Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μεσοποταμία:Eκτακτη προβολή ταινίας..Κυριακή 29-1-2012



Η Μεσοποταμία συμμετέχοντας στο πένθος για την
ξαφνική απώλεια του μεγάλου μας σκηνοθέτη,
διοργανώνει προβολή της ταινίας "Ταξίδι στα Κύθηρα"
την Κυριακή 29/1/12 στις 19.30 στο σπίτι της
Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13.


Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr 
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για πρώτη φορά από το 1975 δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Διεθνές GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ για πιανίστες, του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Ατενέουμ... Κανονικά συνεχίζονται έως τις 19 Μαΐου 2012, οι 90 συναυλίες νέων καλλιτεχνών στην Αίθουσά του "La Divina"



 ATHENAEUM
International Cultural Center
MARIA CALLAS GRAND PRIX
Opera, Oratorio-Lied and Piano
3 Adrianou St. GR 105 55 Athens.   Tel. +30210 3211987 fax + 30210 3211196
 e-mail  contact@athenaeum.com.gr  www.athenaeum.com.gr

Μέσα στην παγκόσμια ύφεση, στην τεράστια οικονομική κρίση της χώρας μας, στους μειωμένους μισθούς και συντάξεις, στη γενική κατήφεια και ανασφάλεια το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ, με πολύ λύπη, ανακοινώνει ότι λόγω των γνωστών συνθηκών, το ΥΠΠΟΤ και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων αδυνατούν να επιχορηγήσουν το Διεθνές GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ  για πιανίστες του 2012 και δυστυχώς η οικονομική συμβολή του ATHENAEUM  δεν αρκεί.
Έτσι, για πρώτη φορά από το 1975 δε θα πραγματοποιηθεί το GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ,  στην Αθήνα. Το  ATHENAEUM, χωρίς να κρύβει τη σοβαρή του ανησυχία για το μέλλον του θεσμού,  ελπίζει για την πραγματοποίησή του το 2013
Παρά όλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται οι  καθιερωμένες συναυλίες νέων καλλιτεχνών. Από 14 Ιανουαρίου έως 19 Μαΐου 2012, 90 συναυλίες ταλαντούχων νέων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών με ενδιαφέροντα προγράμματα περιμένουν τους φιλόμουσους, στην Αίθουσα του Ατενέουμ "La Divina" (Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 32 11 987).
Η σειρά αυτή συναυλιών του ATHENAEUM δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν το κοινό τους, ενώ παράλληλα γνωστοί μουσικοί στηρίζουν τον τριακονταετή θεσμό. Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:00 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10€ και 5€ τα φοιτητικά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για τα μέλη και τους σπουδαστές του Ωδείου του.

ATHENAEUM
Αδριανού 3, 105 55 Αθήνα (Θησείο)
Τηλ: +302103211987, 49 και 55,   Fax: +302103211196
http:// www. athenaeum.com.gr   email: contact@athenaeum.com.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πόσες φορές άραγε το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε κατακρίνει τους πολιτικούς μας για τα βολέματα ημετέρων και τη δημιουργία ενός κομματικού κράτους, που μας οδήγησαν, μαζί με άλλα, στην τραγική οικονομική κατάσταση, που βιώνουμε σήμερα ;
Πόσες φορές έχουμε κατηγορήσει τους πολιτικούς μας για την έλλειψη ευκαιριών για την αξιοποίηση των νέων με καλές σπουδές και γνώση ξένων γλωσσών, με αποτέλεσμα να έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία και οι νέοι μας να αναγκάζονται να  αναζητήσουν εργασία εκτός της χώρας μας ;
Έχουμε όμως σκεφθεί αλήθεια όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε για όλα αυτά, αν στο μικρόκοσμο του δήμου μας ή ακόμη και της δουλειάς μας, ακολουθούμε το ίδιο παράδειγμα ή ακόμη και αν με την ένοχη σιωπή μας επικροτούμε τέτοιες συμπεριφορές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς είναι και η επιλογή από τον κ. Δήμαρχο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου μας. Ο αντιμνημονιακός δήμαρχος μας (κατά δήλωσή του), ο μη εξαρτώμενος από κάποιο κόμμα (επίσης κατά δήλωσή του), αυτός που δεν χρωστάει σε κανέναν (επαναλαμβανόμενη δήλωσή του), όλως τυχαίως, επέλεξε ως γενικό γραμματέα του Δήμου, τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος, που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές, στο Νομό Λακωνίας κ. Μανώλη Αντωνάκο.
Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για το Νέο μας Γενικό Γραμματέα και συμπατριώτη του κ. Σπανάκη (ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος για την επιλογή του), διαπιστώσαμε ότι διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα www.mantonakos.gr στην οποία καταγράφει διάφορα στοιχεία για τον ίδιο και τη δράση του. Έτσι σ’ αυτήν διαβάζουμε, ότι ενώ έχει ένα πολύ λιτό βιογραφικό σπουδών (απόφοιτος Παντείου), μία μάλλον μη αξιόλογη καριέρα ως υποψήφιος (το 1986 και 1990 διαμερισματικός σύμβουλος Πειραιά και το 1994 δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και έκτοτε σε κάθε προσπάθειά του για εκλογή - είτε ως δήμαρχος του Δήμου Βοιών Λακωνίας το 2002, όπου ήρθε τρίτος,  είτε ως βουλευτής στο νομό Λακωνίας το 2009, όπου έλαβε 2.668 σταυρούς έναντι του εκλεγέντα κ. Γρηγοράκου που έλαβε 16.181 σταυρούς - δεν κατάφερε να εκλεγεί) αντίθετα έχει ένα μακρύ κατάλογο παρουσίας σε αυτοδιοικητικές και δημόσιες θέσεις, κατόπιν προσωπικής επιλογής του εκάστοτε θεσμικού φορέα. Το εντυπωσιακό αυτό σερί του στην κατοχή θέσεων επιλογής (από το 1993 μέχρι και σήμερα) συνεχίζεται και από την επιλογή του από το δήμαρχό μας στη θέση του Γενικού Γραμματέα.
Στις 15.12.2011 σε συνέντευξη του νέου μας Γενικού Γραμματέα σε τοπικό κανάλι της Λακωνίας (υπάρχει στην ιστοσελίδα του), αναφέρει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του Νομού Λακωνίας εφόσον το κόμμα που ανήκει, του κάνει τη μεγάλη τιμή να τον επιλέξει. Ρωτήθηκε λοιπόν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο αν θα είναι υποψήφιος ή όχι σύμφωνα με τη δήλωσή του, δεδομένου ότι για την κάθοδό του, απαιτούνται συνεχείς μετακινήσεις ή και διαμονή του στη Λακωνία, πράγμα που θα εμπόδιζε να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως Γενικού Γραμματέα. Απάντηση από τον ίδιο δε δόθηκε, αλλά για λογαριασμό του ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει το Δήμο !!!!!!!!!!!! και ότι θα είναι τιμή για το Δήμο μας (γιατί άραγε μήπως είναι δημότης μας και δεν το ξέρουμε;) αν εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος μας ξέχασε να πει ότι ο κ. Γενικός πληρώνεται με το 60% του μισθού του Δημάρχου, (οι αντιδήμαρχοι παίρνουν 50% και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 40%) και η επιλογή του έγινε στις 4.1.2012 λίγους δηλαδή μήνες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, όπως όλοι γνωρίζουμε. Η κρίση δική σας.
Κ. Δήμαρχε, ξέρουμε ότι σίγουρα θα απαντήσετε ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε για να κρίνουμε το νέο μας Γενικό Γραμματέα. Πριν από την κρίση όμως για την αποτελεσματικότητα κάποιου, είναι η δυνατότητα επιλογής του σε τέτοιες θέσεις και η παροχή της ευκαιρίας για  να ανταποκριθεί. Αυτήν την δυνατότητα δυστυχώς με τη συγκεκριμένη επιλογή σας τη στερήσατε από δεκάδες άλλους συμπολίτες μας με καλές σπουδές και ικανότητες, αλλά προφανώς με πολύ μικρότερη κομματική θητεία από το πρόσωπο που επιλέξατε.

25 Ιανουαρίου 2012
Πολίτες Μπροστά

Πρωτοβουλίες ΣτΠ για την κοινωνική ένταξη των Ρομά

Ένα νέο φυλλάδιο κατά των διακρίσεων, πρακτικό οδηγό για τους δήμους για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος παράλληλα πραγματοποιεί εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην περιφέρεια για τον ίδιο σκοπό.

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν χάρις στη συμμετοχή της ανεξάρτητης αρχής στο «Ίρις», ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Πρόγκρες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υλοποιηθεί μέρος των επικοινωνιακών ενεργειών το 2011, ενώ σημειώνεται ότι το έργο συντονίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη, η συμμετοχή του στο «Ίρις» του έδωσε τη δυνατότητα:

- να εκδώσει νέο φυλλάδιο για θέματα διακρίσεων με τίτλο «Οι διακρίσεις σταματούν εδώ!», το οποίο διανεμήθηκε πανελλαδικά σε 75.000 αντίτυπα με free press έντυπο και εκδόθηκε και σε γλώσσα Μπράιγ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

- να οργανώσει ημέρες δημόσιας επικοινωνίας και εξορμήσεις σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ξάνθη, Αγρίνιο, όπου διενεργήθηκαν συναντήσεις ενημέρωσης με τοπικούς φορείς και παράλληλα ανοικτές εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού

- να εκδώσει πρακτικό οδηγό για δημοτικές αρχές που αφορά σε ζητήματα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, συνοψίζοντας τις θέσεις του Συνηγόρου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=459803

Στίβος: «Σοκ» με την Κοκκιναρίου

Σαν... βόμβα έπεσε στην «οικογένεια» του κλασικού αθλητισμού η είδηση του διετούς αποκλεισμού που επεβλήθη στην Ειρήνη Κοκκιναρίου για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ.

Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της IAAF για αποκλίσεις που καταγράφηκαν στο αιματολογικό της προφίλ, βάση του νέου κανονισμού για το «βιολογικό διαβατήριο» του αθλητή που έχει θέσει σε ισχύ και καταγράφει σε τακτικά χρονικά διαστήματα με ειδικές εξετάσεις.

Την ποινή της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στα 3.000μ στιπλ, εισηγήθηκε η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, το οποίο την επικύρωσε στην αποψινή του συνεδρίαση.
Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ στιπλ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ.

Πέρυσι ήταν 2η στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα και 5η στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων, ενώ στο Παγκόσμιο της Νταεγού είχε αποκλειστεί στις προκριματικές σειρές.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=459416&cid=10

Έκοψε την πίτα του ο Ολυμπιακός

Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις στου  Ρέντη έκοψε την πίτα του ο Ολυμπιακός.  

http://www.facebook.com/Olympiacos.gia.mia.zoi

Γκουαρντιόλα: Συνολικά δίκαια η πρόκριση


Ο Ισπανός προπονητής παραδέχτηκε τη δυσκολία του χθεσινού αγώνα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε πως η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε πολύ να υπερασπιστεί το προβάδισμά της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά χαρακτήρισε δίκαια την πρόκρισή της.

«Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη ψυχική δύναμη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Ρεάλ είναι σπουδαία ομάδα και γι’ αυτό η πρόκρισή μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Είναι όλο και πιο δύσκολο να κερδίσουμε τη Ρεάλ», τόνισε ο Καταλανός προπονητής και πρόσθεσε: «Οι παίκτες μου έκαναν καλή εμφάνιση, αλλά στα 180 λεπτά ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Για μας ήταν αδύνατο να παίξουμε ξανά τόσο καλά, όπως στο ‘Μπερναμπέου’. Το κακό είναι πως χάσαμε με τραυματισμό τον Αλέξις και τον Ινιέστα».

Πηγή: sportfm.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/293546/gouardiola-sunolika-dikaia-i-prokrisi/

Ληστεία σε βενζινάδικο στον Ταύρο

Στην συμβολή Χαμοστέρνας και Πιλάδου δύο άγνωστοι το βράδι  με την απειλή όπλου άρπαξαν χρηματικό ποσο απο τον υπάλληλο του πρατηρίου και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/293520/duo-listeies-se-venzinadika-ti-nuhta/

Απασχόληση 35.000 ανέργων στους δήμους

Στην απασχόληση 35.000 ανέργων το 2012 στοχεύει το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους που παρουσίασε η Κυβέρνηση . Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και αφορά στην απασχόληση ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα για έργα τοπικής κλίμακας που θα υλοποιούν οι δήμοι.

Το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης των έργων αυτεπιστασίας μέχρι το 2014 θα πλησιάσει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι απασχολούμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.000 ανέργους. Για το 2012 θα διατεθούν κονδύλια 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης θα προέλθει από δημοτικούς πόρους.


Οι ειδικότητες στις οποίες θα απασχοληθούν οι άνεργοι είναι εργάτες γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, σιδεράδες, υδραυλικοί και χειριστές μηχανημάτων.


Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα θα αμείβονται με 625 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές, μέχρι 135 ημερομίσθια τον χρόνο και θα επιλέγονται με τη σειρά κατάταξης σε κυλιόμενο πίνακα του ΟΑΕΔ που θα λαμβάνουν έπειτα από μοριοδότηση. 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

VOLLEY A' EΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ- ΑΟΠE ΜΟΣΧΑΤΟΥ(3-0 SET).15-10,15-11,15-13

Στο σημερινό αγώνα δεν περιμέναμε να κερδίσει η ομάδα του Μοσχάτου μας την ομάδα του Πορφύρα η οποία πρωταγωνιστεί για την ανοδό της στην πιο μεγάλη κατηγορία .
Περιμέναμε και είδαμε να προσπαθεί ώστε  ικανοποιηθήκαμε που τα κορίτσια μας  έπαιξαν και έδωσαν αυτό που μπορούσανε σε αυτόν τον αγώνα. 


Σήμερα είδαμε φυσικά περισσότερο  το νέο αίμα της ομάδα μας γιατί ο προπονητής έδωσε χρόνο σε όλες τις παίκτριες και έβγαλε τα θετικά συμπεράσματά του.



Εμείς με την δικιά μας εκτίμηση πιστεύουμε ότι υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα θα πάει σίγουρα πολύ καλύτερα στις επόμενες αγωνιστικές (είμαστε ακόμη στην ένατη)
και θα ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της.


ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την Παρασκευή η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Την Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Εκεί όλοι του οι συγγενείς, συνεργάτες φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον θαύμαζαν θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Ξεκίνησε η κούρσα για τη διεκδίκηση βραβείων Όσκαρ


Τα βραβεία που διεκδικούν 4 ταινίες που είναι φαβορί για αγαλματίδιο

Μετά και τις 5 χρυσές σφαίρες που έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι ταινίες «Οι Απόγονοι», «Το Δέντρο Της Ζωής», «Η Σιδηρά Κυρία» και το «Επτά μέρες με τη Μέριλιν» συνεχίζουν να διεκδικούν διάκριση καθώς είναι υποψήφιες για πλήθος βραβείων Όσκαρ.





περισσότερα στο

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/paidikosklazomenon.pdf

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ..Ξεκίνησε η προπώληση για το Master Class με τον John Randal Kleiser-.Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00.





Master Class

με τον
John Randal Kleiser
Σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως:
το Grease, Η Γαλάζια Λίμνη, Red Riding Hood


Ξεκίνησε η προπώληση για το Master Class του John Randal Kleiser, του δημιουργού που χάρισε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα το Grease, το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ όλων των εποχών, και πολλές ακόμα κινηματογραφικές επιτυχίες.

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός αποφάσισε να επισκεφθεί για πρώτη φορά, τη χώρα μας και στο πλαίσιο  της γενικότερης αντίληψης, που γεννιέται στους καλλιτεχνικούς κύκλους των ΗΠΑ "Save  Greece", ώστε να μοιραστεί με Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς τα μυστικά μιας επιτυχημένης, διεθνούς καριέρας σε ένα 4ωρης διάρκειας Master Class, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012,  από τις 13:00 έως τις 17:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του ΙΜΚ στο πλαίσιο των Act and Re- Act: Masterclasses που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Λιβανού, στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη, προσφέροντας στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μια ακόμη δυνατότητα κατάρτισης με συμμετοχή χαμηλού κόστους.
Επιπλέον, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012,  θα υπάρξει μία συνάντηση γνωριμίας  - προετοιμασίας του Masterclass,  του Kleiser με όλους όσοι ενδιαφέρονται, στο ΙΜΚ.
Ο John Randal Kleiser, εκτός από το Grease (1978), έχει σκηνοθετήσει σειρά ταινιών μεγάλου μήκους όπως η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon) (1980), με πρωταγωνίστρια τη Brooke Shields, το Summer Lovers (1982) με τη Daryl Hannah, το Grandview, U.S.A. (1984) με την Jamie Lee Curtis, το Flight of the Navigator (1986), στο οποίο έγινε για πρώτη φορά η χρήση digital morphing in σε φιλμ, το Big Top Pee-wee (1988), το White Fang (1991) το Honey, I Blew Up the Kid (1992), κ.α.
Στο Λονδίνο, ο Kleiser σκηνοθέτησε την κωμωδία  Getting It Right (1989), με τις Lynn Redgrave, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks και τον Sir John Gielgud στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1996, έγραψε και σκηνοθέτησε το It's My Party, με τους Eric Roberts, Gregory Harrison, Lee Grant, Bruce Davison και την  Marlee Matlin. Ως συγγραφέας – παραγωγός είναι υπεύθυνος για το surfing film North Shore (1987) της εταιρίας Universal Pictures. Σκηνοθέτησε επίσης, το θρίλερ Shadow of Doubt (1998) με τους Melanie Griffith και Tom Berenger. Δουλεύοντας σε 70mm 3-D, σκηνοθέτησε το Honey, I Shrunk the Audience (1995) στα θεματικά πάρκα Disney στο Anaheim, το Ορλάντο, το Τόκυο και το Παρίσι. Οι τηλεταινίες που σκηνοθέτησε περιλαμβάνουν το The Boy in the Plastic Bubble (1976) με πρωταγωνιστή τον John Travolta, το βραβευμένο με Emmy, The Gathering (1977) και το Dawn: Portrait of a Teenage Runaway (1976).
Έχει διδάξει σε εργαστήρια αποφοίτων στο USC και σε Μεταπτυχιακά Τμήματα Σκηνοθεσίας για ευρωπαίους φοιτητές σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ στη Deuville το Sarlat, και τη Μάλαγα. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία των Σπουδαστών της Ακαδημία Motion Picture Arts and Sciences. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής  του Directors Guild of America ενώ έχει εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα videoconference με στόχο να συνδεθούν οι κινηματογραφικές σπουδές με επαγγελματίες σκηνοθέτες. Σε συνεργασία με το  Graphics Lab του Ινστιτούτου USC για τις Δημιουργικές Τεχνολογίες, έχει εφεύρει μια ψηφιακή διαδικασία με την ονομασία Vistarama HD.
Ο Kleiser υπήρξε ο ιθύνων νους στο σχεδιασμό και την κινηματογράφηση της ταινίας Red Riding Hood (2004/2006).  Η ταινία αυτή άνοιξε νέους δρόμους στην ψηφιακή κινηματογραφία μέσα από την ευρεία χρήση των διαδραστικών εικονικών σκηνικών. Η πρεμιέρα της ταινίας  έγινε το 2006  στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στη Λισσαβόνα.

Το Master class 

Στο Master class  που θα δώσει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00 - 17:00, θα χρησιμοποιήσει ως βάση τις κινηματογραφήσεις του, σε συνεργασία με τον George Lucas,  από τη  διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και πρωταγωνίστριας πλήθους ταινιών: Nina Foch.
Η Nina Foch δίδασκε από το 1960 έως το θάνατό της το 2005 στο University of Southern California's School of Cinematic Arts"  το θρυλικό, πλέον,  μάθημα "Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό".
Το μάθημα της  Nina Foch απευθυνόταν σε  σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους όπως και επαγγελματίες του χώρου (παραγωγή, μοντάζ κλπ) και  στηριζόταν  στη μελέτη και τη συνεργασία της με σκηνοθέτες όπως οι: Lee Strasberg, Stella Adler, Uta Hagen, Vincente Minnelli, Stanley Kubrick, Robert Wise, Otto Preminger, Blake Edwards, Cecil B. DeMille κ.α.

Το  πολυεπίπεδο Master Class  του John Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας,  σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή  ανοικτές εκδηλώσεις.

Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής: 20€ για Σπουδαστές Δραματικών                                                       Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας

Αίθουσα: Θέατρο
Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ - Παρ 11:00 - 14:00
                        μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 34 18 579 Δευ - Παρ 11:00 - 14:00
                         και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC


Act and Re- Act: Masterclasses in memory of Michael Cacoyannis,
donated by the Livanou Family

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5           Ως 3
e-go                      ελculture.gr         clickatlife.gr       
culturenow.gr   mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com