Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα των μαθητών στα ολοήμερα δημοτικά

Το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων τα οποία θα λειτουργήσουν πιλοτικά ως ολοήμερα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δύο ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, που σήμανε την έναρξη μια σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία και με κενά στα σχολεία. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και τον κατάλογο με τα 99 δημοτικά, τα 21 νηπιαγωγεία και τα 68 γυμνάσια, που θα εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα σπουδών
Η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8:10 το πρωί και η λήξη στις 2 μ.μ. για όλες τις τάξεις. Στα ολοήμερα δημοτικά, οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται στις 7:15 ( σε περίπτωση που οι γονείς τους επιλέξουν να παρακολουθήσουν και την πρωινή προαιρετική ζώνη) ή στις 8:10 το πρωί μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές και θα αποχωρούν από το σχολείο στις 4:15 το απόγευμα. Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών έχει ως εξής:
ΩΡΕΣΔΙΑΡΚΕΙΑ
07:00-07:1515'Υποδοχή μαθητών
07:15-08:0045'Πρωινή προαιρετική ζώνη
08:00-08:1010'Υποδοχή μαθητών
08:10-09:4090'1η διδακτική περίοδος
09:40-10:0020'Διάλειμμα
10:00-11:3090'2η διδακτική περίοδος
11:30-11:4515'Διάλειμμα
11:45-12:2540'5η διδακτική ώρα
12:25-12:3510'Διάλειμμα
12:35-13-1540'6η διδακτική ώρα
13:15-13:2510'Διάλειμμα
13:25-14:0035'7η διδακτική ώρα
(Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
14:00-14:055'Διάλειμμα
Αποχώρηση μαθητών του υποχρεωτικού
προγράμματος
14:05-14:4035'Φαγητό – χαλάρωση
14:40-14:5010'Διάλειμμα
14:50-15:3040'8η διδακτική ώρα
15:30-15:4010'Διάλειμμα
15:40-16:15359η διδακτική ώρα
Λήξη ολοήμερου προγράμματος


περισσότερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309671

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ KOBE BRYANT..Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. - 27 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ..

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και η ΝΙΚΕ HELLAS συνδιοργανώνουν Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 σε ανοικτά γήπεδα του Ο.Ν.Α. για τα επόμενα τρία σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Αφορμή για τη διοργάνωση των Τουρνουά Μπάσκετ είναι η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα ενός από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο, του KOBE BRYANT.


Η διεξαγωγή των τουρνουά αποτελεί σημαντικό κομμάτι κινητοποίησης των νέων της Αθήνας
από 15 -18 ετών, με σκοπό ν΄ αγκαλιάσουν τον Αθλητισμό ως μέρος της καθημερινότητάς τους.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα τουρνουά μπάσκετ θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία να συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή του KOBE BRYANT, ενώ θα λάβουν μέρος και στους τελικούς παρουσία του κορυφαίου αυτού αθλητή στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 στο ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3Χ3

10-11 Σεπτεμβρίου Νέος Κόσμος (Μήτρου Σαρκουδίνου & Μούρραϊυ)

17-18 Σεπτεμβρίου Αμπελόκηποι (Μηλέων και Αλεξάνδρας, στάση Μετρό Αμπελοκήπων)

24-25 Σεπτεμβρίου Ελληνορώσων (Βλάχου και Εφταλιώτη)



Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 08.00 το πρωί, πριν την έναρξη των αγώνων.

http://www.facebook.com/event.php?eid=157338831017141

Μπήκε μέσα στις φλόγες για να σώσει την εγκλωβισμένη γυναίκα!

Περνούσε από το σημείο την ώρα που η πολυκατοικία είχε τυλιχθεί στις φόγες.

Ακουσε τις φωνές της ηλικιωμένης γυναίκας και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε στο διαμέρισμά της για την σώσει.


O άγνωστος, μέχρι στιγμής, άνδρας ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα βοήθησε πολύ τους πυροσβέστες να σώσουν την 80χρονη ένοικο της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα στην οποία ξέσπασε φωτιά λίγο πριν τις 10 το πρωί. Την έσυρε μακριά από τις φλόγες και λίγο πριν και ο ίδιος καταρρεύσει από τους πυκνούς καπνούς περενέβη η πυροσβεστική.

Με αναπνευστικά προβλήματα απεγκλωβίστηκε και ακόμα μια γυναίκα από τον 4ο όροφο. Όλοι οι τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

H φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Δοϊράνης και Μενελάου στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα η 80χρονη να εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

περισσότερα στα
newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_2145.html

Μεγάλη φωτιά σε 4οροφη πολυκατοικία στην Καλλιθέα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς από τις φλόγες στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου είχε εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Ήδη έχουν σπεύσει πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα του ισογείου.

Το τετραώροφο κτίριο γέμισε καπνούς. Η άτυχη γυναίκα δεν μπόρεσε να κατέβει, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν αμέσως να την απεγκλωβίσουν.

Ωστόσο γίνονται έρευνες για άλλα άτομα που πιθανώς έχουν καταφύγει στην ταράτσα.


περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95779&catid=3

Ημερίδα για το ποδήλατο στο Γκάζι

Tην Κυριακή στις 11 το πρωί

«A bikable city is a livable city - Με το ποδήλατο για μία ανθρώπινη πόλη» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Athens Bike Festival.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Τζεφ Ρίσομ, πολεοδόμος, μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Gehl Architects της Κοπεγχάγης που θα υπερασπιστεί την άποψη ότι το ποδήλατο θα βελτιώσει την καθημερινή ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Μάλιστα ο Ρίσομ είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό βιώσιμων χώρων και εναλλακτικών τρόπων ζωής.


Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης ο κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής και επικεφαλής της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, δημάρχος Λαμιέων και προέδρου της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ, καθώς και ο κ. Δημήτρης Αλεξίου, εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου του ποδηλάτου.


Οι ομιλίες θα γίνουν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά χρειάζεται προεγγραφή λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας.


Η ημερίδα διοργανώνεται από το περιοδικό MBike σε συνεργασία με την πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.
 
http://www.newsbeast.gr/

Εργασιακή εφεδρεία και στους ΟΤΑ

Ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις-εξπρές

Σχέδιο περιστολής του μισθολογικού κόστους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου το πλεονάζον προσωπικό τους θα τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή θα απολυθεί με διαδικασίες-εξπρές.

Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων -περί τους 15 με 20- που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό.

Στη δίνη του κυκλώνα θα βρεθούν 12.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και 15.000 υπάλληλοι σε δήμους οι οποίοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Παράλληλα κινδυνεύουν και 17.000 συμβασιούχοι καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιορίσει κατά 50% τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση»,

Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.



http://www.newsbeast.gr/

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αντιγόνη βγήκε τέταρτη

Στην τέταρτη θέση του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού «Crimea Music Festival» στη Γιάλτα αναδείχθηκε, σύμφωνα με την «Πρωινή Μελέτη», η Αντιγόνη Ψυχράμη.
Η 24χρονη τραγουδίστρια είχε κλέψει τις εντυπώσεις στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη της Ουκρανίας, τραγουδώντας το «Δυνατά- Δυνατά», ενώ χθες, ερμηνεύοντας το «Total eclipse of the heart», κατάφερε να βρεθεί στην τετράδα των νικητών.

ΠΗΓΗ: Yupi

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=378085&cid=11

Ομαλοποιούνται από αύριο τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Τη διαβεβαίωση ότι από αύριο θα σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, όπως επίσης και οι μεγάλες αναμονές στις αποβάθρες των σταθμών δίνει η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε, εκτιμώντας ότι τα δρομολόγια θα ομαλοποιηθούν πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρά προβλήματα με μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων παρατηρήθηκαν και σήμερα και δεδομένης της απεργίας των ταξί, υπήρξαν μεγάλες ουρές στους σταθμούς, αλλά και συνωστισμός στα βαγόνια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Οι εργαζόμενοι αποδίδουν τη μείωση των δρομολογίων στις μετατάξεις 144 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ. ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να ομαλοποιηθούν πλήρως τα δρομολόγια.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/

Οι νέες φανέλες του ΠΑΟΚ


Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς και Κρέσιτς παρουσίασαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-12.


Στο γήπεδο της Τούμπας όπου έγινε η παρουσίαση υπήρξε αρκετός κόσμος, ενώ ο Βιεϊρίνια εξέφρασε και την προτίμηση του.


περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=ArticleList&catid=1

Αντίθετη η ΓΣΕΕ Κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας... Από το Συντονιστικό των Σωματείων Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου

Την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για κατάργηση ή συρρίκνωση δημόσιων οργανισμών και για την εργασιακή εφεδρεία, εξέφρασαν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που μάλιστα κάλεσε σε κινητοποιήσεις

"Η κυβέρνηση, αντί να λαμβάνει μέτρα, που "ανοίγουν" παράθυρο για απολύσεις, θα έπρεπε να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών, με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση όλων των εργαζομένων των οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.
Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης αποφάσισε το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ και των Σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ - ΕΟΜΜΕΧ ΟΠΕΓΕΠ - ΕΘΙΑΓΕ - ΕΛΟΓΑΚ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου καλεί τους εργαζόμενους όλων των φορέων του Δημοσίου να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση στις 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας, καθώς και στην επόμενη σύσκεψη του Συντονιστικού την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 1 μ.μ., στον ΟΣΚ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=309363

Οι Αμερικανοί «λιώνουν» στο Facebook

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Nielsen, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των Αμερικανών, μια και τέσσερις στους πέντε χρήστες του Διαδικτύου στις Η.Π.Α. επισκέπτονται κοινωνικά δίκτυα και blogs, ενώ το 40% πλοηγείται σε αυτά μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Περίπου το 25% του χρόνου που αφιερώνουν οι Αμερικανοί στο Διαδίκτυο αφορά στην πλοήγηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και blogs, εκ των οποίων τον περισσότερο χρόνο «απορροφά» το Facebook, όπου οι χρήστες αφιερώνουν 53 εκατ. λεπτά. Δεύτερο έρχεται το Blogger, με 1 εκατ. λεπτά. Τον Μάιο, οι επισκέπτες του Facebook στις Η.Π.Α. ξεπέρασαν τα 140 εκατομμύρια -μέγεθος που αντιστοιχεί στο 70% των ενεργών χρηστών του Διαδικτύου στη χώρα.

Όσον αφορά σε επιμέρους χαρακτηριστικά των χρηστών, πιο ενεργοί χρήστες εμφανίζονται οι γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών. Το 97% των χρηστών πλοηγείται στο Internet από τον υπολογιστή του, ωστόσο το 37% αυτών χρησιμοποιεί για τον ίδιο λόγο και το κινητό τηλέφωνο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=378264&cid=5

Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα στου Ρέντη


Τα δύο οχήματα ήταν σταθμευμένα σε κοντινές περιοχές

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, 2 οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή του Ρέντη.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα, σε όχημα που βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Γούναρη, ενώ το δεύτερο στις 02.50 σε ένα ακόμα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Βαρίκα στην ίδια περιοχή.

Στο σημείο αναπτύχθηκαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές, χωρίς όμως να μπορέσουν να σώσουν τα αυτοκίνητα που είχαν ήδη πάθει μεγάλες υλικές ζημιές.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/228403/fotia-se-duo-autokinita-stou-redi/

Ο Aγιαξ Ταύρου έκανε υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Agenda Sport Action, εκπρόσωπο της Liverpool FC IF Academy soccer schools στην Ελλάδα

Η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Agenda Sport Action, εκπρόσωπο της Liverpool FC IF Academy soccer schools στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2011 έρχεται να  αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών, κάνοντας χρήση της προπονητικής μεθόδου και γενικότερα της τεράστιας εμπειρίας του θρύλου του Αγγλικού ποδοσφαίρου που λέγεται Liverpool.


Ο ΑΓΙΑΞ, κάνοντας χρήση αυτής της  καινούργιας τεχνογνωσίας για τον σύλλογο, ανεβάζει τον πήχη στον τρόπο λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου και ευελπιστεί στην ανάδειξη νέων ταλέντων που θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, και γιατί όχι, να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο κάνοντας περήφανη όλη την οικογένεια του ΑΓΙΑΞ. 

Το 1965 μια παρέα από ρομαντικούς ποδοσφαιρόφιλους αποφασίζει να ιδρύσει μια ομάδα με την ονομασία ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ.  Συνονόματη δηλαδή με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εκείνη την εποχή.

Το 1981 βγαίνει το απαιτούμενο επίσημο καταστατικό και γράφεται στην ΕΠΣΑ, συμμετέχοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάθε αρχή και δύσκολη, και ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ  προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες στην Γ? κατηγορία Αθηνών.

Το 1985 κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα. Ανεβαίνει στην Β? κατηγορία στην οποία μένει για 13 ολόκληρα χρόνια.

Το 1998 ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ ανεβαίνει στην Α? Αθηνών. Αφομοιώνει την κατηγορία και κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος. Ταυτόχρονα αρχίζει να κτίζει τις υποδομές του, που στο μέλλον θα αποτελέσουν την δύναμή του.

Το Μάρτιο του 2005 ο ΑΓΙΑΞ είχε την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του μετέχοντας στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνικών σωματείων ΕΠΣΑ.

Το Φεβρουάριο του 2006 ήρθε άλλη μια διάκριση στο Σύλλογο όσον αφόρα το θεσμό του κυπέλλου όπου η πορεία της ομάδας σταμάτησε στον ημιτελικό.

