Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της Μ. Ξενογιαννακοπούλου


Λίγο μετά τις 22.55, στο πολιτικό γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια.

Άγνωστοι που είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην πολυκατοικία της οδού Σόλωνος 46, έφτασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο της κας Ξενογιαννακοπούλου και τοποθέτησαν έξω από την πόρτα τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός εξερράγη προκαλώντας μικρές ζημιές στην πόρτα και τον διάδρομο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=418449&cid=4

ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ,ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΦΑΡΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΜΕ (83-47) δειτε φωτο

τα δεκάλεπτα   (22-13,45-28,65-37,83-47)






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Πρόεδρου και του ΔΣ της RSF Hellas - Εθελοντική Οµάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης για την "Διεθνούς Άσκησης Τσουνάµι - ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011", του Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Πολιτικής Προστασίας και της ΓΓΠΠ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   


Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της RSF Hellas - Εθελοντική Οµάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης,  
σας προσκαλούν, την Κυριακή 20 Νοεµβρίου 2011  στις 19:00,στην παρουσίαση µε αντικείµενο την συµµετοχή µας και τα διδάγµατα της  "Διεθνούς Άσκησης Τσουνάµι - ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011", του Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Πολιτικής Προστασίας και της ΓΓΠΠ, η παρουσίαση θα πραγµατοποιηθεί στην Αίθουσα 7 των Δηµοτικών Σφαγείων (Πειραιώς και ΕπταλόφουΤαύρος ,  πλησίον του παλαιού  δηµαρχείουΤαύρου .  στακτίριαµε τις κεραµοσκεπές). Η παρουσίαση έχει ως στόχο την ενηµέρωση – εκπαίδευση µελών συνεργαζόµενων οµάδων,  αλλά και την ενηµέρωση τοπικών φορέων 
εµπλεκόµενων σε θέµατα Πολιτικής Προστασίας.
ΠΑ 6972611087
Τ.Θ. 93571 Τ.Κ. 18310 ΜΟΣΧΑΤΟ
Τηλ: 212 213 0112 (9:30 -18:30),  fax: 212 213 0113
www.rsfhellas.org   info@rsfhellas.org

"ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ"


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ &ΤΑΥΡΟΥ 


ΤΡΙΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 17.00  
Αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου, 
Κοραή 51 




"ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  
ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ  
ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ 
ΔΕΗ "


Θα παρευρεθούν:  Νομική Υπηρεσία δήμου,  
αντιπροσωπεία δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/anakoinosisea3giadeh.pdf

Νίκησε το Περιστέρι και βλέπει ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Το τελευταίο του άνετο Σαββατοκύριακο πέρασε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 92-65 το Περιστέρι στο ΣΕΦ και πλέον στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.


Κόντρα σε μία δουλεμένη και δεμένη ομάδα όπως το Περιστέρι, ο Ολυμπιακός έδειξε το καλύτερο πρόσωπό του. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν πάρτι από την περιφέρεια για 30 λεπτά (10/24 τρίποντα πριν την τέταρτη περίοδο), βρήκαν σκορ από όλους τους παίκτες, και κυρίως κράτησαν στους 11 πόντους τον Ρίτσαρντ Ρόμπι. Μπορεί να δέχθηκαν 16 πόντους από τον Χάρη Γιαννόπουλο, όμως με πρώτο βιολί τον Γιώργο Πρίντεζη έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 25-18, 46-32, 76-54, 92-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 9, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 13 (3), Πελεκάνος 12 (2), Παπαδόπουλος 3, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 18 (2), Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Σλούκας 6 (2)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 3, Καυκής, Ψαρόπουλος, Πούλκο 5 (1), Γιαννόπουλος 16 (1), Αντωνόπουλος 6, Μπόατενγκ 8, Σκοτ 3 (1), Πέτρουλας 10 (1), Ρόμπι 11, Τσιλούλης, Μότσνικ 3



http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=325639

Οι οκτώ τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί


Από τον Στέφανο Σκουλούδη στον Λουκά Παπαδήμο

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο όγδοος κατά σειρά τραπεζίτης που γίνεται πρωθυπουργός. Όπως έχει δείξει η ιστορία, πηγαίνοντας προς τα πίσω, επιφανή στελέχη τραπεζών συχνά αναλάμβαναν ρόλο μεταβατικού πρωθυπουργού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα σε έκτακτες περιστάσεις, και η θητεία τους ήταν βραχύβια.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τον Νοέμβριο του 1989, ο Ξ. Ζολώτας ανέλαβε να ηγηθεί της οικουμενικής κυβέρνησης στην πιο ταραχώδη μέχρι εκείνη τη στιγμή περίοδο της μεταπολίτευσης. Στην τότε κυβέρνηση συμμετείχαν οι Κ. Παπούλιας, Αντ. Σαμαράς, Στ. Δήμας, Απ. Κακλαμάνης, Κ. Σημίτης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Δραγασάκης, Γρ. Γιάνναρος... Ο Ξ. Ζολώτας ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο 1974-1981, ενώ είχε διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση άντεξε μέχρι τον Μάρτιο του 1990.

Προ της δικτατορίας, τον Δεκέμβριο του 1963, πρόεδρος της κυβέρνησης έγινε ο Ι. Παρασκευόπουλος, μετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου. Εμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και ξανά τον Δεκέμβριο του 1966 μέχρι τις αρχές Απριλίου του 1967, όταν ανέλαβε για λίγες ημέρες ο Π. Κανελλόπουλος μέχρι την 21η Απριλίου που κατέλυσε τη δημοκρατία η χούντα. Ο Ι. Παρασκευόπουλος είχε διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Τον Ιούνιο του 1949, πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου έγινε ο Αλ. Διομήδης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Θ. Σοφούλη στη «συμμαχική κυβέρνηση». Ήταν ο πρώτος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου το 1912. Συμμετείχαν οι Κ. Τσαλδάρης, Κ. Καραμανλής, Π. Κανελλόπουλος, Κ. Τσάτσος, Γ. Μαύρος και Ευ. Αβέρωφ, σε μια κυβέρνηση που κρατήθηκε στην εξουσία για ένα εξάμηνο.

Τον Ιανουάριο του 1947, εν μέσω εμφυλίου, ο Δ. Μάξιμος βρέθηκε επικεφαλής της συμμαχικής κυβέρνησης Κ. Τσαλδάρη-Σ. Βενιζέλου. Από το όνομά του αποκαλείται μέχρι σήμερα η έδρα του εκάστοτε πρωθυπουργού «μέγαρο Μαξίμου», καθώς ήταν δική του ιδιοκτησία: Ήταν οικονομολόγος και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας τη διετία 1921-1922, ενώ το 1941 είχε αναλάβει την προεδρία της εξόριστης κυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 1941 ο Αλ. Κορυζής ηγήθηκε μιας κυβέρνησης μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν και αυτοκτόνησε «με δύο σφαίρες στην καρδιά», βλέποντας την μπότα των Γερμανών να κατακτά την Ελλάδα. Το 1928 είχε γίνει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας και έναν χρόνο αργότερα ίδρυσε την Αγροτική, στην οποία ήταν και ο πρώτος πρόεδρος. Το 1939 ο Μεταξάς τον έκανε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Τον διαδέχθηκε ο Εμμ. Τσουδερός, (διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος 1931-1939). Ανέλαβε στις 21 Απριλίου και, τρεις ημέρες μετά, η κυβέρνηση μαζί με τη βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου και η έδρα της βρετανικής συμμαχίας. Ως πρωθυπουργός της εξόριστης κυβέρνησης, το 1942 μαζί με τον βασιλιά Γεώργιο υπέβαλε υπόμνημα προς τη βρετανική κυβέρνηση ορίζοντας την Κύπρο ως διεκδίκηση της Ελλάδας για τις απώλειες κατά τον πόλεμο. Τον Μάρτιο του 1944 η «κυβέρνηση του βουνού» ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης Τσουδερού, κάτι που έγινε έναν μήνα αργότερα και αφού είχε απολέσει κάθε έλεγχο.
φωτο απο http://www.ethnos.gr

Τον Οκτώβριο του 1915 ο Στ. Σκουλούδης ηγήθηκε κυβέρνησης διαδεχόμενος τον Ζαΐμη σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο για τη χώρα, μέχρι τον Ιούνιο του 1916. Έπειτα από τελεσίγραφο των Συμμάχων παραιτήθηκε και αποσύρθηκε από την πολιτική. Αργότερα, το 1918, του απαγγέλθηκε κατηγορία «επί εσχάτη προδοσία», η οποία δεν προχώρησε μετά την επικράτηση της βασιλόφρονος παράταξης στις εκλογές του 1920. Ήταν συνιδρυτής με τους Α. Συγγρό και Γ. Κορωνιό της «Τράπεζας της Κωνσταντινούπολης».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/259121/oi-okto-trapezites-pou-eginan-prothupourgoi/

Τραγωδία στο Βέλγιο - 2 θεατές νεκροί σε αγώνα αυτοκινήτων


Το 38ο Ράλλι Κοντρόζ στο Βέλγιο είχε τραγικό απολογισμό 2 νεκρούς θεατές μετά το τρομακτικό ατύχημα του Ολλανδού Έρικ Μορί.


Ο Ολλανδός έχασε τον έλεγχο του Μιτσουμπίσι που οδηγούσε έφερε πολλές τούμπες και οι πέτρες και τα κομμάτια του αυτοκινήτου εκτοξεύτηκαν προς τους θεατές.

2 εξ αυτών βρήκαν τραγικό θάνατο. Ένας 50χρονος άντρας και μία 25χρονη γυναίκα έχασαν τη μάχη με τη ζωή ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός δεν έπαθαν το παραμικρό. Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης οι άτυχοι θεατές καθόντουσαν σε εγκεκριμένο σημείο.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106226&catid=1

Τρελή πορεία .Φορτηγό με 700 κιλά κάνναβη προσέκρουσε σε πινακίδα της Αθηνών-Πατρών


Αθήνα
Ένα τροχαίο ατύχημα έγινε αιτία να αποκαλυφθεί φορτίο 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης με πιθανότερο προορισμό την Αθήνα.

Το ατύχημα συνέβη το πρωί της Κυριακή στο 127ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Πατρών, στο ύψος του Καμαρίου Ξυλοκάστρου.

Φορτηγό ψυγείο προσέκρουσε σε κινητή πινακίδα στο σημείο που γίνονται έργα και παρεξέκλινε δεξιά με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Ο οδηγός έσπευσε να εγκαταλείψει το όχημα πριν φτάσει  η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους της εθνικής οδού. 

Το μεσημέρι συνελήφθη στο Λέχαιο Κορινθίας ο 48χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού, ο οποίος κρατείται και εξετάζεται στην Ασφάλεια Κορίνθου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231137380

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σας αγαπώ και σας χρωστώ τη ζωή μου».


Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου ευχαρίστησε όσους της έσωσαν τη ζωή μετά το ατύχημα που είχε στην προπόνηση, όταν συγκρούστηκε με τον συναθλητή της Χήνη και της γύρισε η γλώσσα!
Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και ο συναθλητής της Δημήτρης Χήνης, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της προπόνησης έτρεχαν σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά στο ίδιο κουλουάρ, με αποτέλεσμα να μην προσέξουν ο ένας τον άλλον και να συγκρουστούν μετωπικά.
Άμεση ήταν η αντίδραση των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι έτρεξαν κοντά της και την επανέφεραν. Αμέσως μετά, Παπαχρήστου και Χήνης μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ όπου και παραμένουν, με τον Χήνη να έχει βαριά θλάση .
Η Βούλα Παπαχρήστου έλαβε πολλά μηνύματα για περαστικά και απάντησε γράφοντας στο Facebook: «Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου πραγματικά... Ευχαριστώ τους προπονητές μου που έδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν να με επαναφέρουν, καθώς και τον αθλητή, ΜΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ, που συνέβαλε με τη δική του βοήθεια. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή, όχι τόσο για μένα, γιατί ήμουν λιπόθυμη, αλλά για τους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να με συνεφέρουν! Τους ευχαριστώ ακόμα μία φορά! Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ πολύ καλύτερα θα γυρίσω στις προπονήσεις μου. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν υπήρξαν χειρότερα τόσο για εμένα, όσο και για το άλλο παιδί Δημήτρη Χήνη.
Ευχαριστώ επίσης τους ανθρώπους της ΑΕΚ που έσπευσαν στο ΚΑΤ και ήρθαν κοντά μου! Οι προπονητές μου Γιώργος Πομάνσκι και Θέμης Μαστέλος, σας αγαπώ και σας χρωστώ τη ζωή μου».
http://www.gazzetta.gr/article/item/240627-sas-hrostao-te-zoe-mou

Θα χιονίσει και στην Πάρνηθα τη Δευτέρα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού


Στις ανατολικές και νότιες περιοχές κυρίως θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με χιόνια, βροχές, παγετό και ισχυρούς ανέμους.


Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία ια κυμανθεί απο 0 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. 

Σε νησιά ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση αναμένεται απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοανατολικά τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01εως 09 βαθμούς Κελσίου.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106269&catid=3

Μαροκινός o πρώτος νικητής στον Μαραθώνιο



Περίπου 19.000 δρομείς συμμετέχουν στο σημερινό Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο νικητής του Μαραθωνίου είναι ο Μαροκινός Μπούμπκερ και ολοκλήρωσε σε χρόνο: 2 ώρες 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Σάμι Τσούμπα και τρίτος - πάλι Κενυάτης - ο Ντανιέλ Ντιρίτου.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Παρά το βροχερό καιρό πολλές οικογένειες συμμετείχαν στη διοργάνωση καθώς και αρκετοί επώνυμοι.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/259040/marokinos-o-protos-nikitis-ston-marathonio/

4η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ 4αδα ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο αγώνας ξεκίνησε για την Ελευθερία, χωρίς τον Σωτήρη Τσαραπατσάνη που ήταν με  ίωση και στη θέση του είχε αναλάβει ο βοηθός κόουτς της αντρικής ομάδας Γιάννης       Παπαναστασίου.  Στην 1η περίοδο η ψηλή ομάδα της Βάρης, δυσκόλεψε επιθετικά την Ελευθερία και σε λιγότερο βαθμό αυτό συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο.
Η 3η περίοδος είναι πλέον η συνήθης όπου η Ελευθερία ανεβάζει στροφές.  Η ομάδα άσκησε πετυχημένη πίεση σε όλο το γήπεδο έτσι οι Βάρη έφτανε δύσκολα στο καλάθι και σκόραρε κυρίως με βολές , ενώ επιθετικά η Ελευθερία έφτασε τους 21 πόντους, δηλαδή 6 περισσότερους από όλο το α ημίχρονο, και ο νικητής με βάση την εικόνα του αγώνα είχε κριθεί.
Η  συνήθης τετράδα είχε τον πρώτο λόγο.  Η Νάντια Τρύφωνα ( 17 πόντοι , 10 ριμπάουντ), η Βάσω Ιγγλέζου ( 11 πόντοι , 7 ριμπάουντ), η Ελένη Κοκκίνη (9 πόντοι, 2 ασίστ , 4 κλεψίματα )με την οργάνωση του παιχνιδιού, και η Μαρίνα Χατζηχαραλαμπίδου ( 4 πόντοι, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα ) και πολύ καλή άμυνα. Από τη Βάρη η ψηλή Αλοΐζου Β. ήταν η πιο επικίνδυνη ενώ πήρε πολλά ριμπάουντ και είχε μια καταπληκτική τάπα σε λέϊ απ της Παναγοπούλου.
Στο μεταξύ η Λούντι Εξουζίδου εγχειρίστηκε στους χιαστούς την Πέμπτη και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση με υπομονή, για να ξαναβρεθεί σιδερένια στο γήπεδο.
Η Κοκκίνη σε βολές , για το ριμπάουντ απέναντι Βρυώνη(Β) Μάνου(Ελ) Χρονοπούλου(Β) και δεξιά Αλοϊζου (Β) Παναγοπούλου(Ελ
 6η αγων.    Κυριακή  13.11.2011    Κλειστό  Μοσχάτου  15.οο      
Διαιτητές :  Καραμανώλης , Αγγελής Φρ.
ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – Ο  ’ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ΄ΒΑΡΗΣ 45-25   
( 06-06 , 15-10 , 36-19 , 45-25)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Τσαραπατσάνης Σωτήρης) :  Σκαρπέτη Αθηνά 2 ,  Κοκκίνη Ελένη  ( αρχ.)  9 (1 τρ.), Χατζηχαραλαμπίδου  Μαρίνα 4 ,  Ιγγλέζου  Βάσω  11 (1 τρ.) , Τρύφωνα Νάντια 17 (1 τρ.) , Καλάγια  Εντόνα ,  Παναγοπούλου Ηλιάνα 2,  Μάνου Γεωργία (δεν έπαιξαν :  η  Κεσίσογλου Φαίδρα , Παπαγιαννακοπούλου Σιμέλα) .
ΒΑΡΗ (Σταχινας): Καραμέτου Σ. 6 , Σταυροπούλου Αικ., Βρυώνη Γ. 2 , Μπιλάλη Α.-Μ. 2 , Ζαφείρη 2 , Σιταροπούλου , Αλοΐζου Σ., Κρίλη Π. ( αρχ.) 5, Χρονοπούλου Σ. , Αλοΐζου Β. 8 

Την επομένη Εβδομάδα υπάρχει ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αγώνων με τον ΑΟΝΑ σε κορασίδες το Σάββατο στο Μοσχάτο, και την Κυριακή  στην Αργυρούπολη οι γυναίκες με το αναπάντεχα πρώτο φαβορί του 2ου ομίλου.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/11/4-4.html

Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυναμικά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα &
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου για παιδιά προσχολικής ηλικίας


Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή όλα τα παιδιά, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Νέα συναρπαστικά προγράμματα θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς φίλους μας και τη φετινή σχολική περίοδο. 
Όπως κάθε χρόνο, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου


Σάββατο 19 Νοεμβρίου
«Η Αργοναυτική Εκστρατεία» (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. 
Τα παιδιά ταυτίζονται τόσο με τους μυθικούς ήρωες όσο και με τις κούκλες. Στο τέλος οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα



Σάββατο 26 Νοεμβρίου
«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!»

Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά. 
Με ερέθισμα την έκθεση, τα παιδιά, με την πολύτιμη συνεργασία των γονιών τους και των μουσειοπαιδαγωγών, έρχονται σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες. Παράλληλα ανακαλύπτουν το χώρο του μουσείου, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, εκφράζονται μέσα από τη σωματική κίνηση και καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο.
Διάρκεια: 70 λεπτά

Γενικές πληροφορίες 
για τα οικογενειακά προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα 
του «Ελληνικού Κόσμου»

- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000. 
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κυριακή 13 Νοεμβρίου
«Δράκοι εναντίον ιπποτών, στο κάστρο των παραμυθιών»
Οικόσημα και πανοπλίες, καταπέλτες και πολιορκητικές μηχανές, τείχη και πολεμίστρες, βασιλείς και πριγκίπισσες θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ εικόνες από την εποχή εκείνη θα γίνουν οι μηχανές του χρόνου με προορισμό δραστηριότητες όπως η ζωγραφική. Ο Δον Κιχώτης, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, ο Τριστάνος και η Ιζόλδη συναντιούνται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο ιστορικά στοιχεία μπλέκουν με παραμυθικά. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τον κόσμο των ιπποτών, γνωρίζουν φημισμένους ιππότες της ιστορίας και τη δράση τους και να ανακαλύπτουν τη δομή και την οργάνωση ενός κάστρου.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού




Κυριακή 20 Νοεμβρίου
«Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι»
Η βασίλισσα Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι! Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, του ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι! Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται με προφορικό, κινητικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Τέλος, γίνονται ζαχαροπλάστες, αφού καλούνται να φτιάξουν παραδοσιακό και γλυκύτατο παστέλι!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά έως Γ' Δημοτικού

«Εργαστήρι: δημιουργώ με χαλκό»
Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα εκφραστούν καλλιτεχνικά με το χαλκό. Θα ακονίσουν τη φαντασία τους, θα πειραματιστούν με χρήσιμες τεχνικές, θα εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και θα έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από χαλκό, δημιουργώντας αντικείμενα με φύλλα χαλκού ή χάλκινο σύρμα.
Από το πρόγραμμα δε θα λείψει και η ιστορική αναδρομή από την εποχή του Χαλκού μέχρι σήμερα, όπου θα παρουσιαστεί η χρησιμότητα του μετάλλου αυτού, αλλά και τα αντικείμενα που κατασκευάζονταν από αυτό ανά ιστορική περίοδο. 
Τάξεις: Δ' έως ΣΤ' Δημοτικού

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
«Αστρικές “συνωμοσίες”, του ουρανού μυθολογίες»
Μικρή και Μεγάλη Άρκτος, Πήγασος, Ωρίων, Κασσιόπη και ακόμα 83 αστερισμοί που στολίζουν την ουράνια θόλο έγιναν γνωστοί στην αρχαία Μεσοποταμία και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τους ενσωμάτωσαν στη μυθολογία τους. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αστερισμών, καθώς και τη μυθοπλασία που τους περιβάλλει, και στη συνέχεια θα συνθέσουν και θα αναπαραγάγουν στο χώρο τις διατάξεις αστερισμών χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/ , Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 13 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ». Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. 
Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444 

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417419&cid=13

Θύματα κλοπής τρεις διεθνείς βολεϊμπολίστριες


Δεν τους έφτανε που έχασαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις έκλεψαν και από πάνω! Ο λόγος για τρεις ελληνίδες διεθνείς βολεϊμπολίστριες. «Ποντικοί» έκλεψαν προσωπικά τους αντικείμενα από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή, στο Πόρετς της Κροατίας, όπου διεξήχθη το προολυμπιακό τουρνουά.

Οι κακές εμφανίσεις της Εθνικής και ο αποκλεισμός της από το Λονδίνο δεν θα είναι οι μοναδικές δυσάρεστες αναμνήσεις της Εθνικής γυναικών. Τα τρία κορίτσια μόλις γύρισαν στα δωμάτιά τους, μετά την ήττα από την Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής.

Μάλιστα, δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη, ακόμα και όταν ζητήθηκε από τα μέλη της ομάδας στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα προσωπικά αντικείμενα που έκαναν «φτερά». Η κλοπή έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της… πικρής τούρτας της Εθνικής, η οποία επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου από την Κροατία.

http://www.star.gr/sports/116171/

Ξεκίνησε ο κλασσικός Μαραθώνιος! - Δυναμικό "παρών"


Ξεκίνησε ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος στις εννιά το πρωί από τον Μαραθώνα, ενώ σε όλες τις διαδρομές θα συμμετέχουν 19.000 δρομείς και πρόσωπα . 


Παρά τον βροχερό καιρό ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών στη μεγάλη διοργάνωση που είναι ανοιχτή για επαγγελματίες δρομείς και για ερασιτέχνες, καθώς αποτελεί μία πρόκληση. Σε δέκα λεπτά ξεκινούν και οι διαδρομές από το Καλλιμάρμαρο.
Γύρω στις 8.30 ο καιρός ήταν βροχερός ενώ έπνεαν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία ήταν στους 8,4 βαθμούς Κελσίου, με την υγρασία στο 71%. Πολύς κόσμος είχε καταφύγει κάτω από τέντες που έχουν στηθεί ώστε να προφυλαχθούν και να "ζεσταθούν".

http://www.newsit.gr/

Οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης


Μόνο 4 γυναίκες συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση, ακριβώς όσες και στην προηγούμενη και μάλιστα ειναι οι ίδιες.

Ανδροκρατούμενη είναι και η νέα κυβέρνηση του...
Λουκά Παπαδήμου καθώς από τα 48 της μέλη μόνο 4 είναι γυναίκες.

Το άρωμα γυναίκας δεν έκρυβε εκπλήξεις. Οι 4 κυρίες του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι έμπειρες και συμμετείχαν όλες τους και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκεται για την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. 
Την αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών και Αποκέντρωσης κυρία Φώφη Γεννηματά. 
Την αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Και την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. 


http://sarotiko.blogspot.com/2011/11/photos_13.html

Θα τραγουδήσει για τους Έλληνες της Αυστραλίας


Τρεις συναυλίες θα δώσει η Χάρις Αλεξίου

Τη νοσταλγία των ομογενών της Αυστραλίας θα ανακουφίσει με τη μελωδική της φωνή η Χαρούλα Αλεξίου η οποία πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες περιοδεία στη μακρινή ήπειρο. 

Οι τρεις συναυλίες που θα δώσει η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα είναι μεθαύριο στο «Entertainment Center» της Αδελαϊδας, αύριο στο «Convention Center» της Μελβούρνης και στις 19 του Μήνα στο Σίδνε, στο «Enmore Theatre».
http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/258932/tha-tragoudisei-gia-tous-ellines-tis-australias-/