Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη Ξάνθου: Παντρεύει την Έμιλυ Ματθαιακάκη


Η πρώην διαγωνιζόμενη στο Dancing with the Stars και η πρώην δασκάλα του Αργύρη Αγγέλου στο show έγιναν πολύ καλές φίλες μέσα από το παιχνίδι και τώρα η αθλήτρια παντρεύει τη χορογράφο!
Μιλώντας στην "Πρωινή Μελέτη" η Νίκη Ξάνθου είπε πως η φιλία της με την Έμιλυ Ματθαιακάκη ξεκίνησε όταν έκαναν πρόβες μαζί. Σιγά-σιγά, άρχισαν να μιλάνε, να έρχονται πιο κοντά και έγιναν πολύ καλές φίλες.

Η πρόταση προς τη Νίκη να γίνει κουμπάρα στο γάμο της Έμιλυς ήρθε πριν έναν περίπου μήνα. Η ολυμπιονίκης παραδέχεται πως δεν το περίμενε και ξαφνιάστηκε ευχάριστα! Νιώθουν η μια την άλλη πολύ κοντά και είναι πολύ χαρούμενες γι' αυτή τη φιλία που τις δένει.

http://www.music.net.cy/

«Επιστράτευση» στους Ολυμπιονίκες

Την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» στις υπηρεσίες που ανήκουν έχουν πλέον οι Ολυμπιονίκες, στους οποίους είχε απονεμηθεί η ιδιότητα του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ». 

Οι 157 Ολυμπιονίκες έπιασαν ή θα πιάσουν τις επόμενες ημέρες δουλειά, καθώς στις αρχές του μήνα έλαβαν φύλλο πορείας (!) για να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες ή υπηρεσίες του κλάδου που ανήκουν ή στο ΓΕΕΘΑ. Μέχρι τώρα στους περισσότερους εξ αυτών δεν είχαν ανατεθεί καθήκοντα και δεν παρείχαν εργασία. Μετά από εντολή του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, θα αξιοποιηθούν άπαντες, καθώς δεν μπορούν να αμείβονται δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες και θα πρέπει να έχουν (πέρα από τα ίδια δικαιώματα) και τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους αξιωματικούς. 

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των περισσοτέρων ολυμπιονικών ήταν θετική και οι περισσότεροι «τοποθετήθηκαν» στις υπηρεσίες που ζήτησαν, είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία. 

Ενδεικτικά, ο ταγματάρχης Πύρρος Δήμας ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Πενταγώνου, οι σμηναγοί Κάχι Κακιασβίλι και Νίκη Μπακογιάννη, καθώς και οι υποσμηναγοί Φανή Χαλκιά και Βούλα Τσιαμήτα στη Σχολή Ικάρων, η Πηγή Δεβετζή και η Χαρούλα Καρυάμη στο γυμναστήριο του ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης τοποθετήθηκε στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού της Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχει απαντήσει θετικά γιατί βρίσκεται στις ΗΠΑ ακολουθώντας καριέρα ηθοποιού.



http://www.sport-fm.gr/

Αυτοκτόνησε γιατί τον παρενοχλούσαν οι συμμαθητές του!


Με στίχους της Lady Gaga είπε το τελευταίο αντίο ο 14χρονος

«Διαρκώς μιλάω για το πόσο με ενοχλούν οι συμμαθητές μου στο σχολείο αλλά κανείς δε μου δίνει σημασία. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να με ακούσουν;», είχε γράψει στις 9 Σεπτεμβρίου ο 14χρονος Jamey Rodemeyer από το Buffalo της Νέας Υόρκης λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Ο ανήλικος Jamey είχε πρόσφατα εγγραφεί στο λύκειο Williamsville όπου και αμέσως αντιμετώπισε εχθρική και βίαιη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δε δίσταζαν να προσβάλλουν και διαδικτυακά τον Jamey παρόλο που γνώριζαν ότι ο απελπισμένος ανήλικος είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την εξομολόγηση του Jamey για τον επικείμενο θάνατό του μια κοπέλα έγραψε: «Ο Jamey είναι χαζός, γκέι, χοντρός και άσχημος. Πρέπει να πεθάνει.», ενώ σε ένα άλλο δημοσίευμα είχαν σημειωθεί τα εξής: «Αδιαφορώ για το εάν θα πεθάνεις ή όχι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οπότε απλά κάντο. Θα έκανες τους πάντες κατά πολύ πιο ευτυχισμένους.» Παράλληλα, υπήρχαν πολλές προσβλητικές αναφορές για τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του ανήλικου.

Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 14χρονος δημοσίευσε στη σελίδα τους σε site κοινωνικής δικτύωσης στίχους από τραγούδι της Lady Gaga ενώ στο ίδιο σχολείο, για τον ίδιο λόγο είχε αυτοκτονήσει άλλο ένα παιδί πέρυσι το Φεβρουάριο.

Η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει τόσο την αμερικανική κοινωνία όσο και την ευρωπαϊκή και τώρα τελευταία και την ελληνική. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/232714/autoktonise-giati-ton-parenohlousan-oi-summathites-tou/

Chat για τον Ολυμπιακό

Live Chat με τον Σταύρο Γεωργακόπουλο για όλα τα θέματα του Ολυμπιακού. Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr για το: Live Chat με τον Σταύρο Γεωργακόπουλο
 

http://www.gossip-tv.gr/story/136600/chat-gia-ton-olumpiako

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την Πέμπτη η Αθήνα παραδίδεται στα αυτοκίνητα, καθώς θα απεργήσουν τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και ταταξί. Ενώ έως το πρωί της Τετάρτης ήταν δεδομένο πως, τουλάχιστον τα ταξί θα έβγαιναν στους δρόμους, αυτή η απόφαση...
ανετράπη, καθώς οι ταξιτζήδες απόφάσισαν την τελευταία στιγμή να απεργήσουν για 24 ώρες από τις 05.00 το πρωί.

