Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στίβος: Αθλητές από 160 χώρες στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης


Με αθλητές από 160 χώρες θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη (9-11 Μαρτίου 2012).
Αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς στη Βαλένθια το 2008 είχαν πάρει μέρος αθλητές και αθλήτριες από 147 χώρες και πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα από 142 κράτη, αντίστοιχα.
Η παρουσία 160 χωρών μελών της IAAF στην Κωνσταντινούπολη, λογικά θα δημιουργήσει και ρεκόρ στις συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, καθώς αναμένεται να ξεπεραστεί οι 712 συνολικά που είχαν αγωνιστεί στο Παρίσι το 1997.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ- Χριστούγεννα 2011-Πρωτοχρονιά 2012 - Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 17 και 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

Τοστ και καφές ανεβάζουν την απόδοση των αθλητών


Ο «μαγικός» συνδυασμός καφεΐνης και υδατανθράκων

Ένα τοστ και ένα καφεδάκι μπορεί να ενισχύσει την απόδοση των αθλητών, αναφέρουν ερευνητές.

Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη και οι υδατάνθρακες βελτιώνουν την αντοχή, αλλά για πρώτη φορά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν θετική επίδραση στις ικανότητες και την απόδοση κάποιου που ασχολείται με τα σπορ.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Sheffield Hallam ζήτησαν από εθελοντές ηλικίας 18-22 ετών να παίξουν ποδόσφαιρο με σκοπό να εξετάσουν την ευκινισία, τις ντρίπλες, τις κεφαλιές και την ακρίβεια στις κλωτσιές.

Στο πρώτο «παιχνίδι» οι συμμετέχοντες ήπιαν ένα υγρό που δεν περιείχε καφεΐνη ή υδατάνθρακες, για το δεύτερο ήπιαν κάτι που περιείχε μόνο καφεΐνη και για το τρίτο τους έδωσαν ένα υγρό που περιείχε και καφεΐνη και υδατάνθρακες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine, έδειξαν ότι ο συνδυασμός καφεΐνης και υδατανθράκων «έδινε» τα καλύτερα αποτελέσματα, βελτιώνοντας τόσο την ταχύτητα όσο και την ακρίβεια των παικτών. 

Σε απολογία Πανερυθραϊκός και Μοσχάτο


Απολογούνται στον αθλητικό δικαστή Πανερυθραϊκός και Μοσχάτο, μετά τον μεταξύ τους αγώνα.
O αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, το σωματείο Πανερυθραϊκός και τον αθλητή του Δημήτρη Γεώργα για τη συμπεριφορά του στον αγώνα της 10/12/11 με το Μοσχάτο για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.
Σε απολογία κλήθηκε και το σωματείο του Μοσχάτου και ο παίκτης του, Κώστας Κοτζαμπάσης, επίσης για τη συμπεριφορά του στον ίδιο αγώνα.

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Τους αντιπάλους τους στη φάση των «32» του Europa League, αλλά και το ζευγάρι με το οποίο θα διασταυρωθούν στους «16» θα μάθουν σήμερα (14:00, ΑΝΤ1) Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. 


Ο Ολυμπιακός που «υποβιβάστηκε» στη διοργάνωση από το Champions League και ο ΠΑΟΚ που τερμάτισε πρώτος στον 1ο όμιλο του Europa League βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών

Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι: Ουντινέζε, Μπράγκα, Αλκμάαρ, Πόρτο, Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Βικτόρια Πλζεν, Λάτσιο, Στόουκ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Βίσλα Κρακοβίας, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Λοκομοτίβ Μόσχας και Ρούμπιν Καζάν. Να σημειωθεί ότι με τη Ρούμπιν Καζάν δεν μπορεί να κληρωθεί ο ΠΑΟΚ. 

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=435526&cid=10

Δεν περνάει απαρατήρητη

Η Amy Childs έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι μια γυναίκα η οποία δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη. 

