Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Θα ζήσουμε με λιγότερα για να υπερβούμε την κρίση»

Αισιόδοξος ο Π. Μπεγλίτης για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας

Την ανάγκη να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να κερδίσουμε την αξιοπιστία των ευρωπαίων εταίρων μας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στο «Βήμα Fm».

«Η χώρα θα περάσει από μια φάση συμπίεσης των εισοδημάτων. Θα ζήσουμε με λιγότερα προκειμένου να συμβάλλουμε στην υπέρβαση της κρίσης. Είναι μια τραγική αλήθεια και ενδεχομένως ένα σπαρακτικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, ότι είναι επιβεβλημένο να πούμε την αλήθεια», είπε με νόημα ο υπουργός.

Ο κ. Μπεγλίτης αναγνώρισε καθυστερήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και από την ΕΕ και σημείωσε: «Θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι όλα τα κάναμε καλά. Χρόνος χάθηκε και υποκειμενικά, λόγω των δικών μας αδυναμιών, αλλά και αντικειμενικά, λόγω των καθυστερήσεων στην ΕΕ, όπου οι κυρίαρχες δυνάμεις, με τη Γερμανία στην πρώτη θέση, δεν ήξεραν και δεν είχαν μια στρατηγική εξόδου από την κρίση στην Ευρωζώνη»

Είπε, επίσης, ότι η χώρα διαπραγματεύεται οικονομικά από θέση αδυναμίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θέσει κόκκινες γραμμές. «Κόκκινες γραμμές βάζεις όταν έχεις κερδίσει σε αξιοπιστία και έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων σου. Είμαστε σε αδύναμη θέση. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς και να παραδεχθούμε ότι δεν μπορούμε εμείς να βάλουμε τους όρους», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός θα εξαντλήσει την τετραετία και θα παλέψει για νέα τετραετία. «Εάν αυτό το χειμώνα κρατήσουμε τις ισορροπίες και αντέξουμε, το 2012 θα αρχίσει να αχνοφέγγει μια καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές απειλές λόγω των γεωτρήσεων στην Κύπρο , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκω αποτελεσματική τη μέθοδο που στηρίζεται στην εθνική μας στρατηγική και λέει ότι την Τουρκία είναι εθνικό συμφέρον να τη φέρουμε στο δικό μας γήπεδο του Διεθνούς Δικαίου, της διεθνούς νομιμότητας και του σεβασμού των διεθνών συνθηκών. Εκεί, η Τουρκία ηττάται. Είναι αδύναμη και δεν έχει επιχειρήματα. Έχει απλώς μια νοοτροπία μονομερών διεκδικήσεων, απειλών και απομόνωσης και από τη διεθνή κοινότητα και από την ΕΕ.

Συνεχίζει να παρανομεί, νομίζει ότι είναι μόνη της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας. Όλα αυτά πληρώνονται. Δεν μπορείς να κάνεις για πολύ χρόνο το χωροφύλακα, αγνοώντας θεμελιώδεις αρχές διεθνούς νομιμότητας. Ένας υπουργός Άμυνας δεν πρέπει να φοβάται όταν έχει -και έχω- εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το λέω μετά λόγου γνώσεως και δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας. Ενδεχομένως να αυξηθεί η ένταση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ: ενεργούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαμορφώνοντας συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή και υψώνουμε ένα διπλωματικό και πολιτικό ανάχωμα απομόνωσης της Τουρκίας απέναντι στις πρακτικές που ακολουθεί».


http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/231590/tha-zisoume-me-ligotera-gia-na-upervoume-tin-krisi/

Το Facebook δημιουργεί θέσεις εργασίας

Έχουν δημιουργηθεί πάνω από 182.000 χάρη στις εφαρμογές του

Τουλάχιστον 182.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας 182.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν οι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, ενώ ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια δολάρια την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων έχουν δημιουργήσει μία νέα ραγδαία οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Ιλ- χορν Χαν, διευθυντής του κέντρου καινοτομίας, τεχνολογίας και ψηφιακής στρατηγικής Ρόμπερτ Σμιθ στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

«Καθώς θα εξελίσσεται το Facebook και οι άλλες πλατφόρμες, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας και την επίδραση αυτών των εξελίξεων στην οικονομία των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της μελέτης κάνουν λόγο για 235.644 θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυτήν την «οικονομία των εφαρμογών», οι 53.000 εκ των οποίων είναι απευθείας.

Μόνο τα παιχνίδια «Mafia Wars» και «Farmville» απασχολούν περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους


http://www.newsbeast.gr/

Το σχέδιο για τις συνενώσεις των αστυνομικών τμημάτων


Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη οικονομία, αλλά αραχνιάζει στα συρτάρια των τεχνοκρατών του υπουργείου και του αρχηγείου της Αστυνομίας για πάνω από ένα χρόνο.


Το σχέδιο, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, προορίζεται ν' αποφέρει δραστική οικονομία σε σε πόρους, μέσα και προσωπικό, χωρίς μάλιστα ν' απορροφηθούν από τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Το αντίθετο μάλιστα, δεδομένου ότι το "αποθεματικό" θα διατεθεί ισοδύναμα ανά τομέα και ανά δραστηριότητα στο νέο εργονομικό σχήμα που συντάχθηκε με βάση την ομοιογένεια- ομοιομορφία του συνενούμενου πληθυσμού, προσεγγίζει σε φιλοσοφία τον αυτοδιοικητικό Καλλικράτη και το βέβαιο είναι πως θ' απαλλάξει την Αστυνομία από υψηλά ενοικιοστάσια για ... επαύλεις όπως αυτή της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής.

