Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 2011


Τουλάχιστον 106 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το2011 σε 39 χώρες του κόσμου, δηλαδή περίπου δύο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Presse Emblem Campagne που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι ταραχές που συνόδευσαν την...
"Αραβική Άνοιξη" σε πολλές χώρες του αραβικού κόσμου συνδέονται με τουλάχιστον 20 θανάτους δημοσιογράφων.

Το 2010 είχαν καταγραφεί 105 θάνατοι δημοσιογράφων ενώ οι περισσότεροι (122) σημειώθηκαν το 2009, λόγω της σφαγής 32 δημοσιογράφων μέσα σε μία μέρα στις Φιλιππίνες.

"Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για πολλούς εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως λόγω των εξεγέρσεων σε πολλές αραβικές χώρες. Τουλάχιστον 20 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ενώ ασκούσαν το λειτούργημά τους στις ταραχές αυτές. Άλλοι εκατό δέχτηκαν επίθεση, συνελήφθησαν ή τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο, τη Συρία, τη Λιβύη, την Τυνησία και την Υεμένη", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της PEC, Μπλεζ Λαμπάν.

Η πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους είναι το Μεξικό -όπως και το 2010- με 12 θύματα από τον περασμένο Ιανουάριο. Στο Πακιστάν σκοτώθηκαν 11 δημοσιογράφοι ενώ στο Ιράκ και τη Λιβύη επτά. Ακολουθούν, με έξι θανάτους, οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία και η Ονδούρα. Η πιο επικίνδυνη περιοχή είναι η Λατινική Αμερική, με 35 θύματα και ακολουθεί η Ασία με 40 ενώ στη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Αφρικής) σκοτώθηκαν 28 δημοσιογράφοι.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι πλήρωσαν ιδιαίτερα βαρύ τίμημα κατά την "Αραβική Άνοιξη" αφού έχουν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, ιδίως στην Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (68 άτομα) σκοτώθηκαν σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με το οργανωμένο έγκλημα ή με την τρομοκρατία.
http://fimotro.blogspot.com/2011/12/2011.html

Η Έλενα Παπαρίζου δίνει χαρά στα παιδιά

Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίζεται σε κέντρο της Θεσσαλονίκης και με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τα παιδιά που νοσηλεύονται στην πτέρυγα, που δώρισε η φιλανθρωπική οργάνωση «Στοργή» στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ που την είδαν και έτρεξαν να την χαιρετήσουν από κοντά, η γνωστή τραγουδίστρια τους μοίρασε δώρα και ευχές.

Λίγο αργότερα η Παπαρίζου επισκέφθηκε και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=437372&cid=11

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΜΙΝΙ-ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το  τουρνουά  προμίνι-μίνι βόλλεϋ για κορίτσια που διοργάνωσε η ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  με τα φιλικά σωματεία Α.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ 
ΙΡΙΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ  την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  στο κλειστό γυμναστήριο του Μοσχάτου.
Συμμετείχαν 3 σωματεία με συνολικά 23 ομάδες κοριτσιών .


ΠΡΟΜΙΝΙ
ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ           5   Ομάδες
ΙΡΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ      5   Ομάδες
Α.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ                  4   Ομάδες









ΜΙΝΙ
ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ         5   Ομάδες
Α.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ                4   Ομάδες




Ο σκοπός του τουρνουά είναι η διάδοση του αθλήματος ιδιαίτερα στην περιοχή του Μοσχάτου&Ταύρου.
Ελπίζοντας ότι θεαματικότητα του αθλήματος να προσφέρει μοναδικές στιγμές στα μικρά παιδιά μας με αποτέλεσμα να βρούνε τον χρόνο που χρειάζεται για να έρθουν σε επαφή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- Κυριακή, 1η Ιανουαρίου 2012, Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Σωτήρος, 10.30πμ: επίσημη δοξολογία για το νέο έτος- 12 το μεσημέρι, Πολιτιστικό (Κων/λεως και Σολωμού): κοπή πίτας, τιμητικές βραβεύσεις

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.. Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ σε ποιητική απόδοση και μουσική σύνθεση Νίκου Παπακώστα, σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος



.....
Δράκοι , θεριά και πρόβατα με δέκα μάτια και επτά κέρατα
απειλές, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί,
προϋπολογισμοί καταστροφών.
Τρομοκρατία; Άγνωστο!!!
Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Σαν νάγραψε ο Μακρυγιάννης τον άρχοντα των Δακτυλιδιών.
.....
                                               Νίκος Παπακώστας
                                               Ιούλιος 2011

Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης  την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00 παρουσιάζεται, για δύο μόνο παραστάσεις, ένα ξεχωριστό έργο, που καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια γραμματεία, την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", σε ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική του Νίκου Παπακώστα.

