραπέτη Βασίλειο (Ταμίας)
Πετράκη Μαρία (Ειδική Γραμματέας)
Τσιριγώτη Αντώνιο (Δημοσίων Σχέσεων)
Πατσουράκη Πολύδορο (Επικοινωνίας)
Δαμοβολίτη Εμμανουήλ (Κοσμήτορας)
Μπονατάκη Παύλο (Μέλος)
Καταξάκη Ιωάννη (Μέλος)


Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτό το συμβούλιο υπάρχουν τρείς γυναίκες οι οποίες από ότι φαίνεται έχουν μεγάλη διάθεση για δουλεία και ελπίζουμε ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα στο σύλλογο των Κρητών μας.
Πρόκειται για τις:
Kυρία Πετράκη Μαρία (Ειδική Γραμματέας) οδοντίατρο και υποψήφια δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Πολίτες Μπροστά"
Kυρία Γαβαλά Ζάμπια 
(Αντιπρόεδρος Β')απο τον Ταύρο υποψήφια δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Ενωμένοι Πολίτες"
Και την ποιό νέα, φετινή απόφοιτο λυκείου, Κοσκινά Ευαγγελία (Γραμματέας)


Είμαστε σίγουροι οτι με αυτές τις δυναμικές γυναικείες παρουσίες θα πετύχει όλο και κάτι περισσότερο ο τοπικός μας σύλλογος των Κρητών.
Καλή Επιτυχία

Σερβίς.. υποδοχή ...και... καλάθι



Το απίθανο έγινε στον αγώνα του Μοσχάτου με την Καλαμάτα 80

To συμβάν έγινε το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου στο κλειστό της Παραλίας μας στον αγώνα Μοσχάτου-Καλαμάτας 80 για το πρωτάθλημα βόλλευ του δεύτερου ομίλου της Β Εθνικής. 
Ο δικός μας παίκτης (Κοντός)   εκτέλεσε σερβίς και ο παίκτης της Καλαμάτας (Σπάλλας ) πήγε για την υποδοχή της μπάλας ώπου έγινε το "τσαφ" ...   και η μπάλα πήρε ύψος και προς έκπληξη όλων μας κατέληξε στο  καλάθι, προκαλόντας τα θερμά χειροκροτήματα των παικτών και θεατών του γηπέδου.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ...Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 30 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με τα εξής θέματα:....




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο       26/1/2012

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                                            Προς : 
 Fax: 210-9416154                                                         τον κ. Δήμαρχο &
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη                                           τους Δημοτικούς Συμβούλους
                                                                                    Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

                                                                                    ΚΟΙΝ.:
                                                                                    Φορείς & Δημότες

                                                                                        Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

 3η    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 2356                                        

Καλείσθε στην τακτική  συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις 30 Ιανουαρίου  2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με τα εξής θέματα:


1.       Λήψη απόφασης για χορήγηση και ανανέωση αδειών , για στάσιμο υπαίθριο εμπόριο.
2.       Λήψη απόφασης για διοικητική αποβολή μισθωτή από αναπηρικό περίπτερο.
3.       Λήψη απόφασης για την απονομή ποσού ευρώ 7.988 ευρώ στην Σχολική Επιτροπή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης που αφορά στο πρόγραμμα για Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο έτους 2011.
4.       Λήψη απόφασης για την απονομή ποσού ευρώ 10.061,03 στις δύο Σχολικές Επιτροπές που αφορούν κάλυψη δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων.
5.       Λήψη απόφασης για την αποδοχή των όρων της πρόσκλησης (Κωδικός Πρόσκλησης 33) Προκειμένου ο Δήμος μας να υποβάλλει πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013» στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ(2): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτιώση της Ποιότητας Ζωής» Κωδικός Θεματικής Προτεραιότητας (77) Υποδομές φροντίδας παιδιών, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ ( Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ) για την κατηγορία πράξης: «Κατασκευή και ανάπτυξη υποδομών φροντίδας παιδιών» (02.77.01.01).
6.       Λήψη απόφασης για τον ορισμό υπευθύνου της πράξης: «Κατασκευή και ανάπτυξη  υποδομών φροντίδας παιδιών» (02.77.01.01) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ   2007-2013» στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (2): « Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» Κωδικός Θεματικής Προτεραιότητας (77) Υποδομές φροντίδας παιδιών, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).





Εισηγήσεις θεμάτων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr) στο αριστερό μενού (Εισηγήσεις Θεμάτων -> Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


             ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ




ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
·         Γενικό Γραμματέα
·         Προϊσταμένους Διευθύνσεων
·         Νομικούς Συμβούλους