Ετσι, με τη δεδομένη απεργία όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και των σιδηροδρομικών, η απεργία των αυτοκινητιστών έρχεται να δοκιμάσει τις λειτουργίες της πρωτεύουσας.



http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_9826.html

Διοικητικές κυρώσεις για ρύπανση από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε όσους ρυπαίνουν το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Στόμα του Νίκου» ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Ευθυμίου. Ο κ. Ευθυμίου έδωσε εντολή να καθαριστούν οι πυλώνες της ΔΕΗ από διαφημιστικές πινακίδες στην παλιά παραλιακή και στην οδό Πειραιώς.

«Δεν μπορούμε να καθαρίζουμε, και την άλλη μέρα μετανάστες να ξαναγεμίζουν τις κολώνες, γι’ αυτό και προχωράμε στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε όσους ρυπαίνουν με αυτόν τον τρόπο την πόλη» τόνισε. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου στον ΣΚΑΪ 


http://www.skai.gr/news/

Ποδηλατόδρομος Μοσχάτου..θυμίζει ευρωπαικό ποδηλατόδρομο...

Ποδηλατόδρομος Μοσχάτου
Αν και έχει μήκος μόνο ένα χιλιόμετρο περίπου, μας κάνει να χαιρόμαστε γιατί επιτέλους συναντάμε στην Αθήνα ό,τι θαυμάζουμε στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Μας προτρέπει επίσης να φανταζόμαστε τις αθηναϊκές γειτονιές…κάπως αλλιώς, με αντίστοιχους τέτοιους ποδηλατοδρόμους., έτσι που να είναι αναμφίβολα πιο όμορφες αλλά και βιώσιμες.

Για να φτάσετε εκεί:

Φορτώστε το ποδηλατάκι σας στον ηλεκτρικό και κατεβείτε στην Καλλιθέα. Μόλις αποβιβαστείτε από τον σταθμό, κάντε δεξιά στα σκαλάκια που βρίσκονται απέναντι από τον «Γρηγόρη» και ακολουθείστε τον πεζόδρομο της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου.

Στο 2ο στενό στρίψτε αριστερά στην οδό Φορνέζη και στο τέρμα της, βρίσκεστε στο ποτάμι (Ιλισσός). Εδώ ξεκινά ο ποδηλατόδρομος, στην οδό Σαλαμίνος, η οποία στη συνέχεια θα μετονομαστεί σε Ιλισσού. Προσέξτε ένα ροζ σπιτάκι με κήπο που εξέχει στο δρόμο: τι καλά θα ήταν αν η πόλη μας είχε περισσότερο χρώμα – φανταστείτε τις πολυκατοικίες βαμμένες με διάφορα χρώματα, δε θα ήταν πιο ωραία;.Όταν τελειώνει ο ποδηλατόδρομος, σας προτείνουμε να συνεχίσετε ως το τέλος της οδού Ιλισσού. Είναι ήσυχος δρόμος, χωρίς μεγάλη έλευση αυτοκινήτων. Θα βρεθείτε στην μικρή παραλιακή, κοντά στη θάλασσα. Έχετε δύο επιλογές. Είτε θα πάτε αριστερά προς Τροκαντερό, είτε δεξιά προς Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Όποιες από τις δύο επιλογές και να κάνετε, θα πρέπει να περάσετε απέναντι, κάτω από την υπόγεια διάβαση, για να βρεθείτε στην παραλία. Στρίψτε στο τέλος της οδού Ιλισσού αριστερά, περάστε με προσοχή το γεφυράκι που έχει το κακό του το χάλι και συνεχίστε ευθεία. Θα περάσετε τη συμβολή με τη Θησέως και στα 300 περίπου μέτρα θα δείτε απέναντι την υπόγεια διάβαση.

Καλή βόλτα!


http://www.forfree.gr/index.php

Στην Ιταλία η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Για την Ιταλία αναχώρησε την Τρίτη η ομάδα μπάσετ του Ολυμπιακού, όπου θα λάβει μέρος σε σειρά φιλικών αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν Σάσαρι (21/9), ενώ στις 23 και 24 του μήνα θα λάβουν μέρος στο τουρνουά της Κάλιαρι μαζί με τις Σιένα, Παρτίζαν και Κάλιαρι.

«Τα φιλικά αυτά θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούν, να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε και να βγάλουμε αυτό που θέλουμε στο γήπεδο... Να φτιάξουμε ομάδα που θα φέρνει αποτελέσματα και τίτλους... Να δούμε που θέλουμε βελτίωση. Να βάλουμε όλους τους παίκτες στο ελληνικό κλίμα και κόσμο και οι υπόλοιποι να βρούμε τα πατήματα μας», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

http://www.star.gr/sports/107778

Πάρτε όλοι τα ποδήλατα και βγείτε στους δρόμους!

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να διεκδικήσουν μια πόλη περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, διοργανώνει την ημέρα αυτή, σειρά εκδηλώσεων για όλες τους δημότες κάθε ηλικίας.





Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ποδηλατάδα από το δημοτικό στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, στις 18:30 μ.μ. Οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μπορούν εναλλακτικά να ξεκινήσουν με αφετηρία την πλατεία Κύπρου ή το δημαρχείο της Δραπετσώνας.