Το Μάιο του 2006 στο γήπεδο του ΑΓΙΑΞ πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή. Ήταν η γιορτή για την άνοδο της ομάδας στη Δ? Εθνική μετά από μια εκπληκτική χρόνια.

Σήμερα συμμετέχοντας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα έχει καταξιωθεί στην ποδοσφαιρική Αττική σαν ένα σοβαρό, ηθικό και νοικοκυρεμένο σωματείο. Στην ανδρική ομάδα αγωνίζονται πολλά "δικά του" παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές του. Η φετινή του πορεία αποτελεί επιβράβευση της μακροχρόνιας σοβαρής δουλειάς που έγινε, και ίσως αποτελέσει "χρόνια ορόσημο" για την ιστορία του.


http://www.ajaxtavrou.gr/index.html

Αφρικανική ομορφιά στην κορυφή της Miss Universe

Μια μαύρη γαζέλα, όμορφη και χαμογελαστή κατάφερε να κερδίσει τους κριτές και να γίνει η Miss Universe για το 2011....

H Leila Lopes που εκπροσωπούσε την Αγκόλα , κατέκτησε τον τίτλο της Miss Universe στον τελικό που έγινε πριν λίγες ώρες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας....
 
Πρώτη αναπληρωματική ανακηρύχθηκε η Μις Ουκρανία, Olesia Stefanko , ενώ η Μις Βραζιλία που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί βρήκε δεύτερη αναπληρωματική....Την πεντάδα συμπλήρωσαν η Μις Φιλιππίνες και η Μις Κινα...
 
H Eλληνίδα Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να μπει ούτε στην 16άδα...
 
 
περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95580&catid=10

Ηλεία: Έπιασαν τους κλέφτες στα ''πράσα'' και τους έκαναν μαύρους στο ξύλο!

«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη…» λέει η γνωστή παροιμία. Και αυτό όπως φαίνεται κολλάει γάντι σε όσα έγιναν σε κεφαλοχώρι της ημιορεινής Ηλείας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ilialive.gr, μια τσιγγάνα και οι συνεργάτες της «έφαγαν» πολύ ξύλο, όταν τους έπιασαν οι κάτοικοι μέσα στο σπίτι τους.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (09-09-2011), επιστρέφοντας κατά τις 22.00 στο σπίτι τους οι ιδιοκτήτες, μετά από μια κουραστική ημέρα στο αλώνι της σταφίδας, αυτό που είδαν δεν το περίμεναν. Έξω από το σπίτι μια αθίγγανη «φύλαγε τσίλιες» και σε κοντινή απόσταση ένα «ντάτσουν» με τον ομόφυλο τους οδηγό να περιμένει.
Προχώρησαν χωρίς να υποψιάσουν τους δύο τσιγγάνους και φτάνοντας στο κατώφλι του σπιτιού, οι ιδιοκτήτες είδαν να βγαίνει από το διαρρηγμένο σπίτι τους, μια ακόμα αθίγγανη, κρατώντας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα λάπτοπ, παραμάσχαλα. Τι ήταν να το δουν αυτό οι άνθρωποι, άρπαξαν την τσιγγάνα και... την έκαναν ''ασήκωτη''!
Οι συνεργοί της τσιγγάνας βλέποντας την κατάσταση έκαναν να φύγουν, αλλά εισέπραξαν και αυτοί μια «δόση» ξύλου, πριν ξεφύγουν. Η πρώτη αθίγγανη όμως παρέμεινε στα χέρια τους, μέχρι που παραδόθηκε στις Αρχές.
Στα καφενεία του χωριού, το πάθημα των αθίγγανων έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης και μάλλον θα το σκεφτούν πολύ, να επισκεφθούν ξανά την περιοχή, αφού οι κάτοικοι αποδείχθηκε πως έχουν πολύ βαρύ χέρι…

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95597&catid=6

Έρχεται ο αντικαταστάτης των σκυλιών - διασωστών

Κατασκευάστηκαν ανιχνευτές που εντοπίζουν παγιδευμένους κάτω από ερείπια

Τον αντικαταστάτη των ειδικών σκυλιών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης φαίνεται πως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Φυσικής της Βρετανίας.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατασκεύασαν το πρώτο μηχάνημα που μπορεί να εντοπίζει, από την αναπνοή και τον ιδρώτα, τα θύματα που είναι εγκλωβισμένα σε ερείπια κτιρίων μετά μια φυσική καταστροφή ή μια επίθεση.

Οι ανιχνευτές αυτοί «οσμίζονται» τους μεταβολίτες, οργανικά παράγωγα του ανθρώπινου σώματος από διάφορες δραστηριότητες όπως την αναπνοή ή την εφίδρωση.

Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν οργανικές ενώσεις, όμως η εκπαίδευσή τους στοιχίζει ακριβά και τα εκπαιδευμένα ζώα χρειάζονται συχνές να διακόπτουν τις έρευνες ενώ είναι εκτεθειμένα και σε κίνδυνο.

«Ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επί τόπου χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη. Μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη ζωής για παρατεταμένη χρονική περίοδο και στο ίδιο σημείο είναι δυνατόν να αναπτυχθούν πολλοί τέτοιοι ανιχνευτές», δήλωσε ο καθηγητής Πολ Τόμας από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Λάφμπορο.

Για να δοκιμαστεί το μηχάνημα αυτό, οκτώ εθελοντές πέρασαν αρκετές ώρες κάτω από ερείπια μπετόν και σπασμένων γυαλιών σε μια προσομοίωση κατεστραμμένου κτιρίου.

Οι ανιχνευτές αυτοί μπορούν και αναγνωρίζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το διοξείδιο του άνθρακα και την αμμωνία που παράγονται από τα ανθρώπινα σώματα. Επίσης μπορούν να ανιχνεύουν άλλες πτητικές οργανικές ενώσεις, όπως η ακετόνη και το ισοπρένιο.


http://www.newsbeast.gr/

Μετακομίζουν γιατί... κερδίζουν

Στη δική της γη της επαγγελίας, το Κάουνας, μετακομίζει σήμερα αφήνοντας το Βίλνιους η Εθνική, απόρροια των νικών και της καλής της πορείας μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ.

Η τελική ευθεία περιλαμβάνει τις δυσκολότερες μάχες για την «επίσημη αγαπημένη» με πρώτη και καλύτερη αυτή του προημιτελικού της Πέμπτης απέναντι στη Γαλλία.


Αποστολή στο Βίλνιους, Χρήστος Ρομπόλης


Η αποστολή εξετελέσθη. Η Εθνική πέτυχε τον πρώτο στόχο της φτάνοντας στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε καθήκον και δεδομένο, αλλά τα πολλά προβλήματα και η ριζική ανανέωση κατέστησαν φέτος κάθε άλλο παρά εύκολη αποστολή. Η ανανεωμένη «επίσημη αγαπημένη» τα κατάφερε, απέβαλε κάθε άγχος αποτυχίας, αλλά δεν μένει εκεί. Από σήμερα μετακομίζει στα... λημέρια του Ηλία Ζούρου, το Κάουνας, αναζητώντας την υπέρβαση. Γιατί τέτοια θα είναι ενδεχόμενη πρόκριση απέναντι στη Γαλλία στον προημιτελικό της Πέμπτης...


Κακά τα ψέματα, η Εθνική βρίσκεται αυτή τη φορά στην πλευρά του αουτσάιντερ. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως της απαγορεύει να ονειρεύεται. Παίκτες και τεχνικό τιμ, μαζί με όσους αγαπούν αυτή την ομάδα, δείχνουν να το πιστεύουν. Όχι στα λόγια, αλλά αληθινά. Θεωρούν τη Γαλλία ισχυρή, αλλά όχι ανίκητη. Και φιλοδοξούν να την... τιμωρήσουν που με τόση ευκολία επέλεξε εμάς ως αντιπάλους στην οκτάδα. Η γαλλική αλαζονεία πρέπει και μπορεί να τιμωρηθεί. Αρκεί, ασφαλώς, η Εθνική να σταθεί στο ύψος της. Πρέπει να παρουσιαστεί καλή για περισσότερα από τα 20-25 λεπτά που έκανε μέχρι τώρα στις καλές εμφανίσεις της, να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες της και να είναι αποτελεσματική στην άμυνα. Όχι μόνο απέναντι στον Τόνι Πάρκερ, αλλά σε όλη την ομάδα των «τρικολόρ».


Η προετοιμασία για το ματς έχει αρχίσει πολύ πριν τελειώσει το διαδικαστικού χαρακτήρα ματς με τη Γεωργία και οι συνεργάτες του Ηλία Ζούρου έχουν ήδη «φακελώσει» τον αντίπαλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αντιλαμβανόμενος τη σωματική και ψυχολογική κόπωση των παικτών του, που είναι «έγκλειστοι» από τα τέλη Αυγούστου, τους έδωσε το ελεύθερο για το βράδυ της Δευτέρας. Οι περισσότεροι επέλεξαν μία βόλτα στο κέντρο του όμορφου Βίλνιους, είτε... αντροπαρέες είτε με τις συζύγους ή συντρόφους τους.


Η ελευθερία, ωστόσο, τελειώνει ξανά. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η μετακόμιση στο κοντινό Κάουνας (απέχει οδικώς περίπου μία ώρα) και το απόγευμα η Εθνική θα προπονηθεί στη νέα της βάση. Εκεί που ελπίζει να έχει-πέρα από τη στήριξη των περίπου 100 «Πελαργών»-να έχει και συμμάχους τους Λιθουανούς φίλους της Ζαλγκίρις και του Ηλία Ζούρου. Το άγχος δεν έχει λόγο... ύπαρξης στο στρατόπεδο της Εθνικής. Άλλωστε ακόμη και στην απευκταία περίπτωση της ήττας, υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για την υπέρβαση, μέσω του πρώτου αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8, απέναντι στον ηττημένο του Ρωσία-Σερβία.


Η ομάδα της Γαλλίας βρίσκεται ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης στο Κάουνας και μετρά αντίστροφα για τον προημιτελικό περιμένοντας και την επιστροφή του Μικαέλ Ζελαμπάλ στις προπονήσεις μετά το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί από την περασμένη Τετάρτη.


http://www.sport-fm.gr/

Τρεις γκρίζες ζώνες στο τέλος ακινήτων

Θα επιβαρύνει μόνο τους ιδιοκτήτες και κλιμακώνεται ανά 0,5 έως 10 ευρώ

Όλες τις γκρίζες ζώνες του ειδικού τέλους ακινήτων δεσμεύεται να ξεδιαλύνει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών βάζοντας τέλος στην αγωνία των φορολογουμένων για το μέγεθος των νέων σαρωτικών επιβαρύνσεων ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να μπει για μία ακόμη φορά το... χέρι του Δημοσίου στις τσέπες τους ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους «τα ΝΕΑ» ήδη πάντως από την επομένη της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης της νέας φοροκεραμίδας, οι διορθωτικές κινήσεις έναντι των αρχικών θέσεων για το τέλος ακινήτων είναι αισθητές.

Τις αρχικές πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι το τέλος θα κληθούν να το πληρώσουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την υποχρέωση του ιδιοκτήτη να αναλαμβάνει τα νέα φορολογικά βάρη, διαδέχθηκαν χθες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σύμφωνα με τις οποίες αναζητείται νομοθετική ρύθμιση για την παρακράτηση του νέου τέλους από τους ιδιοκτήτες.

Έτσι και πάλι η νέα λυπητερή θα εκδοθεί στο όνομα του χρήστη του ακινήτου όπως προκύπτει από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αλλά με νομοθετική ρύθμιση θα ορίζεται η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να καλύψει την επιβάρυνση. Ακόμα και έτσι όμως ορισμένες πηγές του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει να εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι επιτεύξιμος ο στόχος είσπραξης εσόδων μεταξύ 2 και 2,5 δισ. ευρώ φέτος και του χρόνου υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων που έχουν ήδη προκληθεί.

Την ανεπαρκή προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης για την εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων αναδεικνύει και δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία το μέτρο ανασύρθηκε από την εφεδρεία χωρίς να υπάρξει πλήρης προεργασία και επομένως απαιτείται υπομονή προκειμένου να ανακοινωθούν κρίσιμες λεπτομέρειες για τον τρόπο υπολογισμού του έκτακτου τέλους...

Έτσι, έως αργά χθες το βράδυ, συνεχιζόταν το γράψε - σβήσε των συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τύπος με βάση τον οποίο θα προκύπτει το ειδικό τέλος ακινήτων και τα θολά σημεία ήταν αρκετά. Μεταξύ αυτών:

Η κλίμακα. Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε χθες ότι οι συντελεστές επιβολής του τέλους ακινήτων θα είναι είκοσι προκειμένου το τέλος να κλιμακώνεται με τον πιο δίκαιο τρόπο ενώ από την άλλη πλευρά είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι επιβαρύνσεις θα εκτείνονται από 0,5 έως 10 ευρώ ανάλογα με την αντικειμενική αξία της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Έτσι, στο τραπέζι τέθηκαν σενάρια αύξησης της επιβάρυνσης μισό μισό ευρώ ανάλογα με το ύψος της αντικειμενικής αξίας.

Η Παλαιότητα. Παρά τις πληροφορίες για συνυπολογισμό της παλαιότητας των ακινήτων προκειμένου να προσδιοριστεί το ειδικό τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου άφησε να εννοηθεί ότι η παλαιότητα δεν θα συνυπολογίζεται, λόγω τεχνικών δυσκολιών που απορρέουν από την έλλειψη τέτοιων στοιχείων στα αρχεία της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ όμως, όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς που εκδίδει, χρησιμοποιεί ήδη το στοιχείο της παλαιότητας κατά τον προσδιορισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (τετραγωνικά ακινήτου επί τιμή ζώνης επί παλαιότητα επί συντελεστή ΤΑΠ επί ημέρες έκδοσης λογαριασμού προς 365 ημέρες).

Οι εξαιρέσεις. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (330.000 άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι) και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα επιβαρυνθούν με το ελάχιστο τέλος της κλίμακας.

Υπήρξαν όμως και εισηγήσεις για πλήρη εξαίρεση. Θολό τοπίο άλλωστε επικρατεί και για τα ακίνητα τα οποία θα υπαχθούν στο ειδικό τέλος, αν δηλαδή πλην κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων θα επιβληθεί και σε βοηθητικούς χώρους που ηλεκτροδοτούνται, όπως επίσης και τι θα γίνει με τους κοινόχρηστους χώρους.


http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Βαλβέρδε: Μπορούμε να νικήσουμε κι ας μην έχουμε παίξει επίσημο ματς


Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τον προβληματισμό από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει ρυθμό λόγω έλλειψης επίσημων αγώνων, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους πάικτες του.


Παραμονές του κρίσιμου αγώνα κόντρα στην Μαρσέιγ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει για τον Ολυμπιακό το ματς, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα.

"Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να μην έχουμε επίσημα ματς στα πόδια μας όμως έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις και είμαστε σε καλό σημείο. Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι τραυματισμοί που είχαμε στο τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας και το γεγονός ότι ορισμένοι από τους παίκτες μας όπως είναι ο Μακούν και ο Ορμπάιθ ενσωματώθηκαν πολύ πρόσφατα στην ομάδα.

Ξέρουμε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα που έχει ρυθμό στα πόδια της και είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Επίσης, είδαμε ότι θέλει μεγάλη προσοχή στις στημένες φάσεις.

Δεν είναι σωστό να αποκαλύψω τα πλάνα και πιστεύω ότι ούτε ο κ. Ντεσάμπ θα το κάνει. Αν θα χρησιμοποιηθούν Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα θα το δω μετά την σημερινή προπόνηση."

Από την πλευρά του ο Ζαν Μακούν τόνισε: "Δεν είναι καλό, είναι κρίμα, που δεν έχουμε ματς επίσημο στα πόδια μας. Οι αντίπαλοι μας έχουν. Έχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Το θετικό είναι ότι παίζουμε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην έδρα μας και θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας. Θέλουμε τη νίκη.

Η Μαρσέιγ είναι ένας σύλλογος με πολύ καλή οργάνωση. Έχει ποιότητα και αυτό θα φανεί αύριο στο γήπεδο. Θέλω να δω τον κόσμο μας στο γήπεδο."



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95531&catid=1

Αναγέννηση Μοσχάτου-Πανφαληρικός 1-1(3-1 πέναλτι)


Πιο ψύχραιμη από την άσπρη βούλα η Αναγέννηση Μοσχάτου νίκησε με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια) τον Πανφαληρικό και πέρασε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Οι Μοσχατιώτες προηγήθηκαν στο 17' με τον Βασίλι, για να ισοφαρίσει ο Πανφαληρικός στο 40' με πέναλτι του Δρακόπουλου.

Στην διαδικασία των πέναλτι από την Αναγέννηση ευστόχησαν οι Ορφανός, Λάμπρου και Βασίλι, ενώ αστόχησε ο Κ. Τόττης(άουτ).
Από την μεριά του Πανφαληρικού σκόραρε από τα έντεκα μέτρα μόνο ο Καλούς και αστόχησαν οι Δρακόπουλος, Μυστράς και Ευαγγέλου(όλοι άουτ).
Τρία δοκάρια είχαν οι νικητές με τον Ταχίρι(20', 89') και τον Καπούλα(110').

Αλάνθαστη η διαιτησία του Καρυοφύλλη και των βοηθών του Ντινιωτάκη, από τους πιο ταλαντούχους διαιτητές του Σ.Δ. Πειραιά και Σταμάτη.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Ρεντζέρης, Λάμπρου, Δεβλέτογλου(70' Νεστέρογλου), Λέκκας(50' Πετρόμυλος), Φασουλάκος, Τόττης Κ., Ορφανός, Καπούλας, Ταχίρι , Βασίλι ,Γεωργίου.
ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Νικολάου, Μανετάκης(115' Κούκος), Φωτιάδης, Δήμιζας, Καβαλλιέρος, Ευαγγέλου, Ουεντράογκο, Χουλιλαρας( 46' Μυστράς), Μουράτι( 75' Δημητριάδης), Δρακόπουλος, Καλούς.
http://www.sportactive.gr/

Ξετρελαμένοι με τη Ρομάνια

Στον Παναθηναϊκό κινούνται για την απόκτηση της Κολομβιανής Ρομάνια, την ώρα που θεωρείται σίγουρη η απόκτηση της Μανωλίνας Κωνσταντίνου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη προσθήκη ακραίας.Η 21χρονη διαγώνια της Εθνικής Κολομβίας (1.81μ) Γιουράνι Ρομάνια Περέα (φωτό), έχει «κλέψει» καρδιές στον Παναθηναϊκό, τόσο για τα αγωνιστικά προσόντα της όσο και για τα κάλλη της. Έτσι λοιπόν, βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία με τους «πράσινους» και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να προβάρει επίσημα το Τριφύλλι στο στήθος.
Η ομάδα της Γιουράνι έχει ήδη δώσει δύο φιλικές αναμετρήσεις στο Λουτράκι, με συγκομιδή μία νίκη 3-1 με την ΑΕΚ και μία ήττα 3-0 από τον Ηρακλή Κηφισιάς, ενώ το τελευταίο ματς θα διεξαχθεί το Σάββατο πάλι με την ΑΕΚ, κατά πάσα πιθανότατα στην Ν. Φιλαδέλφεια.
Τέλος, δεδομένη θεωρείται η απόκτηση της 18χρονης Κύπριας Μανωλίνα Κωνσταντίνου από τον Παναθηναϊκό, που προορίζεται για βασική ακραία. Πλέον, μένει σίγουρα η απόκτηση μίας ακόμη ξένης που θα είναι ακραία, και αναλόγως ίσως οι «πράσινοι» να κινηθούν και για τρίτη. 
http://www.gazzetta.gr/article/item/222461-xetrelamenoi-me-te-romania

50 παγκόσμιοι "οπλίτες" ξαναζωντάνεψαν τη μάχη του Μαραθώνα!

Πενήντα «οπλίτες» από την Ευρώπη, την Αμερική, μέχρι και τη μακρινή Αυστραλία, πήραν μέρος στην αναπαράσταση σκηνών από τη Μάχη του Μαραθώνα, που έγινε στην παραλία του Σχινιά. Κάθε οπλίτης ήταν υποχρεωμένος να φορά και μια βαριά πανοπλία, βάρους ώς και 30 κιλών, που περιελάμβανε μεταλλικό θώρακα, περικεφαλαία,
περικνημίδες, ασπίδα, ξίφος, δόρυ, χιτώνιο και σανδάλια. «Για να φτιάξω τη στολή μου, αρχικά αγόρασα δέρμα. Κατόπιν, προμηθεύτηκα από φίλους έτοιμο το κράνος και τις περικνημίδες μου. Κάθε μία από τις ενδυμασίες μας στοιχίζει ακριβά - η αξία της φτάνει ώς και τα 5.000, 10.000 ευρώ, καθώς είναι όλες χειροποίητες…», λέει ο Γιάννης Καδόγλου. Βασικός διοργανωτής της αναπαράστασης ήταν ο καναδός συγγραφέας Κρίστιαν Κάμερον. Αναφέρει σχετικά: "Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ' ό,τι υπολόγιζα.



περισσότερα στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/50_12.html

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Αρης Κρεμμύδας και η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχονται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του δήμου μας κάθε επιτυχία στα μαθήματα τους και στους γονείς τους  καλό κουράγιο για τις «δυσκολίες» της δωρεάν παιδείας της χώρας μας.
  Επίσης στους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων μας εύχεται να έχουν την δύναμη και την αντοχή, σε δύσκολες και γι αυτούς συγκυρίες, να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο τους.

  Φέτος η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει αυξημένη με μια ακόμη δυσκολία, αυτή της έλλειψης των σχολικών βιβλίων. Τα λάθη και η ολιγωρία του υπουργείου παιδείας φέρνουν τα παιδιά των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της Ελλάδας σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για αυτά. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να γκρεμίσουν το οικοδόμημα της παιδείας είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

  Παρ όλα αυτά οι «Πολίτες Μπροστά» επιμένουν ότι το χαμόγελο από τα παιδιά και από τους γονείς δεν πρέπει να χαθεί και ότι, με την προσπάθεια όλων μας, θα φανούν και οι καλύτερες μέρες στην Ελληνική Παιδεία.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.
 
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html