Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο την Παρασκευή


Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Προέδρου του κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Αρχικά η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει αύριο, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή, λόγω, ίσως και της απουσίας του κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το Σαββατοκύριακο, καθώς και η ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τόσο στον εσωκομματικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θέμα της ηγεσίας, θέμα το οποίο διχάζει το Κίνημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως η θέση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε δηλώσει, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι δεν θα διεκδικήσει ούτε την πρωθυπουργία, ούτε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος. Επίσης διακινείται ερμηνεία της δήλωσης Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, η αναφορά του περί μη υποψηφιότητάς του, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της συνολικής του πρότασης και δεν μπορεί να ισχύσει έξω από το πλαίσιο αυτό.

Ερώτηση για τη φημολογούμενη απομάκρυνση των ιατρείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: α) τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και β) τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδο 

ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου
Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει έντονη φημολογία, σύμφωνα και με σχετική επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ευθυμίου, ότι σκοπεύετε να προχωρήσετε σε απομάκρυνση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ [πρώην ιατρεία ΙΚΑ] αλλά και των Διοικητικών Υπηρεσιών του Οργανισμού από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.
Οι φήμες αυτές έχουν προκαλέσει τέτοια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, δεδομένης και της διαρκώς αυξανόμενης χρήσης των υπηρεσιών αυτών από τους πολίτες λόγω της οικονομικής στενότητας που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το οικογενειακό εισόδημα.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τους πολίτες που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους.
Επειδή σκοπός της αναδιάρθρωσης του συστήματος παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των πολιτών και όχι η υποβάθμισή τους ενώ και η φημολογία για επιμέρους καταργήσεις ιατρείων καθόλου δεν ευνοεί την επιτυχία της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης. 
Ερωτάσθε:
Α) Σκοπεύετε πράγματι να προχωρήσετε στην απομάκρυνση των ιατρείων και διοικητικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ [πρώην ΙΚΑ] από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν την απομάκρυνση αυτή;
Β) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής χωρίς άσκοπες επιβαρύνσεις και μετακινήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

Παντρεύονται Κατερίνα Θάνου και Αλέξανδρος Παρθένης!

Με τα ιερά δεσμά του γάμου θα ενωθούν η Κατερίνα Θάνου και ο Αλέξανδρος Παρθένης!

Το ζευγάρι δημοσίευσε την αγγελία του γάμου του στην εφημερίδα «Εστία», και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, το Μυστήριο θα πραγματοποιηθεί στηνΓλυφάδα, μιας και οι δυο είναι δημότες της περιοχής.

Να σημειώσουμε, πως πριν από περίπου δυο μήνες (τον Οκτώβριο), το ζευγάρι έκανε την πρώτη του κοινή δημόσια εμφάνιση σε κοσμική εκδήλωση.

Όπως σας είχαμε γράψει τότε από το star.gr, αμέσως τα πηγαδάκια άρχισαν να μιλούν για «new love in town», παρόλο που εκείνοι όχι μόνο κράτησαν πολύ χαμηλούς τόνους, αλλά έφυγαν και ξεχωριστά από την εκδήλωση για να μην «καρφωθούν».

Τελικά οι φήμες για την σχέση τους επιβεβαιώνονται πανηγυρικά μέσω της αγγελίας του γάμου τους, μιας και η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού σχεδόν κανείς δεν ήξερε πως τα έχουν!

Πηγή: Gossip





http://www.star.gr/life_style/125363/


Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Nίκες για το παιδική και εφηβική ομάδα μπάσκετ της Ελευθερίας Μοσχάτου επι των αντίστοιχων ομάδων του Πειραικού Συνδέσμου

Τυχεροί ήσαν σήμερα το βράδυ όσοι φίλαθλοι του Μοσχάτου ήρθαν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια μπάσκετ που έδωσαν οι ομάδες των παίδων και των εφήβων της Ελευθερίας Μοσχάτου στο κλειστό γήπεδο του δήμου μας.
Αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο γιατί και θέαμα είδαν αλλά το σημαντικότερο κέρδισαν οι ομάδες μας.
Το παιδικό κέρδισε με 52-41 και το εφηβικό κέρδισε με 66-45 τις αντίστοιχες ομάδες του Πειραϊκού Συνδέσμου και πλέον περνούν στο επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου με άλλες ς ομάδες της  ΕΣΚΑΝΑ θα δώσουν αγώνες για να διεκδικήσουν την άνοδο τους  σε μεγαλύτερη  κατηγορία. 


ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Παράταση στην αγωνία!


Σήμερα το πρωί στο δικαστήριο εκδικάζονταν εάν θα πρέπει να παραμείνουν ή να απολυθούν στο δήμο μας έξι υπάλληλοι εκ των οποίων,  
οι τέσσερις ήσαν γυμναστές και γυμνάστριες και μία δασκάλα χορού "λάτιν"  όπου εργάζονται  στα  προγράμματα του δήμου μας.


Αυτό που μάθαμε είναι ότι η αγωνία τους αλλά και η δικιά μας πήρε παράταση μέχρι τον Ιούνιο.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι ελπίζουν για το καλύτερο και ότι ισως κάποια  προγράμματα να απειλήθουν  να σταματήσουν εάν δεν έχουμε τους συγκεκριμένους,   τώρα συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο και βλέπουμε για την συνέχεια.


Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να σας πούμε ότι την μεγαλύτερη χαρά την είχαν τα μικρά κοριτσάκια των τμημάτων γυμναστικής  που διδάσκει η Ηρακλεία. 

Στίβος: Αισιόδοξος εν όψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου ο Μπεκέλε

Ο Κενενίσα Μπεκέλε δεν παρέμεινε στο σπίτι του την ημέρα των Χριστουγέννων, η οποία γιορτάστηκε στις 7 Ιανουαρίου στην Αιθιοπία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 29χρονος αθλητής προτίμησε την ίδια ημέρα να συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που έγινε στο Εδιμβούργο, ο οποίος είναι ενταγμένος στη σειρά των μίτινγκ της IAAF.

Στην πόλη της Σκωτίας, όμως, πραγματοποίησε μια από τις πιο απογοητευτικές εμφανίσεις της καριέρας του.

Ενώ η σύζυγός με τα δύο μικρά τους παιδιά γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στο σπίτι τους, ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης τερμάτιζε μόλις 11ος στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων.

Τον Αιθίοπα δρομέα πέρασαν 10 αντίπαλοί του και τερμάτισε 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κενυάτη νικητή, Άσμπελ Κίπροπ, επίσης «χρυσό» Ολυμπιονίκη των 1.500μ..

Ήταν μόλις η 4η φορά που ο πιο επιτυχημένος αθλητής του ανωμάλου δρόμου, με 20 χρυσά μετάλλια στην κατοχή του σε διοργανώσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων ανωμάλου, δεν κατάφερε να πάρει σε κάποιον αγώνα τη νίκη.

Ακόμη, ήταν η πρώτη φορά σε διάστημα δέκα χρόνων που δεν τερματίζει σε διεθνή αγώνα μέσα στους 10 πρώτους αθλητές, εξαιρουμένων τριών αγώνων που δεν κατάφερε να τερματίσει.

«Γνώριζα πριν από την εκκίνηση του αγώνα ότι η φυσική μου κατάσταση δεν ήταν καλή. Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό το αποτέλεσμα, η 11η θέση δεν μου αρμόζει, αλλά τι μπορώ να κάνω; Προσπάθησα και δεν κατάφερα να κάνω κάτι καλύτερο» είπε ο Μπεκέλε, που δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του.

«Δεν έχω σχεδιάσει πού θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου. Είναι απίθανο να κάνω αγώνες στον κλειστό.
Τώρα χρειάζομαι περισσότερες προπονήσεις. Όμως είμαι ευχαριστημένος, γιατί είμαι υγιής και χωρίς τραυματισμούς στο ξεκίνημα της Ολυμπιακής χρονιάς. Σε ό,τι αφορά στους Αγώνες του Λονδίνου παραμένω αισιόδοξος. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα δούμε και πάλι τον πραγματικό Κενενίσα Μπεκέλε».

