Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Χορογραφικό Εργαστήρι «7+1» 17o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011... Προβολή παρουσίασης και ανοιχτή συζήτηση ... Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φora etc, και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Χορογραφικού Εργαστηρίου «7+1»,  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 14-21 Ιουλίου 2011. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο της παράστασης, που προέκυψε από το εργαστήρι, και συζήτηση ανατροφοδότησης (feedback session).
Το «7+1» είναι ένα χορογραφικό εργαστήρι, που ξεκίνησε με το σκεπτικό να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική διαδικασία της κάθε ομάδας και να γνωρίσει τις τεχνικές και τη μεθοδολογία της.
Το «7+1» αποτελεί μια συλλογική δράση των παραπάνω ομάδων, που συναντήθηκαν με σκοπό να δημιουργηθούν συνεργασίες και πρωτοβουλίες, πέραν του έργου της κάθε ομάδας.

Η συλλογική αυτή πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε στην πρώτη της απόπειρα από το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και συνεχίζεται με την υποστήριξη και στο πλαίσιο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Σύνδεσμος Χορού: Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φora etc.
Συντονισμός: Βάσω Γεωργούλα
Τηλ.: 6942063087
Email: syndesmos.chorou@gmail.com

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Εκτός περικοπών 5.668 απόστρατοι

Δεν θα υποστούν τελικά μείωση της σύνταξής τους οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αλλά έχουν 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, σύμφωνα με τροπολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο μετά από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. 

Ο νόμος προβλέπει ότι για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών η σύνταξη που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ περικόπτεται κατά 40%.

Ο συνολικός αριθμός των αποστράτων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ανέρχεται σε 11.130 άτομα, από τους οποίους οι 2.717 είναι αυτεπάγγελτα αποστρατευθέντες και οι 2.951 έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

Η ρύθμιση αφορά συνολικά 5.668 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ιπτάμενο προσωπικό, και προσωπικό ειδικών δυνάμεων και κατηγοριών (καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι, ναρκαλιευτές, πυροτεχνουργοί, μονάδων παραμεθορίου κ.λ.π.). 



http://www.skai.gr/news/greece/article/184136/upetha-ektos-perikopon-5668-apostratoi-/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

«Θα ερευνηθεί με κάθε λεπτομέρεια το δυστύχημα»


Συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα του Σιμοντσέλι

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε για τις συνθήκες του δυστυχήματος του Μάρκο Σιμοντσέλι στην πίστα της Μαλαισίας. Ο εκπρόσωπος της FIM, Πολ Μπάντλερ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς στην οικογένεια του Ιταλού αναβάτη, ενώ επισήμανε πως οι αιτίες του δυστυχήματος θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια.

«Είμαι πολύ λυπημένος που θα πρέπει να αναφέρω τον θάνατο ενός φίλου, του Μάρκο Σιμονσέλι. Από την σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα με άλλους αναβάτες, προκλήθηκε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, τον θώρακα και τον αυχένα. Όταν έφτασε το ιατρικό τιμ, ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο επειδή υπέστη καρδιακή προσβολή, πραγματοποιήθηκε διαδικασία ανάνηψης.

Με το που έφτασε στο νοσοκομείο το προσωπικό και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αιμορραγία στον θώρακα. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να τον βοηθήσουν και στις 16:55 (τοπική ώρα) διαπιστώθηκε ο θάνατος του», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της FIM, Πολ Μπάντλερ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις αιτίες του δυστυχήματος, απάντησε.

«Θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συνθήκες του δυστυχήματος», συμπλήρωσε.

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/248909/tha-ereunithei-me-kathe-leptomereia-to-dustuhima/

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΑΕΤΟ (0-0)


Το Μοσχάτο «σκόνταψε» στο εμπόδιο του Μαύρου Αετού, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο γήπεδο των Σιταποθηκών.
Η ομάδα μας , έχασε έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να αναρριχηθεί στην κορυφή, αφού πλέον απέχει 4 βαθμούς από την πρωτοπόρο Χαραυγή, η οποία έχει 12 πόντους.
Αναβλήθηκαν οι αγώνες, Νέο Φάληρο - Αίγινα και Αετός Κορυδαλλού - Σαρωνικός, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, γεγονός που δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες της Αίγινας να ταξιδέψουν στον Πειραιά.


http://www.onsports.gr/Podosfairo/Erasitechniko/EPS-Peiraia/item/130450-Ta-apotelesmata-stin-EPS

Σκηνικό καταστροφής στην πόλη Βαν της Τουρκίας


Πληροφορίες για εγκλωβισμένους μετά το σεισμό

Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πόλη Βαν μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια 7ώροφης πολυκατοικίας. 

Στην πόλη έχουν σπεύσει ήδη συνεργεία διάσωσης. Η επικοινωνία με την πληγείσα περιοχή είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/248894/skiniko-katastrofis-stin-poli-van-tis-tourkias/

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (δείτε φώτο)


ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ  ,ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΠΑΘΙΑ,ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ,ΟΙ  XADBULL, ΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ  ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ-Δ&Ε-ΣΤ ΑΠΟ  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ& ΤΑΥΡΟΥ



.Οι ομάδες  αποτελούνταν απο 5 έως 7 παίχτες (2 αναπληρωματικοί).


Κατά την διάρκεια των αγώνων  δόθηκαν  έπαινοι συμμετοχής στους μικρούς μαθητές και επίσης  δόθηκε  Κύπελλο στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου ώς  πολυπληθέστερη ομάδα που συμμετείχε.


Αξίζει να αναφερθεί ότι είχαμε συμμετοχές μαθητών και απο άλλες περιοχές της Αττικής  


Την αθλητική εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου&Ταύρου,αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας χάντμπολ,αθλητικοί παράγοντες σωματείων της περιοχής μας.  






ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ
(ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΟΧΕ)
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

(Δ ΑΘΗΝΑΣ)  

































































Δεν παραιτούμαι θα δώσω την μάχη για τη διάσωση της χώρας



Πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες ζητούν μετ' επιτάσεως τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, διαμηνύει, όμως, ότι αποκλείεται να μπει στην ατζέντα θέμα παραίτησής του.

Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο κύριος Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εγκαταλείψει τη μάχη για τη διάσωση της χώρας, διαψεύδοντας τα περί πρόωρων εκλογών. Στις συναντήσεις του με κορυφαία στελέχη και στο υπουργικό συμβούλιο, στο επίκεντρο βρίσκονται τα σενάρια για την επόμενη ημέρα.  

http://www.star.gr/politics/112713

Πρεμιέρα με νίκες των γηπεδούχων στο μπάσκετ


Tην... τιμητική τους είχαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ: ο Ηλυσιακός επικράτησε της Καβάλας, ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Με καλάθι του Νίκου Χατζή 5.9 δεύτερα πριν τη λήξη, ο Ηλυσιακός κέρδισε 68 - 67 την Καβάλα, που προπορευόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο κρίθηκε το ματς στο Ρέθυμνο, με τον ΑΓΟΡ να πανηγυρίζει την νίκη επί τουΊκαρου με 76 - 63 χάρη σε τρίποντο και με τον Κρίστμας να πετυχαίνει 24 πόντους.

Από ένα ημίχρονο είχαν Κολοσσός Ρόδου και Πανιώνιος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 72 - 67, καθώς κατάφεραν την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς (25 π.).

Την Κυριακή, το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τους αγώνες Παναθηναϊκός - Άρης και Περιστέρι - ΚΑΟ Δράμας, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

http://www.star.gr/sports/112705

Ληστές «σήκωσαν» ΑΤΜ


Στόχος ληστών έγινε τα ξημερώματα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζαςστη συμβολή των οδών Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος στοΠ. Φάληρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:00 όταν άγνωστοι αφού παραβίασαν την είσοδο της τράπεζας «ξήλωσαν» το ATM.
Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε ένα όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/87259/lhstes-shkwsan-atm
 

Λάρισα: Χάρισε ζωή με το θάνατο του


Ο λόγος για έναν 22χρονο που κατέληξε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση ύστερα από τροχαίο ατύχημα και δωρίζοντας τα όργανα του έδωσε ζωή σε 3 συνανθρώπους του...


Η αφαίρεση των οργάνων του άτυχου 22χρονου, που ήταν κλινικά νεκρός ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, έγινε στην Μ.Ε.Θ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οπως αναφέρει το thebest.gr οι πνεύμονες του άτυχου νεαρού απορρίφθηκαν επειδή ο δότης είχε υποστεί πνευμοθώρακα ενώ το ίδιο συνέβη και με την καρδιά, που αρχικά έγινε αποδεκτή από το "Ωνάσειο" αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε λόγω υποξυγοναιμίας του δότη.

Ωστόσο, το ήπαρ και οι νεφροί ήταν σε άριστη κατάσταση και μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία από τους γιατρούς του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Λήπτης του ήπατος είναι ένας 45χρονος, ενώ ο ένας νεφρός μεταμοσχεύτηκε σε έναν 52χρονο που υποβαλλόταν επί μια δεκαετία σε αιμοκάθαρση και ο άλλος σε έναν 36χρονο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τα 9 τελευταία χρόνια.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102442&catid=3

Για καλό σεξ φάτε ελληνικά!


Η σωστή διατροφή και ιδιαιτέρως η μεσογειακή διατροφή δεν μας προστατεύει μόνο από διάφορες ασθένειες αλλά φαίνεται πως προστατεύει και τους άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία.
Φάρμακο για την υγείας μας αποδεικνύεται τελικώς η μεσογειακή διατροφή καθώς δε μας προστατεύει μόνο από τον καρκίνο όπως δείχνουν οι έρευνες αλλά φαίνεται πως συμβάλει και στην καλή σεξουαλική ζωή ειδικά των ανδρών. Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν ειδικοί του πανεπιστημίου της Νάπολη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, η μεσογειακή διατροφή θωρακίζει τους άνδρες από τη στυτική δυσλειτουργία. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι άνδρες που ακολουθούν μεσογειακή δίαιτα, εμφανίζουν σπανιότερα διαταραχές στύσης.
Κατά τη μελέτη ερευνήθηκαν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που ακολουθούσαν μεσογειακό τρόπο διατροφής. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς αυτοί παρουσίαζαν πιο σπάνια στυτική δυσλειτουργία και είχαν γενικότερα καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής.
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μάστιγα για τους άνδρες κυρίως εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και του άγχους. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνδρες παρουσιάζουν το πρόβλημα είτε παροδικά είτε μόνιμα ενώ μελέτη ελλήνων επιστημόνων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου έχει δείξει πώς σχεδόν οι μισοί άνδρες άνω των 40 θα εμφανίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας έστω και μία φορά στη ζωή τους.
http://www.iatropedia.gr/articles/read/176

Ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή οι Ευρωπαίοι


Τη θεωρούν ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα μετά τη φτώχεια

Πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στην κλιματική αλλαγή εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι σε πρόσφατο ευρωβαρόμετρο θεωρώντας την ως το δεύτερο σημαντικότερο παγκόσμιο πρόβλημα μετά τη φτώχεια, τον λιμό και την έλλειψη πόσιμου νερού και αφήνοντας τρίτη την οικονομική κρίση.

Οι Κύπριοι και οι Ελληνες έδωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό σοβαρότητας στην κλιματική αλλαγή από όλους τους Ευρωπαίους (8,9 και 8,6 αντίστοιχα, με 7,4 μέσο όρο στην ΕΕ), ενώ τα οικονομικά προβλήματα απασχολούν περισσότερο τους κατοίκους της χώρας μας μεταξύ όλων των κρατών της Γηραιάς Ηπείρου.

Στην ερώτηση ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα ένα 64% των Ευρωπαίων επέλεξε τη φτώχεια, τον λιμό και την έλλειψη πόσιμου νερού, 51% την κλιματική αλλαγή, 45% την οικονομική κρίση και 38% τη διεθνή τρομοκρατία. Η ανησυχία για τη φτώχεια, τον λιμό και την έλλειψη νερού είναι εντονότερη στη Γαλλία (81%), ενώ οι Σουηδοί είναι εκείνοι που ανησυχούν σε μεγαλύτερο ποσοστό για την αλλαγή του κλίματος (68%).

Ο κίνδυνος της οικονομικής κρίσης αξιολογείται ψηλότερα από τους Ελληνες (78%), η διεθνής τρομοκρατία και οι ένοπλες συγκρούσεις από τους Βούλγαρους (53% και 42%), η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού από τους Σουηδούς (45%), η δυνατότητα πρόσβασης σε ενεργειακές πηγές από τους Δανούς (45%), η εξάπλωση επιδημιών από τους Σλοβάκους (41%) και η εξάπλωση των πυρηνικών από τους Ελληνες (28%).

Σύμφωνα με το «Έθνος», το 78% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ το 68% επιθυμεί συνάρτηση της φορολογίας με την ενεργειακή χρήση. Επίσης οι Ευρωπαίοι έχουν αυξημένες απαιτήσεις από την ΕΕ, αφού το 88% πιστεύει ότι μπορεί να επεκτείνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ το 53% δήλωσαν ότι το τελευταίο εξάμηνο υιοθέτησαν πρακτικές φιλικότερες προς το περιβάλλον.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/248791/anisuhoun-gia-tin-klimatiki-allagi-oi-europaioi/

Ταχυμεταφορείς με... ορθοπεταλιές


Τρεις φίλοι ίδρυσαν την πρώτη «ποδηλατική» εταιρεία courier

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν τρεις φίλοι και δημιούργησαν, μέσα σε δύσκολους καιρούς, την πρώτη εταιρεία courier με ποδήλατα στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα αποφάσισαν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα, το οποίο, όπως λένε, αποδεικνύεται και προσοδοφόρο.

Ο Χάρης, ο Κρίστιαν και ο Μιχάλης, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Το Έθνος», από τον περασμένο χρόνο ίδρυσαν την Bondex Couriers και επενδύοντας σε ένα σύστημα οικολογικών ταχυμεταφορών μεταφέρουν από φακέλους μέχρι και? κλουβιά για παπαγάλους εντός των αττικών τειχών...

Η αστική ποδηλατική κουλτούρα τους αποτέλεσε το εφαλτήριο για την οργάνωση της εταιρείας, καθώς η πρώτη γνωριμία μεταξύ τους έγινε στην ποδηλατική κοινότητα, όπου και έγιναν φίλοι.

«Ποδηλάτες από το εξωτερικό μάς έδωσαν την ιδέα, η οποία έξω είναι πολύ διαδεδομένη εδώ και τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλοι ασχολούμασταν με κάτι άλλο. Είδαμε ότι αυτό που είχαμε μπροστά μας ήταν πιο φιλικό προς εμάς και φυσικά περισσότερο προσοδοφόρο» λέει ο Χάρης Σταχτούργος, ένας εκ των ιδρυτών της Bondex Couriers.

«Η βασική μας διαφορά με το εξωτερικό είναι ότι οι εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες δεν είναι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Επιχειρήσεις και καταστήματα υπάρχουν διασκορπισμένα σε όλη την Αττική. Με το ποδήλατο πάμε παντού: Γλυφάδα, Μεταμόρφωση, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Χαϊδάρι... Εχουμε χωρίσει την Αττική σε ζώνες: η Α' είναι το κέντρο, η Β' πιάνει βόρεια από Κηφισιά, νότια από Βούλα, δυτικά από Πετρούπολη και ανατολικά από Αγία Παρασκευή, και η Γ' ζώνη είναι το «υπόλοιπο' Αττικής».

Η διαφορά τους με τις κλασικές εταιρείες courier είναι η... ταχεία επέμβαση. «Δεν δουλεύουμε σαν ταχυδρομείο. Εμάς μπορεί κάποιος να μας καλέσει και να πάμε για παραλαβή μέσα σε 40 λεπτά. Κάνουμε τις μεταφορές χέρι με χέρι και παραδίδουμε μόνο στον παραλήπτη.

Μεταφέρουμε φακέλους και μικροδέματα έως 10 κιλά, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε και cargo ποδήλατα για τα μεγάλα αντικείμενα».

Ο Χάρης υπερηφανεύεται για την ταχύτητα της ομάδας, η οποία μεγαλώνει όταν πέφτει πολλή δουλειά (τα Χριστούγεννα βγήκαν έξω 20 ποδήλατα).

«Μέσα στο καταχείμωνο, ένας βουλευτής μάς είχε ζητήσει να αναλάβουμε την παράδοση καλαθιών-δώρων. Αυτό ομολογώ ότι ήταν δύσκολο, λόγω του όγκου των καλαθιών, αλλά το καταφέραμε».

Τα μέλη της εταιρείας, που σήμερα είναι έξι, οι πρωτεργάτες Χάρης, Κρίστιαν και Μιχάλης, αλλά και οι Νικόλας, Ανδρέας και Αγης, εκτός από τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν στους πελάτες τους έχουν και το πρόσθετο... ίδιον όφελος να διατηρούν τη φόρμα τους. «Μας έχει τύχει πελάτης που ήθελε μια παράδοση από τη Μαρίνα της Γλυφάδας στη Νέα Ερυθραία. Αυτό το πετύχαμε μέσα σε 45'. Μέσα μεταφοράς δεν χρησιμοποιούμε, ίσως ενίοτε τον προαστιακό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κάποιοι επειδή μας βλέπουν με το ποδήλατο θεωρούν ότι είμαστε κατάκοποι και μας προσφέρουν χυμούς, φαγητά ή γλυκά. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό που κάνουμε και παρά τη δυσκολία του μας ευχαριστεί. Οσο περνάει ο καιρός και η κουλτούρα του ποδηλάτου εδραιώνεται, τόσο πιο φιλικά γίνονται τα υπόλοιπα οχήματα απέναντί μας».
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248716/tahumetaforeis-me-orthopetalies/

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΛΕΥ ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΕΡΔΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ Α.Σ.Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ


Νέες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ


Νέα απεργία διαρκείας αναμένεται και από τους αυτοκινητιστές ταξί

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ξεκινώντας από την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σημειώνεται ότι ακόμα η απόφαση δεν έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από τα επιμέρους διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

Απεργία διαρκείας θα σηματοδοτήσει και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248741/nees-kinitopoiiseis-sta-mmm/

Μακούν: Σαν το Καραϊσκάκη πουθενά!

Την άποψη πως ο Ολυμπακός μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Καμερουνέζος μέσος που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί στο “Γ. Καραϊσκάκης”.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ζαν Μακούν κατά την παρουσία του στο Red Store:
 
«Έχω γνωρίσει πολλά γήπεδα, αλλά ειλικρινά σαν και αυτό δεν έχω ξαναδεί. Μας έχουν δώσει πολλούς βαθμούς γιατί τραγουδούν για εμάς από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι κάτι το ανεπανάληπτο.
 

Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, για τη συμπαράσταση που μας δίνει ο κόσμος. Αν με βάζατε να υπογράψω όλο το Καραϊσκάκη κάθε φορά που παίζω θα το έκανα. Είναι σημαντικό για εμάς που έχουμε τέτοιο κόσμο.

Δεν ξεχωρίζω το πρωτάθλημα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξέρουμε ότι αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα μπορούμε να παίζουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος μας πάντα είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εμείς. Και να μην ασχοληθούμε με το παιχνίδι του αντιπάλου

Κάναμε ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη, ένα δυνατό come back. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά με τη Μαρσέιγ, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα στη διοργάνωση. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».
 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102403&catid=1

Άσκηση της ισραηλινής ΠΑ στη Κύπρο - Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα


Ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος να δηλώνει στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι η η ΠΑ του Ισραήλ είναι έτοιμη να κάνει άσκηση στον εναέριο χώρο της Κύπρου.


Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι απολύτως “φυσιολογικό το Ισραήλ να εκτελεί αεροπορικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο συμμάχων του”.

Η εφημερίδα Haaretz, έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το Ισραηλινό ΥΕΘΑ,συνεπώς η αξιοπιστία της δήλωσης που μεταφέρει πολύ δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί,όπως και το ηχηρό μήνυμα που στέλνει το Ισραήλ στη Τουρκία,η οποία εξακολουθεί να προκαλεί ένταση στη περιοχή.Αν και ο ίδιος ο αξιωματούχος νοιώθει την ανάγκη να διευκρινήσει ότι η άσκηση δεν έχει σχέση με τη Τουρκία.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο Onalert.gr

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102415&catid=3

Μείωση τιμών ζητούν 32 βουλευτές του ΠαΣοΚ ...Επισημαίνουν τις ραγδαίες, αρνητικές αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη


Νέα μαζική κίνηση 32 βουλευτών του ΠαΣοΚ προς τέσσερις υπουργούς οι οποίοι με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν ζητούν δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της αγοράς».

Η ερώτηση την οποία υπογράφoυν οι βουλευτές Πιερίας κυρία Μαρία Μίχου και Ηρακλείου κ. Μανόλης Στρατάκης απευθύνεται προς τους υπουργούς κκ. Ευ. Βενιζέλο, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Παπακωνσταντίνου και Κ. Σκανδαλίδη και επισημαίνει τις ραγδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ζητούν την εφαρμογή μία ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας.

Ρωτούν τους τέσσερις υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε «οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το καλάθι της νοικοκυράς».

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Αφρ. Παπαθανάση, Ελ. Τσιαούση, Αθ. Παπαδόπουλος , Μ. Κυριακοπούλου, Ε. Παναρίτη, Σπ. Μαργέλης, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Δημ. Παπουτσής, Ε. Κουρουπάκη, Μ. Θεοχάρη, Σπ. Μοσχόπουλος, Λ. Μίχος, Μ. Σκραφνάκη, Βασ. Τσόνογλου, Π. Στασινός, Φ. Παρασύρης, Χρ. Μαγκούφης, Γ. Μιχελογιαννάκης, Παν. Δημητρουλόπουλος, Γ. Κασσάρας, Ε. Δαμιανάκης, Χ. Κεφαλίδου, Π. Ζούνη, Ν. Γιαννακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου, Θαν. Οικονόμου, Αλ. Αθανασιάδης, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Αρβανιτίδηςκαι Αικ. Φαρμάκη-Γκέκη.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=426343

Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Η Μιμή Ντενίση και η Ευγενία Μανωλίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Η ηθοποιός και η παρουσιάστρια θα φωτογραφηθούν για τη νέα καμπάνια του μη κυβερνητικού οργανισμού κατά του καρκίνου του μαστού «Στόχος - Πρόληψη» με τίτλο «Γίνε οικοδέσποινα με στόχο»!

Οι δυο γυναίκες της showbiz, που είναι και πολύ καλές φίλες, δέχτηκαν πριν από λίγο καιρό πρόταση από την πρόεδρο του ΜΚΟ «Στόχος – Πρόληψη», Μαριλένα Στρατοπούλου να είναι οι πρωταγωνίστριες της καμπάνιας. Τόσο η Μιμή όσο και η Ευγενία είπαν αμέσως το «Ναι».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=403454&cid=11

Το Εθνικό Θέατρο στις Καλλιτεχνικές Δράσεις της Αθήνας με την Αντιγόνη!

Mε στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη στην Αθήνα αλλά και να αλλάξει η αρνητική εικόνα της πόλης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τους εποπτευόμενους φορείς του και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιούν σειρά πολιτιστικών δράσεων σε δημόσιους χώρους: πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα.

Το Εθνικό θέατρο συμμετέχει στις καλλιτεχνικές αυτές δράσεις στο κέντρο της πόλης με την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή που θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Αρχαιολογικό Πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο χώρος παραχωρείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση, παρουσιάστηκε πέρυσι με τεράστια επιτυχία σε σχολεία της Αττικής και θα συνεχίσει και φέτος το μαγικό αυτό ταξίδι της σε σχολεία της Αττικής παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους, φέρνουν φέρουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους, σε ζωντανό θέατρο.

Οι παραστάσεις για σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για σχολεία: 2102588169 (Γκέλυ Καλαμπάκα)

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χριστίνα Μαξούρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=403524&cid=13

Επιχείρηση... τσουνάμι στα Χανιά


Άσκηση στο πλαίσιο του προγράμματος EU POSEIDON

Η αντιμετώπιση τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο, θα είναι το σενάριο επιχειρησιακής άσκησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU POSΕIDON, που θα εξελιχθεί σε πραγματικούς χρόνους την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου στα Χανιά.
Το πρόγραμμα EU POSEIDON -το οποίο συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας- πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης τραγωδίας στην Ιαπωνία.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοκιμάσει τις διαδικασίες ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην περίπτωση μιας μείζονος κλίμακας φυσικής καταστροφής καθώς και τις διαδικασίες επιχειρησιακής αξιοποίησης της ευρωπαϊκής συνδρομής από τις εμπλεκόμενες Εθνικές και Περιφερειακές Αρχές Πολιτικής Προστασίας.

Eιδικότερα, το σενάριο της άσκησης εξομοιώνει τον καταστροφικό σεισμό του 365 μ.Χ. Στην άσκηση θα συμμετάσχει ο καθηγητής κ. Κώστας Συνολάκης, η ερευνητική ομάδα του οποίου προσομοίωσε με ιστορικά στοιχεία για πρώτη φορά διεθνώς τον σεισμό του 365 μ.Χ. 

Πρόγραμμα άσκησης «EU POSEIDON 2011» στα Χανιά

Τρίτη 25 Οκτωβρίου :
Ώρα 10:30 – 12:30 το πρωί στη θέση Κλαδισός, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
Ώρα 13:00 Συντονιστικό Όργανο στην έδρα Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Ώρα 14:30 – 17:00 στο παλιό Νοσοκομείο Χανίων, (σε πλήρη ανάπτυξη Εθνικές και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις).
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/248611/epiheirisi-tsounami-sta-hania/