Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κρίσημο παιχνίδι δίνει σήμερα το βράδι στο κλειστό του Μοσχάτου η Ελευθερία με τον Ικαρο Νέας Σμύρνης(Ά ΕΣΚΑΝΑ)



07/11/11 6  η Αγωνιστική  
                     Σκορ
                               ΚΛ."Π.ΣΑΛΠΕΑΣ"        ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                 Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ              0 0
                               ΚΛ.ΑΛΙΜΟΥ                Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ                      ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.                    0 0
                               ΚΛ.ΔΓ "Ο ΠΛΑΤΩΝ"     ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                        Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ      0  0                                ΚΛ.ΜΟΣΧΑΤΟΥ           ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.                Α.Ο.ΙΚΑΡΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ          0 0
                                ΚΛ.ΒΑΡΗΣ                  Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ               Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ              0 0
                               ΕΑΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ         ΕΥΡΥΑΛΗ ΑΓΟΓ                     Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟΥ                      0 0
                               ΚΛ.ΜΑΝΔΡΑΣ             Α.Ο.Κ. ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ             ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΕΟ  

 Βαθμολογία                                       βαθμοί      Ν-Η     + πόντοι -
  1.  Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                10          5-0          377-251
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  2.  Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ        10          5-0         388-283
  3.  Α.Ο.Κ. ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ                     9          4-1         324-295
  4.  ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.                         9          4-1          374-291
  5.  ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ                                8          3-2          336-308
  6.  Α.Ο. ΙΚΑΡΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ           8          3-2          333-324
  7.  Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ                      8          3-2          314-309
  8.  Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                  7          2-3         289-305
  9.  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.                        7          2-3         307-359
10.  ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ                       6          1-4         270-327
11.  Α.Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ                           6         1-4         273-372
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12.  Α.Λ.Φ. ΑΛΙΜΟΥ                                 6         1-4        360-376
13.  ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                        6         1-4        308-361
14.  ΕΥΡΥΑΛΗ ΑΓΟΓ                              5         0-5       285-377

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Παπανδρέου - Σαμαρά για το νέο σχήμα


Επικοινωνία πρωθυπουργού με Καρατζαφέρη, Κουβέλη και Μπακογιάννη

Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης στήριξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε στον πρωθυπουργό ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ήταν θέση του κόμματός της και του ανέφερε ότι θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησής του, ώστε να κληθεί αμέσως μετά ο διάδοχός του, που θα συμφωνηθεί με τη ΝΔ, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/256083/sunehizodai-oi-diavouleuseis-papandreou-samara-gia-to-neo-shima/

ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ηπροθεσμία για την δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και της δόσης που αντιστοιχεί στον φόρο...
εισοδήματος. 

  
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση, καθώς τα ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα δε εστάλησαν εγκαίρως λόγω της απεργίας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.





http://fimotro.blogspot.com/2011/11/blog-post_931.html

Και τώρα… Καραϊσκάκη

Μετά την άνετη νίκη στην «Τούμπα» και το «τρίποντο» επί της ΑΕΚ με 3-2, ο Παναθηναϊκός μετρά δύο κερδισμένα ντέρμπι, τα οποία θέλει να… τριτώσει στο «Καραϊσκάκη», στη μητέρα των μαχών της ελληνικής Super League, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» δείχνουν η πιο μονταρισμένη ομάδα της Super League και γι' αυτό η διακοπή του πρωταθλήματος δεν αρέσει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το ντέρμπι «αιωνίων» θα διεξαχθεί σε 12 ημέρες από τώρα, μετά τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, και ο Πορτογάλος ελπίζει η ομάδα του να μη χάσει την αγωνιστική της φόρμα.


Όμως, μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Φερέιρα αναμένεται να δει τους Βύντρα και Ρούντολφ να επανέρχονται σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο Τοτσέ σίγουρα δεν προλαβαίνει το ματς του «Καραϊσκάκη», ενώ ο Πορτογάλος προπονητής ενδέχεται να χάσει τον Σιμάο, ο οποίος θα ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από το ντέρμπι.


Στην Εθνική Ελλάδας θα ενσωματωθούν οι Καπίνο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, με το Μάλι ο Καντέ και ο Λαγός με την Ελπίδων.


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=413639&cid=10
 

Π.Α.: Εκδηλώσεις σήμερα σε Άραξο και Ανδραβίδα


Στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων λειτουργίας της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου και από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Οι πύλες των στρατοπέδων είναι ανοικτές για το κοινό.


Συγκεκριμένα, στην 116 Πτέρυγα Μάχης υπάρχει Στατική Έκθεση Αεροσκαφών και Μέσων στην Αεροπορική Βάση Αράξου, η οποία λειτουργεί σήμερα από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 και την Τρίτη από τις 14:00 έως και τις 17:00.


Η διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό της 117 Πτέρυγας Μάχης βρίσκονται «επί ποδός», προκειμένου να υποδέχονται και να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τον ρόλο και την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας.


Στον εκθεσιακό χώρο των αεροσκαφών υπάρχουν τα βασικά μαχητικά αεροσκάφη της καθώς και έκθεση φωτογραφικού οπτικοακουστικού υλικού και οπλικών συστημάτων.


Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 στο Αεροδρόμιο της 117 Π.Μ. θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με δοξολογία και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αεροπόρους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δοθεί η καθιερωμένη δεξίωση στη Λέσχη των Αξιωματικών τη Διασποράς της Μονάδος.


Πηγή:thebest 
 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=413732

Ο ...δεκαεξάχρονος που κατέκτησε το Έβερεστ!

Ένας 16χρονος Βρετανός έγινε το μικρότερο άτομο που έχει καταφέρει να κατακτήσει το Έβερεστ μέχρι σήμερα..
 ενώ μετά την επιτυχία αυτή έχει στο ενεργητικό του την κατάκτηση των υψηλότερων κορυφών των πέντε ηπείρων...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
..

Τον άθλο του επικοινώνησε η μητέρα του στον κόσμο μέσω του blog που διατηρεί ο νεαρός Τζορτζ Άτκινσον.

Ο νεαρός ξεκίνησε σκαρφαλώνοντας το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία σε ηλικία μόλις 11 ετών. Στη συνέχεια κατέκτησε το όρος Ελμπρούς της Ρωσίας το 2007 και το 2008 την Πυραμίδα Κάστεντζ της Ινδονησίας και το όρος Ακονκάγκουα της Αργεντινής.


Ακολούθησε το όρος Μακίνλει στη βόρεια Αμερική και αργότερα το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική. Έτσι σε ηλικία μόλις 16 ετών έχει κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές των πέντε ηπείρων.


Ανακοινώνοντας το κατόρθωμα του γιου της στο blog του η Πένι Άτκινσον ανέφερε: “Τα κατάφερε. Έφτασε στην κορυφή στις 8.15 ώρα Νεπάλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν τον Τζορτζ να πετύχει το όνειρο του”.

http://sarotiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_5025.html

Ρυθμίσεις δανείων για υπαλλήλους σε εφεδρεία

Από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ειδική ρύθμιση για όσους δημοσίους υπαλλήλους ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία, που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ταμείου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, στο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη γίνει 10.000 αιτήσεις για ρυθμίσεις δανείων από δημοσίους υπαλλήλους και έχουν ελεγχθεί 7.000 περιπτώσεις.


Συνολικά οι δανειολήπτες ανέρχονται σε 180.000.


http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/255789/ruthmiseis-daneion-gia-upallilous-se-efedreia-/
 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...

Βγήκε η ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν αναφέρει το όνομα του νέου πρωθυπουργού αλλά αναφέρει ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την...
κυβέρνηση συνεργασίας και ότι αύριο θα ανακοινωθεί το όνομα του νέουπρωθυπουργού και των μελών της νέας κυβέρνησης που σχηματιστεί με άλλον πρωθυπουργό εκτός του Γ. Παπανδρέου. 
Συμπέρασμα; Συμφώνησαν σε όλα με συμφωνία που δεν μπορεί να ανακληθεί. Λογικά την Τρίτη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

http://fimotro.blogspot.com/2011/11/blog-post_6137.html

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ...Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα


Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της Τανάγρας την εντυπωσιακή αεροπορική επιδειξη στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η αεροπορική επίδειξη αποτελεί μέρος των εορτασμών για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγελο Μιχαήλ και και τα "100 Χρόνια Αιέν Υψικρατείν", την ένταξη δηλαδή του αεροπορικού όπλου στις ελληνικές ενοπλες δυνάμεις.
Η εκδήλωση αποτελεσε και την ευκαιρία για την πρώτη δημόσια εμφάνιση και των 4 νέων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων - και μάλιστα από κοινού.
Η εκδήλωση περιέλαβε μεταξύ άλλων
αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού, μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, μεμονωμένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας, ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hρακλής, επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών βελτιωμένων F-16 Blk 52+ και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma, επίδειξη της Ομάδας "Ζευς" μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+, επιχείρηση αεροπυρόσβεσης από 2 αεροσκάφη CL-415 Κανανταίρ και χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Φάντομ II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Κορσαίρ και αεροφωτογραφικό RF-4E Φάντομ II.
Επίσης, έλαβε χώρα και στατική έκθεση με αεροπλάνα και ελικόπτερα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οπλικά συστήματα, μέσα και υλικά της Πολεμικής Αεροπορίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63523089

Σαρκοζί: Αν δεν συμφωνήσουν οι Έλληνες δεν θα πάρουν ούτε ευρώ


Η Ευρώπη θέλει μια ξεκάθαρη απάντηση μέχρι την Τρίτη

Με τη σαφή προειδοποίηση ότι «οι Έλληνες δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αν δεν συμφωνήσουν», θα προσέλθει στο αυριανό Eurogroup, το Παρίσι. 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Γάλλο αξιωματούχο, ο Νικολά Σαρκοζί έχει δώσει προς όλα τα μέλη της κυβέρνησής του την εντολή, να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο αξιωματούχος, μετά τη διήμερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Γαλλία, είπε ότι στην Ελλάδα «θα πρέπει να τα βρουν το συντομότερο. 

Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη και μαζική απάντηση» σχετικά με το αν υπάρχει συμφωνία όλων των πολιτικών παρατάξεων.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/255693/sarkozi-an-den-sumfonisoun-oi-ellines-den-tha-paroun-oute-euro/

