Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ράντκλιφ: «Άδικη η απόφαση της IAAF»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση της IAAF, να μην αναγνωρίζει πλέον τα παγκόσμια ρεκόρ στο Μαραθώνιο γυναικών που επιτυγχάνονται σε αγώνες με την ταυτόχρονη συμμετοχή και ανδρών.

Η Πόλα Ράντκλιφ, με δηλώσεις της, χαρακτήρισε άδικη αυτή την απόφαση, η οποία της στερεί το παγκόσμιο ρεκόρ το 2:15:25 που είχε σημειώσει το 2003 στο Λονδίνο, αλλά το 2:17:42 που έκανε η η Βρετανίδα αθλήτρια, τρία χρόνια αργότερα στην ίδια πόλη.

«Νομίζω ότι είναι λίγο άδικο. Αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και δεν μπορώ να σχολιάσω πράγματα που δεν είναι της δικαιοδοσίας μου», δήλωσε η Ράντκλιφ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, θέλοντας προφανώς να αποφύγει μία σύγκρουση με την IAAF. «Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να τρέχεις με άνδρες ή χωρίς σε έναν αγώνα, αλλά να προσπαθείς να κάνεις το δικό σου αγώνα».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Ιρίνα Μικιτένκο, ήταν πιο καυστική, χαρακτηρίζοντας ως «αστείο» την απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου την 1η Ιανουαρίου. «Όταν το άκουσα, σκέφτηκα ότι ήταν ένα αστείο», είπε η νικήτρια του αγώνα στο Βερολίνο το 2008.

Η IAAF αποφάσισε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νταεγού, ότι πρέπει να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και να μετρούν ως παγκόσμια ρεκόρ γυναικών μόνο οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται χωρίς την παράλληλη συμμετοχή και ανδρών, οι οποίοι μπορεί να «τραβήξουν» τις αθλήτριες και να πετύχουν καλύτερους χρόνους.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=384849

Η αντίδραση των Ολυμπιονικών την πρώτη μέρα της… «επιστράτευσης»

Πώς αντέδρασαν οι Ολυμπιονίκες την πρώτη μέρα της παρουσίας τους στα γραφεία του στρατού; 


Όπως φάνηκε από δηλώσεις που έκαναν ο Γιώργος Σιγάλας, πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αλλά και η Βούλα Πατουλίδου και η Πηγή Δεβετζή, οι αθλητές πήραν θετικά έως τώρα το κάλεσμα αυτό και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όσο μπορούν


Όπως είπε η Πηγή Δεβετζή σε μεσημεριανή εκπομπή, αισθάνεται ωραία, αλλά της φαίνεται λίγο περίεργο όλο αυτό, καθώς όλα έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.




http://www.gossip-tv.gr/story/136867/e-antidrase-ton-olumpionikon-ten-prote-mera-tes%E2%80%A6-epistrateuses

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Εκθέσεις στο ΙΜΚ το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2011





ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη
 Από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2011

Η φωτογράφος Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με τον θεατρικό οργανισμό "Πρώτες Ύλες" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρίστου Λύγκα. 

Διερευνώντας την εσωτερικότητα των ρόλων, αλλά και του εικαστικού χώρου, αποτυπώνει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα καρέ καρέ, από επτά διαφορετικούς σταθμούς - έργα της σύγχρονης μεταμοντέρνας δημιουργίας στο θέατρο.

Με stop overs στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική, συγγραφείς και έργα τους πλάθονται από τις "Πρώτες Ύλες" και η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη φλερτάρει με την αύρα του φωτός και της σκιάς επί σκηνής.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις παραστάσεις:

2004 "Τα Πουλιά" της Τζοάννα Λώρενς
2005 "Death Valley Junction" του Άλμπερτ Όστερμάιερ
2006 "Αθωότητα" της Ντέα Λόχερ
2007 "Σκληρά και Τρυφερά" του Μάρτιν Κριμπ
2008/9 "Το Γράφημα" του Ρόμπερτ Λεπάζ
2010 "Πισίνα Όχι Νερό" του Μαρκ Ράβενχιλ
2011 "Σκοτεινό Σπίτι" του Νηλ Λαμπιούτ

Η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.
Παρακολούθησε σεμινάρια των δήμων Βύρωνα και Ζωγράφου.
Εργάζεται ως freelancer και έχει εκθέσει έργα της ατομικά και ομαδικά.
Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις της, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2010 και στο Φεστιβάλ Σάνη το 2011.

