Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Nέος προπονητής στην ανδρική ομάδα της Ελευθερίας Μοσχάτου ο Παναγιώτης Κακαλιάς

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου : 

''Μετά την παραίτηση του Χριστόδουλου Κουτσούμπα η διοίκηση του Συλλόγου ανακοινώνει ότι στο πάγκο της ανδρικής ομάδας θα κάθεται ο Παναγιώτης Κακαλιάς.



 Ο coach Κακαλιάς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το Σύλλογο, τη σεζόν 2004-05 σαν προπονητής στην ανδρική ομάδα στην Β' Κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ. Ο Γιάννης Παπαναστασίου  θα παραμείνει στο πόστο του βοηθού προπονητή. ''



Ο Παναγιώτης Κακαλιάς είναι 45 ετών και καθηγητής Φυσικής Αγωγήςδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στομπάσκετ). Ως μπασκετμπολίστας έπαιξε στον Άρη Πετρούπολης, που ήτανκαι η πρώτη ομάδα της προπονητικής του καριέρας. Την ανέλαβε σεηλικία μόλις 28 ετών και την ανέβασε διαδοχικά από τη Γ’ στη Β’ καιέπειτα στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ.
Θήτευσε δύο φορές στην Α1 ως ασίσταντ, πρώτα του ΑργύρηΠεδουλάκη στο Περιστέρι (2000-2004) και για ένα μικρό διάστημα τουΓιώργου Ζευγώλη στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας (2004-’05). Ως πρώτοςπροπονητής έχει να επιδείξει έργο στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ (Άρηςκαι Ίρις Πετρούπολης, Νέοι Παλατιανής, Άμιλλα Περιστερίου), σετμήματα υποδομής (παίδες Άρη Πετρούπολης 1η θέση στην Αττική και 2ηστην Ελλάδα, έφηβοι Πανιωνίου) αλλά και σε γυναικείες ομάδες, καθώςκαι στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ.
Το 2000 στάλθηκε με υποτροφία του ΣΕΠΚ στις ΗΠΑ για επιμόρφωσηστο τεχνικό τιμ της τότε πρωταθλήτριας του NCAA ομάδας τουConnecticut με προπονητή τον Jim Calhoun.



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/2011/09/n.html
http://sports.pathfinder.gr/





Συμμετοχή του τμήματος Στίβου της ΑΕΚ στο "All Sports Show"

από το Γραφείο Τύπου
Η Ακαδημία στίβου της ΑΕΚ θα έχει δυναμική συμμετοχή στην έκθεση «All Sports Show and Fashion» που λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expoστα Σπάτα και θα διαρκέσει από σήμερα έως και τις 2 Οκτωβρίου.
Η ΑΕΚ προσκαλεί όλους τους φίλους της να πάρουν μέρος στους αγώνες επίδειξης που πραγματοποιεί και να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κλασικού αθλητισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αγώνα, σπρίντ, Ρήψη με medicine ball, Αγώνα σκυταλοδρομίας και άλμα άνευ φοράς.

Θα δημιουργηθούν ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Η κάθε μια από κάθε σειρά νικήτρια ομάδα θα κερδίσει ένα μήνα δωρεάν προπονήσεις στην ακαδημία στίβου της ΑΕΚ.

Μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ομάδα και να έλθετε να αγωνιστείτε.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/all-sports-show.html

Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής

Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πολυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.

Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ  το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το 1973 συνελήφθη για φόνο αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια.

Τον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή όπου είχε καταδικαστεί για κλοπή. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν.

Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι «παραγγελιά». Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=385439&cid=4

Διατροφή και ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία


Ποια είναι τα ευπαθή προϊόντα και τι πρέπει να προσέχουμε

Στο πλαίσιο της σωστής διατροφής και της ασφάλειας των τροφίμων στα σχολεία ο ΕΦΕΤ δίνει διατροφικές συστάσεις και προτάσεις για καλύτερη επιλογή τροφίμων στο σχολείο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι).
Ο ΕΦΕΤ αναφέρει ακόμη ότι στο σχολείο το κολατσιό πρέπει να περιλαμβάνει κάποια από τα είδη του κυλικείου, όπως:

Αναφέρει ότι η καθημερινή διατροφή των παιδιών πρέπει να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα (πχ γάλα, γιαούρτι) χαμηλά σε λιπαρά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου στη διατροφή. Η περιεκτικότητα ασβεστίου στο γάλα με χαμηλά λιπαρά είναι η ίδια με αυτή στο πλήρες γάλα.

Φρούτα (κατά προτίμηση εποχιακά φρέσκα φρούτα). Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, ενώ παράλληλα είναι χαμηλά σε θερμίδες. Μπορείτε να εντάξετε στο κολατσιό σας με μέτρο την κατανάλωση ενός φυσικού χυμού. Πίνοντας όμως ένα χυμό φρούτων προσλαμβάνετε λιγότερες φυτικές ίνες από ότι αν καταναλώνατε τα αντίστοιχα φρούτα.

Στo σάντουιτς ή στο τοστ προτιμάτε ψωμί ολικής αλέσεως, διότι περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το λευκό ψωμί. 

Καλή επιλογή σνακ αποτελεί επίσης και το σουσαμένιο κουλούρι, καθώς και άλλα προϊόντα που περιέχουν σουσάμι (όπως το παστέλι) αλλά και ξηρούς καρπούς.

Πίνετε αρκετό νερό για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Περιορίστε την κατανάλωση ποτών και ροφημάτων που είναι υψηλά σε σάκχαρα και θερμίδες, καθώς και των πολλών γλυκισμάτων. Μειώνοντας την υπερβολική κατανάλωση σακχάρων, μειώνετε τον κίνδυνο τερηδόνας και παχυσαρκίας.

Φροντίστε να γυμνάζεστε καθημερινά και να διατηρείτε φυσιολογικό για την ηλικία σας βάρος. Η ποσότητα κατανάλωσης κάποιων τροφών πλούσιων σε λίπος ή/και σάκχαρα και η έλλειψη άσκησηςευθύνονται για την παχυσαρκία.

Δεν πρέπει να καταναλώνουμε ένα τρόφιμο από το κυλικείο.

Πολλές φορές όταν ένα τρόφιμο είναι επιμολυσμένο και ακατάλληλο είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, ιδιαίτερα αν η αλλοίωσή του είναι στα αρχικά στάδια. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που έχουμε ενδείξεις ότι ένα τρόφιμο είναι ακατάλληλο όπως όταν η συσκευασία του είναι ανοιγμένη ή σκισμένη, όταν το χρώμα ή η υφή, η μυρωδιά και η γεύση του τροφίμου είναι διαφορετικά από ότι συνήθως, όταν είναι εμφανώς αλλοιωμένο και γενικά σε κάθε περίπτωση που μας δημιουργηθεί υποψία.

Ποια είναι τα ευπαθή και ευάλωτα τρόφιμα;
Από τα τρόφιμα που διατίθενται στο κυλικείο θα πρέπει να διατηρούνται σε ψυγείο τα φρέσκα γάλατα (τα υψηλής παστερίωσης δεν χρειάζεται μέχρι να ανοιχθούν), το ρυζόγαλο και η κρέμα, τα σάντουιτς και τα τοστ πριν ψηθούν, ορισμένοι χυμοί (εξαρτάται από το είδος), τα γιαούρτια, ενώ το καλοκαίρι συστήνεται και οι σοκολάτες να διατηρούνται εντός ψυγείου.

Σε θερμοθάλαμο πρέπει να διατηρούνται οι έτοιμες τυρόπιτες και σπανακόπιτες. Τα υπόλοιπα τρόφιμα θα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον και να μην είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Τι πρέπει να προσέχουμε στις συσκευασίες των τροφίμων;
Την ένδειξη χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας / τελική ημερομηνία ανάλωσης ("ημερομηνία λήξης"). Οι ενδείξεις αυτές χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν για πόσο καιρό ένα τρόφιμο διατηρεί τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και είναι ασφαλής η χρήση του.

