Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μάθετε αναλυτικά ποια ΜΜΜ απεργούν την Πέμπτη

Αεροπλάνα και βαπόρια… όλα τα μεταφορικά μέσα απέχουν και αύριο! Η απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζεται και την Πέμπτη εξαιτίας της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

Αναλυτικά:

-λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5:00 π.μ.) μέχρι τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

- «Χειρόφρενο» όλη την ημέρα τραβάει ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος 

-Το ΜΕΤΡΟ θα εκτελεί δρομολόγια μόνο το χρονικό διάστημα 9:00-24:00 ενώ οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ αποκόπτονται από το δίκτυο. Επίσης, η γραμμή 3 του μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

-Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια μόνο το χρονικό διάστημα 8:00-24:00, ενώ κανονικά θα λειτουργεί μετά τις 9:30.

- Κανονικά θα γίνουν πτήσεις αεροπλάνων, ενώ τα ταξί θα τραβήξουν χειρόφρενο για μια ακόμα μέρα.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/112218

«Καμπάνα» για την απασχόληση παράνομου μετανάστη


Τι θα συμβεί αν σας πιάσουν

Πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά μετανάστη θα κληθούν να καταβάλουν οι εργοδότες που τους απασχολούν παράνομα. 

Τα αυστηρότερα μέτρα για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομους μετανάστες τρίτων χωρών περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επιβολή ελάχιστων προτύπων, που συζητήθηκε χθες στο υπουργικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές και τα ημερομίσθια στους μετανάστες τουλάχιστον για 3 μήνες, αν ο εργοδότης δεν μπορεί να αποδείξει το διάστημα που τον απασχολεί. 

Ακόμη η συγκεκριμένη επιχείρηση θα αποκλείεται από επιδοτήσεις και από συμβάσεις με το Δημόσιο ως και 5 χρόνια, ενώ θα επιβάλλεται και προσωρινό ή οριστικό κλείσιμο ανάλογα με την περίπτωση.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/247320/kabana-gia-tin-apasholisi-paranomou-metanasti/

Το 2,5 εκατ. δολαρίων εσώρουχο της Μιράντα Κερ

Η Μιράντα Κερ θα είναι ο «τιμώμενος άγγελος» της Victoria Secret για τη φετινή χρονιά, καθώς είναι αυτή που επιλέχθηκε να φορέσει το εσώρουχο- κόσμημα της εταιρείας, αξίας 2,5 εκατ. δολαρίων.

Η 28χρονη Αυστραλέζα καλλονή θα κλείσει την επίδειξη της γνωστής εταιρείας, που θα μεταδοθεί ζωντανά τον Νοέμβριο από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η επίδειξη για τον κατάλογο «Όνειρα και Φαντασιώσεις των Χριστουγέννων» (Christmas Dreams & Fantasies) αναμένεται να στρέψει τα φώτα της παγκόσμιας μόδας επάνω της.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=401885&cid=11

Απάντηση Δημάρχου στη δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα»


Η δημοτική κίνηση «Δράση- Τώρα», με χθεσινή ανακοίνωσή της κατηγορεί την δημοτική πλειοψηφία ότι στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνεται το θέμα σχετικά με την οικονομική κρίση και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Στο προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο που είχατε θέσει το θέμα, είχα απαντήσει οτι θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και έτσι ακριβώς θα γίνει.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη του μεθαυριανού Δημοτικού Συμβουλίου έχει συμπεριληφθεί θέμα με τίτλο:

«Συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία». Συνεπώς παραβιάζετε ανοικτές θύρες.

Η στάση της Δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη. Με ανακοίνωσή μου εδώ και ημέρες αναγνωρίζω το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων στους Δήμους αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα των δημοτών.

Οι σύλλογοι των εργαζομένων γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι τη στάση μου και ότι είμαι πάντα δίπλα τους στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, η παράταξή μας υπερψήφισε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου το ομόφωνο, τελικά, ψήφισμα για την οικονομική κατάσταση στο οποίο « καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και άπαντες τους Έλληνες βουλευτές να σταθούν στο πλευρό του Έλληνα εργαζόμενου σταματώντας εδώ και τώρα τα μονόπλευρα αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο βροντοφωνάζοντας αυτό που ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος βροντοφωνάζει, δεν αντέχουμε άλλο».

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι άδικα γιατί είναι οριζόντια και πλήττουν, κυρίως, τα χαμηλόμισθα στρώματα και όχι εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που θα έπρεπε να συνεισφέρουν τα περισσότερα για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.

 Άλλωστε οι δημοτικοί σύμβουλοι και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε εξ αντικειμένου δίπλα στους εργαζόμενους γιατί είμαστε και εμείς εργαζόμενοι που βιώνουμε έντονα την κρίση και που έχουμε ανέργους στις οικογένειές μας. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και έχουμε εκλεγεί με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουμε την πόλη και τους πολίτες της.

Θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους πολίτες και ιδιαίτερα στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες ενώ ο Δήμος ως κοινωφελής Οργανισμός οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη του το «κοινό καλό».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου



http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2011/10/blog-post_8682.html

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΙΑΟΥΛΗ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ




Προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Μοσχάτου – Ταύρου

Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες/ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στην περιοχή μας πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα που θα επιβαρύνουν την κυκλοφορία της περιοχής. 
Η οργή και η αγανάκτηση μας έγινε μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2011 θα συζητηθεί   η σχετική απόφαση της επιτροπής «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» και μάλιστα με τον προκλητικό τίτλο :
«6. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 10/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπως διαμορφώθηκε μετά και από την διαβούλευση, με θέμα «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Β.Α. τμήμα δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου» Αλήθεια ποιάς διαβούλευσης; Γιατί εμείς σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, ούτε ενημερωθήκαμε, ούτε ρωτηθήκαμε και κανείς δεν διαβουλεύτηκε μαζί μας!!!!!!
Θέλουμε λοιπόν με αυτό το υπόμνημα να διαμαρτυρηθούμε για τα σχεδιαζόμενα για μας χωρίς εμάς και να σας τονίσουμε, μιας και η «δημοκρατική σας ευαισθησία» δεν μας έδωσε την ευκαιρία να το κάνουμε πριν, για όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας.
Η περιοχή Καποδιστρίου – Μιαούλη είναι οι κύριοι δρόμοι που περνούν τα παιδιά μας για να πάνε στο δημοτικό αλλά και στο γυμνάσιο-λύκειο που υπάρχουν στην περιοχή.
Ακόμη το συγκεκριμένο σημείο, που κατά την μελέτη θα γίνει διπλός δρόμος, σήμερα εξυπηρετεί το γήπεδο του Μοσχάτου και τις γενικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.
Κάθε μέρα χιλιάδες νέα παιδιά κινούνται επί των οδοστρωμάτων των οδών, είτε για να πάνε στα σχολειά της περιοχής (πρωινές και μεσημεριανές ώρες), είτε για να πάνε στα γήπεδα για προπόνηση (κύρια της απογευματινές και βραδινές ώρες).
Η κίνηση πεζών στην περιοχή δεν σταματάει ούτε το Σαββατοκύριακο μιας και υπάρχουν αγώνες τις μέρες αυτές.
Βέβαια κανείς από τους «μελετητές» δεν έκαναν τον κόπο να πάρει υπόψη του αυτό το στοιχείο. 
Η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη τόσο από τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν το γήπεδο, αλλά και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής  και το κτήριο των δημοτικών συνεργείων.
Η επιτροπή «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ???» προτείνει λοιπόν να γίνει οδός ήπιας κυκλοφορίας ένας δρόμος που δεν υπάρχουν κατοικίες (το τμήμα της Γράμμου – Ελ. Βενιζέλου από Χιμάρας έως Πλάτωνος έχει κτήρια μόνο εμπορικής χρήσεις, το πίσω μέρος του δημοτικού και το νηπιαγωγείο).
Πέρα όμως από αυτά η τεχνική μελέτη υπογράφεται από ένα πολιτικό μηχανικό και μια αρχιτέκτονα, και όχι από συγκοινωνιολόγο.
Τέλος η μελέτη δεν φέρει ούτε την υπογραφή του ΗΣΑΠ, ούτε την υπογραφή του ΟΑΣΑ.
Για τον πρώτο οργανισμό, γνωρίζουμε ότι έχει άλλα σχέδια στις μελέτες που έχουν γίνει και έχουν σχέση με τον σταθμό του ΗΣΑΠ στους Ταξιάρχες και για τον δεύτερο γιατί τον αφορά άμεσα.
Ζητάμε να μην γίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές.
Έχουμε δικαίωμα και στις αποφάσεις αλλά και στην ποιότητα ζωής μας.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:


Στην περιοχή Κρεμαστή της Ρόδου ..Κλέβουν ακόμη και…αθλητικά μετάλλια!

Κυριολεκτικά ό,τι βρουν μπροστά τους κλέβουν πια οι διαρρήκτες, ακόμη και αντικείμενα ευτελούς αξίας που πιστεύουν ότι μπορεί να τους αποφέρουν κέρδος. Αυτό συνέβη στην περίπτωση ενός αθλητικού συλλόγου στη Ρόδο, όπου οι δράστες άρπαξαν τα...μετάλλια των αθλητών!

Οι δράστες παραβίασαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο την πόρτα του Ομίλου Αντισφαίρισης στην Κρεμαστή, μπήκαν μέσα και αναστάτωσαν τον χώρο ψάχνοντας για χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Το μόνο που βρήκαν, όμως, ήταν κάποια μετάλλια που είχαν κερδίσει οι παίκτες του τένις στους αγώνες τους και τα πήραν μαζί τους! Φεύγοντας, όμως, κατάλαβαν ότι δεν ήταν ούτε χρυσά, ούτε ασημένια, αλλά απλώς...βαμμένα με τα χρώματα αυτά!

Έτσι, τα ξεφορτώθηκαν πετώντας τα σε μια γωνιά κοντά στα γραφεία! Τα μέλη του Ομίλου που διαπίστωσαν την κλοπή την επόμενη μέρα, την κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Όσο για τα μετάλλια, που περισσότερο αναμνηστικά ήταν παρά αξίας, τα βρήκε κάποιος από τους αθλητές πεταμένα και τα επέστρεψε στην θέση τους!

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί έναν 29χρονο Έλληνα στην περιοχή του Ευλάλου στην Ξάνθη, την στιγμή που είχε τρυπώσει στις εγκαταστάσεις ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και προσπαθούσε να κλέψει ράβδους χαλκού. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν για να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες του εργοστασίου, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=153109

Οι Ελληνίδες star ανέβηκαν στην πασαρέλα...Συμμετείχαν στην εκδήλωση για “Το χαμόγελο του παιδιού”


Μια φιλανθρωπική εκδήλωση αφιερωμένη στο “Χαμόγελο του παιδιού” πραγματοποιήθηκε χθες στο βράδυ στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, όπου συμμετείχαν πολλές διάσημες παρουσίες.
 
Οι celebrities από το χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου, του χορού και του μόντελινγκ συμμετείχαν στην επίδειξη μόδας, φορώντας ρούχα από την τελευταία collection της raxevsky. 

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ ανάμεσα στις διάσημες παρουσίες που έκαναν πασαρέλα ήταν η Κατερίνα Λέχου, η Τζένη Μπότση, η Σοφία Παυλίδου και η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Δυναμικό “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν η Μαρία Αντιμισάρη, η Έμιλυ Ματθαιακάκη, η Ελένη Καρποντίνη, η Νικολέτα Ράλλη, η Θεοδώρα Βουτσά, η Άριελ Κωνσταντινίδη, η Μαρία Γεωργιάδου, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Άννα Πρέλεβιτς και πολλές ακόμα συμμετέχουν αφιλοκερδώς.