Ραντεβού στο δημαρχείο της Δραπετσώνας στις 19:00 μ.μ., θα δώσουν πεζοπόροι με τελικό προορισμό το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων για όλους τους πολίτες.




http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96960&catid=29

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μοσχάτο – Ερμής 0-1


Ο Ερμής Κορυδαλλού κατάφερε να αλώσει την έδρα του Μοσχάτου, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για την 3η φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΠ.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, πέτυχε ο Παυλάκης στο 42΄.
ΜΟΣΧΑΤΟ: Βαβάκας, Μωραίτης, Καράμπελας, Πολύμερος, Κοκόλης, Λιαλιάνι, Παπαγεωργίου, Μπράμης ( 46' Παπαευθυμίου), Πάλιος ( 84' Δεμερτζής), Σαλάμης, Ντάφλας.
ΕΡΜΗΣ: Κότσιας, Γκουμαλάτσος, Νομικός, Τσιρτσίκος, Φαμιλούσι, Μπούκης, Σιδηρόπουλος ( 60' Σινάνι), Ντάτης, Τσατσαρωνάκης ( 84' Παπανδρέου), Σταυρού, Παυλάκης ( 89' Σάββα).
http://www.onsports.gr/

Μπεγλίτης: «Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις»


«Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιαδήποτε εξέλιξη και για την εθνική ασφάλεια της χώρας και γενικότερα για τις εξελίξεις στην περιοχή μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ακόμα ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχει» και  ότι «οι θυσίες του και οι πόροι δεν πάνε χαμένοι».

Διαβεβαίωσε τέλος ότι παρά την οικονομική κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας  διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.  

http://www.star.gr/politics/107689

Τουρκία: Έξω οι ταραξίες από τα γήπεδα, μέσα… οι γυναίκες!


Πόσες φορές δεν έχουμε δει στην Ελλάδα αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ ακόμη και βόλεϊ να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών επειδή έχουν τιμωρηθεί οι ομάδες για τα επεισόδια οπαδών;

Το ίδιο πρόβλημα έχουν και στην Τουρκία… Μόνο που εκεί πήραν μια απόφαση για δραστική λύση στο θέμα!

Δεν πρόκειται να ξανααπαγορεύσουν την είσοδο θεατών σε ομάδα μετά από επεισόδια απλά… θα είναι μόνο γυναίκες!

«Μετά από αυτή την απόφαση, η οποία είναι η πρώτη στα χρονικά του ποδοσφαίρου, δεν θα ξαναδούμε παιχνίδι χωρίς θεατές. Η συγκεκριμένη αλλαγή θα κάνει τις ομάδες να θυμηθούν την χαρά και τις αξίες του ποδοσφαίρου» τονίζει η τουρκική ομοσπονδία, με την αρχή να γίνεται στην αναμέτρηση Φενερμπαχτσέ – Μανίσασπορ όπου θα επιτρέπονται μόνο γυναίκες και παιδιά κάτω των 12 ετών στις κερκίδες.

http://www.star.gr/sports/107719

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη


Ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι

Να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Η πρωτεύουσα, συνεπώς, θα μείνει μεθαύριο χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο και ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Οι εργαζόμενοι θα επανεξετάζουν τη στάση τους έπειτα από κάθε απεργία, ενώ αναμένεται και η απόφαση των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.
http://www.newsbeast.gr/

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Καστέλα


Άφαντος ο δράστης

Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Καστέλλας, στη οδό Βασιλέως Παύλου.

Άγνωστος, φορώντας κράνος, εισήλθε στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και εξαφανίστηκε.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό του.
http://www.newsbeast.gr/

Στο χακί ντύνονται οι ολυμπιονίκες Πώς σχεδιάζουν στο υπ. Εθν. Αμυνας να θέσουν τέρμα στο καθεστώς αργομισθίας για τους πρωταθλητές-αξιωματικούς

«Στα όπλα» καλούν οι Ενοπλες Δυνάμεις τους αθλητές στους οποίους έχει απονεμηθεί ο βαθμός του αξιωματικού για τις επιτυχίες τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μια προσπάθεια από τη μια πλευρά να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους στο αθλητικό αντικείμενο και από την άλλη να τεθεί τέρμα σε ένα καθεστώς που χαρακτηριζόταν «λούφα και παραλλαγή». Ηδη όσοι εξ αυτών έχουν τερματίσει την αθλητική καριέρα τους,έχουν κληθεί να δηλώσουν τη φρουρά προτίμησής τους, ενώ έχει ληφθεί ήδη πρόνοια για την αξιοποίησή τους με ανάθεση καθηκόντων συναφών με τον αθλητισμό.

Στις εποχές των... πολύ παχιών αγελάδων με την απονομή του τίτλου του αξιωματικού σε διακριθέντες αθλητές η Πολιτεία... έκλεινε το μάτι προς αυτούς ότι τους χαρίζει μια ισόβια αργομισθία. «Τότε μας έλεγαν “σας κάνουμε αξιωματικούς και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς ξανά”» εκμυστηρεύτηκε ένας εκ των μη εν ενεργεία αθλητής-αξιωματικός σε πρόσφατη σύσκεψη για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις.

Το θέμα της ουσιαστικής ένταξης των αθλητών-αξιωματικών στην παραγωγική διαδικασία των Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκε αρχικά επί υπουργίας του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά εκείνη η προσπάθεια έμεινε στα χαρτιά. Με την ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο η υπόθεση ξαναμπήκε επί τάπητος με τη δρομολόγηση διαδικασιών τόσο για την αλλαγή του νομικού πλαισίου όσο και για τον τερματισμό του καθεστώτος αργομισθίας που επικρατούσε.

Τον Φεβρουάριο του 2010 συγκροτήθηκε διακλαδική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο της ΓΓΑ όσο και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και περίπου έναν χρόνο αργότερα είχαν οριστικοποιηθεί οι προτάσεις για την αξιοποίηση των αξιωματικών μη ενεργών αθλητών.