Τα συστατικά. Μας δίνουν πληροφορίες για την σύνθεση του τροφίμου.
Διατροφικές Πληροφορίες. Αυτές μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά όταν υπάρχουν πρέπει να αναγράφονται με συγκεκριμένο τρόπο. Μας δίνουν πληροφορίες για την ενεργειακή αξία του τροφίμου, καθώς και την περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες κ.α.

Την ποσότητα του τροφίμου (βάρος ή όγκος).

Τα στοιχεία του παρασκευαστή ή συσκευαστή ή διακινητή. Καθορίζει ποιος είναι "υπεύθυνος" για την ασφάλεια του συγκεκριμένου τροφίμου.

Κατάλογος επιτρεπόμενων προϊόντων στα σχολικά κυλικεία
1. Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).

2. Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).

3. Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

4. Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

5. Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g)

6. Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.

7. Γιαούρτι «παντός τύπου».

8. Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).

9. Ξηρά φρούτα, όπως σύκα δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

10. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).

11. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).

12. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).

13. Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.

14. Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).

Για τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων, Λυκείων και Νυχτερινών Σχολείων στο παραπάνω κατάλογο προστίθενται και:

1. Ξηροί καρποί, ανάλατοι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

2. Μέλι, σε ατομική συσκευασία.

3. Χαλβάς και παστέλι «παντός τύπου» (σε ατομική συσκευασία έως 50g).

4. Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση (σε μικρή συσκευασία έως 30g).
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/233353/diatrofi-kai-asfaleia-ton-trofimon-sta-sholeia/

Αυτοπυρπολήθηκε 13χρονη στα Καμίνια

Διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων, νοσηλεύεται ένα 13χρονο κορίτσι αλβανικής καταγωγής, το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτοπυρπολήθηκε. 


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.






Το πλήρες ρεπορτάζ του Πάρη Τσιριγώτης στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

http://www.amna.gr/index.php
 

Μεγαλώνει η «οικογένεια» των άγριων αλόγων του Σουλίου

Mέσα σε διάστημα έξι ετών, αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 120%

Την καταγραφή έκανε η Ιστορική- Λαογραφική- Περιβαλλοντική Εταιρεία "Σουλιωτική Συμπολιτεία".

Στην πρώτη καταμέτρηση, που έγινε το 2005, υπήρχαν 49 άλογα. Στη δεύτερη, το 2008, καταμετρήθηκαν 82 ενώ στην τελευταία, που έγινε το φετινό καλοκαίρι, καταγράφηκαν 110 άγρια άλογα, χωρισμένα σε κοπάδια.

"Η αύξηση του πληθυσμού των αλόγων οφείλεται στις καλές καιρικές συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε βαρυχειμωνιά, ενώ ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου πήραμε μια ανάσα με τις βροχές, καθώς μας προβλημάτιζε η ξηρασία. Τώρα, υπάρχουν νεογέννητα. Και πάλι θα έχουμε αύξηση του πληθυσμού, εάν είναι ήπιος ο χειμώνας", λέει ο πρόεδρος της "Σουλιωτικής Συμπολιτείας", Νίκος Στράτης, που πρωτοστατεί στην εκστρατεία διάσωσής τους.

Η "άγρια" ζωή των αλόγων ξεκίνησε τη δεκαετία του '50, όταν πολλοί κτηνοτρόφοι κι αγρότες της περιοχής αποφάσισαν να μεταναστεύσουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τα ζωντανά τους. Στην προσπάθεια τους για επιβίωση, τα πανέμορφα αυτά άλογα άρχισαν να ζουν στα βουνά, αναζητώντας τροφή.

Ακολούθησε μια δεύτερη "εγκατάλειψη" των αλόγων, όταν οι μετακινήσεις των ανθρώπων άρχισαν να γίνονται με αυτοκίνητα. Όλα αυτά τα ζώα, μαζί, δημιούργησαν τα τελευταία 60 χρόνια μια νέα γενιά αλόγων, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημιάγρια.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=GoGreen&catid=21

Συσσίτια στις γειτονιές της Πάτρας για φθηνότερο φαγητό

Κάποιοι γείτονες στην Αγία Τριάδα, έχουν βάλει στόχο να δώσουν το παράδειγμα της... συνοικιακής οικονομίας!

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από το γνωστό επιχειρηματία και παλαιό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΔΗΚΚΙ Γιώργο Νίκα. Αρχικά η πρόταση έγινε στους ενοίκους της πολυκατοικίας του (περίπου δέκα οικογένειες) όμως το θέμα «απλώθηκε» στη γειτονιά!

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, τι καλύτερο σκέφτηκαν, από το να μοιράζεται το έξοδο του φαγητού με τους γείτονες.

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", αρκετοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να οργανωθεί συνοικιακό συσσίτιο!
«Η πρόταση είναι συγκεκριμένη. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα μία οικογένεια ξοδεύει τουλάχιστον 10 ευρώ για το φαγητό της, με το συσσίτιο το κόστος μπορεί να πέσει και στα 3 ευρώ», δήλωσε στον «Κόσμο» ο κ. Νίκας.

Απομένει πλέον να υλοποιηθεί η ιδέα, αφού το μαγείρεμα θα γίνεται από συγκεκριμένες νοικοκυρές, τα υλικά θα αγοράζονται ομαδικά, ενώ θα υπάρχει και κάποιος διαχειριστής (ή ομάδα διαχειριστών) που θα φροντίζει για τις αγορές και την τακτοποίηση των οικονομικών.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97450&catid=6

Πρεμιέρα σήμερα για τη μεγαλύτερη interactive γιορτή του αθλητισμού!

Ανοίγει τις πύλες της η Nova All Sports Show & Fashion 2011

Στο Metropolitan Expo θα χτυπά για δέκα ημέρες, από τις σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου, η «καρδιά» του αθλητισμού.

Το μεγαλύτερο αθλητικό εκθεσιακό event της χώρας, η Nova All Sports Show & Fashion 2011, φέτος πιο interactive από ποτέ, σας προσκαλεί στη μεγάλη γιορτή των sports, της υγείας, της ευεξίας, που θα αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τα «μυστικά» του αθλητισμού συμμετέχοντας ενεργά σε δεκάδες γνωστά και άγνωστα σπορ, μέσα από παρουσιάσεις, ενημερωτικά workshops, αγώνες και πάνω απ’ όλα πολλή δράση! 


περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/224882/premiera-simera-gia-ti-megaluteri-interactive-giorti-tou-athlitismou/

«Ζω μία τραγωδία»

Ο Νίκος Παπαναστασίου θρηνεί για τον άδικο χαμό της κόρης του

Η 23χρονη κόρη του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Παπαναστασίου, «έφυγε» ξαφνικά αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο κενό και πολύ πόνο στους δικούς της ανθρώπους.

Η άτυχη Ευαγγελία άφησε την τελευταία της πνοή στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την σώσουν.


περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/society/arthro/233728/zo-mia-tragodia/

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις.. Νέος γύρος κινητοποιήσεων σε Μέσα Μεταφοράς και ταξί από την Παρασκευή

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, οι μεν εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στις μετατάξεις και τα νέα μέτρα, οι δε ιδιοκτήτες ταξί στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.


Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.


Παράλληλα, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή.»


Επιπλέον, την
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου δεν θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Τη
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ακινητοποιούνται λεωφορεία και τρόλεϊ (12:00-17:00), καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.

http://news.in.gr/greece/

Ελεύθερη είσοδος μετά τις 20:00-- Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Συγκεκριμένα το μουσείο θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη μετά τις 20:00 το βράδυ.
Newsroom ΔΟΛ


http://www.in.gr/

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ράντκλιφ: «Άδικη η απόφαση της IAAF»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση της IAAF, να μην αναγνωρίζει πλέον τα παγκόσμια ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών που επιτυγχάνονται σε αγώνες με την ταυτόχρονη συμμετοχή και ανδρών.

Η Πόλα Ράντκλιφ, με δηλώσεις της, χαρακτήρισε άδικη αυτή την απόφαση, η οποία της στερεί το παγκόσμιο ρεκόρ το 2:15:25 που είχε σημειώσει το 2003 στο Λονδίνο, αλλά το 2:17:42 που έκανε η η Βρετανίδα αθλήτρια, τρία χρόνια αργότερα στην ίδια πόλη.

«Νομίζω ότι είναι λίγο άδικο. Αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και δεν μπορώ να σχολιάσω πράγματα που δεν είναι της δικαιοδοσίας μου», δήλωσε η Ράντκλιφ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, θέλοντας προφανώς να αποφύγει μία σύγκρουση με την IAAF. «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να τρέχεις με άνδρες ή χωρίς σε έναν αγώνα, αλλά να προσπαθείς να κάνεις το δικό σου αγώνα».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Ιρίνα Μικιτένκο, ήταν πιο καυστική, χαρακτηρίζοντας ως «αστείο» την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου την 1η Ιανουαρίου. «Όταν το άκουσα, σκέφτηκα ότι ήταν ένα αστείο», είπε η νικήτρια του αγώνα στο Βερολίνο το 2008.

Η IAAF αποφάσισε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νταεγού, ότι πρέπει να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και να μετρούν ως παγκόσμια ρεκόρ γυναικών μόνο οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται χωρίς την παράλληλη συμμετοχή και ανδρών, οι οποίοι μπορεί να «τραβήξουν» τις αθλήτριες και να πετύχουν καλύτερους χρόνους.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=384849

Η αντίδραση των Ολυμπιονικών την πρώτη μέρα της… «επιστράτευσης»

Πώς αντέδρασαν οι Ολυμπιονίκες την πρώτη μέρα της παρουσίας τους στα γραφεία του στρατού; 


Όπως φάνηκε από δηλώσεις που έκαναν ο Γιώργος Σιγάλας, πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αλλά και η Βούλα Πατουλίδου και η Πηγή Δεβετζή, οι αθλητές πήραν θετικά έως τώρα το κάλεσμα αυτό και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσο μπορούν


Όπως είπε η Πηγή Δεβετζή σε μεσημεριανή εκπομπή, αισθάνεται ωραία, αλλά της φαίνεται λίγο περίεργο όλο αυτό, καθώς όλα έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.




http://www.gossip-tv.gr/story/136867/e-antidrase-ton-olumpionikon-ten-prote-mera-tes%E2%80%A6-epistrateuses

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Εκθέσεις στο ΙΜΚ το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2011





ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη
 Από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2011

Η φωτογράφος Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με τον θεατρικό οργανισμό "Πρώτες Ύλες" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρίστου Λύγκα. 

Διερευνώντας την εσωτερικότητα των ρόλων, αλλά και του εικαστικού χώρου, αποτυπώνει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα καρέ καρέ, από επτά διαφορετικούς σταθμούς - έργα της σύγχρονης μεταμοντέρνας δημιουργίας στο θέατρο.

Με stop overs στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική, συγγραφείς και έργα τους πλάθονται από τις "Πρώτες Ύλες" και η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη φλερτάρει με την αύρα του φωτός και της σκιάς επί σκηνής.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις παραστάσεις:

2004 "Τα Πουλιά" της Τζοάννα Λώρενς
2005 "Death Valley Junction" του Άλμπερτ Όστερμάιερ
2006 "Αθωότητα" της Ντέα Λόχερ
2007 "Σκληρά και Τρυφερά" του Μάρτιν Κριμπ
2008/9 "Το Γράφημα" του Ρόμπερτ Λεπάζ
2010 "Πισίνα Όχι Νερό" του Μαρκ Ράβενχιλ
2011 "Σκοτεινό Σπίτι" του Νηλ Λαμπιούτ

Η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.
Παρακολούθησε σεμινάρια των δήμων Βύρωνα και Ζωγράφου.
Εργάζεται ως freelancer και έχει εκθέσει έργα της ατομικά και ομαδικά.
Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις της, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2010 και στο Φεστιβάλ Σάνη το 2011.

Διάρκεια Έκθεσης:  28 Σεπτεμβρίου 2011 έως 6 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ από τις 19:00  (ώρες λειτουργίας του χώρου)
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

Από Τετάρτη 28 έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  με Λυκειακές τάξεις  - Γέρακα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του,  εγκαινιάζει τη νέα σχολική χρονιά  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μία Έκθεση με ενδεικτικά έργα - κατασκευές των μαθητών του.

Στα έργα, εκτός από την "φρέσκια" - σύγχρονη οπτική των νέων καλλιτεχνών είναι εμφανής η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η διερεύνηση τεχνικών, υλικών και μεθόδων διδασκαλίας της τέχνης.

Εγκαίνια:                    Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,  στις 20:00
Διάρκεια:                    28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 19:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*****


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Impressions
της Revati Kapoor
 Από Δευτέρα 3 έως Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία. Ανθρώπινες μορφές σε καθημερινές σκηνές,  άλογα που καλπάζουν γεμάτα ενέργεια και δύναμη, γαλήνια τοπία, σε απαλούς παστέλ τόνους, και την ομορφιά της φύσης  παρουσιάζει η ζωγράφος  Revati Kapoor στην  έκθεσή της Impressions, με λάδια και ακρυλικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2011, με  Επίτιμο Προσκεκλημένο την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη της Ινδίας, κ. Tsewang Topden στα Εγκαίνια τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στις 19:00.
Η Revati Kapoor από πολύ μικρή και με την υποστήριξη της οικογένειάς της,  ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος,  τη ζωγραφική. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Βομβάη, στο Sir JJ School of Art, καθώς επίσης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ινδία, στο Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία κ.α. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως του Σουλτάνου του Brunei, της Air India, αλλά και πολλών Ινδών βιομηχάνων και ξένων Πρεσβειών. Ζωγραφίζει κυρίως σε λάδι, ακρυλικό και παστέλ, ώστε να της επιτρέπεται ο αυθορμητισμός και να επιτυγχάνεται κάθε φορά διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.
Τα άλογα σε κίνηση αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μεγάλους καμβάδες – και εντυπωσιάζουν με την αρμονία ενέργειας, δύναμης και κίνησης που τα χαρακτηρίζουν.  Τα τοπία της  ήρεμα και γαλήνια όπως και οι νεκρές της φύσεις  αντικατοπτρίζουν την εσωτερική γαλήνη της καλλιτέχνιδας αλλά και την επαφή της με τη φύση. Στα παραπάνω θέματα προστίθεται η ανθρώπινη μορφή  αποτυπωμένη με πλούσια χρώματα σε σκηνές της καθημερινής ζωής.

Εγκαίνια:                    Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00     
Διάρκεια:                    3 - 10  Οκτωβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγός: Eurobank EFG
Υποστηρικτής: BOUTARI, Quality of Life
******

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

The corporate series
Τάκης Τσαντίλης

Τετάρτη 12 έως Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τετάρτη 12 έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.
Ο  Τάκης Τσαντίλης  ασχολείται για πολλά χρόνια με τη μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από το φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ πολλών άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ -του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα- και style director του περιοδικού “Life & Style”, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η Έκθεση  The corporate series  περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη - Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο - χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.  

Η διοργάνωση του Athens Photo Festival αποτελεί από το 2008 τη φυσική συνέχεια του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και ταυτόχρονα στα πέντε παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μαζί με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις της Αρλ (1969), το Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι (1980), τη Διεθνή Φωτογραφική Σκηνή της Κολωνίας (1984) και το Houston Fotofest (1986).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.  
Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή τους στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. (photofestival.hcp.gr)


Εγκαίνια:                    Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00    
Διάρκεια:                    12 - 29  Οκτωβρίου 2011
Επιμέλεια Έκθεσης:   Δημήτρης Ξανθούλης
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr



Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη δελτίου εισόδου και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ                METROPOLIS
Αθήνα 9,84                 BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr                 clickatlife.gr              culturenow.gr
mediasoup.gr             monopoly.gr              in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr