Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Όχι» στην εργασιακή εφεδρεία από 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του ζητούν να μην υιοθετήσει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, έστειλαν εννιά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νίκο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.

Οι βουλευτές ζητούν την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι».

«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

Ταυτόχρονα, καλούν την κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».

«Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοί περισσεύουν και ποιοι όχι», υπογραμμίζουν.

Κάνουν δε λόγο για «τραγελαφικές» περιπτώσεις και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».


http://www.newsbeast.gr/

Τι την ήθελες τη φούστα με τέτοιο αέρα;

Αποκαλυπτήρια για τη γνωστή ηθοποιό

Φύσηξε αεράκι στη Νέα Υόρκη και η Blake Lively «την πάτησε», όπως έχουν κάνει και άλλες σταρ στο παρελθόν και χάρισε στον κόσμο ένα.. αποκαλυπτικό θέαμα!

Βέβαια δεν έφταιγε η σύντροφος του Leonardo DiCaprio για την επιλογή του αέρινου ρούχου, αλλά οι στυλίστες του «Gossip Girl», που δεν προέβλεψαν ότι ο καιρός ήταν ό,τι πρέπει για αποκαλυπτήρια!

Πάντως ως σωστή επαγγελματίας η Lively μάζεψε όπως-όπως τη φούστα και συνέχισε με την σκηνή της.


 http://www.newsbeast.gr/

Βόλεϊ: Στις 8/10 αρχίζει το πρωτάθλημα


Στις 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σερβίς στην Α1 βόλεϊ των ανδρών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 26 Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:


«- Η έναρξη της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου, λόγω της διεξαγωγής του παγκοσμίου πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων (26 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου).


- Αποφασίστηκε η κλήρωση και η παρουσίαση του πρωταθλήματος να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, με προτεινόμενη ημερομηνία τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου (η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και το τηλεοπτικό δίκτυο Novasports).

 Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Volleyleague Cup 2011 στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας ανδρών (6/11 - 3/12) στη διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

http://www.zougla.gr/

Με δύο μπαλαρίνες, 8 έως 11 Σεπτεμβρίου ..Η θρυλική «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής για τέσσερις βραδιές

Τον ρομαντικό χορό της εύθραυστης και ερωτευμένης «Ζιζέλ» που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίες μπαλαρίνες -Γκρίζι, Πάβλοβα, Ουλάνοβα, Αλόνσο- θα χορέψουν στο Μέγαρο Μουσικής εναλλάξ η Αλίνα Κογιοκάρου και η Αλίνα Σόμοβα, από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Τη Ρωσίδα Αλίνα Σόμοβα, κορυφαία χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι, θα συνοδεύσει ο χορευτής Ντέιβιντ Μακατέλι (8-9 Σεπτεμβρίου), ενώ η Ρουμάνα Αλίνα Κογιοκάρου, πρίμα μπαλαρίνα του Royal Ballet του Λονδίνου, θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Γιόχαν Κόμποργκ (10-11 Σεπτεμβρίου).


Σε έναν συνδυασμό δύναμης, μουσικότητας και ευλυγισίας, οι δύο κορυφαίες μπαλαρίνες, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου «Ζιζέλ», με το Latvia National Opera Ballet.


Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα ερωτευμένη με έναν αριστοκράτη που την εξαπατά, θα πεθάνει και θα μετατραπεί σε ξωτικό, σώζοντας τον αγαπημένο της από τις αιμοδιψείς αδελφές της.


Μια από τις σημαντικότερες μπαλαρίνες των τελευταίων ετών, χαρακτήρισαν οι New York Times την Αλίνα Κογιοκάρου: «Διαθέτει έναν άριστο συνδυασμό δύναμης, γραμμής, μουσικότητας και ευλυγισίας μαζί με την ικανότητά της να γεμίζει ακόμα και μια τεράστια σκηνή» έγραψε η εφημερίδα.


«Η παράσταση της
Ζιζέλ με την Αλίνα Σόμοβα κινείται γύρω από αυτήν. Διαθέτει εξαιρετικά μακριά άκρα, είναι πολύ ευέλικτη και θεωρείται η μπαλαρίνα-πρότυπο» έγραφε η βρετανική εφημερίδα Telegraph για τη χορεύτρια.

Πέρυσι, έχοντας παρακολουθήσει μια παράσταση της Σόμοβα η μεγάλη Ρωσίδα χορεύτρια Μάγια Πλισέτσκαγια, έβγαλε και της προσέφερε τα διαμαντένια σκουλαρίκια που φορούσε και της ευχήθηκε λαμπρή καριέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/culture/

Γέμισε η Βουλή... γοργόνες


Η Χρύσα Αράπογλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και άλλοι βουλευτές υποδέχθηκαν την Εθνική Ομάδα Γυναικών πόλο που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου

Ωραίες γυναικείες παρουσίες γέμισε σήμερα το πρωί η Βουλή, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του αντρικού πληθυσμού, αλλά και των γυναικών βουλευτών που βρήκαν την ευκαιρία να "πειράξουν" τους άνδρες συναδέφλους τους για τις ικανότητες τους φύλου τους...



Ο λόγος για την επίσκεψη στο κοινοβούλιο της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης πήραν το χρυσό μετάλλιο! Συνοδευόμενες απο τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτριο Διαθεσόπουλο έφτασαν στην αίθουσα της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια απο όλες τις πτέρυγες των κομμάτων.


Πρώτη, πρώτη εξέφρασε την συγκίνησή της η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και ακολούθησε η βουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία και έιχε για αρκετή ώρα "πηγαδάκι" με την συνάδελφό της Πέμη Ζούνη.


parapolitika
http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_7308.html

Στους δρόμους σήμερα φοιτητές, μαθητές καθηγητές - Πανεκπαιδευτικό στις 12.00

Με 272 σχολές να είναι υπο κατάληψη, σήμερα οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ θα γίνει και συγκέντρωση στις 11.00 έξω από το υπ. Παιδείας.

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα ΑΕΙ, ενώ σε όλο αυτό προστίθεται και ηα δραματική κατάσταση στα σχολεία που θα ανοίξουν χωρίς βιβλία!


Το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Για τον φόβο των Ιουδαίων ήδη πολλά καταστήματα στο κέντρο έχουν πάρεια τα μέτρα τους...

Το υπουργείο Παιδείας πάντως, υπενθυμίζει με σημερινή του ανακοίνωση ότι οι εγγραφές των πρωτοετών θα πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μεταξύ 12 και 30 Σεπτεμβρίου και όποιος δεν προσέλθει στις ημερομηνίες αυτές χάνει το δικαίωμα εγγραφής του..
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/09/1200.html

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της 14χρονης Δέσποινας

Θύμα απαγωγής είχε πέσει η αδερφή του γνωστού μπασκετμπολίστα

Βρέθηκε σήμερα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 14χρονη Δέσποινα Τσαπρούνη που είχε εξαφανιστεί από τον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα αναζητούνταν από την αστυνομία, ενώ είχε μπει και αγγελία για την εξαφάνισή της στο «Αμπερ Αλερτ» από το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το κορίτσι βρισκόταν σε διαμέρισμα στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στον Άγιο Παντελεήμονα όπου διέμεναν Αφρικανοί.

Οι αστυνομικοί επειδή δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής ανησυχούσαν σοβαρά για τη ζωή της αλλά τελικά εντοπίστηκε με τον εξής τρόπο: Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη μπήκε στο facebook από Ίντερνετ καφέ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Από τη στιγμή αυτή ομάδες αστυνομικών άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα μέσα στο οποίο διέμεναν περίπου δώδεκα Αφρικανοί.

Σήμερα έγινε έφοδος αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.

Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο ΚΤΕΛ Πελοποννήσου στον Κηφισό, όπου την πλησίασε ο 30χρονος από το Κονγκό και κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα όπου έμενε με τους άλλους αλλοδαπούς.

Όλες αυτές τις ημέρες η ανήλικη δεν είχε βγει από το σπίτι και μόνο το περασμένο Σάββατο μετέβη στο Ίντερνετ καφέ, συνοδευόμενη από τον 30χρονο για να δει τα μηνύματά της.

Αυτό όμως ήταν αρκετό για να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ολοκλήρωσαν σήμερα την θεαματική επιχείρηση για το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του κοριτσιού.


http://www.newsbeast.gr/

Ποιοι απειλούν την Εθνική στα προκριματικά του Euro

Όλα τα σενάρια αν βγούμε δεύτεροι

Μετά από το χθεσινό ματς της Εθνικής όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε «τελικό» με την Κροατία. Όμως υπάρχει και ένα σενάριο που μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Ισοπαλία με τους Κροάτες και νίκη στη Γεωργία την τελευταία αγωνιστική, ίσως να αρκούν, για να δώσουν την πρόκριση στην Ελλάδα μέσω της πρώτης καλύτερης 2ης θέσης.

Ο όμιλος της Εθνικής έχει φτάσει αρκετά ψηλά όσον αφορά στη συγκομιδή των πόντων μαζί με άλλους δύο προκριματικούς και οι τελευταίες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά. Μεγάλο ρόλο στο μέλλον μας θα παίξει η Ολλανδία και η Κύπρος. Η πρώτη σημείωση που πρέπει να γίνει είναι η εξής: Στους ομίλους που αποτελούνται από έξι ομάδες, η ομάδα που θα τερματίσει 2η δεν μπορεί να υπολογίζει στους βαθμούς που κατέκτησε κόντρα στην ουραγό του ομίλου. Αν δηλαδή έχει πάρει δύο νίκες, ξεχνάει αυτόματα έξι βαθμούς όπως και τα γκολ υπέρ ή κατά των αναμετρήσεων αυτών. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει στους ομίλου που συμμετέχουν πέντε ομάδες.

Η δεύτερη σημείωση αφορά τα αποτελέσματα της Ελλάδας. Θέλουμε νίκη απέναντι στην Κροατία και ισοπαλία με τη Γεωργία για να τερματίσουμε πρώτοι. Αν όμως πάρουμε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στους Κροάτες και νικήσουμε τελευταία αγωνιστική στην Τιφλίδα, τότε έχουμε πολλές ελπίδες απευθείας πρόκρισης.


1ος Όμιλος

2.Τουρκία 14 β.
3.Βέλγιο 12 β.

Η Τουρκία θεωρητικά απειλείται από το Βέλγιο για την 2η θέση όμως την Ελλάδα απειλούν μόνο οι Τούρκοι. Αυτή τη στιγμή έχουν 14 βαθμούς δηλαδή 8 αφού αφαιρούμε τους έξι που κατέκτησαν απέναντι στο Καζακστάν. Η Τουρκία ακόμη και αν σημειώσει δύο νίκες στις επόμενες αγωνιστικές θα φτάσει τους 14 βαθμούς και δεν απειλεί την Ελλάδα


2ος Όμιλος

2.Ιρλανδία 15 β.
3.Αρμενία 14 β.
4.Σλοβακία 14 β.

Σε αυτό τον όμιλο Αρμενία και Σλοβακία δεν μας φτάνουν στο όριο των 16 βαθμών αφού μπορούν να φτάσουν maximum μέχρι τους 14 βαθμούς. Οι Ιρλανδοί που θεωρητικά θα μας απειλούσαν, πάλι δεν μπορούν. Έχουν 15 βαθμούς, μείον τους τρεις αφού έχουν επικρατήσει της τελευταίας Ανδόρρας, πέφτουν στους 12.


3ος Όμιλος

2.Σερβία 14 β.
3.Εσθονία 13 β.

Η Εσθονία δεν μας φτάνει αφού της απομένει ένα μόνο παιχνίδι. Έχει κατακτήσει τρεις βαθμούς απέναντι στα Ν. Φερόε, οι οποίοι αφαιρούνται όποτε θα φτάσει το μέγιστο στους 13. Ωστόσο δεν απειλούμαστε ούτε από τη Σερβία αφού από τους 8 βαθμούς μπορεί να φτάσει το πολύ μέχρι τους 14 με δύο νίκες απέναντι σε Ιταλία και Σλοβενία.


4ος Όμιλος

2.Βοσνία 16 β.
Η Βοσνία έχει 16 βαθμούς αυτή τη στιγμή. Μείον τους τρεις από τη νίκη που έχει στο Λουξεμβούργο, πέφτει στους 13 και της απομένουν άλλα δύο παιχνίδια. Οι βαθμοί που θα κατακτήσει όμως στο εντός έδρας ματς με το Λουξεμβούργο θα αφαιρεθούν οπότε απομένει το τελευταίο ματς με τη Γαλλία στο Παρίσι. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα να φτάσει η Βοσνία τους 16 βαθμούς, αρκεί να κάνει διπλό με τους Γάλλους.

5ος Όμιλος

2.Σουηδία 18 β.
3.Ουγγαρία 18 β.

Εδώ υπάρχει ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος. Σουηδοί και Ούγγροι ισοβαθμούν στους 18 βαθμούς όμως η Σουηδία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Το Σαν Μαρίνο που θα τερματίσει στην τελευταία θέση, το έχουν κερδίσει και οι δύο ομάδες οπότε έχουν ως βάση τους 12 βαθμούς. Η Σουηδία αντιμετωπίζει λοιπόν εκτός έδρας τη Φινλανδία και εντός έδρας την Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική. Έτσι, σε περίπτωση που οι Σουηδοί περάσουν νικηφόρα από τη Φινλανδία και ανέβουν στους 15 βαθμούς μία ήττα από τους Ολλανδούς δεν θα τους επιτρέψει να μας φτάσουν στους 16.


6ος Όμιλος

1.Κροατία 19 β.
2.Ελλάδα 18 β.

Αν όμως στην ισοπαλία με τους Κροάτες και νικήσουμε στην Γεωργία τότε θα πιάσουμε τους 22 βαθμούς, μείον τους έξι από τα ματς με την Μάλτα. Το ίδιο ακριβώς σενάριο ισχύει για τους Κροάτες σε περίπτωση που ηττηθούν στο Φάληρο αφού μπορούν και αυτοί να ολοκληρώσουν στους 16 βαθμούς με νίκη επί της Λετονίας και να έχουν ακριβώς τις ίδιες ελπίδες που έχει η Εθνική μας για την καλύτερη δεύτερη θέση.


7ος Όμιλος

2.Μαυροβούνιο 11 β.
3.Ελβετία 8 β.

Σε αυτόν τον όμιλο δεν αφαιρούνται βαθμοί αφού μετέχουν πέντε ομάδες. Το Μαυροβούνιο μας απειλεί μόνο αν νικήσει την Αγγλία εντός έδρας και την Ελβετία εκτός έδρας.


8ος Όμιλος

1.Πορτογαλία 13 β.
2.Δανία 13 β.
Νορβηγία 13 β.

Πορτογαλία και Δανία χρωστούν δύο παιχνίδια ενώ η Νορβηγία ένα. Άρα οι Νορβηγοί έχουν ελπίδες μόνο για τη 2η θέση και όχι για την 1η ωστόσο υστερούν στην ισοβαθμία και με τους Πορτογάλους αλλά και με τους Δανούς. Υποδέχονται λοιπόν την τελευταία αγωνιστική την Κύπρο οπότε ε μπορούν να φτάσουν τους 16 βαθμούς. Η Δανία ταξιδεύει στην Κύπρο στις 7 Οκτωβρίου και η Πορτογαλία την Ισλανδία. Αν υποθέσουμε ότι σημειώνουν νίκες, τότε φτάνουν τους 16 βαθμούς και κοντράρονται μεταξύ τους στις 11 Οκτωβρίου.


Αν υπάρξει νικητής, μια από τις δύο να μείνει στους 16 βαθμούς. Το κακό είναι ότι οι Πορτογάλοι θα βολεύονται με ισοπαλία αφού στην ισοβαθμία υπερτερούν και δεν αποκλείεται να την επιδιώξουν κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο τερματίσουν στους 17 βαθμούς, όριο που εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε!


9ος Όμιλος

2.Τσεχία 10 β.
3.Σκωτία 8 β.

Μας απειλεί η Τσεχία, η οποία έχει να δώσει δύο παιχνίδια, άρα μπορεί να φτάσει τους 16 βαθμούς σε όμιλο πέντε ομάδων. Παρόλο που το τελευταίο παιχνίδι της είναι στη Λιθουανία και θεωρητικά υπολογίζεται ως εύκολο, το προτελευταίο είναι εντός με την Ισπανία.


Τι χρειάζεται η Ελλάδα


Σε περίπτωση λοιπόν που δεν νικήσουμε τους Κροάτες αλλά περιοριστούμε στην ισοπαλία, το πρώτο ζητούμενο είναι η νίκη επί της Γεωργίας ώστε να φτάσουμε τους 16 βαθμούς. Θα πάρουμε λοιπόν την απευθείας πρόκριση ως η καλύτερη 2η των ομίλων σε περίπτωση που:


1.Η Βοσνία δεν νικήσει την τελευταία αγωνιστική μέσα στη Γαλλία

2.Η Σουηδία σημειώσει στην καλύτερη περίπτωση μόνο μία νίκη απέναντι σε Φινλανδία εκτός έδρας και Ολλανδία εντός. Οι Σουηδοί υπερτερούν σε όλες τις ισοβαθμίες αφού έχουν συντελεστή τερμάτων στο +18 (στο +6 χωρίς τα δύο ματς με την ουραγό αλλά πάλι υπερτερούν).
3.Το Μαυροβούνιο δεν νικήσει και την Αγγλία εντός έδρας και την Ελβετία εκτός έδρας
4.Οι Δανοί ή οι Πορτογάλοι μείνουν με συγκομιδή τριών και όχι έξι βαθμών στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους. Η μία είναι μεταξύ τους και παραμένει ανοιχτή η πρώτη θέση οπότε ελπίδες υπάρχουν! Αν η Κύπρος νικήσει τους Δανούς στις 7 Οκτωβρίου τότε οι πιθανότητές μας αυξάνονται. Ζωντανές θα παραμείνουν πάντως ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας με το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια.

Τι ισχύει στην ισοβαθμία


Σε περίπτωση τώρα που ισοβαθμήσουν δύο ομάδες τότε ως καλύτερη δεύτερη περνάει στην τελική φάση αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή οι άμεσα «εμπλεκόμενες» και αυτές που έχουν ελπίδες είναι οι εξής:


Σουηδία +18 (+6)

Πορτογαλία +8 (+4)
Ελλάδα +6 (+2)
Δανία +5 (+4)
Βοσνία +4 (+3)
Μαυροβούνιο +2 (+2)

Πηγή:
sport-fm.gr

http://www.newsbeast.gr/

Ήταν τόσο σέξι που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό!

Γιατί τρεις υποψήφιες δε θα συμμετάσχουν στα καλλιστεία «Μις Ιταλία»

Αυτό που έλειπε από τις τρεις υποψήφιες για τον ετήσιο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Ιταλία» δεν ήταν η ομορφιά, παρά ταύτα αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό. Όταν οι υπεύθυνο του διαγωνισμού είδαν τις φωτογραφίες των τριών κοριτσιών, αφενός... κοκκίνισαν, αφετέρου θεώρησαν ότι οι καλλονές ήταν πολύ σέξι για να συμμετέχουν.

περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/

Η σειρά των Diamond League ...Στη Ζυρίχη Χονδροκούκης, Κυριακοπούλου, στις Βρυξέλλες ο Φιλιππίδης

Με την ολοκλήρωση του 13ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στη Νταεγού, η σκυτάλη για την αυλαία της εφετινής αγωνιστικής σεζόν περνά στους δύο τελικούς αγώνες του Diamaond League επί ευρωπαϊκού εδάφους, στη Ζυρίχη στις 8 Σεπτεμβρίου και στις Βρυξέλλες μία εβδομάδα αργότερα (16/9).

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, με τους τρεις αθλητές που είχαν συμμετοχή σε ισάριθμους τελικούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στις Βρυξέλες θα πάρει μέρος ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ενώ στη Ζυρίχη οι Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ.


Φυσικά, στα ίδια αγωνίσματα θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Στη Ζυρίχη στο επί κοντώ γυναικών, εκτός της Κυριακοπούλου που στη Νταεγού κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα με επικεφαλής τη Βραζιλιάνα παγκόσμια πρωταθλήτρια Φαμπιάνα Μούρερ και τις Τζένιφερ Μουρ (ΗΠΑ), Μαρτίνα Στρουντζ (Γερμανία), Γελένα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία), Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία), Άννα Ρογκόφσκα (Πολωνία) και Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία).


Στο ύψος, ο Χονδροκούκης που εντυπωσίασε στο παγκόσμιο θα έχει και αυτός αντιπάλους τους πρωταγωνιστές της Νταεγού, όπως το νικητή Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ), τον 2ο της κατάταξης Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία) και τον 3ο Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες), τον 4ο Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία), τον 5ο Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία), τον 7ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ), τον 8ο Αλεξάντρ Σούστοφ (Ρωσία) κ.α.. Επίσης στη Ζυρίχη έχε προσκληθεί και ο Κύπριος άλτης Κυριάκος Ιωάννου, που δεν πήρε μέρος στο παγκόσμιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

http://sports.in.gr/

Εντυπωσίασε η Monica Βellucci

Μια από τις παρουσίες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας ήταν αυτή της Monica Bellucci. Η καλλονή-σύμβολο του σεξ περπάτησε στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης, καθώς η ταινία που πρωταγωνιστεί, «Un été brulant», συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Συγκεκριμένα,φορώντας ένα μαύρο φόρεμα, που αγκάλιαζε τις πληθωρικές της καμπύλες, η ηθοποιός έκανε τα φλας στο κόκκινο χαλί να πάρουν φωτιά, την στιγμή που έκανε την είσοδό της.
Πηγή:greekradar
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=373758

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 00.00 τα μεσάνυχτα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων «AVIN», που βρίσκεται στην Ελ. Βενιζέλου 347, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, ένας δράστης με την απειλή όπλου εισέβαλε στο κατάστημα και αφαίρεσε από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγε.


Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του.


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου 

http://www.zougla.gr/

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Της έκανε πρόταση γάμου σε αλεξίπτωτο στην Κω...

(Εφόσον κάνουν το γάμο τους στο νησί "θα ανεβάσουν" και τον Δήμαρχο...)Μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες πτήσεις αλεξίπτωτου το είδαμε και αυτό...
Η ιστορία εχει ως εξής: Ένα νεαρό ζευγάρι Γερμανών το Σαββατοκύριακο που μας περασε ζηταει να πεταξει με αλεξίπτωτο. Η πτηση πραγματοποιειται ,και ενω ο καιρος ηταν καλος και όλα πηγαν θαυμάσια η κοπελα κατεβαινει
και εχει πλανταξει στο κλάμα! Πέφτουμε ολοι επανω της να δουμε τι εχει συμβει μηπως τρομαξε η δεν ξερω εγω τι άλλο! Τότε ο φιλος της μας καθησυχαζει λεγοντας μας οτι δεν εχει κατι η κοπελα και οτι απλα της εκανε προταση γαμου στον αερα, όπου της φορεσε και δαχτυλίδι! Αυτό και αν ηταν πρωτοτυπία!Ο τυπος ειχε φαντασία! Η καρδια μας γυρισε στην θεση της, τους συγχαρηκαμε το διασκεδασαμε και εμεις μαζι με αυτους και τους ξανα ανεβασαμε για λιγο για τις φωτογραφιες που βλέπετε! Δώσαμε μαλιστα και την υποσχεση εφοσον επιλεξουν να κανουν το γαμο τους στην Κω να ανεβασουμε και τον παπα (ή το Δήμαρχο)!


kosinfo24.blogspot.com
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1338.html

Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων ....Αθώοι για το τροχαίο Κεντέρης-Θάνου, ένοχος για τα σκευάσματα ο Τζέκος

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι για το τροχαίο των δύο ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου τον Αύγουστο του 2004

Ένοχος κρίθηκε μόνο ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος για κατοχή και αποθήκευση σκευασμάτων σε αποθήκες του. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνώρισε ελαφρυντικό.
Χθες, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση, λόγω αμφιβολιών, των κατηγορουμένων για το «τροχαίο» που φέρεται ότι σημειώθηκε πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ ζήτησε την ενοχή του προπονητή Χρήστου Τζέκου, μόνο για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ.

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο σε μετρό και ΗΣΑΠ


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα όλοι οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων.




Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και γενική συνέλευση αντιδρώντας στις μετατάξεις και τις περικοπές.



http://www.enet.gr/

Συνολικά 8 νεκρές καρέτα-καρέτα τον Αύγουστο

Θλιβερός είναι ο απολογισμός των νεκρών θαλάσσιων χελωνών καρέτα για το μήνα Αύγουστο.
Συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού σώματος, οκτώθαλάσσιες χελώνες  εντοπίστηκαν νεκρές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ»Θεόδωρος Μπένος,  ο αριθμός των χελωνών που βρίσκονται νεκρές κάθε χρόνο είναι μεγάλος.
Πέρυσι, είχαν εντοπισθεί περίπου480, ενώ εφέτος υπολογίζεται ότι θα είναι περισσότερες από 500.Από αυτές,  μόνο το 20%  πεθαίνουν από φυσικά αίτια.
Οι υπόλοιπες σύμφωνα με τον κ. Μπένο πέφτουν θύματα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος, καθώς είτε χτυπιούνται από προπέλες σκαφών, είτε μπλέκονται σε αλιευτικά εργαλεία που έχουν πετάξει ή εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους.
Πολλές χελώνες πεθαίνουν εξαιτίας του ότι τρώνε πλαστικές σακούλες ή σχοινιά, τα οποία τα εκλαμβάνουν για μέδουσες.
Σε ακραίες περιπτώσεις , οι χελώνες πέφτουν θύματα ανθρώπινης βαρβαρότητας, αφού κάποιοι τις σκοτώνουν χωρίς λόγο.
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης 

http://www.zougla.gr/

Πρέσβειρα η Ήβη Αδάμου


«Νεαρή πρέσβειρα για τα δικαιώματα του παιδιού» αναγορεύτηκε η γλυκιά τραγουδίστρια, Ήβη Αδάμου, με πρωτοβουλία του «Hope for Children–UNCRC Policy Center».

Η κίνηση αυτή είχε ως βασικό στόχο να προωθηθεί η έννοια της συμμετοχής των παιδιών στη λήψη αποφάσεων, με βάση τα βασικά δικαιώματα των παιδιών που αναφέρονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου 

http://www.zougla.gr/

Ο νέος όμιλος της εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ 2011


Τη Ρωσία, τη Σλοβενία και τη Γεωργία θα βρει στο… δρόμο της η εθνική ομάδα μπάσκετ στο δεύτερο εκ των δύο ομίλων της β' φάσης του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο, μετά τη νίκη της ΠΓΔΜ (πέρασε ως πρώτη) επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης κατέλαβε τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου στην Α' φάση, θα μεταφέρει στη φάση των «12» της διοργάνωσης μία νίκη (Φινλανδία) και μία ήττα (ΠΓΔΜ).
Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά στην επόμενη φάση τις Σλοβενία (8/9), Ρωσία (10/9) και Γεωργία (12/9).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα προημιτελικά προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις κάθε ομίλου.
Ο νέος όμιλος της εθνικής μας:

Ρωσία 2-0 4
2.ΠΓΔΜ 2-0 4
3. Σλοβενία 1-1 3
4 Ελλάδα 1-1 3
5. Φινλανδία 0-2 2
6. Γεωργία 0-2

Β' ΦΑΣΗ (7-12/9, ΒΙΛΝΙΟΥΣ)

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική (8/9)

Σλοβενία-Ελλάδα 18:00

2η αγωνιστική (10/9)

Ελλάδα-Ρωσία 21:00

3η αγωνιστική (12/9)

Ρωσία-ΠΓΔΜ

Ελλάδα-Γεωργία 18:00

O άλλος όμιλος (Ε'):


Γαλλία 2-0 4
Ισπανία 1-1 3
Λιθουανία 1-1 3
Τουρκία 1-1 3
Σερβία 1-1 3
Γερμανία 0-2 2

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης 


http://www.zougla.gr/

Φόρεσε το ωραίο σορτς της και βγήκε τους δρόμους

Μαυρισμένη και ανανεωμένη η Gwyneth Paltrow

Βόλτα για να δει τα αξιοθέατα πήγε σήμερα η Gwyneth Paltrow και όπως ήταν αναμενόμενο μαγνήτισε όλα τα βλέμματα των περαστικών.

Η 38χρονη ηθοποιός έχει ένα ιδιαίτερα καλογυμνασμένο σώμα αποτέλεσμα σκληρής γυμναστικής και αυστηρής δίαιτας, όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί και η ίδια.


 http://www.newsbeast.gr/

Ψάχνουν κατάλληλο χώρο για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων

Αναμένονται οι προτάσεις από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

Από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναμένει το υπουργείο Εσωτερικών να υποδείξει εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής, για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων στην Αττική.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «το υπουργείο συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής χρηματοδότησε την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων προκειμένου να αναθέσει μελέτη για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην Αττική για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων».

Όπως ενημερώνει ο κ. Κουκουλόπουλος, «η μελέτη ολοκληρώθηκε, ωστόσο για να ανταποκριθεί στον αρχικό της στόχο, πρέπει οι διαθέσιμες εκτάσεις που υποδεικνύονται από τη μελέτη για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή του λεκανοπεδίου, να προωθούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις και να προσεγγίζουν το πρόβλημα σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε άμεσα και συντονισμένα, να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά, χρόνια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με μέτρα που διασφαλίζουν στοιχειωδώς όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης των αθίγγανων, αλλά και εγγυώνται την ομαλή συμβίωση με τους λοιπούς πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής».


http://www.newsbeast.gr/

Συμβαίνει τώρα: Ηρεμούν τα πνεύματα στην πλατεία, έφυγε η Αστυνομία

Ισχυρή αστυνομική παρουσία βρέθηκε στην πλατεία του τετραγώνου Κοραή - Αργοστολίου - Κεφαλληνίας πριν λίγο, ύστερα από την συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ κατοίκων της περιοχής και εφήβων που παρουσιάζονται κάθε απόγευμα με μηχανάκια.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα, η Αστυνομία δήλωσε αδύναμη να κάνει οτιδήποτε, αφού μόνο ένα περιπολικό βρίσκεται για τις περιοχές Μοσχάτου - Ρέντη. Παρ' όλα αυτά, ύστερα από την έκταση που πήρε το επεισόδιο, μερικά αστυνομικά οχήματα και μηχανές βρέθηκαν στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο, αφού οι εμπλεκόμενοι στον καυγά απειλούσαν για συνέχεια πιο μετά......


Ελπίζουμε το σημερινό περιστατικό να μην είναι η αφορμή να ανοίξει βεντέτα μεταξύ των κατοίκων και των εφήβων και η κατάσταση να ηρεμήσει. Σίγουρα θα πρέπει και η Αστυνομία να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και να μην νίπτει τας χείρας της.

Read more: http://moschato-live.blogspot.com/2011/09/blog-post_06.html#ixzz1X7CuSKRz
http://moschato-live.blogspot.com 

Το Athens Bike Festival στο Γκάζι


Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα

Το Athens Bike Festival, η γιορτή του ποδηλάτου που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του μεταφορικού αυτού μέσου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία μοντέλα πόλης, αναδιπλούμενα, αλλά και βουνού και δρόμου, να γνωρίσουν την πανευρωπαϊκή τάση που ονομάζεται ηλεκτρικό ποδήλατο και να συζητήσουν με τους ειδικούς της αγοράς.

Το Athens Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), η οποία είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους. 

Επίσης, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης, επενδύοντας στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. Το φετινό θέμα της είναι η εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου, που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις. 

Σε όλο τον κόσμο, μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επενδύουν στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων ή συστημάτων δημόσιας χρήσης ποδηλάτων. Η Αθήνα διοργανώνοντας για δεύτερη χρονιά το Athens Bike Festival κάνει τα πρώτα της βήματα στην προσπάθεια διάδοσης του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής μετακίνησης.
 http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Μπεγλίτης: Στρατηγική επιλογή η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ


Τη βούληση της Αθήνας για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας και ότι αναφέρθηκαν «εκτενώς στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες στην ΑΟΖ που θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Παλαιστινιακό με την ελληνική πλευρά να ζητά «την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Παλαιστινιακής αρχής και της Κυβέρνησης του Ισραήλ».

http://www.star.gr/

Στην επόμενη φάση η Εθνική


Κέρδισε την Κροατία με 74-69

Πρόκριση-θρίλερ για την Εθνική Ανδρών στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με εντυπωσιακά ξεσπάσματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αγχωτική απόδοση στο δεύτερο, επικράτησε 74-69 της Κροατίας, σε αγώνα για την 5η και τελευταία ημέρα της Α' φάσης, και ελπίζει σε ήττα της ΠΓΔΜ το βράδυ από την Βοσνία για να «τερματίσει» στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει τη δεύτερη θέση.
http://www.newsbeast.gr

Γενναίος μέσα στην απελπισία του ο Σωτήρης Τσαραπατσάνης

Παλικάρι στα δύσκολα ο Σωτήρης

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που γράφτηκε στην εφημερίδα ''ΦΩΣ'' την Κυριακή 4/9 αναφορικά με την απώλεια του μικρού Παντελή, γιο του προπονητή της γυναικείας ομάδας του Συλλόγου, Σωτήρη Τσαραπατσάνη.
 
''Δραματικές στιγμές περνά ο γνωστός προπονητής Σωτήρης Τσαραπατσάνης που χθες (σ.σ. Σάββατο) το πρωί κήδεψε το 10χρονο παιδί του. Μέσα στην τραγωδία τους οι τραγικοί γονείς βρήκαν το κουράγιο και πήραν μια γενναία απόφαση χάρη στην οποία χάρισαν τη ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό πριν αποσυνδεθεί από τα όργανα στο νοσοκομείο Παίδων ''Αγλαία Κυριακού''. Προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν  τα όργανά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού του, το οποίο κατέληξε μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα. Τη λήψη  των οργάνων του άτυχου παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το ΓΝΑ ''Ευαγγελισμός''. Το ήπαρ και ο πνεύμονάς του, εστάλησαν στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στον ''Ευαγγελισμό''. Το υπουργείο Υγείας δεν έμεινε ασυγκίνητο από την ενέργεια της οικογένειας και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: ''Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο χαμό του. Τους συγχαίρει θερμότατα για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξαν, λαμβάνοντας τη γενναία απόφαση σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε μικρά παιδιά εντός και εκτός συνόρων που το είχαν ανάγκη''



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Τρεις ληστείες τη νύχτα στην Αττική

Επιδρομή σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Μαγούλα, έκανε πολυμελής ομάδα ληστών τα ξημερώματα, ενώ άλλοι τρεις ένοπλοι διέπραξαν ληστεία στη γιορτή μπύρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).
Η εισβολή στην έκθεση αυτοκινήτων έγινε λίγο πριν τις δυο τη νύχτα από έξι άγνωστα άτομα. Οι δράστες ακινητοποίησαν το φύλακα με την απειλή πιστολιού, τον έδεσαν και άρπαξαν πέντε αυτοκίνητα με τα οποία εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία στη γιορτή μπύρας έγινε γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που στο ΣΕΦ βρισκόταν πολύς κόσμος λόγω της εκδήλωσης. Οι τρεις δράστες, με την απειλή πιστολιών, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από το ταμείο και εξαφανίστηκαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Μία ακόμα ληστεία έγινε στη μία τα ξημερώματα στη Νέα Ιωνία. Δύο ένοπλοι άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3309.html

Εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

Ο αριθμός όσων υπαλλήλων υπηρετούν στο Δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 ως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα.«

Πρώτοι στο στόχαστρο οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή ουσιαστικά όσοι υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, σε Ανώνυμες υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.


Επίσης κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους, μέσω διαφόρων μορφών «εργασιακής εφεδρείας»  χιλιάδες ακόμη υπάλληλοι που θα κριθούν «υπεράριθμοι» κυρίως λόγω οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, αναφέρουν δημοσιεύματα.


Η εφεδρεία θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, θα αγγίξει δηλαδή ακόμη και το στενό δημόσιο τομέα, αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές.


Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος


http://www.zougla.gr/