Διαβάστε περισσότερα στο TLife.gr
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101739&catid=10

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ Η ΧΩΡΑ

Κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το απεργιακό μέτωπο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο εισέρχεται την Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και...
ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως και αύριο την ίδια ώρα στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει χωριστές συγκεντρώσεις τις ίδιες ώρες στην Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και σε ασφαλιστικά ταμεία.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν επίσης οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.
Παράλληλα, και τις δύο ημέρες απεργούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από τη Δευτέρα.
Στο χώρο της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί θα λάβουν επίσης μέρος στην 48ωρη κινητοποίηση.
Συνεχίζονται μέχρι και την Πέμπτη οι 48ωρες απεργίες των εφοριακών. Και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο. Κλειστά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ τα αρτοποιεία με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, αλλά και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα συμμετάσχει στη σημερινή απεργία ο κλάδος των πωλητών φρουτολαχανικών.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μεταβούν οι πολίτες στις συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, σήμερα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00, τα τρόλεϊ από τις 09.00 έως τις 21.00, οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 10.00 έως τις 18.00, οι συρμοί του Τραμ από τις 08.00 έως τις 20.00 και οι συρμοί των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το τμήμα του Μετρό Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αύριο Πέμπτη τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00, τα τρόλεϊ από τις 09.00 έως τις 21.00, οι συρμοί του Τραμ από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας, και οι συρμοί του ΗΣΑΠ καθώς και του Μετρό από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει και αύριο κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα και αύριο, με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα παραμείνουν κλειστοί για το επιβατικό κοινό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Σήμερα και αύριο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος αλλά και τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα εκτελούν δρομολόγια, λόγω της τριήμερης απεργίας των σιδηροδρομικών η οποία ξεκίνησε χθες Τρίτη.

Ακόμη, σήμερα και αύριο δεν θα κυκλοφορούν ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα.

Χωρίς αστικά λεωφορεία για 48 ώρες θα μείνει και η Θεσσαλονίκη από σήμερα.

Μετ΄ εμποδίων οι πτήσεις
Σε 12ωρη αντί της 48ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει προχωρούν τελικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Η απεργία ξεκίνησε από τις 00:01 της Τετάρτης.



http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_2725.html

Πειραϊκή Αμφικτυονία

Μανιάτες, Κρητικοί, Υδραίοι, Ιθακήσιοι, Κεφαλονίτες, Αρκάδες, Καρπάθιοι, και πολλοί άλλοι Πειραιώτες, απ' όπου και αν κατάγονται, θα έχουν την ευκαιρία για τρεις ημέρες να συναντηθούν στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.


Εκεί ο δήμος έχει στήσει ένα πολιτιστικό πανηγύρι, στο οποίο θα συμμετάσχουν σύλλογοι και φορείς απ' όλες τις περιοχές της χώρας. Η 1η Πειραϊκή Αμφικτυονία, όπως ονομάζει ο δήμος το φεστιβάλ, διοργανώνεται για πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν η παράδοση και ο πολιτισμός ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους καταγωγής. Στην πλατεία Κοραή θα έχουν στηθεί περίπτερα για 20 πολιτιστικούς συλλόγους από διάφορα μέλη της Ελλάδας και θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, χορευτικά και άλλα τοπικά έθιμα. Στη φωτογραφία ο Πειραιάς του Αγήνωρα Αστεριάδη. Χ.ΠΑΠ.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=318789

Στην ΤV ο Ολυμπιακός!

Κανονικά θα μεταδοθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ντόρτμουντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απόψε στις 21:45, αφού η ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΡΤ για να γίνει κάτι τέτοιο.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Η ΠΟΣΠΕΡΤ για λόγους ισότητας και ανταγωνιστικότητας και συναισθανόμενη τη θέληση του Έλληνα πολίτη, που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων 40 χρόνων από τις πολιτικές φτώχειας, ανέχειας και εξαθλίωσης της κυβέρνησης της τρόικας, καθώς και την επιθυμία των φιλάθλων να δουν τον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της να δώσει εξαίρεση στο προσωπικό από τις 21:30 της Τετάρτης, ώστε να καλυφθεί από τη ΝΕΤ η μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ για το Champions League καθώς και όλη η υπόλοιπη αθλητική κίνηση μέχρι το τέλος του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα περνάει κρόουλ με τα αιτήματα των απεργών».


http://feedproxy.google.com/~r/Gazzettagr/main/~3/7LegtQVYUyE/233543-sten-tv-o-olubiakos

Καμία στάση σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό


Κλειστοί σταθμοί του μετρό για να μην γίνουν επεισόδια

Υπό το φόβο να επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην προηγούμενη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με συγκρούσεις μέσα στο μετρό, οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του αποφάσισαν να κλείσουν σήμερα τους σταθμούς του Ευαγγελισμού και του Συντάγματος. Οι συρμοί δεν θα πραγματοποιούν καμία στάση.

Το μετρό συμμετέχει σήμερα στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. 
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/246853/kamia-stasi-se-sudagma-kai-euaggelismo/

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Ναοί» του αθλητισμού από ψηλά


Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από στάδια όλου του κόσμου

Είναι εντυπωσιακό να ζεις την ατμόσφαιρα ενός γηπέδου από μέσα, είναι όμως εξίσου εντυπωσιακό να βλέπεις τους «ναούς» του αθλητισμού από ψηλά. Οι αεροφωτογραφίες είναι η καλύτερη μέθοδος για να αναδειχτεί η επιβλητικότητα ενός γηπέδου μέσα σε μια πόλη.

Απολαύστε μερικά εντυπωσιακά γήπεδα του κόσμου από ψηλά:































περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/246439/naoi-tou-athlitismou-apo-psila/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Παράταση Παραστάσεων έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 Ματαίωση παραστάσεων: Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 λόγω απεργίας


Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011




Από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
Σκοτεινό Σπίτι
του Νeil LaΒute
σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30

Πόνος, απόρριψη, κάθαρση, συμφιλίωση. Το παρελθόν και το παρόν σε μια άνιση πάλη χωρίς τελικό νικητή. Μια ιστορία που πήρε το ερέθισμά της από την αληθινή ζωή, που δεν είναι πάντα βαμμένη με ροζ χρώματα και ξεδιπλώνεται με τρόπο απρόσμενο. Δυνατά συναισθήματα που εναλλάσσονται πάνω στη σκηνή σ' ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ, το έργο ''In a dark  house'' (ελληνική απόδοση: Σκοτεινό σπίτι) που γράφτηκε το 2007. Μετά την επιτυχία του στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, τα μέλη του θεατρικού οργανισμού ''Πρώτες Ύλες'' παρουσιάζουν ξανά το έργο στη σκηνή που πήρε σάρκα και οστά, στο ''Black Box'' του Ιδρύματος.


Το ''Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια.

Οι σκελετοί αυτού του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν όταν οι δύο άνδρες αναμετρώνται με τον πόνο και την προδοσία που σημάδεψε τη σχέση τους μια για πάντα...
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση:                           Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία:                           Χρήστος Λύγκας
Βοηθός σκηνοθέτη:               Εύη Νάκου
                                          
Εικαστικά:                               Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική:                                Γιώργος Κουμεντάκης
Video art:                               Βάνα Κωσταγιόλα
                                          
Ηχοτοπίο:                               Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες:                       Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη
Γραφικά:                                 Γιώργος Κτενίδης
Επικοινωνία:                          Μαρία Μπακοπούλου


 
Παίζουν:         Χρήστος Λύγκας, Θοδωρής Οικονομίδης, Μαρία Προϊστάκη

Χορηγοί Επικοινωνίας:

BHMA 99,5,  Freedom fm,  Best 92.6,    mindradio.gr,

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια:  1.40'  
Εισιτήριο: 13€
              9€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                    (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,
                   Άνω των 65 ετών


*********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

TA NEA               Το Ποντίκι            METROPOLIS       
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr        in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr