Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δίαυλο απευθείας επικοινωνίας με τους στρατιωτικούς ανοίγει ο υπουργός Άμυνας

Επίσημο απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με το στρατιωτικό γραφείο που λειτουργεί διπλα στον υπουργό και τον υφυπουργό Αμυνας αποκτούν οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Αμυνας με απόφαση του κ. Πάνου Μπεγλίτη. 

Στα υπουργικά γραφεία μπορούν να φθάνουν διάφορα θέματα που εμπίπτουν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες με άμεση επίπτωση στις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα το προσωπικό μπορεί να καταθέτει τις απόψεις του και για ζητήματα καθημερινότητας που το απασχολούν και έως σήμερα δεν έτυχαν λύσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου υπενθυμίζουν οτι έχει δημιουργηθεί και επιτροπή με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό για επίλυση προβλημάτων  καθημερινότητας , ενώ στην ανακοίνωση αναφέρονται σειρά μέτρων που έλαβε πρόσφατα η σημερινή  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έτυχαν θετικής αποδοχής από τα στελέχη, όπως:
·                     Η απαλλαγή ύστερα από την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών
·                     Ευεργετικά μέτρα για γονείς μονογονεϊκών οικογενειών και στρατιωτικούς που είναι προστάτες ΑμΕΑ
·                      Άδεια ανατροφής τέκνου και σε άρρεν προσωπικό
·                     Καθιέρωση ανώτατου ορίου υπηρεσιών ανά μήνα
Επισημαίνεται ακόμα ότι ο δίαυλος αυτός θα διευρυνθεί περαιτέρω στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ούτως ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετέχουν σε ανοικτή διαβούλευση που θα καθιερωθεί για νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Αμυνας.
Τέλος τονίζεται από το Υπουργείο ότι ο δίαυλος αυτός σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στις αρμοδιότητες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σχέση με το προσωπικό.
http://www.tanea.gr/ellada/

Έχασε στο τέλος η ΑΕΚ


Απίστευτη ανατροπή και ήττα για την ΑΕΚ από την Στουρμ

Παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 88ο λεπτό δεν τα κατάφερε η «Ένωση» και δέχτηκε 2 γκολ σε τρία λεπτά από την ΣτουρμΓκρατς.

Το σκορ άνοιξε ο Χοσέ Κάρλος στο 49' λεπτό ενώ για την Στουρμ τα γκολ πέτυχαν οι Μπουργκστάλερ στο 87' και Χάας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η «Ένωση» έπαιζε από το 53' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Δέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
http://www.newsbeast.gr/

Τρόμος από τους ληστές με τα καλάσνικοφ


Η αδίστακτη συμμορία προκαλεί πονοκέφαλο στην αστυνομία

Τον τρόμο στην πρωτεύουσα έχουν σπείρει τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι ληστές με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι στο τελευταίο τους «χτύπημα», τα ξημερώματα της Δευτέρας σε σπίτι της Άνω Γλυφάδας, δεν δίστασαν να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη μητέρα δίχρονων δίδυμων παιδιών.

Η Αστυνομία μιλά για αδίστακτους κακοποιούς και εκτιμά πως έχουν πραγματοποιήσει πάνω από δέκα ένοπλες ληστείες σε σπίτια. Το χαρακτηριστικό της συμμορίας είναι πως επιλέγει ως στόχους οικογένειες και εισβάλλουν την ώρα που τα μέλη βρίσκονται μέσα.

Οι διωκτικές Αρχές εξετάζουν προσεκτικά ένα βίντεο από πρόσφατη επιδρομή της συμμορίας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την ταυτότητα των κακοποιών, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα είναι Αλβανοί. 

Στην τελευταία τους επίθεση, οι ένοπλοι μπήκαν στο διαμέρισμα της οικογένειας και με την απειλή δύο καλάσνικοφ ανάγκασαν τον πατέρα να πάρει τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα. 

Εκεί τους κλείδωσαν και εξανάγκασαν τη νεαρή αλλοδαπή μητέρα να τους παραδώσει ό,τι χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα υπήρχαν και την κακοποίησαν. Έπειτα διέφυγαν με το πολυτελές αυτοκίνητο του ζευγαριού.

Τα χτυπήματά τους τον τελευταίο μήνα:


Στις 3 Σεπτεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι επιχειρηματία στη Βούλα, έδεσαν τη σύζυγό του, άρπαξαν τα χρήματα αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Οδήγησαν τον 52χρονο σε ΑΤΜ για να «σηκώσει» 3.000 ευρώ, την ώρα από τους δράστες κρατούσε όμηρο τη γυναίκα στην κρεβατοκάμαρα. Κατόπιν, επέστρεψαν στο σπίτι, τον άφησαν ελεύθερο και έφυγαν με το αυτοκίνητό του.

Στις 21 Σεπτεμβρίου μπήκαν σε διαμέρισμα στου Παπάγου, όπου έμενε μία 27χρονη. Έκαναν το σπίτι άνω κάτω, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Ύστερα, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και εξαφανίστηκαν.

25 Σεπτεμβρίου: Αντιμέτωποι με τρεις ληστές βρέθηκαν μια 40χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της, στην Αγία Παρασκευή και ο ηλικιωμένος πατέρας της, ο οποίος διαμένει στο διπλανό διαμέρισμα. Οι ένοπλοι εισέβαλαν πρώτα στο διαμέρισμα της γυναίκας από όπου έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της. Στη συνέχεια εισέβαλαν και στο διπλανό διαμέρισμα του πατέρα της, στο οποίο δεν βρήκαν χρήματα.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/236898/tromos-apo-tous-listes-me-ta-kalasnikof/

O Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου σας στο παραδοσιακό πατητήρι το Σάββατο ο βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου.


      ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ
                         ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ

                       AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στο παραδοσιακό πατητήρι το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου.
Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Νησιώτικα και λαϊκά Φραγκούλης.

Τρεις ληστείες σε 15λεπτά!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις ήταν οι ένοπλες ληστείες στις οποίες προχώρησαν δύο άγνωστοι δράστες στον Πειραιά.
Η αρχή έγινε στην οδό Ποσειδώνος σε ένα περίπτερο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν δύο διαδοχικά «χτυπήματα» σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις οδούς Ρετσινά και Αλιπέδου, μέσα σε 15 λεπτά.
Σε όλες τις ληστείες, οι κακοποιοί κατάφεραν να αποσπάσουν όλα τα χρήματα από τα ταμεία των καταστημάτων και στην συνέχεια να τραπούν σε φυγή με δίκυκλο.

http://www.newsbomb.gr/

Αυτό είναι γαμήλιο ταξίδι

Στη Χαβάη η πανέμορφη Molly Sims

Πριν από λίγες ημέρες παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σε έναν αμπελώνα στην Καλιφόρνια.

Το μοντέλο του Sports Illustrated αναχώρησε αμέσως μετά για το γαμήλιο ταξίδι της με τον σύζυγό της πλέον, Scott Stuber.


Προορισμός τους το νησί Maui στη Χαβάη.


Ο δε γαμπρός έλαμπε από ευτυχία… με τέτοια γυναίκα δίπλα του άλλωστε είναι δυνατόν να μην είναι χαρούμενος;



http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/236379/auto-einai-gamilio-taxidi/

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1

- Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, αλλά με πολλά κενά πίσω και υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα του στο Τσάμπιονς Λιγκ


- Στο άλλο ματς του ομίλου Μαρσέιγ - Ντόρτμουντ 3-0 (20', 69' Αγιού, 62' Ρεμί)


- Δύο γρήγορα γκολ δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τους Τσάμπερλεϊν και Σάντος. Ο Φουστέρ στο 27' έβαλε στο ματς τους ερυθρόλευκους. Δοκάρι με τον Τοροσίδη στο 65'

περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98403&catid=1

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τα εγκαίνια του νέου σπιτιού του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο



Σήμερα  πραγματοποιήθηκαν  
τα εγκαίνια του νέου σπιτιού του 
«Χαμόγελου του Παιδιού» στο 
Μοσχάτο, το οποίο θα 
αποτελέσει καταφύγιο χαράς 
και 
δημιουργίας για τα 25 παιδιά της 
οργάνωσης 
το  παρουσίασε η κα. Νόνη 
Δούνια, στις 18.30 το απόγευμα, 
στο Νέο ΠολιτιστικόΚέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, Ομήρου, Κωνσταντινουπόλεως και Διονυσίου 
Σολωμού στο Μοσχάτο.







Λίγα λόγια για το νέο μας σπίτι στο Μοσχάτο:
Το σπίτι μας ξεκίνησε από την δωρεά μίας μονοκατοικίας από την κα. Αλεξάνδρα Νίκα στην οδό Δροσίνη 15. Το σπίτι αυτό κατεδαφίστηκε και τη θέση του πήρε ένα μεγάλο ολοκαίνουργιο ικανό να στεγάσει 25 παιδιά, διαφόρων ηλικιών.
Το νέο μας σπίτι έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμμετοχή των Goody’s με το Argoudaki το 2008 και του Ελβετικού Οργανισμού Limmat Foundation. 

Σημαντική και καθοριστική, όμως, ήταν και η συμμετοχή της Τεχνικής εταιρείας Εμβατης Α.Ε., η οποία προσέφερε όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν.

Αφίξεις για το «Σπάρταθλο»


Με την άφιξη στην Ελλάδα του μεγαλύτερου μέρους των ξένων αποστολών, άρχισε την Τετάρτη (28/9) η αντίστροφη μέτρηση για τον εφετινό αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον» που θα διεξαχθεί 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, συνολικής απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Οι αφίξεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Πέμπτης (29/9), οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές από 39 χώρες, μεταξύ των οποίων 41 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα συμμετέχει με 43 δρομείς.

Το "29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ" ξεκινά στις 07:00 την Παρασκευή, από τους πρόποδες της Ακρόπολης μπροστά από το Ηρώδειο. Σημείο τερματισμού, είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, έως τις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης), ώστε o αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες.

Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
http://www.gazzetta.gr/article/item/227883-aphixeis-gia-spartathlo

Champions League ...Θα γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός; (21.45 ΝΕΤ, chat thrylos.gr) web only

Ματς όπως το αποψινό μπορούν να σε βάλουν στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός μπαίνει με τον τίτλο του αουτσάιντερ στην αποψινή μάχη του Emirates απέναντι στην Αρσεναλ, όμως, ποιός νοιάζεται αλήθεια;
 
Κόντρα σε μια ομάδα ταχύτατη και απρόβλεπτη ο Θρύλος θα επιδιώξει να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον φρενήρη ρυθμό που δίνουν οι Λονδρέζοι στα παιχνίδια της έδρας τους και θα παλέψει να σπάσει την πολύ αρνητική παράδοση σε βάρος του (9 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, με 29-1 τέρματα) σε αναμετρήσεις επί αγγλικού εδάφους για όλες τις διοργανώσεις. Οι παραδόσεις εξάλλου είναι για να σπάνε...

Διαβάστε περισσότερα στοhttp://www.thrylos.gr/podosfairo/article/11824/diplo-sto-emirates/

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=148907

Ωτοστόπ μέσω TWITTER κάνουν οι Αθηναίοι για να αντιμετωίσουν τις απεργίες στα ΜΜΜ!


Μια ομάδα χρηστών του twitter και ένα site δημιούργησαν μια λέξη κλειδί (hasthag) carpool.Gr που με σκοπό να βοηθήσει ο ένας τον άλλο στις μετακινήσεις του !


Η δύναμη του Διαδικτύου είναι γνωστό πως είναι μεγάλη και αυτές τις μέρες που κανένα Μέσο Μεταφοράς δεν κινείται και η απεργία των ταξιτζήδων έδωσε τη χαριστική βολή, το twitter ήρθε να δώσει λύση και να προσφέρει βοήθεια ! 


Ενημέρωσαν δηλαδή τους χρήστες του twitter και τους επισκέπτες του site πως όσοι έχουν ελεύθερη θέση στο αυτοκίνητό τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν άλλους να μετακινηθούν παίρνοντάς τους μαζί τους. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και εντυπωσιακή. Δεκάδες πολίτες ενημέρωναν τους υπόλοιπους ότι διαθέτουν θέση στο αυτοκίνητό τους ή στη μηχανή τους και έτσι η ζωή όλων γίνεται πιο εύκολη.


 Περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98308&catid=3



Ε.Ε.: «Η Κύπρος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εντός της ΑΟΖ της»

Κατά τη συζήτηση για τις εντάσεις Κύπρου-Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο αρμόδιος για την διεύρυνση της ΕΕ επίτροπος Στέφαν Φούλε, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση των εντάσεων από την πλευρά της Τουρκίας και ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δε μπορεί να δεχθεί να χρησιμοποιούνται απειλές, μεταξύ γειτόνων.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τουρκία! «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει, ως κράτος, μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία» είπε ο επίτροπος διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε.



«Καταδικάζουμε κάθε δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με τη φιλική διευθέτηση τέτοιων διαφορών και διακηρύσσουμε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες, για εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία θα πρέπει και εκείνη να εργασθεί, για τον σκοπό της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή και έχει πολύ περισσότερα να κερδίσει από τη συνεργασία με την ΕΕ, παρά με τη δημιουργία εντάσεων», πρόσθεσε.

Στην αρχή της συζήτησης, η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε., Κάθριν Άστον είπε πως είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατευνάσει τις εντάσεις και να πείσει την Τουρκία να προσυπογράψει τους στόχους, που θα την οδηγήσουν στην πλήρη ένταξη της στην ΕΕ.

Απέδωσε, ωστόσο, την κλιμάκωση των τουρκικών εντάσεων, στην εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98319&catid=7

«Άδειασαν» βενζινάδικο στο Μοσχάτο


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα κρούσματα ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Συγκεκριμένα, το μεροκάματο του τρόμου έζησε ένας αλλοδαπός υπάλληλος βενζινάδικου, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστους δράστες. Οι κακοποιοί κρατώντας όπλα στα χέρια, κατάφεραν να αποσπάσουν άγνωστο χρηματικό ποσό και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα και τράπηκαν σε φυγή.
Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στο Μοσχάτο και δη στην οδό Πειραιώς.
Η αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση των δραστών.
http://www.newsbomb.gr/

Ο Θ. Παπακωνσταντίνου στο 1ο Θεμιστόκλειο Φεστιβάλ Πειραιά

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ, ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ
Σάββατο 8 Οκτωβρίου


Με τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός» όπως και κάποια «παραμελημένα», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τους μουσικούς του και την πληθωρική Ματούλα Ζαμάνη στο τραγούδι, σκοπεύει να αποδείξει για άλλη μια φορά «ότι στη μουσική απόλαυση δεν χωράνε μνημόνια».

Παίζουν: Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα / Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι, Κώστας Παντέλης - ηλεκτρική κιθάρα / Μιχάλης Χανιώτης - μπουζούκι, τραγούδι, Μάκης Μπουκάλης - ακουστικό μπάσο / Σωτήρης Ντούβας – τύμπανα, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο / Γιάννης Αντωνιάδης - κλαρίνο
Τραγούδι: Ματούλα Ζαμάνη
Ηχοληψία: Χρήστος Μέγας - Μάκης Πελοπίδα
Φωτισμός: Χρήστος Λαζαρίδης – Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής: Κλεάνθης Καραπιπέρης

Ώρα έναρξης: 21.30



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=388225&cid=13

Λαμπερή και στα 50 της

Η Heather Locklear γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα 50 της γενέθλια και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες συνεχίζει να διατηρεί ένα καλογυμνασμένο σώμα, «βάζοντας τα γυαλιά» ακόμα και σε γυναίκες που έχουν τα μισά της χρόνια.
Μπορεί οι εποχές της δόξας και της απόλυτης αναγνώρισης από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 μέχρι και τα τέλη του ’90 να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ωστόσο η τηλεοπτική «Amanda Woodward» (Λεωφόρος του Μέλρόουζ) δείχνει ότι παραμένει μια από τις ομορφότερες γυναίκες του Χόλυγουντ.

Η διάσημη ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλιά της στη Χαβάη όπου είχε και την ευκαιρία να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα παρέα με τον αρραβωνιαστικό της, Jack Wagner.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=388312&cid=11

Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο Σαμπόνις!


Σε νοσοκομείο του Κάουνας ύστερα από έμφραγμα που υπέστη παίζοντας μπάσκετ, νοσηλεύεται ο θρύλος Αρβιντας Σαμπόνις.

Ο Σαμπόνις έπαιζε με φίλους του μπάσκετ και όταν το παιχνίδι τελείωσε και οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, αυτός κάθισε στον πάγκο και ήπιε λίγο νερό, μέχρι που άρχισε να αισθάνεται να ενοχλήσεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δευτερόλεπτα αργότερα ήταν εμφανές ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.
 
Αμέσως μεταφέρθηκε στα επείγοντα νοσοκομείου του Κάουνας και μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.
 
Σύμφωνα με έναν εκ των τραυματιοφορέων που μετέφεραν τον Σαμπόνις στο νοσοκομείο, ο θρύλος της Λιθουανίας είχε τις αισθήσεις του και χαμογέλαγε. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV3
 
Ο 47χρονος Σαμπόνις είναι πλέον πρόεδρος της Ζαλγκίρις έχοντας γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στο χώρο του παγκοσμίου μπάσκετ με μεγάλη θητεία για χρόνια στο ΝΒΑ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98249&catid=1

Προγράμματα εκπαίδευσης αλλοδαπών στον Πειραιά


Τμήματα εκμάθησης ελληνικής και ρωσικής γλώσσας

Ξεκινούν στο δήμο Πειραιά προγράμματα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αλλοδαπών που ζουν στην πόλη του Πειραιά.

Ήδη, λειτουργούν δύο τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικους μετανάστες και ένα τμήμα μητρικής γλώσσας (ρωσική) παιδιών μεταναστών προερχομένων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Επίσης, λειτουργούν δύο τμήματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας (ρωσική) που απευθύνονται σε μαθητές και εφήβους.

Το ενδιαφέρον είναι σημαντικό. Ήδη, στην ΚΟΔΕΠ έχουν υποβληθεί 250 νέες αιτήσεις, για τη συμμετοχή στα προγράμματα και οργανώνονται τμήματα εκμάθησης της ελληνικής και ρωσικής γλώσσας για τα παιδιά των μεταναστών αλλά και για τους Έλληνες που επιθυμούν να διδαχθούν τη ρωσική γλώσσα.

Οι στόχοι εκμάθησης του προγράμματος της ελληνικής γλώσσας είναι:
-Να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να ανταποκρίνονται στις επικοινωνιακές ανάγκες της καθημερινότητας.

-Να εξοικειωθούν με τις κοινωνικές συνήθειες, την καθημερινή ζωή και ό,τι άλλο αποτελεί την κοινωνική ζωή των Ελλήνων.

-Μέσα από την προσέγγιση θεμάτων της ελληνικής ιστορίας και των ελληνικών δημοκρατικών και πολιτικών θεσμών να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στα κοινά.
http://www.newsbeast.gr/

Όλα έτοιμα για τα ευρωπαϊκά βραβεία του MTV


Ποια θα είναι η παρουσιάστρια

Τα ευρωπαϊκά βραβεία του μουσικού καναλιού ΜΤV θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου στο Μπέλφαστ.

Όπως έγινε γνωστό κεντρικά παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η 19χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια Selena Gomez, η οποία θα αναλάβει επίσης να σχολιάζει τις απονομές των βραβείων στο Τwitter και στο website του MTV.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων διεκδικεί η Lady Gaga η οποία είναι υποψήφια σε 16 κατηγορίες. Μεταξύ των καλλιτεχνών που διεκδικούν βραβείο είναι στα MTV EMA Awards είναι η Katy Perry, ο Bruno Mars αλλά και ο Justin Bieber.


Η Selena Gomez είχε παρευρεθεί και στα αμερικανικά βραβεία του ΜΤV που έγιναν στο Los Angeles
http://www.newsbeast.gr/

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τέταρτη θέση του...κόσμου η εθνική ομάδα μπάσκετ


Την παγκόσμια κατάταξη των εθνικών ομάδων, η οποία προκύπτει, βάσει των αποτελεσμάτων της τελευταίας οκταετίας, έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA, μετά και την ολοκλήρωση του Ασιατικού Πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η πρώτη δεκάδα έμεινε αναλλοίωτη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η Εθνική μας κρατάει για άλλη μία χρονιά την 4η στον κόσμο με 488 βαθμούς.

Πρώτες παραμένουν φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες που από το 2008 έχουν επιστρέψει στο "θρόνο" τους, δεύτερη η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα, Ισπανία και τρίτη η παραδοσιακή δύναμη της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή. Εκτός δεκάδας παραμένουν η Γαλλία(12η) αλλά και η Ρωσία (11η). Η Κροατία, τέλος που δεν έχει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται μόλις στη 19η θέση.

http://www.star.gr/sports/108829/

Ανοιχτά Σχολεία: Ναι, αλλά Πώς;..

Τον τελευταίο καιρό γίνεται κάποιος λόγος για ανοικτά στους μαθητές σχολεία τις απογευματινές ώρες.
Το εγχείρημα είναι αρκετά σοβαρό και θα προσφέρει αρκετά στους μικρούς μαθητές και όχι μόνο.
Το θέμα όμως είναι τι εννοούμε όταν λέμε ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
Εννοούμε ότι ένας γυμναστής με τη βοήθεια από κάποιον ή κάποιους γονείς ανοίγει ένα σχολείο, βάζει μέσα καμμιά 20αριά παιδιά και ασχολείται με κάποιο άθλημα;
Αν εννοούμε αυτό, εγώ το θεωρώ πολύ λίγο και δυστυχώς πρόχειρο.
Όταν στο δικό μου μυαλό έρχεται η σκέψη του ανοικτού σχολείου, αναλογίζομαι πολλά πράγματα, τα οποία και θα προτείνω παρακάτω.
Σήμερα στα σχολεία το μάθημα τελειώνει στις 4.15 μμ, άρα το όποιο πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 4.30 μμ.
Κατά τους χειμερινούς μήνες με τον άστατο και κρύο καιρό τα αθλητικά προγράμματα συνήθως δεν ευδοκιμούν μιας και η δουλειά γίνεται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια τις ημέρας είναι πολύ μικρή (μετά βίας μία ώρα κάτω από το φως της ημέρας για το όποιο πρόγραμμα).
Η νύχτα θα προλαβαίνει τα παιδιά στο προαύλιο, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθά την επιτυχία του προγράμματος.
Αντίθετα θα ήταν πολύ πιο ευδόκιμα άλλα προγράμματα τα οποία θα ωφελούσαν τα μέγιστα τους μαθητές και θα προωθούσαν τη δημιουργική απασχόληση.
Με αυτές λοπόν τις σκέψεις έχω να προτείνω διάφορα προγράμματα τα οποία πιστεύω ακράδαντα ότι θα ευδοκιμήσουν τους χειμερινούς μήνες και θα προσφέρουν τα μέγιστα στα παιδιά.
1. Πρόγραμμα θεατρικής αγωγής με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, μια φορά την εβδομάδα, για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
2. Πρόγραμμα εικαστικών (ζωγραφική, κατασκευές, πηλός) μια φορά την εβδομάδα, για τους μήνες Νοέμβρη,Δεκέμβρη,Γενάρη,Φλεβάρη,Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
3. Προγραμμα νέων τεχνολογιών, μια φορά την εβδομάδα για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 22 ώρες.
4. Πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών δυο φορές την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 40 ώρες.
5. Πρόγραμμα εκμάθησης σκάκι μια φορά την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
6. Πρόγραμμα μουσικής παιδείας, με έμφαση στην εκμάθηση κάποιου οργάνου, δυο φορές την εβδομάδα,για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 40 ώρες.
7. Άφησα τελευταίο το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, γιατί είναι το πρόγραμμα εκείνο το οποίο βοηθά πολλούς αδύνατους μαθητές, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν κάποιο φροντιστήριο σε αντίθεση με άλλους, έχοντας έτσι δυο μέτρα και δυο σταθμά, στις ίσες ευκαιρίες, που προέρχονται από την ανικανότητα του κράτους, να δώσει ίσες ευκαιρίες,αφού τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι ανύπαρκτα στα δημοτικά.
Πρόγραμμα λοιπόν ενισχυτικής διδασκαλίας δυο ωρών την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη, Μάη. Συνολική διάρκεια 46 ώρες.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος όλων αυτών των προγραμμάτων που θα επιβαρύνει το δήμο, χωρίς καμμιά συμμετοχή του γονέα, θα φθάσει περίπου στα 7.000 ευρώ ποσό το οποίο θεωρώ ότι είναι αρκετά μικρό αν αναλογιστούμε ότι θα επιφέρει μεγάλη ψυχολογική κυρίως ανακούφιση στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Βέβαια δεν αποκλείεται καθόλου η ιδέα στο να βρεθεί και κάποιος χορηγός που θα συνεισφέρει στο δήμο για τα συγκεκριμένα προγράμματα, ή εθελοντές καθηγητές, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση του δήμου να είναι ακόμα χαμηλότερη ή ανύπαρκτη.
Το κόστος για το δήμο πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου απαγορευτικό, το αντίθετο μάλιστα μπρος στο έργο το οποίο θα έχει επιτευχθεί.
Οι προτάσεις αυτές αποτελούν προτάσεις προς το δήμο και το δήμαρχο προσωπικά και ευελπιστώ στην μελέτη τους, και την υλοποίησή τους με τις όποιες μετατροπές ή προσθήκες.
Τέλος τα όποια αθλητικά προγράμματα θα μπορούν να γίνουν από τον Μάρτη και έπειτα μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, που, και ο καιρός το επιτρέπει και το φως της ημέρας διαρκεί πολύ περισσότερο.

Ο δάσκαλος



http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Επειδή σας αρέσουν! Άλλο ένα αφιέρωμα με αστείες φωτογραφίες!

Δείτε και τις υπόλοιπες πιο κάτω...






Περισσότερα στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1510.html






Ανακοίνωσε Νοσέκοβα ο Ολυμπιακός

Την απόκτηση της Σλοβάκας ακραίας, Μαρτίνα Νοσέκοβα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.ανακοινώνει τη συμφωνία του με τη βολεϊμπολίστρια Martina Nosekova.

Η διεθνής με τη Σλοβακία ακραία γεννήθηκε στις 1/4/1985 και έχει ύψος 1.82.

Η καριέρα της:
2010 – 2011 Azerrail Baku (AZE) (από 18 Φεβρουαρίου 2011)
2010 -2011 Infote Forli A2 ΙTA (έως 17 Φεβρουαρίου 2011)
2009 – 2010 Sl Supermercati Emmedata Loreto A2 (ITA)
2008 -2009 Brno (CZE)
2002 – 2008 Slavia Bratislava (SVK)
1998 – 2002 Giov SSK Bilkova Bratislava (SVK)».



http://www.gazzetta.gr/article/item/227266-anakoinose-nosekova-o-olubiakos

Απεργούν οι δάσκαλοι 5 και 19 Οκτωβρίου


Καταγγέλλουν «αρπαγή» των εισφορών τους

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ΔΟΕ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι αναφέρονται «στις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».

Επίσης, διαμαρτύρονται για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει τη νέα δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά (20%-40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους και υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν, ήδη, χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Τέλος, οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35-και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/235515/apergoun-oi-daskaloi-5-kai-19-oktovriou/