Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται μπάρες σε Μετρο και ΗΣΑΠ


Σταθερές πύλες εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες θα εγκατασταθούν στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού για να αποτρέψουν τους λαθρεπιβάτες.


Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ

Όλα αυτά προβλέπονται στο νέο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τον υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης.

"Με το νέο σύστημα, πέραν των σημαντικών δυνατοτήτων που παρέχονται για διαμόρφωση συνδυασμένης, ευέλικτης και αποδοτικής τιμολογιακής πολιτικής με σύνθετα και ελκυστικά προϊόντα για τον επιβάτη, προβλέπεται και η εγκατάσταση σταθερών πυλών εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου" αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

"Ανάλογο σύστημα εξ αποστάσεως αναγνώρισης-επικύρωσης του εισιτηρίου προβλέπεται να εγκατασταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με στόχο τον εύκολο εντοπισμό και την αποτροπή επιβίβασης ατόμων που δεν έχουν στην κατοχή τους νόμιμο κόμιστρο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης",  προσθέτει ο κ. Μαγκριώτης.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102294&catid=3

Το Fox News βρέθηκε για ρεπορτάζ στο Μοσχάτο (φωτό)

Το Αμερικάνικο Fox News, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη βρέθηκε στο Μοσχάτο για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο διεθνούς φήμης ανταποκριτής, Greg Palkot, ο οποίος έχει καλύψει, μεταξύ άλλων, τις ταραχές στην Αίγυπτο και την καταστροφή στην Ιαπωνία από τον πυρηνικό αντιδραστήρα, μίλησε με Μοσχατιώτες για την κρίση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Αρχικά, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολο Σιώκα. Ο κ. Σιώκας ρωτήθηκε πώς η κρίση έχει επηρεάσει τους νέους ανθρώπους, για την ανεργία, τις αιτίες που έφθασε η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση αλλά και για τις διαδηλώσεις που θα λάβουν χώρα ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνέχεια, περπατώντας μαζί με το συνεργείο στο Μοσχάτο, βρήκε, σε τοπικό καφενείο, ηλικιωμένους τους οποίους ρώτησε για το πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα μετά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν υλοποιηθεί.

Αρκετά πλάνα τραβήχτηκαν από διάφορα σημεία της πόλης μας σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αμερική η καθημερινότητα των Ελλήνων ενώ στο τέλος ο κ.  Palkot δήλωσε ενθουσιασμένος από την ησυχία και την ομορφιά της πόλης μας μα πάνω απ’όλα από τον ελληνικό ήλιο.

Το video πρόκειται να παιχτεί αυτές τις ημέρες στο κεντρικό δελτίο του Fox News, που μαζί με το CNN είναι τα δύο μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια στην Αμερική, αλλά και στον κόσμο. Φυσικά, μόλις το βρούμε θα το αναρτήσουμε και στο blog μας, καθώς πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το Μοσχάτο.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτές.


 http://moschato-live.blogspot.com/2011/10/fox-news.html#ixzz1bQX4yly3
http://moschato-live.blogspot.com 

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.. Δελτίο Τύπου Σύγχρονος Χορός .. Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00 Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις. ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ της Μάχης Δημητριάδου Lindahl


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011





Το Σχήμα της Απουσίας ένα έργο αφιερωμένο στους αγνοούμενους, παρουσιάζει από την Κύπρο  η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου-Lindahl με την ομάδα της Ασώματες Δυνάμεις, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, στις 21 και 22 του Οκτώβρη.

Το Σχήμα της Απουσίας αποτελείται από τα μέρη Σημαδεμένο πουκάμισο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατφόρμα Σύγχρονου χορού το 2010 στο Θέατρο Ριάλτο και  αργότερα μαζί με το δεύτερο μέρος, που φέρει τον τίτλο  Βαρύτητα, στο θέατρο Παλλάς της  Λευκωσίας το Δεκέμβρη  2010.