Η "Αποκάλυψη του Ιωάννη",  ένα πανανθρώπινο έργο που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, την αγωνία και την υπέρβαση, με την  ποιητική απόδοση και τη μουσική του Νίκου Παπακώστα, αλλά και τη σκηνοθετική επιμέλεια και αφήγηση του Γιώργου Καραμίχου, αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να αποκτά αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη ελληνικό κοινό, αλλά μέσω της μουσικής, και το παγκόσμιο, αναδεικνύοντας όλη την μοναδικότητά του. Όλη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του, το θείο μεγαλείο όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και το λόγο του Ιωάννη.

Ο Νίκος Παπακώστας επεδίωξε να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στριφνό και δυσνόητο κείμενο και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή, κατανοητή και χωρίς ακρότητες γλώσσα.

Ο Γιώργος Καραμίχος  σημειώνει:   "Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, στην καινούργια έμμετρη απόδοση δια χειρός Νίκου Παπακώστα αποτελεί μία ευφάνταστη και συνάμα ακριβή ποιητική ματιά του σπάνιου και αρχετυπικού αυτού έργου. Η παράστασή μας, ακολουθώντας την εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική, ευελπιστεί να αναδείξει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη των δυνάμεων του πρωτότυπου έργου. Το Σκοτάδι απέναντι στο Φως, οι Δαίμονες απέναντι στους Αγγέλους, ο ανθρώπινος Φόβος απέναντι στη αρχέγονη Γνώση. Εδώ συναντώνται, τόσο εικαστικά όσο και ερμηνευτικά, τα στοιχεία  της φύσης με τα συμβολικά στοιχειά της Αποκάλυψης. Όπλα μας η μουσική, η εικόνα κι ο λόγος. Ο ήχος με τη σιωπή του και το φως με τη σκιά του."
Στην παράσταση σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι  εικαστικές δημιουργίες του Ιωάννη Βλαζάκη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, και τα ηχητικά εφέ του Ηλία Λάκκα που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο, εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον, συνταιριαστό με το έργο.   Προηχογραφημένα μουσικά κομμάτια του Νίκου Παπακώστα αγκαλιάζουν και προβάλλουν τον ποιητικό λόγο, και εμπλέκονται αρμονικά με τις νέες συνθέσεις του, που γράφτηκαν ειδικά για το έργο, τις οποίες ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής, οι μουσικοί: Μαρία Ρεμπούτσικα, Α΄ βιολί, Γιώργος Κωνσταντινίδης Β΄ βιολί, Φιλένια Σπαχή Τσέλο, Νίκος Πιτλόγλου πιάνο, Κώστας Κουτσικούρης κλασική κιθάρα.

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 21.00
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Ποιητική απόδοση στα σύγχρονα ελληνικά και μουσική σύνθεση: Νίκος Παπακώστας
Σκηνοθετική Επιμέλεια και Αφήγηση: Γιώργος Καραμίχος
Εικαστική δημιουργία: Ιωάννης Π. Βλαζάκης  
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα  
Ήχος και εφέ: Ηλίας Λάκκας  

Συμμετέχουν επί σκηνής οι μουσικοί:
Μαρία Ρεμπούτσικα : Α΄ βιολί 
Γιώργος Κωνσταντινίδης: Β΄ βιολί 
Φιλένια Σπαχή: Τσέλο 
Νίκος Πιτλόγλου: Πιάνο 
Κώστας Κουτσικούρης: Κλασική Κιθάρα    

Διάρκεια: 1.40΄
Τιμή εισιτηρίων 12€, ενιαίο    
Αίθουσα: Θέατρο  

Χορηγός
Κτήμα Λαφκιώτη

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΒΗΜΑ FM 99,5
Ως3
Artrως Radio
Click@life.gr
Mediasoup.gr
Monopoli.gr
Camera Stylo on line
For Free

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Βιογραφικά σημειώματα
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί σε παλιές η πρόσφατες συναυλίες η δισκογραφικά με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα , ο Βασίλης Λέκκας,         ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α. Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά. Έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι μέλος των  Ενώσεων Συνθετών και Στιχουργών Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και πολλών οργανώσεων της παγκόσμιας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Παραγωγών Δισκογραφίας  ( F.I.P.I.) για όλο τον κόσμο , ενώ  τώρα είναι γενικός Γραμματέας της Ένωσης  Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, ΕΜΣΕ. 
Ελληνική και ξένη δισκογραφία
Φεύγουν οι ώρες
Ο πρώτος δίσκος του, στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Ταξίδια και όνειρα
Μια μουσική περιήγηση στο χώρο της λαϊκής μπαλάντας με τον Μιχ.  Δημητριάδη, την Χρυσούλα Σταύρου, την Φαίη Μάτσου, τον Χρήστο Αγραφιώτη και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.
13 Ροκ Ιστορίες
Δισκογραφική συνεργασία Νίκου Παπακώστα και Αλέξανδρου Χατζή. Ο δίσκος αυτός, χωρίς να έχει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παίρνει θαυμάσιες κριτικές και χαρακτηρίζεται σαν ένας από τους καλύτερους δίσκους της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Balkan
Κορυφαία δισκογραφική στιγμή στην πορεία του συνθέτη, του ανοίγει τις πόρτες στην παγκόσμια δισκογραφία, αφού εκδίδεται σε πολλές χώρες του κόσμου και χαρακτηρίζεται σαν δίσκος αναφοράς στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τραγουδούν η Νάντια Καραγιάννη και ο Αλέξανδρος Χατζής, ενώ καθοριστική είναι η συμμετοχή των Χάλκινων της Γουμένισσας και του Βούλγαρου Ιvan Kostof στα παραδοσιακά πνευστά.
La citta del sole
Πρώτη δισκογραφική συνεργασία με τον κορυφαίο Ιταλό τραγουδιστή Franco Simone και την μεγάλη κύρια του ιταλικού τραγουδιού Iva Zannichi (ήταν η πρώτη που έκανε γνωστά στην Ευρώπη τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη). Ο δίσκος αυτός χαρακτηρίζεται σαν η καλύτερη διεθνής δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, οδηγεί -μαζί με τον Franco Simone - στην κατάκτηση του Μεγάλου Βραβείου για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000 και γίνεται αφορμή για την πρώτη συνεργασία του συνθέτη με τη Warner.
Παρά θιν αλός
Ένα μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο με σολίστ το Νικόλα Χατζόπουλο. Στο δίσκο αυτό ο Νίκος Παπακώστας κάνει την ενορχήστρωση χρησιμοποιώντας έντεχνη ορχήστρα, για να προβάλει τη μαγεία της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής.
Quatrifoglium
Συμμετέχει στο δίσκο Quatrifoglium του συγκροτήματος Guaragniaumαπό την Κάτω Ιταλία. Ο δίσκος αυτός γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας Nonholatesta του τιμημένου με Oscar Ιταλού σκηνοθέτη Hermano Olmi . Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
Terra Humana
Ειδική έκδοση του Balkan για όλο τον κόσμο από τη γαλλική Sunset France.
Eliopolis
Ειδική έκδοση του La citta del sole για όλο τον κόσμο από τη Warner.
Mediterraneo
Μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια προβολής της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής μέσα από την σύγχρονη αντίληψη και με χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας.
Freedom
Μια μοναδική συνεργασία με το αφρικάνικο γκρουπ AfricaMoyo.
The secret side
Ορχηστρικός δίσκος, από την ιταλική δισκογραφική εταιρεία Gudy Music, που παραμένει στα charts για περισσότερο από είκοσι εβδομάδες, ενώ κατακτά την πρώτη θέση για πέντε εβδομάδες.
Let ' s dance with the Lucky Band
Δίσκος από την Busy Music στη Γαλλία, που προκύπτει από τη συνεργασία του Νίκου Παπακώστα με το Βέλγο σύνθετη και τραγουδιστή Alex Busanel για τις ανάγκες ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Mediterranean Spirits and Sounds
Δισκογραφική δουλειά του συνθέτη για τις ανάγκες του μουσικού περιοδικού New Age στην Ιταλία.
ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Συνεργασία του συνθέτη με την  Μαρία Σουλτάτου
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη με την Καλλιόπη Βέττα για την  Warner
Συμμετοχή σε διεθνείς δισκογραφικές συλλογές:
Rue Balzac
Του κορυφαίου γάλλου τραγουδιστή Johnny Haliday, μαζί με τους Ray Charles, John Lee Hooker, Willie Nelson, Kenny Rodgers, Franky Lane κ.α.
New Morning
Του πλέον έγκυρου περιοδικού στο χώρο της παγκόσμιας έντεχνης μουσικής NewAge, μαζί με τους David Scott, Wayne Gratz κ.α.
Collezione2002
Συλλογή των σαράντα καλύτερων τραγουδιών της χρονιάς από την Ομοσπονδία Εταιρειών Δίσκων της Ιταλίας, όπου συμπεριλαμβάνονται τρία τραγούδια του.
Karma
Συλλογή από τα καλύτερα ethnic μουσικά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, με συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων από τις πέντε ηπείρους.
Anthologie
Συλλογή των καλύτερων τραγουδιών του Ιταλού τραγουδιστή Franco Simone. Μια ειδική έκδοση της Warner για τη Λατινική Αμερική. 
Βραβεύσεις:
Το 2000 στο Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ των Βρυξελλών Viva Musica  βραβεύεται με το Μεγάλο Βραβείο για τον Πολιτισμό και την Μουσική Wam 2000
Το 2003, στις Κάννες, βραβεύεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Δισκογραφικών Εταιρειών ( F . I . P . I .), για την προσφορά του στη μουσική και για τον αγώνα του για την προστασία των δικαιωμάτων των ανεξάρτητων καλλιτεχνών.
Το 2004 βραβεύεται με το Μεγάλο Διεθνές Βραβείο από την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων στη Λυρική Σκηνή στην Αθήνα, για το σύνολο του έργου του και την διεθνή του πορεία.  Το 2009 βραβεύεται για την προσφορά του στον πολιτισμό από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας.  Το 2010 βραβεύεται από την
NATIONAL ACADEMY OF MUSIC των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για το έργο του REQUIEM MEDITERRANEO.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο(αποφ. 1995) και στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου(αποφ. 2000).   Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Διαγόρα Χρονόπουλο, Λυδία Κονιόρδου, Δάφνη Βασιλειάδου, Daryl Runswick, Μιχάλη Κακογιάννη, Θέμη Μουμουλίδη, Γιάννη Χουβαρδά, Θωμά Μοσχόπουλο, Αντώνη Καλογρίδη, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου, Έλενα Πέγκα, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Esther Andre Gonzales. Εργάστηκε στο Εθνικό θέατρο (Αχαρνής, Ηλέκτρα, Ποια Ελένη;), στο Θέατρο του Νότου(Η ζάλη των ζώων πριν από τη σφαγή, Πολύ Κακό για το Τίποτα), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας(Μίκης Θεοδωράκης, Μια Μουσική Παράσταση), στο Θέατρο Τέχνης(Τριαντάφυλλο στο Στήθος, Η Μέθοδος Γκρόνχολμ, Τα Μάτια Τέσσερα), στο Θέατρο Μουσούρη (Προυφ) κ.α.
Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Πάνο Καρκανεβάτο (Χώμα και Νερό, Αθανασία), Στράτο Τζίτζη (Σώσε με), Νίκο Περάκη (Η Λίζα κι όλοι οι άλλοι), Πάνο Πορτοκαλάκη (Οι Θεατρίνες), Πέτρο Σιλβέστρο (Απότομο φρενάρισμα), Δημήτρη Εμμανουηλίδη (Destroy all Brains), Μ.Ρέππα-Θ. Παπακωνσταντίνου(Οξυγόνο), Ντίνο Μαυροειδή (Μια υπέροχη Μέρα), Στέργιο Νιζήρη (Είναι ο Θεός Μάγειρας;), Γιάννη Ξανθόπουλο (Πέντε Λεπτά Ακόμα), Γιάννη Σμαραγδή (El Greco), Haik Katsikian (Doves), Christine Crokos (Γαμήλιο Πάρτυ), Jeremy Podeswa (Fugitive Pieces), Βίκυ Βελλοπούλου (Προσοχή Αρκούδα), Νίκο Γκαϊτατζή (Without Borders), Άγγελο Φραντζή, Βασίλη Μυριανθόπουλο (Μόλις Χώρισα) , Στάθη Αθανασίου(DOS)κ.α.
Στην τηλεόραση έχει εργαστεί για τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ALPHA, ANT1, στις σειρές Κόκκινος Κύκλος, Φεύγα, Μυστικές Διαδρομές, Λένη, Δέκατη Εντολή, Το Καφέ της Χαράς, Κανείς δε Λέει Σ’αγαπώ, Επαφή, Η Τελευταία Παράσταση, Πλάκα μου Κάνεις, Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα, Αληθινοί Έρωτες, Εντιμότατοι Κερατάδες, Σε Είδα , Ματωμένα Χώματα , Ονειροπαγίδα κ.α.
 Έχει μεταφράσει διάφορα έργα από τα αγγλικά και τα ισπανικά εκ των οποίων Η Μέθοδος Γκρόνχολμ  ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Παρισιάνου. Για την ίδια παράσταση έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο  ανδρικού ρόλου στα βραβεία Αθηνοράματος 2008.
Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση “Συμβολαιογράφος” του Ν. Βασιλειάδη στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γ. Αρμένη και το “Θυμάσαι Πώς Μύριζαν οι Μανόλιες στη Νικαράγουα;” του Γιάννη Σουλιώτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Έχει παρουσιάσει την τελετή έναρξης και λήξης του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Θεατρικών βραβείων, Χρυσών σκούφων κ.α.
 Έχει, επίσης, έντονη ανθρωπιστική δράση υποστηρίζοντας ενεργά το Χαμόγελο του Παιδιού, τη Θεραπευτική Ιππασία και άλλες μη κερδοσκοπικές, μη κυβερνητικές εταιρίες με στόχο τη βελτίωση της ζωής κοινωνικά υποβαθμισμένων ατόμων.
Διδάσκει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και στην Πρώτη Πράξη.
***