Αξιοποίηση με οικονομικά οφέλη
Σε αυτές περιλαμβάνονται η τοποθέτηση όσων είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΦΑΑ στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, σε κέντρα κατάταξης και μεγάλες μονάδες κοντά στον τόπο διαμονής τους και η ανάθεση καθηκόντων που αφορούν αθλητικές δραστηριότητες όπως οι προπονήσεις αθλητικών ομάδων, η οργάνωση και εκτέλεση προγραμμάτων εκγύμνασης, η μέριμνα για χώρους εκγύμνασης. Επίσης η αξιοποίησή τους σε διοικητικές θέσεις του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων), σε γραφεία ενημέρωσης κοινού και σε επιτελικά γραφεία ως σύμβουλοι σε θέματα αθλητισμού.

Η αξιοποίηση των μη ενεργών αθλητών γυμναστών θα έχει και άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα αφού σε αρκετές περιπτώσεις θα αξιοποιηθούν ως γυμναστές στις παραγωγικές σχολές Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στις οποίες το ετήσιο κόστος για τα προγράμματα Φυσικής Αγωγής που διεξάγονται με ωρομίσθιους γυμναστές υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Η συγκέντρωση και οι «αντιρρησίες»
Η διαδικασία για την ουσιαστική συμμετοχή πλέον των αθλητών-αξιωματικών στις ΕΔ βρίσκεται στην τελική ευθεία της και όσοι εξ αυτών έχουν τερματίσει την αθλητική καριέρα τους έχουν ήδη δηλώσει τη φρουρά προτίμησής τους στην οποία θα παρουσιαστούν και θα ενταχθούν. Οσο για τους αξιωματικούς που παραμένουν εν ενεργεία αθλητές, θα παραμείνουν ενταγμένοι στο ΑΣΑΕΔ ώστε να επιδίδονται απερίσπαστοι στις αθλητικές υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, στα μέσα του περασμέ νου Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των αθλητών-αξιωματικών στην οποία ενημερώθηκαν από τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων για τα νέα καθήκοντά τους, τις δυνατότητες βαθμολογικής εξέλιξής τους και το πλαίσιο των ρυθμίσεων που τους αφορά. Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 100 αθλητέςαξιωματικοί, εκ των 156 στους οποίους έχει απονεμηθεί τιμητικά ο τίτλος. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν έλειψαν και οι οξύτητες από ορισμένους αθλητές προεξάρχοντος του ιστιοπλόου Τάσου Μπουντούρη εντάχθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις με ρύθμιση του 1996 μετά τους Ολυμπιακούς της Ατλάντας όπου κατετάγη 4ος- που επιτέθηκε στους επιτελείς των ΕΔ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να μας αλλάζετε τη ζωή. Ο κόσμος είναι περήφανος για μας».

Αποδοχή με παρατηρήσεις
Σε διαφορετικό μήκος κύματος η άποψη του χρυσού ολυμπιονίκη Δήμου Ταμπάκου, εν ενεργεία αθλητή της γυμναστικής, και του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας χάντμπολ και ευδοκίμως τερματίσαντος την αθλητική καριέρα του Νίκου Γραμματικού οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή που συζήτησε τις νέες ρυθμίσεις.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων στην Αθήνα 2004 αφού διευκρινίζει ότι συμμετείχε μόνο πέρυσι στην επιτροπή και ότι «εμείς ως αθλητές και Σύλλογος Ολυμπιονικών καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Τις αποφάσεις τις πήραν οι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα»: «Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα με βάση τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα υπάρχει ανάγκη για μια προσαρμογή.Θα μπορούσαν όμως να υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν».

Ο Γραμματικός, ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις ως εκπρόσωπος του ΣΕΟ του οποίου είναι ειδικός γραμματέας, θεωρεί ότι «σε σχέση με τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα οι Ενοπλες Δυνάμεις άκουσαν περισσότερο τις προτάσεις μας» θυμίζοντας ότι οι αθλητές που έχουν προσληφθεί σε άλλους δημόσιους φορείς είναι υποχρεωμένοι να δίνουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους, ακόμη και αν συμμετέχουν στην εθνική ομάδα του αθλήματός τους.

Αντίθετα, στις Ενοπλες Δυνάμεις όσοι αθλητές την τελευταία διετία συμμετέχουν στην εθνική ομάδα απαλλάσσονται στη ουσία από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες» προσθέτει ο Γραμματικός θέτοντας το ζήτημα των αξιωματικών πρώην αθλητών που έχουν θέση εθνικού προπονητή στην ομοσπονδία τους.

Η απαλλαγή όμως της συγκεκριμένης κατηγορίας από τις στρατιωτικές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους προσκρούει στο νομικό πλαίσιο που απαγορεύει σε επαγγελματίες στρατιωτικούς (πλην των γιατρών) να έχουν και άλλη επαγγελματική ενασχόληση.

ΠΩΣ ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
Η απονομή του τίτλου του εφέδρου αξιωματικού σε κορυφαίους αθλητές για τις διακρίσεις τους ξεκίνησε με ευγενείς προθέσεις θέσπισης κινήτρων με την εξασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασής τους, αλλά εξελίχθηκε σε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση. Η αρχική ρύθμιση που αφορούσε μόνο την είσοδο στις Ενοπλες Δυνάμεις αθλητών που είχαν καταλάβει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία ψηφίστηκε με τον νόμο 2109 μετά τη «Βαρκελώνη 1992» για να τιμηθούν οι Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, με την πάροδο του χρόνου «ξεχείλωσε», με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν τα προνόμια ακόμη και αθλητές από μη ολυμπιακά αθλήματα ή από διοργανώσεις που πόρρω απέχουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση του 1992 βασίστηκε νομικά σε έναν μεταξικό νόμο (833/1937) που έδινε τη δυνατότητα να εισέρχονται στη Στρατιωτική Υπηρεσία μη στρατιωτικοί.

