Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στο προολυμπιακό του Λονδίνου ...Εντός των Ολυμπιακών προκρίσεων η εθνική ανσάμπλ και η Φίλιου



Στην όγδοη θέση μεταξύ 15 αθλητριών βρίσκεται η Βαρβάρα Φίλιου στο προολυμπιακό τουρνουά της ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Λονδίνο και αποτελεί test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο σύνθετο ατομικό συγκέντρωσε 49,575 βαθμούς στα δύο πρώτα όργανα (στεφάνι: 25,275 β., μπάλα: 24,300 β.).

Η τελική κατάταξη θα βγει την Τρίτη 17/1, όταν και θα ολοκληρωθεί το σύνθετο ατομικό με τα δύο υπόλοιπα όργανα, που είναι οι κορύνες και η κορδέλα.

Αρκετά καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε η ομάδα του ανσάμπλ στην ίδια διοργάνωση. Οι Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή στις 5 μπάλες πήραν την 4η θέση μεταξύ των οκτώ ομάδων που διεκδικούν τα πέντε Ολυμπιακά εισιτήρια και αύριο (με την Εύη Λουκάγκου στη θέση της Κυριαζή), θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις 3 κορδέλες/2 στεφάνια, ώστε να προκύψει το τελικό άθροισμα. Η κατάταξη: 1. Ισπανία 26,900, 2. Ουκρανία 26,850, 3. Ισραήλ 26,300, 4. Ελλάδα 25,650, 5. Γαλλία 24,750, 6. Ελβετία 24,300, 7. Αζερμπαϊτζάν 23,500, 8. Βρετανία 23,100.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Η Αγάπη Υπάρχει" Κυριακή 22 Ιανουαρίου - Ώρα: 18:00

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/kopi_pitas_agapi_2012.pdf

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.......Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-64 ετών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου Ταύρου πρόκειται να προσλάβει 6 ανέργους ΟΑΕΔ ηλικίας 55 έως 64 ετών σε διάφορες ειδικότητες. Κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι τις 26/1.

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/kifi_oaed.pdf

Κοπή της πίτας από τoυς "Πολίτες Μπροστά" την Κυριακή 22/01 στον Ταύρο


     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 2011 έφυγε αφήνοντας,  στο πέρασμα του, μια Ελλάδα γεμάτη φτώχεια, χρέη και αδιέξοδα. Έφυγε αφήνοντας τους Έλληνες και τις  Ελληνίδες  γεμάτους απόγνωση, δυσκολία επιβίωσης και ιδιαίτερα τους νέους και νέες με ένα μέλλον αβέβαιο. Έφυγε αφήνοντας μας μια κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκρασθεί τις αγωνίες των ανθρώπων, μιας κυβέρνησης που δεν έχει καμμία στήριξη από τους πολίτες αυτής της χώρας και που το μόνο που την κρατάει στην εξουσία, είναι οι «ευρωπαϊκοί» εντολείς  της.

Μέσα σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, και οι δημότες του Μοσχάτου Ταύρου βίωσαν και βιώνουν αυτή την καταστροφική εμπειρία της συνεχιζόμενης δυστυχίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι πολίτες αυτού του δήμου, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και μισθοσυντήρητοι, είναι από αυτούς που δέχτηκαν το κύριο βάρος των άδικων και φορομπηχτικών μέτρων και την σταδιακή εξαφάνιση κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. 
Μόνη τους ελπίδα για μια βοήθεια και υποστήριξη στις καθημερινές δυσκολίες ήταν η νέα δημοτική αρχή και το κοινωνικό πρόσωπο, που υποτίθετο θα έδειχνε με την δράση και τα έργα της. Αντίθετα το μόνο που διαπίστωσε ήταν μια απλή διαχείριση των υπηρεσιών του δήμου και μια συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών που πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να προσφέρει στους δημότες της. Γιατί τι άλλο μπορεί να συμπεράνουν οι κάτοικοι -  
 -Όταν κανένα έργο ανάπτυξης και βελτίωσης της πόλης μας δεν ξεκίνησε μέσα στο 2011.
 -Όταν καμμία μέριμνα για την υγεία δεν πάρθηκε στον δήμο. Όταν μηδενική ήταν η συνεισφορά της δημοτικής αρχής στην εκπαίδευση των παιδιών μας και περιορίσθηκε στο βάψιμο μερικών αιθουσών στα σχολεία και στην παραγωγή φωτοτυπιών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
  -Όταν ακόμα και οι πολιτιστικές παροχές (βλ. Ωδείο, Καλλιτεχνικά εργαστήρια, Πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ) έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, τόσο στον Ταύρο όσο και στο Μοσχάτο, και ότι μπόρεσε να παραχθεί ήταν κυρίως λόγω της ανοχής και δράσης των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους.

 -Όταν ο αθλητισμός αφέθηκε στο μεράκι και στο κουράγιο μερικών ανθρώπων τοπικών σωματείων και η βοήθεια από την δημοτική αρχή ήταν μια «ελεημοσύνη» με την μορφή ισχνής οικονομικής βοήθειας.
 -Όταν καμμία ενέργεια δεν έγινε από τους διοικούντες για την ένωση των δύο πόλεων πέραν μιας λεωφορειακής γραμμής ανά μια ώρα.
 -Όταν η παρακηφίσια περιοχή του Μοσχάτου ή η περιοχή της Πλατάνας στον Ταύρο παραμένουν με ζωτικά περιβαντολλογικά προβλήματα και κανείς δεν τους δίνει ελπίδα επίλυσης των.
 -Όταν καμμία πρόταση δεν ακούγεται και δεν υλοποιείται για την τόνωση των εμπορικής αγορών των δύο πόλεων και καμμία προσπάθεια δεν διαφαίνεται από την δημοτική αρχή του κ.Ευθυμίου για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και την μείωση των ανέργων κατοίκων του δήμου μας.
 -Όταν οι κοινωνικές παροχές σε απόρους συνδημότες και συνδημότισσες μας περιορίζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές διαφήμισης του κοινωνικού παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής, ένα μήνα πριν ανοίξει καν, για να φανεί ο κ. Δήμαρχος σαν πρωτεργάτης,  ενώ στην πραγματικότητα όλο το κόστος το επωμίζεται η Εκκλησία.
 -Όταν η καθαριότητα υποβαθμίζεται συνεχώς και στις δύο περιοχές του δήμου και  περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βασική εργασία της αποκομιδής που επιτυγχάνεται κυρίως από την ευσυνειδησία των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
 -Όταν χιλιάδες ευρώ πετιούνται για την προώθηση των δημοσίων σχέσεων του δημάρχου με επιστολές στους δημότες, με πολυέξοδες εκδηλώσεις βιτρίνας τύπου πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου προσκαλούνται «φίλοι» βουλευτές για να μας στηρίξουν και στις επόμενες δημοτικές εκλογές  ή   με την πρόσληψη υψηλόμισθων συμβούλων-συνεργατών του δημάρχου για να συνδράμουν στο «δύσκολο» έργο του. Πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ το χρόνο στοιχίζουν στους δημότες οι σύμβουλοι και αν αναλογισθεί κανείς τι φιλανθρωπικό έργο μπορούσε να παραχθεί με αυτά τα λεφτά, στους δύσκολους  καιρούς που ζούμε, θα καταλάβει τι ενδιαφέρει περισσότερο την δημοτική αρχή του κ. Ευθυμίου.
  -Όταν καθορίζονται έξοδα παράστασης σε προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω διαρροών και την ικανοποίηση του συνόλου σχεδόν των συμβούλων της πλειοψηφίας με έμμισθη αντικαταβολή από το μερίδιο της εξουσίας.
 -Όταν σε σημαντικές αποφάσεις της διοίκησης  εμφανίζονται σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη συνοχή της. 

Από την άλλη και η μείζων αντιπολίτευση του κ. Σπανάκη κινείται παράλληλα και με το ίδιο ενδιαφέρον με την παράταξη του κ. Ευθυμίου. Το ενδιαφέρον  πως θα κερδίσουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.   Στείρα αντιπολίτευση, δημαγωγικές κορώνες στα δημοτικά συμβούλια, πολυτελείς επιστολές αντίδρασης στις επιστολές του δημάρχου και συναγωνισμός ποιος από τους δύο θα κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις σε πίττες, γιορτές, δοξολογίες ακόμα και μνημόσυνα στον δήμο ή θα πλασαριστεί πιο μπροστά σε εκδηλώσεις για μία καλή πόζα στις φωτογραφίες και στις κάμερες.
Εν μέσω όλων αυτών οι «Πολίτες Μπροστά», μια κίνηση πολιτών με πάθος για την πόλη και όχι ένας συνδυασμός πολιτικών που στηρίχθηκε από κόμματα, έδρασε κυρίως μέσα από τα κοινοτικά - δημοτικά συμβούλια προσπαθώντας να επιτύχει οφέλη για τους δημότες και τις δημότισσες και όχι για να επωμισθεί ψηφοθηρικά οφέλη. Μερικά από αυτά ήταν:
 -Ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την μείωση και εξίσωση στις δύο πόλεις των δημοτικών τελών που στο μεγαλύτερο βαθμό της έγινε και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
 -Προτάσεις για στροφή της πολιτικής του δήμου σε πιο αναπτυγμένες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και διαβίωσης των αστέγων και απόρων κατοίκων.
 -Καταγγελία των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών από την δημοτική αρχή που δημιουργούν αδιαφάνεια και στερούν τον δήμο από καλύτερες τιμές αγοράς.
 -Προτάσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για να μπορέσει ο δήμος να ασχοληθεί με έργα εφικτά και όχι μεγαλεπήβολα που παρουσιάζονται μόνο για εντυπώσεις. Απόδειξη ότι κανένα σημαντικό έργο από το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 δεν άρχισε μέσα στο έτος και όλα επανέρχονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2012.
 -Τεκμηρίωση για την καλύτερη οικονομική οργάνωση του δήμου κυρίως στην συζήτηση του προϋπολογισμού όπου τονίσαμε την πλασματικότητα του και την έλλειψη ρεαλισμού του.    Απόδειξη ότι το έτος θα κλείσει γύρω στο 50-55% του προϋπολογισμού δείχνοντας ότι ο προϋπολογισμός έγινε στο πόδι και όχι για να είναι ο «καθοδηγητής» της οικονομικής πολιτικής του δήμου.
 -Καταγγελία του ανήθικου της υπόθεσης με τα λιπαντικά όπου μία υποψήφια του συνδυασμού του κ. Ευθυμίου και μέλος του ΔΣ της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης  αναλαμβάνει και προμήθειες υλικών του δήμου.
- Προτάσεις στα κοινοτικά συμβούλια για δράσεις εθελοντισμού και οργάνωσης των πολιτών για ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.
 -Καταγγελία για την κακοδιαχείριση και τις λανθασμένες επιλογές κατά την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου, που επιβάρυναν και θα επιβαρύνουν για πολλά έτη τους κατοίκους της πόλης μας.
 -Πρόταση για καραβάνι αλληλεγγύης την οποία και αποδέχτηκε η πλειοψηφία.
 -Πρόταση για άμεση επισκευή της πλατείας δημαρχείου.
 -Πρόταση για άμεση απομάκρυνση της λαϊκής μπροστά από το νηπιαγωγείο και το πολιτιστικό κέντρο.
 -Αναλυτική πρόταση για τα ανοικτά σχολεία, ειδικά προγράμματα, ώρες διδασκαλίας, μήνες διδασκαλίας και κόστος αυτών.

Υποσχόμαστε σε όλους εσάς ότι το νέο έτος θα βρεθούμε κοντά σας με μια δράση πιο ολοκληρωμένη, και με μια συνεχή παρουσία στα προβλήματα του δήμου μας, διεκδικώντας πιο δυναμικά τα συμφέροντα των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών και επιδιώκοντας ένα καλύτερο 2012 από το προηγούμενο έτος. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους και όλες κοντά μας γιατί η αγανάκτηση σας είναι και αγανάκτηση μας και η δύναμη σας είναι και δύναμη μας.




Ξεκινάμε το νέο έτος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 πμ.  στην αίθουσα 7 στον Ταύρο (Επταλόφου & Πειραιώς) με μία συγκέντρωση ενημέρωσης και οργάνωσης από τον υποψήφιο δήμαρχο Άρη Κρεμμύδα. Σας περιμένουμε για να πιούμε ένα αναψυκτικό και να γευθούμε μια γλύκα από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Του αφαίρεσαν τον οπλισμό και τον χτύπησαν σοβαρά


Αστυνομικός ο τραυματίας στο Σύνταγμα

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής ήταν τελικά ο τραυματίας της πλατείας Συντάγματος που κάτω από άγνωστες συνθήκες ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων. 

Ο άτυχος αστυνομικός, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα οι οποίοι τον τραυμάτισαν σοβαρά και του αφαίρεσαν τον οπλισμό. 

Στο σημείο που ήταν πεσμένος ο άντρας διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει κλοιό και ζητούσαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί. Μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα
.

Εντονη διαμαρτυρία από ΑΟ Μοσχάτο για διαιτησία


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΑΟ Μοσχάτου για την διαιτησία στον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού.
Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΟ Μοσχάτου έχει ως εξής:
«Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Μοσχάτου διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του σημερινού αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού. Συνήθως δεν ασχολούμαστε κατά πάγια τακτική μας με την διαιτησία, αλλά η σημερινή κατάσταση ξεχείλισε το ποτήρι και εξήντλησε τις ανοχές μας.
Ανεξάρτητα από την εγκυρότητα του 3ου γκολ  που δέχθηκε η ομάδα μας - όπου κατά την γνώμη μας είναι σε καταφανή θέση οφσάιντ - ο επόπτης Μαραβέλης λόγω έλλειψης δυνάμεων βρισκόταν στο ύψος του πάγκου της ομάδας μας δηλαδή στο κέντρο του γηπέδου!!!!
Είναι προφανές ότι σε συνδυασμό με την λάθος θέση και την κακή εκτίμηση του διαιτητή η φάση είχε χαθεί.
Πως είναι δυνατόν να ορίζεται επόπτης και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς ήταν επίσης επόπτης στο προηγούμενο παιχνίδι της Θύελλας Μοσχάτου με τον Αιακό, ένας άνθρωπος που ηλικιακά δεν έχει τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει?
Είναι δυνατόν οποία τυχόν εμπειρία ενός ανθρώπου που οριακά είναι κάτω από 60 ετών να υποκαταστήσει την έγκαιρη παρακολούθηση των φάσεων?
Πως είναι δυνατόν να σφυρίζουν παιχνίδια πρωταθλήματος οι ίδιοι διαιτητές που σφύριζαν εμάς όταν παίζαμε στο εφηβικό πριν 25 χρόνια? Έτσι θα πάει μπροστά το Πειραϊκό ποδόσφαιρο?
Ο διαιτητής Καρυοφυλλης απέδειξε με τις αποφάσεις του την ανικανότητα του. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι δεν είχε το σθένος να ζητήσει λεβέντικα ένα συγνώμη. Ένα συγνώμη που οφείλεται σε όλους εμάς τους αγνούς παράγοντες του Μοσχάτου και των άλλων Πειραϊκών σωματείων που προσπαθούν χωρίς άλλη βοήθεια να προάγουν το ποδόσφαιρο και θα μας ήταν αρκετό.
Τι θα πούμε σαν παράδειγμα στα παιδιά των ακαδημιών που παρακολουθούσαν για να τους εξηγήσουμε? ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι και ότι ανίκανοι διαιτητές μπορούν να τους κόβουν την χαρά?
Τα λάθη τα συγχωρούμε γιατί είναι ανθρώπινα, αυτό που δεν συγχωρούμε είναι η προκλητικότατη συμπεριφορά, ενός κακού διαιτητή και ενός ανύπαρκτου επόπτη, που μας στέρησαν με εξίσου προκλητικό τρόπο την χαρά της νίκης και την δυνατότητα να διεκδικούμε επί ίσης οροις το δικαίωμα της ανόδου.
Καλούμε την ΕΠΣΠ να εξετάσει την σημερινή διαιτησία και να θέσει εκτός πινάκων διαιτητές που δεν μπορούν η δεν πρέπει λόγω ηλικίας να διαιτητεύουν. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει για εμάς.
Σε πρώτη φάση καλούμε τους κκ Καρυοφυλλη και Μαραβέλη να αυτοεξαιρεθουν από τους αγώνες του Α.Ο. Μοσχάτου για την προστασία τους (να μην εκτίθενται) και για να μην δυναμιτίζουν με τις αποφάσεις τους το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και δεν θα μας το χαλάσουν ανίκανοι διαιτητές και επόπτες.


Μετά τιμής το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Μοσχάτου.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αετού Κορυδαλλού για την νίκη και στο επόπτη Χαλβατζακο που σφύριξε ότι έβλεπε και έσωσε το τρωθεν κύρος μιας ανύπαρκτης διαιτησίας».

http://pireas2day.gr/02,26,2245,00.aspx

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΚΟ ‘ΑΠΟΣΤΟΛΗ’ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ... ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Α' ΕΣΚΑΝΑ:Ηττα για την Ελευθερία Μοσχάτου στο εκτός έδρας αγώνα που έδωσε σήμερα το βράδι απο τον Φοίνικα με 47-41

Τα δεκάλεπτα του αγώνα
7-15,15-24,38-34,47-41


Για ένα ημίχρονο έπαιξε καλό μπάσκετ η Ελευθερία Μοσχάτου ,όπου και προηγήθηκε με 24-15.Αυτό όμως δεν αρκούσε για να της δώσει την νίκη γιατί η καλή απόδοση πρέπει να έχει και διάρκεια.
Αντίθετα ο νεανικός Φοίνικας του κυρίου Ποτότογλου κατάφερε να τρέξει  περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο  και να καλύψει τα κενά του πρώτου  και με αποφασιστικότητα να πάρει την νίκη, για την οποία την κυνήγησε μέχρι το τελευταίο λεπτό και φάνηκε ιδιαίτερα όταν η Ελευθερία Μοσχάτου δεν έβαλε ούτε ένα πόντο περίπου στα πρώτα  οκτώ λεπτά στο τελευταίο  δεκάλεπτο.  


Η   Ελευθερία μας μάλιστα έχασε και την διαφορά των πέντε πόντων του πρώτου αγώνα και θα έχει και μειονέκτημα απέναντι στο Φοίνικα σε περίπτωση ισοβαθμίας.


Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και συνεχίζεται η ομάδα μας πρέπει  να κοιτάξει μπροστά ώστε να πάρει τους αγώνες που πρέπει, ιδιαίτερα στο γήπεδό της ώστε να πετύχει και την σωτηρία της, πράγμα που είναι στο χέρι της και μπορεί να το κάνει και ελπίζουμε όλα αυτά να γίνουν με την συμπαράσταση  του κόσμου της. 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ-Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ...19 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Πέμπτη.



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο       13/1/2012

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                           Προς:  τους Φορείς
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου      
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη


  1ο     ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 1042                                             

Καλείσθε στην τακτική  συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις  19  Ιανουαρίου  2012 ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 18:30 με τα εξής θέματα:



1.   Έγκριση Διετούς  Προγράμματος Δράσης  Κοινωφελούς Επιχείρησης.
2.      Έγκριση Προϋπολογισμού  Κοινωφελούς Επιχείρησης.
3.      Έγκριση σχεδίου σύμβασης χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.
4.      Έγκριση – τροποποίηση κανονισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης.
5.      Έγκριση της υπ΄αριθμ. 100/2011 απόφασης της οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον  καθορισμό τελών πολιτικών γάμων.
6.      Λήψη απόφασης για μετάβαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
7.      Έγκριση του 3ου ΑΠΕ ( τακτοποιητικού ) για το έργο « Επισκευή – Συντήρηση  οδοστρωμάτων διαφόρων οδών».
8.      Συζήτηση για την παραμονή της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου στην πόλη μας και προγραμματισμό συγκεκριμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών αποφυγής κατάργησής της.





Εισηγήσεις θεμάτων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr) στο αριστερό μενού (Εισηγήσεις Θεμάτων -> Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η Λία Βίσση στο MCF | bar | resto



MCF  bar | resto "round midnight concerts"
"Black & White Lips"
Λία Βίσση
4 ακόμα κοντσέρτα τον Ιανουάριο 2012
Παρασκευή και Σάββατο
20 & 21,   27 & 28 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30

Η Λία Βίσση σε 4 ακόμα κοντσέρτα, τις υπόλοιπες Παρασκευές και Σάββατα του Ιανουαρίου 2012, αγγίζει και ερμηνεύει με ένα δικό της ιδιαίτερο τρόπο όλα τα είδη μουσικής. Η ίδια στο πιάνο, φιλοξενεί κάθε βραδιά φίλους-έκπληξη, για να μοιραστούν κορυφαίες μουσικές στιγμές,  μετατρέποντας  κάθε μία από τις 4 μουσικές βραδιές σε μοναδική, διαφορετική μουσική εμπειρία.
Ανάμεσα στους φίλους - έκπληξη  συγκαταλέγονται:

Παρασκευή 20  &  Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30
  οι ηθοποιοί
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Ρένα Κυπριώτη

Επίσης, στις υπόλοιπες 2 βραδιές συμμετέχουν οι:  
Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο-τζαζ)
Αυτοί και το βιολί τους (μουσικοθεατρική ομάδα)
κ.α.
Τεχνική υποστήριξη με ευγενή χορηγία : Famous Audio Visual

round midnight concerts
"Black & White Lips"
Λία Βίσση
4  ακόμα κοντσέρτα τον Ιανουάριο 2012 στο MCF  bar | resto
Παρασκευή και Σάββατο
20 & 21,   27 & 28 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30
Ώρα: 23:30
 Είσοδος: χωρίς εισιτήριο, ελάχιστη κατανάλωση 10€ το πρώτο ποτό,
                 2ο ποτό 7€
Προηγούνται οι κρατήσεις για φαγητό
(Τιμές: Ορεκτικά 5,00 - 6,00 €, Σαλάτα 7,00 €, Κυρίως 10,00 - 11,00 €)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6937 037 040 (καθημερινά από τις 19:00)
Αίθουσα: MCF coffee | bar | resto, 3ος Όροφος





Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr




«Η άμυνα πάνω στον Σπανούλη το 'κλειδί'»

Για τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιόνας Καζλάουσκας ενόψει της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός που έχει δουλέψει στους «ερυθρόλευκους» τόνισε πως κλειδί του αγώνα θα είναι να σταματήσουν οι Ρώσοι τον Βασίλη Σπανούλη. 

«Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεχάσουμε την επιτυχία που είχαμε στα παιχνίδια των ομίλων, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα. Δούλεψα στον Ολυμπιακό και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δυνατή ομάδα διαθέτει, ιδιαίτερα στην έδρα του, μπροστά στο κοινό του. Είμαι βέβαιος πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα δύσκολο ματς, όπως εκείνο με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Διαθέτει νέους παίκτες που έχουν μέλλον μπροστά τους, καθώς και παλιούς με ποιότητα. Ο Σπανούλης αποτελεί τη διαφορά στην ομάδα. Εφέτος έχει τα 'κλειδιά' του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από αυτόν. Οπότε η άμυνα επάνω στον Σπανούλη θα είναι το δικό μας 'κλειδί' για να νικήσουμε το ματς», είπε ο Λιθουανός τεχνικός.





περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454239&cid=10

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΑΡΗ Σ ΜΕ 56 - 46

Με τον Γιάννη Παπαναστασίου να αντικαθιστά για ένα παιχνίδι τον  Σωτήρη Τσαραπατσάνη και την Αντιγόνη Ξηρογιάννη να επιστρέφει αποθεραπευμένη, η Ελευθερία  έκανε ακόμα μια νίκη φέτος


Δυσκολεύτηκε πάντως αρκετά από το δυναμικό παιχνίδι της Βάρης και παρ ότι προσπάθησε να πάρει μια διαφορά από τη αρχή, τελικά βρέθηκε με 4 πόντους πίσω στο ημίχρονο. Με αλλαγές στο παιχνίδι της, στην 3η περίοδο, η Ελευθερία έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, χωρίς η Βάρη να έχει παραιτηθεί από το ματς. Στο μεταξύ τραυματίστηκε όχι πολύ σοβαρά η Παναγοπούλου(3π, 7 ριμπ, 4 κλεψ. Ι ασίστ). Η 4η περίοδος όμως ήταν ένα επιθετικό ξέσπασμα της Ελευθερίας που με 21-12 επί μέρους σκορ πήρε τη νίκη.


Η Τρύφωνα ανέβασε στροφές στο β μέρος(17π, 9 ριμπ, 1 κλεψ, Ι ασίστ). Ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι η Χατζηχαραλαμπίδου (14π,  9 ριμπ,  ασίστ). Πολύ καλή η  Κοκκίνη(9π, 3 ριμπ, 4 κλεψ, 3 ασίστ) και καλή επανεμφάνιση από την Ξηρογιάννη(4π, 3 κλεψ, 2 ασίστ). Με 3 εξαιρετικά καλάθια η Ιγγλέζου, η Καλάγια  καλή αμυντικά (4 ριμπ) και η Σκαρπέτη  που βόηθησε σε όλους τους  τομείς.
Από τη Βάρη Καραμέτου Σ.  και Βρυώνη Ρ. ήταν οι καλύτερες

περισσότερα στο

Χωρίς Μετρό την Τρίτη

Δε θα κινηθούν αύριο οι συρμοί του Μετρό λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων. Στα υπόλοιπα ΜΜΜ, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας. 
Ο Ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 09:00 ως τις 21:00, που σημαίνει ότι δε θα γίνουν τα δρομολόγια από τις 05:00 ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. 

Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 ως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Από τις 07:00 έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δε θα κινηθεί από τις 07:00 έως τις 22:00.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Υπόψη του πολιτικού συμβουλίου θα τεθούν οι αποφάσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε αργά σήμερα το βράδυ, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος, την πρόταση του προέδρου και του πολιτικού συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους, προτάσεις οι οποίες, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της σημερινής απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

«The Artist» και «Οι Απόγονοι» νικητές στις Χρυσές Σφαίρες


Απονεμήθηκαν οι προάγγελοι των Όσκαρ

Οι ταινίες «The Artist» και «Οι Απόγονοι» είναι οι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ και απονεμήθηκαν πριν λίγο στο Μπέβερλι Χιλς.

Αναλυτικά τα βραβεία

Ταινίες:

Δραματική ταινία: «Οι Απόγονοι»

Άντρας ηθοποιός σε δραματική ταινία: Τζορτζ Κλούνεϊ («Οι Απόγονοι»)

Γυναίκα ηθοποιός σε δραματική ταινία: Μέριλ Στριπ («Η Σιδηρά Κυρία»)



Κωμωδία ή μιούζικαλ: «The Artist»

Πρώτος αντρικός ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Ζαν Ντιζερντέν («The Artist»)

Πρώτος γυναικείος ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Μισέλ Γουίλιαμς («Επτά Ημέρες με τη Μέριλιν»)

Δεύτερος αντρικός ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Κρίστοφερ Πλάμερ («Οι Πρωτάρηδες»)

Δεύτερος γυναικείος ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Οκτάβια Σπένσερ («Οι Υπηρέτριες»)



Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε («Hugo»)

Σενάριο: Γούντι Αλεν («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»)

Μουσική: Λούντοβικ Μπουρς («The Artist»)

Τραγούδι: «Masterpiece» από την ταινία «W.E.»

Ταινία κινουμένων σχεδίων: «Οι περιπέτειες του Τεν Τεν».

Ξενόγλωσση Ταινία: «Ένας Χωρισμός» (Ιράν)


περισσότερα στο