Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις παίκτες πήρε το Μοσχάτο


Η διοίκηση του Α.Ο. Μοσχάτου προχώρησε στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, ενισχύοντας το έμψυχο δυναμικό της.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Κοντοπάνο (27 ετών, μεσοεπιθετικός), Γιώργο Μπράμη (21 ετών, μέσος) και Διονύση Αρβανιτάκη (21 ετών, μέσος).
Με τη φανέλα της ομάδας των νοτίων προαστίων θα αγωνίζονται και τη νέα περίοδο, οι Αδερφοί Λαλιάνι και ο Κώστας Σαλάνης, οι οποίοι συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

http://www.onsports.gr/

3ο fashion night out στην Αθήνα!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στην Αθήνα η μεγάλη γιορτή της μόδας, γνωστή και ως Fashion’s Night Out. Δεκάδες επώνυμοι Οίκοι μόδας ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους με στόχο την στήριξη της αγοράς και την ενίσχυση των πωλήσεων, προσφέροντας φυσικά ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν.


Από την Ερμού μέχρι το Κολωνάκι, στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι, με στιλιστικά events και εκπλήξεις, αλλά και δεκάδες επώνυμες κυρίες και επώνυμους να δίνουν το παρόν. 

Από τις πρώτες που κατέφθασαν ήταν η Κατερίνα Στικούδη, η οποία επέλεξε total navy look με λευκό «καυτό» σορτσάκι, λευκό τοπ, μαντήλι και κόκκινο καπελάκι. Την εμφάνισή της συμπλήρωναν μαύρες γόβες με λευκά αστέρια. Μέσα στο κατάστημα των Dolce and Gabbana, όπου την εντοπίσαμε, είδαμε και την νικήτρια του Greek Idol Βαλάντω Τρύφωνος.
 
Με λευκό αέρινο ρούχο με δαντέλα στο τελείωμα και εντελώς διαφορετική από την εικόνα με την οποία την είχαμε συνηθίσει στο Νησί, κατέφθασε η Κατερίνα Λέχου, που επισκέφθηκε το μαγαζί του ΟίκουRalph Lauren. Μάλιστα, έμεινε για αρκετή ώρα, θέλοντας να μάθει τα πάντα για προσφορές και νέα της μόδας. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι.




περισσότερα στο http://www.star.gr/life_style/107068/


Μελετώνται οι επιπτώσεις του νέου μισθολογίου στις συντάξεις


Σαχινίδης: Δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η επίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο ύψος των συντάξεων

«Όταν θα έρθει η ώρα και θα έχουν προσδιοριστεί όλα τα χαρακτηριστικά για το νέο μισθολόγιο τότε θα υπάρξει και η απάντηση για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και το ύψος τους. Τώρα δεν υπάρχει απάντηση».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρινίζοντας ότι τώρα δεν έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία στοιχεία ώστε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για το ύψος των συντάξεων, με βάση το νέο μισθολόγιο, προσθέτοντας ότι «όσοι διακινούν φήμες για μείωση των συντάξεων κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους».

Το ζήτημα ερώτημα έθεσε νωρίτερα, ο προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για μείωση κατά 60% του ποσοστού σύνταξης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στη πρόωρη συνταξιοδότηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι επισημάνσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, που κάλεσε τον κ. Σαχινίδη να δώσει διευκρινήσεις σε ένα ζωτικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν αναστατωθεί.

Εν τω μεταξύ, έντονα επικριτικά ήταν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παράλληλα, εμφανίστηκαν κατηγορηματικά αντίθετα στο νέο μέτρο για το τέλος ακίνητης περιουσίας και δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι με τα νέα "χαράτσια" που επιβάλλει η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική της, αλλά και ότι ήταν "άνθρακες ο θησαυρός" της απόφασης της 21ης Ιουλίου στην ομαλοποίηση των εξελίξεων σε επίπεδο ευρωζώνης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για λάθος συνταγή της κυβέρνησης, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν έχει σχέδιο και δεν έχει διαπραγματευτεί ούτε τον χρόνο ούτε την αλληλεγγύη και τα μέτρα που απαιτούνται για να βγάλει η Ελλάδα το κεφάλι της από το νερό

Για αστοχίες και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης μίλησε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, ενώ σημείωσε ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ επιβαρύνει τους μισθωτές.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/230031/meletodai-oi-epiptoseis-tou-neou-misthologiou-stis-sudaxeis/

Άμεσος ο κίνδυνος αφαίρεσης της αναγνώρισης WADA για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ


Προς τον Υπουργό : Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π.Γερουλάνο

Θέμα:” Άμεσος ο κίνδυνος αφαίρεσης της αναγνώρισης WADA για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ”

Με την από 24.5.2011 επιστολή της η WADA, αναγγέλλει την αφαίρεση της αναγνώρισης WADA από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ.
Επισημαίνεται σε αυτή, η ανάγκη συμμόρφωσης του ΕΣΚΑΝ στον Ν.3516/2006 -κώδικα της WADA.
Επειδή, ήδη σας έχει γνωστοποιήσει με έγγραφά του από τον Ιούνιο, ο Διευθυντής του εργαστηρίου, ότι εξαιτίας της απουσίας ενεργειών, υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρεθεί άμεσα η αναγνώριση WADA του εργαστηρίου, λόγω της μη συμμόρφωσης του ΕΣΚΑΝ στη παροχή των αιτούμενων πληροφοριών και λόγω της έλλειψης των υποχρεωτικών από τον Κώδικα WADA εγγυήσεων στη καθημερινή λειτουργία του Εργαστηρίου.
Επειδή το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ όπως γνωρίζετε,είναι ένα από τα 32 παγκοσμίως αναγνωρισμένα από την WADA εργαστήρια που αναλύει δείγματα αθλητών και αλόγων ιπποδρόμου και που κατά το 2011 το 75% των δειγμάτων προέρχονταν από το εξωτερικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Έχετε τη πρόθεση να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργαστηρίου και αν, ναι πότε σκοπεύετε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, μιας και τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η ερωτώσα Βουλευτής
______________
Σοφία Σακοράφα

http://www.sakorafa.gr/pages/page.php?pge=375&lng=1

Να κάνει την υπέρβαση…

Τη Γαλλία θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 18:00 (ΕΤ-1) η Ελλάδα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας


Η «επίσημη αγαπημένη», όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, είχε κάνει ως τώρα στο τουρνουά αρκετές υπερβάσεις και θα κληθεί να κάνει ακόμα μία, για να φτάσει στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και να προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η Γαλλία είναι προφανές ότι επέλεξε να αγωνιστεί σε αυτή τη φάση με την Ελλάδα, αφού έχασε, χωρίς να προβάλει αντίσταση, από την Ισπανία. Οι «τρικολόρ» αναζητούν ρεβάνς από την Εθνική μας ομάδα, μετά την ήττα που γνώρισαν το 2005 στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, και έχουν τον ρόλο του φαβορί.

Η Ελλάδα θα έχει δύσκολο έργο και ακόμα και με ήττα δεν… χάνεται, καθώς θα έχει άλλη μία ευκαιρία για να πλασαριστεί στην 6αδα και να πάρει το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά, που είναι και ο βασικός στόχος.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379438&cid=10

Ο Δήμος Αλμωπίας βοηθάει με πράξεις τα αδέσποτα

Με ανοιχτή επιστολή προς όλα τα Μ.Μ.Ε., ο Δήμος Αλμωπίας φαίνεται ότι τελικά είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τους δράστες, οι οποίοι δηλητηριάζουν αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία έχει εκδοθεί σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αριδαίας Πέλλας «Η Ελπίδα», προειδοποιεί ότι «θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να σταματήσουν αυτά τα κρούσματα δηλητηριάσεων και εγκατάλειψης, που, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα».

Αυτή είναι μία πραγματικά πολύ ευχάριστη εξέλιξη στη συνεργασία ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στους φιλόζωους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η επικοινωνία που θα έπρεπε. Φαίνεται πως οι πιέσεις των μελών του φιλοζωικού συλλόγου, σε συνάρτηση με την καλή θέληση των Αρχών, συντέλεσαν σε αυτή την εξέλιξη, η οποία ελπίζουμε πως θα έχει συνέχεια και σε πρακτικό επίπεδο.



περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379437&cid=17

Η μεγάλη έκπληξη ...Η ΠΓΔΜ πέταξε έξω τη Λιθουανία και παίζει με την Ισπανία

Η ΠΓΔΜ, η οποία στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έδειχνε η πιο αδύναμη του ελληνικού ομίλου, έκανε τη μεγάλη έπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2011, αφήνοντας παράλληλα εκτός νυμφώνος την «οικοδέσποινα» Λιθουανία με 67-65. Έτσι, η ΠΓΔΜ θα είναι η αντίπαλος της Ισπανίας στον δρόμο για τον τελικό, ενώ οι Λιθουανοί θα συνεχίσουν στους αγώνες για τις θέσεις 5-8, όπου θα αντιμετωπίσουν την Σλοβενία στο δρόμο για την κατάκτηση μία θέσης (5-6) που οδηγεί στο Προολυμπιακό. 


Πρώτος σκόρερ των νικητών στον προημιτελικό ο «συνήθης-ύποπτος», Μπο ΜακΚάλεμπ, ο οποίος δεν εγκατέλειψε σε κανέναν σημείο τις προσπάθειες ανατροπής και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε στους 23 πόντους. «Ηρωας» της ΠΓΔΜ ο Βλάντο Ιλιέφσκι με το «σωτήριο» τρίποντο στα 11'' πριν τη λήξη (66-65) και τη μία ελεύθερη βολή στη συνέχεια, με την οποία «σφράγισε» την υπέρβαση της ομάδας του και χάρισε στη χώρα μία ιστορική πρόκριση. 

Από τη Λιθουανία ξεχώρισε ο Γιαβτόκας (13π.) και ο Σονγκάιλα (12π.), με τον τελευταίο να πιστώνεται τον τίτλο του «μοιραίου», καθώς πριν το τρίποντο του Ιλιέφσκι είχε χρεωθεί λάθος πάσα και έδωσε συνέχεια στο όνειρο της ΠΓΔΜ...

Η ασφυκτική άμυνα της ΠΓΔΜ και ο «εγκλωβισμός» των επιθετικών ατού της Λιθουανίας δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα τους μουδιασμένους οικοδεσπότες να εξασφαλίσουν μία διαφορά ασφαλείας. Οι παίκτες του Κεμζούρα, πάντως, με καλή κυκλοφορία της μπάλας (12ασ.) και ευστοχία από την περιφέρεια, είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά τα πολλά λάθη (14) και οι 21 (!) φορές που οι διαιτητές έστειλαν την ΠΓΔΜ στη γραμμή των βολών, εν αντιθέσει με τις μόλις 8 των Λιθουανών, δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλό...




http://sports.in.gr/basketball/

Μπεγλίτης: Εκλογές ίσον πολιτικό χάος


Εθνική καταστροφή χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ε.Ε που σπρώχνουν τις αδύναμες χώρες του νότου στην έξοδο
Διευκρίνισε μάλιστα ότι το πρόβλημα είναι δομικό και στρατηγικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι' αυτό και δεν μπορεί να αντέξει την πίεση των αγορών. «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να επιβάλουν τις στρατηγικές τους επιλογές στα μέλη της Ε.Ε.», είπε. Αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών τόνισε ότι αν προχωρήσουμε σε αυτές θα οδηγηθούμε σε πολιτικό χάος και όποιος μιλά για εκλογές σήμερα απευθύνει έναν ανεύθυνο πολιτικό λόγο.

Δείτε το video
Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι οι πολίτες «πρέπει να συνειδητοποιήσουν που βρισκόμαστε, βρισκόμαστε σε συνθήκες ακήρυκτου πολέμου. Εχθρός είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ευρώπη στην παρούσα κρίση. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να συνειδητοποιήσει τις τραγικές καταστάσεις που ζει η χώρα και να φύγει από τις εποχές των ψευδαισθήσεων».
Ο υπουργός αναφερόμενος στην αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, επισήμανε ότι «οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είναι από τη μήτρα του ΠΑΣΟΚ και αυτό πληρώνουμε τώρα. Πολλές φορές σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες όσον αφορά τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ομοσπονδίες, όπως αυτή της ΔΕΗ».
Το μεγάλο λάθος των πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης είναι ότι καλλιεργήσαμε μια κουλτούρα δικαιωμάτων χωρίς να υπενθυμίζουμε και τις υποχρεώσεις. Τώρα πρέπει να περάσουμε σε μια κοινωνία που αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της και να πάψουμε να είμαστε μια κοινωνία δικαιωμάτων.
Όσον αφορά στο μισθολόγιο, ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι τόσα χρόνια είχαμε ένα μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων με πολλές ανισότητες. Με τη θέσπιση του ενιαίου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει εξισορρόπηση.
Οι μισθοί των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν στο ειδικό μισθολόγιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγεί το πτητικό επίδομα.
Για τη θητεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μελετώνται όλα τα δεδομένα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, ωστόσο -όπως είπε- όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
Ανέφερε ότι ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) έχει προβλήματα, ενώ εξετάζεται και το καθεστώς των αναβολών. «Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια ώστε να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα παιδιά θα σπουδάσουν αλλά θα τιμήσουν και την πατρίδα», διευκρίνισε.
Τέλος, επισήμανε ότι δεν μπορεί το ΥΠΕΘΑ να συμβάλει με συνεχή εξοπλιστικά προγράμματα στη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών, θα γίνει ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην κατεύθυνση της αποκρατικοποίησης.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM
http://www.ert.gr/index.php/eidiseis.html

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάδυσης στην Καλαμάτα


Για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλοξενούν τη διοργάνωση

Εντυπωσιασμένοι από τις συνθήκες είναι οι αθλητές που προπονούνται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης αυτές τις μέρες στην πόλη της Καλαμάτας, όπου και θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως αποτέλεσμα της απόλυτα πετυχημένης διεξαγωγής του το 2010.

Η πρόταση της Καλαμάτας επικράτησε, έναντι των προτάσεων από τις Μπαχάμες και τη Σαντορίνη, σε διεθνή ψηφοφορία που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2010 με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομοσπονδιών 30 χωρών.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση Ελεύθερης Κατάδυσης ετησίως στον κόσμο και στο παρελθόν έχει διοργανωθεί από: Βανκούβερ/Καναδάς, Ίμπιζα/Ισπανία, Σαρδινία/Ιταλία, Σαρμ ελ Σέηχ/Αίγυπτος, Οκινάουα/Ιαπωνία, Λονγκ Άιλαντ/Μπαχάμες κ.α

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς συμμετοχών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Καλαμάτας θα είναι το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε ποτέ! 

Οι αθλητές αυτές τις μέρες προπονούνται για τις αγωνιστικές ημέρες που θα ακολουθήσουν:

12 - 14 Σεπτεμβρίου -> 4ο Μεσογειακό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης και
17 - 24 Σεπτεμβρίου -> Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης

Στις διοργανώσεις αυτές συμμετέχουν περίπου 170 αθλητές από 32 χώρες, 30μελής οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.α.
http://www.newsbeast.gr/

Τραγωδία στην Ποσειδώνος -25χρονη απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της


Κανείς δεν πρόλαβε να βοηθήσει την κοπέλα, οι φλόγες τύλιξαν το αμάξι μετά από τρομερή πρόσκρουση σε κιγκλιδώματα και δέντρα


Πέντε παρά δέκα το πρωί. Η 25χρονη οδηγούσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα με μεγάλη, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ταχύτητα.
Άγνωστο γιατί κοντά στο Ασκληπιείο έχασε τον έλεγχο πάνω στη στροφή. Το αυτοκίνητο άρχισε να “ξηλώνει” τις μπάρες, γρήγορα βγήκε απ' το δρόμο και άρχισε να χτυπάει στα δέντρα.
Δυστυχώς όταν η “τρελή” πορεία του σταμάτησε τα καύσιμα πήραν φωτιά. Η 25χρονη που ίσως είχε χάσει τις αισθήσεις απ' τη σφοδρότατη σύγκρουση δεν μπόρεσε να βγει. Κανείς απ' τους διερχόμενους δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει. Η κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στις φλόγες, οι πυροσβέστες αντίκρισαν ένα σκληρό θέαμα, όπως το περιγράφουν.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95951&catid=3

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα των μαθητών στα ολοήμερα δημοτικά

Το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων τα οποία θα λειτουργήσουν πιλοτικά ως ολοήμερα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δύο ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, που σήμανε την έναρξη μια σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία και με κενά στα σχολεία. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και τον κατάλογο με τα 99 δημοτικά, τα 21 νηπιαγωγεία και τα 68 γυμνάσια, που θα εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα σπουδών
Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8:10 το πρωί και η λήξη στις 2 μ.μ. για όλες τις τάξεις. Στα ολοήμερα δημοτικά, οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται στις 7:15 ( σε περίπτωση που οι γονείς τους επιλέξουν να παρακολουθήσουν και την πρωινή προαιρετική ζώνη) ή στις 8:10 το πρωί μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές και θα αποχωρούν από το σχολείο στις 4:15 το απόγευμα. Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών έχει ως εξής:
ΩΡΕΣΔΙΑΡΚΕΙΑ
07:00-07:1515'Υποδοχή μαθητών
07:15-08:0045'Πρωινή προαιρετική ζώνη
08:00-08:1010'Υποδοχή μαθητών
08:10-09:4090'1η διδακτική περίοδος
09:40-10:0020'Διάλειμμα
10:00-11:3090'2η διδακτική περίοδος
11:30-11:4515'Διάλειμμα
11:45-12:2540'5η διδακτική ώρα
12:25-12:3510'Διάλειμμα
12:35-13-1540'6η διδακτική ώρα
13:15-13:2510'Διάλειμμα
13:25-14:0035'7η διδακτική ώρα
(Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
14:00-14:055'Διάλειμμα
Αποχώρηση μαθητών του υποχρεωτικού
προγράμματος
14:05-14:4035'Φαγητό – χαλάρωση
14:40-14:5010'Διάλειμμα
14:50-15:3040'8η διδακτική ώρα
15:30-15:4010'Διάλειμμα
15:40-16:15359η διδακτική ώρα
Λήξη ολοήμερου προγράμματος


περισσότερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309671

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ KOBE BRYANT..Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. - 27 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ..

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και η ΝΙΚΕ HELLAS συνδιοργανώνουν Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 σε ανοικτά γήπεδα του Ο.Ν.Α. για τα επόμενα τρία σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Αφορμή για τη διοργάνωση των Τουρνουά Μπάσκετ είναι η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα ενός από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο, του KOBE BRYANT.


Η διεξαγωγή των τουρνουά αποτελεί σημαντικό κομμάτι κινητοποίησης των νέων της Αθήνας
από 15 -18 ετών, με σκοπό ν΄ αγκαλιάσουν τον Αθλητισμό ως μέρος της καθημερινότητάς τους.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα τουρνουά μπάσκετ θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία να συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή του KOBE BRYANT, ενώ θα λάβουν μέρος και στους τελικούς παρουσία του κορυφαίου αυτού αθλητή στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 στο ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3Χ3

10-11 Σεπτεμβρίου Νέος Κόσμος (Μήτρου Σαρκουδίνου & Μούρραϊυ)

17-18 Σεπτεμβρίου Αμπελόκηποι (Μηλέων και Αλεξάνδρας, στάση Μετρό Αμπελοκήπων)

24-25 Σεπτεμβρίου Ελληνορώσων (Βλάχου και Εφταλιώτη)



Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 08.00 το πρωί, πριν την έναρξη των αγώνων.

http://www.facebook.com/event.php?eid=157338831017141

Μπήκε μέσα στις φλόγες για να σώσει την εγκλωβισμένη γυναίκα!

Περνούσε από το σημείο την ώρα που η πολυκατοικία είχε τυλιχθεί στις φόγες.

Ακουσε τις φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στο διαμέρισμά της για την σώσει.


O άγνωστος, μέχρι στιγμής, άνδρας ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα βοήθησε πολύ τους πυροσβέστες να σώσουν την 80χρονη ένοικο της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα στην οποία ξέσπασε φωτιά λίγο πριν τις 10 το πρωί. Την έσυρε μακριά από τις φλόγες και λίγο πριν και ο ίδιος καταρρεύσει από τους πυκνούς καπνούς περενέβη η πυροσβεστική.

Με αναπνευστικά προβλήματα απεγκλωβίστηκε και ακόμα μια γυναίκα από τον 4ο όροφο. Όλοι οι τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

H φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Δοϊράνης και Μενελάου στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα η 80χρονη να εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

περισσότερα στα
newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_2145.html

Μεγάλη φωτιά σε 4οροφη πολυκατοικία στην Καλλιθέα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς από τις φλόγες στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου είχε εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Ήδη έχουν σπεύσει πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα του ισογείου.

Το τετραώροφο κτίριο γέμισε καπνούς. Η άτυχη γυναίκα δεν μπόρεσε να κατέβει, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν αμέσως να την απεγκλωβίσουν.

Ωστόσο γίνονται έρευνες για άλλα άτομα που πιθανώς έχουν καταφύγει στην ταράτσα.


περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95779&catid=3

Ημερίδα για το ποδήλατο στο Γκάζι

Tην Κυριακή στις 11 το πρωί

«A bikable city is a livable city - Με το ποδήλατο για μία ανθρώπινη πόλη» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Athens Bike Festival.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Τζεφ Ρίσομ, πολεοδόμος, μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Gehl Architects της Κοπεγχάγης που θα υπερασπιστεί την άποψη ότι το ποδήλατο θα βελτιώσει την καθημερινή ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Μάλιστα ο Ρίσομ είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό βιώσιμων χώρων και εναλλακτικών τρόπων ζωής.


Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης ο κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής και επικεφαλής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, δημάρχος Λαμιέων και προέδρου της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και ο κ. Δημήτρης Αλεξίου, εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου του ποδηλάτου.


Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά χρειάζεται προεγγραφή λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας.


Η ημερίδα διοργανώνεται από το περιοδικό MBike σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.
 
http://www.newsbeast.gr/

Εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ

Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις-εξπρές

Σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου το πλεονάζον προσωπικό τους θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή θα απολυθεί με διαδικασίες-εξπρές.

Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων -περί τους 15 με 20- που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση»,

Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.



http://www.newsbeast.gr/

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αντιγόνη βγήκε τέταρτη

Στην τέταρτη θέση του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Crimea Music Festival» στη Γιάλτα αναδείχθηκε, σύμφωνα με την «Πρωινή Μελέτη», η Αντιγόνη Ψυχράμη.
Η 24χρονη τραγουδίστρια είχε κλέψει τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη της Ουκρανίας, τραγουδώντας το «Δυνατά- Δυνατά», ενώ χθες, ερμηνεύοντας το «Total eclipse of the heart», κατάφερε να βρεθεί στην τετράδα των νικητών.

ΠΗΓΗ: Yupi

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=378085&cid=11

Ομαλοποιούνται από αύριο τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Τη διαβεβαίωση ότι από αύριο θα σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, όπως επίσης και οι μεγάλες αναμονές στις αποβάθρες των σταθμών δίνει η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε, εκτιμώντας ότι τα δρομολόγια θα ομαλοποιηθούν πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρά προβλήματα με μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων παρατηρήθηκαν και σήμερα και δεδομένης της απεργίας των ταξί, υπήρξαν μεγάλες ουρές στους σταθμούς, αλλά και συνωστισμός στα βαγόνια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Οι εργαζόμενοι αποδίδουν τη μείωση των δρομολογίων στις μετατάξεις 144 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ. ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να ομαλοποιηθούν πλήρως τα δρομολόγια.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/

Οι νέες φανέλες του ΠΑΟΚ


Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς και Κρέσιτς παρουσίασαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-12.


Στο γήπεδο της Τούμπας όπου έγινε η παρουσίαση υπήρξε αρκετός κόσμος, ενώ ο Βιεϊρίνια εξέφρασε και την προτίμηση του.


περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=ArticleList&catid=1