Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ (δεiτε &foto)


Ο Α.Ο.Μοσχάτου σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποίησε τον ετήσιο αγιασμό των τμημάτων του συλλόγου.


Παραβρέθηκαν οι αθλητές και παράγοντες του συλλόγου,  ο δήμαρχος του Μοσχάτου&Ταύρου κύριος Ευθυμίου  πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και πολλοί φίλοι του  συλλόγου που με την παρουσία τους έδειξαν την αγάπη που τρέφουν στην ποδοσφαιρική ομάδα  του Μοσχάτου μας





ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Πρόσκληση σε Παρουσίαση του Προγράμματος του ΙΜΚ για το 2011 - 2012


  Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011

 



Το  Δ.Σ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και οι συνεργάτες του
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του προγράμματος του Ιδρύματος για την καλλιτεχνική περίοδο 2011 - 2012

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 12:00 μ.
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, 3ος όροφος, τηλ. 210 34 18 550


Σας περιμένουμε για μία φιλική ανταλλαγή απόψεων
πάνω στις σκέψεις και τον προβληματισμό μας

Με την ευγενική χορηγία της Dogkas Wines


Περισσότερες πληροφορίες:
Χαρά Πετρούνια, Γραφείο Τύπου ΙΜΚ
210 52 44 648, 6972 710 991

Το μουσικό λεωφορείο της Λυρικής πάει στον Πειραιά

Από το Πασαλιμάνι, στην Πλατεία Κοραή και από εκεί στην Πλατεία Λουδοβίκου στον Πειραιά, θα βρεθεί σήμερα το μουσικό λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Χορωδοί, τενόροι και υψίφωνοι της Λυρικής, μετά το επιτυχημένο πέρασμα από τα κεντρικότερα σημεία των Αθηνών, μεταφέρουν τις μελωδίες και τη μουσική διάθεση στην πόλη του Πειραιά.

«Libiamo» από τη «Λα Τραβιάτα» του Βέρντι, «Quando e bella» από «Το ελιξήριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι, «Quando men vo» από την «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι, είναι μερικές από τις μελωδίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του λεωφορείου.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου το λεωφορείο θα σεργιανίσει ξανά στους δρόμους του Πειραιά, από την Πλατεία Γεννηματά έως τον Πεζόδρομο Παλαμηδίου.

Η σημερινή βραδιά ξεκινά στις 19:15.

newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_7368.html

Σε τρεις γυναίκες το Νόμπελ Ειρήνης


Στην πρόεδρο της Λιβερίας και δύο ακτιβίστριες για την ειρήνη

Σε τρεις γυναίκες αποφάσισε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ να απονεμηθεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. 

Το μοιράζονται οι πρόεδρος της Λιβερίας Ellen Johnson Sirleaf, η ακτιβίστρια Leymah Gbowee επίσης από τη Λιβερία και η ακτιβίστρια Τawakkul Karman από την Υεμένη, για τον μη βίαιο αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και τα δικαιώματά τους για πλήρη συμμετοχή στην ειρηνευτική διαδικασία. 

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε δημοκρατία και ειρήνη με διάρκεια στον κόσμο εκτός και αν οι γυναίκες αποκτήσουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες να επηρεάσουν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/241181/se-treis-gunaikes-to-nobel-eirinis/

Γίνεται της... μπουγάτσας


Γλυκιά ή αλμυρή; Διαφορετικός ο συντελεστής ΦΠΑ!

Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά με τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος, ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι, φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μπουγάτσας, η οποία ανάλογα με το αν θα είναι γλυκιά ή αλμυρή θα έχει διαφορετικό συντελεστή. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα»  εάν η μπουγάτσα είναι αλμυρή, είτε καταναλώνεται εντός καταστημάτων είτε όχι, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23%, ενώ αν η μπουγάτσα είναι γλυκιά και καταναλωθεί εκτός καταστήματος έχει συντελεστή 13%. Αντίθετα, ακόμα και αν είναι γλυκιά, αν καταναλωθεί εντός καταστήματος δεν γλιτώνει τον υψηλό συντελεστή 23%.

Γενικά, όλα τα σφολιατοειδή που διατίθενται ψημένα στους καταναλωτές θα πρέπει να φορολογούνται με τον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Όμως, εάν έχουν γλυκαντικές ύλες τότε θεωρούνται γλυκά και στην περίπτωση που καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13%. Έτσι πχ. μια τυρόπιτα θα πωλείται με ΦΠΑ 23%, ενώ μια γλυκιά μπουγάτσα με 13%.

Το ψήσιμο ανεβάζει... τον ΦΠΑ

Φοροτρέλα επικρατεί και στη κατηγορία συσκευασμένων ή μη τυποποιημένων προϊόντων. Ειδικότερα, σάντουιτς, ασχέτως περιεχομένου, το οποίο είναι κλεισμένο αεροστεγώς και στη συσκευασία αναγράφονται ημερομηνίες παραγωγής - λήξης και τα συστατικά υπάγονται στον συντελεστή 13%. Αν όμως ο καταναλωτής ζητήσει από τον καταστηματάρχη να του ψήσει το σάντουιτς, ο ΦΠΑ ανεβαίνει στο 23%!
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/241236/ginetai-tis-bougatsas/

Με «άγριες» διαθέσεις ο καιρός!


Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα δυτικά το βράδυ του Σαββάτου, που θα επηρεάσει σταδιακά την Κυριακή όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις ανέμοι και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 08 Οκτωβρίου

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδυνές ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Κυριακή 09 Οκτωβρίου

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική έντονες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την Κυριακή κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πτώση της θερμοκρασίας -από 7 έως 11 βαθμούς- θα αρχίσει την Κυριακή από τα δυτικά και βόρεια και θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/241262/me-agries-diatheseis-o-kairos/

Νέος γύρος κινητοποιήσεων Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα τη Δευτέρα


Αθήνα
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα (Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, Τραμ και τρόλεϊ), ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στον Προαστιακό. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την εφεδρεία και τις περικοπές των αποδοχών τους.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132123

Από τις 17 Οκτωβρίου Η «αγωνία και η έκσταση» του Στιβ Τζομπς σε θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης



Ένα θεατρικό έργο για τον Στιβ Τζομπς, για την αγάπη του για την τεχνολογία, για το ανθρώπινο κόστος της δημιουργίας κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα σε σκηνή της Νέας Υόρκης. Το έργο, ένας μονόλογος με τίτλο «The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs» (Η αγωνία και η έκσταση του Στιβ Τζομπς) θα ανέβει στις 17 Οκτωβρίου στο Public Theater της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με τους παραγωγούς δεν είναι ένας φόρος τιμής στον συνιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών, αλλά μάλλον «μια διασκεδαστική, αλλά και οδυνηρή ιστορία περηφάνιας, ομορφιάς, πάθους και βιομηχανικού σχεδίου».

Όπως είπε ο ηθοποιός Μάικ Ντέιζι, το έργο αποτελεί «μια ματιά στις εμμονές του Τζομπς με την τεχνολογία, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε ιστορίες που ο ίδιος έχει διηγηθεί». 

«Ο Στιβ Τζομπς επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας. Με πολλούς τρόπους ο κόσμος που μας άφησε είναι ο δικός του κόσμος. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να παρατηρήσουμε αυτόν τον κόσμο, τις αξίες και τις πρακτικές του και να αποφασίσουμε ποιο κομμάτι της κληρονομιάς του θα κρατήσουμε και ποιο όχι» κατέληξε ο Ντέιζι.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231132105

Ισορροπώντας στο κενό


Extreme άνθρωποι σε extreme καταστάσεις

http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/239918/isorropodas-sto-keno/

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική Υπηρεσία. Με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο σαββατοκύριακο εκφράζουν «την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες».

Εως τις 11 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας.