Το 1996, μετά τους Ολυμπιακούς της Ατλάντας, με μια ρύθμιση που έμοιαζε «φωτογραφική» δίδεται η δυνατότητα ένταξης στις ΕΔ και των αθλητών που έχουν καταλάβει από την 4η ως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τίθενται ως όριο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ στην προηγούμενη το όριο ήταν τα 35 έτη. Στην Ατλάντα ο 41χρονος τότε ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης είχε καταλάβει την 4η θέση στα Σταρ μαζί με τον Δημήτρη Μπούκη. Στην ίδια ρύθμιση εντάσσονταν αθλητές που κατέκτησαν την πρώτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ατομικό άθλημα.Το 2002 έρχεται νέα διεύρυνση της ρύθμισης με την παροχή του προνομίου και σε αθλητές που έχουν πάρει δεύτερη ή τρίτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.Το 2010 όμως, επί υπουργίας του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου, ψηφίζεται νέα ρύθμιση (3507/2010) που περιορίζει τα προνόμια μόνο στους τρεις πρώτους των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συνολικά 156 αθλητές (οι 34 εν ενεργεία) έχουν αξιοποιήσει τις κατά καιρούς ρυθμίσεις και έχουν τον τίτλο του αξιωματικού, με την ιστιοπλοΐα να διαθέτει τους περισσότερους (28) ένστολους! Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιστιοπλόοι διεκδίκησαν και πήραν το προνόμιο επικαλούμενοι παγκόσμιες διακρίσεις σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης που δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, και μάλιστα σε αγώνες που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα με ελάχιστες συμμετοχές...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


http://www.tovima.gr/sports/articlelist

Ακόμα και αυτός χάνει!

Είχε σερί 33 αγώνες αήττητος!

Βρέθηκε ο άνθρωπος που «έσπασε» την κυριαρχία του Ντέιβιντ Ρουντίσα στα 800 μέτρα τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Κενυάτης σταρ, παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν στην απόσταση, έχασε από τον 17χρονο Αιθίοπα Μοχάμεντ Αμάν στο μίτινγκ στίβου του Μιλάνου και ίσως θα πρέπει να ανησυχεί για την υποτιθέμενη παντοκρατορία του…

Ο Αμάν τερμάτισε σε 1.43.50, αφήνοντας τον 23χρονο Αφρικανό στη δεύτερη θέση με 1.43.57 υπό βροχή.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ρουντίσα από τον Σεπτέμβριο του 2009, όπου είχε επικρατήσει, από τότε μέχρι σήμερα, σε 34 αγώνες.


http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/231868/akoma-kai-autos-hanei/

Ο γύρος του κόσμου σε ένα λεπτό

Δείτε το βίντεο που έχει σαρώσει το διαδίκτυο

Μπορεί ο φανταστικός χαρακτήρας του Ιούλιου Βερν, Phileas Fogg, να έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, όμως το παρακάτω video δίνει τη δυνατότητα σε όλους να θαυμάσουν ολόκληρο τον πλανήτη γη σε ένα μόλις λεπτό.

Πρόκειται ουσιαστικά για φωτογραφίες του διεθνή διαστημικού σταθμού ISS, το οποίο ταξιδεύει πάνω από την επιφάνεια της γης με ταχύτητα 220 μιλίων.

Τις φωτογραφίες επεξεργάστηκε ο καθηγητής φυσικής Drake χρησιμοποιώντας 600 φωτογραφίες της γης που βρήκε στο διαδίκτυο. Μοντάροντάς τες δημιούργησε ένα video που διαρκεί 60 δευτερόλεπτα και δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ένα να δει ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα λεπτό.

Απολαύστε:




http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_5587.html

«Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η αποστολή της Ελλάδας, που αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας επέστρεψε μετά από τρεις εβδομάδας έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο Ηλίας Ζούρος παρέμεινε στη Λιθουανία για να ξεκινήσει την προετοιμασία με την Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ ο Μάικ Μπράμος και ο Νίκος Ζήσης πήγαν απευθείας σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα για να ενσωματωθούν στις ομάδες τους, ενώ ο Κώστας Κουφός «πέταξε» με προορισμό την Αμερική.

Ο αρχηγός, Αντώνης Φώτσης, δήλωσε από το «Ελ. Βενιζέλος»: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πετύχαμε το στόχο μας, παρά τις αντιξοότητες. Πάντα θα υπάρχουν απουσίες, αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μας. Εμείς τα δώσαμε όλα. Υπήρχαν στην ομάδα έξι νέα παιδιά, που ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες και πλέον, αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


Από τη μεριά του ο Δημήτρης Μαυροειδής υπογράμμισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αυτή ήταν μία πολύ καλή χρονιά και για την ομάδα μου, την Μπιλμπάο και για την Εθνική. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά. Το μόνο κακό στο Ευρωμπάσκετ ήταν η ήττα από τη Γαλλία γιατί μας κόστισαν κάποια λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς κοιτάμε το καλό της ομάδας, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, είτε για 40, είτε για ένα λεπτό, γιατί είμαστε μια γροθιά».


Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=382629&cid=10

Συνεργασία-έκπληξη για την Αντιγόνη

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Γιάλτας δεν της πρόσφερε μόνο καινούργιες εμπειρίες αλλά και μια συνεργασία-έκπληξη. Η Αντιγόνη Ψυχράμη ομολογεί ότι έκανε ήδη την πρώτη επαφή με τον εκπρόσωπο της Τυνησίας, προκειμένου να ηχογραφήσουν μαζί ένα τραγούδι.

«Συζητήσαμε, προκειμένου να συνεργαστούμε σε ένα ντουέτο» τονίζει στην «Espresso της Κυριακής», ενώ αναφέρει, επίσης, ότι είχε εξαιρετική επαφή με το συγκρότημα Ringo από το Καζακστάν.


Όσο για τον αν αγχώθηκε στον διαγωνισμό; «Την πρώτη ημέρα είχα πάρα πολύ άγχος. Την επόμενη, ήμουν πολύ ευχαριστημένη. Ερμηνευτικά έκανα ό,τι καλύτερο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή στο στάδιο. Ήταν κατάμεστο από κόσμο και είχε απίστευτη ενέργεια».


Η ερμηνεύτρια, μάλιστα, δεν κρύβει ότι οι συνήθεις ίντριγκες των παρασκηνίων ουδόλως υπήρξαν στο φεστιβάλ. «Δεθήκαμε πάρα πολύ με τα παιδιά και κλάψαμε πάρα πολύ όταν φύγαμε. Ήταν εξαιρετικές οι σχέσεις μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον».


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=382319&cid=11

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Θα ζήσουμε με λιγότερα για να υπερβούμε την κρίση»

Αισιόδοξος ο Π. Μπεγλίτης για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας

Την ανάγκη να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να κερδίσουμε την αξιοπιστία των ευρωπαίων εταίρων μας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στο «Βήμα Fm».

«Η χώρα θα περάσει από μια φάση συμπίεσης των εισοδημάτων. Θα ζήσουμε με λιγότερα προκειμένου να συμβάλλουμε στην υπέρβαση της κρίσης. Είναι μια τραγική αλήθεια και ενδεχομένως ένα σπαρακτικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, ότι είναι επιβεβλημένο να πούμε την αλήθεια», είπε με νόημα ο υπουργός.

Ο κ. Μπεγλίτης αναγνώρισε καθυστερήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και από την ΕΕ και σημείωσε: «Θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι όλα τα κάναμε καλά. Χρόνος χάθηκε και υποκειμενικά, λόγω των δικών μας αδυναμιών, αλλά και αντικειμενικά, λόγω των καθυστερήσεων στην ΕΕ, όπου οι κυρίαρχες δυνάμεις, με τη Γερμανία στην πρώτη θέση, δεν ήξεραν και δεν είχαν μια στρατηγική εξόδου από την κρίση στην Ευρωζώνη»

Είπε, επίσης, ότι η χώρα διαπραγματεύεται οικονομικά από θέση αδυναμίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θέσει κόκκινες γραμμές. «Κόκκινες γραμμές βάζεις όταν έχεις κερδίσει σε αξιοπιστία και έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων σου. Είμαστε σε αδύναμη θέση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς και να παραδεχθούμε ότι δεν μπορούμε εμείς να βάλουμε τους όρους», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία και θα παλέψει για νέα τετραετία. «Εάν αυτό το χειμώνα κρατήσουμε τις ισορροπίες και αντέξουμε, το 2012 θα αρχίσει να αχνοφέγγει μια καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές απειλές λόγω των γεωτρήσεων στην Κύπρο , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκω αποτελεσματική τη μέθοδο που στηρίζεται στην εθνική μας στρατηγική και λέει ότι την Τουρκία είναι εθνικό συμφέρον να τη φέρουμε στο δικό μας γήπεδο του Διεθνούς Δικαίου, της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού των διεθνών συνθηκών. Εκεί, η Τουρκία ηττάται. Είναι αδύναμη και δεν έχει επιχειρήματα. Έχει απλώς μια νοοτροπία μονομερών διεκδικήσεων, απειλών και απομόνωσης και από τη διεθνή κοινότητα και από την ΕΕ.

Συνεχίζει να παρανομεί, νομίζει ότι είναι μόνη της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας. Όλα αυτά πληρώνονται. Δεν μπορείς να κάνεις για πολύ χρόνο το χωροφύλακα, αγνοώντας θεμελιώδεις αρχές διεθνούς νομιμότητας. Ένας υπουργός Άμυνας δεν πρέπει να φοβάται όταν έχει -και έχω- εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το λέω μετά λόγου γνώσεως και δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας. Ενδεχομένως να αυξηθεί η ένταση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ: ενεργούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαμορφώνοντας συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή και υψώνουμε ένα διπλωματικό και πολιτικό ανάχωμα απομόνωσης της Τουρκίας απέναντι στις πρακτικές που ακολουθεί».


http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/231590/tha-zisoume-me-ligotera-gia-na-upervoume-tin-krisi/

Το Facebook δημιουργεί θέσεις εργασίας

Έχουν δημιουργηθεί πάνω από 182.000 χάρη στις εφαρμογές του

Τουλάχιστον 182.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας 182.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν οι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, ενώ ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια δολάρια την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων έχουν δημιουργήσει μία νέα ραγδαία οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Ιλ- χορν Χαν, διευθυντής του κέντρου καινοτομίας, τεχνολογίας και ψηφιακής στρατηγικής Ρόμπερτ Σμιθ στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

«Καθώς θα εξελίσσεται το Facebook και οι άλλες πλατφόρμες, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας και την επίδραση αυτών των εξελίξεων στην οικονομία των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της μελέτης κάνουν λόγο για 235.644 θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυτήν την «οικονομία των εφαρμογών», οι 53.000 εκ των οποίων είναι απευθείας.

Μόνο τα παιχνίδια «Mafia Wars» και «Farmville» απασχολούν περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους


http://www.newsbeast.gr/

Το σχέδιο για τις συνενώσεις των αστυνομικών τμημάτων


Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη οικονομία, αλλά αραχνιάζει στα συρτάρια των τεχνοκρατών του υπουργείου και του αρχηγείου της Αστυνομίας για πάνω από ένα χρόνο.


Το σχέδιο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, προορίζεται ν' αποφέρει δραστική οικονομία σε σε πόρους, μέσα και προσωπικό, χωρίς μάλιστα ν' απορροφηθούν από τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Το αντίθετο μάλιστα, δεδομένου ότι το "αποθεματικό" θα διατεθεί ισοδύναμα ανά τομέα και ανά δραστηριότητα στο νέο εργονομικό σχήμα που συντάχθηκε με βάση την ομοιογένεια- ομοιομορφία του συνενούμενου πληθυσμού, προσεγγίζει σε φιλοσοφία τον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη και το βέβαιο είναι πως θ' απαλλάξει την Αστυνομία από υψηλά ενοικιοστάσια για ... επαύλεις όπως αυτή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής.

Ξεκινάμε σήμερα από τη διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών:
Στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν 13 Αστυνομικά Τμήματα κι άλλα τόσα Τμήματα Ασφαλείας. Αυτά της Ακρόπολης, Εξαρχείων, Συντάγματος, Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Αμπελοκήπων, Παγκρατίου, Νέου κόσμου, Πετραλώνων και Βοτανικού, που αστυνομεύουν ένα πληθυσμιακό σύνολο της τάξης των 745.514 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και τους εγγεγραμμένους στους δημοτικούς καταλόγους. Όπως θα δείτε σκοπός είναι να επανέλθουμε σε ονοματοδοσία με βάση την αρίθμηση κι όχι την περιοχή.
- Από τα 13 η προοπτική είναι να προκύψουν 6 Α.Τ. και Τ.Α.: το 1ο (Εξάρχεια- Αμπελόκηποι), το 2ο (Σύνταγμα), το 3ο (Ακρόπολη, τμήμα Πετραλώνων, Νέος Κόσμος), το 4ο (Ομόνοια), το 5ο (περιοχές Αγίου Παντελεήμονα και Κολωνού) και το 6ο (Κυψέλη).
- Το 7ο με 63.418 πληθυσμιακή αναλογία προορίζεται να περιλάβει το Γαλάτσι με τμήμα της περιοχής Πατησίων).
- το 8ο (108.628 κάτοικοι) ενσωματώνει Ζωγράφου και Καισαριανή.
- Το 9ο, της Καλλιθέας δηλαδή διατηρεί την αυτονομία του (115.150 κάτοικοι).
- Το 10ο, περιλαμβάνει Ταύρο και Μοσχάτο που μετακομίζει στην Αθήνα (39.870 κάτοικοι).
- Το 11ο, με 64.661 κατοίκους συγκροτείται από τον Βύρωνα και τμήμα από το Παγκράτι.
- Το 12ο, με 93.877 κατοίκους σχεδιάζεται ν' αποτελείται από Άγιο Δημήτριο και τμήμα της Δάφνης.
- το 130 με 76.508 κατοίκους διατηρεί τη σημερινή μορφή του τμήματος της Νέας Σμύρνης.
- Το 14ο με 105.207 κατοίκους αποτελείται από τμήματα Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και
- Το 15ο με 35.607 κατοίκους από αυτά της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και τμήμα της περιοχής των Πατησίων.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96633&catid=3

Η Χάιντι Κλουμ είναι η πιο επικίνδυνη διασημότητα!


Είστε θαυμαστής της Χάιντι Κλουμ και δεν χορταίνετε να χαζεύετε τα… κάλλη της στο διαδίκτυο;

Ε τότε να σας ενημερώσουμε ότι περπατάτε σε τεντωμένο σκοινί, αφού αυτό που κάνετε είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την… υγεία σας, αλλά για τον υπολογιστή σας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με εταιρεία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο η Χάιντι Κλουμ, πήρε τη σκυτάλη από την Κάμερον Ντίαζ και οι φωτογραφίες της που κυκλοφορούν στο Internet φορτώνουν με βλαβερό software τους υπολογιστές σας.

Άκρως… «επικίνδυνες» είναι επίσης η Τζέσικα Μπίελ, η Κάθριν Χέιγκλ, η Μίαλ Κούνις και η Σκάρλετ Γιόχανσον, που μπορεί να είναι superελκυστικές και χάρμα οφθαλμού, αλλά αν τις πολυχαζεύετε στο internet, τότε ο υπολογιστής σας σύντομα θα χρειαστεί… format.

Τώρα αν κι εσείς δεν μπορείτε στιγμή χωρίς να… «θαυμάσετε» τα πόδια… χιλιόμετρο της Χάιντι, τι να σας πούμε κι εμείς; Το κρίμα στο λαιμό σας. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

http://www.star.gr/life_style/107517/

Απόφαση-δικαίωση για απολυμένη μητέρα από τον Άρειο Πάγο



Μία απόφαση που προστατεύει τη μητρότητα εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, καθώς έκρινε άκυρη καικαταχρηστική την απόλυση εργαζόμενης μητέρας.

Η περιπέτεια για τη νεαρή γυναίκα άρχισε μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού. Ο εργοδότης της, αποφάσισε να της ανοίξει την "πόρτα" της ανεργίας, με το σκεπτικό ότι, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον.

Η γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου το Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στην εγκυμοσύνη της, παρέμεινε κλινήρης, καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου: "Τόσο η εγκυμοσύνη της ενάγουσας, όσο και η γέννηση του τέκνου της και οι συνέπειες της μητρότητας, σχετικά με το χρόνο απασχόλησής της, δηλαδή να μην εργάζεται για περίπου επτά μήνες και να λαμβάνει πλήρεις αποδοχές και στη συνέχεια να εργάζεται με μειωμένο ωράριο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μη μειώνονται αντίστοιχα οι αποδοχές της, δημιούργησαν δυσαρέσκεια στο γιατρό εργοδότη της και εμπάθεια στο πρόσωπό της, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω της ηλικίας της υπήρχε πιθανότητα να καταστεί ξανά έγκυος στο μέλλον". 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/107502/

Αντιγόνη Ψυχράμη: «Ήταν εκπληκτική εμπειρία»

Η νεαρή ερμηνεύτρια εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στο Φεστιβάλ της Γιάλτας στην Ουκρανία και ακόμα αν δεν έφερε το πολυπόθητο τρόπαιο, κατάφερε όχι απλώς να ξεχωρίσει στο διεθνές φεστιβάλ αλλά και να ανοίξει τον δρόμο σε πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες συνεργασίες με συμμετέχοντες άλλων χωρών. Ο ανταγωνισμός εξάλλου ήταν πολύ μεγάλος, αφού και η δεκαεννιά συμμετέχοντες ήταν πολύ δυνατοί. «Ήταν εκπληκτική εμπειρία» ομολογεί στην «Espresso της Κυριακής» η Αντιγόνη Ψυχράμη.

«Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Χάρηκα πολύ που γνώρισα όλους τους ερμηνευτές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο καθένας κουβαλούσε διαφορετική κουλτούρα και βιώματα. Κέρδισα πολλά πράγματα. Καλλιτεχνικά ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Ερμήνευσα το “Δυνατά δυνατά” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και το “Total eclipse of the hurt” της Μπόνι Τάιλερ. Ο διαγωνισμός διήρκησε δύο ημέρες και χωρίστηκε σε δύο φάσεις. Την πρώτη ημέρα ερμηνεύσαμε ένα τραγούδι της χώρας μας και τη δεύτερη ημέρα ένα παγκόσμιο hit. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα» λέει η Αντιγόνη.


Η συμμετοχή για εκείνη ήταν αυτή ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην Eurovision; «Δεν το βλέπω έτσι. Δεν θεωρώ ότι είμαι πιο κοντά στην Eurovision. Είναι ένα βήμα για να εξελιχθώ και να γίνω ακόμη καλύτερη. Ήταν μοναδικό αυτό που έζησα και το να συναγωνίζεσαι με τόσο καλές φωνές είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Θα ήθελε να συμμετάσχει όμως ξανά στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό; «Αν ακούσω ένα τραγούδι που μου αρέσει, γιατί όχι;» απαντά η ερμηνεύτρια και δεν κρύβει ότι στεναχωρήθηκε, γιατί στην περσινή συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το τραγούδι που ερμήνευε... «Δεν ήμουν τόσο ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Γενικά, στους διαγωνισμούς, όπως και στο “Greek idol”, δεν με ενδιέφερε τόσο το αν βγω πρώτη όσο το αν στην εκτέλεση όσο και στο δημιουργικό κομμάτι θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στην Eurovision δεν πήγα όσο καλά ήθελα να πάω. Πάντα όμως, επειδή σε ένα live υπάρχει άγχος, δεν αποδίδεις όπως θα ήθελες».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=382222

Τον πέταξαν από το μπαλκόνι γιατί την "ατίμασε"


Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά με πρωταγωνιστή ένα Ρουμάνο και μια νεαρή κοπέλα.

Ο νεαρός όπως αναφέρει το flashnews.gr βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση προκειμένου να περάσουν μαζί το βράδυ.

Απροειδοποίητα όμως μπήκαν στο σπίτι συγγενείς της κοπέλας και τους έπιασαν ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.

Οι "επισκέπτες" έξαλλοι πέταξαν από το 2ο όροφο της πολυκατοικίας το νεαρό Ρουμάνο!

Το συμβάν συνεχίστηκε κάτω από το σπίτι της κοπέλας καθώς οι συγγενείς της κοπέλας κατέβηκαν και τον κυνήγησαν στο δρόμο.

Ο νεαρός δεν είχε προλάβει να ντυθεί και έτρεχε πανικόβλητος με τα εσώρουχά του και με τραύματα στα πόδια προκειμένου να ξεφύγει από τους συγγενείς της φίλης τους.

Στο σημείο που εκτυλίσσονταν ο καβγάς έφτασε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον δαρμένο νεαρό για να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96558&catid=6

Τα αναβολικά προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια


Μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο τελικό στάδιο της νόσου

Σοβαρές νεφρικές βλάβες μπορούν να προκαλέσουν τα αναβολικά στεροειδή οδηγώντας τους χρήστες ακόμα και στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας που απαιτεί αιμοκάθαρση ή και μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με ανακάλυψη επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου δήλωσε πως πολλοί άντρες που έπαιρναν στεροειδή επί χρόνια έτειναν να έχουν σοβαρότερα νεφρολογικά προβλήματα από ότι οι παχύσαρκοι συνομήλικοί τους που δεν ήταν και τόσο μυώδεις.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ μαζί με την ομάδα της επιστράτευσαν μια ομάδα νεαρών αντρών που ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ και τους υπέβαλαν σε εξετάσεις της νεφρικής λειτουργίας παρακολουθώντας τους για αρκετούς μήνες.

Όλοι είχαν νεφρολογικά προβλήματα, ενώ ο ένας γρήγορα εκδήλωσε τελικού σταδίου νεφρική νόσο.

Τα καλά νέα είναι πως όσοι βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο οι βλάβες ήταν αναστρέψιμες όταν σταμάτησαν τη χρήση αναβολικών.
http://www.newsbeast.gr/