Σημειώνει η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου-Lindahl: "Το έργο είναι αφιερωμένο τόσο σε αυτούς που χάθηκαν όσο και σε αυτούς που έμειναν πίσω, να θυμούνται, να ελπίζουν, να ονειρεύονται.   Η διαδικασία του πένθους είναι μια μακρά πορεία από το σκοτάδι στο φώς... μια απόπειρα συμφιλίωσης με τη ζωή και το θάνατο. Η επιθυμία είναι ικανή  ν΄ αναδημιουργεί τα αγαπημένα σχήματα  και να τα κρατά με τρυφερότητα στην αγκαλιά της μνήμης...  Όσοι αγαπούμε δεν χάνονται ποτέ...
Το χορογραφικό λεξιλόγιο είναι ρευστό, αλλού λυρικό κι αλλού δωρικό. Η αναπνοή,  η αίσθηση της βαρύτητας, η λιτή κίνηση, το ν΄ αφουγκράζεσαι τον άλλον, το να νοιώθεις το κενό του χώρου γεμάτο από μια παλλόμενη ...απουσία.
Το μουσικό όπως και το οπτικό μέρος της παράστασης έχει μεγάλη σημασία για μένα, το να συνθέσουμε εικόνες που μαζί με το χορό και τη μουσική δημιουργούν ή αποκαλύπτουν εσωτερικά τοπία του νου, της επιθυμίας, της μνήμης, των ονείρων.
Στο Σχήμα της Απουσίας προσπάθησα να συνδέσω τις προσωπικές μου μνήμες με το αίσθημα του τόπου, των ανθρώπων και της ιστορίας τους. Το να φτιάξω ένα τέτοιο έργο είναι σαν να αποδίδω φόρο τιμής στη χώρα που με φιλοξενεί.”


Χορογραφία/σκηνοθεσία:  Μάχη Δημητριάδου - Lindahl
Μουσική:   Γιώργος Κολιάς
Τραγούδι:  Κωνσταντίνος Μελίδης
Video art:  Χριστόφορος Λάρκου
Σκηνικά / κοστούμια: Έλενα Κατσούρη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Ξυλογραφίες: από το έργο του Τηλέμαχου Κάνθου Τα Σκληρά Χρόνια
Ποίηση:   Νεσσιέ Γιεσσίν  Το Φώς που γεννιότανε εντός  μου

Χορεύουν : Λοΐζος Κωνσταντίνου, Μαρίνα Πογιατζή,
                   Χριστίνα Πατσαλή, Αλίκη Ευγενίου, Πέτρος Κονναρής

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Ομάδα Χορού Ασώματες Δυνάμεις
ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ
Μάχης Δημητριάδου Lindahl
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια:  55'  
Εισιτήριο: 12€ ενιαίο
            10€ Μέλη Σωματείου Χορογράφων – Χορευτών (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ),
                    Μέλη Σωματείου Χορογράφων, Σπουδαστές Σχολών Χορού 


Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη: του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Σπιτιού της Κύπρου, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Χορηγοί:
Όμιλος Σιακόλα,
Τράπεζα Κύπρου,
Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη

Χορηγοί επικοινωνίας:
Culturenow,
Dancepress,
Go out,
Mediart,
Camera stylo οn line,
Forfree  

*****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ                 Το Ποντίκι            METROPOLIS     
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr        in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Βραδιά Μιχάλη Κακογιάννη στη Θύρα Τέχνης Παιανίας


Μια βραδιά αφιερωμένη στον αξέχαστο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη διοργανώνει η Θύρα Τέχνης Παιανίας στο Θέατρο της Συνιδιοκτησίας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Για τον σκηνοθέτη και το έργο του θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες Ανδρέας Θωμόπουλος και Τάσος Ψαράς, ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Νίκος Χύτας.

Τραγούδια σε στίχους του διάσημου έλληνα σκηνοθέτη θα ερμηνεύσουν μαθητές του Δημοσθενείου Λυκείου και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Στέλλα», με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα.

Είσοδος ελεύθερη.

*ΘΥΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Σπ. Αγγελή 14, Παιανία, τηλ. 210-6029508

___________________________
Michael Cacoyannis Foundation
206 Piraeus St, Tavros,
Athens 177 78, Greece
T +30 210 3418 550
F +30 210 3418 570

Website: www.mcf.gr

Οι ταινίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τον επόμενο μήνα ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, καθώς η ταινία του «Οι Απόγονοι» με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ θα σηκώσει την αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον.

Ο Αλεξάντερ Πέιν, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ.Χέμινγκς, ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία. Κεντρική φιγούρα της ιστορίας είναι ένας πατέρας (που υποδύεται ο Κλούνεϊ) ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον με την ταινία «Μάθρα Μάρσι Μέι Μάρλιν» του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν, που έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

http://www.star.gr/civilization/112450

Τα θέλει όλα ο Κασίγιας!


Δεν φάνηκε να περιορίζεται σε έναν τίτλο ο Ίκερ Κασίγιας, αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας θέλει να κατακτήσει ότι… κυκλοφορεί.
Ο 30άχρονος άσος της Ρεάλ και της Ισπανίας έχει ήδη πάρει τα πάντα σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά δεν νιώθει καλυμμένος. Άλλωστε, αν συνέβαινε αυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας», τότε θα είχε αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο:
«Θέλω να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους. Θέλω ένα πέμπτο πρωτάθλημα, ένα δεύτερο κύπελλο και ένα ακόμα παγκόσμιο κύπελλο. Σε αυτά στοχεύω. Αν ποτέ αισθανθώ κούραση ή αν δεν θέλω τίτλους, τότε θα αφήσω άλλους να αναλάβουν τα καθήκοντα μου».
Και συνέχισε αποκαλύπτοντας τις συμβουλές του στα παιδιά, τις οποίες ακολουθεί ο ίδιος στην επαγγελματική του καριέρα:
«Τα κλειδιά στην κατάκτηση τίτλων είναι η φιλοδοξία, η αποφασιστικότητα και η ελπίδα. Ο καθένας είναι πρώτα απαιτητικός με τον εαυτό του και στην συνέχεια με τους υπόλοιπους. Αυτό λέω στα παιδιά, να κυνηγούν τα όνειρα τους. Σαν παιδί ήθελα να γίνω τερματοφύλακας της Ρεάλ και τα κατάφερα, επειδή ήμουν αποφασισμένος»
Πηγή: onsports.gr
http://www.newsbomb.gr/sports/story/86957/ta-thelei-ola-o-kasigias

Απαγόρευση του καπνίσματος στα στάδια του Euro 2012


Αλλά και της πώλησης και διαφήμισης προϊόντων καπνού

Την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος μέσα και περιμετρικά από τα γήπεδα σε Πολωνία και Ουκρανία, όπου θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι το Euro 2012 ανακοίνωσε η UEFA.

Μάλιστα, προκειμένου να διαφυλάξει τους φιλάθλους από τον πειρασμό, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απαγόρευσε εξίσου την πώληση και τη διαφήμιση προϊόντων καπνού στους ίδιους χώρους.

«Η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά τον σεβασμό στην υγεία των θεατών και όλων όσων παίρνουν μέρος στη διοργάνωση», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/247756/apagoreusi-tou-kapnismatos-sta-stadia-tou-euro-2012/

Παντρεύεται ο Σωτήρης Καλυβάτσης;


Όλη η αλήθεια για το ευτυχισμένο ζευγάρι

Για το ενδιαφέρον τους να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μίλησαν ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Καλυβάτσης και η σύντροφός του Αντογόνη Ψυχράμη.

Το ζευγάρι πιο ερωτευμένο από ποτέ μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια ενώ ο Σωτήρης Καλυβάτσης δήλωσε πως δεν είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της συντρόφου του. Βέβαια ο γνωστός ηθοποιός αστειευόμενος δήλωσε πως τώρα με την οικονομική κρίση σκέφτονται να παντρευτούν όπου να ‘ναι. «Πρέπει να παντρευτούμε όλοι, να κάνουμε πολλά παιδιά, για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα πίσω».

Παράλληλα με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει συνέχισε να σχολιάζει για το συγκεκριμένο θέμα: «Πολιτικό δεν κάνω με τίποτα. Θρησκευτικό με ανατριχιάζει. Το στρατιωτικό έμεινε, αλλά δεν τα πάω καλά ούτε με αυτή την εξουσία».

Η Αντιγόνη Ψυχράμη από την άλλη μάλλον δεν είναι και πολύ θετική στο θέμα του γάμου αφού αναρωτιέται γιατί θα έπρεπε να παντρευτεί ενώ τονίζει πως είναι αρκετά μικρή για να κάνει κάτι τέτοιο.

«Μα, γιατί να παντρευτώ; Είμαι πολύ μικρή ακόμα για να παντρευτώ. Δεν θέλω γάμους», αποκαλύπτοντας πως είναι μόνο 24 χρόνων. «Εγώ κοιτάω το τώρα. Αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένη, περνάω μια χαρά. Δεν σκέφτομαι τώρα το μέλλον και τι θα γίνει».
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/247628/padreuetai-o-sotiris-kaluvatsis/

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Χ. Παπουτσής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του διαδηλωτή


Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τον υπουργό

Με μια λιτή ανακοίνωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το θάνατο του διαδηλωτή ενώ παράλληλα έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. 

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ένας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.»
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/247909/o-h-papoutsis-exefrase-ta-sullupitiria-tou-gia-to-thanato-tou-diadiloti-/

Θέλει μεγάλο ρεκόρ η Παπαχρήστου!

Μία επίδοση πάνω από τα 15 μέτρα θέλει να πετύχει τη νέα σεζόν η Βούλα Παπαχρήστου όπως σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν να ελπίζει με τέτοια επίδοση και σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αρκετές είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο του άλματος τριπλούν με τελευταία την παγκοσμίου επιπέδου, Πηγή Δεβετζή. Πλέον, στο προσκήνιο έχει περάσει η νεαρή Βούλα Παπαχρήσου η οποία μετά και τις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων, ελπίζει πως μπορεί να γράψει με «χρυσά» γράμματα και το δικό της όνομα στη βίβλο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.
«Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει με αυξημένους ρυθμούς και θέλω φέτος να... γράψει 15 μέτρα»σχολίασε στην σελίδα της στο Facebook η Βούλα Παπαχρήστου η οποία με αυτό τον τρόπο δείχνει πως μπαίνει ορεξάτη ενόψει της νέας σεζόν και έχει μεγάλες βλέψεις για μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά με ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά φυσικά και Ολυμπιακού Αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο.
http://www.gazzetta.gr/article/item/234014-thelei-megalo-rekor-e-papahrestou

Συνδικαλιστής πατέρας δύο κοριτσιών έπεσε νεκρός στο Σύνταγμα

20.10.2011


19:2
Πρώτη ανάρτηση:  20/10/2011  17.48

Κατέληξε ο 53χρονος συνδικαλιστής που είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, λίγη ώρα αφότου προκλήθηκαν τα σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε διαδηλωτές.

Πληροφορίες από τον Ευαγγελισμό λένε ότι αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά ανεπισήμως από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και οι οποίοι είδαν σε απαρηγόρητη κατάσταση την σύζυγό του και λοιπούς συγγενείς. Κυβερνητικές πηγές αμέσως ενημέρωσαν ότι ο θάνατος του διαδηλωτή προέρχεται από παθολογικά αίτια και ότι ο συγκεκριμένος δεν έφερε κακώσεις ή χτυπήματα. Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από τον Ευαγγελισμό, όπου αναφέρεται ότι "περί τις 16.45 προσεκομίσθη άνδρας ηλικίας 53 ετών από την Αίγλη Ζαππείου χωρίς σφυγμούς. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 50 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα".

Η είδηση ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου και σχετική συζήτηση έγινε και στην Βουλή.



Περισσότερα στο http://www.star.gr/ellada_kosmos/112398



Συνδικαλιστής έπεσε νεκρός στο Σύνταγμα


Κατέληξε ο 53χρονος συνδικαλιστής που είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, όταν προκλήθηκαν τα σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε διαδηλωτές.

Πληροφορίες από τον Ευαγγελισμό όπου κατέληξε λένε ότι αιτία του θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς.

Η πληροφορία μεταδίδεται ανεπισήμως από τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νοσοκομείο και οι οποίοι είδαν σε απαρηγόρητη κατάσταση την σύζυγό του και λοιπούς συγγενείς.

Η είδηση ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου και σχετική συζήτηση έγινε και στην Βουλή.Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις...


http://www.star.gr/ellada_kosmos/112398/

Πεδίο μάχης οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα


Εκτεταμένες μάχες των ΜΑΤ με κουκουλοφόρους

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η πλατεία Συντάγματος καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εξαπολύσει επίθεση με εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ρίξει χημικά ακόμα και στους γύρω δρόμους στην Ερμού και την Μητροπόλεως με την κατάσταση να είναι αποπνικτική, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν . Οι ομάδες των κουκουλοφόρων απαντούν με ρίψεις βομβών μολότοφ και πετρών ενώ έχουν ανάψει δεκάδες φωτιές.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/247806/pedio-mahis-oi-dromoi-guro-apo-to-sudagma/

Ο Καντάφι είναι νεκρός, λένε οι αντικαθεστωτικοί


Υπέκυψε στα τραύματά του

Νεκρός είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με έναν επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ο Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του, είπε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του κοντά στη Σύρτη. 

Η πληροφορία πάντως δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από καμία άλλη πηγή. 
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/247700/o-kadafi-einai-nekros-lene-oi-adikathestotikoi-/

«Φωτιά στα κόκκινα» οι νέες κολεξιόν

Πολλοί είναι οι σχεδιαστές που έχουν συμπεριλάβει το κόκκινο στη νέα τους κολεξιόν, σύμφωνα με το βρετανικό τεύχος του Vogue.
Ντυθείτε λοιπόν στα κόκκινα και τραβήξτε τα βλέμματα!

Διάφορες σταρ του Χόλιγουοντ όπως οι Eva Longoria, Kim Kardashian, Kate Holmes, Beyonce,σε διάφορες κοσμικές τους εμφανίσεις έχουν επιλέξει κατακόκκινες τουαλέτες κλέβοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις.

Αν πάλι θεωρείται τολμηρό να βγείτε από το σπίτι σας με ένα φόρεμα στο χρώμα του πάθους, μπορείτε να επιλέξετε “δημιουργίες” στο χρώμα του μπορντό.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_4970.html

Έρχεται αντιπροσωπεία της Ελβετίας στην Ελλάδα για τις καταθέσεις


Αντιπροσωπεία της Ελβετίας θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, για  διερευνητικές συνομιλίες σχετικά με την φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Εβελίν Βίντμερ-Σλουμπφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία έρχεται στην Ελβετία προκειμένου να διεξαχθούν προκαταρκτικές συνομιλίες και να αποσαφηνιστούν οι τεχνικές απορίες» ανέφερε η ΥΠΟΙΚ της Ελβετίας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «πάντα υποστηρίζαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε μια συμφωνία με την Ελλάδα».  

http://www.star.gr/politics/112254

Σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ ...Αν Χάθαγουεϊ, Ράσελ Κρόου, Χιού Τζάκμαν στο μιούζικαλ «Οι Άθλιοι»


Λος Αντζελες
Το διάσημο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο σινεμά. Αυτή τη φορά επανέρχεται... κάπως διαφορετικά.

Το βιβλίο που έγινε ποπ όπερα και ανέβηκε στην σκηνή του Μπροντγουέι, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μιούζικαλ.

Τον ρόλο του Γιάννη Αγιάννη αναλαμβάνει ο Χιού Τζάκμαν, ο Ράσελ Κρόου γίνεται Ιαβέρης, ενώ η Αν Χάθαγουεϊ αναλαμβάνει τον ρόλο της Φαντίνα.

Στην σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Τομ Χούπερ, δημιουργός του πολυβραβευμένου Λόγου του Βασιλιά.

Η εταιρεία παραγωγής Universal σκοπεύει να προβάλλει την ταινία στις αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου 2012, εν μέσω της οσκαρικής κούρσας, ελπίζοντας σε μερικά χρυσά... αγαλματίδια.



http://news.in.gr/culture/

Θα μας τρελάνει ο ΑΠΟΕΛ


Ισοπαλία 1-1 μέσα στην Πόρτο

Δεν είναι ομάδα, είναι ΥΠΕΡ-ομάδα! Αυτός ο ΑΠΟΕΛ δεν χαμπαριάζει ούτε από έδρες, ούτε από… μεγάλες ευρωπαϊκές «δυνάμεις».

Η κυπριακή (υπέρ)ομάδα πήρε αυτό που ήθελε από το «Ντραγκάο», 1-1 κόντρα στην Πόρτο και παραμένει σε θέση «οδηγού» στην κούρσα του 7ου ομίλου του Champions League, έπειτα από την 4η αγωνιστική. Ισοπαλία 2-2 στο Σαχτάρ- Ζενίτ.

Πόρτο-ΑΠΟΕΛ 1-1
(13’ Χουλκ- 19’ Άιλτον)

Σαχτάρ –Ζενίτ 2-2
(15’ Γουίλιαν, 45+1’ Αντριάνο-33’ Σιροκόφ, 42’ Φαϊζούλιν)

Βαθμολογία:

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) ΑΠΟΕΛ 5 (4-3)
2) Ζενίτ 4 (6-5)
3) Πόρτο 4 (4-5)
4) Σαχτάρ 2 (4-5)

Πηγή: sportfm.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/247386/tha-mas-trelanei-o-apoel/