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ


ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ  ΗΤΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Ικανοποιητική κρίνεται εμφάνιση των κορασίδων δεδομένης της ισχύος του αντιπάλου τους. Οι Εσπερίδες έστω και χωρίς την εξαιρετική Κλειώ Οικονομάκη, έχουν τόσες πολλές ακόμη παίκτριες που μπορούν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα στο γήπεδο. Τα κορίτσια μας  μπήκαν στον αγώνα δυνατά προσπαθώντας να ξεπεράσουν την ποιότητα του αντιπάλου, και το ύψος της σέντερ Λούκα ( κόρη της παλαιάς σέντερ της εθνικής μας ομάδας, Στέλλας Κομματά ). 
Μετά το πρώτο αμφίρροπο πεντάλεπτο όμως οι Εσπερίδες  επέβαλλαν τον ρυθμό τους και με μια πίεση σ΄ όλο το γήπεδο που την αύξησαν στη δεύτερη περίοδο ανέβασαν την διαφορά, παρ ότι η ομάδα πολλές φορές έσπασε το πρες,  αλλά τα τελειώματα των φάσεων δεν ήταν καλά και έτσι η διαφορά στο ημίχρονο των 26 πόντων ήταν υπερβολική για την εικόνα του αγώνα.
Είχε όμως ουσιαστικάκαθοριστεί ο νικητής αλλά  η Ελευθερία εκμεταλλευόμενη την σιγουριά των Εσπερίδων άρχισε μια αντεπίθεση με οδηγό την Τριβυζάκη και βοήθεια από την Μπλούσι στο σκοράρισμα , ενώ όλα τα κορίτσια έπαιξαν καλή άμυνα, και κατόρθωσαν να περιορίσουν «σχετικά» τη Λούκα, με την δική μας σέντερ, την Καλάγια να την συναγωνίζεται στα ριμπάουντ. Αν στο τέλος η Θεώνη Τριβυζάκη τέλειωνε 4 λέϊ απ που συνήθως τα βάζει και με κλειστά μάτια, θα περνούσαμε με άνεση τους 40 πόντους αλλά η αρχηγός μας ,συγχωρείται  αφού εκτός από τους 20 πόντους της, που έβαλε (22 πόντοι μ:ο φέτος) πήρε ριμπάουντ, οργάνωσε  πάσαρε, έκλεψε, με εντατική άμυνα πάνω της και η κούραση της ήταν εμφανής.  
Εκτός της Τριβυζάκη η Σίντι Μπλούσι συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, και η ψηλή μας Εντόνα Καλάγια είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Λούκα, παρ ότι 15 εκατοστά κοντύτερη! και αρκετά ελαφρύτερη, τα πήγε καλά, καθώς η σέντερ των Εσπερίδων,  ήταν σε καλή μέρα.  Και τα 12 κορίτσια προσπάθησαν ειδικά στο δεύτερο μέρος, κυρίως στην άμυνα και έδωσαν υποσχέσεις πως εκτός των δύο της κορυφής που δεν παίζονται( Εσπερίδες , Πανιώνιος ) θα πρέπει να απειλούν κάθε άλλη ομάδα.
Από τις Εσπερίδες εκτός της Λούκα,  οι Κολλάτου, Ρούτση, και Μαντά , που είναι από τα καλύτερα ταλέντα όχι μόνο της ΕΣΚΑΝΑ, έκαναν ότι έπρεπε για την νίκη της ομάδας τους.
Ο επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας παλαιός γνώριμος, το Παλαιό Φάληρο, στην Κοψαχείλα και μια νίκη θα εξαφανίσει κάθε κίνδυνο υποβιβασμού και συγχρόνως θα συντηρήσει την προσπάθεια συμμετοχής στα πλέϊ οφ.
7η αγων.  Σάββατο  05.11.2011   κλειστό  Μοσχάτου 15.00        Διαιτητές :  Κλαδιανός , Ιακωβάκης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  37-59        ( 11- 21 , 14-40 , 31-50 , 37-59 )
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κοκκίνη Ελένη, Τσαραπατσάνης Σωτήρης) : Μπελίτση Βάλια ,  Τριβυζάκη Θεώνη (αρχ.) 20 , Χόντο Κωνσταντίνα,  Ορφανού Σταυριάνα ,  Μπλούσι Σίντι 9 , Kορλού Μαρία , Καλάγια Εντόνα  4 , Θωμοπούλου Βασιλική 4 , Κουβέλη Ευτυχία  , Μπουρμά Κων/να , Βαρουχάκη Όλγα ,   Γουνελά  Ηλέκτρα  .
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Αναγνωστόπουλος ): Χατζηβασιλείου Ι. 4, Καπελάνου Μ. ,  Καπάνταη Μ.-Ε.(αρχ.), Ρούτση Ε. 8 , Μαντά Α.-Μ. 15, Κολλάτου Ε. 11, Μάλαμα Α. , Λεμπέση Σ. , Μηλιώνη Ε. , Κουτούζου Α., Θεοδώρου Χ. 2 , Λούκα Β. 15.

http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

Λάμψη αστέρων στον 29ο Μαραθώνιο

Ένα εκπληκτικό θέαμα αναμένεται να απολαύσουν όσοι βρεθούν το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στην αφετηρία της εκκίνησης του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου μια «λαοθάλασσα» από Έλληνες και ξένους δρομείς θα ξεκινήσουν τη διαδρομή για να φθάσουν μετά από 42.195μ στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου και θα τερματίσουν τον αγώνα.

Περίπου μισή ώρα, για την ακρίβεια 23 λεπτά, θα διαρκέσει η εκκίνηση του αγώνα στο Μαραθώνα στις 9 το πρωί και στην αφετηρία θα βρεθούν 8.500 δρομείς. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όπως και το 2010 με το σύστημα «Wave Start», δηλαδή κατά κύματα κι όχι όλοι μαζί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των διοργανωτών, το πρώτο «block» θα αποτελείται από 270 αθλητές που θα είναι οι «elite» ξένοι και οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου. Το δεύτερο θα στελεχώνεται από τους δρομείς που έχουν δηλώσει τις 750 καλύτερες επιδόσεις, ενώ στα υπόλοιπα «blocks» οι αθλητές θα μπαίνουν ανά 1.600, ανάλογα και πάλι με τις επιδόσεις που έχουν δηλώσει, ενώ στο τελευταίο θα ενταχθούν και οι αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος.

Για τους τελευταίους η Οργανωτική Επιτροπή έχει ορίσει ένα όριο τερματισμού που φτάνει τις 8 ώρες και έτσι θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 17.30 το απόγευμα, οπότε ο δρόμος θα ανοίξει εξ ολοκλήρου για τους κατοίκους της Αττικής.

Η εκκίνηση από το πρώτο στο δεύτερο «block» θα απέχει χρονικά ένα λεπτό, από το 2ο στο 3ο δύο λεπτά ενώ για τα υπόλοιπα «blocks» θα δίνεται εκκίνηση ανά τέσσερα λεπτά. Με λίγα λόγια, θα χρειαστούν περίπου 23 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκινήσεων του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=413082&cid=4

Αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στα στρατιωτικά αεροδρόμια όλης της χώρας ξεκίνησαν το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Μέχρι και την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας θα ανοίξουν τις πύλες τους για να δεχθούν το κοινό, ενώ σήμερα Κυριακή, 6 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην 114 ΠΜ/Αεροπορική Βάση Τανάγρας, αεροπορική επίδειξη, για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού Όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ».

Οι πύλες της Αεροπορικής Βάσης Τανάγρας θα ανοίξουν στις 09:00 το πρωί της Κυριακής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και χάρτες πρόσβασης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=413069

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των αμερικανικών MME


Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι αμερικανικές εφημερίδες ασχολούνται σε κεντρικές σελίδες τους με το ελληνικό ζήτημα, με πολλά μέσα των ΗΠΑ να τάσσονται υπέρ της απόφασης του Παπανδρέου για δημοψήφισμα και να σχολιάζουν πως η χθεσινή ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκάλεσε ανακούφιση στις ΗΠΑ.

«Επιβίωσε» αναφέρει η New York Times σχολιάζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που -όπως εξηγεί- «σηματοδοτεί την έγκριση της συνολικής συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών».

«Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα αποκαθίσταται σταδιακά» τόνισε, εξάλλου, ένας παλιός μας γνώριμος, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNBC. Ο Σπέκχαρντ εξήγησε ότι οι εξελίξεις αυτές σήμαναν την έξοδο (αργά ή γρήγορα) του Παπανδρέου από την πρωθυπουργία αλλά και τη δέσμευση του ελληνικού πολιτικού κόσμου για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Όπως υπογραμμίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, αναλύσεις και κύρια άρθρα, οι κινήσεις αυτές ήταν το αποτέλεσμα «δραματικών εξελίξεων» με την «έκκληση – έκπληξη» του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσο αφορά τη νέα συμφωνία στην Ε.Ε.

«Αποτελεί ένα ελληνικό μάθημα για τη Δημοκρατία» σχολίασε η Wall Street Journal για την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με τίτλο «ΟΧΙ» στα ελληνικά δημοσίευτηκε άρθρο στο περιοδικό «Businessweek-Bloomberg», το οποίο αναφέρεται στο δημοψήφισμα τονίζοντας ότι «περισσότερη δημοκρατία ίσως να είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». Το αμερικανικό περιοδικό υποστηρίζει σθεναρά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού που τελικά εγκαταλείφθηκε επισημαίνοντας ότι ακόμη και έτσι άλλαξε τα δεδομένα, ενώ εξηγεί ότι έγινε «για να εξαναγκαστούν οι Έλληνες να πάρουν τις δύσκολες αποφάσεις και να έχουν προσωπική ευθύνη για το τι συμβαίνει στη χώρα τους».

«Η Δημοκρατία προϋποθέτει, όπως και στην Αρχαία Ελλάδα, το αίσθημα ευθύνης, με ενημερωμένους πολίτες που αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεών τους και η Ελλάδα είναι σίγουρα η χώρα που χρειάζεται σήμερα τα καθαρτήρια αποτελέσματα ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος» υπογραμμίζει, τέλος, ένα ακόμη αμερικανικό μέσο που τάσσεται υπέρ της απόφασης του Παπανδρέου, η Boston Globe.

http://www.star.gr/politics/114925

Λιγότεροι μαθητές στο φροντιστήριο για τις πανελλήνιες


Περιορίζονται στη μια ξένη γλώσσα

Σε πολλά κεντρικά σημεία, σε πλατείες, πεζοδρόμους και στάσεις μετρό και ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μοιράζονται ακόμα και σήμερα διαφημιστικά φυλλάδια για φροντιστήρια. Τι και αν είναι αρχές Νοεμβρίου και η σεζόν των φροντιστηρίων άρχιζε κανονικά τον Οκτώβρη; Η οικονομική κρίση έφτασε στο κατώφλι της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προκαλώντας σημαντικές αναταράξεις.
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/255447/ligoteroi-mathites-sto-frodistirio-gia-tis-panellinies/

ΤΑ" ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ&VIDEO)


Η ένωση Κρητών Μοσχάτου - Ταύρου διοργάνωσε  σήμερα το βράδι με μεγάλη επιτυχία τα «Καζανέματα»  στα γραφεία του συλλόγου του 
 Θερμοπύλων 12 Μοσχάτο.
Η παρουσία αρκετών ανθρώπων του συλλόγου έδωσε μεγάλη χαρά 


 μας διασκεδάσε το συγκρότημα του Γρηγόρη Αλυσσανδράκη.











Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μεξικό: Οκτώ νεκροί σε αγώνα βόλεϊ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ ενάντια θεατών, που παρακολουθούσαν έναν αγώνα βόλεϊ στην πόλη Κουλιακάν της επαρχίας Σιναλόα το απόγευμα της Παρασκευής.

Οκτώ άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και αθλητές, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σιναλόα, Φρανσίσκο Κόρντομπα.

Ο αγώνας διεξαγόταν σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της πρωτεύουσας της επαρχίας, μια επαρχία που κλονίζεται συχνά από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών και έχει πολύ υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=412726&cid=5

Την κρατούσε αιχμάλωτη και τη βίαζε


Εφιάλτης για 20χρονη Ρουμάνα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε σήμερα το πρωί ένας 47χρονος , ο οποίος κατηγορείται ότι απήγαγε και βίασε μία 20χρονη από τη Ρουμανία. 

Σύμφωνα με καταγγελία της 20χρονης, ο 47χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 4 Νοεμβρίου την κρατούσε παρά τη θέλησή της στο διαμέρισμα του στη Πάτρα όπου και την βίαζε.

Μετά από έρευνα οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
http://www.newsbeast.gr/