Η Kelly Brook στο κλίμα των ημερών


Το γνωστό μοντέλο – ηθοποιός Kelly Brook «χτύπησε» ξανά! Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του ημερολογίου της, η χυμώδης μελαχρινή φόρεσε τα γιορτινά της και γύρισε ένα βίντεο για να μας βάλει στο εορταστικό κλίμα!


περισσότερα στο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=437220&cid=11

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η παιδική και νεανική χορωδία του δημοτικού μας Ωδείου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην πλατεία μεταμόρφωσης ένα απίθανο μουσικό κινητικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα όλο εκπλήξεις και μελωδίες.



Διεύθυνε 
η Όλγα Αλεξοπούλου 



ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ &ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ " ΜΕΡΑΚΛΙΚΙ" ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.(δείτε φωτο)

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και των γονέων τους.
Κέφι -φαγητό και μουσική υπήρχε άφθονη όπου και τελικά διασκέδασαν όλοι μαζί αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Καλές γιορτές με καλή πρόοδο στους μικρούς μαθητές μας.
  










ΙΣΟΠΑΛΟ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΠΙ ΤΗΣ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ ΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΑ


VOLLEY:Β ΕΘΝΙΚΗ .. ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΑΟ Πρεβέζης 3-1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-20) ..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



Β΄ΟΜΙΛΟΣ
(6η αγωνιστική)
Σάββατο 17/12/2011 
Καλαμάτα 80 - Πανερυθραϊκός 2-3 (25-20, 23-25, 25-23, 22-25, 16-18)
Ανανέννηση - Ολυμπιάδα Π. 2-3 (25-21, 18-25, 19-25, 25-23, 11-15)
 
Αίας Μαλεσίνας - Κολλέγιο Αθ. 1-3 (22-25, 27-25, 22-25, 22-25) 

Μοσχάτο - ΑΟ Πρεβέζης 3-1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-20) 
Ρεπό η ΦΕΙ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)


1.Πανερυθραϊκός 14 (15-4)
2.Κολλέγιο Αθ. 14 (15-6)
3.Μοσχάτο 13 (15-8)
4.Αίας Μαλεσίνας 8 (11-9)
5.Ολυμπιάδα 10 (13-11)
6.Καλαμάτα 80 8 (10-9)
7.ΦΕΙ 3 (6-14)
8.ΑΟ Πρεβέζης 1 (3-15)
9.Αναγέννηση 1 (3-15)



http://www.volleynews.gr/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=8259&category_id=19&Itemid=435

Πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό


Με τον πλέον εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στα ημιτελικά του LEN Trophy η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.
Τα κορίτσια του Παυλίδη όχι μόνο δεν κινδύνευσαν να χάσουν τη διαφορά των τεσσάρων γκολ του πρώτου αγώνα με τη Φιορεντίνα, αλλά μάλιστα επικράτησαν με 12-5 στον επαναληπτικό της Ιταλίας, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «4» με δύο νίκες.
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-3, 1-2, 1-3.
Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι: 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Αβραμίδου 3, Μανωλιουδάκη 2, Χιλ, Ελ. Πλευρίτου, Ψούνη, Μαυρέλου, Μ. Πλευρίτου, Κώτσια, Αντωνάκου.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Ντε Ματζίστρις): Λάπι 3, Στορτόνι, Τόρτορα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή του συσσιτίου


Θα μοιράζουν κουπόνια σε απόρους και παιδιά που πεινάνε

Στην εποχή του συσσιτίου επιστρέφει η Ελλάδα. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια για παιδιά που ζουν μέσα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, αλλά και για οικογένειες ανέργων, σχεδιάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. 










περισσότερα στο 
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/276213/i-ellada-epistrefei-stin-epohi-tou-sussitiou/

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τις αγορές και όλες τις χώρες να βοηθήσουν την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους για να μην ζήσει η παγκόσμια οικονομία εποχές του μεγάλου «κραχ» της δεκαετίας του 1930, καθώς όπως...
υποστήριξε η κρίση κλιμακώνεται και εξαπλώνεται. 
Σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η επικεφαλής του ΔΝΤ προέτρεψε τις αγορές να επιδείξουν περισσότερη υπομονή και τις χώρες τις Ευρώπης να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. 
Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι «χρειάζεται η συμβολή όλων των χωρών για καταφέρει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση χρέους». 
Οπως τόνισε, η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματα της. «Δεν πρόκειται για μια κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί από μια ομάδα χωρών. Πρόκειται να επιλυθεί αισίως, αν όλες οι χώρες, απ’ όλες τις περιοχές, όλες τις κατηγορίες λάβουν ουσιαστική δράση». 



http://fimotro.blogspot.com/2011/12/blog-post_4165.html

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

VOLLEY:Β ΕΘΝΙΚΗ..ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ

Άσχημα ξεκίνησαν οι παίκτες του ΑΟΠΕ Μοσχάτου το πρώτο σετ αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ καλύτερoι  από την ομάδα της Πρέβεζα και πήραν πολύ εύκολα τα επόμενα τρία  set του αγώνα .
Τώρα έχοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης περιμένουν το στραβοπάτημα των αντιπάλων διεκδικητών ομάδων της ανόδου για να ξανά περάσουν στην κορυφή της βαθμολογία του ομίλου. 


Τα SET  αγώνα (23-25 ),(25-17 ),(25-20),(25-20)


Την επόμενη αγωνιστική θα γίνει στις 
7 Ιανουαρίου 2012 όπου η ομάδα μας θα πάει στα Γιάννενα να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. 

Σήμερα το πρωί στην πλατεία Μεταμορφώσεως η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου με την στήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου- Προσφέρε τρόφιμα Χαρίσε χαμόγελα


Στο περίπτερό της Κοινότητας  στην πλατεία Μεταμορφώσεως συγκεντρώνονται τρόφιμα για 
τις  οικογένειες του Μοσχάτου που έχουν ανάγκη  για να κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα.


Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης.

Το φλερτ που έγινε… γάμος

Σε… γάμο κατέληξε το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοφία Σακοράφα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν η βουλευτής και ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσαν και επίσημα την πολιτική τους συνεργασία. 

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός συνασπισμού εξουσίας στη βάση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής. 

Από την πλευρά της, η κ. Σακοράφα ξεκαθάρισε ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=436143&cid=6

Το Facebook Timeline διαθέσιμο για όλο τον πλανήτη


Ενεργοποιήστε το σήμερα



Η μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που το Facebookπαρουσιάζει τα προφίλ των χρηστών και των δεδομένων τους, άρχισε να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα.

Το Timeline, που απασχόλησε το τελευταίο καιρό αρκετό κόσμο και πολύ είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να βγει, με τις συνεχείς καθυστερήσεις του, λανσαρίστηκε πριν μια βδομάδα, για τους χρήστες της Νέας Ζηλανδίας. Τώρα όμως μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει, ενώ επειδή είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρξει γκρίνια από τους χρήστες, τοFacebook δίνει μία περίοδο 7 ημερών, μέσα στην οποία θα μπορέσετε τσεκάρετε τι πληροφορίες που αυτό περιέχει προτού κάποιος από τους φίλους αρχίσει να το διαβάζει. Θα είστε σε θέση, επίσης, να προωθήσετε κάποιες δραστηριότητες και events που θέλετε, αλλά και να κρύψετε όσες πάλι δεν επιθυμείτε να είναι ορατές από όλους.

Για να ενεργοποιήσετε Timeline σήμερα, πηγαίντε στην τοποθεσία Timeline demo του Facebook και κάντε κλικ στο «Get Timeline».