Διάρκεια Έκθεσης:  28 Σεπτεμβρίου 2011 έως 6 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ από τις 19:00  (ώρες λειτουργίας του χώρου)
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα

Από Τετάρτη 28 έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  με Λυκειακές τάξεις  - Γέρακα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του,  εγκαινιάζει τη νέα σχολική χρονιά  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με μία Έκθεση με ενδεικτικά έργα - κατασκευές των μαθητών του.

Στα έργα, εκτός από την "φρέσκια" - σύγχρονη οπτική των νέων καλλιτεχνών είναι εμφανής η επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η διερεύνηση τεχνικών, υλικών και μεθόδων διδασκαλίας της τέχνης.

Εγκαίνια:                    Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011,  στις 20:00
Διάρκεια:                    28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 19:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*****


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Impressions
της Revati Kapoor
 Από Δευτέρα 3 έως Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία. Ανθρώπινες μορφές σε καθημερινές σκηνές,  άλογα που καλπάζουν γεμάτα ενέργεια και δύναμη, γαλήνια τοπία, σε απαλούς παστέλ τόνους, και την ομορφιά της φύσης  παρουσιάζει η ζωγράφος  Revati Kapoor στην  έκθεσή της Impressions, με λάδια και ακρυλικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2011, με  Επίτιμο Προσκεκλημένο την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη της Ινδίας, κ. Tsewang Topden στα Εγκαίνια τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στις 19:00.
Η Revati Kapoor από πολύ μικρή και με την υποστήριξη της οικογένειάς της,  ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος,  τη ζωγραφική. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Βομβάη, στο Sir JJ School of Art, καθώς επίσης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ινδία, στο Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία κ.α. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως του Σουλτάνου του Brunei, της Air India, αλλά και πολλών Ινδών βιομηχάνων και ξένων Πρεσβειών. Ζωγραφίζει κυρίως σε λάδι, ακρυλικό και παστέλ, ώστε να της επιτρέπεται ο αυθορμητισμός και να επιτυγχάνεται κάθε φορά διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.
Τα άλογα σε κίνηση αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μεγάλους καμβάδες – και εντυπωσιάζουν με την αρμονία ενέργειας, δύναμης και κίνησης που τα χαρακτηρίζουν.  Τα τοπία της  ήρεμα και γαλήνια όπως και οι νεκρές της φύσεις  αντικατοπτρίζουν την εσωτερική γαλήνη της καλλιτέχνιδας αλλά και την επαφή της με τη φύση. Στα παραπάνω θέματα προστίθεται η ανθρώπινη μορφή  αποτυπωμένη με πλούσια χρώματα σε σκηνές της καθημερινής ζωής.

Εγκαίνια:                    Δευτέρα  3 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00     
Διάρκεια:                    3 - 10  Οκτωβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγός: Eurobank EFG
Υποστηρικτής: BOUTARI, Quality of Life
******

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

The corporate series
Τάκης Τσαντίλης

Τετάρτη 12 έως Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τετάρτη 12 έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.
Ο  Τάκης Τσαντίλης  ασχολείται για πολλά χρόνια με τη μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από το φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ πολλών άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ -του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα- και style director του περιοδικού “Life & Style”, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η Έκθεση  The corporate series  περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη - Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο - χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.  

Η διοργάνωση του Athens Photo Festival αποτελεί από το 2008 τη φυσική συνέχεια του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και ταυτόχρονα στα πέντε παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μαζί με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις της Αρλ (1969), το Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι (1980), τη Διεθνή Φωτογραφική Σκηνή της Κολωνίας (1984) και το Houston Fotofest (1986).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.  
Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή τους στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. (photofestival.hcp.gr)


Εγκαίνια:                    Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00    
Διάρκεια:                    12 - 29  Οκτωβρίου 2011
Επιμέλεια Έκθεσης:   Δημήτρης Ξανθούλης
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr



Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη δελτίου εισόδου και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.

****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ                METROPOLIS
Αθήνα 9,84                 BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr                 clickatlife.gr              culturenow.gr
mediasoup.gr             monopoly.gr              in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Δήμητρα Αιγινίτη: Χαλαρωτικές διακοπές στη Γαύδο


Στην ηρεμία και στην απόλυτη χαλάρωση στόχευσε φέτος το καλοκαίρι η Δήμητρα Αιγινίτη, γι’ αυτό και ο φετινός προορισμός της των διακοπών της ήταν ένα απομακρυσμένο μέρος της Ελλάδας, που ήθελε εδώ και χρόνια να επισκεφθεί. «Τα τελευταία καλοκαίρια ήθελα πάρα πολύ να επισκεφθώ τη Γαύδο, αλλά ποτέ δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να τα καταφέρω, θεωρώ ότι είναι ο απόλυτος επίγειος παράδεισος. Ευχαρίστως πηγαίνω ξανά και το επόμενο καλοκαίρι» εξηγεί ενθουσιασμένη η Δήμητρα Αιγινίτη.

Ύστερα από ολιγόωρη παραμονή στα Χανιά, η Δήμητρα μαζί με τις φίλες της έφτασε στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας. Μαγεμένη από τον προορισμό που επέλεξε, μόλις πάτησε το πόδι της στο νησί σχολίασε στο Twitter της: «Γαύδος: επίγειος παράδεισος, το απόλυτο ζεν».

Η 32χρονη παρουσιάστρια είναι οπαδός των εναλλακτικών διακοπών. Γι’ αυτό και με τις φίλες της προτίμησε το ελεύθερο κάμπινγκ, όπως σκόπευαν εξαρχής, αντί να επιλέξουν για τη διαμονή τους ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η βάση τους ήταν η παραλία Αϊ Γιάννης και καθημερινά επισκέπτονταν διαφορετικές παραλίες του νησιού, ανάμεσα τους την Τρυπητή, τον Κόρφο και το Ποτάμι.



!Πηγή: ΟΚ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=384580&cid=11

Επί τόπου σύλληψη της ομάδας ΔΙΑΣ

Οι δράστες είχαν κλέψει νωρίτερα ένα μηχανάκι

Στα «χέρια» της αστυνομίας έπεσαν δύο Έλληνες οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχαν κλέψει νωρίτερα ένα μηχανάκι.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανέβαιναν την Καρόλου κάνοντας τις καθιερωμένες περιπολίες, ενώ την προσοχή τους τράβηξε η συμπεριφορά δύο ατόμων που επέβαιναν σε ένα μηχανάκι που θεωρήθηκε ύποπτη από τους αστυνομικούς.

Αμέσως έκαναν αναστροφή και αφού διαπιστώθηκε ότι το μηχανάκι είχα κλαπεί νωρίτερα τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. 


 περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/society/arthro/233210/epi-topou-sullipsi-tis-omadas-dias-/

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το 3ο διεθνές φεστιβάλ οδικής ασφάλειας

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διεθνές φεστιβάλ οδικής ασφάλειας με την αρχή να γίνεται την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθούν απεγκλωβισμοί  τραυματιών από όχημα, ασφαλείς τρόποι κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο και Mega eco test drive 80 νέων μοντέλων για οικονομική οδήγηση.

Επίσης οι επισκέπτες θα ζήσουν τον προσομοιωτή ανασφάλειας των πίσω καθισμάτων, τον προσομοιωτή των ζωνών ασφαλείας και θα γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες προστασίας των πεζών από το ειδικό πρόγραμμα Volvo safety days.


Την διοργάνωση έχει αναλάβει το Auto Τρίτη Βορείου Ελλάδος και έχει την υποστήριξη της DEKRA.



Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

http://www.zougla.gr/

Απεργιακός «πυρετός» σήμερα στην Αθήνα


«Χειρόφρενο» σε ΜΜΜ και ταξί - Συλλαλητήρια στο κέντρο

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσοι δεν διαθέτουν, δε, αυτοκίνητο θα αναγκαστούν να μετακινηθούν με τα… πόδια αφού δεν θα κυκλοφορούν ούτε τα ταξί, οι οδηγοί των οποίων κατεβάζουν «σημαία» για 24 ώρες, από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής.

Η απεργία, μαζί με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, που είναι προγραμματισμένο για τη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα «εκρηκτικό μείγμα» και να οδηγήσουν τους Αθηναίους στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ο Γολγοθάς του επιβατικού κοινού, ωστόσο, δεν πρόκειται να περιοριστεί στους δρόμους, αλλά θα συνεχιστεί και από αέρος. 

Oι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σε σειρά κινητοποιήσεων προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ (στάση εργασίας από 11.30 έως λήξη ωραρίου) καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι- μαζί με φοιτητές- θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

Εκεί θα δώσουν ραντεβού δάσκαλοι -που πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας (11.00 - 14.00 και 14.00 - 17.00), φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν απέναντι στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, γι' αυτό θα συνεδριάζουν καθημερινά για να καθορίζουν τη στάση τους. Η τάση που επικρατεί στους κόλπους των σωματείων των εργαζομένων είναι οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν χαρακτήρα 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
http://www.newsbeast.gr/

Ένα νέο σπίτι για το «Χαμόγελο»


Καταφύγιο χαράς και δημιουργίας για 25 παιδιά!

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου σπιτιού του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο, το οποίο θα αποτελέσει καταφύγιο χαράς και δημιουργίας για τα 25 παιδιά της οργάνωσης, που μέχρι σήμερα μεγάλωναν σε σπίτι στη Νίκαια.

Το σημαντικό αυτό έργο, που ολοκληρώθηκε χάρη στην ανεκτίμητη στήριξη εταιρειών και ιδιωτών, μέσω χορηγιών, θα παρουσιαστεί από την κα. Νόνη Δούνια, στις 18.30 το απόγευμα, στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, Ομήρου, Κωνσταντινουπόλεως και Διονυσίου Σολωμού στο Μοσχάτο.

Λίγα λόγια για το νέο μας σπίτι στο Μοσχάτο:
Το σπίτι μας ξεκίνησε από την δωρεά μίας μονοκατοικίας από την κα. Αλεξάνδρα Νίκα στην οδό Δροσίνη 15. Το σπίτι αυτό κατεδαφίστηκε και τη θέση του πήρε ένα μεγάλο ολοκαίνουργιο ικανό να στεγάσει 25 παιδιά, διαφόρων ηλικιών.
Το νέο μας σπίτι έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμμετοχή των Goody’s με το Argoudaki το 2008 και του Ελβετικού Οργανισμού Limmat Foundation. 

Σημαντική και καθοριστική, όμως, ήταν και η συμμετοχή της Τεχνικής εταιρείας Εμβατης Α.Ε., η οποία προσέφερε όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν.



http://www.newsbeast.gr/

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την "Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο"


Περισσότερες από δύο χιλιάδες μικρές και μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, συμμετέχουν με εκδηλώσεις και δράσεις, στην τελευταία μέρα εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2011 (16-22 Σεπτεμβρίου). Δείτε τι θα γίνει στη δική σας πόλη.


Η Αθήνα αν και "εγκλωβισμένη" στην απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ταξί, συμμετέχει και η ίδια στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη βιώσιμη μετακίνηση, όχι με εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά με την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων που αφορούν τους δύο ποδηλατικούς άξονες της πόλης και την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Η Θεσσαλονίκη πάλι τιμά την ημέρα παραδίδοντας κεντρικούς δρόμους της σε πεζούς και ποδηλατιστές.

Ποδηλατοδρομίες και πεζοπορίες πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορωπίου, Ιωαννίνων, Τριπόλεως, Κιλκίς, Χανίων κ.α.

Το μήνυμα της ημέρας είναι σαφές: Η Ευρώπη σήμερα λέει «όχι» στο αυτοκίνητο και «ναι» στη βιώσιμη εναλλακτική κινητικότητα, που προσφέρουν το ποδήλατο, το περπάτημα και τα ΜΜΜ -όταν δεν απεργούν- απαιτώντας λιγότερη ρύπανση, λιγότερο θόρυβο, λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Η Ευρώπη σήμερα απαιτεί, καθαρότερο περιβάλλον, εξοικονόμηση φυσικών πόρων, περισσότερο δημόσιο χώρο, και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της.

Το μήνυμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στην Ελλάδα της οικονομικής ύφεσης, αν
σκεφτεί κανείς τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά και τη συντήρησή ενός αυτοκινήτου...

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν πρόκειται να γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις ενώ η ημέρα θα τιμηθεί με την προώθηση ουσιαστικών θεσμικών παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο για την ενίσχυση της εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη.

«Προωθούνται μέσα στον Φεβρουάριο του 2012, οι δημοπρατήσεις για τους δύο ποδηλατικούς άξονες της πόλης, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Αθήνα-Αττική 2014 και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012, ενώ ήδη μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται οι εγκρίσεις από τον δήμο Αθηναίων», λέει γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Μαρία Καλτσά και τονίζει ότι «μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και το έργο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο καθυστέρησε λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας».

Ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Αθηναίων για θέματα Συγκοινωνιών και Μεταφορών, συγκοινωνιολόγος Βασίλης Βαβάκος, λέει ότι "αν και είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Αθήνα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ευρώπης, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό σχέδιο και στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ, για τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατόδρομων, προκειμένου να προωθήσει την Εναλλακτική Κινητικότητα".

Ο κ. Βαβάκος λέει ακόμη ότι ο δήμος της Αθήνας είναι έτοιμος να κάνει «μία κατα μέτωπο σύγκρουση, με πάρα πολλά μικρά και διάσπαρτα συμφέροντα, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση πεζών και ποδηλάτων».
Προτεραιότητα του δήμου, δηλώνει, είναι η δημιουργία χώρων στάθμευσης των ποδηλάτων σε σταθμούς των ΜΜΜ και σε σημεία που έλκουν μετακινήσεις.

«Εμείς κινούμαστε σε καθημερινή βάση εναλλακτικά στην πόλη μας. Χρησιμοποιούμε καθημερινά το ποδήλατο, τα λεωφορεία και το μετρό και έχουμε κάνει τρόπο ζωής το μήνυμα της σημερινής ημέρας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος.



περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=97218&catid=6



Αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλου η ανδρική ομάδα

Σε αγώνα που διεξήχθη τη Δευτέρα 19/9 στο κλειστό του Ελληνικού για το θεσμό του κυπέλου ΕΣΚΑΝΑ  η ανδρική ομάδα του Συλλόγου γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Α.Ο. Ελληνικού με σκορ 54-42.
Οι παίχτες του Χρήστου Κουτσούμπα δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση και παρόλο που προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 28-31 τελικά δεν κατάφεραν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα.

Δευτέρα 19/9/2011, κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 54-42 (28-31)

Ελευθερία Μοσχ. (Κουτσούμπας, Παπαναστασίου): Καρασούλας, Παρασίδης 10(2), Ιγκλέζος 2, Δέλλιος 8, Βασιλόπουλος, Τσιρόπουλος 7, Τζαφέρης 3, Κόλλιας 1, Φραγκούλης 7, Μπάρδης, Ζαρκαδούλας, Αναγνώστου 4.



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη Ξάνθου: Παντρεύει την Έμιλυ Ματθαιακάκη


Η πρώην διαγωνιζόμενη στο Dancing with the Stars και η πρώην δασκάλα του Αργύρη Αγγέλου στο show έγιναν πολύ καλές φίλες μέσα από το παιχνίδι και τώρα η αθλήτρια παντρεύει τη χορογράφο!
Μιλώντας στην "Πρωινή Μελέτη" η Νίκη Ξάνθου είπε πως η φιλία της με την Έμιλυ Ματθαιακάκη ξεκίνησε όταν έκαναν πρόβες μαζί. Σιγά-σιγά, άρχισαν να μιλάνε, να έρχονται πιο κοντά και έγιναν πολύ καλές φίλες.

Η πρόταση προς τη Νίκη να γίνει κουμπάρα στο γάμο της Έμιλυς ήρθε πριν έναν περίπου μήνα. Η ολυμπιονίκης παραδέχεται πως δεν το περίμενε και ξαφνιάστηκε ευχάριστα! Νιώθουν η μια την άλλη πολύ κοντά και είναι πολύ χαρούμενες γι' αυτή τη φιλία που τις δένει.

http://www.music.net.cy/

«Επιστράτευση» στους Ολυμπιονίκες

Την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στις υπηρεσίες που ανήκουν έχουν πλέον οι Ολυμπιονίκες, στους οποίους είχε απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ». 

Οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή θα πιάσουν τις επόμενες ημέρες δουλειά, καθώς στις αρχές του μήνα έλαβαν φύλλο πορείας (!) για να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες ή υπηρεσίες του κλάδου που ανήκουν ή στο ΓΕΕΘΑ. Μέχρι τώρα στους περισσότερους εξ αυτών δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα και δεν παρείχαν εργασία. Μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, θα αξιοποιηθούν άπαντες, καθώς δεν μπορούν να αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες και θα πρέπει να έχουν (πέρα από τα ίδια δικαιώματα) και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους αξιωματικούς. 

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των περισσοτέρων ολυμπιονικών ήταν θετική και οι περισσότεροι «τοποθετήθηκαν» στις υπηρεσίες που ζήτησαν, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία. 

Ενδεικτικά, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πενταγώνου, οι σμηναγοί Κάχι Κακιασβίλι και Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και οι υποσμηναγοί Φανή Χαλκιά και Βούλα Τσιαμήτα στη Σχολή Ικάρων, η Πηγή Δεβετζή και η Χαρούλα Καρυάμη στο γυμναστήριο του ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης τοποθετήθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ ακολουθώντας καριέρα ηθοποιού.



http://www.sport-fm.gr/

Αυτοκτόνησε γιατί τον παρενοχλούσαν οι συμμαθητές του!


Με στίχους της Lady Gaga είπε το τελευταίο αντίο ο 14χρονος

«Διαρκώς μιλάω για το πόσο με ενοχλούν οι συμμαθητές μου στο σχολείο αλλά κανείς δε μου δίνει σημασία. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να με ακούσουν;», είχε γράψει στις 9 Σεπτεμβρίου ο 14χρονος Jamey Rodemeyer από το Buffalo της Νέας Υόρκης λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Ο ανήλικος Jamey είχε πρόσφατα εγγραφεί στο λύκειο Williamsville όπου και αμέσως αντιμετώπισε εχθρική και βίαιη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δε δίσταζαν να προσβάλλουν και διαδικτυακά τον Jamey παρόλο που γνώριζαν ότι ο απελπισμένος ανήλικος είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την εξομολόγηση του Jamey για τον επικείμενο θάνατό του μια κοπέλα έγραψε: «Ο Jamey είναι χαζός, γκέι, χοντρός και άσχημος. Πρέπει να πεθάνει.», ενώ σε ένα άλλο δημοσίευμα είχαν σημειωθεί τα εξής: «Αδιαφορώ για το εάν θα πεθάνεις ή όχι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οπότε απλά κάντο. Θα έκανες τους πάντες κατά πολύ πιο ευτυχισμένους.» Παράλληλα, υπήρχαν πολλές προσβλητικές αναφορές για τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του ανήλικου.

Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 14χρονος δημοσίευσε στη σελίδα τους σε site κοινωνικής δικτύωσης στίχους από τραγούδι της Lady Gaga ενώ στο ίδιο σχολείο, για τον ίδιο λόγο είχε αυτοκτονήσει άλλο ένα παιδί πέρυσι το Φεβρουάριο.

Η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει τόσο την αμερικανική κοινωνία όσο και την ευρωπαϊκή και τώρα τελευταία και την ελληνική. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/232714/autoktonise-giati-ton-parenohlousan-oi-summathites-tou/