Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αυστηρές συστάσεις Μπεγλίτη στον Τούρκο ομόλογό του


Στη «σκιά» των νέων προκλήσεων η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας

Έκκληση να σταματήσει η Τουρκία συμπεριφορές, που «δηλητηριάζουν» τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ismet Yilmaz.

Η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια, στη σκιά των νέων προκλήσεων της Τουρκίας με τις πρόσφατες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και της τακτικής έναντι τις Κύπρου με αφορμή τις κυπριακές γεωτρήσεις. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν διεξοδικά, όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετέφερα την ανησυχία της κυβέρνησης για τις πρόσφατες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, από την πλευρά των τουρκικών αεροσκαφών. Ένα περιστατικό που είχαμε να το δούμε εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Έθεσα αυτό το ζήτημα στη βάση των σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες σχέσεις θα μπορούσαν να υπονομευθούν αν αυτές οι συμπεριφορές συνεχιστούν από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα της πρακτικής αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελόριζου. «Έθεσα και αυτό το ζήτημα, διότι δεν συνάδουν αυτές οι πρακτικές με το Διεθνές Δίκαιο και το είπα αυτό πάρα πολύ ειλικρινά, ως ανησυχία και προβληματισμό από την πλευρά της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

Ανταλλαγή απόψεων είχαν οι δύο υπουργοί και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Κύπρο, με αφορμή τις έρευνες, που συνεχίζονται στο πλαίσιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/238275/austires-sustaseis-begliti-ston-tourko-omologo-tou/

Αντιγόνη Ψυχράμη & Νικόλ Παπαριστοδήμου στην εκπομπή Let Me Pink Your Mind


Η Μαρία Χατζηαλέξη και η Κατερίνα Τριπολιτσιώτη σας περιμένουν την Τετάρτη 18:00-20:00 στον www.pinkradiocity.gr σε ένα δίωρο γεμάτο με παλιές και νέες ελληνικές pop και rock επιλογές....


Καλεσμένες αυτή την εβδομάδα θα ειναι η Αντιγόνη Ψυχράμη και η Νικόλ Παπαριστοδήμου οπότε εσείς απλα καθίστε αναπαυτικά και θα τα μάθετε ΟΛΑ...... ααααα....ναι και LeT Us PiNK YoUr MiNd.....!!!!!!....!!!!!




Την Αντιγόνη δεν την λένε μόνο Αντιγόνη αλλά και …Πόπη Τουλάχιστον αυτό τραγούδησε μικρή με το Γιώργο Νταλάρα, λίγο αφότου είχε συμμετάσχει στην παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Η Αντιγόνη έχει σπουδάσει χορό, θέατρο, υποκριτική και μιούζικαλ. Απόφοιτος με Αριστείο Δραματικής Σχολής “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα”, Σπουδές χορού (Λάτιν, Μπαλέτο, RnB) στις σχολές Π. Μεταξόπουλου, Φ. Ευαγγελινού και Α. Σμαραγδάκη.
Έχει κάνει πολλές συνεργασίες όπως με τον Γ. Νταλάρα στο CD «Θεσσαλονίκη Γιάννενα με δυο παπούτσι πάνινα», σε εμφανίσεις με τον Δ. Μητροπάνο και την Π. Ζήνα στην Ιερά οδό, καθώς και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 2010 συμμετέχει στο Talent show «Greek Idol» όπως και η
Νικόλ Παπαριστοδήμου όπου με την παρουσία της, συγκίνησε κοινό και κριτές και κατάφερε να εξασφαλίσει τη 2η νικήτρια θέση στο παιχνίδι.
Η Νικόλ γεννήθηκε στην Πάφο στις 16 Δεκεμβρίου 1991. Ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής σε πολύ νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας με μουσικές σπουδές στο πιάνο-θεωρία-αρμονία.
Έχει κάνει συνεργασίες όπως τον Αύγουστο 2010 βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη πλάι στους Γιάννη Πλούταρχο/Μέλισσες/Βαλάντω Τρύφωνος και Στέργιο Νταουσανάκη, τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και το Μάρτιο του '11, τραγουδούσε πλάι στη Δέσποινα Βανδή στο Vox ενώ από το Μάη του 2011 ανήκει στην "οικογένεια" της δισκογραφικής εταιρείας Lyra και κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι που τιτλοφορείται "Μόνο η αγάπη", σε στίχους Δημήτρη Τσάφα/μουσική Παναγιώτη Γιατράκου και παραγωγή Ανδρέα Γιατράκου


http://www.facebook.com/event.php?eid=254703401233192



Νίκη διά χειρός Χάινς για τον Ολυμπιακό


Με «αιχμή του δόρατος» τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε 24 πόντους (8/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 88-78 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο «Αμπντί Ιπεκτσί» στην πρεμιέρα του «Two Nations Cup».
Αύριο στις 16:30 οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στον άτυπο τελικό του τουρνουά την Εφές.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-44, 60-73, 78-88.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Τζέρελς 10, Ονάν 5, Έρογλου 2, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 2, Τζιστ 10, Σαβάς 4, Ντεμιρέλ, Μπογκντάνοβιτς 17, Πρέλτζιτς 18.

Ολυμπιακός: Χάινς 24 (8/8 διπ., 8/12 βολές), Λούκας 15, Άντιτς 5, Σπανούλης 8, Χάουαρντ 2, Κέσελ, Παπαδόπουλος 13, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 3.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=390621&cid=10

Έτοιμη η φοροκάρτα. Τη Δευτέρα αρχίζει η διάθεσή της


Τη Δευτέρα θα αρχίσει να διατίθεται από τις τράπεζες η πολυδιαφημιζόμενη φοροκάρτα, η οποία αναμένεται να απαλλάξει τους φορολογούμενους από το χαρτομάνι των αποδείξεων.

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, ωστόσο δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Θα είναι λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφονται: «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη της η φοροκάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, όπως οι πιστωτικές κάρτες.

Πως θα ενεργοποιείται

Η κάρτα θα ενεργοποιείται με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) ή μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta και ο φορολογούμενος θα κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό που θα αναγράφεται σε αυτήν.

Με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζεται ότι κανένας άλλος, πλην της ΓΓΠΣ, δεν θα γνωρίζει σε ποιον φορολογούμενο αντιστοιχεί η κάθε κάρτα.

Για την ενημέρωση των καταναλωτών θα δημιουργηθεί ειδικό γραφείο στο υπουργείο Οικονομικών, με εξειδικευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν απαντήσεις στο τηλέφωνο 211-0007111.

Πως θα λειτουργεί

Σε κάθε συναλλαγή με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν τη φοροκάρτα από τα μηχανήματα POS (Point of Sales, που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές). Με τη διαδικασία αυτή θα καταγράφεται η συναλλαγή και τα στοιχεία της θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ, ενώ κάθε φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση στην προσωπική του μερίδα μέσω διαδικτύου.

Οι τράπεζες, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αντιστοιχίσουν τις συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα, στο τέλος κάθε ημέρας θα δίνουν αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εξέδωσε το δίκτυο της κάθε μιας. 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα καταχωρεί αυτά τα ποσά στον «λογαριασμό αφορολογήτου» κάθε  κατόχου φοροκάρτας, ενώ σχεδόν αυτόματα θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και φυσικά για τον ΦΠΑ που έχουν εισπράξει.

http://www.star.gr/politics/109407

Όλα τα βλέμματα στο «Μονακό» της Πάτρας!

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη φορά το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ, P.I.C.K. BP Ultimate, (1-2/10). Οι δρόμοι του κέντρου της Πάτρας γέμισαν με κόσμο την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, στην οποία οι οδηγοί πήραν μέρος στις ελεύθερες δοκιμές, στις κατατακτήριες, καθώς επίσης και στα ημιτελικά.

Και από τους φετινούς αγώνες δεν λείπουν οι σπουδαίες προσωπικότητες, όπως είναι ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Τζόναθαν Τόνον, στην κατηγορία Super, αλλά και οι Έλληνες, Σταμάτης Κατσίμης και Εδιπίδης Ιωάννης.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν οι μικροί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι φόρεσαν τα γάντια και τα κράνη τους, μπήκαν στα καρτ και ενθουσίασαν το κοινό.

Στα «πάντοκ» της Πάτρας βρίσκεται και ο Βασίλης Ορφανός, ο οποίος ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του στο Ράλι Ντακάρ.



http://www.sport-fm.gr/

Οι αθλητές, ο Ερμής και ο Θανάσης Βέγγος


Σπάνια γραμματόσημα μπορεί κανείς να δει στην έκθεση των ΕΛ.ΤΑ.

H πρώτη χώρα που εξέδωσε γραμματόσημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η Ελλάδα, για τους πρώτους Αγώνες του 1896. 

Έκτοτε όλες οι χώρες που φιλοξενούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκδίδουν ειδικά γραμματόσημα. Τα πρώτα λοιπόν ολυμπιακά γραμματόσημα στον κόσμο, με αθλητικές αλλά και αρχαιολογικές παραστάσεις, θα δούμε στην έκθεση που διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο Ζάππειο Μέγαρο, από σήμερα έως τις 9 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Η έκθεση παρουσιάζει την ελληνική Ιστορία ενάμιση αιώνα, μέσα από σπάνια γραμματόσημα, από τα πρώτα του 1861 που απεικόνιζαν τον Ερμή, τον ταχυδρόμο των Ολύμπιων θεών, μέχρι τα επετειακά των 150 χρόνων που θα εκδοθούν εντός του Οκτωβρίου και θα είναι μια σειρά με φυσιογνωμίες αποθανόντων ηθοποιών, ανάμεσά τους και ο Θανάσης Βέγγος. 

«Το σύνολο των ελληνικών γραμματοσήμων μέχρι σήμερα είναι 2.700, κατανεμημένα σε 570 σειρές», δηλώνει στο «Έθνος» ο ειδικός σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Μωυσής Κωνταντίνης. 

Οι περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί με τα ΕΛ.ΤΑ., από τον μεγάλο χαράκτη Δημήτρη Γαλάνη που είχε αναλάβει μια σειρά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη, που υπογράφει τις σειρές με τις φυσιογνωμίες των ηθοποιών.

Την 1η Οκτωβρίου τα ΕΛ.ΤΑ. θα κυκλοφορήσουν σε συλλεκτική έκδοση τα πρώτα γραμματόσημα του 1861 με τον Ερμή, τα οποία θα διατίθενται στον χώρο της έκθεσης, όπου θα λειτουργήσει και ειδικό ταχυδρομικό γραφείο. Ο καθένας θα μπορεί από εκεί να στείλει τα γράμματά του επιλέγοντας γραμματόσημο και αναμνηστική σφραγίδα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/238032/oi-athlites-o-ermis-kai-o-thanasis-veggos-/

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για το παραδοσιακό πατητήρι του Πνευματικού Συνδέσμου Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου

Σήμερα το βράδι O Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου κάλεσε  τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στο παραδοσιακό πατητήρι  στην πλατεία Δημαρχείου.


Σε αυτή την όμορφη  εκδήλωσή όλοι διασκέδασαν με  νόστιμα κρητικά εδέσματα και υπέροχο κρασί» με το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Νησιώτικα και λαϊκά Φραγκούλης.







Η κοινωνική προσφορά στο επίκεντρο


Ανοιχτή εκδήλωση για την Πολιτική Προστασία και τον Εθελοντισμό

Η Πολιτική Προστασία και ο Εθελοντισμός βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2011 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού». 

Σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 09:30, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (3ης Σεπτεμβρίου και Αγ. Δημητρίου) η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, με θέμα «Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός», με πανελλαδική συμμετοχή. 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ομάδες διάσωσης και πυροπροστασίας, επίλεκτες ομάδες εθελοντών, συντονιστικά όργανα δασοπροστασίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 


09.30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 
10.00-10.40 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
10.40-11.00 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.Θ. ΛΙΑΛΙΟΥ ΔΕΣΠΩ 
11.00-11.20 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚ.-ΘΡΑΚΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
11.20-11.30 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 
11.30-12.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 
12.00-12.20 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ –ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 
12.20-12.40 ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
12.40-13.00 ΕΠΑΙΝΟΙ
13.00-13-30 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ 
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/237879/i-koinoniki-prosfora-sto-epikedro/

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών Κρήτης 2011


Θα είναι ανοιχτό στο κοινό για 2 ημέρες ακόμα

Το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Τεχνών είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη. Οι μέρες διεξαγωγής του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών στην πόλη είναι από 25 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2011 και θα περιλαμβάνει πολυάριθμες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικά συγκροτήματα παγκόσμιας φήμης. Σκοπό έχει, όχι μόνο τη διάδοση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και της χώρας γενικότερα, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου τους στην πνευματική εξέλιξη των χωρών της Μεσογείου.

Για το Δήμο Ρεθύμνης, η φιλοξενία της διοργάνωσης αυτής έχει και αναπτυξιακό ρόλο λόγω της προέλευσής της από τη ρωσική αγορά και της κάλυψης της διοργάνωσης από τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: http://www.festarts.org
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/237897/to-1o-mesogeiako-festival-tehnon-kritis-2011/

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λ. Συγγρού

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα, στη Λ. Συγγρού στο ύψος της γέφυρας, λίγο πριν το Δέλτα Φαλήρου.

Ο οδηγός ενός οχήματος που κινούνταν στο σημείο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τους επιβαίνοντες στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος  των τριών ηλικιωμένων επιβαινόντων.

Η κυκλοφορία στο σημείο αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=390231&cid=4

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινούν εντός Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Με εντός έδρας αναμετρήσεις ξεκινά για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Διαβάστε ποιους αντιμετωπίζουν και πότε είναι τα ντέρμπι.

Με εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής, που διεξήχθη στην αίθουσα "Αρίων" στο Μοσχάτο.

Στις έδρες τους ντεμπουτάρουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΑΕΚ, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα το Μαρκόπουλο και το Ανατόλια.

Η 1η αγωνιστική, που διεξάγεται στις 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τρία μίνι ντέρμπι: της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Ηρακλή και των νεοφώτιστων Μακεδόνων Αξιού, της Αθήνας, μεταξύ του Πανιωνίου και του Πανελληνίου, αλλά και των άλλων δύο νεοφώτιστων, μεταξύ Αρτέμιδος Κορυδαλλού και Βριλησσίων.

Το "αιώνιο" ντέρμπι διεξάγεται την 4η αγωνιστική (26/11) στο κλειστό του Ρέντη, ενώ την επόμενη αγωνιστική (03/12) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Το ματς Παναθηναϊκός - ΑΕΚ διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα φέτος διεξάγεται και πάλι σε δύο φάσεις, όπως και πέρυσι. Στην Α' φάση αναμετρώνται όλες οι ομάδες μεταξύ τους μόνο μία φορά και μεταφέρουν τη μισή τους βαθμολογία στη Β' φάση, όπου χωρίζονται σε δύο ομίλους. Ο πρώτος περιλαμβάνει τις ομάδες από τις θέσεις 1-6, που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, και ο δεύτερος τις ομάδες από τις θέσεις 7-12, που θα διεκδικήσουν την παραμονή.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - Μαρκόπουλο
Παναθηναϊκός - Ηρακλής Κηφισιάς
ΑΕΚ - Ανατόλια
Πανιώνιος - Πανελλήνιος
Ηρακλής - Μακεδόνες Αξιού
Άρτεμις Κορυδαλλού - Βριλήσσια

περισσότερα στο http://www.sport24.gr/Sports/Volley/a1_volley_women/ksekinoun_entos_panathhnaikos_olympiakos_kai_aek.1392109.html

Η Αντιγόνη και η Nicole στο Pink Radio City!


Τις δυο ανερχόμενες τραγουδίστριες, Αντιγόνη Ψυχράμη και Nicole Παπαριστοδήμου, τις γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή τους στο Greek Idol.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 6-8, θα είναι καλεσμένες στην εκπομπή στην εκπομπή Let me Pink your mind του Pink Radio City και θα δώσουν μία άκρως καλλιτεχνική συνέντευξη εφ 'όλης της ύλης!


http://www.tralala.gr/music-news/item/24305-i-antigoni-kai-i-nicole-sto-pink-radio-city

Κόντρα στη Βουλή για την εισβολή στο υπουργείο άμυνας

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευή στην είσοδο του υπουργείου εθνικής άμυνας. Περίπου 400 συγκεντρωμένοι απόστρατοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροεπεισόδια με την ασφάλεια. 


Τραμπουκισμούς, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και συμπεριφορές δημοκρατικής εκτροπής, χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης την εισβολή στο προαύλιο του Υπουργείου Άμυνας διαμαρτυρόμενων απόστρατων αξιωματικών. Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το γεγονός και ιδιαίτερα τη ΝΔ, να έρθει σε επαφή με τους δικούς της υπεύθυνους του τομέα Άμυνας και να ζητήσουν να αποχωρήσουν. 


περισσότερα στο http://www.skai.gr/news/greece/article/181906/kodra-sti-vouli-gia-tin-eisvoli-sto-upourgeio-amunas/

Στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μόρας

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την νεοφώτιστη Σουόνσι.


Κάτοικος Ουαλίας θα είναι ο Βαγγέλης Μόρας που είχε μείνει ελεύθερος από την Μπολόνια στο τέλος της περσινής σεζόν. Ο 30χρονος στόπερ κέντρισε το ενδιαφέρον της Σουόνσι και η συμφωνία δεν άργησε να έρθει καθώς και ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
 
«Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μου δίνεται και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της», τόνισε ο Μόρας που ενδέχεται να κάνει την πρώτη του συμμετοχή στο αγγλικό πρωτάθλημα την Κυριακή κόντρα στην Στόουκ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98775&catid=1

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..ΙΜΚ: ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ


Δελτίο Τύπου


ΙΜΚ: ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 


ΘΕΑΤΡΟ

Από 15 Οκτώβριου 2011 έως Μάιο 2012

“Καταλόγια”
σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη
(Μουσικό- θεατρική παράσταση ειδικά προσαρμοσμένη για παιδικό κι εφηβικό κοινό)

Μια τελετουργική παράσταση τριών ελληνικών παραλογών με κοινό θέμα τη θυσία ειδικά προσαρμοσμένη για παιδικό κι εφηβικό κοινό. Ένα δρώμενο με τη συμμετοχή κούκλας, ανθρώπου και μουσικής.

Οι παραλογές
Του γιοφυριού της Άρτας Η θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα για να σταθεί το γεφύρι.
Της κακιάς πεθεράς Η πεθερά που από ζήλεια και φθόνο σκοτώνει την νύφη της.
Τoυ νεκρού αδερφού Ο αδερφός που σηκώνεται από τον τάφο για να φέρει την αδερφή του από τα ξένα πίσω στην μάνα τους


Επισημαίνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Θοδωρής Οικονομίδης: " Ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων των ελληνικών παραλογών είναι εμπνευσμένα –και πολλές φορές πανομοιότυπα- από τα θέματα της ελληνικής μυθολογίας, των ομηρικών επών και του αρχαιοελληνικού δράματος. Μέσα από τη δημοτική ποίηση και τις παραλογές αναδεικνύεται  μια γλώσσα γεμάτη ομορφιά και μουσικότητα, γεμάτη ιδιωματικούς τύπους και σπάνιους τρόπους έκφρασης εικόνων και καταστάσεων. Ιστορίες που αναβιώνουν μέσα από ένα παραμυθικό περιβάλλον και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, από στόμα σε στόμα, για να κρατήσουν δυνατό και αμιγή τον Ελληνικό πολιτισμό και την Εθνική μας ταυτότητα.
Αυτή τη στιγμή η δημοτική ποίηση διδάσκεται στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου και την πρώτη του Λυκείου μέσα από μια συλλογή ποιημάτων. Εμείς πήραμε τρία από αυτά τα ποιήματα και προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την ομορφιά και την αξία τους μέσα από τους κώδικες του θεάτρου.
Επειδή πιστεύουμε ότι οι παραλογές  αποτελούν σύγχρονες  συμπυκνωμένες αρχαιοελληνικές τραγωδίες, για να τις αναπαραστήσουμε θεατρικά επιλέξαμε σαν μοντέλο απόδοσης το κλασικό αρχαιοελληνικό: τρείς βασικοί ερμηνευτές, αφηγηματικός  χορός, χρήση μάσκας και απαγγελία του ιαμβικού μέτρου(δεκαπεντασύλλαβος) με συνοδεία οργάνων. Έτσι, με την παράσταση Καταλόγια, καταφέραμε να έχουμε ένα συμπαγές αναπαραστατικό αποτέλεσμα με εκπαιδευτική αξία. Είναι  πολύ χρήσιμο για τους μαθητές να βλέπουν επί σκηνής τα κείμενα που διδάσκονται στην τάξη. Επίσης, όσον αφορά το εκπαιδευτικό μέρος,  προχωράμε και λίγο παρακάτω προσκαλώντας τους μαθητές, μετά την παράσταση, για να κουβεντιάσουμε τις απορίες τους και να τους δείξουμε πως κατασκευάζουμε τις κούκλες και τις μάσκες μας. Έτσι οι μαθητές παίρνουν μαζί τους εφόδια που θα τους βοηθήσουν να φτιάξουν και να αναπαραστήσουν στο σχολείο τα δικά τους ποιήματα".



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:
Θοδωρής Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη:
Μελίσα Κωτσάκη


Κατασκευή κούκλας:
Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» (Φεβρωνία Ρειζίδου & Χριστίνα Στουραΐτη)
Μουσική:
Θοδωρής Οικονομίδης
Όργανα:
Μαντολίνο - Θ. Οικονομίδης,
Κιθάρα - Μελίσα Κωτσάκη


Ηθοποιοί:
Δήμητρα Μητροπούλου,
Θοδωρής Οικονομίδης,
Ιωάννα Μιχαλά,
Ιωάννα Πιατά,
Μελίσα Κωτσάκη,
Φεβρωνία Ρεϊζίδου,
Χριστίνα Στουραΐτη



Από 15 Οκτώβριου  2011 έως Μάιο 2012
“Καταλόγια” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη
Καθημερινά ύστερα από συνεννόηση με  σχολεία
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Ώρα έναρξης: 10:30
Διάρκεια: 70’
Εισιτήριο: 7

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθύνονται:
Φωτεινή Χαμαλίδου,  τηλ. 6977 09 41 88 τις ώρες 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00 καθημερινά. E-mail: fhamalidou@gmail.com και theatrokyklos@hotmail.gr

****

ΑΦΗΓΗΣΗ

Από τις 16 Οκτωβρίου 2011
και Κάθε Κυριακή στις 12.00 μ.

«Περνούν εικόνες απ’  τα μάτια μου…»
Ζωντανεύουν τα παραμύθια;
νέο πρόγραμμα
Με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη

Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα ειδικά για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με λιτά και ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, παραδοσιακές αλλά  και πρωτότυπες ιστορίες, παρουσιάζει τις αφηγήσεις της για όλες τις ηλικίες

Κάθε φορά διαφορετικές ιστορίες και κάθε μήνα διαφορετική θεματολογία.

Τα παλιά παραμύθια «ανακάλυψαν» την επιστημονική φαντασία,
τα ρομπότ, τα αστροταξίδια και τους... έξω – γήινους,
τη μυστική ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας,
τους υπέρ – ήρωες, τις καταπληκτικές περιπέτειες,!!!
Τι έκαναν οι άνθρωποι  πριν από την εφεύρεση του κινηματογράφου; Ποιος έφτιαχνε γι’ αυτούς υπέροχες εικόνες για να τους κάνει να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν; Και πως μάθαιναν για μακρινούς τόπους, για πλάσματα αλλόκοτα, για εξωτικές συνήθειες χωρίς τα… ντοκιμαντέρ;;;
Μήπως κάποτε λοιπόν όλα αυτά τα έκαναν οι Παραμυθάδες;
Μια επιτυχημένη αφήγηση χρειάζεται ότι περίπου και μια καλή ταινία:  «σενάριο», «σκηνοθεσία», ώστε ο αφηγητής να «ζωντανεύει» το αφήγημα, σωστό «σκηνικό», έστω κι αν αυτό ήταν κάποτε μια φωτιά σε ένα τζάκι, και βέβαια… εικόνα.
Μόνο που στην περίπτωση της αφήγησης, την εικόνα τη δημιουργεί ο παραμυθάς.
Και τη δημιουργεί με κύριο εργαλείο τη γλώσσα και τη φωνή του.
Κάποτε οι άνθρωποι έφτιαχναν τις δικές τους «ταινίες»
με τα μάτια της φαντασίας τους!

Πρωτότυπη Ιδέα, Διασκευή Κειμένων, Αφήγηση, Τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη 

«Περνούν εικόνες απ’  τα μάτια μου…»
Σάσα Βούλγαρη
Από 16 Οκτωβρίου 2011,
Κάθε Κυριακή στις 12:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 60’

Εισιτήριο: 8€,
                   6€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)
             10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά).
Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους – κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας
****

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Από Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 έως Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Με την ψυχοπαιδαγωγό – παραμυθού Σάσα Βούλγαρη
ΠΑΡΑ – ΜΥΘΕΟΜΑΙ II
Σεμινάριο για την Προφορική Αφήγηση και την Τέχνη του Λόγου
Κάθε Τρίτη από τις 18:00 έως τις 21:00

Μετά και τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο, την περασμένη χρονιά, η Σάσα Βούλγαρη συνεχίζει τα σεμινάρια για την Τέχνη της Αφήγησης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πριν από τα βιβλία και πριν από τις εικόνες, πριν από το θέατρο και πριν από τα γοητευτικά σύγχρονα μέσα, οι άνθρωποι επικοινωνούσαν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους μέσα από τις... ιστορίες!
Το συγκεκριμένο σεμινάριο προτείνει μια διερεύνηση στη μαγεία της προφορικής αφήγησης και μια γνωριμία με τις τεχνικές της και τα μυστικά της. Αποτελείται από τρεις κύκλους, των δέκα τρίωρων συναντήσεων, που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ανεξάρτητα από αυτόν που έχει προηγηθεί, και που ο κάθε κύκλος θα αναφέρεται σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα.

Συνοπτικά:
Α΄ ΚΥΚΛΟΣ: 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Μερικά από τα θέματα:
• Το είδος του κειμένου: επιλογή και αφηγηματική αντιμετώπιση
• Ανάγνωση επώνυμου κειμένου: μια άλλη τεχνική
• Απεύθυνση: βλέμμα, στάση σώματος, κίνηση κ.α.
• Η χρήση της φωνής - το βασικό συστατικό της αφήγησης: άρθρωση, εκφορά
• Γλώσσα, ντοπιολαλιές, τραγουδίσματα και άλλα. Το θέμα της μετάφρασης.
• Η «σκηνοθεσία» της προφορικής αφήγησης
• «Αυτογνωσία» του αφηγητή: γλωσσικές καταβολές, προτιμήσεις, δυνατότητες

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ: 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ

Μερικά από τα θέματα:
• Αναπνοές, παύσεις και σιωπές,
• Η «παρτιτούρα» του κειμένου
• Η μουσική επένδυση στην αφήγηση
• Χρήση μουσικών οργάνων από τον αφηγητή
• Ρυθμικά αφηγήματα, τραγουδίσματα και μελωδική εκφορά του λόγου.
• Παραδοσιακές μορφές ρυθμικού λόγου: ταχταρίσματα, επωδές, αινίγματα κ.λπ.
• Ποιητικός λόγος, έμμετρος και πεζός λόγος

Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ: 20 ΜΑΡΤΙΟΥ – 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μερικά από τα θέματα:
• Απλές τεχνικές και αφορμές από την καθημερινότητα για να φτιάξετε ιστορίες
• Αυθόρμητες ιστορίες και ιστορίες με «προδιαγραφές» και «στόχους»
• Τα βασικά συστατικά μιας ιστορίας
• Ο τρόπος επεξεργασίας ανάλογα με το είδος της ιστορίας – μορφολογία του κειμένου.
• Δομή του αφηγήματος: το στήσιμο και ο «χάρτης» επεξεργασίας του
• Τεχνικές μυθοπλασίας εμπνευσμένες από παγκόσμια προφορικά είδη αφήγησης
• Ο συν – τονισμός των λέξεων: πως έχουμε ένα κριτήριο για αυτό που γράψαμε


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
- Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη ικανότητα ή προεργασία για την παρακολούθηση του σεμιναρίου
- Το σεμινάριο είναι ομαδικό και βιωματικό και ζητείται συνέπεια στην παρακολούθηση όλων των συναντήσεων του κάθε κύκλου
- Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ακόμα και έναν κύκλο ανεξάρτητα από το αν έχει παρακολουθήσει κάποιον προηγούμενο.
- Θα προτιμηθούν τα άτομα εκείνα που έχουν την διάθεση να παρακολουθήσουν και τους τρεις κύκλους.
- Υπάρχει η πρόθεση στο τέλος του κάθε κύκλου να γίνονται παρουσιάσεις σε σχέση με το θέμα που επεξεργαστήκαμε, εφόσον υπάρχει η διάθεση από τους συμμετέχοντες.
Κόστος Συμμετοχής ανά Κύκλο: 300€
Παρέχεται έκπτωση 20% σε όσους παρακολουθήσουν περισσότερους από έναν κύκλους
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: 210 9572613, 6972 261037

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ:
sassa_v@otenet.gr

http://www.facebook.com/
profile.php?id=1116545507

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Το Ποντίκι          METROPOLIS             
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr