Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Μπεγλίτης: Στρατηγική επιλογή η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ


Τη βούληση της Αθήνας για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας και ότι αναφέρθηκαν «εκτενώς στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες στην ΑΟΖ που θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Παλαιστινιακό με την ελληνική πλευρά να ζητά «την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Παλαιστινιακής αρχής και της Κυβέρνησης του Ισραήλ».

http://www.star.gr/

Στην επόμενη φάση η Εθνική


Κέρδισε την Κροατία με 74-69

Πρόκριση-θρίλερ για την Εθνική Ανδρών στη Β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με εντυπωσιακά ξεσπάσματα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αγχωτική απόδοση στο δεύτερο, επικράτησε 74-69 της Κροατίας, σε αγώνα για την 5η και τελευταία ημέρα της Α' φάσης, και ελπίζει σε ήττα της ΠΓΔΜ το βράδυ από την Βοσνία για να «τερματίσει» στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει τη δεύτερη θέση.
http://www.newsbeast.gr

Γενναίος μέσα στην απελπισία του ο Σωτήρης Τσαραπατσάνης

Παλικάρι στα δύσκολα ο Σωτήρης

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που γράφτηκε στην εφημερίδα ''ΦΩΣ'' την Κυριακή 4/9 αναφορικά με την απώλεια του μικρού Παντελή, γιο του προπονητή της γυναικείας ομάδας του Συλλόγου, Σωτήρη Τσαραπατσάνη.
 
''Δραματικές στιγμές περνά ο γνωστός προπονητής Σωτήρης Τσαραπατσάνης που χθες (σ.σ. Σάββατο) το πρωί κήδεψε το 10χρονο παιδί του. Μέσα στην τραγωδία τους οι τραγικοί γονείς βρήκαν το κουράγιο και πήραν μια γενναία απόφαση χάρη στην οποία χάρισαν τη ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό πριν αποσυνδεθεί από τα όργανα στο νοσοκομείο Παίδων ''Αγλαία Κυριακού''. Προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν  τα όργανά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού του, το οποίο κατέληξε μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα. Τη λήψη  των οργάνων του άτυχου παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το ΓΝΑ ''Ευαγγελισμός''. Το ήπαρ και ο πνεύμονάς του, εστάλησαν στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στον ''Ευαγγελισμό''. Το υπουργείο Υγείας δεν έμεινε ασυγκίνητο από την ενέργεια της οικογένειας και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: ''Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο χαμό του. Τους συγχαίρει θερμότατα για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξαν, λαμβάνοντας τη γενναία απόφαση σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε μικρά παιδιά εντός και εκτός συνόρων που το είχαν ανάγκη''



http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/

Τρεις ληστείες τη νύχτα στην Αττική

Επιδρομή σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Μαγούλα, έκανε πολυμελής ομάδα ληστών τα ξημερώματα, ενώ άλλοι τρεις ένοπλοι διέπραξαν ληστεία στη γιορτή μπύρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).
Η εισβολή στην έκθεση αυτοκινήτων έγινε λίγο πριν τις δυο τη νύχτα από έξι άγνωστα άτομα. Οι δράστες ακινητοποίησαν το φύλακα με την απειλή πιστολιού, τον έδεσαν και άρπαξαν πέντε αυτοκίνητα με τα οποία εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία στη γιορτή μπύρας έγινε γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που στο ΣΕΦ βρισκόταν πολύς κόσμος λόγω της εκδήλωσης. Οι τρεις δράστες, με την απειλή πιστολιών, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από το ταμείο και εξαφανίστηκαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Μία ακόμα ληστεία έγινε στη μία τα ξημερώματα στη Νέα Ιωνία. Δύο ένοπλοι άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3309.html

Εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

Ο αριθμός όσων υπαλλήλων υπηρετούν στο Δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 ως το 2015, όπως απαιτεί η τρόικα.«

Πρώτοι στο στόχαστρο οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή ουσιαστικά όσοι υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, σε Ανώνυμες υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.


Επίσης κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους, μέσω διαφόρων μορφών «εργασιακής εφεδρείας»  χιλιάδες ακόμη υπάλληλοι που θα κριθούν «υπεράριθμοι» κυρίως λόγω οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται, αναφέρουν δημοσιεύματα.


Η εφεδρεία θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, θα αγγίξει δηλαδή ακόμη και το στενό δημόσιο τομέα, αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές.


Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος


http://www.zougla.gr/

Φεστιβάλ οδικής ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη διεθνές φεστιβάλ οδικής ασφάλειας κατά το χρονικό διάστημα από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκειά του, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά event με θέμα την ασφάλεια, όπως πραγματικά crash test (συνολικά 6 την 1η & 2α Οκτωβρίου), πραγματικοί απεγκλωβισμοί τραυματιών από όχημα, ασφαλείς τρόποι κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο, mega eco test drive - οικονομική οδήγηση, Volvo safety days – συστήματα προστασίας πεζών, προσομοιωτής ανασφάλειας των πίσω καθισμάτων, προσομοιωτής  ζωνών ασφαλείας, επίδειξη πρώτων βοηθειών κ.ά..

Το 3
ο διεθνές φεστιβάλ οδικής ασφάλειας φιλοδοξεί και φέτος να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική ενημέρωση σε οδηγούς και παιδιά. Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο βγαίνει πέρα από τις διαλέξεις των αιθουσών και στόχο έχει να ενημερώσει χιλιάδες οδηγούς στην πράξη από τι πραγματικά κινδυνεύουμε καθημερινά όταν οδηγούμε. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos και θα έχει την υποστήριξη του μεγαλύτερου οργανισμού ασφάλειας στην Ευρώπη, τη γερμανική DEKRA.


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

περισσότερα στο http://www.zougla.gr/
 

Παρουσία πρωθυπουργού η Ολομέλεια της Βουλής των εφήβων


Ιδιαίτερη ωριμότητα επέδειξαν οι έφηβου βουλευτές

Κορυφώνονται σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, οι εργασίες της 11ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος, την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και υπουργοί. 

Οι διήμερες συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής των Εφήβων ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι. Τις δύο αυτές ημέρες συνεδρίασαν οι αντίστοιχες με τις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, των Οικονομικών Υποθέσεων - Παραγωγής και Εμπορίου και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος που παρακολούθησε τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, καλωσόρισε στο Κοινοβούλιο τους έφηβους βουλευτές επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ωριμότητα τους.
http://www.newsbeast.gr/

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ


Στο πλαίσιο εμβάθυνσης των μεταξύ τους σχέσεων

Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον ομόλογό του , Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ ξεκινώντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας μετέφερε μήνυμα της Ελλάδας και μάλιστα της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων για εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού που είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ, γίνεται στη σκιά της τουρκοϊσραηλινής διπλωματικής κρίσης, μετά την απέλαση του πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα. 

Για τον λόγο αυτό ο κ. Μπεγλίτης σε κοινές του δηλώσεις με τον κ. Μπαράκ τόνισε πως «οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία».
http://www.newsbeast.gr/

Χρυσές διακρίσεις για τους Έλληνες Πυροσβέστες

Με δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επιστρέφει την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 16:00 το απόγευμα η αποστολή των Ελλήνων Πυροσβεστών από το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIREPOLICE που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από τις 26 Αυγούστου έως και τις 05 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, ένα χρυσό μετάλλιο αποκόμισε η ομάδα Μπάσκετ των Πυροσβεστών νικώντας στον τελικό την αστυνομία του Quebec με 46-27 κατακτώντας έτσι αήττητη την πρώτη θέση στο 5Χ5, ενώ ένα χρυσό στα 100 μετρά με εμπόδια και ένα χάλκινο στα 400 μέτρα κέρδισε η Θεοδοσία Νακοπούλου.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αποτελούν μέλη της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας η οποία είχε και την ευθύνη οργάνωσης της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών – Πυροσβεστών έλαβαν μέρος 15.000 αστυνομικοί και πυροσβέστες, εκπροσωπώντας πάνω από 70 χώρες, διαγωνιζόμενοι σε 69 αθλήματα.

Η διοργάνωση είχε τεράστια προβολή καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Ν. Υόρκης και μια μεγάλη ευκαιρία για αθλητές και συνοδούς άλλων χωρών να αποθέσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους.


Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα



http://www.zougla.gr/

Ήταν… Εθνική!

Η Ελλάδα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 71-55 του Μαυροβούνιου και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο γ’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ, μετά την ήττα από τα Σκόπια. Αύριο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αντιμετωπίζουν την Κροατία με μοναδικό στόχο τη νίκη, για την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα παρουσιάστηκε πιο εύστοχη σε σχέση με τα παιχνίδι κόντρα στην ΠΓΔΜ και δεν επέτρεψε στο Μαυροβούνιο να ξεφύγει στο σκορ. Η Ελλάδα με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκε 21-18, παίρνοντας πόντους από τους Κουφό και Καλάθη.

Τα προβλήματα στον επιθετικό τομέα φάνηκαν στη δεύτερη περίοδο, όμως με καλή άμυνα η Ελλάδα διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη την περίοδο και τελικά η ομάδα του Ηλία Ζούρου ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με προβάδισμα ενός πόντου, 32-31.

Το τέλειο παιχνίδι έκανε η Ελλάδα στο τρίτο μέρος του αγώνα. Κατάφερε να δεχθεί μόλις δέκα πόντους και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση σκόραρε 26. Έτσι, στο 30 το σκορ διαμορφώθηκε στο 58-41. Εκτός από τον Κουφό που πρόσφερε σε επίθεση και άμυνα σημαντικές βοήθειες, πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Βασιλειάδης, που ευστόχησε σε τρία τρίποντα.

Στον επίλογο όλα είχαν κριθεί και η Ελλάδα με συγκομιδή 71 πόντων έφτασε στην εύκολη επικράτηση στην «Αλίτους Αρένα».

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71.

Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Γερέτιν, Κουκ, Μιχαΐλοβιτς, Μπάκιτς, Στσεπάνοβιτς, Ντάσιτς, Μπορίσοφ, Μπιέλιτσα, Ντραγκίτσεβιτς, Πέκοβιτς, Βράνιες, Βούτσεβιτς.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης, Ζήσης, Βασιλειάδης, Καλάθης, Φώτσης, Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος, Κουφός, Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/

Κίνδυνος πανώλης στο Βοτανικό από τον καταυλισμό των Ρομά!


“Σοβαρούς κινδύνους για τη δημοσία υγεία” από τις συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς των Ρομά στο Βοτανικό, βλέπουν οι Επιθεωρητές Υγείας.


Σε μία ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, καθημερινά εκλύονται καρκινογόνοι ρύποι και δημιουργείται ρύπανση που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πανώλη, σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών που παρουσιάζει το Βήμα.

Όπως αναφέρουν από την καύση καλωδίων, καταλυτών αυτοκινήτων και άλλων υλικών – η οποία γίνεται συστηματικά – εκλύονται διοξίνες, τοξικό φουράνιο και ρύποι ιδιαιτέρως επιβλαβείς. Μάλιστα εκφράζεται ο φόβος ακόμη και για εκδήλωση πανώλης και λεπτοσπείρωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση οι άνθρωποι ζουν σαν τα ποντίκια στον καταυλισμό. Περιγράφουν πλήρη απουσία πόσιμου και τρεχούμενου νερου, το οποίο μεταφέρεται με πλαστικά δοχεία πολλαπλών χρήσεων.

Οι Ρομά παίρνουν νερό από γειτονικά σπίτια, επιχειρήσεις και πάρκα με τις συνθήκες φύλαξης και χρήσης να είναι τόσο κακές που υπάρχει ο κίνδυνος για πιθανή διασπορά υδατογενών νοσημάτων.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρης απουσία δικτύο αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται λάκκοι που καλύπτονται αργότερα με χώρα. Συνέπεια είναι οι ακαθαρσίες να συγκεντρώνονται και να μεταφέρονται και να δημιουργουνται λιμνάζοντα νερά που συγκεντρώνουν έντονα και εκκολάπτουν αρρώστιες.

Τα σκουπίδια πετάγονται όπου να 'ναι με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή και να αποτελούν “βόμβα” μόλυνσης για ανθρώπους και ζώα. Ο καταυλισμός είναι γεμάτος ποντίκια που τρώνε τα σκουπίδια και περιφέρονται δαγκώνοντας παιδιά και ενήλικες.

Ο Βοτανικός δεν είναι η μόνη τέτοια “πληγή” λένε οι επιθεωρητές. Ίδιες συνθήκες επικρατούν και στους καταυλισμούς του Μαρκόπουλου και στην Αττική Οδό προς το Ελευθέριος Βενιζέλος. 



http://www.newsit.gr/

«Φύλακες άγγελοι» για δύο επίδοξους αυτόχειρες


Σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Στο «παρά πέντε» αποτράπηκαν δύο αυτοκτονίες στην Κρήτη. Στην πρώτη περίπτωση, άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επενέβησαν και έσωσαν έναν 38χρονο, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει στο Facebook την πρόθεσή του να θέσει τέρμα στη ζωή του. 

Το μήνυμα έγινε αντιληπτό από το Σώμα της Δίωξης, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία στο Λασίθι. Μετά από έρευνα, ο επίδοξος αυτόχειρας, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, βρέθηκε σώος σε σπίτι συγγενούς του. 
Την τελευταία στιγμή σώθηκε και ένας 80χρονος από το χωριό Παναγιά, ο οποίος προσπάθησε να απαγχονιστεί. Πρόσφατα η ζύζυγός του είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και ήταν κατάκοιτη. Ο 80χρονος, μην αντέχοντας αυτήν την κατάσταση θέλησε να φύγει ο ίδιος από τη ζωή. Προσπάθησε να κρεμαστεί από ένα δέντρο, όμως έγινε αντιληπτός από το γαμπρό του, ο οποίος τον έσωσε.
 http://www.newsbeast.gr/

Πρώτη ήττα της εθνικής, 72-58 από την ΠΓΔΜ

Ο αγώνας

Μετά από σερί 4-0 της ΠΓΔΜ, η εθνική βρήκε λύσεις από τον Καλάθη, μείωσε 5-6 και προσπέρασε 7-6 με το Νίκου Ζήση. Ο γκαρντ της Σιένα ήταν ο κορυφαίος της Ελλάδας στο πρώτο δεκάλεπτο με 7 πόντους και 4 ριμπάουντ. Αυτός ήταν που με δικό του σερί 5-0 διαμόρφωσε το 16-13, αλλά ο Ιλιέφσκι ισοφάρισε έξω από τα 6.75.

Ο Μπουρούσης είχε συγκομιδή 6 πόντους μέχρι το 10΄(18-16 από τον Καλάθη), ενώ η ΠΓΔΜ στηρίχτηκε σε Γκετσέφσκι και Άντιτς. Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Ζούρου "οικοδόμησαν" διαφορά 5 πόντων, 21-16 με μία εύστοχη βολή του Κώστα Παπανικολάου. Η ΠΓΔΜ αντέδρασε αφού μετά το 26-22, προσπέρασε, 26-27, όταν 1.15΄ πριν το ημίχρονο ο Μακάλεμπ πέτυχε το καλάθι. Το σερί των αντιπάλων έφτασε το 8-0, 26-30, με τρίποντο του Πέρο Άντιτς. Το σύνολο του Ντοκουζόφσκι είχε 5/12 τρίποντα στο α΄ μέρος.

Μόλις 1/8 η Ελλάδα που αν και αμυντικά κατάφερε να κρατήσει στους 30 πόντους τους Σκοπιανούς, επιθετικά προβλημάτιζε. Τους 10 από τους 29 πόντους στο τέλος του πρώτου 20αλέπτου είχαν πετύχει οι παίκτες του Ζούρου από τη γραμμή του φάουλ (10/13), ενώ η ομάδα των Σκοπίων είχε 1/3 βολές. Η ολοκλήρωση του α΄ μέρος βρήκε την Ελλάδα στο -1, 29-30, μετά από εύστοχη βολή του Μπουρούση και εντυπωσιακό καλάθι του Καϊμακόγλου από ασίστ του Ξανθόπουλου.

Στην 3η περίοδο, με 6 διαδοχικούς πόντους του Αντώνη Φώτση η Εθνική ανέκτησε το προβάδισμα 35-32 και 38-35 με τρίποντο του Φώτση. Όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν πάτησε ποτέ το γκάζι -όπως συνηθίζει στο β΄ μέρος-. Αντίθετα επέτρεψε στον Μπο ΜακΚάλεμπ να γίνει ήρωας της ΠΓΔΜ, αφού πότε με τρίποντα και πότε με γκολ φάουλ έδωσε στην εθνική του ομάδα τη δυνατότητα να προηγηθεί ξανά με 44-40.

Ο ίδιος διαμόρφωσε και το 46-40, ενώ το εντυπωσιακό κάρφωμα του Πέρο Άντιτς έδωσε για πρώτη φορά αέρα 8 πόντων στα Σκόπια, 50-42. Ένα σερί 5-0 της εθνικής είχε ως αποτέλεσμα το 47-50 στο 30΄. Καταστροφική ήταν η 4η περίοδος για το σύνολο του Ζούρου: ΜακΚάλεμπ, Γκετσέφσκι και Τσεκόφσκι οδήγησαν εκ τους ασφαλούς την ΠΓΔΜ στην ιστορική αυτή νίκη επί της Ελλάδας. Οι αντίπαλοι έκλεβαν μπάλες, έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, ευστοχούσαν έξω από τα 6.75, εκθέτοντας τους παίκτες του Ζούρου.

Οι Έλληνες διεθνείς εκνευρίστηκαν, έχασαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν με μακρινά σουτ να ρίξουν τη διαφορά. Με εξαίρεση όμως το τρίποντο του Βασιλειάδη που είχε μετατρέψει το -11 για πρώτη φορά, 50-61 σε 53-61, οι Έλληνες διεθνείς ήταν άστοχοι. Με τρίποντο του Τσεκόφσκι, η ΠΓΔΜ προσπέρασε για πρώτη φορά με +15, 68-53 και εν συνεχεία, 70-53. Η εθνική απλώς πρόλαβε να μειώσει σε 58-72 με την κόρνα της γραμματείας.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 16 (2), Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.

ΠΓΔΜ (Μαρίν Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6 (2), Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 27 (1), Στογιανόφσκι Β. 2, Στογιανόφσκι Ντ. 3, Γκετσέφσκι 11 (1), Άντιτς 12 (2), Τσεκόφσκι 11 (3), Σαμαρτζίσκι.



http://sports.in.gr/basketball/article/?aid=1231126580

Kενυατική κυριαρχία στο Μαραθώνιο

O 29χρόνος Κενυάτης Άμπελ Κιρούι τέθηκε επικεφαλής από το τριακοστό χιλιόμετρο και έκτοτε προηγείτο ανελλιπώς μέχρι και τον τερματισμό.

Στα τελευταία χιλιόμετρα του Βασιλιά των μεγάλων αποστάσεων Μαραθωνίου αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους αθλητές με αποτέλεσμα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με 2ωρ.07.38 (καλύτερη ατομική επίδοση του για την φετεινή χρονιά) τερματίζοντας καταφανώς μπροστά από τον συμπατριώτη του Βίνσεντ Κιπρούτο ο οποίος σημείωσε χρόνο 2ωρ.10.06.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο νεαρός (μόλις 21 ετών) Αιθίοπας Φεγιέσα Κιπρούτο ο οποίος έκανε 2ωρ.10.32 καλύτερη δική του επίδοση για το 2011. 



περισσότερα http://www.skai.gr/news/

Δουλεύουν όλη μέρα και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί


Ζουν υπό τη συνεχή απειλή των ληστρικών επιδρομών. Αρκετές φορές αδίστακτοι κακοποιοί κόλλησαν τις κάννες των όπλων τους στον κρόταφό τους ή ακόμα και στων παιδιών τους προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα από το ταμείο ή το μεροκάματο. Τα πρατήρια βενζίνης και τα περίπτερα αποτελούν πλέον τον νούμερο ένα στόχο των ληστών. Ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι ζουν καθημερινά με τον φόβο και προσεύχονται να επιστρέψουν σπίτια τους μετά το τέλος της εργασίας τους.

Τον μαχαίρωσαν, τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και φεύγοντας άρπαξαν όλη του την είσπραξη!
Ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα, ο κ. Δημήτρης Καστανίδης έχει πέσει θύμα ληστείας και διάρρηξης τρεις φορές και όπως δηλώνει στην «Espresso» τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!
«Μας έχουν ληστέψει μία φορά και μάλιστα είχαν μαχαιρώσει έναν συγγενή μου» λέει και περιγράφει το αιματηρό περιστατικό: «Είχαν έρθει δύο τύποι και με την απειλή μαχαιριού είχαν απαιτήσει από τον θείο μου να τους παραδώσει τα χρήματα του ταμείου. Εκείνος προσπάθησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να τους εξαγριώσει και να του επιτεθούν τραυματίζοντάς τον. Στη συνέχεια τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και πριν εξαφανιστούν άρπαξαν όλα τα χρήματα που βρήκαν στο συρτάρι! Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν με ένα ζευγάρι που αποπειράθηκε να μας ληστέψει με όπλο. Και μάλιστα το όπλο το κρατούσε η κοπέλα! Πλησίασαν στο εσωτερικό του μαγαζιού άλλα εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας πελάτης με έναν σκύλο που άρχισε να γαβγίζει προς το μέρος τους κι έτσι τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια».

Εκτός όμως από τις ληστείες το πρατήριο έχει μπει και στο στόχαστρο διαρρηκτών. «Πέρα από τις ληστείες, το πρατήριο μας έχει γίνει στόχος διαρρηκτών τρεις φορές» δηλώνει ο κ. Καστανί
ίδης και συμπληρώνει: «Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες ήταν τοξικομανείς που έσπασαν την τζαμαρία με γλάστρες και αρκέστηκαν στα ψιλά που βρήκαν στο ταμείο. Οσο για τους οδηγούς που έρχονται για να βάλουν βενζίνη και το σκάνε χωρίς να πληρώσουν, αυτό τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο».

Μια πραγματικά τρομακτική ιστορία με πρωταγωνιστές δύο κουκουλοφόρους που τον απείλησαν με Καλάσνικοφ μας περιγράφει ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης στο Μοσχάτο. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει βενζινάδικο που να μην έχει αποτελέσει στόχο ληστών» λέει και προσθέτει: «Στη δική μας περίπτωση βιώσαμε τον απόλυτο τρόμο, αφού οι δράστες χτύπησαν νύχτα και εισέβαλαν στο μαγαζί με τα όπλα στραμμένα προς το μέρος μας! Ηταν δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δεν αστειευόντουσαν. Εκείνη την ώρα ήμουν μαζί με τον γιό μου και έναν υπάλληλο. Οι δράστες μας πλησίασαν με παρατεταμένα τα όπλα και ο ένας έβαλε την κάννη του περίστροφου στο στέρνο του παιδιού μου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα! Τότε ο δεύτερος άνδρας με πλησίασε, με σημάδεψε με ένα Καλάσνικοφ και μου είπε να του παραδώσω ό,τι λεφτά είχα. Φυσικά, υπάκουσα και δεν προέβαλα καμία αντίσταση αφού έτρεμα για το παιδί μου». Ο ίδιος κάνει λόγο για έξαρση του φαινομένου των οδηγών που βάζουν βενζίνη και το σκάνε χωρίς να πληρώσουν, ενώ μας περιγράφει τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει για να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα και την περιουσία του. 

«Από τη μέρα της ληστείας κλείνουμε το μαγαζί γύρω στις 9.00 το βράδυ. Για μένα τα χρήματα δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή! Επιπλέον, πριν κλείσουμε φροντίζουμε να είμαστε τουλάχιστον τρία άτομα στο πρατήριο. Μαζί μας είναι και ο Κάρλος, ένα βέλγικο λυκόσκυλο που όταν μεγαλώσει θα γίνει… θηρίο!»

Στόχος ληστών έχει γίνει και το βενζινάδικο του κ. Γιάννη Χρυσικού, έξω από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη. «Φυσικά και έχουμε πέσει θύματα ληστείας! Ευτυχώς όμως ο υπάλληλος που βρισκόταν στο πρατήριο ήταν… τσακάλι και ο ένοπλος έφυγε με μόλις 70 ευρώ» λέει ο κ. Χρυσικός και περιγράφει: «Ολα έγιναν αργά τη νύχτα, λίγα λεπτά αφότου είχα φύγει. Ο άγνωστος ήρθε στο βενζινάδικο και με την απειλή όπλου ζήτησε από τον υπάλληλο τα λεφτά του ταμείου. Ωστόσο, εκείνος δεν πανικοβλήθηκε και του είπε ότι είχε μόνο 70 ευρώ, ενώ μέσα στην τσέπη του μπουφάν του είχε πολλά περισσότερα. Ευτυχώς, ο ληστής άρπαξε τα λεφτά και εξαφανίστηκε. Κάποτε λειτουργούσαμε επί 24ώρου βάσεως. Τώρα κλείνουμε στις 12.00 το βράδυ γιατί φοβάμαι μην πάθει κακό κάποιο από τα παιδιά που εργάζονται νύχτα. Πάντως, αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και με τα πλαστά χαρτονομίσματα, αλλά και με τα άτομα που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις οι δράστες πάτησαν γκάζι την ώρα που το πιστόλι της αντλίας βρισκόταν στο αυτοκίνητο τους με αποτέλεσμα να το ξηλώσουν και να το πάρουν μαζί τους!»

Δουλεύουν όλη μέρα και δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν ζωντανοί στην οικογένειά τους!
«Τον Αύγουστο πέσαμε θύματα ένοπλης ληστείας και μάλιστα δύο φορές» λέει αγανακτισμένη η κ. Νίκη Αρμάου που εργάζεται σε περίπτερο στο Μοσχάτο. «Η πρώτη ήταν παραμονή Δεκαπενταύγουστου και η δεύτερη πριν από τρεις ημέρες! Καθόμουν μέσα στο περίπτερο όταν είδα δύο άτομα να με πλησιάζουν και να βγάζουν όπλο. Μου ζήτησαν να τους δώσω λεφτά και φυσικά όταν υπάρχει ένα όπλο που σε σημαδεύει δεν μπορείς παρά να υπακούσεις. Είμαι εξοργισμένη! Ή θα μας προστατεύσει η πολιτεία ή θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Δεν γίνεται να δουλεύουμε όλη μέρα και να μας αρπάζουν το μεροκάματο με το έτσι θέλω! Ερχόμαστε για δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε ζωντανοί στο σπίτι και τα παιδιά μας».

Για μεροκάματο του τρόμου κάνει λόγο και η κ. Βιολέτα Μπάμπη, ιδιοκτήτρια περιπτέρου μπροστά από την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη που έχει δεχθεί την επίσκεψη ληστών τρεις φορές! «Η πιο σοβαρή περίπτωση ήταν αυτή που σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν ο σύζυγος μου βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις αδίστακτους ληστές που οπλοφορούσαν» μας λέει και θυμάται: «Ο ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον πελάτη, ο δεύτερος κρατούσε τσίλιες, ενώ ο τρίτος όρμησε στο περίπτερο και κόλλησε ένα περίστροφο στον κρόταφο του άντρα μου! Αρπαξαν όσα χρήματα είχαμε στο ταμείο, αλλά ευτυχώς δεν του έκαναν κακό. Ο σύζυγός μου έχει πέσει θύμα ληστείας μια ακόμη φορά, ενώ την τρομακτική αυτή εμπειρία έχει ζήσει και ο γιος μου! Ευτυχώς είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους. Πλέον έχουμε τοποθετήσει συναγερμό και δεκάδες λουκέτα σε όλες τις πόρτες και στα ψυγεία». 

Θύμα μικροκλοπών έχει πέσει η κ. Κωνσταντίνα Παφουρά, ιδιοκτήτρια περιπτέρου επί της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα. Η ίδια μας λέει: «Είμαι σε αυτό το πόστο εδώ και 17 χρόνια και όπως είναι φυσικό τα μάτια μου έχουν δει πολλά! Ευτυχώς, ανήκουμε στους ελάχιστους περιπτεράδες που δεν έχουν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας. Παρ’ όλα αυτά έχουμε γίνει στόχος διαρρηκτών τέσσερις φορές! Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άγνωστοι έσπασαν το ψυγείο με τα παγωτά, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ξηλώσει ακόμη και τις τέντες. Επίσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα πλαστά χαρτονομίσματα που μας δίνουν σχεδόν καθημερινά! Συχνές είναι όμως και οι μικροκλοπές ακόμη και από πολίτες υπεράνω υποψίας. Πριν από λίγες εβδομάδες πιάσαμε στα πράσα μια καλοστεκούμενη κυρία την ώρα που έβαζε καραμέλες μέσα στην τσάντα της! Οταν της ζητήσαμε τον λόγο μας είπε ότι ήταν… αφηρημένη και ότι το έκανε κατά λάθος!»
Espressonews.gr


http://www.madata.gr/

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο    1  /   9 /2011

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                        Προς:  τους Δημοτικούς Συμβούλους
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου                            
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη

 

 



 21ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 24855

    

 

           Καλείσθε  στην  τακτική  συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου που     θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις 8 Σεπτεμβρίου 2011  

            ημέρα  Πέμπτη και ώρα 18.30   με το εξής θέμα:

           
Εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΔ (Περιφερειακή ΄Ενωση Δήμων) Αττικής, σύμφωνα με το π.δ. 75/2011 «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (Α΄ 182 της 22ας Αυγούστου 2011).

   



μ


                                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                            ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ




Βασιλιάς στα 200μ ο Μπολτ


Πήρε το αίμα του πίσω μετά την ακύρωση στα 100μ

Ο Γιουσέιν Μπολτ θριάμβευσε στα 200μ κλείνοντας τα στόματα όσων τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν μετά το φιάσκο των 100μ. 

Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε πρώτος με 19.40, που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος. 
Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Γουόλτερ Ντιξ με 19.70 και τρίτος ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 19.80, που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ.
http://www.newsbeast.gr/

«Εκλογές το 2013»


Σε αισιόδοξο τόνο η ομιλία του πρωθυπουργού

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013. Τότε θα κρίνουν τη σωστή διάσταση του ιστορικού και εθνικού έργου που έχουμε προσφέρει στη διάρκεια αυτής της θητείας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Και όσοι έχουν επενδύσει σε μικροπολιτικά οφέλη και στον πόνο θα τους έλεγα να μη βιάζονται. Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013», επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας ότι η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις τράπεζες δεν είναι λευκή επιταγή. «Απαιτούμε μόλις εξομαλυνθούν οι περιστάσεις να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο στην ελληνική οικονομία. Και ας γνωρίζουν οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών ότι δε θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη που παρέχουμε στο τραπεζικό σύστημα».

Ο γ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το 2013 θα ξεκινήσει μια ριζική, συντακτικού τύπου διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ μέσα στο 2012, όπως είπε, θα γίνει το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ευθέως στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και τρόικας, εμμέσως ωστόσο σημείωσε ότι «η Ευρώπη μόνο της λιτότητας δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται αναπτυξιακή στρατηγική».

Την ώρα, που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε στήριξη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μια μερίδα στελεχών της ΠΑΣΠ στις πίσω θέσεις φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Πηγή: 24h.gr
http://www.newsbeast.gr/

Αποθήκη με μαϊμού προϊόντα εντοπίστηκε στο Ρέντη


Στο σημείο έχουν μεταβεί Εισαγγελέας και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Μια μεγάλη αποθήκη με λαθραία προϊόντα της κινέζικης μαφίας εντόπισε και κατάσχεσε η Αστυνομία στην οδό 28ης Οκτωβρίου 26 στου Ρέντη. 

Μέσα στην αποθήκη οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι βρίσκονται περισσότερα από 300.000 κομμάτια ειδών ρουχισμού υπόδησης ρολογιών και διαφόρων άλλων αντικειμένων τα οποία φέρουν όλα πλαστές φίρμες επώνυμων εταιριών. 

Στην αποθήκη έχει μεταβεί Εισαγγελέας και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
http://www.newsbeast.gr/

Στις γειτονιές της Αθήνας ταξιδεύει η Εθνική Λυρική Σκηνή



Στους δρόμους της Αθήνας, στις γειτονιές και στις πλατείες ετοιμάζεται να βγει φέτος η Λυρική Σκηνή: Από την πρώτη μέρα του φθινοπώρου, από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή, και ως τα μέσα Νοεμβρίου οι καλλιτέχνες της θα επιχειρήσουν να προσφέρουν με τη μουσική, τα τραγούδια, τις παραστάσεις και τους χορούς τους μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Αθηναίων θα ξεκινήσει μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και παρεμβάσεων.

Κι αν πέρυσι ήταν το λεωφορείο της «Αΐντας» που διαφήμιζε την παράσταση και χάριζε στους Αθηναίους μια πρωτόγνωρη εμπειρία, φέτος επιστρατεύονται και οι καλλιτέχνες της. Στόχος είναι έρθει η λυρική τέχνη και η τέχνη του κλασικού χορού σε επαφή με τους κατοίκους της Αθήνας, με τους δρόμους και τις γειτονιές όπου ζουν και εργάζονται, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν έχει περιορισμούς, ούτε αποκλεισμούς.

Με ελεύθερη είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις, το πρόγραμμα εξαπλώνεται.... παντού: Από την Πλατεία Συντάγματος, τα Προπύλαια και την Πλατεία Κοτζιά, ως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μετρό Αμπελοκήπων, την Πλατεία Κολωνακίου, αλλά και το Μετρό Συντάγματος, την Εθνική Πινακοθήκη, την Πλατεία Παγκρατίου, το Ζάππειο, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Πλατεία Ασωμάτων, την Πλατεία Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Αγίου Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος. Και ακόμα την Πλατεία Αττικής, τους Κήπους Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πλατεία Βικτωρίας, την Καυτατζόγλου, την Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, τον Πύργο Αθηνών, το Μετρό Πανόρμου, την οδό Ακαδημίας, τους Αέρηδες, τον Κολωνό, το Μετρό Κεραμεικού, την Πλατεία Κυψέλης και Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής καθώς και στην Πλατεία Βαρνάβα.

Το Λυρικό Λεωφορείο θα πρωταγωνιστήσει καθώς οι καλλιτέχνες του θα ερμηνεύουν στη διαδρομή αλλά και στις στάσεις αποσπάσματα από όπερες όπως η «Τραβιάτα» και η «Μποέμ» ενώ στις Λυρικές Βραδιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τον «Κουρέα της Σεβίλλης», το «Ριγκολέτο», την «Κάρμεν», την «Τραβιάτα» καθώς και Ιταλικά Καντσονέτα. Παράλληλα στους Χορούς στις Πλατείες, οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το έργο "Female" σε χορογραφία Αγάπιου Αγαπιάδη, καθώς και από τη χορογραφία «Σε γκρίζο φόντο» του Φώτη Διαμαντόπουλου.

Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας θα είναι η 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα του θανάτου της, στον Προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ στις 17/9, θα μεταδοθεί απευθείας από την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μέσω γιγαντοοθονών στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Εναρκτήρια Συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2011-2012 με την Ορχήστρα και την χορωδία της ΕΛΣ _συμπαραγωγή της ΕΛΣ και του ΟΜΜΑ.

Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Σταμάτης Μπερής και η Λυδία Αγγελοπούλου, ενώ στις δράσεις θα λάβουν μέρος οι Γιάννης Χριστόπουλος, Έλενα Κελεσίδη, Μαρία Μητσοπούλου, Λυδία Αγγελοπούλου, Σταμάτης Μπερής, Χάρης Ανδριανός και Δημήτρης Σιγαλός. Στις Λυρικές βραδιές και στο Λυρικό Λεωφορείο θα συμμετάσχουν και χορωδοί από την Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου έχει ως εξής (η συνέχεια θα ανακοινωθεί):
  • Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Αρδηττού, Βασιλίσσης Όλγας, Αμαλίας, Πλατεία Συντάγματος, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθηνάς. Στάσεις: Πλατεία Συντάγματος (Public), Προπύλαια, Πλατεία Κοτζιά.
  • Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Πανεπιστήμιου, Πατησίων, Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Σοφίας Σόλωνος, Θέατρο Ολύμπια, Στάσεις: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι, Πλατεία Κολωνακίου.
  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Ευφρονίου, Υμηττού, Ευτυχίδου, Ερατοσθένους, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Όλγας, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Εθνική Πινακοθήκη, Πλατεία Παγκρατίου (Υμηττού και Ευτυχίδου), Ζάππειο Μέγαρο.
  • Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Ακαδημίας, Σύνταγμα, Αμαλίας, Συγγρού, Βεΐκου, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Δημοφώντος, Περσεφόνης, Πειραιώς, Ασωμάτων, Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Στύλοι Ολυμπίου Διός (Άγαλμα Μελίνας Μερκούρη, αρχή Δ. Αρεοπαγίτου), Πλατεία Ασωμάτων (Σταθμός Ηλεκτρικού Θησείο), Πλατεία Μοναστηρακίου
  • Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ιπποκράτους, Πανεπιστήμιου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αχιλλέως, Λένορμαν, Δωδώνης, Φιλιππουπόλεως, Αγίου Μελετίου, Λιοσίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου-Ακαδημία Πλάτωνος (Λένορμαν 122), Πλατεία Αττικής (Λιοσίων)
  • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας Προαύλιος Χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων.
  • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου / 21.00, Συναυλία με την Ορχήστρα και την Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Συμπαραγωγή ΕΛΣ και ΟΜΜΑ), Κήποι Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, απευθείας μετάδοσης μέσω γιγαντοοθονών από την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
  • Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο, Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Πανεπιστημίου, Ομόνοια, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Καυτατζόγλου, Αχαρνών, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας, Θέατρο Ολύμπια. Στάσεις: Πλατεία Βικτωρίας (3ης Σεπτεμβρίου), Στάση Καυτατζόγλου (Πατησίων & Καυτατζόγλου), Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα (Αχαρνών).
  • Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 / 18.30-20.30, Λυρικό Λεωφορείο Διαδρομή: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Κηφισίας, Πανόρμου, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους, Ακαδημίας. Στάσεις: Πύργος Αθηνών, Σταθμός Μετρό Πανόρμου, Ακαδημίας και Ιπποκράτους.
  • Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Λυρική Βραδιά Αέρηδες, Πλάκα
  • Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, Κολωνός.
  • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Σταθμός Μετρό Κεραμεικός (Γκάζι).
  • Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά, Πλατεία Κυψέλης.
  • Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 / 21.00, Χορός στις Πλατείες, Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινή.
  • Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 / 21.00 Λυρική Βραδιά, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/