Τέλος, τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου, έχει αποφασιστεί στάση εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/240803/sunehizei-tis-kinitopoiiseis-tis-i-poe-ota/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ για 700 ευρώ



Αιματηρή ληστεία έγινε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ σε φαρμακείο, στην συμβολή των οδών Κέκροπος και Σόλωνος, στην Καλλιθέα.


Δύο άγνωστοι με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 700 ευρώ από το ταμείο και επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα για να διαφύγουν, τους καταδίωξε όμως ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου, που ήταν στο φαρμακείο την ώρα της ληστείας. Ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο αριστερό πόδι. 

Στην συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99881&catid=4

Συνάντηση Μπεγλίτη - Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη με τον αρμόδιο για τον ανταγωνισμό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, η οποία είχε αντικείμενο την προσφυγή της Επιτροπής για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αδυναμία ανάκτησης από το ελληνικό δημόσιο των παράνομων, κατά την Επιτροπή, κρατικών ενισχύσεων ύψους 539 εκατ. ευρώ και κυρίως η απόφαση της Επιτροπής της 1ης Δεκεμβρίου 2010 με την οποία δόθηκε εξάμηνη παράταση, η οποία έληξε χωρίς να βρεθεί λύση-για την ανάκτηση από το ελληνικό δημόσιο των τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα.
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές μεταξύ του κ. Μπεγλίτη και του κ. Αλμούνια και των αρμόδιων υπηρεσιών. Όπως δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, συμφωνήθηκε από κοινού να αναζητηθούν τρόποι, συμβατοί προς το κοινοτικό δίκαιο και τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, ώστε να υλοποιηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας των ναυπηγείων οι αποφάσεις της Επιτροπής. Ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε από τον κ. Αλμούνια να εξετάσει το πως για τα επόμενα 15 χρόνια τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα μπορούν να επισκευάζουν, εκτός από στρατιωτικά πλοία των χωρών της ΕΕ και πλοία τρίτων χωρών.
Ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για διαθεσιμότητα και ετοιμότητα του κ. Αλμούνια να βοηθήσει ώστε να υποστηριχθούν η βιωσιμότητα των ναυπηγείων, οι ξένες επενδύσεις και οι 1.200 θέσεις εργασίας.
Εξάλλου, με αυστηρό και έντονο μήνυμά του προς τη διοίκηση των ναυπηγείων που εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με τις αποφάσεις, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν εκβιασμοί καθώς δεν έχουμε να δώσουμε προίκα και οι προικοθήρες έχουν τελειώσει για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/10/2011_409738

Κοινόχρηστα ποδήλατα στο κέντρο της Αθήνας


Πιλοτικό σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο, με σταθμούς βάσης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Θησείο και στη Μητρόπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθήνας.


Ο Γιώργος Καμίνης, αναγνώρισε ότι “η Αθήνα είναι ίσως η λιγότερο φιλική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην ποδηλασία”, κάτι που οφείλεται “σε δεκαετίες στρεβλών πολιτικών και λανθασμένων προτεραιοτήτων στην χωροταξία και τις μεταφορές που ουσιαστικά εκτόπισαν το ποδήλατο από τις πόλεις μας”.

Παρατήρησε επίσης ότι “τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή του ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών το οποίο όλο και μαζικοποιείται και που ζητά την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για το ποδήλατο στην πόλη”.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία για ενοικίαση κοινόχρηστων ποδηλάτων, είπε, ότι θα υπάρξει μέριμνα και για την ασφαλή στάθμευση και σαν πρώτο βήμα ο δήμος θα κατασκευάσει κατάλληλες μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

“Σε πρώτη φάση, ξεκινάμε από ιστορικά κτήρια ιδιοκτησίας του Δήμου, που διαθέτουν προαύλειο χώρο, όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Αθηνάς, το Δημαρχείο στη Λιοσίων, τη Δημοτική Αγορά στην Βαρβάκειο, τον Πολιτισμικό Οργανισμό στην Ακαδημίας, τη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Σταθμό Λαρίσης και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι”, συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι είναι στα τελευταία στάδια οι διαδικασίες για την προκήρυξη κατασκευής του τμήματος που διέρχεται από το δήμο Αθηναίων του μεγάλου ποδηλατόδρομου Φάληρο-Κηφισιά, που είχε σχεδιάσει το ΥΠΕΚΑ.

Ακόμα, τόνισε ότι το προσωρινό μέτρο της πιλοτικής χρήσης των λεωφορειολωρίδων της Αθήνας από τους ποδηλάτες βοηθάει και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των οδηγών και την ασφάλεια των ποδηλατιστών. 



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99846&catid=29

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΠΣΑΚ

Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τους υποψήφιους για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., εξέδωσε ο ΠΣΑΚ. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να βρεθούν τη Δευτέρα 7/11 στο ΟΑΚΑ για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.
Η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καλεί τα μέλη του τη Δευτέρα 7/11/2011 (18.30-21.30), στα γραφεία του ΠΣΑΚ (Λ. Κηφισίας 37, κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ ΟΑΚΑ) για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου μας. Η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία και θεωρείται επιβεβλημένη.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1. ΒAΡΔΙΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

2. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

3. ΔΕΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

5. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

6. ΚΟΥΜΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8. ΜΠΟΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

10. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

11. ΠΑΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

12. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

13. ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14. ΤΟΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

15. ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=393635&cid=10

Κολύμπησε 100 χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι την Κρήτη!

Ο λόγος για τον αθλητή και γιατρό Γιώργο -Ιωάννη Τσιάνο, ο οποίος έφθασε στις 8 το πρωί στον Μπάλο Κισάμου κολυμπώντας από... την Πελοπόννησο!

Χθες, ξεκίνησε για να διασχίσει κολυμπώντας, μια απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων, και συγκεκριμένα από τις ακτές της Πελοποννήσου μέχρι τον Μπάλο της Κισάμου.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προβολή του Χανιώτικου Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης, "Ορίζοντας" που βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο Γιώργος -Ιωάννης Τσιάνος διήνυσε την απόσταση Πελοποννήσου- Κρήτης σε λιγότερο από 28 ώρες, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζεται ως άθλος παγκόσμιας εμβέλειας.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχείρησε να το κάνει. Προσπάθησε κάτι ανάλογο και πέρυσι το καλοκαίρι αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει τη στεριά της Κρήτης, καθώς ένα μπουρίνι τον σταμάτησε πριν φτάσει στα Κύθηρα. Η νέα του προσπάθεια όμως στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Στο Γιώργο -Ιωάννη Τσιάνο θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς από την υπερπροσπάθεια είναι αφυδατωμένος ενώ αναμένεται να νοσηλευτεί προσωρινά σε κλινική των Χανίων.

Ο Γιώργος Τσιάνος είναι ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο που συνδύασε επιτυχώς τον διάπλου της Μάγχης και την κατάκτηση του Εβερεστ. Διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες, αλλά έχει πια καθιερωθεί στον χώρο της μαραθώνιας κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης. Υπήρξε πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης. Τον Αύγουστο του 2000 διέσχισε τη Μάγχη σε 9 ώρες και 20 λεπτά, σημειώνοντας την ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99753&catid=6

14χρονοι ληστές με απίστευτη δράση!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ούτε οι αστυνομικοί που τους έπιασαν στο Κερατσίνι.

Χαράματα και οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ληστές είχαν μπει σε εργοτάξιο και αφού προκάλεσαν ζημιές σε δυο φορτηγά, άρπαξαν μηχανήματα τα φόρτωσαν σε άλλα δύο φορτηγά τα άρπαξαν και αυτά και έφυγαν.
Όταν κατάφεραν να τους εντοπίσουν είδαν ότι έχουν να κάνουν με ... παιδιά. Οι ληστές ήταν ένας 16χρονος και δυο 14χρονοι!
Όταν μάλιστα τους οδήγησαν στο τμήμα για τα... δέοντα ανακάλυψαν ότι η ληστεία στο εργοτάξιο δεν ήταν το μόνο... κατόρθωμά τους.
Οι νεαροί ληστές είχαν χτυπήσει άλλες τρεις φορές. Είχαν ληστέψει μια 82χρονη που θα μπορούσε να είναι η γιαγιά τους, αρπάζοντάς της μια αλυσίδα απ' το λαιμό, ενώ είχαν επιτεθεί και σε έναν 58χρονο και τον πατέρα του 82 ετών τραυματίζοντας μάλιστα τον 58χρονο.
Οι ίδιοι είχαν αρπάξει και τα εργαλεία από μια οικοδομή...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99789&catid=4

Τι κι αν είναι Οκτώβρης… το σορτσάκι φοριέται ακόμη

Βραδινή εξόρμηση στις βιτρίνες του Παρισιού

Η Lindsay Lohan βρίσκεται στην πόλη του φωτός και απ’ ό,τι φαίνεται ήθελε να τραβήξει και τα «ευρωπαϊκά» φώτα επάνω της…

Και το κατάφερε επιλέγοντας να φορέσει ένα καυτό σορτσάκι (τι κι αν βρισκόμαστε στις αρχές του Οκτώβρη;) για να πάει για βραδινά ψώνια σε γνωστό οίκο μόδας.



http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/240071/ti-ki-an-einai-oktovris-to-sortsaki-forietai-akomi/

To Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο!


Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με την Κροατία

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη μέρα ήταν την Τετάρτη η κίνηση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012. Περίπου 15.000 φίλαθλοι έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο «Καραϊσκάκη» για το βράδυ της Παρασκευής (21:45) και υπάρχει αισιοδοξία πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο.

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται. Την Πέμπτη η διάθεση θα γίνεται από το εκδοτήριο της θύρας 25 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα Γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή, καθώς και στο Εκδοτήριο στον σταθμό «Ειρήνη» στο ΟΑΚΑ (10:00-17:00).

Την ημέρα του αγώνα, εισιτήρια θα πωλούνται στα εκδοτήρια της θύρας 25 & 17 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα), από τα Γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή (10:00-17:00) και από το Εκδοτήριο στον σταθμό «Ειρήνη» στο ΟΑΚΑ (10:00-14:00).

Όσοι φίλαθλοι προέβησαν σε κρατήσεις online, μπορούν να παραλαμβάνουν τα εισιτήριά τους την Πέμπτη και την Παρασκευή από το εκδοτήριο της θύρας 25 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», κατά τις ώρες λειτουργίας του για την πώληση απλών εισιτηρίων.

Πηγή: sportfm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Ποιος ήταν ο Steve Jobs


Θλίψη για το θάνατο του ιδρυτή της Apple

Στα 56 του χρόνια ο Steve Jobs απεβίωσε έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, αφήνοντας έναν κόσμο «ασύγκριτα καλύτερο, χάρη σ' αυτόν», όπως αναφέρει η Apple στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το θάνατο του άνδρα που την έφερε στην κορυφή.

Ο θάνατος του Steve Jobs είναι «πρώτο θέμα» σε όλο τον κόσμο: «ηγήθηκε μιας επανάστασης στα κινητά και τους υπολογιστές», γράφει το CNN. «Περισσότερο από κάθε άλλο ηγέτη, ήταν αδύνατο να τον ξεχωρίσεις από την εταιρεία του», λέει το BBC καθώς πράγματι η πορεία του Jobs ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της Apple και η επιστροφή του σ’ αυτή, έπειτα από περίπου μία δεκαετία απομάκρυνσης, έδωσε το σήμα για την ανάκαμψή και την κυριαρχία της.

Έχει χαρακτηριστεί το «παιδί θαύμα» της Σίλικον Βάλεϊ, κάτι πολύ λογικό αν διατρέξει κανείς το «βιογραφικό» του: Apple I και II και Macintosh, iMac, iPod, iPhone, iPad είναι μεταξύ των καινοτομιών που λάνσαρε ο Jobs και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Το 2010 οι Financial Times τον ανακηρύσσουν «Πρόσωπο της χρονιάς». Την ίδια εποχή o δικτυακός τόπος MarketWatch τον ανακήρυξε «διευθύνοντα σύμβουλο της δεκαετίας», τίτλος που του είχε δοθεί το 2009 και από το Fortune.

Σε ό,τι αφορά την Apple, χάρη στη μεγάλη επιτυχία του iPad, τα οικονομικά της μεγέθη ξεπέρασαν αυτά της Microsoft και έγινε το Μάιο του 2010 η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία.

Την ώρα που η Apple βρίσκεται στο δρόμο για την κορυφή, ο Steve Jobs αρχίζει να δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 χρειάζεται να λείψει με αναρρωτική άδεια. Το ίδιο συμβαίνει στις αρχές του 2011, όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. Τον Αύγουστο αναγκάζεται να παραιτηθεί. «Στην Apple έκανα μερικούς από τους πιο καλούς φίλους στη ζωή μου και σας ευχαριστώ όλους για τα τόσα χρόνια που μπόρεσα να εργαστώ μαζί σας», γράφει κλείνοντας την επιστολή της παραίτησής του και υπογράφει: «Στιβ».

Σχεδόν δύο μήνες μετά, μόλις στα 56 χρόνια του, ο Steve Jobs χάνει ίσως για πρώτη φορά μία μάχη, που είναι όμως η πιο σημαντική: τη μάχη για τη ζωή.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/240285/poios-itan-o-steve-jobs/

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΟ Μοσχάτου στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Ο ΑΟ Μοσχάτου θα τελέσει τον αγιασμό του για την νέα αγωνιστική περίοδο, την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου στις 17:45 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο Μοσχάτου.
Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, στον αγώνα με αντίπαλο τους Νέους Ευγενείας, το Δ.Σ. του συλλόγου θα τιμήσει το"Χαμόγελο του Παιδιού" και θα προσφέρει τρόφιμα και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
 Ο Α.Ο Μοσχάτου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 7/10/11 και ώρα  5.45μμ στο Δημοτικό Στάδιο Μοσχάτου, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Αγιασμός των τμημάτων του Συλλόγου, των μελών και των οικογενειών τους για την νέα αγωνιστική περίοδο.

 Με την ευκαιρία του 1ου εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας την Κυριακή 9/10/11 και ώρα 11:00 πμ με τους Νέους Ευγενείας, το ΔΣ του Συλλόγου θα τιμήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου σπιτιού τους στο Μοσχάτο.

Είναι μεγάλη τιμή για μας να μπορούμε να συνεισφέρουμε το ελάχιστο στο πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν και δεν αποτιμάται. Ήδη στην Αθλητική μας οικογένεια έχουμε την χαρά να αγκαλιάζουμε 12 μικρούς αθλητές από το«Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου.

Στα πλαίσια της ελάχιστης προσφοράς μας, την Κυριακή θα συγκεντρώσουμε και θα παραδώσουμε στους υπεύθυνους του «Χαμόγελου», ένα μικρό «χαμόγελο» αγάπης που θα είναι: α)Τρόφιμα και β) Εκπαιδευτικά Παιχνίδια.

Καλούμε όλους να προσφέρουν το ελάχιστο από το υστέρημα τους και να προσθέσουν ότι είναι δυνατόν στις ήδη συγκεντρωμένες από εμάς ποσότητες.

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο την Παρασκευή και την Κυριακή με μαζική προσέλευση ώστε να δώσουμε πανηγυρικό χαρακτήρα στις δύο εκδηλώσεις. 

Μετά τιμής Το Δ.Σ του Α.Ο Μοσχάτου

http://my-mosxato.blogspot.com/

Κέρκυρα: Συμμορία... γένους θηλυκού λήστεψε 81χρονο στο σπίτι του!


Πρωταγωνίστριες της υπόθεσης τρεις γυναίκες 24, 26 και 51 ετών...

Σύμφωνα με το corfupress.gr, οι κατηγορούμενες φέρονται να εισήλθαν στην οικία του 81χρονου και να αφαίρεσαν από το πορτοφόλι του το ποσό των 100 ευρώ. Στην συνέχεια έγιναν αντιληπτές, από τον 81χρονο και τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενες στο όχημα του 52χρονου συνεργού τους, που τις ανέμενε.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις και συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στα Κανάλια Κέρκυρας, το όχημα με τους φερόμενους δράστες.
Κατά την έρευνα που ακολούθησε ανευρέθηκε στην κατοχή του 52χρονου το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι μήκους 28 εκατοστών επιμελώς κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99651&catid=4

«Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011»

Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του «Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας 2011».

Η αθλητική αυτή εκδήλωση, που περικλείει το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου.

Επίσης, ο «Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011» είναι αφιερωμένος στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων προς Μεταμόσχευση και επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα πως η ανιδιοτελής προσφορά και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=392929&cid=4

Δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, το πολιτιστικό κέντρο «Ακαδημεία», πραγματοποιεί δωρεάν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά. 
Συγκεκριμένα, για παιδιά 3-6 ετών, στις 11:00 το πρωί θα λάβει χώρα το εργαστήρι «Είμαι αλλιώτικος, όχι άσχημος!!!», ενώ για παιδιά από 6-12 ετών στις 12:00 το μεσημέρι, σειρά έχει το εργαστήρι με τίτλο «Στα ίχνη του διαφορετικού».

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν αξίες και θέματα των ενδιαφερόντων τους.

Ειδικότερα, τα παιδιά, με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ηλικία, εμπνέονται από τις παραστάσεις του Θεάτρου Νέων, από παραμύθια, μουσικές ή βιβλία και ταξιδεύοντας στον κόσμο του φανταστικού και υποδυόμενα ρόλους, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα, ιδέες και νοήματα, να κάνουν επιλογές.

Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης διασκεδάζοντας.

Εμψυχώτριες:

Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Management in Education

Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)

Πληροφορίες- κρατήσεις: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδημεία», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=392840&cid=13

Η Μπαρτσα απαγόρευσε το... κάπνισμα στο «Καμπ Νου»

Τσιγάρο τέλος στο «Καμπ Νου» από τις 22 του τρέχοντος μηνός. Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα, πλέον η απαγόρευση του καπνίσματος που ίσχυες για τους κλειστούς χώρους επεκτείνεται σ' όλο το γήπεδο, δηλαδή και στις εξέδρες χωρητικότητας 98.000 θεατών. Υπενθυμίζεται ότι μόλις από τις 15 Μαρτίου 2011 είχε κοπεί το τσιγάρο και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του “Καμπ Νου” (με την διαφορά ότι εκεί εφαρμόστηκε η απόφαση και όλοι την τήρησαν ευλαβικά).

Με κεντρικό σύνθημα «Camp Nou sin humos» (δηλαδή «Καμπ Νου χωρίς καπνό»), η Μπαρτσελόνα θεωρεί ότι ο σύλλογος θα πρέπει να είναι σύμβολο για την υγεία, τη ζωή και τον αθλητισμό. Επιπλέον, στην απόφαση προστίθεται ότι ειδικά οι νέοι θα πρέπει να μάθουν να απολαμβάνουν το καλό ποδόσφαιρο χωρίς να καπνίζουν. Για αυτό και η απαγόρευση του καπνίσματος. που ισχύει σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους στην Ισπανία από τις αρχές του χρόνου, επεκτείνεται πλέον και σε όλο το συγκεκριμένο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Μπαρτσελόνα δεν πρωτοτυπεί με αυτήν της την απόφαση. Το κάπνισμα επίσης δεν επιτρέπεται εδώ και λίγα χρόνια σε όλα τα βρετανικά και γερμανικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Για την Ελλάδα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, αφού ακόμα και στους κλειστούς χώρους συνεχίζεται κανονικά παρά τις επιταγές του νόμου...

http://www.star.gr/sports/109983