Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Βαλβέρδε: Μπορούμε να νικήσουμε κι ας μην έχουμε παίξει επίσημο ματς


Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τον προβληματισμό από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει ρυθμό λόγω έλλειψης επίσημων αγώνων, αλλά εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους πάικτες του.


Παραμονές του κρίσιμου αγώνα κόντρα στην Μαρσέιγ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει για τον Ολυμπιακό το ματς, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα.

"Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά γιατί είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να μην έχουμε επίσημα ματς στα πόδια μας όμως έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις και είμαστε σε καλό σημείο. Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι τραυματισμοί που είχαμε στο τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας και το γεγονός ότι ορισμένοι από τους παίκτες μας όπως είναι ο Μακούν και ο Ορμπάιθ ενσωματώθηκαν πολύ πρόσφατα στην ομάδα.

Ξέρουμε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα που έχει ρυθμό στα πόδια της και είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Επίσης, είδαμε ότι θέλει μεγάλη προσοχή στις στημένες φάσεις.

Δεν είναι σωστό να αποκαλύψω τα πλάνα και πιστεύω ότι ούτε ο κ. Ντεσάμπ θα το κάνει. Αν θα χρησιμοποιηθούν Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα θα το δω μετά την σημερινή προπόνηση."

Από την πλευρά του ο Ζαν Μακούν τόνισε: "Δεν είναι καλό, είναι κρίμα, που δεν έχουμε ματς επίσημο στα πόδια μας. Οι αντίπαλοι μας έχουν. Έχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Το θετικό είναι ότι παίζουμε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην έδρα μας και θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας. Θέλουμε τη νίκη.

Η Μαρσέιγ είναι ένας σύλλογος με πολύ καλή οργάνωση. Έχει ποιότητα και αυτό θα φανεί αύριο στο γήπεδο. Θέλω να δω τον κόσμο μας στο γήπεδο."



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95531&catid=1

Αναγέννηση Μοσχάτου-Πανφαληρικός 1-1(3-1 πέναλτι)


Πιο ψύχραιμη από την άσπρη βούλα η Αναγέννηση Μοσχάτου νίκησε με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια) τον Πανφαληρικό και πέρασε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Οι Μοσχατιώτες προηγήθηκαν στο 17' με τον Βασίλι, για να ισοφαρίσει ο Πανφαληρικός στο 40' με πέναλτι του Δρακόπουλου.

Στην διαδικασία των πέναλτι από την Αναγέννηση ευστόχησαν οι Ορφανός, Λάμπρου και Βασίλι, ενώ αστόχησε ο Κ. Τόττης(άουτ).
Από την μεριά του Πανφαληρικού σκόραρε από τα έντεκα μέτρα μόνο ο Καλούς και αστόχησαν οι Δρακόπουλος, Μυστράς και Ευαγγέλου(όλοι άουτ).
Τρία δοκάρια είχαν οι νικητές με τον Ταχίρι(20', 89') και τον Καπούλα(110').

Αλάνθαστη η διαιτησία του Καρυοφύλλη και των βοηθών του Ντινιωτάκη, από τους πιο ταλαντούχους διαιτητές του Σ.Δ. Πειραιά και Σταμάτη.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Ρεντζέρης, Λάμπρου, Δεβλέτογλου(70' Νεστέρογλου), Λέκκας(50' Πετρόμυλος), Φασουλάκος, Τόττης Κ., Ορφανός, Καπούλας, Ταχίρι , Βασίλι ,Γεωργίου.
ΠΑΝΦΑΛΗΡΙΚΟΣ: Νικολάου, Μανετάκης(115' Κούκος), Φωτιάδης, Δήμιζας, Καβαλλιέρος, Ευαγγέλου, Ουεντράογκο, Χουλιλαρας( 46' Μυστράς), Μουράτι( 75' Δημητριάδης), Δρακόπουλος, Καλούς.
http://www.sportactive.gr/

Ξετρελαμένοι με τη Ρομάνια

Στον Παναθηναϊκό κινούνται για την απόκτηση της Κολομβιανής Ρομάνια, την ώρα που θεωρείται σίγουρη η απόκτηση της Μανωλίνας Κωνσταντίνου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη προσθήκη ακραίας.Η 21χρονη διαγώνια της Εθνικής Κολομβίας (1.81μ) Γιουράνι Ρομάνια Περέα (φωτό), έχει «κλέψει» καρδιές στον Παναθηναϊκό, τόσο για τα αγωνιστικά προσόντα της όσο και για τα κάλλη της. Έτσι λοιπόν, βρίσκεται ένα βήμα από τη συμφωνία με τους «πράσινους» και δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να προβάρει επίσημα το Τριφύλλι στο στήθος.
Η ομάδα της Γιουράνι έχει ήδη δώσει δύο φιλικές αναμετρήσεις στο Λουτράκι, με συγκομιδή μία νίκη 3-1 με την ΑΕΚ και μία ήττα 3-0 από τον Ηρακλή Κηφισιάς, ενώ το τελευταίο ματς θα διεξαχθεί το Σάββατο πάλι με την ΑΕΚ, κατά πάσα πιθανότατα στην Ν. Φιλαδέλφεια.
Τέλος, δεδομένη θεωρείται η απόκτηση της 18χρονης Κύπριας Μανωλίνα Κωνσταντίνου από τον Παναθηναϊκό, που προορίζεται για βασική ακραία. Πλέον, μένει σίγουρα η απόκτηση μίας ακόμη ξένης που θα είναι ακραία, και αναλόγως ίσως οι «πράσινοι» να κινηθούν και για τρίτη. 
http://www.gazzetta.gr/article/item/222461-xetrelamenoi-me-te-romania

50 παγκόσμιοι "οπλίτες" ξαναζωντάνεψαν τη μάχη του Μαραθώνα!

Πενήντα «οπλίτες» από την Ευρώπη, την Αμερική, μέχρι και τη μακρινή Αυστραλία, πήραν μέρος στην αναπαράσταση σκηνών από τη Μάχη του Μαραθώνα, που έγινε στην παραλία του Σχινιά. Κάθε οπλίτης ήταν υποχρεωμένος να φορά και μια βαριά πανοπλία, βάρους ώς και 30 κιλών, που περιελάμβανε μεταλλικό θώρακα, περικεφαλαία,
περικνημίδες, ασπίδα, ξίφος, δόρυ, χιτώνιο και σανδάλια. «Για να φτιάξω τη στολή μου, αρχικά αγόρασα δέρμα. Κατόπιν, προμηθεύτηκα από φίλους έτοιμο το κράνος και τις περικνημίδες μου. Κάθε μία από τις ενδυμασίες μας στοιχίζει ακριβά - η αξία της φτάνει ώς και τα 5.000, 10.000 ευρώ, καθώς είναι όλες χειροποίητες…», λέει ο Γιάννης Καδόγλου. Βασικός διοργανωτής της αναπαράστασης ήταν ο καναδός συγγραφέας Κρίστιαν Κάμερον. Αναφέρει σχετικά: "Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ' ό,τι υπολόγιζα.



περισσότερα στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/50_12.html

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Αρης Κρεμμύδας και η δημοτική παράταξη «Πολίτες Μπροστά» με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχονται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του δήμου μας κάθε επιτυχία στα μαθήματα τους και στους γονείς τους  καλό κουράγιο για τις «δυσκολίες» της δωρεάν παιδείας της χώρας μας.
  Επίσης στους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων μας εύχεται να έχουν την δύναμη και την αντοχή, σε δύσκολες και γι αυτούς συγκυρίες, να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο τους.

  Φέτος η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει αυξημένη με μια ακόμη δυσκολία, αυτή της έλλειψης των σχολικών βιβλίων. Τα λάθη και η ολιγωρία του υπουργείου παιδείας φέρνουν τα παιδιά των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της Ελλάδας σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για αυτά. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν να γκρεμίσουν το οικοδόμημα της παιδείας είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

  Παρ όλα αυτά οι «Πολίτες Μπροστά» επιμένουν ότι το χαμόγελο από τα παιδιά και από τους γονείς δεν πρέπει να χαθεί και ότι, με την προσπάθεια όλων μας, θα φανούν και οι καλύτερες μέρες στην Ελληνική Παιδεία.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.
 
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html

Με τη βοήθεια των δήμων ξεκινούν τα σχολεία

Με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ξεκινήσουν φέτος τα σχολειά, καθώς οι δήμοι όλη της χώρας θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μη έγκυρη εκτύπωση και αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν επικοινωνήσει με τους δημάρχους της χώρας, ζητώντας τους να συνεργαστούν με τις σχολικές επιτροπές και να συνδράμουν με το προσωπικό τους και τεχνικά μέσα προκειμένου να ετοιμαστούν οι φωτοτυπίες, όπου αυτές χρειάζονται.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί ειδικό κονδύλι από το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των δήμων.

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος την πρώτη αυτή δύσκολη περίοδο και μέχρι την παράδοση όλων των βιβλίων, που πρέπει να έχει κάθε μαθητής, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν μετά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας το Νοέμβριο του 2010 για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων.
2. Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει στο σύνολό του αναρτημένο στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που αναπτύχτηκε στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου». Εκπαιδευτικοί και μαθητές με πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, όπως και οι σχολικές μονάδες με την αποτελεσματική χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπου υπάρχει.
3. Αξιοποίηση των DVD με περιεχόμενο τα σχολικά βιβλία ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία λόγω του προβλήματος παρήγαγε το Υπουργείο Παιδείας μόλις εντοπίσθηκε το πρόβλημα. Ήδη ξεκίνησε η αποστολή τους προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις μεγάλες σχολικές μονάδες και έχουμε την διαβεβαίωση ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να διατίθενται σε κάθε μαθητή. Τα DVD αυτά αποτελούν την προσωπική «Βιβλιοθήκη» κάθε μαθητή, που είναι αξιοποιήσιμη και χωρίς να είναι αναγκαία η σύνδεση μέσω διαδικτύου.
4. Ανάδειξη της πρωτοβουλίας για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων. Η αντίληψη του «σέβομαι το σχολικό βιβλίο, αξιοποιώ το δημόσιο αγαθό, ενισχύω τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική αγωγή εξοικονομώντας πόρους», σήμερα μετατρέπεται πλέον σε ανάγκη για «Μαθητική Αλληλεγγύη - με τα βιβλία μου βοηθώ τον συμμαθητή μου». Έτσι, οι μαθητές καλούνται μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων. Το σύνθημα «δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς» είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία.
5. Συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (διοίκηση, σχολικοί σύμβουλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί), ώστε να υπάρξει πρόγραμμα δράσης για την αξιοποίηση κάθε πρόσφορης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου.
6. Στοίχιση της διοικητικής πυραμίδας (κεντρική υπηρεσία-υπηρεσία ΟΕΔΒ, Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικής μονάδας) μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για καταγραφή των ελλείψεων ανά σχολική μονάδα μετά από πλήρη αποτύπωση των υπαρχόντων βιβλίων από:
 τις νέες εισροές βιβλίων από τον ΟΕΔΒ
 τα διαθέσιμα βιβλία στις αποθήκες από προηγούμενα έτη
 τα βιβλία που έχουν επιστραφεί από μαθητές μέσα από την καμπάνια της μαθητικής αλληλεγγύης καθώς και
 βιβλία που με πρωτοβουλίες των μαθητών και των γονέων έχουν διασφαλίσει οι μαθητές για προσωπική χρήση.
 Η καταγραφή αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
7. Συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για να οργανωθεί η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, που μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγή πρόσθετου διδακτικού υλικού (Δήμοι, Σχολικές Επιτροπές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ).
8. Από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού – σε εβδομαδιαία βάση - που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα.
9. Προώθηση και ενίσχυση κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμους, τοπικούς φορείς.


http://e-aftodioikisi.gr/default.aspx

Τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» ...Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα

Η Χάρις Αλεξίου «συναντά» τον Νίνο Ρότα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Για έξι συναυλίες -7-9 και 14-16 Οκτωβρίου-  οι κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα θα παρουσιαστούν με ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια.


Ο παγκόσμιος κινηματογράφος είναι γεμάτος από τις μελωδίες του Νίνο Ρότα. Ο συνθέτης κατάφερε να αναμορφώσει και να αναδείξει την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα.

Έχοντας σαν βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών καταξιωμένων σκηνοθετών -ανάμεσά τους ο Φεντερίκο Φελίνι. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το Χόλιγουντ και να μείνει στην ιστορία με το «σάουντρακ» της ταινίας
Νονός του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Οι συναυλίες διοργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίνο Ρότα και εκτός από τη Χάρις Αλεξίου, συμμετέχουν σε αυτές η 60μελής Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

περισσότερα στο http://news.in.gr/culture/

Αιματηρή συμπλοκή Ελλήνων - αλλοδαπών

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αιμόφυρτος ένας άνδρας

Ένας έλληνας τραυματίστηκε νωρίτερα σε συμπλοκή στο κέντρο της πόλης του Πύργου σε απόσταση εκατό μέτρων από το δικαστικό μέγαρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δράστες της επίθεσης είναι δύο αλλοδαποί, που χτύπησαν δύο Έλληνες.

Όλα συνέβησαν όταν οι δύο Έλληνες βρίσκονταν σε καφετέρια και έφτασαν εκεί οι δύο αλλοδαποί. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες, οι δύο δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν τους δύο άνδρες με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να τραυματιστεί. Λίγη ώρα αργότερα αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπως δημοσιεύει το ilialive.

Αρκετοί πολίτες που αντιλήφθηκαν το συμβάν έσπευσαν για βοήθεια όμως οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο και αναζητούνται από την Αστυνομία.


http://www.newsbeast.gr/

Η Megan Fox στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας

Φανερά αδυνατισμένη η διάσημη ηθοποιός

Παραμένει εντυπωσιακή η Megan Fox παρά τη σκληρή δίαιτα που ακολούθησε, η οποία, μάλιστα, την έκανε να χάσει κάποιες από τις καμπύλες της.

Η 25χρονη ηθοποιός εντυπωσίασε τους θαυμαστές της φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα που αναδεικνύει την ομορφιά της στην πρεμιέρα της ταινίας: «Friends With Kids» στο Τορόντο.

Βέβαια, τέτοιο σώμα θέλει θυσίες και στην περίπτωση της Fox οι θυσίες είναι πολλές.

Η ηθοποιός δήλωσε: «Για περίπου ενάμισι χρόνο, ακολούθησα αυστηρή δίαιτα βασισμένη σε ωμά φρούτα και λαχανικά, καθόλου ψωμί, ζάχαρη και καφέ. Έχασα όμως πολλά κιλά».


http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/227409/i-megan-fox-stin-premiera-tis-neas-tis-tainias/

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία αντίπαλος της Ελλάδας στους «8»


Με 69-96 έχασαν οι τρικολόρ από την Ισπανία

Με ρεκόρ 4 νίκες - 1 ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Ισπανία, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση του Ε' ομίλου, «εκθρόνισε» τη Γαλλία από την κορυφή και έστειλε τους «τρικολόρ» -ως δεύτερους του ομίλου- αντίπαλους της εθνικής Ελλάδας στην προημιτελική φάση (νοκ-άουτ αγώνας). 

Οι Ίβηρες συνέτριψαν 96-69 την αήττητη μέχρι σήμερα Γαλλία, σε αγώνα για την 3η ημέρα της Β' φάσης, και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αυριανού αγώνα Σλοβενία-Φινλανδία.
http://www.newsbeast.gr/

«Εισέπραξα πίκρα και κακία»

Η Κατερίνα Θάνου τόνισε σε συνέντευξή της πως εισέπραξε πολλή πίκρα και κακία, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση κι έκανε λόγο για δικαίωση και ανακούφιση.



Λίγες ώρες μετά την αθώωσή της για το τροχαίο του 2004 με τον Κώστα Κεντέρη, η Κατερίνα Θάνου μίλησε στο δελτίο της ΕΤ1 για την απόφαση κάνοντας λόγο για δικαίωση και ανακούφιση.
«Νιώθω ανακουφισμένη και δικαιωμένη για την απόφαση, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να έρθει. Πιστεύω ότι τα κατάλοιπα έχουν σβήσει από τη μνήμη του κόσμου.
Τον πρώτο καιρό υπήρξε παραπληροφόρηση, αλλά ο κόσμος κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκαν. Πιστεύω ότι αυτό που θα μείνει στη μνήμη του είναι ότι τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν, η απόφαση τους δικαίωσε και όλα ήταν ένα στημένο παιχνίδι για να μην αγωνιστούν», είπε η πρώην αθλήτρια του στίβου για να αναφερθεί και στη χρήση ουσιών στον αθλητισμό.
«Φυσικά και υπάρχουν αναβολικά στον αθλητισμό, το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένος αθλητής είσαι. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την κορυφή και ο καθένας επιλέγει ποιον θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Όποιος θελήσει να πάρει ουσίες, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αρκεί να είναι διατεθειμένος να πληρώσει το τίμημα. Μου πρότειναν και μένα να πάρω, αλλά δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο την υγεία και την καριέρα μου. Θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω κάτι για να αποδείξω την αξία μου».
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση, παρά το γεγονός ότι εισέπραξε πικρία και κακία. «Πέρασε από το μυαλό μου να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Είμαι σε αρκετά μεγάλη ηλικία για υψηλό αθλητισμό, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν θα το έκανα γιατί δεν αγαπώ τη μετριότητα, αγαπώ μόνο την κορυφή. Το αφήνω πάντως ανοιχτό ως ενδεχόμενο. Παρά το ότι έχω εισπράξει πολλή πίκρα και κακία, δεν θέλησα ποτέ να εγκαταλείψω το χώρο».
http://www.gazzetta.gr/category/main/sport/stivos

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου



Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, για να παρουσιάσουν τα οξυμμένα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.
Οι δάσκαλοι απαιτούν την άμεση κατάργηση του μνημονίου, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τα οικονομικά των εκπαιδευτικών, καμιά μείωση μισθών, να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.
Πηγή: grradar
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=376777

Τροχονόμοι στα… σχολεία!




Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολοι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν αύριο ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έχει σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ανάλογες ενδεικτικές συμβουλές προς τους γονείς είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ως εξής:

Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

• Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
• Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
• Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
• Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
• Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
• Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
• Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
• Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
• Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του κατευθυντήριου σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια, για τη λήψη μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, που περιλαμβάνουν κυρίως:

Aυξημένη τροχονομική παρουσία και αστυνόμευση των περιοχών, όπου υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα, αυτοψίες στις περιοχές αυτές για να διαπιστωθεί η πληρότητα και η ορθότητα της οδικής σήμανσης (πινακίδες, διαγραμμίσεις, φωτεινοί σηματοδότες, κλπ), συστηματικούς ελέγχους από συνεργεία τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, συνεργασία με «σχολικούς τροχονόμους», πραγματοποίηση διαλέξεων σχετικές με την οδική ασφάλεια-συμπεριφορά, διαλέξεις σε θέματα ασφάλειας (π.χ. θέματα ναρκωτικών, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, κλπ), επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας, ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων και σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=376698

Δείτε όλα τα σχολικά βιβλία με ένα κλικ


Το «πρώτο χτύπημα του κουδουνιού» για τους μαθητές όλων των τάξεων

Με ένα πολύ απλό τρόπο, οι μαθητές όλων των τάξεων, καθώς και οι γονείς τους μπορούν χωρίς κόπο και, πάνω απ’ όλα, χωρίς να ξοδέψουν καθόλου χρήματα να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να τυπώσουν το σύνολο των σχολικών βιβλίων.

Με ένα απλό κλικ μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση http:digitalschool.minedu.gov.gr.

Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα ο μαθητής μπορεί να ξεφυλλίσει τα βιβλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σχολική χρονιά που ξεκινά τη Δευτέρα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/226703/deite-ola-ta-sholika-vivlia-me-ena-klik/

Αναβίωσε η πυρπόληση της «Αρμάτας» στις Σπέτσες


Μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών

Άστραψαν και βρόντηξαν και φέτος τα μπουρλότα στην «Αρμάτα» των Σπετσών, μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών που κατέκλυσαν το νησί της Μπουμπουλίνας για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της πυρπόλησης του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατσίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η χορευτική ομάδα του Λαογραφικού Εργαστηρίου Σπετσών και ο χαιρετισμός του δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη. 

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τραγουδιστές τους Μ. Δημητριάδη, Γ. Νέγκα, Μ. Σταφυλοπάτη και Γ. Αιγιώτη καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής που διοργάνωσε η Αναργύρειος Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών.

Και φέτος η αναβίωση του εθίμου έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, μεταφέροντάς μας σε εκείνον τον ηρωικό Σεπτέμβρη του 1822 που έμελε να σφραγίσει την ιστορία των Σπετσών. Ξαφνικά, το λιμάνι γέμισε τουρκικά και ελληνικά καράβια που διέσχιζαν γοργά το στενό του νησιού. 

Η «ναυμαχία» αρχίζει... Ο τουρκικός στόλος, ανάμεσα στο Τρίκερι και τη Σπετσοπούλα, αντιμέτωπος με τον στόλο της Ύδρας, των Σπετσών και των Ψαρών.

Στο φως του φεγγαριού, η φωνή του αφηγητή μας μεταφέρει 189 χρόνια πίσω, τον Σεπτέμβρη εκείνο που ο Ανδρέας Μιαούλης έδωσε εντολή στον ελληνικό στόλο να κινηθεί προς τον αργολικό κόλπο για να εγκλωβίσει εκεί τους Τούρκους. 

Οι Σπετσιώτες πλοίαρχοι, όμως, αγνοούν την εντολή, επειδή δεν θέλουν να αφήσουν ανυπεράσπιστες τις Σπέτσες και επιτίθενται κατά των Τούρκων. Τότε, ο πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης, με τον πυρσό στο χέρι, ανατινάζει την τούρκικη ναυαρχίδα, γράφοντας μια από τις ηρωικότερες σελίδες του απελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας.

Οι καπνοί και οι εκρήξεις μπερδεύονται με τις χαρμόσυνες σειρήνες των πλοίων που δίνουν το σύνθημα για την κορύφωση της εορτής, ενώ απέναντι στον Φάρο στέκει αγέρωχη η εκκλησιά της Παναγιάς της Αρμάτας. 

Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα ενώ παράλληλα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα γεμίζουν τον ουρανό. Η νύχτα γίνεται μέρα και το φαντασμαγορικό θέαμα αφήνει έκθαμβους όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από την πλατεία Ποσειδωνίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την «Αρμάτα» των Σπετσών άρχισαν την Δευτέρα με συναυλίες, εκθέσεις, χορούς και τραγούδια και ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή, με κανονιοβολισμούς, δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, κατάθεση και ρίψη στεφάνων στον θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας.
http://www.newsbeast.gr/

Σαν σήμερα


11 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι ΗΠΑ δέχονται πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα από αέρος. Αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Πεντάγωνο στο Πίτσμπουργκ. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.000.

1943: Οι Γερμανοί κυριεύουν τα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο του αφοπλισμού των Ιταλών πρώην συμμάχων τους.

1922: Κίνημα Πλαστήρα, Γονατά και Φωκά στη Χίο και τη Λέσβο από υα στρατεύματα που είχαν διαφύγει από τη Μικρά Ασία στα δύο αυτά νησιά.

1789: Καθιερώνονται οι όροι «Αριστερά» και «Δεξιά», κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το νέο Σύνταγμα στην επαναστατημένη Γαλλία.

1875: Δημοσιεύεται η πρώτη σειρά κόμικς σε εφημερίδα.


• Γεννησεις

1938: Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός.

1944: Νίκος Περάκης, σκηνοθέτης του κινηματογράφου.

• Θανατοι
1971: Νικήτας Χρουστσόφ, ηγέτη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, που προσπάθησε να μεταρρυθμίσει τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

1986: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πολιτικός, φιλόσοφος και ιστορικός.


Πηγή: sansimera.gr
http://www.newsbeast.gr/

«Ο αγώνας δεν τελείωσε» ..Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει στο ευρώ, διεμήνυσε ο Γ. Παπανδρέου

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίεςμ με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.  

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τότπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ενέργεια, κλάδους από τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας».

Όπως ανακοίνωσε, στον τομέα της ενέργειας, πως η Ελλάδα ξεινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα».  

Επίσης, μίλησε για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και τα προγράμματα κατά της ανεργίας, όπου όπως είπε θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία «να χτίσουμε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης», καθώς «η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται άμεσα και από τη δυνατότητά μας να εφαρμόζουμε τους νόμους».

Αμέσως μετά μίλησε για τη «γάγγραινα» της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του καταλαόγου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου «αποδεικνύει τη βούληση μας» ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή μέχρι το τέλος. 



περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231127803

Απίστευτο, αλλά αληθινό Ο ληστής ήταν υποψήφιος… Ειδικός Φρουρός!

Μανώλης Βάιας
Απίστευτο  κι όμως πέρα για πέρα… ελληνικό: λίγο έλειψε η πολιτεία να  εμπιστευθεί την προστασία και  την ασφάλεια των πολιτών σε  έναν νεαρό… ληστή! 
Πρόκειται  για έναν νεαρό κακοποιό που  είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στις Σέρρες, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση να προσληφθεί ως… Ειδικός Φρουρός!

Οι αστυνομικοί  της Ασφάλειας Σερρών είχαν  συλλάβει στις 23 Αυγούστου τον  23χρονο, όταν διαπιστώθηκε ότι,  μαζί με δυο νεαρούς συνεργούς  του που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση η οποία είχε διαπράξει από τις αρχές Ιουλίου έξη ληστείες τραπεζών και τρεις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων στις Σέρρες, την Δράμα και την Καβάλα.

Το εκπληκτικό  είναι ότι ο νεαρός κακοποιός  είχε αποφασίσει να…. σταδιοδρομήσει στην Ελληνική Αστυνομία και είχε υποβάλει τα χαρτιά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ώστε να προσληφθεί ως Ειδικός Φρουρός. Μάλιστα, αν δεν είχε «λερώσει’ το ποινικό του μητρώο, θα είχε πολλές πιθανότητες να πετύχει τον σκοπό του αφού είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και αυτό θα του προέθετε επιπλέον μόρια! Η σύλληψή του, όμως, απέτρεψε την ΕΛ.ΑΣ. να βάλει «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»! 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=144740

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Ας μη γελιόμαστε, το δίλημμα, Ισπανία ή Γαλλία, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για την Εθνική μας.


Για να είμαστε πιο ακριβείς, μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ, με βάση τις εμφανίσεις τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Το κεφάλαιο Ισπανία είναι... πολυδιαβασμένο και καθόλου ευχάριστο για την Εθνική μας. Τα τελευταία χρόνια δεν νικήσαμε τους φούριας ρόχας, ούτε όταν ήμασταν στα καλύτερά μας. Θα προκαλούσε μεγάλη έκπληξη να το κάνουμε φέτος, που έχουμε εμφανείς αδυναμίες.
Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους γάλλους, τους οποίους, ναι μεν, τους έχουμε πάρει στο... ψιλό από το Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, αλλά φέτος οι τρικολόρ δεν μοιάζουν να αστειεύονται.
Αήττητοι έως τώρα στο τουρνουά μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ για μετάλλιο. Συνεπώς, δεν γίνεται να διαλέξει κανείς αντίπαλο. Αν θέλουν, ας μας διαλέξουν αυτοί. Ισως να ισχύσει και ο νόμος που λέει πως όποια ομάδα διαλέγει αντίπαλο την πατάει στο τέλος και να πάρουμε καμία τρελή πρόκριση για την τετράδα!
Αλλά και να μη βγει αληθινό αυτό το απίθανο σενάριο, δεν υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία. Ο στόχος από την πρώτη μέρα του Ευρωμπάσκετ μέχρι σήμερα ήταν ένας και δεν είναι άλλος από την εξάδα και την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.
Γι` αυτό το στόχο έχουμε δύο ευκαιρίες και σε αυτόν πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=50&aid=104946&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29&utm_content=FaceBook#ixzz1XaLDvXGN

Δύο ληστείες σε λίγες ώρες στην Καλλιθέα


Δύο ληστείες σημειώθηκαν με διαφορά ολίγων ωρών σήμερα Σάββατο στην Καλλιθέα.



Το πρωί, στην οδό Σιβιτανίδου , τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό, τρεις φορητούς υπολογιστές, δυο  ζυγαριές ακριβείας και διάφορα αντικείμενα. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.  

Το απόγευμα, επίσης στην Καλλιθέα αλλά στην  Λ. Ηρακλέους, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Και αυτός ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

http://www.star.gr/

Οριστικοποιήθηκαν οι κληρώσεις της Α1 βόλεϊ...Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών θα γίνει στο Μοσχάτο

«Η ΕΟΠΕ ανακοινώνει ότι η κλήρωση και παρουσίαση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Αρίων» (Πειραιώς 48, Μοσχάτο). 

Μετά από συνεννόηση με τη Volleyleague, η Ομοσπονδία αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία από τις 26/9 -που αρχικά είχε οριστεί- στις 30/9, λόγω της κλήρωσης της Α1 ανδρών που έχει οριστεί επίσης για τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών για την περίοδο 2011-2012 θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και η Α’ φάση του θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012. 

Η Β’ φάση του πρωταθλήματος τόσο για τις θέσεις 1-6, όσο και για τις θέσεις 7-12 θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Απριλίου 2012».



http://www.sport-fm.gr/list/115



Η. Παπαγεωργίου: Περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα



Ο ημιτελικός για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2011» πραγματοποιήθηκε και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας, περνάει ώρες αγωνίας, μια και αναμένει τα αποτελέσματα από τη μεγάλη βραδιά, που η ίδια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Η Ηλιάνα ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα και μάλιστα θεωρείται ένα από τα φαβορί για την είσοδο στην 16άδα.

Οι 89 υποψήφιες για τον τίτλο παρέλασαν μπροστά από την κριτική επιτροπή με βραδινό ένδυμα, σπορ ρούχα και μαγιό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη βραδιά του μεγάλου τελικού για να μάθουν αν προκρίθηκαν ή όχι στην τελική φάση.

Οι 15 φιναλίστ θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή, ενώ την τελική 16άδα θα συμπληρώσει η υποψήφια που θα ξεχωρίσει από την online ψηφοφορία του κοινού.

Εκεί ακριβώς ποντάρει και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη μία φορά την πρωτιά σε ψηφοφορία του Διαδικτύου.

Πηγή: Espresso
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
http://www.zougla.gr/

Οι "κυρίες της ασφάλτου" έδωσαν ραντεβού στην Κατερίνη

Πάνω απο 600 λάτρεις της μοτοσικλέτας Goldwing με περισσότερα από 400 οχήματα από 27 χώρες βρίσκονται στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Εκεί πραγματοποιείται, από 7 έως και 11 Σεπτεμβρίου, η 1η πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών "Gold Wing".

Τη συνάντηση διοργανώνει η ελληνική λέσχη "The Kings Riders Club", που είναι μέλος της ευρωπαϊκής GWEF, σε συνεργασία με το δήμο Δίου - Ολύμπου.

Οι μοτοσικλετιστές, κατά την παραμονή τους στην Πιερία, θα επισκεφτούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσουν μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις.













περισσότερα στο http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1503.html