Αυτή τη φορά το 22χρονο μοντέλο και τηλεπερσόνα εμφανίστηκε την Πέμπτη στους δρόμους του Χόλυγουντ. 

Η Amy Childs βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο γυρισμάτων για το reality «All About Amy» στο οποίο και φυσικά πρωταγωνιστεί!

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=435443&cid=11

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»: Εκστρατεία του ΣΚΑΪ με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 ο ΣΚΑΪ, ηΑρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Μητροπόλεις της Ελλάδος, με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Θανόπουλος, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης, οργανώνουν εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια της εκκλησίας. 

Η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα. Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, χρειάζονται σίτιση. Πρέπει να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης. Το περίσσευμά μας, για το διπλανό μας. 

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε; Κάθε φορά που κάνουμε τις αγορές μας από τα συγκεκριμένα super market, αφήνουμε την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του « Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Σε κάθε αγορά μας από το super market θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται. 

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα super market και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του « Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. 



http://www.skai.gr/news/greece/article/189277/oloi-mazi-boroume-ekstrateia-tou-skai-me-stoho-ti-diatirisi-tis-koinonikis-sunohis/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

Πρώτος, αήττητος και... ισχυρός ο EuroΠΑΟΚ!

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Ρούμπιν Καζάν, κράτησε το αήττητο του στο Γιουρόπα Λιγκ και θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής στο γκρουπ των ισχυρών, αφού τερμάτισε πρώτος. Στους “32” της διοργάνωσης και οι Ρώσοι, που αγωνίστηκαν από το 13' με δέκα παίκτες.


περισσότερα στο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=111839&catid=1

Αύξηση της πείνας, της φτώχειας και των αστέγων στις ΗΠΑ


Τα ποσοστά θα αυξηθούν κι άλλο εξαιτίας της ανεργίας και των περικοπών

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της υφεσιακής περιόδου της αμερικανικής οικονομίας, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα, τα ποσοστά ασιτίας έχουν αυξηθεί σε αρκετές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, φέτος, ενώ αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2012.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που διενεργήθηκε σε 29 αμερικανικές πόλεις,το 86% από αυτές δήλωσαν πως φέτος αυξήθηκαν οι αιτήσεις για παροχή δωρεάν σίτισης. Μόνο δύο πόλεις από τις 29 δήλωσαν πως τα στοιχεία σχετικά με την παροχή δωρεάν σίτισης παραμένουν σταθερά, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδικό συμβούλιο αμερικανών δημάρχων, που έφερε στη δημοσιότητα την εν λόγω έρευνα, η ανεργία είναι ένας από τους βασικούς λόγους αύξησης των παροχών δωρεάν σίτισης, όπως και η φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί και το υψηλό κόστος των στεγαστικών δανείων.

Σχεδόν 93% των πόλεων, που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτιμούν ότι το 2012 θα αυξηθούν οι αιτήσεις για δωρεάν σίτιση.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι άστεγοι έχουν αυξηθεί σχεδόν 6% κατά μέσο όρο, ενώ ο αριθμός οικογενειών, που έχουν μείνει άστεγες έχει αυξηθεί κατά 19%. 

Με μια μικρή ανταμοιβή θα αγαπήσουν τα παιδιά τα λαχανικά


Αν το παιδί σας αντιπαθεί τα λαχανικά, μια μικρή ανταμοιβή, ακόμα και για να τα δοκιμάσει, θα μπορούσε να βοηθήσει, υποδεικνύει νέα έρευνα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι γονείς έδιναν στα παιδιά τους, ηλικίας 3 και 4 ετών, ένα αυτοκόλλητο κάθε φορά που δοκίμαζαν έστω και λίγο ένα λαχανικό που αντιπαθούσαν, σταδιακά άλλαζε η στάση των παιδιών.
Μετά από 2 εβδομάδες, τα παιδιά που επιβραβεύτηκαν με αυτοκόλλητα αξιολόγησαν καλύτερα τα λαχανικά που μισούσαν πρωτύτερα.
Κατά μέσον όρο τα λαχανικά ανήλθαν δύο κλίμακες, από το 1 έως 2, στο 2 έως 3.
Σε πειράματα γεύσης στο εργαστήριο τα παιδιά ήταν επίσης περισσότερο πρόθυμα να καταναλώσουν περισσότερη ποσότητα από το λαχανικό.
Η λεκτική επιβράβευση αντίθετα, δεν είχε το ίδιο καλό αποτέλεσμα, ανακάλυψε η έρευνα.
Οι γονείς θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τη μέθοδο με τα αυτοκόλλητα, σύμφωνα με την ερευνήτρια Jane Wardle, του University College στο Λονδίνο.
Η Wardle, συνιστά στους γονείς να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν μικρές ανταμοιβές εκτός τροφίμων, που θα δίνονται καθημερινά για τη δοκιμή κομματιών τροφίμων.
Η Wardle σημειώνει στο περιοδικό ‘American Journal of Clinical Nutrition’ ότι θα ήταν εμφανές πως μια ανταμοιβή θα μπορούσε να οδηγήσει τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά. Ωστόσο η ιδέα είναι αντιφατική.
Αυτό οφείλεται στο ότι ορισμένες έρευνες έχουν υποδείξει ότι οι ανταμοιβές μπορεί να εξασθενήσουν. Στις περισσότερες από αυτές τις έρευνες οι ανταμοιβές οδήγησαν τα παιδιά να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τροφές που ήδη αγαπούσαν.
Στην τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες εστίασαν σε λαχανικά που δεν άρεσαν στα παιδιά. Ενέταξαν τυχαία 173 οικογένειες σε μια από 3 ομάδες. Σε μια ομάδα, γονείς χρησιμοποίησαν αυτοκόλλητα για να ανταμείψουν τα παιδιά κάθε φορά που δοκίμαζαν μικρό δείγμα από το λαχανικό που δεν προτιμούσαν (είτε καρότο, είτε σέλερι, είτε αγγούρι, είτε κόκκινη πιπεριά, είτε κουνουπίδι).
Δεύτερη ομάδα γονέων χρησιμοποίησε την επιβράβευση ως ανταμοιβή (‘έξοχα! Είσαι σπουδαίος δοκιμαστής λαχανικών’), ενώ η τρίτη αποτέλεσε ομάδα ελέγχου.
Γονείς στις ομάδες ανταμοιβής πρόσφεραν στα παιδιά τους μια γεύση του λαχανικού-στόχου κάθε μέρα για 12 μέρες.
Σύντομα, τα παιδιά στην ομάδα με τα αυτοκόλλητα έδωσαν μεγάλο βαθμό στα προηγουμένως μισητά λαχανικά. Και στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο ήταν πρόθυμα να τρώνε περισσότερο. Από 5 γραμμάρια κατά μέσον όρο στην έναρξη της έρευνας, σε περίπου 10 γραμμάρια μετά το 12ήμερο πείραμα.
Η μεταστροφή φάνηκε επίσης να διαρκεί. Τα παιδιά στην ομάδα των αυτοκόλλητων ήταν ακόμα πρόθυμα να τρώνε περισσότερο από το μισητό λαχανικό 3 μήνες αργότερα.
Η λεκτική επιβράβευση ήταν αναποτελεσματική.
Επίσης, είναι απίθανο να πρέπει οι γονείς να δωροδοκήσουν τα παιδιά τους με αυτοκόλλητα μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι περίπου 10 μέρες είναι συνήθως αρκετές για να αλλάξει η στάση των παιδιών.


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα εγκαίνια του παντοπωλείου "Πάμε σαν Άλλοτε" έκανε σήμερα το βράδι ο Αρης ο Κρεμμύδας μαζί με τους συνεργάτες του(δείτε φωτο)

Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου
(Η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα,η σύζυγος του δημάρχου Μοσχάτου&Ταύρου,δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοί και άλλοι πολλοί) 


όπου είδαν  και δοκίμασαν  τα πολύ καλά βιολογικά  προϊόντα του καταστήματος
(γαλακτομικά,αλλαντοποιίας,κρασιά,βότανα και άλλα πολλά)


Ευχόμαστε ότι καλύτερο για το κατάστημα και ελπίζουμε να ενισχύσει την τοπική αγορά με τα ποιοτικά του προϊόντα. 


ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ








Ο Π. Μπεγλίτης, νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ


Μετά από απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Πάνος Μπεγλίτης είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, να αναθέσει τη θέση στον πρώην υπουργό Άμυνας, ανακοινώθηκε πριν από λίγο. 

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον κ. Μπεγλίτη σήμερα το μεσημέρι, και στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση της απόφασης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.....Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Μοσχάτου - Ταύρου σας καλούν στις Χριστιουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Που διοργανώνουν
την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 στο "ΠΕΤΡΙΝΟ" (Πίνδου & Αγ. Κωνσταντίνου 31, Μοσχάτο)

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου με την στήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου- Προσφέρουμε τρόφιμα Χαρίζουμε χαμόγελα


Ας βοηθήσουμε όλους τους Μοσχατιώτες να κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα
Ελάτε στο περίπτερό μας στην πλατεία Μεταμορφώσεως από 17/12 έως 27/12 πρωί και απόγευμα με τρόφιμα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις οικογένειες του Μοσχάτου που έχουν ανάγκη.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της πόλης.



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/

VOLLEY:A ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ..ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΑΟΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ (3-0 SET) ..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ..ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


( 5η αγωνιστική )

Τετάρτη 14/12/2011 21:30 ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 0 3

Τετάρτη 14/12/2011 21:45 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΔΓ ΠΕΙΡΑΙΑ Π.ΣΑΛΠΕΑΣ 3 0

Τετάρτη 14/12/2011 21:30 ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 3 0

Τετάρτη 14/12/2011 21:00 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3 2

Κυριακή 11/12/2011 20:30 ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ ΔΓ ΠΕΙΡΑΙΑ Π.ΣΑΛΠΕΑΣ 3 0

Τετάρτη 14/12/2011 21:00 ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ ΑΕ ΡΕΝΤΗ ΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 3 2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(5αγώνες)

 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 5 5 0 15 3 0 0 0 14

 ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ 5 4 1 14 3 0 0 0 13

 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 5 4 1 12 4 0 0 0 12

 ΑΕ ΡΕΝΤΗ 5 3 2 11 7 0 0 0 10

 ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 5 3 2 10 9 0 0 0 8

 ΑΣ ΦΟΙΝΙΞ 5 2 3 9 10 0 0 0 7

 ΑΓΟΓ ΕΥΡΥΑΛΗ 5 2 3 8 9 0 0 0 6

 ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ 5 2 3 7 9 0 0 0 6

 ΑΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 5 2 3 8 12 0 0 0 6

10  ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 5 1 4 5 14 0 0 0 3

11  ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 5 1 4 4 12 0 0 0 3

12  ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 5 1 4 3 14 0 0 0 2 http://www.espeda.gr

Δελτίο Τύπου απο την Μεσοποταμία για το Χαριστικό / Ανταλλακτικό Παζάρι και την προβολή της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι Ιππείς της Πύλου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης της Μεσοποταμίας πραγματοποίησε Χαριστικό / Ανταλλακτικό Παζάρι στις 11/12/11, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Η βραδιά τέλειωσε με γλέντι-ρεφενέ με τη με τη συμμετοχή πολλών Μοσχατιωτών/συμπολιτών/γειτόνων, που έφεραν φαγητά και ποτά από τα σπίτια τους και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα.



Όσα πράγματα περίσσεψαν, προσφέρθηκαν στους Σύρους πρόσφυγες  που κυνηγημένοι από το καθεστώς Άσαντ, ζουν σε δύσκολες συνθήκες στη Νοτιανατολική Τουρκία. Η αποστολή έγινε σε ανταπόκριση της έκκλησης των φίλων μας από τη Συρία που διδάσκονται ελληνικά μαζί με άλλους μετανάστες και πρόσφυγες από την ομάδα δασκάλων "Τα Πίσω Θρανία" , και σε συνεργασία μαζί τους.



Η δράση μας συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή 18/12/11 στις 8 το βράδυ με την προβολή της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι Ιππείς της Πύλου». Στη προβολή θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης με το μπουζούκι του και θα κλείσει με συλλογική κουζίνα (ρεφενέ) και ζωντανή μουσική.


Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 9.00 μμ στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13.

--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Ποδηλατική ξενάγηση

«Ποδηλατούμε με το κεφάλι ψηλά, απολαμβάνοντας την ξενάγηση της MOnuMENTA».
Με αυτό το σύνθημα θα δοθεί το σφύριγμα για την έναρξη της 2ης πολιτιστικο-ποδηλατοδιαδρομής την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12 μ., με στόχο τη γνωριμία με ιστορικά κτήρια και μνημεία της Αθήνας. 
Θα ξεκινήσουν από το Ζάππειο και θα διασχίσουν τις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, θα περάσουν από την Ομόνοια, τις οδούς Πειραιώς - Σαλαμίνος - Μοναστηρίου και θα καταλήξουν στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στη συνέχεια, με αφετηρία την Ακαδημία Πλάτωνος, θα ακολουθήσουν μια νέα πορεία από τις οδούς Μοναστηρίου - Σαλαμίνος, θα μπουν στους πεζόδρομους Ερμού - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μέσω της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας θα καταλήξουν πάλι στο Ζάππειο. Το κέρδος θα είναι διπλό. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν την πόλη που αγνοείται από τους περισσότερους και θα χάσουν και κάνα περιττό κιλό.

Πόλο: Πάλεψε αλλά έχασε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρις εσχάτων απέναντι στην Πριμόριε Ριέκα, ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Κροατία.
Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου τους έπαιξαν άμυνα για… σεμινάριο, ωστόσο εν τέλει γνώρισαν την ήττα με 6-5 για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 1-0, 1-3
Ριέκα: Γκαρσία, Ντάντιελ  Βάργκα, Μούσλιμ, Ντένες Βάργκα, Μπουλιούμπασιτς,  Κράπιτς.
Ολυμπιακός: Δελακάς, Χατζηκυριακάκης, Μπλάνης, Μουρίκης, Κολόμβος.
Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
1.Πριμόριε Ριέκα 12β.
2.Μπούντβα 6
3.Ολυμπιακός 3
4.Βουλιαγμένη 3

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Αγώνας δρόμου για τους... Άγιους Βασίληδες!

Θα είναι πολλοί και θα τρέξουν για καλό σκοπό!

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα ένας αγώνας δρόμου στα Χανιά στον οποίο οι συμμετέχοντες θα είναι ντυμένοι με τη στολή του Άγιου Βασίλη!

Οι Άγιοι Βασίληδες θα καλύψουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων με περπάτημα, τζόκινγκ και τρέξιμο με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά των ιδρυμάτων ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Μεγαλόχαρη, ΕΛΕΠΑΑΠ και Ορίζοντας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ.


Ο αγώνας θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου και μετά την ολοκλήρωση του θα γίνει πάρτι, με live μουσική και Dj's


http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/274930/agonas-dromou-gia-tous-agious-vasilides/ 

Ο ''ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ'' ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ TIMES

Μπορεί στη ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο, οι αναγνώστες του περιοδικού Time να ανέδειξαν τον Ταγίπ Ερντογάν ως πρόσωπο της χρονιάς, ωστόσο, οι συντάκτες του αμερικανικού εντύπου επέλεξαν τον «διαδηλώτη»: από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα και από το Κίνημα...
Occupy Wall Street στη Μόσχα.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τα όσα αναφέρει το περιοδικό: «Η Ιστορία πολλές φορές προκύπτει εκ των υστέρων και τα γεγονότα αποκτούν αξία μόνο όταν γυρίζουμε πίσω και τα αναζητούμε. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ένας νεαρός πωλητής φρούτων θα αυτοπυρπολείτο σε μια πόλη της Τυνήσιας που ούτε καν υπήρχε στον χάρτη, θα προκαλούσε κύμα διαμαρτυριών που θα έριχναν δικτάτορες στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ θα 'ταρακουνούσαν' καθεστώτα στη Συρία, την Υεμένη και το Μπαχρέιν.

» Ή ότι το πνεύμα της διαφωνίας θα έβγαζε στους δρόμους του Μεξικανούς κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, τους Έλληνες στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για πολιτικούς που δεν έδωσαν ποτέ λόγο, τους Αμερικανούς να καταλάβουν δημόσιους χώρους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άνιση κατανομή του εισοδήματος και τους Ρώσους κατά ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το περιοδικό, οι διαδηλώσεις έχουν επηρεάσει χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμύρια και η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω από 500.000 αναμένεται να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας


Πάνω από 500.000 άνθρωποι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα πρέπει να αλλάξουν δουλειά τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να κατευθυνθούν σε κλάδους με εξωστρέφεια και προοπτική, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως επιχειρηματίες, οπότε η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι εξαιρετικής σημασίας για τα επόμενα χρόνια.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε εκδήλωση του επιμελητηρίου, στην οποία χορηγός ήταν η εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική», η οποία στηρίζει τους στόχους της διεθνούς εκστρατείας Repo(we)r Greece. Μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που αναζητά, σύγχρονες λύσεις, δημιουργικές ιδέες και τρόπους για τον επαναπροσδιορισμό της εικόνας της Ελλάδας.
«Είναι άμεση η ανάγκη να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και να επαναπροσδιοριστεί η εικόνα της διεθνώς. Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί στο επίπεδο της επικοινωνίας και μόνο. Χρειάζεται ουσία. Χρειάζεται να αλλάξουν πράγματα. Χρειάζεται να αλλάξουν δομές, διαδικασίες, αλλά και νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρότυπα. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε μια μέρα.
Οι προτεραιότητες όμως είναι σαφείς», είπε ο κ. Μίχαλος και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο επίπεδο της δημοσιονομικής προσαρμογής, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα νόμου και τάξης και να δημιουργηθεί ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
περισσότερα στο 

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 - Ώρα: 12:00 Παρουσίαση του βιβλίου της Έρικας Αγγέλικας Γαρμπή...


Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου
Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο


"Καλοκαίρι στην Πόλη"



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Δελτίο Τύπου- Τρία Γιορτινά Σαββατοκύριακα -προσφορά για όλη την Οικογένεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- *etsi- OΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ @ MCF


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και η Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

 Έτσι τα Σαββατοκύριακα 17-18 Δεκεμβρίου 20117-8  & 14-15 Ιανουαρίου 2012  το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης αλλάζει, συμμετέχει στις φετινές γιορτές και μαζί με τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τους παλιούς και νέους φίλους του και  πολύτιμους  συνεργάτες,  ανοίγει τις πόρτες του από το μεσημεράκι σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την ελληνική οικογένεια για να απολαύσει δημιουργικές, όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με ένα ενιαίο εισιτήριο!

Τα προγράμματα και οι δράσεις ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα. Στη διάρκειά τους, οι μικροί μας φίλοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραμύθια, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και δράσεις  δημιουργικής απασχόλησης. Nα μάθουν Κουβανέζικους χορούς, κηπουρική για το σαλόνι, και μυστικά του υπολογιστή, πώς φτιάχνουν μια ταινία και να την απογειώνουν με μουσική, και μετά από ένα απολαυστικό μασάζ χεριών να επιδείξουν το ταλέντο τους στο καραόκε!

Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους θα μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν έξυπνα και φτηνά δώρα όπως:
        μικρά έργα τέχνης από φοιτητές και τελειόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου
        ρούχα αλλά και κοσμήματα από νέους Έλληνες σχεδιαστές, σε ένα ειδικά οργανωμένο Μπαζάρ  

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου νέοι επιχειρηματίες και νέοι δημιουργοί αφηγούνται τη δική τους μικρή προσωπική ιστορία.
Και όλα αυτά με ένα ενιαίο εισιτήριο 10€ για κάθε άτομο, που μπορεί να συνοδεύει και ένα παιδί δωρεάν!
Εισιτήριο για δύο ημέρες: 16€
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης: www.mcf.gr
Επίσης, παρακολουθείστε τις δραστηριότητες στο twitter και το  facebook
http://twitter.com/#!/MCacoyannis_mcf

Συνοπτική παρουσίαση δραστηριοτήτων

Bazaar προσφοράς
·         Φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ  προσφέρουν μικρά έργα τους, σε εκπληκτική τιμή,  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου, και κατασκευάζουν επιτόπου γούρια και εύχονται για ένα καλύτερο 2012!
Παραστάσεις
·         Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου, από τον Λώτινο Ήλιο  (Κυριακές στις 12:00)
·         Οι ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες  με τη  Σάσα Βούλγαρη  (Κυριακές στις 12:30)
·         Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους από μέλη της Unima Ελλάς και τα έργα: Ζούγκλα  (Ανέμη, 18.12 στις 11.30)  Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου (Αγιούσαγια, 8.1.2012 & 15.1.2012 στις  11:30)
·         Το Μαγεμένο Πράσινο της Κυριακής Δοξαρά (Κάθε Σάββατο στις 17:00)

·         Ανοικτή Πρόβα Σύγχρονου Χορού:  work in progress  από τους κι όμΩς κινείται
Προβολές
·         Μικρό Αφιέρωμα με ταινίες των Monty Python  από τη New Star /
Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο:
·         Ταινίες των Charlie Chaplin - Buster Keaton από το Studio Παράλληλο Κύκλωμα  /
·         Σινεάκ από την  PCV

Δημιουργική απασχόληση - Workshops για μεγάλους και μεγαλύτερους...
·         Film scoring - μουσική για κινηματογράφο- από την Άννα Στερεοπούλου
·         Πώς φτιάχνεις μια ταινία από τον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη και την T-short  
·         Γυμναστική & Χορός με τον  Κ. Αντωνάτο  
·         Christmas look make up for free από το The Body Shop
·         ...και το παλιό ρούχο φτιάχνεται καινούργιο
·         Μαθαίνω Κουβανέζικους  χορούς
·         Φυτώριο, ένας κήπος στο σαλόνι μας!
·         Το Γκράφιτι του 2012!
·         Καραόκε, για Κυριακάτικα μεσημέρια!


Πολυθέαμα "Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια"

Ένα ολοκληρωμένο πολυθέαμα με τίτλο "Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια", με λόγο, μουσική και χορό για παιδιά και εφήβους που βασίζεται στην ομώνυμη έκδοση των Μητροπολιτικών Ιστοριών.

Σε αυτό το πολυθέαμα,  23 καλλιτέχνες – ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, ακροβάτες, performer, τραγουδιστές, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, video artists, δραματολόγοι – κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Χάρη Αττώνη και του Φίλιππου Κανακάρη, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Συγγραφείς: Λένα Βλασταρά, o κύριος Ιάκωβος, Στέργια Κάββαλου, Ηλίας Κολοκούρης, Γιώργος Κουτσουνάρης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Δέσποινα Νικάνδρου, Γιάννης Πλιώτας, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
Σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια: Χάρης Αττώνης και Φίλιππος Κανακάρης
Δραματουργική Επεξεργασία: Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου
Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη
Σκηνικά: Όλγα Ευαγγελίδου
Video: Σταύρος Πετρόπουλος, Αλέξανδρος Χατζής

Συμμετέχουν: Λάμπρος Αραπάκος, Χάρης Αττώνης, Ευγενία Γελεράκη, Αντώνης Γκρίτσης, Ευγενία Δελιαλή, Βίκυ Καλπάκα, Φίλιππος Κανακάρης, Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου, Νικολέττα Κοκκόρη, Ιωάννα Λέκκα, Δάφνη Λιανάκη, Νικόλας Μπράβος, Βιβή Νικολακοπούλου, Εβελίνα Νικολίζα, Μαρία Μαμούρη, Σοφία Πετροπούλου, Χάρης Φλέουρας, Αχιλλέας Χαρίσκος.

Fashion show

Νέοι σχεδιαστές μόδας – μέλη του  whitebox, μιας γνήσιας πολυσυλλεκτικής ομάδας σχεδιαστών- συμμετέχουν  σε ένα γιορταστικό  fashion show και παρουσιάζουν με έναν εναλλακτικό τρόπο τις ξεχωριστές δημιουργίες τους, τις οποίες και προσφέρουν σε χαμηλές τιμές. 


Οι  «Ιστορίες Δημιουργίας»  Μαθαίνω για την ελληνική επιχειρηματικότητα!

Το Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ και η εφημερίδα Metropolis σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Startups Association) αφηγούνται με ιδιαίτερη χαρά Ιστορίες Δημιουργίας, πρωταγωνιστές των οποίων είναι νέα πρόσωπα και ομάδες από την ακένωτη δεξαμενή της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 με εκπροσώπους 3 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Αφηγούνται τις ιστορίες τους ο Θάνος Μακρής και ο Βαγγέλης Ρέκκας (από την εφαρμογή Historious και την εταιρεία iMellon), ο Ορέστης Τζανετής (από την εταιρεία i-kiosk) καθώς και ο Γιώργος Σπανουδάκης και ο Eric Parks (από την ομάδα gipht.me).

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, με εκπροσώπους της νέας γενιάς των επιχειρήσεων που αξιοποιούν τον πλούτο της ελληνικής φύσης. Αφηγητές αυτήν την φορά θα είναι η Μαρία Βλάχου (από την εταιρεία FEREIKOS-HELIX που δραστηριοποιείται στην αγορά των σαλιγκαριών), ο Σοφοκλής Παναγιώτου (από την Septem Μικροζυθοποιία) και ο Δημήτρης Τσίγκος (από την εταιρεία παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων).

Σημειώνεται ότι η είσοδος  των ενδιαφερομένων στις «Ιστορίες Δημιουργίας» θα γίνεται, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων,  μόνο με προσκλήσεις .


Υποστηρικτές προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

The Body Shop
Unima Ελλάς
Τ-Short
Studio, Παράλληλο Κύκλωμα
NEW STAR
PCV
GNS GENESIS ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Konstantinos
Playground Productions



Χορηγoί  Επικοινωνίας Προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

Μega
BHMA FM 99.5
ΤΑ ΝΕΑ
 Το Ποντίκι
METROPOLIS     
Αθήνα 9,84         
Ως 3
ελculture.gr        
clickatlife.gr       
culturenow.gr
mediasoup.gr      
monopoli.gr     
 in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Πληροφορίες – πώληση εισιτηρίων στο τηλ: 210-3418579 και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) καθημερινά Δευ – Παρ 11:00 – 14:00 και τα Σαββατοκύριακα (17-18 Δεκεμβρίου 2011, 7-8 & 14-15 Ιανουαρίου 2012) από τις 10:00 το πρωί.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr