Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

VOLLEY A' EΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ- ΑΟΠE ΜΟΣΧΑΤΟΥ(3-0 SET).15-10,15-11,15-13

Στο σημερινό αγώνα δεν περιμέναμε να κερδίσει η ομάδα του Μοσχάτου μας την ομάδα του Πορφύρα η οποία πρωταγωνιστεί για την ανοδό της στην πιο μεγάλη κατηγορία .
Περιμέναμε και είδαμε να προσπαθεί ώστε  ικανοποιηθήκαμε που τα κορίτσια μας  έπαιξαν και έδωσαν αυτό που μπορούσανε σε αυτόν τον αγώνα. 


Σήμερα είδαμε φυσικά περισσότερο  το νέο αίμα της ομάδα μας γιατί ο προπονητής έδωσε χρόνο σε όλες τις παίκτριες και έβγαλε τα θετικά συμπεράσματά του.



Εμείς με την δικιά μας εκτίμηση πιστεύουμε ότι υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα θα πάει σίγουρα πολύ καλύτερα στις επόμενες αγωνιστικές (είμαστε ακόμη στην ένατη)
και θα ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της.


ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την Παρασκευή η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Την Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Εκεί όλοι του οι συγγενείς, συνεργάτες φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον θαύμαζαν θα του πουν το τελευταίο αντίο.

Ξεκίνησε η κούρσα για τη διεκδίκηση βραβείων Όσκαρ


Τα βραβεία που διεκδικούν 4 ταινίες που είναι φαβορί για αγαλματίδιο

Μετά και τις 5 χρυσές σφαίρες που έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι ταινίες «Οι Απόγονοι», «Το Δέντρο Της Ζωής», «Η Σιδηρά Κυρία» και το «Επτά μέρες με τη Μέριλιν» συνεχίζουν να διεκδικούν διάκριση καθώς είναι υποψήφιες για πλήθος βραβείων Όσκαρ.





περισσότερα στο

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/paidikosklazomenon.pdf

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ..Ξεκίνησε η προπώληση για το Master Class με τον John Randal Kleiser-.Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00-17:00.





Master Class

με τον
John Randal Kleiser
Σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό κινηματογραφικών επιτυχιών όπως:
το Grease, Η Γαλάζια Λίμνη, Red Riding Hood


Ξεκίνησε η προπώληση για το Master Class του John Randal Kleiser, του δημιουργού που χάρισε στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα το Grease, το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ όλων των εποχών, και πολλές ακόμα κινηματογραφικές επιτυχίες.

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός αποφάσισε να επισκεφθεί για πρώτη φορά, τη χώρα μας και στο πλαίσιο  της γενικότερης αντίληψης, που γεννιέται στους καλλιτεχνικούς κύκλους των ΗΠΑ "Save  Greece", ώστε να μοιραστεί με Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς τα μυστικά μιας επιτυχημένης, διεθνούς καριέρας σε ένα 4ωρης διάρκειας Master Class, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012,  από τις 13:00 έως τις 17:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία του ΙΜΚ στο πλαίσιο των Act and Re- Act: Masterclasses που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Λιβανού, στη μνήμη του Μιχάλη Κακογιάννη, προσφέροντας στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας μια ακόμη δυνατότητα κατάρτισης με συμμετοχή χαμηλού κόστους.
Επιπλέον, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012,  θα υπάρξει μία συνάντηση γνωριμίας  - προετοιμασίας του Masterclass,  του Kleiser με όλους όσοι ενδιαφέρονται, στο ΙΜΚ.
Ο John Randal Kleiser, εκτός από το Grease (1978), έχει σκηνοθετήσει σειρά ταινιών μεγάλου μήκους όπως η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon) (1980), με πρωταγωνίστρια τη Brooke Shields, το Summer Lovers (1982) με τη Daryl Hannah, το Grandview, U.S.A. (1984) με την Jamie Lee Curtis, το Flight of the Navigator (1986), στο οποίο έγινε για πρώτη φορά η χρήση digital morphing in σε φιλμ, το Big Top Pee-wee (1988), το White Fang (1991) το Honey, I Blew Up the Kid (1992), κ.α.
Στο Λονδίνο, ο Kleiser σκηνοθέτησε την κωμωδία  Getting It Right (1989), με τις Lynn Redgrave, Helena Bonham Carter, Jane Horrocks και τον Sir John Gielgud στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1996, έγραψε και σκηνοθέτησε το It's My Party, με τους Eric Roberts, Gregory Harrison, Lee Grant, Bruce Davison και την  Marlee Matlin. Ως συγγραφέας – παραγωγός είναι υπεύθυνος για το surfing film North Shore (1987) της εταιρίας Universal Pictures. Σκηνοθέτησε επίσης, το θρίλερ Shadow of Doubt (1998) με τους Melanie Griffith και Tom Berenger. Δουλεύοντας σε 70mm 3-D, σκηνοθέτησε το Honey, I Shrunk the Audience (1995) στα θεματικά πάρκα Disney στο Anaheim, το Ορλάντο, το Τόκυο και το Παρίσι. Οι τηλεταινίες που σκηνοθέτησε περιλαμβάνουν το The Boy in the Plastic Bubble (1976) με πρωταγωνιστή τον John Travolta, το βραβευμένο με Emmy, The Gathering (1977) και το Dawn: Portrait of a Teenage Runaway (1976).
Έχει διδάξει σε εργαστήρια αποφοίτων στο USC και σε Μεταπτυχιακά Τμήματα Σκηνοθεσίας για ευρωπαίους φοιτητές σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ στη Deuville το Sarlat, και τη Μάλαγα. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για τα βραβεία των Σπουδαστών της Ακαδημία Motion Picture Arts and Sciences. Είναι επίσης Πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής  του Directors Guild of America ενώ έχει εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα videoconference με στόχο να συνδεθούν οι κινηματογραφικές σπουδές με επαγγελματίες σκηνοθέτες. Σε συνεργασία με το  Graphics Lab του Ινστιτούτου USC για τις Δημιουργικές Τεχνολογίες, έχει εφεύρει μια ψηφιακή διαδικασία με την ονομασία Vistarama HD.
Ο Kleiser υπήρξε ο ιθύνων νους στο σχεδιασμό και την κινηματογράφηση της ταινίας Red Riding Hood (2004/2006).  Η ταινία αυτή άνοιξε νέους δρόμους στην ψηφιακή κινηματογραφία μέσα από την ευρεία χρήση των διαδραστικών εικονικών σκηνικών. Η πρεμιέρα της ταινίας  έγινε το 2006  στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στη Λισσαβόνα.

Το Master class 

Στο Master class  που θα δώσει στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012, 13:00 - 17:00, θα χρησιμοποιήσει ως βάση τις κινηματογραφήσεις του, σε συνεργασία με τον George Lucas,  από τη  διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και πρωταγωνίστριας πλήθους ταινιών: Nina Foch.
Η Nina Foch δίδασκε από το 1960 έως το θάνατό της το 2005 στο University of Southern California's School of Cinematic Arts"  το θρυλικό, πλέον,  μάθημα "Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό".
Το μάθημα της  Nina Foch απευθυνόταν σε  σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους όπως και επαγγελματίες του χώρου (παραγωγή, μοντάζ κλπ) και  στηριζόταν  στη μελέτη και τη συνεργασία της με σκηνοθέτες όπως οι: Lee Strasberg, Stella Adler, Uta Hagen, Vincente Minnelli, Stanley Kubrick, Robert Wise, Otto Preminger, Blake Edwards, Cecil B. DeMille κ.α.

Το  πολυεπίπεδο Master Class  του John Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας,  σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή  ανοικτές εκδηλώσεις.

Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής: 20€ για Σπουδαστές Δραματικών                                                       Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας

Αίθουσα: Θέατρο
Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ - Παρ 11:00 - 14:00
                        μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 34 18 579 Δευ - Παρ 11:00 - 14:00
                         και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC


Act and Re- Act: Masterclasses in memory of Michael Cacoyannis,
donated by the Livanou Family

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5           Ως 3
e-go                      ελculture.gr         clickatlife.gr       
culturenow.gr   mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τους «νεοάστεγους» της Αθήνας


Η πιο σοκαριστική πλευρά της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα, έρχεται στο φώς μέσα από τα στοιχεία για το φαινόμενο των «νεοαστέγων» της Αθήνας, που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.     
Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις που κατέθεσαν στην Επιτροπή ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).

Μάλιστα αποκαλύπτεται μέσα από τις εκθέσεις, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι που ζούσαν εύπορα πριν εκδηλωθεί. Στους «νεοάστεγους» πια περιλαμβάνονται και ολόκληρες οικογένειες, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που καταλύουν με χαρτόνια και κουβέρτες στο Ζάππειο, την Κουμουνδούρου, τη Σανταρόζα, το Γκάζι, στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, έξω από κλειστά καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι από κείνους, που ξεσπιτώθηκαν και πλέον βρίσκουν προσωρινή «στέγη» σε 52 σημεία της πρωτεύουσας, είναι οφειλέτες της εφορίας. Κάποιοι άλλοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, να αποκλείονται έτσι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατά συνέπεια να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης.

περισσότερα

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος


Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στα γυρίσματα ταινίας

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν οι γιατροί  να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Τον Θ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι και υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για τα γυρίσματα της ταινίας «Η άλλη θάλασσα» και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από τη μοτοσικλέτα.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935. Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο Παρίσι, όπου αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας και στη συνέχεια μαθήματα κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου IDHEC και στο Musée de l' homme. 

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1964 και μέχρι το 1967 εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή, μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη και την Τώνια Μαρκετάκη. Με τον κινηματογράφο άρχισε να ασχολείται το 1965 και το 1968 παρουσίασε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, Εκπομπή, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Το 1970, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Αναπαράσταση, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλες διακρίσεις στο εξωτερικό, και σηματοδότησε την αυγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, τα οποία τον καθιέρωσαν παγκοσμίως ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου. 

Πολλά αφιερώματα που τιμούν τη δουλειά του Θόδωρου Αγγελόπουλου έχουν πραγματοποιηθεί σ' όλο τον κόσμο. Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας των Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, του Πανεπιστημίου X Ναντέρ (Nanterre) στο Παρίσι και του Πανεπιστημίου του Έσσεξ (Essex). Μαζί με τον Βασίλη Ραφαηλίδη υπήρξε συνιδρυτής του περιοδικού Σύγχρονος Κινηματογράφος.

περισσότερα στο

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Α Ο Π Ε Μοσχάτου την Κυριακή 05/02/2012 στο Νέο Κλειστό γήπεδο Μοσχάτου.


Βόλεϊ: Ντέρμπι «αιωνίων» με το... καλημέρα

Με ντέρμπι «αιωνίων» θα ανοίξει η αυλαία της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ Γυναικών, καθώς ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στις 28 Ιανουαρίου τον Παναθηναϊκό.

Την τρίτη αγωνιστική (11/2) η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τις «πράσινες», ενώ το ματς της «Ένωσης» με τις «ερυθρόλευκες» θα πραγματοποιηθεί την 5η αγωνιστική ημέρα (3/3) της Β΄ φάσης.



περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=458659&cid=10

Εκδήλωση-Βράβευση της Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ και ο Σ.Δ.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ για την αγωνιστική επιτυχία των πειραϊκών σωματείων για την περίοδο 2010-2011

Η γιορτή έγινε την χτές το βράδι στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ.  
Βραβεύτηκαν τα πειραικά σωματεία για τις επιτυχίες τους την περίοδο 2010-2011 ,οι πειραιώτες διαιτητές και πρόσωπα για την κοινωνική και αθλητική τους προσφορά .

Βράβευση είχαμε και για αθλητές και παράγοντες του δικού μας σωματείου
( Α.Ο.Μοσχάτου)

συγκεκριμένα:

αυτή η φωτο απο /www.sportactive.gr
Βραβεύτηκε Ο Α.Ο.Μ οσχάτου (παιδικό τμήμα) Πρωταθλητής 3ου Ομίλου

Βραβεύτηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο Πειραιά  ο χειρούργος-ορθοπαιδικός Χρήστος Δάρρας(πρώην πρόεδρος του Α.Ο Μοσχάτου)

Βράβευση του ποδοσφαιριστή  του  Α.Ο Μοσχάτου Πολύμερου Δημήτριου (ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής σε ΑΕΙ 2011) Εθνικό μετσόβιο Πολυτεχνείο-Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων.





ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ .. Μαθήματα ζωγραφικής και θεατρικό παιχνίδι, στο Μοσχάτο και τον Ταύρο


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/eikergast_0112.pdf

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν ΜΟΣΧΑΤΟΥ

                       Προς μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν        
                                Προς Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταυρου
                                         Προς Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου- Ταύρου
                                                Προς Υπουργείο  Εσωτερικών και Γενική    Γραμματεία Νέας Γενιάς


ΤοΤΟΣΥΝ αντιπροσωπεύοντας κατά έγκυρο και θεσμικό τρόπο τους νέους από 15 μέχρι 28 ετών, υποτίθεται ότι έχει σαν σκοπό να αφουγκράζεται, να οργανώνει, να προβάλει και να προωθεί τα ζητήματα που αφορούν την Νεολαία, είτε αυτά έχουν σχέση με την πόλη μας, είτε άπτονται του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.
Ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου με όρεξη για δημιουργία, που θα την χαρακτήριζε η κοινή και ενωτική δράση των Μελών του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων του Μοσχάτου σε εκδηλώσεις και δράσεις του ΤΟΣΥΝ ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων .
Δυστυχώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή στο ΤΟ.ΣΥ.Ν δεν μου δίνει περιθώρια δράσης.
Είναι γνωστά τα γεγονότα αμφισβήτησης, σπίλωσης , λάσπης και ψευδών κατηγοριών στο πρόσωπο μου ως Προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν στο παρελθόν.
Παρόλο που είχα την πλήρη στήριξη των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου δηλαδή της βάσης των ατόμων που επέλεξαν να είμαστε σήμερα εδω και μετά από ένα χρόνο μη εύρρυθμης λειτουργίας του οργάνου καταγγέλω:


1
Τα άτομα-μέλη που με κάθε τρόπο, βγάζοντας προσωπικό ή πολιτικό μένος, σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια του οργάνου για εύρρυθμη λειτουργία.
Ειδικά συγκεκριμένο μέλος που όντας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου επαμοιβή και έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας που ορίζει ο νόμος, βασιζόμενος της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών περί παράτασης της λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων έχει την απαίτηση να εκπροσωπήσει το Συμβούλιο στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ρωτώ μπορεί αιρετό πρόσωπο να έχει και έμμισθη σχέση με το Δήμο; (αν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος θα μπορούσε να ήταν και ειδικός σύμβουλος;) Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.
2
Την Δημοτική Αρχή για την πλήρη εγκατάλειψη του οργάνου και την παντελή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Νεολαία . Ηθική ευθύνη έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος που αφήνει ή μπορεί και να συνενεί με τις ενέργειες του ειδικού συμβούλου του, που δυναμιτίζουν την κατάσταση στο συμβούλιο. Επίσης είναι  χαρακτηριστικό που ενώ ομόφωνα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο Καραβάνι Αλληλεγγύης της κοινότητας Μοσχάτου δεν ήρθε κανένας από την Κοινότητα πλην ,του κύριου Ζώταλη, να μας ενημέρωσει σχετικά, ούτε φυσικά έγινε ποτέ γνωστή η απόφαση μας ή υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία.
3
Το Υπουργείο Εσωτερικών που έφτιαξε ένα νόμο, δημιούργησε τα ΤΟ.ΣΥ.Ν και εδώ και αρκετό καιρό ακόμα και το ίδιο τα έχει απαξιώσει μην έχοντας καν πυξίδα για το τι μέλλει γενέσθαι (τελευταία επικοινωνία ήταν τον Ιανουάριο του 2011 με την εγκύκλιο πέρι παράτασης της λειτουργίας των ΤΟ.ΣΥ.Ν)

Κάποιοι θέλουν ένα όργανο – μαγαζάκι, δεν θέλουν την κριτική, ούτε την δράση του για διαφόρους λόγους. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω αυλοκόλακας για να κερδίσω κάτι ούτε πλέον μπορώ να ανεχθώ παραπάνω συμπεριφορές και να εργαστώ υπό αυτές τις συνθήκες και επειδή αυτή η κατάσταση είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχιστεί και όπως έχω πει ούτε Αιχμάλωτος Πρόεδρος θέλω να είμαι ,ούτε γυψαρισμένο ΤΟΣΥΝ να υφίσταται θέλω να δηλώσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν και έτσι να εκφράσω την πλήρη μου διαφωνία για όλα τα παραπάνω.
Θα παραμείνω απλό μέλος για ένα και μόνο λόγο: (γιατί ουσιαστικό έργο με τις παραπάνω νοοτροπίες δεν μπορεί να γίνει ) για να είμαι παρατηρητής πιθανόν εκτρωπών που μπορούν να συμβούν εις βάρων των συμφερόντων της πόλης μας και να μπορώ ελεύθερα να κρίνω τις εξελίξεις ενός θεσμού που τόσο εύκολα κάποιοι ξέχασαν ,απαξίωσαν και υπονόμευσαν.
         
         
                                                               
                                                                 Πατσουράκης Πολύδωρος
                                                               Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου