Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σας αγαπώ και σας χρωστώ τη ζωή μου».


Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου ευχαρίστησε όσους της έσωσαν τη ζωή μετά το ατύχημα που είχε στην προπόνηση, όταν συγκρούστηκε με τον συναθλητή της Χήνη και της γύρισε η γλώσσα!
Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και ο συναθλητής της Δημήτρης Χήνης, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της προπόνησης έτρεχαν σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά στο ίδιο κουλουάρ, με αποτέλεσμα να μην προσέξουν ο ένας τον άλλον και να συγκρουστούν μετωπικά.
Άμεση ήταν η αντίδραση των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι έτρεξαν κοντά της και την επανέφεραν. Αμέσως μετά, Παπαχρήστου και Χήνης μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ όπου και παραμένουν, με τον Χήνη να έχει βαριά θλάση .
Η Βούλα Παπαχρήστου έλαβε πολλά μηνύματα για περαστικά και απάντησε γράφοντας στο Facebook: «Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου πραγματικά... Ευχαριστώ τους προπονητές μου που έδειξαν ψυχραιμία και κατάφεραν να με επαναφέρουν, καθώς και τον αθλητή, ΜΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ, που συνέβαλε με τη δική του βοήθεια. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή, όχι τόσο για μένα, γιατί ήμουν λιπόθυμη, αλλά για τους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για να με συνεφέρουν! Τους ευχαριστώ ακόμα μία φορά! Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ πολύ καλύτερα θα γυρίσω στις προπονήσεις μου. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν υπήρξαν χειρότερα τόσο για εμένα, όσο και για το άλλο παιδί Δημήτρη Χήνη.
Ευχαριστώ επίσης τους ανθρώπους της ΑΕΚ που έσπευσαν στο ΚΑΤ και ήρθαν κοντά μου! Οι προπονητές μου Γιώργος Πομάνσκι και Θέμης Μαστέλος, σας αγαπώ και σας χρωστώ τη ζωή μου».
http://www.gazzetta.gr/article/item/240627-sas-hrostao-te-zoe-mou

Θα χιονίσει και στην Πάρνηθα τη Δευτέρα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού


Στις ανατολικές και νότιες περιοχές κυρίως θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με χιόνια, βροχές, παγετό και ισχυρούς ανέμους.


Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία ια κυμανθεί απο 0 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. 

Σε νησιά ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησοαναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση αναμένεται απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και στα νοτιοανατολικά τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ με σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Σχετική εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01εως 09 βαθμούς Κελσίου.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106269&catid=3

Μαροκινός o πρώτος νικητής στον Μαραθώνιο



Περίπου 19.000 δρομείς συμμετέχουν στο σημερινό Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ο νικητής του Μαραθωνίου είναι ο Μαροκινός Μπούμπκερ και ολοκλήρωσε σε χρόνο: 2 ώρες 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κενυάτης Σάμι Τσούμπα και τρίτος - πάλι Κενυάτης - ο Ντανιέλ Ντιρίτου.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ο πρώτος Έλληνας που ολοκλήρωσε τον Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Παρά το βροχερό καιρό πολλές οικογένειες συμμετείχαν στη διοργάνωση καθώς και αρκετοί επώνυμοι.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/259040/marokinos-o-protos-nikitis-ston-marathonio/