Ξεκινάμε σήμερα από τη διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών:
Στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν 13 Αστυνομικά Τμήματα κι άλλα τόσα Τμήματα Ασφαλείας. Αυτά της Ακρόπολης, Εξαρχείων, Συντάγματος, Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Αμπελοκήπων, Παγκρατίου, Νέου κόσμου, Πετραλώνων και Βοτανικού, που αστυνομεύουν ένα πληθυσμιακό σύνολο της τάξης των 745.514 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και τους εγγεγραμμένους στους δημοτικούς καταλόγους. Όπως θα δείτε σκοπός είναι να επανέλθουμε σε ονοματοδοσία με βάση την αρίθμηση κι όχι την περιοχή.
- Από τα 13 η προοπτική είναι να προκύψουν 6 Α.Τ. και Τ.Α.: το 1ο (Εξάρχεια- Αμπελόκηποι), το 2ο (Σύνταγμα), το 3ο (Ακρόπολη, τμήμα Πετραλώνων, Νέος Κόσμος), το 4ο (Ομόνοια), το 5ο (περιοχές Αγίου Παντελεήμονα και Κολωνού) και το 6ο (Κυψέλη).
- Το 7ο με 63.418 πληθυσμιακή αναλογία προορίζεται να περιλάβει το Γαλάτσι με τμήμα της περιοχής Πατησίων).
- το 8ο (108.628 κάτοικοι) ενσωματώνει Ζωγράφου και Καισαριανή.
- Το 9ο, της Καλλιθέας δηλαδή διατηρεί την αυτονομία του (115.150 κάτοικοι).
- Το 10ο, περιλαμβάνει Ταύρο και Μοσχάτο που μετακομίζει στην Αθήνα (39.870 κάτοικοι).
- Το 11ο, με 64.661 κατοίκους συγκροτείται από τον Βύρωνα και τμήμα από το Παγκράτι.
- Το 12ο, με 93.877 κατοίκους σχεδιάζεται ν' αποτελείται από Άγιο Δημήτριο και τμήμα της Δάφνης.
- το 130 με 76.508 κατοίκους διατηρεί τη σημερινή μορφή του τμήματος της Νέας Σμύρνης.
- Το 14ο με 105.207 κατοίκους αποτελείται από τμήματα Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και
- Το 15ο με 35.607 κατοίκους από αυτά της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και τμήμα της περιοχής των Πατησίων.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96633&catid=3

Η Χάιντι Κλουμ είναι η πιο επικίνδυνη διασημότητα!


Είστε θαυμαστής της Χάιντι Κλουμ και δεν χορταίνετε να χαζεύετε τα… κάλλη της στο διαδίκτυο;

Ε τότε να σας ενημερώσουμε ότι περπατάτε σε τεντωμένο σκοινί, αφού αυτό που κάνετε είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την… υγεία σας, αλλά για τον υπολογιστή σας.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με εταιρεία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο η Χάιντι Κλουμ, πήρε τη σκυτάλη από την Κάμερον Ντίαζ και οι φωτογραφίες της που κυκλοφορούν στο Internet φορτώνουν με βλαβερό software τους υπολογιστές σας.

Άκρως… «επικίνδυνες» είναι επίσης η Τζέσικα Μπίελ, η Κάθριν Χέιγκλ, η Μίαλ Κούνις και η Σκάρλετ Γιόχανσον, που μπορεί να είναι superελκυστικές και χάρμα οφθαλμού, αλλά αν τις πολυχαζεύετε στο internet, τότε ο υπολογιστής σας σύντομα θα χρειαστεί… format.

Τώρα αν κι εσείς δεν μπορείτε στιγμή χωρίς να… «θαυμάσετε» τα πόδια… χιλιόμετρο της Χάιντι, τι να σας πούμε κι εμείς; Το κρίμα στο λαιμό σας. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

http://www.star.gr/life_style/107517/

Απόφαση-δικαίωση για απολυμένη μητέρα από τον Άρειο Πάγο



Μία απόφαση που προστατεύει τη μητρότητα εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, καθώς έκρινε άκυρη καικαταχρηστική την απόλυση εργαζόμενης μητέρας.

Η περιπέτεια για τη νεαρή γυναίκα άρχισε μετά την απόκτηση του πρώτου της παιδιού. Ο εργοδότης της, αποφάσισε να της ανοίξει την "πόρτα" της ανεργίας, με το σκεπτικό ότι, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, θα μπορούσε να ξαναμείνει έγκυος στο μέλλον.

Η γυναίκα που εργαζόταν ως βοηθός μικροβιολόγου το Νοέμβριο του 2004 έμεινε έγκυος και λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στην εγκυμοσύνη της, παρέμεινε κλινήρης, καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου: "Τόσο η εγκυμοσύνη της ενάγουσας, όσο και η γέννηση του τέκνου της και οι συνέπειες της μητρότητας, σχετικά με το χρόνο απασχόλησής της, δηλαδή να μην εργάζεται για περίπου επτά μήνες και να λαμβάνει πλήρεις αποδοχές και στη συνέχεια να εργάζεται με μειωμένο ωράριο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να μη μειώνονται αντίστοιχα οι αποδοχές της, δημιούργησαν δυσαρέσκεια στο γιατρό εργοδότη της και εμπάθεια στο πρόσωπό της, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω της ηλικίας της υπήρχε πιθανότητα να καταστεί ξανά έγκυος στο μέλλον". 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/107502/

Αντιγόνη Ψυχράμη: «Ήταν εκπληκτική εμπειρία»

Η νεαρή ερμηνεύτρια εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στο Φεστιβάλ της Γιάλτας στην Ουκρανία και ακόμα αν δεν έφερε το πολυπόθητο τρόπαιο, κατάφερε όχι απλώς να ξεχωρίσει στο διεθνές φεστιβάλ αλλά και να ανοίξει τον δρόμο σε πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες συνεργασίες με συμμετέχοντες άλλων χωρών. Ο ανταγωνισμός εξάλλου ήταν πολύ μεγάλος, αφού και η δεκαεννιά συμμετέχοντες ήταν πολύ δυνατοί. «Ήταν εκπληκτική εμπειρία» ομολογεί στην «Espresso της Κυριακής» η Αντιγόνη Ψυχράμη.

«Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Χάρηκα πολύ που γνώρισα όλους τους ερμηνευτές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο καθένας κουβαλούσε διαφορετική κουλτούρα και βιώματα. Κέρδισα πολλά πράγματα. Καλλιτεχνικά ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Ερμήνευσα το “Δυνατά δυνατά” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και το “Total eclipse of the hurt” της Μπόνι Τάιλερ. Ο διαγωνισμός διήρκησε δύο ημέρες και χωρίστηκε σε δύο φάσεις. Την πρώτη ημέρα ερμηνεύσαμε ένα τραγούδι της χώρας μας και τη δεύτερη ημέρα ένα παγκόσμιο hit. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα» λέει η Αντιγόνη.


Η συμμετοχή για εκείνη ήταν αυτή ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην Eurovision; «Δεν το βλέπω έτσι. Δεν θεωρώ ότι είμαι πιο κοντά στην Eurovision. Είναι ένα βήμα για να εξελιχθώ και να γίνω ακόμη καλύτερη. Ήταν μοναδικό αυτό που έζησα και το να συναγωνίζεσαι με τόσο καλές φωνές είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Θα ήθελε να συμμετάσχει όμως ξανά στον μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό; «Αν ακούσω ένα τραγούδι που μου αρέσει, γιατί όχι;» απαντά η ερμηνεύτρια και δεν κρύβει ότι στεναχωρήθηκε, γιατί στην περσινή συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το τραγούδι που ερμήνευε... «Δεν ήμουν τόσο ευχαριστημένη με τον εαυτό μου. Γενικά, στους διαγωνισμούς, όπως και στο “Greek idol”, δεν με ενδιέφερε τόσο το αν βγω πρώτη όσο το αν στην εκτέλεση όσο και στο δημιουργικό κομμάτι θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στην Eurovision δεν πήγα όσο καλά ήθελα να πάω. Πάντα όμως, επειδή σε ένα live υπάρχει άγχος, δεν αποδίδεις όπως θα ήθελες».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=382222

Τον πέταξαν από το μπαλκόνι γιατί την "ατίμασε"


Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά με πρωταγωνιστή ένα Ρουμάνο και μια νεαρή κοπέλα.

Ο νεαρός όπως αναφέρει το flashnews.gr βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση προκειμένου να περάσουν μαζί το βράδυ.

Απροειδοποίητα όμως μπήκαν στο σπίτι συγγενείς της κοπέλας και τους έπιασαν ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.

Οι "επισκέπτες" έξαλλοι πέταξαν από το 2ο όροφο της πολυκατοικίας το νεαρό Ρουμάνο!

Το συμβάν συνεχίστηκε κάτω από το σπίτι της κοπέλας καθώς οι συγγενείς της κοπέλας κατέβηκαν και τον κυνήγησαν στο δρόμο.

Ο νεαρός δεν είχε προλάβει να ντυθεί και έτρεχε πανικόβλητος με τα εσώρουχά του και με τραύματα στα πόδια προκειμένου να ξεφύγει από τους συγγενείς της φίλης τους.

Στο σημείο που εκτυλίσσονταν ο καβγάς έφτασε η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον δαρμένο νεαρό για να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96558&catid=6

Τα αναβολικά προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια


Μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο τελικό στάδιο της νόσου

Σοβαρές νεφρικές βλάβες μπορούν να προκαλέσουν τα αναβολικά στεροειδή οδηγώντας τους χρήστες ακόμα και στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας που απαιτεί αιμοκάθαρση ή και μεταμόσχευση νεφρού, σύμφωνα με ανακάλυψη επιστημών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου δήλωσε πως πολλοί άντρες που έπαιρναν στεροειδή επί χρόνια έτειναν να έχουν σοβαρότερα νεφρολογικά προβλήματα από ότι οι παχύσαρκοι συνομήλικοί τους που δεν ήταν και τόσο μυώδεις.

Η δρ Λιλ Χέρλιτζ μαζί με την ομάδα της επιστράτευσαν μια ομάδα νεαρών αντρών που ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ και τους υπέβαλαν σε εξετάσεις της νεφρικής λειτουργίας παρακολουθώντας τους για αρκετούς μήνες.

Όλοι είχαν νεφρολογικά προβλήματα, ενώ ο ένας γρήγορα εκδήλωσε τελικού σταδίου νεφρική νόσο.

Τα καλά νέα είναι πως όσοι βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο οι βλάβες ήταν αναστρέψιμες όταν σταμάτησαν τη χρήση αναβολικών.
http://www.newsbeast.gr/

Δολοφονία στη λαχαναγορά του Ρέντη


Τον σκότωσαν και στη συνέχεια τον λήστεψαν

Τέσσερις άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 2 τα ξημερώματα έναν 40χρονο στην είσοδο της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη. 

Οι άγνωστοι αφού σκότωσαν τον 40χρονο στη συνέχεια τον λήστεψαν, αρπάζοντας την τσάντα του και εξαφανίστηκαν.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/231250/dolofonia-sti-lahanagora-tou-redi/

Υπάρχει Ελπίδα, τελικά


Μαγικό μέρος η πλατεία των αργόσχολων.
Το ότι την ξέρατε ως τόπο διαβουλεύσεων, συζητήσεων, προβληματισμού και νιασίματος για την πόλη μας, δεν είναι αρκετό!
Αν πάλι την θεωρούσατε ως εστία εκνευρισμού και ξινίλας για την δημοτική πλειοψηφία (ένεκα κριτικής), δεν έχετε την πλήρη εικόνα γι’ αυτήν.
Αλλά για να μην σπαζοκεφαλιάζετε, λέω χωρίς περιστροφές:
Στην σουρομαδημένη πλατεία, εκτός των άλλων υπάρχει και ανθρωπιά.......

Ο φίλος ο Βασίλης μοιράζει ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, σταφύλια, γιαρμάδες, ραδίκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Μαζεύει τα δικά του υπόλοιπα και τα περισσεύματα του διπλανού πάγκου από το Μαραθώνα και κάθε Παρασκευή, ακόμη και Σαββατοκύριακο, τα μοιράζει στον κόσμο της πλατείας.
Αυθόρμητα και απλοϊκά…

Χωρίς γραβατιές, κουστουμιές, συνολάκια και φωτογραφικές πόζες.
Στις δύσκολες και μαύρες μέρες που έρχονται, κάτι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν φωτεινά περάσματα στον ουρανό.
Ρε σεις…
Πρέπει να Υπάρχει Ελπίδα, τελικά!

περισσότερα στο http://mosxatoupolis.blogspot.com/

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιγόνη Ψυχράμη: «Το «Greek idol» δεν πιστεύω ότι με έβλαψε»

Πάρα πολλοί υποστηρίζουν ότι οι τραγουδιστές που έχουν περάσει από τα ριάλιτι καίγονται. Ποια είναι η θέση της Αντιγόνης Ψυχράμη; «Δεν το πιστεύω. 
 Δεν καίγονται οι τραγουδιστές. Το ζήτημα κατ’ εμέ είναι πώς στέκεσαι απέναντι σε όλο αυτό. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν κάνει εξαιρετική καριέρα, όπως η Τάμτα, ο Γρηγόρης Πετράκος, η Ραλία», αναφέρει σε καθημερινή εφημερίδα.
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι καλλιτέχνες που τελικά δεν κατάφεραν να διακριθούν. Τι απαντά η Αντιγόνη Ψυχράμη; «Το θέμα είναι ποιοι είναι οι στόχοι σου. Εγώ δεν πιστεύω ότι με έβλαψε το “Greek idol”. Μπήκα στο παιχνίδι για να δείξω τη δουλειά μου. Μέχρι στιγμής, με έχει ωφελήσει και μου έκανε πάρα πολύ καλό».

http://www.gossip-tv.gr/story/135798/antigone-psukhrame-greek-idol-den-pisteuo-oti-me-eblapse

Δράμα: Ξεκινά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το «μέλλον» του ελληνικού σινεμά, έμπειροι Έλληνες και ξένοι «μικρομηκάδες» θα αρχίσουν να συρρέουν από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στη Δράμα, όπου διοργανώνεται το 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται φέτος με δράσεις και εκδηλώσεις (μουσικές και θεατρικές), οι οποίες έχουν ως στόχο να «συστήσουν» το Φεστιβάλ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.


Στο 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, θα διαγωνιστούν συνολικά 75 ταινίες στα δύο ελληνικά διαγωνιστικά τμήματα (το 34ο κεντρικό πρόγραμμα και το 5ο ψηφιακό πρόγραμμα «Digi2011»), καθώς και 54 ταινίες από 43 χώρες στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.


Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Δήμος Αβδελιώδης.

περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=381781

Επιδείξεις μόδας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ανταλλαγή ρούχων και αξεσουάρ, katewalks και θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Street Fashion Festival 2011 by PillBOX την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο σταυροδρόμι των οδών Τσιμισκή – Ικτίνου – Ζεύξιδος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Street Fashion Festival 2011 by PillBOX έχει ως εξής:


ΠΕΜΠΤΗ | 22 Σεπτεμβρίου

15:00 – 24:00 PillBOX Bazaar
15:00 – 24:00 Ανταλλαγή Ρούχων
18:00 – 18:30 Πασαρέλα με συνοδεία κατοικίδιων
19:00 – 19:30 Πασαρέλα σε rollers
21:00 – 21:30 Θεατρικές Παραστάσεις Δρόμου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ | 23 Σεπτεμβρίου
15:00 – 24:00 PillBOX Bazaar
15:00 – 24:00 Ανταλλαγή Ρούχων
18:30 – 19:30 Πασαρέλα
21:00 – 21:30 Θεατρικές Παραστάσεις Δρόμου

 
ΠΗΓΗ:thestival.gr 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=381453&cid=4

Ολοκληρώνεται η 23η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση

Ολοκληρώνεται το μεσημέρι στην Καλαμπάκα η 23η Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 150 αθλητών και παρουσία των προέδρων των αντίστοιχων Ομοσπονδιών Τουρκίας και πΓΔΜ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης Δημήτριος Γεργούλης, τόνισε πως η πρώτη μέρα περιελάμβανε το 13ο κύπελλο αγώνων Bouldering, αναρριχήσεις στους βράχους των Μετεώρων, ενώ το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Καλαμπάκας, στο πλαίσιο των μορφών ελληνικής αναρρίχησης, ο ορειβάτης Μιχάλης Στύλλας παρουσίασε εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τις αποστολές του στις μεγάλες οροσειρές. Ακολούθησε προβολή ξένης ορειβατικής ταινίας και βραβεύσεις.


Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και αυτό αναρριχήσεις στους βράχους των Μετεώρων, ενώ μεταξύ των αναρριχητών βρίσκονται δέκα από την ΠΓΔΜ, τέσσερις από τη Βοσνία και ένας από την Τουρκία.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=381555

Κλείστηκαν στο ασανσέρ οι διεθνείς!

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει η Εθνική ομάδα για το γήπεδο όπου θα αντιμετώπιζε τη Λιθουανία, οι διεθνείς κλείστηκαν μέσα στο ασανσέρ επί μισή ώρα! Διαβάστε με ποιο τρόπο έγιναν αντιληπτοί και απεγκλωβίστηκαν.


Καθώς κατέβαιναν από τα δωμάτια τους οι Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Μαυροειδής, Ξανθόπουλος και Βασιλειάδης κλείστηκαν στο ασανσέρ έπειτα από τεχνική βλάβη
 
Για να γίνουν αντιληπτοί και θέλοντας παράλληλα να διακωμωδήσουν το περιστατικό, οι διεθνείς άρχισαν να τραγουδούν το γνωστό σουξέ του Βαλάντη “Στο ασανσερ που συναντιόμαστε”!
 
Τελικά μετά από 30 λεπτά οι παίκτες απεγκλωβίστηκαν και ακολούθησαν την αποστολή στο γήπεδο.
 
http://www.newsit.gr/

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας

Από τις ελάχιστες χρονιές που «φεύγει» το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και βροχή δεν έχουμε δει, ήταν η φετινή.

Και - επιτέλους - μετά τα 35άρια και την υγρασία που μας «τσάκισε», έρχονται τα πρωτοβρόχια. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Δευτέρας (19/09) ο καιρός χαλάει, με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και φθινοπωρινό σκηνικό.

Από αέρα, μην φανταστείτε, ούτε «τρελά» μποφόρ, ούτε όμως και άπνοια. Νοτιάδες, 4 με 5 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα νοτια σε δυτικούς.

Αυτό το σκηνικό θα επικρατήσει και την Τρίτη και ακόμη περισσότερο την Τετάρτη, όπου οι βροχές θα ενταθούν, η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο, πρώτα στα δυτικά και μετά στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ και οι άνεμοι θα είναι πλέον της τάξεως των 7 με 8 μποφόρ. Από την επιδείνωση του καιρού δεν θα λείψουν και οι τοπικές καταιγίδες, καθώς και η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. 

http://www.star.gr/

Γδύθηκε και... η Kelly Brook για τα δικαιώματα των ζώων

Και καλύφτηκε με body painting

Μπορεί το Snakeskin να είναι τάση φέτος αλλά η Kelly Brook δεν φωτογραφίζεται για να την προωθήσει. Το μοντέλο τα έβγαλε όλα για την καμπάνια  «Whose Skin Are You In?» της PETA, την γνωστή οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων.

Την παρουσίαση της φωτογράφισης έκανε η βρετανίδα στα Chelsea στούντιο παραμονή της εβδομάδας μόδας στο Λονδίνο.

Η 31χρονη πήρε μέρος στην εκστρατεία για να διαμαρτυρηθεί για το πως τα φίδια, οι σαύρες, οι αλλιγάτορες και άλλα εξωτικά ζώα υποφέρουν ζωντανά ενώ τους βγάζουν το δέρμα.

Μιλώντας για το θέμα η Kelly δήλωσε: «Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι  τις βίαιες μεθόδους που χρησιμοποιούν στα φίδια, τις σαύρες, τους αλιγάτορες και άλλα εξωτικά πλάσματα για να φοράμε μπότες και ζώνες».

Η ηθοποιός δεν είναι η πρώτη που  κάνει μια τέτοια φωτογράφιση για τα δικαιώματα των ζώων και άλλες σταρ όπως η Elizabeta Canalis και η Pamela Anderson έχουν ποζάρει γι’ αυτόν τον σκοπό.


http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/230535/gduthike-kai-i-kelly-brook-gia-ta-dikaiomata-ton-zoon/

Λιθουανία-Ελλάδα 73-69

Την 6η θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα

Αυτή η Εθνική ομάδα δεν καταλαβαίνει από γιορτές που στήνουν οπαδοί σε κερκίδες και δεν χαρίζεται σε οικοδέσποινες που θέλουν να «κλείσουν» με νίκη την διοργάνωση.

Παίζει σε κάθε ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη ακόμα και αν έχει ήδη πετύχει τον στόχο της. Αυτό έκανε και στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο Ευρωμπάσκετ και παραδόθηκε τελικά (73-69 ) στους Λιθουανούς μόνο όταν ακούστηκε η κόρνα της γραμματείας. Εξάλλου οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν σήμερα την 5η θέση αλλά οι διεθνείς μας είχαν πανηγυρίσει μία μέρα νωρίτερα (επί της Σερβίας) την επίτευξη του στόχου της που ήταν το εισιτήριο για το προολυμπιακό.


Εξαιρετικό ματς από τον Βασιλειάδη (13 π) και τον Κουφό (14π) αλλά και τους Καλάθη, Φώτση που έπαιξαν και για τον… τραυματία Ζήση. Η έκτη θέση αλλά και το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά μπαίνει στις αποσκευές της… νέας Εθνικής ομάδα μαζί με ένα σωρό εμπειρίες και παραστάσεις που την «έψησαν» για να εμφανιστεί πανέτοιμη στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της.


Το ματς:


Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί της Σερβίας η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και έφτασε στο 8-2. Οι Λιθουανοί άρχισαν με άσχημα ποσοστά στα σουτ και έτσι με τους διεθνείς μας να ελέγχουν τα ριμπάουντ, το ματς άρχισε ευνοϊκά για την ελληνική ομάδα. Ο κόσμος «ζεστάθηκε» και έδωσε μία σχετική ώθηση στους γηπεδούχους που «πήραν» μπρος και μάζεψαν την διαφορά.


Οι διεθνείς μας σε κάθε ευκαιρία που έβρισκαν έτρεχαν το ανοιχτό γήπεδο και γρήγορα έφτασαν ξανά στο +6. Η καλή ψυχολογία των παικτών του Ηλία Ζούρου φαινόταν στις εντυπωσιακές συνεργασίες που έβγαζαν μέσα στο παρκέ και πρόσφεραν θέαμα, με τον Φώτση συνήθως να της τελειώνει με κάρφωμα. Το τελικό σκορ ήταν 20-14.


Ο Κουφός στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία στο επιθετικό κομμάτι και ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους (24-14).


Από την πλευρά της Λιθουανίας, ο μόνος παίκτης που είχε ρυθμό και σκόραρε ήταν ο Σονγκάιλα ο οποίος «ροκάνισε» την διαφορά και με την συμπαράσταση του Πόσιους και του Γιαφτόκας, μείωσε στο καλάθι (29-27).


Το ελεύθερο μπάσκετ και από τις δύο πλευρές έκανε το ματς ανοιχτό και ελκυστικό για τους θεατές που βρίσκονταν στο γήπεδο αλλά από την άλλη μεριά, έμοιαζε δύσκολο να «χτιστεί» μία διαφορά και να διατηρηθεί. Το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με σκορ 37-32.


Το γεγονός ότι οι παίκτες των δύο ομάδων έπαιζαν χωρίς άγχος φαινόταν εύκολα καθώς οι ενέργειές τους είναι έδειχναν την χαλαρότητα που υπήρχε. Εξ’ ου και τα λάθη που διαδέχονταν το ένα το άλλο στο ξεκίνημα της περιόδου και κράταγαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ένα τρίποντο του Γιανκούνας έφερε την Λιθουανία για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (40-39).


Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την τεχνική ποινή που πήρε ο Ζούρος και έφτασαν την διαφορά στους πέντε πόντους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ελληνική ομάδα έχασε τον ρυθμό της και το μομέντουμ του αγώνα με αποτέλεσμα η Λιθουανία να πάρει τον έλεγχο του ματς.


Το τέλος της περιόδου βρήκε την Ελλάδα πίσω στο σκορ με 56-48. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να «ξεκολλήσει» επιθετικά αλλά τα σουτ που δοκίμασαν οι διεθνείς μας ήταν άστοχα με εξαίρεση ένα του Βασιλειάδη που για λίγο έβαλε την Ελλάδα ξανά στην διεκδίκηση της νίκης.


Την ώρα που η Λιθουανία έδειχνε να ελέγχει το ματς και πίστεψε ότι η Ελλάδα δεν θα τους χάλαγε το πάρτι, οι διεθνείς μας είχαν άλλη άποψη. Με «μεγάλα» σουτ από Βασιλειάδη και Φώτση έκαναν το σκορ 65-65, 1.30΄πριν το φινάλε του αγώνα. Σονγκάιλα και Καουκένας στα κρίσιμα σκόραραν και τελικά έδωσαν τη νίκη με σκορ 73-69 στην Λιθουανία και μαζί την 5ης θέση.


Πηγή:
sport-fm
 http://www.newsbeast.gr/

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν κάηκαν οι ελπίδες, τα όνειρα τα οράματα του Γιώργου Γρηγοράκου.

«Τελευταίο έρχεται το κοράκι»
Δεν θα μιλήσω για το διήγημα του Ίταλο Καλβίνο, αλλάγια  την «χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη, χωρίς αιδώ» καπήλευση του θανάτου και «τηναπόσυρση του θέματος για τον Γιώργο Γρηγοράκο» απ’ την ιστοσελίδα σας.

Μια κουτσουλιά που πέφτει από τον ουρανό οδηγεί τονπρωταγωνιστή της ταινίας «Ο Μάριος και το κοράκι» του Γιάννη Μπουγιούκα ναγκρεμίσει όσα έφτιαχνε μια ζωή.

Ένας κεραυνός που έβαλε σημάδι το Γιώργο μας,χτύπησε τα όνειρα και τις ελπίδες ενός οραματιστή που είχε την λέξη ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΕσαν motto (= απόφθεγμα) ζωής, βύθισε την Λουκία και τον Θανάση μας σε πελάγηαπόγνωσης, έκαψε τους υπερογδοηκοντούτηδες γονιούς του.

ΚΕΡΑΥΝΟΣΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ... www.mesopotamia.gr

 Θυμάμαι τα σχόλια του Γιώργου όταν προβάλαμε την ταινία στην εσοποταμία, το είχε συνδυάσει με τοΚοράκι του ΈντγκαρΑλαν Πόε (Λέσχη Φίλων Γ.Παπανδρέου http://forumgap.new-forum.net/t179-topic)

(`Get thee backinto the tempest and the Night's Plutonian shore! Leave no black plume as atoken of that lie thy soul hath spoken! Leave my loneliness unbroken! - quitthe bust above my door! Take thy beak from out my heart, and take thy form fromoff my door!'

"Πήγαινε πάλι να χαθείς στηνάγρια καταιγίδα
ήγύρνα στις ακρογιαλιές της Πλουτωνείου Νύχτας
ούτ'ένα μαύρο σου φτερό δε θέλω δω ν' αφήσεις
ενθύμησητης φράσης σου της ψεύτικης και πλάνας
βγάλ'απ' τη δόλια μου καρδιά το ράμφος που 'χεις μπήξει
καισύρε τη φανταστική μορφή σου στα σκοτάδια!" Μετάφραση: Κώστας Ουράνης)
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει «ειλικρινή συλληπητήρια» (μεήτα όπως σοσιαληστής). Συλλυπητήρια για την «δυσάρεστη είδηση» και δεν υπάρχειούτε μια μικρή, ελάχιστη συγνώμη
«εκ στόματος κοράκου κρα»

 Θρηνούμε και Αντιστεκόμαστε.
Aμαλία Βασιλακάκη



http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2011/09/blog-post_17.html

Το «ερυθρόλευκο» αντίο στον Φαίδωνα Ματθαίου



Το δικό του «αντίο» στο Φαίδωνα Ματθαίου έστειλε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ο Ολυμπιακός.
Aναλυτικά το μήνυμα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ στην επίσημη σελίδα της στο FACEBOOK: «Καλό ταξίδι μεγάλε Φαίδωνα Ματθαίου. Για πάντα στις καρδιές




όλων των Ολυμπιακών.
Σε ευχαριστούμε που πήρες τον Ολυμπιακό μας από χαμηλά και τον οδήγησες στην κορυφή».

http://feedproxy.google.com/~r/Gazzettagr/main/~3/8sgpUDu6rOE/224688-eruthroleuko-adio-ston-phaidona-matthaiou

Απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ-«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Φαίδων Ματθαίου

«Εφυγε» από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου (17/09) σε ηλικία 87 ετών ο Φαίδων Ματθαίου που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο «πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ». Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Δευτέρα (19/09).

Λίγα λόγια για τον Φαίδωνα Ματθαίου…

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Ιουλίου 1924 και καταγόταν απο οικογένεια με αθλητικές καταβολές. Ασχολήθηκε με πολλά σπορ και ήταν πρωταγωνιστής σε όλα: πετοσφαίριση, πόλο, πινγκ πονγκ, τένις, σκοποβολή, ξιφασκία, αναβάτης σε αγώνες μοτοσυκλετών και ήταν μέλος των εθνικών ομάδων μπάσκετ και κωπηλασίας.

Σε όλα τα αθλήματα ήταν αθλητής στον Άρη Θεσσαλονίκης. Μάλιστα συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες σε δυο διαφορετικά αθλήματα: το 1948 στο Λονδίνο στην κωπηλασία και το 1952 στο Ελσίνκι στην καλαθοσφαίριση.
Στην καλαθοσφαίριση έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης και προπονητής πάνω απο 60 χρόνια κατακτώντας πολλούς τίτλους. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ.

Ξεκίνησε από τον Άρη Θεσσαλονίκης το 1945 και το 1949 πήγε στον Παναθηναϊκό. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1950, 1951, 1954). Το 1955 έπειτα από διαφωνία με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟ αποχωρεί και εντάσεται στον Πανιώνιο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Σπόρτιγκ, επέστρεψε στον Πανιώνιο και αργότερα μεταγράφηκε στην ιταλική Ίνις Βαρέζε. Τελείωσε την καριέρα του στον Άρη. Αγωνιζόταν στην θέση του πλέι μέικερ και φορούσε πάντα το νούμερο 1.

To 1955 αγωνίστηκε με τον Άρη στο διεθνές τουρνουά του Βιαρέτζιο κατακτώντας την 2η θέση και ανακηρύχθηκε 1ος σκόρερ με 129 πόντους και πολυτιμότερος παίκτης. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη, αφού την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά κύπελλα και τα διεθνή τουρνουά είχαν μεγάλη δημοσιότητα. Το όνομα του Ματθαίου έγινε γνωστό σε όλη την Ιταλία, ενώ εκτός από τον ιταλικό τύπο ρεπορτάζ για τον Ματθαίου είχαν ισπανικές και γαλλικές εφημερίδες. Χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πιο σπουδαίους Ευρωπαίους καλαθσφαιριστές της εποχής του.

Το κεφάλαιο… Εθνική

Αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος σε 44 αγώνες και σημείωσε συνολικά 539 πόντους (μ.ο. 12). Έπαιξε στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία της εθνικής το 1949 στο Ευρωμπάσκετ της Αιγύπτου, στον αγώνα Ελλάδα-Ολλανδία 46-28 στις 15 Μαΐου 1949 στο Κάιρο. Ήταν επίσης προπονητής στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος γυναικών.

Το πέρασμα στους πάγκους

Ως προπονητής έκανε επίσης μεγάλη καριέρα και πέρασε από τον πάγκο της Εθνικής αντρών, Εθνικής γυναικών, Πανιωνίου, Περιστερίου, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Άρη (γυναίκες) και άλλων. Θεωρείται ο δημιουργός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Άρη. Αλησμόνητος είναι ο τελικός των ξυρισμένων κεφαλιών κατά τον οποίο ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ και προέτρεψε τους αθλητές του να κουρευτούν γουλί και να κερδίσουν τον τελικό του 1984 που όλοι πίστευαν ότι θα κερδίσει άνετα ο Άρης.

Τίτλοι:

Ως παίκτης 

• 1 Χάλκινο μετάλλιο Ευρωμπάσκετ (1949) 
• 1 Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς (1955) 
• 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1950, 1951, 1954 (ΠΑΟ) 
• 2 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης : 1948, 1949 (Άρης) 
• 1 Πρωτάθλημα Κέντρου : 1950, (ΠΑΟ) 

Ως προπονητής 


• 1 Κύπελλο Ελλάδος: 1984 (ΠΑΟΚ) 
• 3 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης γυναικών: 1947, 1948, 1949 (Άρης)





http://exedrasports.gr/news/article/?aid=123203

Εγκαίνια του νέου μας σπιτιού στο Μοσχάτο.



Kάντε κλικ πάνω στην πρόσκληση
http://www.hamogelo.gr/1.1/home

Τρέξε Γιουσέιν, τρέξε!


Παρά λίγο να χάσει το χρυσό στα 200 μ. από τον Γιόχαν Μπλέικ


Έχει αρχίσει να… τρέμει το φιλοκάρδι του Γιουσέιν Μπολτ μ' αυτόν τον αυθάδη νεαρό ονόματι Γιόχαν Μπλέικ.

Αφού του «έκλεψε» τον παγκόσμιο τίτλο στο 100άρι, έφτασε πολύ κοντά από το να του πλήξει το… γόητρο και στα 200 μέτρα, καθώς, συμμετέχοντας στο Diamond League των Βρυξελλών, σημείωσε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με χρόνο 19,26!

Με διαφορά λίγων λεπτών, ο Μπολτ είχε πάρει με άνεση τη νίκη στα 100 μέτρα πετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση της χρονιάς. Τερμάτισε σε 9,76, αλλά πώς να το χαρεί…

Άλλο ένας μεγάλος αγώνας από τον Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ! Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση, περνώντας τα 5,72μ., όσα και ο Γάλλος Λαβιλενί, αλλά με καλύτερες προσπάθειες.

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/230838/trexe-giousein-trexe/

Τι κάνει η Νικολέττα Ράλλη στο ...τρακτέρ;

Και ενώ τα κανάλια βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, η Νικολέττα Ράλλη -το νέο πρόσωπο του Star και οικοδέσποινα της μεσημεριανής εκπομπής: «Made in Star»- ανέβηκε σε τρακτέρ για τα γυρίσματα του τρέιλερ της νέας εκπομπής του καναλιού.

Σε ένα κτήμα στο Μαραθώνα και μεταμορφωμένη σε σέξι αγρότισσα η Νικολέττα ανέβηκε στο τρακέρ για τις ανάγκες του τρέιλερ της εκπομπής της.

Προς το παρόν, ας πάρουμε μια μικρή φωτογραφική γεύση...





περισσότερα στο http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/?aid=146238

Οι 12 ομάδες του προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ

Γνωστές έχουν γίνει 10 από τις 12 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο ποολυμπιακό τουρνουά μπάκετ και θα διεκδικήσουν τις τρεις τελευταίες θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, με το προκριματικό τουρνουά να διεξάγεται από τις 2 ως τις 8 Ιουλίου 2012, πιθανότατα στο Πουέρτο Ρίκο




Ευρώπη (4): Ρωσία, ΠΓΔΜ, Λιθουανία, Ελλάδα
Αμερική (3): Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα
Αφρική (2): Ανγκόλα, Νιγηρία
Ασία (2): Η 2η και η 3η του Πανασιατικού Πρωταθλήματος της Κίνας, που ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου
Ωκεανία (1): Νέα Ζηλανδία

Οι 9 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Διοργανώτρια: Μεγάλη Βρετανία
Πρωταθλήτρια Κόσμου: ΗΠΑ
Ευρώπη (2): Ισπανία, Γαλλία
Αμερική (2): Αργεντινή, Βραζιλία
Αφρική (1): Τυνησία
Ωκεανία (1): Αυστραλία
Ασία (1): Η πρωταθλήτρια του Πανασιατικού Πρωταθλήματος



http://www.enet.gr/

Τι προτιμά η Κατερίνα Στικούδη;

Ανάμεσα στην τηλεόραση, το τραγούδι και τον μόντελινγκ βρίσκεται η Κατερίνα Στικούδη, ωστόσο, όπως η ίδια λέει, αυτή την περίοδο έχει κάνει την επιλογή της: «Αυτή την στιγμή είμαι αφοσιωμένη στο τραγούδι. Φυσικά και έκανα μόντελινγκ και παρουσίαση στο παρελθόν, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Αν δεν ξεκινούσα όπως άρχισα μπορεί να μην είχα αυτό που σήμερα ζω», ανέφερε στο περιοδικό «People».

Στην ίδια συνέντευξη είπε: «Ποτέ δεν ήμουν συνέχεια στην επικαιρότητα. Ότι έκανα το έκανα επειδή μου άρεσε, όχι για κάποιον άλλο λόγο. Απλά τώρα η προτεραιότητά μου είναι το τραγούδι».



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=380717&cid=11

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Θρήνος στο facebook για το 25χρονο μοντέλο


16.09.2011
16:45

Θρήνος έχει ξεσπάσει στο facebook για τον άδικο χαμό του 25χρονου μοντέλου, Κάλλης Μουλκιώτη, η οποία άφησε την τελευταία της στην παραλιακή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Φίλοι της ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες τους μαζί της και της εύχονται «καλό ταξίδι».

 «ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ.....???», είναι η λακωνική ερώτηση μιας φίλης της, που λέει πολλά.

O πόνος και η αγανάκτηση αποτυπώνονται σε όλα τα μηνύματα, όπως επίσης και η ανάγκη τους να την θυμούνται χαμογελαστή.

 «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω (profil picts) πραγματικά!!!Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω και να άλλαζε την μοίρα της Κάλλη Μουλκιώτη», γράφει ένας πολύ καλός της φίλος, ο οποίος έχει «ανεβάσει» φωτογραφίες με το χαμογελαστό κορίτσι.

«Έτσι θέλω να σε θυμάμαι», σχολίασε κάποιος από κάτω.

« Κρίμα πολύ κρίμα. Εκεί την γνώρισα εγώ στην πανέμορφη Νάξο όπως πανέμορφη ήταν και αυτή...Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα....!!!», είναι το σχόλιο κάποιου άλλου.

«Κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους»...
 «Το έμαθα τα ξημερώματα και δεν το πιστεύω. Ας είναι καλά στον παράδεισό της», αναφέρει ένας ακόμα φίλος

«Ας είναι ελαφρύ το χώμα...Απλά καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένα τίποτα και πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα μας σαν να είναι η τελευταία....»

«Καλό ταξίδι Κάλη μου… να προσέχεις… κοριτσάκι μου… όμορφο!»…

Σημειώνεται, όπως σας έγραψε σε πρωινή ανάρτηση το star.gr, ότι η 25χρονη καλλονή έχασε την ζωή της μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος.


http://www.star.gr/ellada_kosmos/107212/