Ο διάσημος δρομέας, που κατέκτησε στο Πεκίνο τα χρυσά μετάλλια σε 5.000μ. και 10.000μ., δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα κάνει και τις δύο αποστάσεις στο Λονδίνο ή ποια από τις δύο θα επιλέξει.
περισσότερα στο


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=450105&cid=10

Λάμψη αστέρων στο φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς

Ο George Clooney, ο Brad Pitt και η Glenn Close ήταν μεταξύ των διάσημων αστέρων του Hollywood 
που τιμήθηκαν με βραβείο στο λαμπερό gala του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς.

Η Glenn Close βραβεύθηκε για τη συνολική προσφορά της στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ ο George Clooney πήρε το βραβείο Chairman για την πορεία του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος. Η μεγάλη επιτυχία του G. Clooney σε διαφημιστικό για καφέ συζητήθηκε στο φεστιβάλ και ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός διασκέδασε τις εντυπώσεις.

Ο Brad Pitt τιμήθηκε με το βραβείο Desert Palm Achievement για ηθοποιούς, που αποδίδεται στο πλαίσιο του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ. Στο πλευρό του, ο διάσημος γόης του Hollywood είχε την αγαπημένη του Angelina Jolie, στην οποία επίσης απονεμήθηκε βραβείο.

Ακόμη, στο πλαίσιο του gala του φεστιβάλ, η Charlize Theron, μαζί με τον Patton Oswalt, τον σκηνοθέτη Jason Reitman και τη σεναριογράφο Diablo Cody, παρέλαβαν το βραβείο Vanguard για την ταινία «Young Adult».

Πηγή: ant1
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=450106&cid=11

Πανάρχαια δάση έγιναν στάχτη στην Παταγονία


Βάνδαλοι καίνε τις νότιες επαρχίες της Χιλής

Ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν πάνω από 130.000 στρέμματα του Εθνικού Πάρκου Torres Del Paine στο χιλιανό κομμάτι της Παταγονίας.

Δάση οξυάς με δέντρα ηλικίας μεγαλύτερης των 300 ετών έγιναν παρανάλωμα του πυρός, με τους κινδύνους για τη βιοποικιλότητα της περιοχής να είναι σημαντικοί, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα απαιτηθούν πολλές δεκαετίες για την μερική αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι Αρχές της Χιλής εκτιμούν ότι οι μαζικές πυρκαγιές οφείλονται στη δράση αγνώστων βανδάλων, ενώ εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν ευθέως τους Ινδιάνους Μαπούτσε, οι οποίοι διεκδικούν τη γη των πατέρων τους, συχνά με αθέμιτα μέσα.

Μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στην Παταγονία και σε άλλα μέρη της κεντρικής Χιλής έχουν κοστίσει τη ζωή σε επτά πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα δημοσιεύματα κατηγορούν για τους εμπρησμούς τον Ισραηλινό μπακπάκερ Ρότεμ Σίνγκερ.

Ο αρθρογράφος Αντρές Φιγκερόα της χιλιανής εφημερίδας El Cidudadano υποστηρίζει το εξωφρενικό σενάριο πως ο Σίνγκερ είναι μέλος μιας ομάδας Ισραηλινων μπακπάκερς που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την κατάληψη από Ισραηλινούς των νότιων επαρχιών της Χιλής.

Πηγή: econews.gr

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/285512/panarhaia-dasi-eginan-stahti-stin-patagonia/

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΑΣΚΕΤ: A' ΕΣΚΑΝΑ....Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ελευθερία Μοσχάτου εκτός έδρας στην Γλυφάδα επι της γηπεδούχου ομάδας της Ευριάλης με 84-77

 Τα δεκάλεπτα του αγώνα
(17-12,29-35,56-53,77-84)

Σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της
η Ελευθερία Μοσχάτου έδειξε ποια είναι η πραγματική της αξία σαν ομάδα .Σήμερα λοιπόν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της εκτός έδρα νίκη για το πρωτάθλημα μπάσκετ
της Α ΕΣΚΑΝΑ.
Μία νίκη που την περιμέναμε να έρθει σίγουρα γιατί είχαμε διαπιστώσει την αγωνιστική αλλαγή   που είχε έλθει στην ομάδα μας  από το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας.
Ο καινούργιος χρόνος φαίνεται να είναι πολύ καλότυχος για την Ελευθερία γιατί με το ξεκίνημα  πέτυχε μία από τις ποιο σημαντικές νίκες  της που  θα ανεβάσει  την ψυχολογία και την απόδοση της ομάδας και θα την δούμε στο τέλος να αναρριχιέται  σε πολύ καλύτερη θέση της βαθμολογία από αυτή που κατέχει αυτή την στιγμή.
Το σίγουρα πλέον είναι ότι η ομάδα μας θα ξεδιπλώσει τις πραγματικές τις δυνατότητες και θα φέρει και μεγαλύτερες συγκινήσεις για τον Μοσχατιώτικο κόσμο της.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της ομάδας και στον προπονητή κύριο Κακαλιά
ελπίζοντας ότι θα μείνετε όλοι συγκρατημένοι για την συνέχεια και τον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί με τον Φοίνικα εκτός έδρας.

Θα χορέψουν για καλό σκοπό


Πανελλαδικός μαραθώνιος χορού στη Λάρισα

Στο χορό... θα το ρίξουν στις 21 Ιανουαρίου όσοι συμμετάσχουν στον πρώτο Μαραθώνιο Χορού που διοργανώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Το κόστος συμμετοχής για όλους είναι μία σακούλα με προϊόντα (όπως αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί εδώ και καιρό στη Λάρισα.

Ο μαραθώνιος θα γίνει στις 7 το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου σε κεντρικό εστιατόριο - μπαρ της Λάρισας ενώ όσοι αποφασίσουν να χορέψουν θα πρέπει να αντέξουν όσο γίνεται περισσότερο, με την προϋπόθεση να κινούνται τα πόδια τους συνεχώς για 45 λεπτά κάθε ώρας. 

Τα τρία καλύτερα ζευγάρια θα βραβευτούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής. 

Υ.Σ -ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ..Από Πέμπτη 12 Ιανουαρίου έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012..ΚΙΝΗΣΗ - ΑΚΙΝΗΣΙΑ... Γιούλη Γαροφαλάκη - Ελίνα Θεοδωροπούλου- 'Ένας Εικαστικός Διάλογος- Εκθέσεις Φωτογραφίας και Ζωγραφικής.




Διείσδυση – Ανατροπή – Υλικό - Άυλο - Εικόνα - Θεατής – Κίνηση – Ακινησία – Ρευστό – Συμπαγές – Σχισμή – Αποκάλυψη – Ρωγμή – Εντός – Μεταμόρφωση - Γραμμή - Έκρηξη - Εσωτερικότητα – Βάθος – Σύλληψη – Έκπληξη - Δυναμική

Ο εικαστικός διάλογος μεταξύ της Γιούλης Γαροφαλάκη και της Ελίνας Θεοδωροπούλου είναι μια προσπάθεια, μέσα από διαφορετικούς τρόπους γραφής, να συνομιλήσουν με την εικόνα και περά από αυτήν. Η Ανατροπή της εικόνας και ο επαναπροσδιορισμός της, καθώς και η εκτός ορίων ζωγραφικότητα και φωτογραφικότητα της, υλοποιούν μια πρόκληση.


Βιογραφικά Στοιχεία

Η Γιούλη Γαροφαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ γραφικές τέχνες. Διδάχτηκε ζωγραφική από την Ρουμπίνα Σαρελλάκου και γλυπτική από τον Κυριάκο Ρόκο και παρακολούθησε σεμινάρια σκηνογραφίας, κατασκευής μάσκας, μαριονέτας, και κοσμήματος.
 
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητή  ζωγραφικής τον Χρόνη Μπότσογλου και σκηνογραφία με τον Γιώργο Ζιάκα.
 
 Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus UNIVERSITAT DE FACULTAT DE BELLES ARTES Βαρκελώνης. Από το 2001 είναι μέλος του ΕΤΕΕ. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται ως ζωγράφος και σκηνογράφος στην Αθήνα.
 

Η Ελίνα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.
Σπουδές
2003-2008: Πτυχίο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Βαθμός Πτυχίου Άριστα, με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη). 2007 - 2008: Παρακολούθηση σειράς μαθημάτων Γλυπτικής με καθηγητή τον Ν. Τρανό. 1994: Πτυχίο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά
Ατομικές Εκθέσεις
2011: Thanassis Frissiras Gallery, Αθήνα. 2003: Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Αττική
2002: Απόψεις, Messiah, Αθήνα. 2001: Αυτοσχεδιασμοί: Πράγα - Λονδίνο - Αθήνα, Πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτου, Αθήνα
Ομαδικές Εκθέσεις
2010: Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη, Τεχνόπολις - Γκάζι, Αθήνα. 2009: Secret Room, Thanassis Frissiras Gallery, Αθήνα Ομαδική συνεργατών, Thanassis Frissiras Gallery, Αθήνα. 2008: Ημερολόγια της Φωτιάς, Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Αθήνα
Τσιγγάνοι, Τεχνόπολις Γκάζι, Αθήνα. 2007: 10+ εικαστικές εγκαταστάσεις στο χώρο του Βοτανικού, Βοτανικός, Αθήνα. Kreation, Βαρβάκειος Αγορά, Αθήνα. Cldener Kentavr, Μόναχο. Διαδραστική έκθεση, Ζαΐμη 2, Αθήνα. 2006: Διαδρομές, Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα. 2005: Φεστιβάλ Θεάτρου Φούρνου, Αθήνα. 2002: Οκτώ γυναίκες δημιουργούν, αίθουσα τέχνης Εποχές, Αθήνα. 2001: Χωρίς Τίτλο, αίθουσα τέχνης Εποχές, Αθήνα. 1999 : Ιslington Arts Factory, Λονδίνο
Συμμετοχές
2006: Σκηνικά στο έργο Poison Tree, Θέατρο Ροές, Αθήνα. Φεστιβάλ Video, Πλατφόρμα 06, Poison Tree - William Blake, Αθήνα. 2004: Love or Obsession? Πλατφόρμα 04, Αθήνα

Από Πέμπτη 12 Ιανουαρίου έως Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Γιούλη Γαροφαλάκη - Ελίνα Θεοδωροπούλου
ΚΙΝΗΣΗ - ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Αίθουσα: 1ου ορόφου
Ώρα: 18:00 - 22:00
Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ         METROPOLIS
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

" Εφυγε " ο Μιχάλης Πουτσίκης.


Ενα θλιβερό γεγονός για την οικογένεια του Ηρακλή.Στα 79 του χρόνια έφυγε χθές από την ζωή ο Μιχάλης Πουτσίκης. Διετέλεσε επί σειρά ετών έφορος του τμήματος στίβου στην δεκαετία του '80 και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου. 
Είχε την χαρά να συναναστραφεί και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του, πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες του Ηρακλή. Ανάμεσα σ αυτούς, και τα παιδιά του, Ευλαμπία και Νίκο. Πρόσφατα, δεν έλειπε ποτέ όταν αγωνίζονταν τα εγγόνια του..στα ίδια κουλουάρ του Καυτανζογλείου, που ο ίδιος για δεκαετίες εμψύχωνε..ψυχή ο ίδιος για τον κλασικό αθλητισμό.
Τα συλληπητήρια μας εκφράζουμε θερμά στην οικογένεια του εκλειπόντος. Κυρ Μιχάλη θα σε θυμόμαστε για πάντα.

VOLLEY:Β ΕΘΝΙΚΗ..«Διπλό» Μοσχάτου με λαχτάρα Κοντού


Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ - Β΄ΟΜΙΛΟΣ: ΦΕΙ - ΜΟΣΧΑΤΟ 1-3

Τις υψηλές πτήσεις συνέχισε το Μοσχάτο, που πήρε το "διπλό" 3-1 στα Γιάννενα με την ΦΕΙ Μελανό σημείο του ματς, ο τραυματισμός του Κοντού στον αυχένα, ενώ το Μοσχάτο εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Γιώργο Τζήμα που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες...
Την εξαιρετική του πορεία συνέχισε το Μοσχάτο, ωστόσο, ο τραυματισμός του λίμπερό του, Θέμη Κόντου, χάλασε την ατμόσφαιρα στις τάξεις της ομάδας. Οι εξετάσεις έδειξαν θλάση στον αυχένα.

Χαρακτηριστική είναι ευχαριστήρια ανακοίνωση του συλλόγου του Μοσχάτου: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αθλητή της ΦΕ Ιωαννίνων Γιώργο Τζήμα για τις πρώτες βοήθειες που προσέφερε στον αθλητή μας Θέμη Κόντο. Ο άτυχος παίκτης μας πήγε στο νοσοκομείο και έβγαλε ακτινογραφία που έδειξε μια θλάση στον αυχένα. Τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή του αντίπαλου αθλητή, τιμούν το ελληνικό βόλεϊ και τον αθλητισμό γενικότερα».

Διαιτητές: Σπυρόπουλος - Γκόλφης

Τα σετ: 1-3 (20-25, 18-25, 27-25, 14-25)

ΜΟΣΧΑΤΟ: Χριστοφοράκης, Αραμπατζής, Πάνδης, Παπαθωμόπουλος, Μίτας, Τσότας / Κοντός (λ), Κοτζαμπάσης (λ).

ΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Παπανικολάου, Λαγός, Λάμπρου, Κλούρας, Οικονόμου, Τσίμας / Στουμένος (λ).

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Χανιά... Θλίψη και οργή για τον άστεγο που πέθανε από το κρύο σε παγκάκι

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα από την είδηση ότι το Σάββατο, ένας άστεγος άντρας, 62 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, καταβεβλημένος από το κρύο και την ανέχεια.

Το άψυχο κορμί του 62χρονου, εντόπισε στις 8:20 το βράδυ ένας άντρας ώπου ειδοποίησε με το κινητό του τις αρχές.



Διαβάστε περισσότερα εδώ


http://www.protothema.gr/greece/



Νίκη του Α.Ο Μοσχάτου στην έδρα της πρωτοπόρου ομάδα της Χαραυγής με 2-1


Την 1η ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Χαραυγή και μάλιστα στην έδρα της από το Μοσχάτο με σκορ 2-1
Μετά την γκέλα από τους Νέους Δραπετσώνας, με τους οποίους είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς τέρματα, η  ΑΕΧ, απώλεσε τους πρώτους τρεις βαθμούς της, με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το αήττητο που είχε για 12 αγωνιστικές.


Μολότωφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους


Οι κουκουλοφόροι έδρασαν και... απέδρασαν

Στόχος αναρχικών έγινε για άλλη μία φορά  διμοιρία των ΜΑΤ έξω απο  τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μία ομάδα ατόμων βρέθηκε στο σημείο και άρχισε να εκτοξεύει μολότωφ εναντίον των αστυνομικών.

Οι άγνωστοι πέταξαν περίπου 5 βόμβες μολότωφ και διέφυγαν. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Συνέχεια στο σερί...

Το «εννιά στα εννιά» θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Δόξα στη Δράμα για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και σε real-time από το sport-fm.gr). Οι Πειραιώτες μετρούν οχτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ύστερα από την ήττα-σοκ από τον Αστέρα Τρίπολης τον περασμένο Νοέμβριο. 

Αυτή τη στιγμή η διαφορά από την ΑΕΚ (έχει έναν αγώνα περισσότερο) είναι στους τέσσερις βαθμούς και από τον Παναθηναϊκό (έχει δύο αγώνες λιγότερους) στους έξι βαθμούς. 

Εν τω μεταξύ, οι πρωταθλητές Ελλάδας κυνηγούν ένα ρεκόρ, το οποίο είχε σημειωθεί το 1973/74 και είχαν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους για 812 αγωνιστικά λεπτά. Τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν δεχθεί γκολ για 560 λεπτά και θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» εκείνη την επίδοση. 



περισσότερα στο 
http://www.sport-fm.gr/list/101

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Λίγα λόγια για την ομάδα υποστηρικτών του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο Facebook



Το ΠΑΣΟΚ έχει Πρόεδρο.
Εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να τον έχει.

Να κάνουμε κάποια πράγματα σαφή για να μην παρερμηνεύονται από διάφορους. Είμαστε υπέρ των διαδικασιών όπως αυτές προβλέπονται απο το καταστατικό του Κινήματος σχετικά με την εκλογή του Προέδρου. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που δεν φοβήθηκε ποτέ να ανοίξει τις διαδικασίες και να κάνει το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ κοινωνό στις εξελίξεις, στις αποφάσεις και στην πορεία του Κινήματος.
Οποιαδήποτε λοιπόν αναφορά ως προς την δήθεν προσπάθεια του γκρούπ να ηγηθεί μιας μη προβλεπόμενης απο το καταστατικό διαδικασίας είναι, απλά και μόνο, εκ του πονηρού και εξυπηρετεί αποκλειστικά στον σχηματισμό λάθος εντυπώσεων.



http://www.facebook.com/groups/241831562544280/

ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στη Βουλή θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η σύμβαση για την πολύπαθη επέκταση του μετρό προς Πειραιά, που έχει καθυστερήσει μία πενταετία. Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέσα στον Ιανουάριο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί σε...
πέντε χρόνια. Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει έξι σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) .



http://fimotro.blogspot.com/2012/01/5_8138.html

Συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ ...Ένταξη 236 επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός»

Επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν τις τελευταίες μέρες με αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» του ΕΣΠΑ.

Τα 236 επενδυτικά σχέδια αφορούν σε όλους τους τύπους υφιστάμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, campings, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) και αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης νερού, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, στην επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικά / ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών προτύπων και, τέλος, στην ενημέρωση και προβολή του περιβαλλοντικού «προφίλ» των επιδοτούμενων επιχειρήσεων. 

Μέσω της ενίσχυσής του από το πρόγραμμα, οι τουριστικές μονάδες επιτυγχάνουν, σύμφωνα με το υπουργείο, τη μείωση λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, προσέλκυση νέων πελατών και οικολογική πιστοποίηση. 



http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=169535

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ακοντίστρια…από τις λίγες


Δεν αμφισβητεί κανείς πως ο αθλητισμός έδωσε τεράστια ώθηση στην καριέρα που κάνει στο μόντελινγκ, καθώς τα προσόντα της είναι αξιοζήλευτα.
Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr
http://feedproxy.google.com/~r/gossip-tv/~3/XkFCc3Je_xU/Akontistriaapo-tis-liges

Βούτηξε για να πιάσει το σταυρό ο Απόστολος Γκλέτσος


Μπορεί να είχε κρύο και προβλήματα με την καρδιά του, όμως ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος τήρησε την υπόσχεσή του.
 
Βούτηξε ο Απόστολος Γκλέτσος στα παγωμένα νερά ανήμερα των Θεοφανίων για να πιάσει το σταυρό.

Εκτός από τον Απόστολο Γκλέτσο βούτηξαν κολυμβητές, κάτοικοι και παιδιά. Τελικά, ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να πιάσει τον σταυρό αλλά όπως είπε βούτηξε για το καλό αλλά και να δώσει ελπίδας και ζωής.









περισσότερα στο 


Αναποδογύρισε βάρκα κατά τον αγιασμό των υδάτων


Από το ατύχημα στην Κατερίνη δεν τραυματίστηκε κανείς

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν και τα απρόοπτά τους! Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Μακρύγιαλος στην Σκάλα Κατερίνης, όταν κατά τη διάρκεια τελετής του αγιασμού των υδάτων η βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. 

Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

περισσότερα στο