4η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ 4αδα ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο αγώνας ξεκίνησε για την Ελευθερία, χωρίς τον Σωτήρη Τσαραπατσάνη που ήταν με  ίωση και στη θέση του είχε αναλάβει ο βοηθός κόουτς της αντρικής ομάδας Γιάννης       Παπαναστασίου.  Στην 1η περίοδο η ψηλή ομάδα της Βάρης, δυσκόλεψε επιθετικά την Ελευθερία και σε λιγότερο βαθμό αυτό συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο.
Η 3η περίοδος είναι πλέον η συνήθης όπου η Ελευθερία ανεβάζει στροφές.  Η ομάδα άσκησε πετυχημένη πίεση σε όλο το γήπεδο έτσι οι Βάρη έφτανε δύσκολα στο καλάθι και σκόραρε κυρίως με βολές , ενώ επιθετικά η Ελευθερία έφτασε τους 21 πόντους, δηλαδή 6 περισσότερους από όλο το α ημίχρονο, και ο νικητής με βάση την εικόνα του αγώνα είχε κριθεί.
Η  συνήθης τετράδα είχε τον πρώτο λόγο.  Η Νάντια Τρύφωνα ( 17 πόντοι , 10 ριμπάουντ), η Βάσω Ιγγλέζου ( 11 πόντοι , 7 ριμπάουντ), η Ελένη Κοκκίνη (9 πόντοι, 2 ασίστ , 4 κλεψίματα )με την οργάνωση του παιχνιδιού, και η Μαρίνα Χατζηχαραλαμπίδου ( 4 πόντοι, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα ) και πολύ καλή άμυνα. Από τη Βάρη η ψηλή Αλοΐζου Β. ήταν η πιο επικίνδυνη ενώ πήρε πολλά ριμπάουντ και είχε μια καταπληκτική τάπα σε λέϊ απ της Παναγοπούλου.
Στο μεταξύ η Λούντι Εξουζίδου εγχειρίστηκε στους χιαστούς την Πέμπτη και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση με υπομονή, για να ξαναβρεθεί σιδερένια στο γήπεδο.
Η Κοκκίνη σε βολές , για το ριμπάουντ απέναντι Βρυώνη(Β) Μάνου(Ελ) Χρονοπούλου(Β) και δεξιά Αλοϊζου (Β) Παναγοπούλου(Ελ
 6η αγων.    Κυριακή  13.11.2011    Κλειστό  Μοσχάτου  15.οο      
Διαιτητές :  Καραμανώλης , Αγγελής Φρ.
ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – Ο  ’ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ΄ΒΑΡΗΣ 45-25   
( 06-06 , 15-10 , 36-19 , 45-25)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Τσαραπατσάνης Σωτήρης) :  Σκαρπέτη Αθηνά 2 ,  Κοκκίνη Ελένη  ( αρχ.)  9 (1 τρ.), Χατζηχαραλαμπίδου  Μαρίνα 4 ,  Ιγγλέζου  Βάσω  11 (1 τρ.) , Τρύφωνα Νάντια 17 (1 τρ.) , Καλάγια  Εντόνα ,  Παναγοπούλου Ηλιάνα 2,  Μάνου Γεωργία (δεν έπαιξαν :  η  Κεσίσογλου Φαίδρα , Παπαγιαννακοπούλου Σιμέλα) .
ΒΑΡΗ (Σταχινας): Καραμέτου Σ. 6 , Σταυροπούλου Αικ., Βρυώνη Γ. 2 , Μπιλάλη Α.-Μ. 2 , Ζαφείρη 2 , Σιταροπούλου , Αλοΐζου Σ., Κρίλη Π. ( αρχ.) 5, Χρονοπούλου Σ. , Αλοΐζου Β. 8 

Την επομένη Εβδομάδα υπάρχει ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αγώνων με τον ΑΟΝΑ σε κορασίδες το Σάββατο στο Μοσχάτο, και την Κυριακή  στην Αργυρούπολη οι γυναίκες με το αναπάντεχα πρώτο φαβορί του 2ου ομίλου.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/11/4-4.html

Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυναμικά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα &
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου για παιδιά προσχολικής ηλικίας


Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή όλα τα παιδιά, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες! Νέα συναρπαστικά προγράμματα θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς φίλους μας και τη φετινή σχολική περίοδο. 
Όπως κάθε χρόνο, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου


Σάββατο 19 Νοεμβρίου
«Η Αργοναυτική Εκστρατεία» (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. 
Τα παιδιά ταυτίζονται τόσο με τους μυθικούς ήρωες όσο και με τις κούκλες. Στο τέλος οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα



Σάββατο 26 Νοεμβρίου
«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!»

Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά. 
Με ερέθισμα την έκθεση, τα παιδιά, με την πολύτιμη συνεργασία των γονιών τους και των μουσειοπαιδαγωγών, έρχονται σε επαφή με βασικές προμαθηματικές έννοιες. Παράλληλα ανακαλύπτουν το χώρο του μουσείου, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, μαθαίνουν υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, εκφράζονται μέσα από τη σωματική κίνηση και καλλιεργούν το αισθητικό τους κριτήριο.
Διάρκεια: 70 λεπτά

Γενικές πληροφορίες 
για τα οικογενειακά προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα 
του «Ελληνικού Κόσμου»

- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Ώρα έναρξης: 11:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000. 
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Κυριακή 13 Νοεμβρίου
«Δράκοι εναντίον ιπποτών, στο κάστρο των παραμυθιών»
Οικόσημα και πανοπλίες, καταπέλτες και πολιορκητικές μηχανές, τείχη και πολεμίστρες, βασιλείς και πριγκίπισσες θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ εικόνες από την εποχή εκείνη θα γίνουν οι μηχανές του χρόνου με προορισμό δραστηριότητες όπως η ζωγραφική. Ο Δον Κιχώτης, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, ο Τριστάνος και η Ιζόλδη συναντιούνται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο ιστορικά στοιχεία μπλέκουν με παραμυθικά. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τον κόσμο των ιπποτών, γνωρίζουν φημισμένους ιππότες της ιστορίας και τη δράση τους και να ανακαλύπτουν τη δομή και την οργάνωση ενός κάστρου.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού




Κυριακή 20 Νοεμβρίου
«Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι»
Η βασίλισσα Ιμελία, που είναι γλυκύτατη σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι! Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, του ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι! Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται με προφορικό, κινητικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Τέλος, γίνονται ζαχαροπλάστες, αφού καλούνται να φτιάξουν παραδοσιακό και γλυκύτατο παστέλι!
Τάξεις: Νήπια και παιδιά έως Γ' Δημοτικού

«Εργαστήρι: δημιουργώ με χαλκό»
Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα εκφραστούν καλλιτεχνικά με το χαλκό. Θα ακονίσουν τη φαντασία τους, θα πειραματιστούν με χρήσιμες τεχνικές, θα εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και θα έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από χαλκό, δημιουργώντας αντικείμενα με φύλλα χαλκού ή χάλκινο σύρμα.
Από το πρόγραμμα δε θα λείψει και η ιστορική αναδρομή από την εποχή του Χαλκού μέχρι σήμερα, όπου θα παρουσιαστεί η χρησιμότητα του μετάλλου αυτού, αλλά και τα αντικείμενα που κατασκευάζονταν από αυτό ανά ιστορική περίοδο. 
Τάξεις: Δ' έως ΣΤ' Δημοτικού

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
«Αστρικές “συνωμοσίες”, του ουρανού μυθολογίες»
Μικρή και Μεγάλη Άρκτος, Πήγασος, Ωρίων, Κασσιόπη και ακόμα 83 αστερισμοί που στολίζουν την ουράνια θόλο έγιναν γνωστοί στην αρχαία Μεσοποταμία και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τους ενσωμάτωσαν στη μυθολογία τους. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αστερισμών, καθώς και τη μυθοπλασία που τους περιβάλλει, και στη συνέχεια θα συνθέσουν και θα αναπαραγάγουν στο χώρο τις διατάξεις αστερισμών χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά.
Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/ , Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 13 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ». Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. 
Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444 

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417419&cid=13

Θύματα κλοπής τρεις διεθνείς βολεϊμπολίστριες


Δεν τους έφτανε που έχασαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις έκλεψαν και από πάνω! Ο λόγος για τρεις ελληνίδες διεθνείς βολεϊμπολίστριες. «Ποντικοί» έκλεψαν προσωπικά τους αντικείμενα από το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή, στο Πόρετς της Κροατίας, όπου διεξήχθη το προολυμπιακό τουρνουά.

Οι κακές εμφανίσεις της Εθνικής και ο αποκλεισμός της από το Λονδίνο δεν θα είναι οι μοναδικές δυσάρεστες αναμνήσεις της Εθνικής γυναικών. Τα τρία κορίτσια μόλις γύρισαν στα δωμάτιά τους, μετά την ήττα από την Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής.

Μάλιστα, δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη, ακόμα και όταν ζητήθηκε από τα μέλη της ομάδας στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα προσωπικά αντικείμενα που έκαναν «φτερά». Η κλοπή έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της… πικρής τούρτας της Εθνικής, η οποία επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου από την Κροατία.

http://www.star.gr/sports/116171/

Ξεκίνησε ο κλασσικός Μαραθώνιος! - Δυναμικό "παρών"


Ξεκίνησε ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος στις εννιά το πρωί από τον Μαραθώνα, ενώ σε όλες τις διαδρομές θα συμμετέχουν 19.000 δρομείς και πρόσωπα . 


Παρά τον βροχερό καιρό ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών στη μεγάλη διοργάνωση που είναι ανοιχτή για επαγγελματίες δρομείς και για ερασιτέχνες, καθώς αποτελεί μία πρόκληση. Σε δέκα λεπτά ξεκινούν και οι διαδρομές από το Καλλιμάρμαρο.
Γύρω στις 8.30 ο καιρός ήταν βροχερός ενώ έπνεαν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία ήταν στους 8,4 βαθμούς Κελσίου, με την υγρασία στο 71%. Πολύς κόσμος είχε καταφύγει κάτω από τέντες που έχουν στηθεί ώστε να προφυλαχθούν και να "ζεσταθούν".

http://www.newsit.gr/

Οι γυναίκες της νέας κυβέρνησης


Μόνο 4 γυναίκες συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση, ακριβώς όσες και στην προηγούμενη και μάλιστα ειναι οι ίδιες.

Ανδροκρατούμενη είναι και η νέα κυβέρνηση του...
Λουκά Παπαδήμου καθώς από τα 48 της μέλη μόνο 4 είναι γυναίκες.

Το άρωμα γυναίκας δεν έκρυβε εκπλήξεις. Οι 4 κυρίες του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι έμπειρες και συμμετείχαν όλες τους και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκεται για την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. 
Την αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών και Αποκέντρωσης κυρία Φώφη Γεννηματά. 
Την αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Και την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. 


http://sarotiko.blogspot.com/2011/11/photos_13.html

Θα τραγουδήσει για τους Έλληνες της Αυστραλίας


Τρεις συναυλίες θα δώσει η Χάρις Αλεξίου

Τη νοσταλγία των ομογενών της Αυστραλίας θα ανακουφίσει με τη μελωδική της φωνή η Χαρούλα Αλεξίου η οποία πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες περιοδεία στη μακρινή ήπειρο. 

Οι τρεις συναυλίες που θα δώσει η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα είναι μεθαύριο στο «Entertainment Center» της Αδελαϊδας, αύριο στο «Convention Center» της Μελβούρνης και στις 19 του Μήνα στο Σίδνε, στο «Enmore Theatre».
http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/258932/tha-tragoudisei-gia-tous-ellines-tis-australias-/

Lord(oi) of the... record!


Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία, φτάνοντας απέναντι στη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. στις 81 συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Άρη!
O Aρης του Νίκου Γκάλη είδε στις 5/11/88 τον ΠΑΟΚ να βάζει τέλος στο απίστευτο σερί των 80 συνεχόμενων νικών του στην Α1, αλλά τα κορίτσια του Αθηναϊκού έφτασαν στα 81 συνεχόμενα ροζ φύλλα και συνεχίζουν! Οι «Λόρδοι» ήδη κατείχαν ξεχωριστή θέση στην Ιστορία με το προπέρσινο Triple Crown τους (Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος, EuroCup), αλλά είδαν το όνομά τους να ξαναγράφεται με χρυσά γράμματα.
Το χρονόμετρο στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας έχει πρόβλημα κι η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ., έχοντας δει το ρεκόρ να έρχεται, επέλεξε την έδρα του Αθηναϊκού για την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε καλύτερος χώρος από το κλειστό της Εργάνης για την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη να πανηγυρίσει το επίτευγμά της. Το τελικό 71-83 χάρισε στην ομάδα το φετινό 7-0 και το συνολικό 81-0, αρχίζοντας από την πρεμιέρα της περιόδου 2008-09 (26-0 το 2008-09, 24-0 το 2009-10, 24-0 το 2010-11).
Καλέντζου, Λύμουρα, Χατζηνικολάου, Κοτσόπουλος, Κεχαγιά, Χαλικιά, Ζαχαράκη, Τσέστερ, Χάντι, Καμμένου, Κυριακοπούλου, Βλάχου και Τρεκαμτζή από τις 12/11/11 ανήκουν στην Ιστορία κι απομένει να φανεί ακόμη πόσες χρυσές σελίδες μπορούν να γράψουν...
http://www.gazzetta.gr/article/item/240421-lordoi-record

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Του πήρε τη μπουκιά μέσα απ' το στόμα


Με μια απίστευτη κίνηση




http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/258439/tou-pire-ti-boukia-mesa-ap-to-stoma/

VOLLEY-Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ .. Διπλό του Μοσχάτου στην Άρτα



Εύκολη νίκη για το Μοσχάτο, με 3-0 σετ στην Άρτα, επί της Αναγέννησης/Προμηθέα στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Β΄ εθνικής ανδρών. Πρώτο τάι μπρέικ της σεζόν στη Μαλεσίνα με τον τοπικό Αίαντα να επικρατεί της 
ΦΕ Ιωαννίνων με 3-2.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα:




2ος όμιλος
ΓΑΣ Ανανέννηση Αρτας/Προμηθέας - ΑΟΠ Μοσχάτου 0-3 (18-25, 16-25, 13-25)


ΑΣ Αίας Μαλεσίνας - ΦΕ Ιωαννίνων 3-2


http://www.volleyball.gr

Έχει τον τρόπο της

Η Miranda Kerr δε θεωρείται τυχαία supermodel. Η 28χρονη σύζυγος του Orlando Bloom και πρόσφατα μητέρα του μικρούλη Flynn έχει αποδείξει ότι μπορεί να τραβάει τα ανδρικά βλέμματα και να μαγνητίζει τα φλας των φωτογράφων είτε εμφανίζεται με ένα σουτιέν συνολικής αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων είτε με ένα απλό καθημερινό σύνολο.

Ο φωτογραφικός φακός «απαθάνατισε» το διάσημο μοντέλο να κυκλοφορεί την Παρασκευή στους δρόμους της Νέας Υόρκης, φορώντας ένα «καυτό» δερμάτινο σορτσάκι που τόνιζε τα καλλίγραμμα πόδια της.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=416950&cid=11

Κωπηλασία: Κορυφαίοι στον κόσμο Γιαζιτζίδου, Τσιάβου και Ποστιλιόνε

Καλύτερο γυναικείο πλήρωμα στον κόσμο για το 2011 αναδείχθηκαν οι πρωταθλήτριες της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, ενώ ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε, ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής. 

Τις διακρίσεις ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία και οι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές βρίσκονται ήδη στο Βαρτέζε της Ιταλίας, όπου διεξάγεται το παγκόσμιο προπονητικό συνέδριο κατά τις εργασίες του οποίου θα βραβευτούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνες κωπηλάτες κερδίζουν αυτή τη διάκριση, ενώ για τον Τζιάνι Ποστιλιόνε, που βρίσκεται από το 2005 στο τιμόνι της εθνικής ομάδας, είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο, αφού και το 2006, πάλι ως προπονητής της Ελλάδας, είχε αναδειχθεί κορυφαίος στον κόσμο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Αλεξάνδρα Τσιάβου: «Πίστευα ότι θα είμαστε στα τρια κορυφαία πληρώματα. Νιώθω ήδη την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπό μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει ποτέ Έλληνας κωπηλάτης. Ελπίζω να μην είναι και η τελευταία».

Χριστίνα Γιαζιτζίδου: «Είναι μεγάλη τιμή για μας. Πίσω απο αυτό τον τίτλο βρίσκονται όλοι όσοι μας πιστεύουν, όσοι μας ψήφισαν. Τους ευχαριστούμε πολύ και ελπίζω το 2012 να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας και τις δικές τους». 

Τζιάνι Ποστιλιόνε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να κερδίζω αυτό τον τίτλο για δεύτερη φορά στην καριέρα μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά τα χρόνια, όχι για κάποιο μετάλλιο αλλά για τα αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες, που αποδεικνύουν την ποιοτική δουλειά που γίνεται με ελάχιστους αθλητές. Ευχαριστώ όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν αυτά τα χρόνια. Η δουλειά του αρχιπροπονητή δεν είναι μοναχική. Δεν δουλεύω μόνο με τους αθλητές αλλά και με παθιασμένους προπονητές. Η ομάδα που έχω στην Ελλάδα είναι πραγματικά εξαιρετική. Τους ευχαριστώ όλους».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=416834&cid=10

Με βραβεία και θρίλερ κλείνει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Με την απονομή των βραβείων και την προβολή ενός ψυχολογικού θρίλερ ολοκληρώνεται απόψε το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την τελετή λήξης στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» θα ανοίξει το σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα», το οποίο αποτελείται από σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Irina Dragneva.

Η ταινία που θα αποχαιρετίσει το κοινό είναι η «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» του Σον Ντέρκιν, ενός πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας (στο ρόλο της η Ελίζαμπεθ Όλσεν) η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή, έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση. Ωστόσο, το παρελθόν και το παρόν της συγχέονται επικίνδυνα και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την παραίσθηση, βουλιάζοντάς τη σταδιακά στην παράνοια.

http://www.star.gr/civilization/116120

Δεν έπαιξε ο Βιεϊρίνια, ελπίζουν στην ΕΠΟ


Η μη χρησιμοποίηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον πρώτο αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Πορτογάλια και την Βοσνία αναπτέρωσαν τις ελπίδες των ανθρώπων της ελληνικής ομοσπονδίας για να τον ντύσουν στα γαλανόλευκα.

Ένα απρόσμενο δώρο δέχθηκαν από τον Πάολο Μπέντο οι άνθρωποι της ΕΠΟ και ο Φερνάντο Σάντος. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Πορτογαλίας έκοψε την τελευταία στιγμή τον Αντελίνο Βιεϊρίνια από την αποστολή για τον πρώτο αγώνα μπαράζ, για το Euro 2012, κόντρα στην Βοσνία.
 
Αν ο Μπέντο ακολουθήσει την ίδια τακτική και στην ρεβάνς της Δευτέρας τότε ο Φερνάντο Σάντος θα μπορεί να τον καλέσει στην εθνική ομάδα της Ελλάδας με την ελπίδα να πειστεί να φορέσει την γαλανόλευκη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106116&catid=1

Αποκλεισμένα τα Χάνια του Πηλίου


Απροετοίμαστες οι Αρχές για τα χιόνια

Στον ύπνο έπιασε η χιονόπτωση την ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.Τρεις βαθμούς υπό το μηδέν δείχνει αυτή την ώρα το θερμόμετρο στην κορυφή του Πηλίου όπου κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν διαρκής, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το χιόνι να ξεπερνά του 15 πόντους.

Η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επέφεραν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των Χανίων.

Πηγή:e-volos.gr
http://www.newsbeast.gr/

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου


Πού θα διακοπεί αύριο η κυκλοφορία των οχημάτων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής, λόγω της διεξαγωγής του Κλασικού Μαραθωνίου.

Αναλυτικά:
• 09.00 έως 17:30: Θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.
• 09.30: Θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: 
o Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Β.Κων/νου – Ριζάρη – Β.Σοφίας – Β.Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Β.Αμαλίας – Β.Όλγας – Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.
• 09.30: Θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: 
o Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου – Β.Σοφίας – Μεσογείων – Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή Γ.Κ.Ν. Αθηνών) – Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.
• 09.35: θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση τις Στήλες Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
• 10.45: θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών (Λεωφ. Βασ. Όλγας) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
• Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών. 
Λόγω των αναφερόμενων αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/